Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

29. juni, 2023 (oppdatert 13. mars 2024)

Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450”

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er to av de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Her får du vite hva som er likt, og som skiller de.

NB: NordicTrack har for 2023-sesongen oppgradert NordicTrack Commercial 2450, og modellen som selges nå har erstattet NordicTrack Commercial 2950. Den nye toppmodellen er med andre ord NordicTrack Commercial 2450. De to møllene er tilnærmet identisk. For mer info om NordicTrack Commercial 2450 kan du lese denne artikkelen: Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450

Både Sole og NordicTrack hører til blant verdens mest anerkjente produsenter av tredemøller og treningsmaskiner og har et veletablert navn både i Norge og internasjonalt. I Norge selges begge merkene av Treningspartner.no som er Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no har en egen butikk i Lier der det er mulig å få prøve apparatene, men sender varer over hele landet. Treningspartner.no er også velkjent for suveren service, høy kompetanse, og et stort utvalg av reservedeler dersom tredemølla di skulle ta kvelden.

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450 – Likheter og forskjeller

Først og fremst, uansett hvilken av disse to tredemøllene du velger så vil du i prinsippet sitte med en fantastisk tredemølle som du sannsynligvis vil kunne glede deg over i mange år. Det er likevel noen betydelige forskjeller mellom de som kan være avgjørende i den ene eller andre retningen for hva som passer best for deg.

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450
Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

Pris

Sole F85 har en veiledende pris på 29 999 kr, mens NordicTrack Commercial 2450 har en veiledende pris på 34 999 kr.

Treningspartner.no har ofte kampanjer der du får med alt fra underlagsmatte til vedlikeholdssett, eller at møllene selges til redusert pris. Veiledende pris på Sole F85 er uansett relativt lav her i Norge sammenlignet med hva den koster på det internasjonale markedet.

Vinner: Sole F85


Byggekvalitet

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er kraftige tredemøller designet for mye og langvarig bruk. Egenvekten på 136 kg for Sole F85 og 138 kg for NordicTrack Commercial 2450, sikrer stabile tredemøller under løping på høy hastighet og ved bruk av tyngre løpere.

Sole F85 veier litt mindre enn NordicTrack Commercial 2450, men har til gjengjeld en høyere maksimal brukervekt, 150 kg mot 135 kg. Dette gjenspeiler noe av den solide byggekvaliteten til Sole F85. Begge møllene kan foldes sammen enkelt takket være et hydraulisk løftesystem som krever kun et lett håndtrykk.

Verdt å merke seg er at begge møllene er konstruert utelukkende for hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

Vinner
I utgangspunktet uavgjort, men tyngre personer vil foretrekke Sole F85 på grunn av høyere maksimal brukervekt.


Motor

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 har motorkraft i massevis, og sannsynligvis langt mer enn du noen gang behøver.

 • Sole F85: 4.0 HK
 • NordicTrack Commercial 2450: 3,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC

En kraftig motor har flere fordeler som blant annet:

 • Raskere akselerasjon.
 • Lavere støynivå.
 • Lengre driftstid.
 • Mindre varmeutvikling.

Tidligere ble det gjerne fokusert på at AC-motorer er bedre dersom du skal løpe lenge uten at motoren må avkjøles, men det er ikke bare svart hvitt. Motorene på Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er mer enn kraftig nok til å kunne løpe i timevis, men en generell anbefaling er å la de kjøles ned etter 4 timer kontinuerlig løping.

En kraftig motor vil også komme godt med dersom du løper/går på høy stigning, noe begge disse tredemøllene gjør.

Vinner: Uavgjort


Hastighet

Sole F85 har har et hastighetsområde fra 0 – 22 km/t der du kan justere hastigheten i flere intervaller takket være hurtigknapper på konsollen eller konsollarmen. NordicTrack Commercial tilbyr litt lavere hastighet fra 0 – 19 km/t. Begge modellen har kraftig nok motor til å gi en rask akselerasjon og gjør de godt egnet til alt fra intervaller til langturer.

 • Sole F85: 1 – 22 km/t
 • NordicTrack Commercial 2450: 0,5 – 19 km/t

Sole F85 har hurtigtaster på både konsoll og konsollarmene som gjør det enkelt å justere stigning og hastighet, mens NordicTrack Commercial 2450 har minimalt med fysiske knapper (kun start/stop, hastighet opp/ned, volum opp/ned), stigning opp/ned), og alle hurtigtaster for programmer, spesifikke intervaller for stigning og hastighet er integrert i skjermen.

Vinner: Uavgjort


Stigning

Begge tredemøllene tilbyr justerbar stigning opp til 15%, noe som er mye for denne typen tredemøller. Men, kun NordicTrack Commercial 2450 gir mulighet for negativ stigning på -3%.

NordicTrack har også en annen stor fordel som gjør de relativt unik i markedet av tredemøller. Ved hjelp av Auto Adjust-teknologien vil tredemøllen automatisk justere stigningen dersom du benytter virtuelle treningsapper som iFit og løypen eller treningsprogrammet inkluderer stigningsforandring. Sole F85 støtter også virtuell løping gjennom Zwift, men her må stigningen justeres manuelt.

 • Sole F85: 15%
 • NordicTrack Commercial 2450: -3% – 15%

Vinner: NordicTrack Commercial 2450


Løpebånd og demping

Begge møllene benytter et 2-lags høykvalitets løpebånd med stor løpeflate, lang levetid og god demping.

Sole F85 benytter Sole sin velkjente «Cushion Flex Whisper Deck»-demping som skal redusere slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt. Dette regnes som et av de beste dempesystemene på markedet. Løpebåndet på Sole er marginalt større enn på NordicTrack, men dette er ikke noe du vil merke i praksis.

NordicTrack Commercial 2450 har enda mer avansert demping, og gjennom sin Runners Flex dempeteknologi, får du mulighet til å skru dempingen på/av avhengig av om du ønsker mer komfort, eller et raskere og mer kontant underlag.

 • Sole F85: 152 x 56 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: 152 x 51 cm

Vinner: NordicTrack har en fordel med justerbar demping.


Støynivå

En tredemølle vil alltid avgi støy, men det er stor forskjell på hvor mye støy de avgir. Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er relativt stillegående tredemøller, men det anbefales at du benytter en underlagsmatte som kan absorbere noe av vibrasjonene i underlaget.

Til tross for at motoren i seg selv ikke produserer så mye støy, vil slagene som oppstår når føttene dine treffer løpebåndet være det som er mest merkbart, såkalt «trinnstøy». Dette er uunngåelig uansett hvilken tredemølle du velger.

Vinner: Uavgjort


Valser

Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 har store valser som bidrar til å forlenge levetiden til møllene. F85 har noe større valser foran enn bak.

 • SOLE F85: Front/Bak – 7/6 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: Front/Bak – 4,83/4,83 cm

Vinner: Sole F85


Skjerm

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 kommer med en innebygd skjerm som viser alle treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. NordicTrack er kjent for sin interaktive treningstjeneste iFit, mens har et moderne og velpolert grensesnitt på sine computere. Sole er litt mer konservative, og computerne fremstår noe utdatert sammenlignet med NordicTrack. Sole har heller ikke touchskjerm.

Den gigantiske touchskjermen på NordicTrack Commercial 2450 er roterbar slik at det er enkelt å justere retningen å endre synsvinkelen. Skjermen er enkel i bruk, men den kan bruke litt tid på å oppdatere seg mellom trykkene, så ikke forvent «mobilskjerm-kvalitet».

Sole F85 selges også med en oppgradert Android-basert touchskjerm med mulighet til laste ned ulike treningsapper direkte på maskinen, samt benytte apper som YouTube og Netflix. Denne modellen går under navnet Sole F85 ENT, og du kan lese mer om den her. Den «vanlige» Sole F85 har kun en enklere computer uten de nevnte appene, men med treningsprogrammene. Du kan så klart i tillegg benytte ulike treningsapper ved å koble til en mobil eller et nettbrett.

 • Sole F85: 10,1″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 2450: 22″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst, Android-basert

Vinner: NordicTrack Commercial 2450


Treningsprogram

Sole F85 tilbyr 10 ulike programmer hvorav 6 standard program, 2 tilpassbare program og 2 pulsbaserte program. I tillegg får du tilgang til en rekke treningsprogram gjennom treningsplattformen Zwift dersom du tar dette i bruk.

NordicTrack Commercial 2450 byr på hele 40 ulike programmer, og i tillegg kommer alle programmene som er tilgjengelig vi treningsplattformen iFit.

Vinner: NordicTrack Commerial 2450


Pulsmåling

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 har innebygd pulssensor i håndtakene og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor (medfølger).

 • Sole F85: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).
 • NordicTrack Commercial 2940: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).

Vinner: Uavgjort


Tilkobling / Virtuell trening

Begge tredemøllene støtter muligheten for virtuell løping gjennom ulike treningsapplikasjoner. Sole støtter Zwift, mens NordicTrack støtter iFit. Selv om både Zwift og iFit lar deg oppleve virtuell trening på sitt beste, så er det noen vesentlige forskjeller mellom de to tjenestene.

Sole F85 er som nevnt kompatibel med treningsappen Zwift og sender hastigheten til Zwift via Bluetooth for virtuell løping i Zwift-universet. Her kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egne løyper i Google Maps, eller bare løpe alene på steder du har drømt. Treningsdataen kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.

Merk at tredemøllen støtter automatisk justering av hastigheten i Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper, eller treningsprogrammet, inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt.

NordicTrack tar dette et steg videre, og takket være støtten for Auto Incline teknologien og iFit, vil møllen automatisk justere både hastighet og stigning dersom løypen/treningsprogrammet inkluderer dette. iFit lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper, og møllen justerer motstand og stigning. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved kjøp av NordicTrack Commercial 2450 fra Treningspartner.no. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava

Vinner: NordicTrack Commercial 2450


Ekstra goder

Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholdere, vifter og høyttalere.

Begge tredemøllene kommer har innebygde doble vifter og høyttalere, men viftene på NordicTrack er soleklart kraftigst.

 • Sole F85: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • NordicTrack Commercial 2450: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Vinner: NordicTrack Commercial 2450


Garanti

Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker (ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate, eller defekt motor etter kun 12 måneder. Her er det viktig med gode garantiordninger, og selv om både SOLE og NordicTrack har gode ordninger, er det Sole som er vinneren på dette området.

Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

NordicTrack Commercial 2450:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Treningspartner.no har de fleste slitedeler på lager, men dette er deler med svært god kvalitet som sjeldent byttes.

Vinner: Sole F85


SOLE F85 vs. NordicTrack Commercial 2450:
 – Hvilken tredemølle skal du velge?

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er to svært gode tredemøller som høyst sannsynlig vis gi deg følelsen av å løpe på en studiomølle hjemme i eget hus. Begge er stødige, har et stort løpebånd, byr på mye motorkraft med høy topp hastighet og stigning, samt ekstra funksjonalitet som innebygde vifter, høyttalere, støtte for virtuell løping, m.m..

Sole F85 er bunnsolid og enkel å komme i gang med, mens NordicTrack Commercial 2450 har et mer moderne grensesnitt som krever litt mer teknisk innsikt for å få fullt utbytte av.


Kort oppsummert kan vi si følgende:
Ønsker du en tredemølle uten for mye teknisk fiksfakseri, og som er enkel å komme i gang med og kan benyttes med en tredjeparts tjeneste som Zwift, eller bare med de innebygde treningsprogrammene, så er Sole F85 et godt valg. Her kan du enkelt sette i gang en løpeøkt ved hjelp av de innebygde programmene/manuelt, og eventuelt bruke et nettbrett der du selv pløyer gjennom en serie, eller noe annet.

Ønsker du derimot større utvalgt av treningsprogrammer, en ny dimensjon til løpingen ved hjelp av automatisk justering av hastighet og stigning, et stort utvalg treningsøkter som går langt utover kun løping, så er NordicTrack Commercial 2450 det beste alternativet. Her får du et moderne brukergrensesnitt, en gigantisk skjerm, og en helt unik løpsopplevelse.Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer