Anbefaling: ProForm Carbon TLX

15. januar, 2024 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon TLX”

ProForm Carbon TLX tilhører den nyeste generasjonen tredemøller og leverer en velutstyrt tredemølle som egner seg godt for brukere med begrenset plass i hjemmet.

ProForm er en internasjonal anerkjent merkevare og regnes for å levere noen av de beste treningsmaskinene på markedet. Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Når du skal velge en tredemølle til deg og ditt bruk, er det aller viktigste at den passer deg og de som skal bruke den.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og lang, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. ProForm Pro 2000 er kraftig på alle måter – både stabilitet og ytelse – men likevel tar den ikke mer plass enn nødvendig. Dette er en tredemølle som passer en stor gruppe brukere.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ProForm Carbon TLX

 • Veil. pris: 17 999,-
 • Motor: 3 HK
 • Løpebånd: 150 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 19 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 96 kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Design og byggekvalitet

ProForm Carbon TLX tilhører den nyeste generasjonen tredemøller og er offensivt priset tredemølle fra en av markedets største produsenter av treningsmaskiner.

ProForm Carbon TLX følger opp en av selskapets bestselgende budsjettmodeller – ProForm Carbon T10 – og leverer en hakket bedre modell. Carbon TLX har et moderne design og er bygget på en stålramme med to stabilisatorer som strekker seg opp til konsollen. Sidehåndtakene er laget i plastikk og er teksturert for et bedre grep. Det er derimot ingen hendler i front, noe som kan være en fordel dersom du sliter med redusert balanse. Vekten på møllen er «kun» 96 kg, men den maksimale brukervekten er oppgitt til 135 kg. Tyngre løpere (90+ kg) anbefales likevel å velge en mer stabil tredemølle dersom bruken ikke primært er gåturer og lett jogging.


Motor, hastighet og stigning

ProForm Carbon TLX benytter er kraftig Mach Z-motor med 3 HK og 6 HK Peak som kan ta deg opp i hastigheter på 19 km/t med en stigning på 12 % – selv over lengre tid.

ProForm Carbon TLX støtter den smarte funksjonen Incline Autojustering som automatisk sørger for å justere stigningen etter terrenget når du benytter deg av interaktive treningstjenester som blant annet iFit. Dette er en stor fordel for ProForm og NordicTrack sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet. Med opptil 12% stigning kan du simulere motbakketrening å oppnå god treningseffekt uten å måtte løpe i veldig høyt tempo. Det er en fordel dersom du sliter med vonde knær og bein.


Løpebånd og demping

Selve maskinen er relativt kompakt og tar liten plass når den er sammenslått, men den har likevel et romslig løpebånd som måler 150 x 51 cm. ProShox-dempingen sørger for god demping for ledd og bein og er noe av det bedre du får på tredemøller i denne prisklassen. Hvert belte (løpebånd) testes i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges, og Carbon TLX benytter de samme store presisjonsvalsene som toppmodellene Pro 9000 og Pro 2000.

ProShox-dempingen er blant de beste systemene for en tredemølle i denne prisklassen, og byr på en fin blanding av komfort og respons. Størrelsen på 150 x 51 cm er bra for å gå og jogge, selv om det kan oppleves litt snaut for høye løpere som foretrekker god plass ved løp i høy hastighet.


Konsoll, treningsprogrammer og iFit

I front sitter en 7″ stor LCD-skjerm med god oversikt over aktuell treningsdata og tilgang til mer enn 30 forhåndsinstallerte programmer. Under skjermen er det hurtigtaster for justering av hastighet, stigning, volum på høyttalere og vifte. Det er 12 knapper for hastighet og 13 knapper for stigning (en for hvert nivå).

Ved å koble til ett nettbrett kan du få tilgang til en helt unik treningsopplevelse gjennom treningsappen iFit som åpner for virtuell trening der du kan løpe ruter over hele verden, løpe ruter du selv oppretter i Google Maps, eller konkurrere med andre.

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

Integrert i konsollen sitter også en høyttaler som brukes for å spille av lyd fra iFit-treningsprogrammene – gjerne forhåndsinnstilte spillelister som egner seg for trening – men du kan ikke spille av lyd fra din egen telefon. Et praktisk stativ gjør lar deg plassere et nettbrett eller telefon slik at du kan se på underholdning eller noe annet mens du trener.

Konsollen huser også en kjølevifte med ulike innstillinger, selv om denne ikke er veldig kraftig, og det anbefales å bruke en kraftigere vifte for å kjøle deg ned. Ellers er det to små holdere som egner seg til å oppbevare en drikkeflaske elle andre småsaker.


iFit – Virtuell trening og treningsøkter

ProForm og NordickTrack eies av samme selskap og tilbyr den populære treningstjenesten iFit. iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m..

iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer, og du får mulighet til å motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit lar deg løpe ferdiglagde ruter over hele verden, ruter du selv oppretter i Google Maps, samt konkurrere med andre. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. ProForm Carbon TLX har også den unike egenskapen at møllen for mange av øktene automatisk justerer stigningen og hastighet ut i fra terrenget du beveger deg gjennom.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 1 måned prøveabonnement. Dersom du ikke ønsker å benytte iFit, finnes det et lite utvalg forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Alle treningsdata kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ønsker du å lese mer om noe av det iFit kan tilby, finner du en oversikt her:

iFit
iFit gir tilgang til en mengde treningsøkter og programmer

Foldemekanisme

ProForm Carbon TLX enkelt kan foldes sammen for å ta mindre plass når den ikke er i bruk, og i likhet med ProForm Pro 2000 benytter den Easy Assist Folding-systemet gjør det lekende lett.

Easy Assist Folding systemet benytter et hydrauliske foldesystem som gjør hele jobben for deg slik at du ikke trenger å gjøre mer enn å dytte båndet med en hånd. Når tredemøllen er foldet, tar den om lag halvparten av plassen, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den selv alene.


Garanti

ProForm tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 1 år
 • Arbeid – 1 år

Til tross for at det er en forholdsvis lett tredemølle, anbefales det å være to personer under monteringen.


Oppsummert

ProForm Carbon TLX er er velutstyrt og moderne tredemølle med egenskaper som ofte er forbeholdt langt dyrere tredemøller. Carbon TLX byr på solid byggekvalitet, god demping, justerbar stigning, en oversiktlig og lettbetjent konsoll/skjerm, et hav av treningsøkter gjennom treningsplattformen iFit, og ikke minst i en kompakt innpakning.

For tyngre og høyere løpere – 85+ kg / 180 cm +, så anbefales det å se på kraftigere modeller som for eksempel Sole F85 eller NordicTrack Commercial 2450. For deg som er ute etter din første tredemølle og ønsker mest mulig for pengene, så er ProForm Carbon TLX et godt kjøp.

Om du er interessert i en annen modell anbefales det å sjekke ut denne omfattende tredemølle guiden.


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer