Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle 2023

23. februar, 2022 (oppdatert 31. mai 2023)
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle 2023”

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Alt dette får du svar på i denne guiden. I tillegg får du konkrete anbefalinger til hvilken tredemølle du bør velge.

Salget av tredemøller har de siste årene tatt fullstendig av, og går du med et ønske om å investere i din egen tredemølle, er det en del ting du bør sette deg inn i. Du trenger ikke å studere for bli ekspert, men sørg for å ha nok kunnskap til å finne riktig tredemølle til ditt behov.

Undertegnede har ikke testet hver eneste tredemølle som nevnes her, men har etter mange år i treningsbransjen god kunnskap om tredemøller, hva som er viktig å se etter, og hvilke komponenter som ofte svikter på en tredemølle av dårlig kvalitet. Hver tredemølle i anbefalingene under er produsert i høy kvalitet og kommer fra forhandlere du kan stole på.

Husk at dyrest ikke alltid er best for alle. En tredemølle til 50 000 kr i premium-segmentet har nok antageligvis en bedre byggekvalitet, kraftigere motor, større løpebånd og flere funksjoner enn en tredemølle til 15 000 kr. Men har du behov for den dyreste modellen? Antageligvis ikke dersom du planlegger å løpe en times tur 2-3 ganger i uken. Da kan du spare deg noen titusener, bruke pengene på en crazy tapasfest, noen fete skibriller, eller noe annet fornuftig.

Se også disse guidene:

Nederst i artikkelen, under anbefalingene, finner du en mer utfyllende oversikt over hva du bør tenke over før du investerer i en tredemølle. Det finner du ut ved å trykke her: Viktig å vite før kjøp av tredemølle.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Anbefalinger for kjøp av tredemølle

Samtlige modeller er av høy kvalitet, og det viktigste er at du finner en tredemølle som passer deg. Merk at det er oppgitt veiledende priser, men det anbefales å klikke deg inn på den enkelte møllen for å få oppdater pris ettersom det ofte er meget god kampanjer.

Premium tredemølle (foldbare)

 1. Sole F85
 2. NordicTrack X22i
 3. NordicTrack Commercial 2950
 4. ProForm Pro 2000
 5. Sole F65
 6. NordicTrack Commercial 1750
 7. Sole F63
 8. NordicTrack EXP 10i
 9. NordicTrack Elite 900

Premium tredemølle (ikke-foldbar)

 1. Masterfit TP900

Budsjett tredemølle

 1. Masterfit TP 200
 2. Masterfit TP 150
 3. Abilica TM 45 BT

Gåmølle / Kontormølle

 1. WalkingPad XC21
 2. ProForm City L6
 3. WalkingPad R2 Pro
 4. WalkingPad R1 Pro
 5. WalkingPad K15

Beste tredemølle Premium

1. Sole F85


KJØP HER
 • Veil. pris: 29 999,- / Tilbud: 24 999,-
 • Motor: 4 HK (kontinuerlig)
 • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
 • Hastighet: 1 – 22 km/t
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Vekt: 136 kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

De beste bruker som regel noe av det beste utstyret, og det sier vel sitt når Norseman Xtreme Triathlon vinner Lars Petter Stormo og Ingvild Flugstad Østberg på det norske langrennslandslaget, benytter Sole F85. Er det godt nok for de, er det godt nok for de fleste.

Sole F85 har vunnet en rekke priser både i USA og Europa, er kåret til «Best i test tredemølle» i både Norge og Sverige, og regnes som en av de beste tredemøllene for hjemmebruk.

Sole F85 er en svært kraftig tredemølle designet for mye og langvarig bruk. Den solide rammen bidrar til en stødig plattform og tåler en maksimal brukervekt på 150 kg. Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagt og balansert svinghjul i stål med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Dette gjør det samtidig mulig å tillate en lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

Sole F85 kommer med en kraftig 4 HK motor som er i stand til å trekke båndet opp i 22 km/t og 15 % stigning. Dette gir mulighet for tøff motbakketrening og effektiv trening uten at behøver å løpe i høyt tempo, og er ideelt for løpere som sliter med vonde ledd og må unngå for stor belastning. Løpebåndet på 152 x 56 cm er stort og bidrar til trygghet under løpingen. Båndet består av 2-lag for ekstra slitestyrke, mens Cushion Flex Whisper Deck dempingen sikrer god demping (skal redusere slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt og regnes som en av de beste dempesystemene i bransjen). Sole F85 har også et lavt støynivå sammenlignet med mange andre tredemøller i denne klassen.

Maskinen leveres med en 10,2″ stor bakgrunnsbelyst skjerm som blant annet viser treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per km, kaloriforbruk og puls, mens hurtigtaster på konsollen og konsollarmene gjør det enkelt å justere stigning og hastighet. (Hurtigknapper for justering av hastighet med intervallene 3, 6, 9, 12, 15, 18 og 22 km/t). Sole F85 kommer forhåndsinstallert med 12 ulike programmer hvorav 6 standard programmer og 2 pulsprogrammer. Sistnevnte lar deg stille inn programmet etter ønsket puls, og to egendefinerte programmer.

Sole F85 er kompatible med treningsappen Zwift og sender hastigheten til Zwift via Bluetooth for virtuell løping i Zwift-universet. Her kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egne løyper i Google Maps, eller bare løpe alene på steder du har drømt. Alle treningsdata lagres i Sole Fitness App og kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.

Merk at tredemøllen støtter automatisk justering av hastigheten i Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.

Sole F85 har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port, AUX-inngang, innebygd pulssensor i håndtakene og støtte for ekstern pulssensor (medfølger), flere oppbevaringsrom og et praktisk stativ for nettbrett. Ikke minst er det montert kjølevifte og flaskeholdere. Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet som tar i bruk et et hydraulisk system for å hjelpe deg med å brette dekket på tredemøllen. Sole F85 kan by på livstidsgaranti på ramme, 5 år på motor og computer og 1 år på slitedeler.

Sole F85 er et godt valg for deg som krever mye av treningsutstyret ditt, ønsker en stødig og solid tredemølle med lang levetid, og som krever god boltreplass på løpebåndet. Dempingen sørger for å ta vare på bein og skjelett, og den kraftige motoren og høye hastigheten gjør det mulig med alt fra korte og raske intervaller til lange og seige økter selv for tyngre løpere. Og ikke minst, prisen er veldig god. Til tross for at den koster rundt 30 ooo kr veiledende, er dette en svært konkurransedyktig pris. Treningspartner kjører ofte kampanjer, og alt under 30k er et svært godt kjøp!

Sole F85 – et bombesikkert kjøp.


KJØP HER

2. NordicTrack X22i


KJØP HER
 • Veil. pris: 39 999,-
 • Motor: 4 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
 • Hastighet: 0,5 – 20 km/t
 • Stigning: -6 – 40 %
 • Vekt: 186 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Ønsker du en tredemølle som kan simulere stigning og fjellturer? NordicTrack X22i gjør det mulig å gå/løpe med hele 40 % stigning, og er dermed en perfekt tredemølle for deg som ønsker å trene alt fra tradisjonell løping til motbakketrening.

NordicTrack X22i er hører til blant de kraftigste og beste tredemøllene for privatmarkedet, og byr på egenskaper som få andre møller er i stand til å konkurrere med. Den ekstreme stigningsprosenten på opptil 40% er mulig takket rammens unike design med blant annet en kraftig 4 HK bakmontert motor som gjør det lettere for møllen og heves i front. I tillegg til stigningen på 40%, er NordicTrack X22i i stand til å simulere – 6 % stigning slik at den kan simulerer nedoverbakke. Maksimal hastighet ligger på 20 km/t, noe som bør være mer enn nok for selv intervall-elskende løpere.

NordicTrack har en unik funksjon gjennom sin Incline Autojustering som automatisk sørger for å justere stigningen etter terrenget når du benytter deg av interaktive treningstjenester som blant annet iFit. Dette er en stor fordel for NordicTrack sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet.

Merk at rammen på NordicTrack X22i ikke er foldbar, og sammen med vekten på 186 kg bidrar dette til en svært stødig tredemølle. Det anbefales å plassere møllen i et rom med minst 240 cm under taket ettersom båndet bygger mye i høyden på maksimal stigning.

Det store løpebåndet på 152 cm x 55 cm gir god plass å løpe/gå på, og NordicTrack sitt patenterte Reflex dempesystem byr på høy komfort og minimal belastning på knær og ledd. X22i benytter store presisjonsvalser som sørger for minimal friksjon, lang levetid på løpebåndet og svært lite støy, og dette er kanskje en av de mest stillegående tredemøllene på markedet.

NordicTrack X22i støtter både WiFi og Bluetooth og er kompatibel med treningsplattformen iFit (medfølger 1 måneds abonnement) som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

I front står en heftig 22″ stor touchskjerm som gir full oversikt over aktuell treningsdata, samt lar deg velge blant 40 ulike programmer. På venstre side er det hurtigtaster for stigning, og høyre side har hurtigtaster for hastighet. Håndtakene inkluderer pulssensorer, men du kan også koble til en ekstern pulssensor for mer nøyaktige pulsmålinger (medfølger iFit Bluetooth pulsbelte). NordicTrack X22i er utstyrt med «push bar» og «sled grips» håndtak som lar deg redusere hastigheten til 1 km/t og deretter jobbe hardt i simulert motbakke.

NordicTrack X22i kommer kommer med to 3″ innebygde høyttalere, doble vifter for avkjøling under trening, en stor oppbevaringshylle og to flaskeholdere. Det er ingen egen holder for nettbrett/mobil, men når du vipper opp skjermen er det mulig å plassere en telefon/nettbrett i kanten som oppstår mellom skjermen og konsollen.

NordicTrack X22i er en av de kraftigste tredemøllene på markedet, og er spesielt egnet for deg som ønsker en tredemølle med mulighet for mye stigning. Den vanvittige stigningsprosenten gjør det mulig å oppnå høy treningseffekt uten å måtte løpe, og det bidrar til redusert belastning på knær og ledd. Dette gjør NordicTrack X22i til et godt alternativ for deg som f.eks. sliter med vonde knær. I tillegg har den alt som skal til for å dekke behovet for «vanlig» løping for alt fra raske intervaller til lengre maratonløp. NordicTrack X22i har alt, og anbefales sterkt.


KJØP HER

3. NordicTrack Commercial 2950


KJØP HER
 • Veil. pris: 39 999,- / Tilbud: 34 999,-
 • Motor: 4,25 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – 15 %
 • Vekt: 145 kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack har et godt navn i markedet for treningsmaskiner, og kanskje spesielt innen tredemøller. NordicTrack Commercial 2950 tilhører toppsjiktet av tredemøller, og er rettet mot deg som ønsker høy komfort og funksjonalitet.

NordicTrack Commercial 2950 er først og fremst designet for deg som ønsker en toppmodell tredemølle bygget på en svært stabil plattform og med mye kraft. Den nyeste utgaven av NordicTrack Commercial 2950 leveres med en kraftig 4,25 HK AC motor med kontinuerlig drift slik at du kan løpe i opptil 4 timer før du behøver å la motoren kjøle seg ned. Den kraftige motoren bidrar også til rask akselerasjon og god hastighet selv ved løping på høy stigning, og takler selv tyngre løpere.

Til tross for den kraftige konstruksjonen tar NordicTrack Commercial 2950 minimalt med plass når den ikke er i bruk. EasyLift Assist-funksjonen lar deg slå sammen møllen på noen få sekunder, og de integrerte transporthjulene gjør det enkelt å flytte den. Løpebåndet på 152 x 55 cm gir god plass selv til høye personer, og NordicTrack sin egen signatur RunningFlex dempeteknologi sikrer høy komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd. En smart funksjon er muligheten for å skru dempingen av/på slik at du kan velge mellom en mer realistisk løpsfølelse, eller økt komfort.

NordicTrack Commercial 2950 kan levere hastigheter opptil 22 km/t, og stigningen er justerbar mellom -3 til +15%. Den nye og forbedrede motoren med Incline Autojustering vil automatisk justere stigningen når du benytter deg av interaktive treningstjenester som blant annet iFit. Dette er en stor fordel for NordicTrack sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet.

NordicTrack Commercial 2950 kommer med en stor 22″ Smart HD WiFi touchskjerm som gir god oversikt over de viktigste treningsdataene, og du kan velge blant et stort utvalg forhåndsinstallerte programmer, mens hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet gjør det enkelt å komme i gang, samt endre innstillinger underveis. Håndtakene inkluderer pulssensorer i håndtakene, og maskinen kan i tillegg kobles til en ekstern pulssensor (inkluder i prisen).

Støtte for WiFi- og Bluetooth-tilkobling gir en sømløs treningsopplevelse ved bruk av de interaktive treningsfunksjonene. Tredemøllen kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 1 måneds gratis abonnement.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

NordicTrack Commercial 2950 kommer med innebygde høyttalere, en kraftig vifte, stativ for nettbrett/mobil og en praktisk oppbevaringshylle. Møllen kan enkelt felles opp etter bruk, og innebygde transporthjul forenkler flytting.

NordicTrack Commercial 2950 er en av de bedre tredemøllene du kan kjøpe som også egner seg til privatbruk. Med denne møllen kan du føle deg trygg på at du kjøper kvalitet, og en tredemølle som kan brukes mye av mange, over lang tid. Den interaktiv treningen kan gi både inspirasjon og god veiledning, og du er sikret en tredemølle som tåler tyngre løpere.


KJØP HER

4. ProForm Pro 2000


KJØP HER
 • Veil. pris: 29 999,- / Tilbud: 15 999,-
 • Motor: 3,25 HK DC (6,5 HK Peak)
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – +12 %
 • Vekt: 108 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja (iFit)

ProForm Pro 2000 er en kraftplugg av en tredemølle fra ProForm – en internasjonal anerkjent leverandør av treningsutstyr, og kjent for sin høye kvalitet.

ProForm Pro 2000 kommer med en kraftig Mach Z motor med 3,25 HK og 6,5 HK Peak som kan ta deg opp i hastigheter på 22 km/t med variabel stigning mellom – 3 til +12 %. Den solide motoren er designet for å holde seg kjølig gjennom lange og harde treningsøkter slik at du kan trene uten risiko for varmgang og at tredemøllen stanser.

ProForm Pro 2000 leveres med 1-års familiemedlemskap hos treningstjenesten iFit + 1 måned prøveabonnement slik at du har totalt 13 måneder (verdi. 1636 kr). Dette åpner for virtuell trening og muligheten til å løpe ulike ruter over hele verden. Opprett en rute i Google Maps, last den inn på computeren, og løp i vei. Du kan også konkurrere mot andre, og ikke minst følge dedikerte treningsprogrammer der dyktige trenere coacher deg gjennom treningen.

En 10″ smart HD touchskjerm gir deg god oversikt over relevante treningsdata, i tillegg til at du kan bla deg gjennom mer enn 30 ulike programmer. Støtte for Bluetooth, et stativ for nettbrett, samt to innebygde høyttalere, forvandler Pro 2000 til en underholdningsmaskin.

Noe av det beste med ProForm Pro 2000 er kvaliteten på løpebåndet. Størrelsen på 152 cm x 51 cm gir deg god boltreplass, mens ProForm sitt unike ReBound Pro dempesystem sørger for meget god demping. ProForm har også sørget for at dette er en tredemølle som skal tåle mye bruk over lang tid. Hvert belte (løpebånd) testes i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges.

Og ikke minst; Pro 2000 kommer med 2 stk høyttalere, en innebygd vifte, flaskeholdere og støtte for ekstern pulssensor.

ProForm Pro 2000 er en maskin av gjennomført kvalitet – ikke bare hardware, men også programvare. Her får du en tredemølle som vil dekke alle behov, både for nybegynnere og erfarne løpere. Enten du trenger en tredemølle for å løpe en rask 3 km, eller et fullt maraton, er både motor og løpebånd klar for å håndtere det. En inspirerende tredemølle med lang levetid til en god pris.


KJØP HER

5. Sole F65


KJØP HER
 • Veil. pris: 27 999,-
 • Motor: 3,25 HK
 • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
 • Hastighet: 1 – 20 km/t
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Vekt: 119 kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Sole F65 er enda en tredemølle fra Sole Fitness som fortjener skryt. I det store og hele er det ikke enorme forskjeller mellom Sole F63, Sole F65 og Sole F85, men det er noen ting som kan være avgjørende i den ene, eller andre retningen.

Sole F65 har den samme kraftige og stabile rammen som Sole F85 og det samme store løpebåndet, men motoren er ikke fullt så kraftig og toppfarten noe lavere. Der motoren på F85 yter 4,0 HK og maks 22 km/t, er tilsvarende for Sole F65 er 3,25 HK og maks 20 km/t. Begge møllene er i stand til å levere en maksimal stigning på hele 15%, og er bygget for å kunne brukes i opptil 4 timer før motoren bør avkjøles.

Sole sin unike Cushion Flex Whisper Deck dempingen bidrar til redusere slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt, og byr på en god løpsopplevelse.

I front sitter en 7,6″ stor skjerm som gir god oversikt over viktige treningsdata, samt lar deg velge blant 6 stk treningsprogrammer, 2 pulsprogrammer og 2 egendefinerte programmer dunkelt kan tilpasse selv. Det er hurtigknapper for fart, stigning, sprint, m.m. på håndtakene, samt innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor (medfølger).

I likhet med Sole F85 støtter Sole F65 treningsplattformen Zwift. Zwift gjør det mulig å konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, samt opprette løyper i Google Maps å overføre til møllen. Merk at tredemøllen støtter automatisk justering av hastigheten i Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring (må justeres manuelt). Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med AutoIncline og iFit støtte.

Alle treningsdata lagres i Sole Fitness App og kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health. Det er også støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port og stativ for nettbrett.

Sole F65 kommer utstyrt med kjølevifte, oppbevaringshyller og flaskeholdere. Når tredemøllen ikke er i bruk kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet. Garantien til Sole er blant de beste i klassen, og Sole F65 har livstidsgaranti på ramme, 5 år på motor og computer og 1 år på slitedeler.

Sole F65 er en velegnet tredemølle for deg som ønsker et stort løpebånd, god demping som mulig, god stabilitet selv under tøffe intervaller og høy hastighet, samt høy slitestyrke. Her får du alt du trenger i en god tredemølle, enten du er nybegynner eller en erfaren løper.


KJØP HER

6. NordicTrack Elite 1750


KJØP HER
 • Veil. pris: 26 999,-
 • Motor: 3,75 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – 15 %
 • Vekt: 145 kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack Commercial 1750 er i likhet med Commercial 2450 og Commercial 2950 en tredemølle i det øvre sjiktet. Denne modellen (2021-modell) har fått en solid oppgradering fra sin forgjenger og er bygget på en solid ramme som også passer tyngre løpere.

NordicTrack Commercial 1750 blant kommer med en kraftig 3,75 HK Duty-motor som kan holde gående opptil 4 timer før den behøver å kjøle seg ned. Sammenlignet med sine storebrødre er denne marginalt svakere, men det skyldes mer at Commercial 2450 og Commercial 2950 nesten har en for kraftig motor.

Løpebåndet på 152 x 55 cm gir godt med boltreplass, og NordicTrack sin unike signatur RunningFlex dempeteknologi byr på suveren komfort samtidig som det minimerer belastningen på muskler og ledd. En smart funksjon er muligheten for å skru dempingen av/på slik at du kan velge mellom en mer realistisk løpsfølelse, eller økt komfort.

NordicTrack Commercial 1750 en maks hastighet på 22 km/t, men noen større justerbar stigning i intervallet -3 til +15%. En av oppgraderingene for denne modellen er blant annet en ny Incline motor teknologi med Incline Autojustering. Når du benytter deg av interaktive treningstjenester som blant annet iFit, vil tredemøllen selv kontrollere stigningen for en bedre treningsopplevelse. Dette er en stor fordel for NordicTrack sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet.

Nytt er også en mer stabil WiFi- og Bluetooth-tilkobling som gir en mer sømløs treningsopplevelse ved bruk av de interaktive treningsfunksjonene. Tredemøllen kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du se bilder og video av stedene du løper. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 1 måneds gratis abonnement på kjøpet.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

I front sitter en 10″ stor touchskjerm som gir god oversikt over de viktigste treningsdataene, samt lar deg velge blant mer enn 30 forhåndsinstallerte programmer. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet gjør det enkelt å endre innstillinger underveis. Det er integrert pulssensorer i håndtakene, men NordicTrack Commercial 1750 kan også kobles til en ekstern pulssensor.

Maskinen kommer med innebygde høyttalere, vifte, stativ for nettbrett/mobil og en praktisk oppbevaringshylle, og kan enkelt felles opp etter bruk og flyttes via de innebygde transporthjulene.

NordicTrack Commercial 1750 er en av de bedre møllene du kan kjøpe som også egner seg til privatbruk. Med denne møllen kan du føle deg trygg på at du kjøper kvalitet, og en tredemølle som kan brukes mye av mange, over lang tid. Den interaktiv treningen kan gi både inspirasjon og god veiledning, og kan være en rimelig løsning på det som vil fungere som en «virtuell løpetrener».


KJØP HER

7. Sole F63


KJØP HER
 • Veil. pris: 24 999,- / Tilbud: 17 999,-
 • Motor: 3 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0,5 – 20 km/t
 • Stigning: 15 %
 • Vekt: 115 kg
 • Maks brukervekt: 157 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Verdenskjent for sin fantastiske kvalitet – Sole Fitness produserer noen av markedets beste tredemøller, og er ikke bare kjent for å levere høy kvalitet, men også konkurransedyktige priser.

Sole F63 har vunnet flere «best i test» priser internasjonalt, spesielt i sjiktet blant rimeligere tredemøller. Sole F63 er sannsynligvis en av de beste tredemøllene i sin prisklasse. En kraftig 3 HK motor sørger for jevn og rask akselerasjon opptil 20 km/t og en stigning på inntil 15%. Tredemøllen passer ypperlig til både intervaller og langturer, og kan holde det gående i opptil 4 timer før motoren bør avkjøles.

Sole F63 er utstyrt med et høykvalitets 2-lags løpebånd med en romslig løpeflate på 152 x 51 cm, og Cushion Flex Whisper Deck dempingen reduserer slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt.

I front sitter en 6,5″ stor og oversiktlig skjerm gir info om den viktigste treningsdataen, lar deg velge mellom 10 varierte programmer, samt muligheten til å løpe virtuelt gjennom den innebygde støtten for treningsappen Zwift. Sole F63 sender hastigheten til Zwift via Bluetooth slik at hastigheten i Zwift justeres i takt med hvor raskt du løper. Med Zwift kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i ulike løyper, og ikke minst opprette egne løyper i Google Maps som du sender til maskinen.

Alle treningsdata lagres i Sole Fitness App og kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.

Med støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port og stativ for nettbrett, fremstår Sole F63 også som en god «underholdningsmaskin. Det er hurtigknapper for fart, stigning, sprint, m.m. på håndtakene, samt innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor (medfølger). Det er også montert kjølevifte og flaskeholdere.

Når tredemøllen ikke er i bruk kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet. Sole F63 kan by på livstidsgaranti på ramme, 5 år på motor og computer og 1 år på slitedeler.

Sole F63 leverer en gjennomført flott treningsmaskin som ikke bare varter opp med en solid byggekvalitet og topp spesifikasjoner, men også en meget god pris.

Kort oppsummert; Sole F63 er en tredemølle blant de beste i sin prisklasse.


KJØP HER

8. NordicTrack EXP 10i


KJØP HER
 • Veil. pris: 24 999, / Tilbud: 16 999,-
 • Motor: 3,5 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – 12 %
 • Vekt: 101 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack EXP 10i er enda en kraftig tredemølle fra NordicTrack, og ble i 2021 kraftig oppgradert for enda bedre opplevelse. Her får du en solid tredemølle som vil tilfredsstille en stor gruppe brukere.

EXP 10i har en kraftig og stabil ramme, selv om den ikke er like kraftig bygget som de modellene i Commercial-serien. Konstruksjonen er noe enklere, som igjen betyr lavere vekt og maksimal brukervekt. NordicTrack EXP 10i er likevel en tredemølle med mye kart og høy slitestyrke. Den kraftige DurX Commercial Plus motoren på 3,5 HK leverer en topphastighet på 22 km/t og justerbar stigning mellom -3 til +12%.

NordicTrack EXP 10i kommer med et romslig løpebånd på 152 cm x 51 cm, og NordicTrack sitt patenterte Reflex dempesystem sikrer høy komfort og minimal belastning på knær og ledd. Her benytter faktisk EXP 10i den samme dempingen som de dyrere modellene. En av forskjellene fra Commercial-serien er mindre valser. Størrelsen på valsene (større er bedre) har betydning for blant annet slitasje på løpebåndet, levetid og støynivå. Der EXP 10i benytter valser på 4,83 cm diameter, har Commercial-modellene valser på 6,35 cm.

NordicTrack kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men du får 1 års gratis abonnement på kjøpet.

I front sitter en 10″ stor touchskjerm som gir oversikt over de viktigste treningsdataene, samt lar deg velge blant mer enn 30 ulike forhåndsinstallerte programmer. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet gjør det enkelt å endre innstillinger underveis. Det er integrert pulssensorer i håndtakene, men EXP 10i kan også kobles til en ekstern pulssensor.

NordicTrack EXP 10i kommer med innebygde høyttalere, vifte, stativ for nettbrett/mobil og en praktisk oppbevaringshylle. Møllen kan enkelt felles opp etter bruk, og innebygde transporthjul forenkler flytting.

NordicTrack EXP 10i er en kvalitets maskin som passer både nybegynnere og kravstore brukere. Dette er en solid tredemølle med stabil ramme laget for å tåle mye bruk, og det romslige og godt dempede løpebåndet egner seg godt både til intervaller og lengre turer. Ikke minst vil de interaktive treningsfunksjonene utvide funksjonaliteten ytterligere.


KJØP HER

9. NordicTrack Elite 900


KJØP HER
 • Veil. pris: 22 990,-
 • Motor: 3 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0,5 – 22 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 93 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack Elite 900 bygger videre på den tidligere modellen NordicTrack T 8.5 S og er en velutstyrt tredemølle godt egnet for både nybegynnere og erfarne løpere.

Sammenlignet med tredemøllene i Commercial-serien er dette en både enklere og lettere modell, men samtidig noe lettere å håndtere dersom du er ute etter en tredemølle som lett kan forflyttes. Egenvekten til NordicTrack Elite 900 er «kun» 93 kg, mens Commercial-modellene ligger på rundt 130 kg+. Den høye egenvekten til sistnevnte bidrar til en mer stabil mølle ved løping på høy hastighet og dersom det er tyngre brukere som skal benytte møllen. Likevel tåler NordicTrack Elite 900 en maks brukervekt på opptil 136 kg og er godt konstruert.

NordicTrack Elite 900 kommer med en kraftig 3 HK motor med potensiale for å levere hastigheter opptil 22 km/t og stigning på 12 %. Løpebåndet på 152 cm x 51 cm gir god plass å løpe på og sikrer god demping gjennom NordicTrack Reflex-dempingen. Du får ikke den samme justerbare dempingen som du får med EXP 10i og Commercial-modellene der du kan skru dempingen av/på, men Elite 900 prioriterer den mykere siden og er godt egnet for deg som ønsker høy komfort.

I front sitter en 7″ tiltbar touchskjerm som gir oversikt over aktuell treningsdata, samt lar deg velge blant en rekke ulike programmer. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet gjør det enkelt å sette i gang treningen, og de integrerte pulssensorene i håndtakene lar deg måle puls eller bruke pulsstyrte løpeprogrammer, samtidig som møllen støtter bruk av ekstern pulssensor.

NordicTrack Elite 900 støtter både WiFi og Bluetooth, og er kompatibel med treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men du får 1 års gratis abonnement på kjøpet.

Ved hjelp av Automatic Trainer Control vil NordicTrack Elite 900 automatisk justere stigning og hastighet ut i fra løypen/programmet du følger dersom du tar i bruk treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet via treningstjenesten Zwift.

Av ekstra «goder» har NordicTrack Elite 900 innebygde høyttalere, vifte, stativ for nettbrett/mobil og en praktisk oppbevaringshylle.

NordicTrack Elite 900 leverer en solid tredemølle med god ytelse, bra demping, et godt utvalg treningsprogrammer, og passer de fleste brukergrupper. Dersom dere er flere som skal benytte møllen daglig, eller du planlegger lengre løpeturer på 3-4 timer, bør du heller vurdere Sole F85, eller NordicTrack Commercial 2450/Commercial 2950.


KJØP HER

Premium tredemølle (ikke-foldbar)

1. Masterfit TP900


KJØP HER
 • Veil. pris: 27 999,-
 • Motor: 2,5 HK AC
 • Løpebånd: 154 cm x 56 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: 15 %
 • Vekt: 150 kg
 • Maks brukervekt: 180 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Masterfit TP900

Masterfit TP900 er en gjennomført kraftig, stabil og velutstyrt tredemølle beregnet for mye og tung bruk – perfekt for maratonløpere, treningsgrupper og trimrom.

Masterfit TP900 er bygget på en kraftig og stabil ramme med en høy egenvekt som bidrar til trygghet og stabilitet, og tillater personer  opptil 180 kg å løpe på møllen. Den kraftige AC motoren på 2,5 HK med for kontinuerlig drift gjør at du kan gjennomføre ekstra lange økter (over 5 timer) uten og måtte stoppe for å avkjøle motoren. Topphastigheten på 22 km/t er ypperlig for deg som ønsker å løpe f.eks. intervaller i høyt tempo, og stigning på opp til 15% lar deg trene motbakketrening og ikke minst oppnå høy treningseffekt selv på gange i raskt tempo.

Løpebåndet på Masterfit TP900 er ekstra stort og måler hele 154 cm x 56 cm. Dette gir god plass og trygghet under løping på høy hastighet og du kan løpe mer avslappet – spesielt etter hvert som du begynner å bli sliten og ukonsentrert. Det store løpebåndet er også ideelt for høye løpere på 180 cm +. Abilica sine gode dempe egenskaper bidrar til reduserte slag og slitasje på bein og ledd.

Masterfit TP900 kommer med en stor konsoll med en rekke funksjoner, og en enkel LED-skjerm viser de viktigste treningsdataene som tid, distanse, hastighet, stigning, kaloriforbruk og puls. Tredemøllen lar deg velge mellom 16 forhåndsinnstilte programmer der hvert program har forskjellig løypeprofil hvor fart og stigning justerer seg automatisk ut i fra løypeprofilen, 3 ulike pulsprogram, og i tillegg kan du opprette tre brukerdefinerte programmer.

Konsollen er også utstyrt med hurtigtaster for fart (5,10,15 og 20 km/t) og stigning nivå 3,6,9 og 12) som gjør det enkelt å velge hastigheter og programmer. Pulsen måles via sensorer i håndtakene, eller fra en ekstern pulssensor (må kjøpes separat).

Masterfit TP900 støtter treningsappene Fit Hi Way, i-Running og Kinomap. Med Kinomap kan du løpe virtuelt i løyper over hele verden, enten alene eller i fellesskap med andre. Du kan også opprette egne intervalløkter og treningsruter, eller følge et inspirerende treningsprogram eller utfordring. Masterfit TP900 har ingen egen skjerm for visning av disse appene, og krever en ekstern skjerm som for eksempel et nettbrett.

Masterfit TP900 leveres med flaskeholder, stativ for nettbrett, innebygde høyttalere i front, og en AUX-inngang for avspilling av musikk. Denne modellen kan ikke ikke foldes sammen og krever derfor noe større plass enn de holdbare tredemøllene. Derimot har den integrerte transporthjul i front for enklere forflytning.

Masterfit TP900 er en gjennomført solid og fullspekket tredemølle som passer godt for deg som løper mye og langt, og gjerne har flere i familien som bruker møllen. Det er også en flott tredemølle for lag og treningsgrupper som deler på flere treningsmaskiner. Dette er en tredemølle med kvaliteter som vil tilfredsstille selv de mest kravstore.


KJØP HER

Beste tredemølle Budsjett


1. Masterfit TP 200


KJØP HER
 • Veil. pris: 18 999,-
 • Motor: 2,5 HK DC (5 HK Peak)
 • Løpebånd: 150 cm x 50 cm
 • Hastighet: 1 – 20 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 88 kg
 • Maks brukervekt: 125 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Masterfit TP 200

Masterfit TP 200 er storebroren til TP 150, og konkurrerer i samme klasse som NordicTrack Elite 900. Dette er en tredemølle som vil tilfredsstille selv erfarne løpere med mange mil i beina, så vell som nybegynnere.

Masterfit TP 200 er bygget på en stabil plattform med et «lett» design som ikke tar mer plass enn nødvendig. Egenvekten er ikke mer enn 88 kg, og det er derfor en enklere tredemølle å flytte rundt enn de tyngre modellene fra NordicTrack og Sole. Den lave vekten gjør derimot at møllen ikke blir like stabil på høye hastigheter for tyngre løpere.

Tp 200 kommer med en middelet kraftig motor med 2,5 HK (5 HK Peak) i stand til å levere en topphastighet på 20 km/t og stigning på 12 % fordelt over 15 nivåer. Løpebåndet er forlenget med 10 cm fra «lillebroren» og er relativt romslig med sine 150 cm x 50 cm. Threadflex-dempesystemet sørger for god komfort under løpeturen ved å redusere slag og støt mot bein og knokler.

I front sitter en stor LCD-skjerm som gir oversikt over aktuell treningsdata, samt enkel tilgang til hurtigknapper for å velge mellom de 14 forhåndsinstallerte programmene. En av de store fordelene med TP 200 er kompatibel med treningsappen Zwift (støtter også Kinomap og iConsole+ Training). Her kan du løpe i din egen virtuelle verden, konkurrere med andre løpere på andre siden av jordkloden, å løpe virtuelle konkurranser i sanntid. Du kan også opprette egne ruter i Google Maps som løpes på møllen og tredemøllen sender automatisk hastigheten til Zwift.

Masterfit TP 200 tredemølle kommer med et praktisk stativ for nettbrett, innebygde høyttalere, flaskeholdere, pulssensorer i håndtakene, og støtte for ekstern pulssensor.

Til tross for at Masterfit TP 200 ikke er like kraftig som Sole- og NordicTrack Commercial-møllene, så er det likevel en solid tredemølle godt egnet for å løpe intervaller, eller lengre løpeturer. Den er jevnt over stabil, godt utstyrt rent teknisk, men også funksjonsmessig. Vær derimot klar over at egenvekten på 88 kg er ikke veldig tungt, og for løpere på 90kg+, anbefales det å velge en stødigere tredemølle som SOLE F63, 65, 85, eller en av tredemøllene i NordicTrack Commercial-serien.


KJØP HER

2. Masterfit TP 150


KJØP HER
 • Veil. pris: 15 999,- / Tilbud: 11 990,-
 • Motor: 2,5 HK DC (4,5 HK Peak)
 • Løpebånd: 140 cm x 50 cm
 • Hastighet: 0,8 – 18 km/t
 • Stigning: 0 – 10 %
 • Vekt: 94 kg
 • Maks brukervekt: 130 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

Masterfit er Mylna-gruppen sin egen merkevare og er kjent for å levere høy kvalitet til en god pris. Masterfit TP 150 er en klassisk «mye for pengene» tredemølle som solgte svært godt i 2020 og var nesten umulig å få tak i. Nå er tilgjengeligheten langt bedre, og prisen har faktisk gått ned.

Tilhører du gruppen som gjerne løper 2-4 ganger i uken, alt fra korte intervaller til et par timers turer, og ikke minst ønsker god demping? Da kan TP 150 være perfekt. Maskinen kommer med en kraftig 2,5 HK DC-motor, leverer hastigheter opptil 18 km/t og en stigning på 10 % fordelt over 15 stigningsnivåer.

Løpebåndet er bredt (50 cm), men kan oppleves noe kort (140 cm) for personer over 180 cm, selv om det ikke nødvendigvis er noe problem (undertegnede er 188 cm og har ingen problemer med det).

I front sitter en oversiktlig LCD-skjerm som viser viktige treningsdata som hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls,  samt lar deg velge mellom 12 forhåndsinnstilte programmer og 3 manuelle programmer. Hurtigtaster gjør det enkelt å justere hastighet og stigning. Av tilbehør kommer Masterfit TP 150 med AUX-inngang, innebygde høyttalere og flaskeholder.

Alt i alt er dette den beste anbefalingen for en allsidig tredemølle til en meget konkurransedyktig pris. Her får du ikke bare en god tredemølle, men du handler også fra et seriøst firma.


KJØP HER

3. Abilica TM 45 BT


KJØP HER
 • Veil. pris: 17 999,-
 • Motor: 2,5 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 52 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: 0 – 11,7 %
 • Vekt: 84 kg
 • Maks brukervekt: 125 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Abilica TM 45 BT er lillebroren til den noe kraftigere Abilica TM 65 BT, men vil for mange være et bedre kjøp takket være den fine kombinasjonen av en rekke gode funksjoner og en langt bedre pris.

Abilica TM 45 BT kan by på en kraftig ramme, en 2,5 HK motor med topphastighet på 22 km/t og stigning på opptil 11,7 % og et stort løpebånd på romslige 152 x 52 cm med god demping. Dette er med andre ord en god tredemølle for deg som ønsker å løpe intervaller, men også for deg som liker langturer i rolig tempo. Den store løpeflaten gjør Abilica TM 45 BT godt egnet til personer i alle høyder.

Frontpanelet er utstyrt med hurtigknapper for enkel betjening av hastighet og stigning, og lar deg velge blant 12 forhåndsinstallerte programmer. Skjermen viser de viktigste treningsdataene, og pulsen måles via sensorer i håndtakene eller via en ekstern pulssensor.

Den største fordelen med Abilica TM 45 BT sammenlignet med den noe rimeligere Abilica Trex 25, er støtten for Bluetooth og tilkobling til ulike treningsapper som Zwift, iConsole+ og Kinomap. Treningsappen Zwift lar deg konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egen løyper i Google Maps. iConsole+ gjør mye av dette samme, og lar deg i tillegg opprette egne treningsøkter som for eksempel egendefinerte intervalløkter. Kinomap er bare enda et alternativ for å løpe på utallige ruter rundt i hele verden mens møllen automatisk justerer motstanden etter endringer i landskapet.

Abilica TM 45 BT kommer med innebygde høyttalere slik at du kan koble til mobilen/nettbrettet for å spille av musikk. Møllen er utstyrt med flaskeholder, et rom til oppbevaring av småsaker, og et praktisk stativ til nettbrett.

Abilica TM 45 BT legger seg litt over deg jeg vil kalle «budsjettklassen», men gir deg likevel så mye ekstra sammenlignet med tredemøller som bare er et par tusen kroner rimeligere, at den fortjener og trekkes frem. Dette er en tredemølle som vil tilfredsstille nesten alle type brukere, og har lang levetid.


KJØP HER

Beste GÅMØLLE / KONTORMØLLE

1. WalkingPad X21


KJØP HER
 • Veil. pris: 9 990,-
 • Motor:
 • Løpebånd: 121 cm x 46 cm
 • Hastighet: 0,5 – 12 km/t
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 38 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

WalkingPad X21 er en helt ny sammenleggbar tredemølle som troner over den populære WalkingPad R2-serien. I likhet med WalkingPad R2 Pro er X21 et godt alternativ for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til både å gå, jogge å løpe hjemme.

WalkingPad X21 bevarer det samme designet som WalkingPad R2 Pro, og er både pen og kompakt. På det tykkeste måler WalkingPad X21 22,6 cm sammenslått, og vekten ligger på 38 kg. Dette gjør at maskinen enkelt får plass under en sofa/seng, eller stående vertikalt inntil en vegg. Møllen tar enkelt og greit utrolig liten plass.

WalkingPad X21 kommer med et stativ/håndtak med holder til nettbrett/mobil, men i motsetning til R2 Pro kan ikke dette slåes ned. Lydnivået er relativt lavt (rundt 75 dB), og det er i hovedsak dine egne fotsteg mot løpebåndet som generer lyd. Dette er dog uunngåelig.

Løpebåndet måler 121 x 44 cm og består av et 4-lags dekke med helt grei demping, men heller ikke mer. Det er to hurtigmoduser;  “gå” og “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollen. Sammenlignet med R2 Pro mangler X21 mangler «automatisk modus» som automatisk justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina.

WalkingPad X21 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper og som gir deg noen enkle treningsprogrammer. Appen kan også brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus, mens det enkleste er å justere hastigheten ved hjelp av et dreibart hjul på toppen av stativet. På hver side av kontrollhjulet er det en pen OLED-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier og skritt, samt et praktisk stativ for nettbrett/mobil.

Med maks hastighet på 12 km/t, og motor med maks ytelse på 2 HK, klarer WalkingPad X21 å levere høy nok hastighet til at du kan få en god treningsøkt, og det er imponerende hvor stabil møllen er selv ved løping på høyeste tempo. Ønsker du å bruke WalkingPad X21 til å gå, kan du justere hastigheten helt ned til 0,5 km/t, og det geniale designet gjør at du kan folde den sammen/og ut, på noen sekunder.

Enten du ønsker å komme i form, eller allerede er i god form, men ønsker et alternativ til å løpe ute, så er WalkingPad X21 en god anbefaling

NB: MyStuff.no var den første til å forhandle tredemøllene fra WalkingPad i Norge, men det er nå flere ulike forhandlere. MyStuff.no har som regel svært konkurransedyktig priser, gode leverings- og returbetingelser, og er en trygg leverandør å stole på.


KJØP HER

2. ProForm City L6


KJØP HER
 • Veil. pris: 12 999,-
 • Motor: 2 HK DC
 • Løpebånd: 120 cm x 45 cm
 • Hastighet: 0,8 – 14 km/t
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 51 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

ProForm City L6 skiller seg ut fra Walkingpad-møllene ved å være både kraftigere og smartere, men samtidig litt større. Har du i hovedsak lyst på en skikkelig tredemølle, men vet at du ikke har plass? I så fall er ProForm City L6 et veldig (veldig) godt alternativ.

ProForm er en stor internasjonal og anerkjent produsent og leverer noen av de beste tredemøllene på markedet. Med City L6 har de laget et tredemølle, eller gåmølle, som dekker et ganske godt spekter. For det første er møllen kompakt og lett sammenlignet med en tradisjonell tredemølle. Den lave vekten på 51 kg og det sammenleggbare designet, gjør at møllen lett kan trilles vekk og oppbevares under en seng, sofa, etc..

ProForm City L6 er en litt mer stabil tredemølle enn WalkingPad-modellene, og den kraftige Mach Z 2 HK motoren (4 HK Peak) er i stand til å levere en maks hastigheten på 14 km/t slik at du fint kan løpe i relativt høyt tempo. ProShox-dempingen er også betydelig bedre sammenlignet med WalkingPad X21 og WalkingPad R2. På grunn av det kompakte designet er lengden på båndet begrenset til 120 cm x 45 cm, noe som vil oppleves kort for høyere personer (les: 180 cm+), men det er fremdeles likevel mulig å løpe. Undertegnede på 188 cm har null problemer med å løpe på et 120 cm løpebånd.

I tillegg får du en oversiktlig og flott fargeskjerm som viser aktuelle treningsdata, samt lar deg velge mellom mengder av treningsruter og programmer gjennom treningstjenesten iFit. Dette er en interaktiv tjeneste som gjør det mulig å lage egne ruter med Google Maps og å løpe over hele verden. Når du kjøper ProForm City L6 får du med 1 år iFit på kjøpet.

Møllen støtter Bluetooth slik at den kan kobles sammen med mobil eller nettbrett, og et praktisk stativ i front lar deg oppbevare mobil/nettbrett trygt. Det er også mulig å koble til en ekstern pulssensor slik at du får pulsen din opp på skjermen.

ProForm City L6 er kanskje det beste alternativet for deg som «har lyst på en tredemølle, men ikke har plass, og ikke har behov for de kraftigste variantene». Her får du mye treningsglede og inspirasjon gjennom tjenesten iFit, og ikke minst 10 års garanti fra en ledende internasjonal merkevare. Med en topp hastighet på 14 km/t, er det mer enn nok til å oppnå god treningseffekt, og for mange vil dette være en tredemølle god nok.


KJØP HER

3. WalkingPad R2 Pro


KJØP HER
 • Veil. pris: 8 990,-
 • Motor:
 • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
 • Hastighet: 0,5 – 12 km/t
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 33 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

WalkingPad R2 Pro er en oppgradert versjon av den tidligere bestselgende R1 Pro. Denne gåmøllen er så liten og kompakt at «alle» kan håndtere den alene, og så liten og kompakt at den kan gjemmes bort under en seng, eller bak en stol.

Som nevnt tidligere, er det begrenset hvor mye en gåmølle egner seg til å løpe på, men med en makshastighet på 12 km/t kan du faktisk løpe i ganske så greit tempo. WalkingPad R2 Pro er nøyaktig samme tredemølle som fjorårets WalkingPad R2, men har fått en programvareoppdateringer som gjør at den kan yte 2 km/t mer enn forgjengeren. For mange vil 12 km/t i være mer enn nødvendig, og det er en etterlengtet oppdatering fra fjorårets maks hastighet på 10 km/t. Løpebåndet er begrenset til 120 cm x 44 cm, men fungerer helt supert selv for undertegnede som er 188 cm høy. Det eneste som er merkbart er fraværet av skikkelig demping.

Det er to moduser; gåmodus med en hastighet på 6 km/t, og løpemodus med en maks hastighet på 10 km/t. Hastigheten kan så justeres manuelt, og i auto-modus vil hastigheten justere seg ut i fra hvor raskt det går. WalkingPad R2 Pro oppleves samtidig enda mer stabil enn R1 Pro. Der R1 Pro krevde at du var konsekvent på å justere beina helt jevnt for at løpebåndet ikke skulle dunke mot underlaget, er WalkingPad R2 Pro helt dønn stabil, og dermed også mer stillegående. Lydmessig støyer den så lite at du kan bruke møllen og nærmest ha noen sovende ved siden av.

WalkingPad R2 Pro støtter Bluetooth og kan kobles til enn app på telefonen som gir deg oversikt over de viktigste treningsdataene, total distanse og treningstimer og tid, samt at du kan bruke telefonen som en fjernkontroll. Det følger også med en egen kontroll når du kjøper møllen, og det er et praktisk stativ for nettbrett/mobil i front.

Fremst på møllen er det et LED-display som viser info om tid, steg, distanse, etc.. Å montere/slå sammen R2 Pro er gjort på minutter, og de innebygde transporthjulene gjør at du kan trille den vekk uten å bruke krefter. Stativet/håndtakene på siden kan monteres av dersom du ønsker å bruke WalkingPad R2 Pro under en kontorpult mens du jobber, men da er maks hastighet 6 km/t.

Du får enkelt og greit en veldig nyttig «verktøy» for å kunne slå i hjel noen kilometer og mil innendørs på dager der du ikke ønsker å gå ut, i situasjoner der du ellers ville gjort noe annet, som å se en serie eller film på TV, eller samtidig som du jobber. En annen stor fordel er den utrolig kompakte størrelsen og lave vekten.

WalkingPad R2 Pro anbefales varmt.


KJØP HER

4. WalkingPad R1 Pro


KJØP HER
 • Veil. pris: 6 990,-
 • Motor: 1.0 HK DC
 • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
 • Hastighet: 0,5 – 10 km/t
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 33 kg
 • Maks brukervekt: 109 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

I likhet med WalkingPad R2 (beskrevet over) så er WalkingPad R1 Pro et flott alternativ til deg som ønsker en god gåmølle, og som ikke har behov for en stor og kraftig tredemølle i hjemmet. (Les om R2 før du leser om denne).

WalkingPad R1 Pro er forgjengeren til R2 og er i utgangspunktet samme mølle med de samme funksjonene, men har et litt annet design med mer avrundede kanter, en minimalt svakere motor (fremdeles begrenset til 10 km/t), samt 1-generasjon løpebånd med litt mindre demping. Dog selges R1 Pro til en lavere pris, og leverer slik sett svært mye for pengene.

WalkingPad R1 Pro har høstet mye skryt, og undertegnede brukte denne mye før R2 Pro overtok. Erfaringene er stort sett positive, men det skal sies at R2 Pro oppleves mer solid og stabil enn R1 Pro, og dempingen er også noe bedre.

WalkingPad R1 Pro er likevel et veldig bra produkt og anbefales selv om R2 har kommet på markedet. Spesielt dersom du får denne til under 7000 kr.


KJØP HER

5. WalkingPad K15


KJØP HER
 • Veil. pris: 11 490,-
 • Løpebånd: 120 cm x 48 cm
 • Hastighet: 0,8 – 15 km/t
 • Moduser: Gå, HIIT, Fettforbrenning
 • Stigning: 4 % naturlig stigning
 • Støynivå: 60 dB
 • Vekt: 54 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Størrelse sammenslått: 158 x 92,60 x 39 cm

WalkingPad K15 er et flott alternativ til deg som ønsker en kompakt tredemølle som egner seg til å løpe og trene på. K15 er relativt unik, og fyller inn et hull i mellomrommet mellom rene gåmøller og tredemøller.

WalkingPad K15 er KingSmith sin kraftigste tredemølle og retter seg mot deg som har lyst på en skikkelig tredemølle, men ikke har plass. I motsetning til de fleste WalkingPad modeller kan ikke denne foldes sammen 180 grader, men stativet kan slåes end slik at den blir helt flat, og kan dermed fint oppbevares f.eks. under en seng. K15 veier kun 54 kg, noe som er mellom halvparten og 2/3 av en tradisjonell tredemølle.

Løpebåndet er relativt begrenset med sine 120 x 48 cm, men det er godt dempet, og har en naturlig stigning på 4%. Den naturlige stigningen bidrar til økt motstand, samt at slagene på ledd og knokler blir mindre enn når du løper flatt. Merk at stigningen ikke er justerbar.

I front er det et oversiktlig LED-display der du enkelt kan justere hastigheten, skifte mellom de tre ulike modusene HIIT, Fettforbrenning og , samt vise oversikt over tid, hastighet, distanse, kalorier og skritt. WalkingPad K15 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, gir deg noen enkle treningsprogrammer, og kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus.

WalkingPad K15 er enkelt og godt valg for deg som virkelig ønsker en tredemølle du kan trene på, men som ikke har plass til en stor og dominerende tredemølle hjemme.


KJØP HER

Viktig å vite før kjøp av tredemølle

Dersom du aldri tidligere har løpt på en tredemølle, vil du raskt oppleve at det føles annerledes ut enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden sant at det ofte er variasjoner i terrenget som gjør at løpeturen oppleves tyngre i motbakker, og lettere i nedover bakker. Når du løper innendørs på en tredemølle vil du som regel løpe helt flat, samtidig som at løpebåndet vil gi en viss for for drahjelp i det du beveger seg bakover.

For å utligne forskjellen fra innendørs løping til utendørs løping, kan det lønne seg å justere hellingen på løpebåndet slik at du løper i svak motbakke. Vi snakker da type 1-2 % stigning, og ikke mer enn at det så vidt merkes. Dette vil også bidra til mindre belastning på beina ettersom du unngår de hardeste slagene under landing.

Første gangen du løper innendørs på mølle kan du oppleve og bli veldig stiv og støl i leggene. Dette er helt vanlig ettersom du får et annet løpesteg innendørs enn ute, og løpebåndet på en tredemølle er som regel mye hardere enn underlag du løper på ute. Det er derfor viktig å investere en i mølle med god demping som bidrar til å redusere slagene under landing, og samtidig risikoen for å bli skadet.

Dempingen er et av området det ofte kan spares inn penger på, noe som slår tilbake på deg når du for ørtende gang besøker fysioterapeuten med legghinnebetennelse. En rimelig tredemølle leveres som regel et 1-lags løpebånd, mens en mer påkostet tredemølle ofte benytter et 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd har høyere slitestyrke og tåler mer bruk. Dempingen er også avgjørende for å redusere risikoen for skader og overbelastning dersom du løper mye.

En stor fordel med å løpe innendørs på en tredemølle er tilgjengeligheten, i tillegg til at det er mye lettere å kontrollere treningen. Intervalltrening har blitt en svært populær treningsform, og intervalltrening på tredemølle gjør det enklere å styre intensiteten en løping utendørs. Det er også et godt verktøy for å kunne drive sprinttrening og alternative sprint-økter for å trene oksygenopptaket.


Finn den beste tredemøllen til ditt behov

For å finne den beste tredemøllen til ditt behov, skal du stille deg selv noen spørsmål. For det første:

Hva skal tredemøllen brukes til?

Det enkleste spørsmålet er: Skal du gå eller løpe? Om svaret er «å gå», så finnes det egne gåmøller/kontormøller som koster langt mindre enn en tredemølle og til og med kanskje er bedre egnet til formålet du faktisk har tenkt å bruke den til. Et eksempel er WalkingPad X21 til veiledende 9 990 kr som veier kun 38 kg, er 22,6 cm tykk når den er slått sammen, og er så liten at den kan gjemmes bort under en seng, eller sofa når den ikke er i bruk. Den er genial dersom du faktisk ønsker å bruke møllen til å gå mens du for eksempel ser på TV, leser, etc..

Det er dog viktig å vite at dette ikke er tredemøller som er beregnet til mye løping. De fleste gåmøllene har gjerne en maks hastighet på rundt 10km/t, noe som tillater jogging, men ikke løping. Enkelte modeller som er kraftigere kan komme opp i 12-14 km/t, men også disse har fremdeles begrensninger i form at kort løpebånd og langt i fra den samme stabiliteten som en kraftigere løpemølle.

Størrelse og oppbevaring

Størrelsen på en tredemølle gjenspeiles også i stabiliteten. En liten og lett tredemølle vil som regel oppleves mer ustabil enn en stor og kraftig mølle. Å jogge i lett tempo kan virke stabilt nok på en liten maskin, men det er først når du øker hastigheten og løper i høyt tempo at stabiliteten er viktig. Dog kommer de store tredemøllene med en pris, ikke bare i form av kroner, men også i form av gulvplass. Som regel vil en tredemølle for privatmarkedet være delvis sammenleggbar, altså at løpebåndet kan «brettes» opp slik at møllen tar mindre gulvplass. I tillegg er det som regel transporthjul i front slik at du enkelt kan forflytte den mellom to rom til tross for at den veier rundt 100kg. Og ja, vekten ligger fra 80kg og opp mot 130kg.

Husk også at maksimal brukervekt kan virke misvisende for noen av møllene. Til tross for at en tredemølle oppgir maksimal brukervekt på 135 kg, betyr ikke dette at den er egnet for å løpe på for en bruker som veier nær maksimal vekt. Når du løper vil nemlig slagene under landing påføre møllen en mye høyere belastning, og jo raskere du løper, desto høyere belastning på løpebåndet.


Støy

Støy er et området det er umulig å komme unna. Det finnes i dag en rekke tredemøller som i seg selv avgir svært lite støy, men det vil oppstå en god del støy fra trinnene som møter løpebåndet hvor hver landing under løpingen. Noe av støyet kan dempes ved å benytte en underlagsmatte, men du må likevel forberede deg på at en tredemølle langt i fra er stillegående.


Løpebånd

Størrelsen på løpebåndet er avgjørende for hvordan en tredemølle vil oppleves. Dersom løpebåndet er for kort og smalt, vil det være vanskelig å løpe i høyt tempo og det kan bli utfordrende å holde seg på løpebåndet når konsentrasjonen begynner å svikte etter hvert som du blir sliten. Jo høyere du er, desto vanskeligere vil det være å gjennomføre et godt løpesteg på et kort løpebånd.

Generelt kan vi si at en tredemølle som skal brukes til rolig jogg og gange behøver et løpebånd med en lengde på rundt 130-135 cm, bredde på 40 cm+ og en motor på 1,5-2 HK. Skal tredemøllen brukes til løping og intervaller, bør du se velge en tredemølle med løpebånd over 140 cm (gjerne 150 cm+), bredde på 50 cm+, og med en motor kraftigere enn 2,5 HK. Husk også å ta hensyn til høyden på den høyeste personen som skal bruke tredemøllen. Er du over 180 cm bør du velge en tredemølle med et løpebånd over 140 cm og en minimum bredde på 50 cm. Det hjelper fint lite om tredemøllen har et løpebånd på 135 cm passer deg på 165 cm, hvis partneren er 190 cm…


Størrelsen på valsene

Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort.

 1. Komfort: Større valsediameter gir en mer komfortabel løpsopplevelse ettersom større diameter vil gi en mykere landing og mindre belastning på leddene.
 2. Stabilitet: Større valsediameter øker stabiliteten til tredemøllen ettersom det øker kontaktflaten mellom beltet og valsene. Dette bidrar til å redusere eventuell vibrasjon, samt forhindre at beltet skifter posisjon.
 3. Hastighet: Større valsediameter kan også bidra til å øke den maksimale hastigheten møllen kan oppnå ettersom en større valsediameter reduserer belastningen på motoren som dermed kan kjøre raskere.
 4. Lengre levetid: Større valser reduserer slitasjen på motor, drivverk og belte, og bidrar til lengre levetid på tredemøllen.

Foldbar tredemølle vs. ikke-foldbar tredemølle

De aller fleste tredemøller som selges for privatmarkedet er såkalt «foldbare». En foldbar tredemølle har den åpenbare fordelen at løpebåndet kan brettes/foldes opp når møllen ikke er i bruk. Dette kan være spesielt nyttig dersom du har begrenset plass hjemme. Ettersom en foldbar tredemølle vanligvis er mindre og lettere enn en ikke-foldbar tredemølle, kan den også være enklere å flytte rundt å plassere i forskjellige rom.

I utgangspunktet er det ingen «ulemper» med foldbare tredemøller, men sammenlignet med en ikke-foldbar tredemølle, kan de ofte være mindre stabile. En ikke-foldbar tredemølle er vanligvis mer robust og stabil, og har som regel større løpeflate og høyere maksimal hastighet enn en foldbar tredemølle. Løpere som bruker møllene svært mye og lenge, eller som krever mer plass å bevege seg på, kan derfor ha større nytte av en ikke-foldbar tredemølle. Ikke-foldbare tredemøller har også fordelen av å være utsatt for mindre slitasje, eller feil, på grunn av et enklere design.

Ulempen med ikke-foldbare tredemøller er at de ofte er store og tunge, og derfor mindre praktisk å lagre og flytte rundt.

Om du bør velge en foldbar, eller ikke-foldbar tredemølle, avhenger treningsbehov og plass. Dersom du har begrenset plass og ikke har behov for et ekstra stort løpebånd og svært høye hastigheter, vil en foldbar tredemølle være et godt valg. Hvis du behøver ekstra stabilitet, en større løpeflate, svært høy hastighet, og har plass til å oppbevare en større tredemølle hjemme, kan en ikke-foldbar tredemølle være et bedre valg.


Hva med lamell tredemølle?

De aller fleste tredemøller som selges er «tradisjonelle» tredemøller, enten foldbare eller ikke-foldbare, men det finnes også en kategori som går under navnet «lamell tredemøller» som har blitt svært populære. Begge kategoriene har flere fordeler og ulemper, men for de aller fleste vil de tradisjonelle tredemøllene gi mest for pengene, og er det som omtales i denne oversikten. Ønsker du å vite mer om lamell tredemøller og om det kan være noe for deg, kan du lese artikkelen under.

Lamell tredemøller finnes i motoriserte og ikke-motoriserte utgaver, hvorav sistnevnte er spesielt godt egnet til intervalltrening og HIIT-trening. Lamell tredemøller er generelt en del dyrere enn vanlige tredemøller.

Under ser du en tradisjonell tredemølle (Sole F85) og en populær lamell tredemølle (Assault AirRunner).

En lamell tredemølle har et annet konstruksjonsprinsipp enn en tradisjonell tredemølle. I stedet for en vanlig løpeflate som beveger seg på en metallskinne, består en lamell tredemølle av et sett med fleksible lameller som ligger ved siden av hverandre og beveger seg uavhengig av hverandre.

I en tradisjonell tredemølle glir løpeflaten over en metallramme, mens på en lamell tredemølle beveger lamellene seg opp og ned i en fleksibel bevegelse. Dette kan gi en mer naturlig og skånsom løpsopplevelse

Under ser du en oversikt over flere av fordelene med lamell tredemøller:

 1. Lavt støynivå: Lamell tredemøller er vanligvis mindre støyende enn tradisjonelle tredemøller. Dette skyldes hovedsakelig at lamellene ikke slår mot mølleplaten slik som vanlige tredemøller gjør.
 2. Bedre demping/mindre støtbelastning: Lamell tredemøller har ofte en mykere overflate enn vanlige tredemøller, og sammen med lamellene sin glidende bevegelse, kan det gi en mer skånsom opplevelse for ledd og muskler. Dette kan være spesielt viktig for personer som har leddproblemer eller skader.
 3. Høyere maksimal stigning: Lamell tredemøller kan vanligvis justeres til en høyere maksimal stigning enn vanlige tredemøller. Dette kan gi en mer realistisk løpsopplevelse og kan være spesielt nyttig for personer som trener for tøffe terrengløp eller fjellturer.
 4. Enkel vedlikehold: Lamell tredemøller har færre bevegelige deler enn vanlige tredemøller, som kan gjøre dem enklere å vedlikeholde og reparere.
 5. Lengre levetid: På grunn av færre bevegelige deler og mindre slitasje kan lamell tredemøller vanligvis ha en lengre levetid enn vanlige tredemøller.

Tredemølle – AC-motor vs. DC-motor

AC og DC er to begreper du kommer til å høre og lese mye om så snart du roter deg inn på tredemølle-kjøret. Dette er enkelt og greit typen strømforsyning motoren benytter og mengden strøm motoren tåler. En kraftigere tredemølle vil tåle mer strøm og kan levere mer kraft, høyere hastighet, raskere akselerasjon og bedre ytelse over lengre tid. Nå er det ikke slik at alle trenger en kraftig motor. Mens AC-motorene er de kraftigste og gjerne benyttes på kommersielle tredemøller, er de fleste hjemme-tredemøller utstyrt med DC-motor. DC-motorer gir generelt god ytelse til en lavere pris enn AC-motorene og vil for de fleste være mer enn bra nok. Altså, DC er IKKE dårlig, men AC-motor er bedre når møllen skal brukes svært mye og mye over lang tid.

Valget av tredemølle bør derfor avhenge av hvor mye du skal bruke møllen, hvor ofte du skal løpe, hvor langt du løper, og ikke minst egenvekt. Hjemmebruk defineres gjerne som 1 time daglig brukstid, noe som for de aller fleste er mye mer enn hva man faktisk trener. Med andre ord vil en tredemølle med DC-motor være perfekt for dette.

En tredemølle med AC-motor har som nevnt mer motorkraft og leverer høyere ytelse per HK. Sammenlignet med en DC-motor vil AC-motoren yte ca. 60 % bedre for det samme antallet hestekrefter. Med andre ord; har du en AC-motor med 3 HK, så tilsvarer dette ca. (3 x 1,6) en 4,8 HK DC-motor. Førstnevnte har også lengre levetid, krever generelt mindre vedlikehold, støyer mindre og kan brukes over lengre tid sammenhengende før motoren må kjøles ned.

Tredemøller med DC-motor kan gjerne holde det gående i rundt 3,5 timer sammenhengende før de krever avkjøling, men tredemøller med AC-motor kan holde det gående over enda lengre tid. Om du bør velge en tredemølle med AC-motor, eller DC-motor, kommer an på behovet og bruken. Dersom møllen er i bruk 4-5 timer hver dag og det er flere i husstanden som benytter møllen daglig, så kan det det være mer aktuelt. Er du den eneste som løper, begrenser deg til å løpe en time om dagen, og de andre i huset foretrekker Netflix og FIFA, så er svaret nei.


Er virtuelle løperuter og trening viktig for deg?

Innendørs løping på tredemølle har fått en ekstra dimensjon etter at virtuell trening inntok markedet. Virtuell trening bringer «hele verden inn i stua». Gjennom treningsapper som iFit, Kinomap, BitGym, Zwift, etc., kan du løpe på tredemøllen samtidig som du beveger deg gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, og møllen sender automatisk hastigheten til treningsappen som gjør at den virtuelle personen løper raskere/saktere avhengig av ditt tempo.

Enkelte tredemøller (NordicTrack og ProForm med iFit) vil også kunne simulere stigningen ved å automatisk øke helningen for motbakker, mens i nedoverbakker vil hellingen reduseres. De ulike appene åpner også for muligheten for å delta i ulike konkurranser over hele verden, løpe sammen/mot en treningskamerat, eller computeren. Det finnes også en mange løpeprogrammer som kan hjelpe deg til å komme i bedre form.

Virtuell trening på tredemølle gir motivasjonen en boost, og kan inspirere til mer kreative løpeøkter. Det finnes nesten ingen begrensninger for hvor i verden du kan løpe, og du kan også opprette egne ruter i Google Earth som overføres til programvaren på tredemøllen slik at maskinen justere hellingen i forhold til terrenget der du løper.


Andre funksjoner + tilbehør

Ellers varierer det i stor grad hva en tredemølle er utstyrt med av tilbehør. Typiske «ekstra funksjoner» og tilbehør er ting som Bluetooth, høyttalere, AUX-inngang, USB-inngang, holder/stativ til nettbrett, flaskeholdere, støtte for eksterne pulssensor, etc.. Få av disse tingene er avgjørende for kvaliteten på selve tredemøllen, men du må selv avgjøre hvor viktig det er for deg. Ønsker du for eksempel å se en film på iPad`n mens du løper, er det viktig at du har et stativ for nettbrettet.

Ønsker du å koble til mobilen eller nettbrettet til en tredemølle, må den støtte Bluetooth. Dersom du vil få pulsen din direkte opp på skjermen på en tredemølle og ikke ønsker å benytte den innebygde pulsmålingen som ofte sitter i håndtakene på stativet, må det være en tredemølle som støtter bruk av ekstern pulssensor. Flaskeholdere taler for seg selv.

Oppbevaring og plassering

En tredemølle opptar fort en gode del plass, og mange vil nok fristes til å plassere den utendørs i en garasje, eller bod. Dersom du skal gjøre dette, er det viktig at det er jevn temperatur i rommet møllen står i. Store temperatursvingninger kan føre til kondens og fuktdannelse som skader de tekniske komponentene. Det anbefales ikke å la en tredemølle stå i en uisolert garasje. Selv om tredemøllen kan fungere godt på det første og det andre året, vil fuktskadene kunne bli synlige først etter lengre tid.

Tredemøllen bør heller ikke være eksponert for mye støv, og du bør sørge for å støvsuge den med jevne mellomrom for å hindre møkk å trenge seg inn i maskineriet og under løpebåndet.

Og til slutt; husk underlagsmatte.


Del gjerne:

Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…
Featured image for “Fitbit Daily Readiness Score og Søvnprofiler – Kort forklart”

Fitbit Daily Readiness Score og Søvnprofiler – Kort forklart

Fitbit «Daily Readiness Score» og Søvnprofiler skal hjelpe deg å forstå når kroppen er mest mottakelig for trening. Her får du…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Gentler Streak – Gjør Apple Watch til en treningsveileder”

Gentler Streak – Gjør Apple Watch til en treningsveileder

Slutt å lure på når du trenger hvile og når kroppen er klar for å trene. Gentler Streak forteller deg alt…
Featured image for “Slik måler en pulsklokke (HRV) hjertevariabilitet, stress og søvn”

Slik måler en pulsklokke (HRV) hjertevariabilitet, stress og søvn

Har du noen gang lurt på hvordan en pulsklokke, eller smartklokke er i stand til å måle stress og søvn?…
Featured image for “Disse klokkene måler HRV – og slik bruker du det til din fordel”

Disse klokkene måler HRV – og slik bruker du det til din fordel

På jakt etter en klokke som kan måle HRV å gi deg nyttig innsikt i egen helse og formutvikling? Disse…
Featured image for “Løping på tredemølle vs. å løpe utendørs – Dette må du vite”

Løping på tredemølle vs. å løpe utendørs – Dette må du vite

Har du noen gang kjent på følelsen av at det er lettere å løpe innendørs på en tredemølle enn utendørs?…
Featured image for “Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy”

Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy

Her får du oversikten over hva de ulike funksjonene på Garmin-klokker gjør, og hvordan du kan dra nytte av de.…