Anbefaling: ProForm Carbon TLX

15. januar, 2024 (oppdatert 15. januar 2024)
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon TLX”

ProForm Carbon TLX følger opp en av selskapets beste budsjettmodeller og leverer god kvalitet og ytelse til en attraktiv pris, og et flott design.

ProForm er en internasjonal anerkjent merkevare og regnes for å levere noen av de beste treningsmaskinene på markedet. Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Når du skal velge en tredemølle til deg og ditt bruk, er det aller viktigste at den passer deg og de som skal bruke den.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og lang, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. ProForm Pro 2000 er kraftig på alle måter – både stabilitet og ytelse – men likevel tar den ikke mer plass enn nødvendig. Dette er en tredemølle som passer en stor gruppe brukere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ProForm Carbon TLX

 • Veil. pris: 19 999,- / Tilbud: 11 999,-
 • Motor: 2,6 HK DC (5,2 HK Peak)
 • Løpebånd: 150 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 19 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 96 kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Design og byggekvalitet

ProForm Carbon TLX tilhører den nyeste generasjonen tredemøller og er offensivt priset tredemølle fra en av markedets største produsenter av treningsmaskiner.

ProForm Carbon TLX følger opp en av selskapets bestselgende budsjettmodeller – ProForm Carbon T10 – og leverer en hakket bedre modell. Carbon TLX har et moderne design og er bygget på en stålramme med to stabilisatorer som strekker seg opp til konsollen. Sidehåndtakene er laget i plastikk og er teksturert for et bedre grep. Det er derimot ingen hendler i front, noe som kan være en fordel dersom du sliter med redusert balanse. Vekten på møllen er «kun» 96 kg, men den maksimale brukervekten er oppgitt til 135 kg. Tyngre løpere (90+ kg) anbefales å velge en mer stabil tredemølle dersom treningen foregår i høyt tempo.


Motor, hastighet og stigning

ProForm Carbon TLX benytter er kraftig Mach Z-motor med 3 HK og 6 HK Peak som kan ta deg opp i hastigheter på 19 km/t med variabel stigning mellom -3 til +12 % – selv over lengre tid.

ProForm Carbon TLX støtter den smarte funksjonen Incline Autojustering som automatisk sørger for å justere stigningen etter terrenget når du benytter deg av interaktive treningstjenester som blant annet iFit. Dette er en stor fordel for ProForm og NordicTrack sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet. Med opptil 12% stigning kan du simulere motbakketrening å oppnå god treningseffekt uten å måtte løpe i veldig høyt tempo. Det er en fordel dersom du sliter med vonde knær og bein.


Løpebånd og demping

Selve maskinen er relativt kompakt og tar liten plass når den er sammenslått, men den har likevel et romslig løpebånd som måler 150 x 51 cm. ProShox-dempingen sørger for god demping for ledd og bein og er noe av det bedre du får på tredemøller i denne prisklassen. Hvert belte (løpebånd) testes i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges, og Carbon TLX benytter de samme store presisjonsvalsene som toppmodellene Pro 9000 og Pro 2000.

ProShox-dempingen er blant de beste systemene for en tredemølle i denne prisklassen, og byr på en fin blanding av komfort og respons. Størrelsen på 150 x 51 cm er bra for å gå og jogge, selv om det kan oppleves litt snaut for høye løpere som foretrekker god plass ved løp i høy hastighet.


Konsoll, treningsprogrammer og iFit

I front sitter en 7″ stor LCD-skjerm med god oversikt over aktuell treningsdata og tilgang til mer enn 30 forhåndsinstallerte programmer. Under skjermen er det hurtigtaster for justering av hastighet, stigning, volum på høyttalere og vifte. Det er 12 knapper for hastighet og 13 knapper for stigning (en for hvert nivå).

Ved å koble til ett nettbrett kan du få tilgang til en helt unik treningsopplevelse gjennom treningsappen iFit som åpner for virtuell trening der du kan løpe ruter over hele verden, løpe ruter du selv oppretter i Google Maps, eller konkurrere med andre.

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

Integrert i konsollen sitter også en høyttaler som brukes for å spille av lyd fra iFit-treningsprogrammene – gjerne forhåndsinnstilte spillelister som egner seg for trening – men du kan ikke spille av lyd fra din egen telefon. Et praktisk stativ gjør lar deg plassere et nettbrett eller telefon slik at du kan se på underholdning eller noe annet mens du trener.

Konsollen huser også en kjølevifte med ulike innstillinger, selv om denne ikke er veldig kraftig, og det anbefales å bruke en kraftigere vifte for å kjøle deg ned. Ellers er det to små holdere som egner seg til å oppbevare en drikkeflaske elle andre småsaker.


iFit – Virtuell trening og treningsøkter

ProForm og NordickTrack eies av samme selskap og tilbyr den populære treningstjenesten iFit. iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m..

iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer, og du får mulighet til å motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit lar deg løpe ferdiglagde ruter over hele verden, ruter du selv oppretter i Google Maps, samt konkurrere med andre. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. ProForm Carbon TLX har også den unike egenskapen at møllen for mange av øktene automatisk justerer stigningen og hastighet ut i fra terrenget du beveger deg gjennom.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men ved kjøp hos X-Life.no medfølger det 12 måneders familiemedlemsskap + 1 måned prøveabonnement slik at du har totalt 13 måneder (verdi. 3200 kr). Merk at dette er en kampanje, og ikke en del av kjøpet i utgangspunktet. Dersom du ikke ønsker å benytte iFit, finnes det et lite utvalg forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Alle treningsdata kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ønsker du å lese mer om noe av det iFit kan tilby, finner du en oversikt her:

iFit
iFit gir tilgang til en mengde treningsøkter og programmer

Foldemekanisme

ProForm Carbon TLX enkelt kan foldes sammen for å ta mindre plass når den ikke er i bruk, og i likhet med ProForm Pro 2000 benytter den Easy Assist Folding-systemet gjør det lekende lett.

Easy Assist Folding systemet benytter et hydrauliske foldesystem som gjør hele jobben for deg slik at du ikke trenger å gjøre mer enn å dytte båndet med en hånd. Når tredemøllen er foldet, tar den om lag halvparten av plassen, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den selv alene.


Garanti

ProForm tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 1 år
 • Arbeid – 1 år

Til tross for at det er en forholdsvis lett tredemølle, anbefales det å være to personer under monteringen.


Oppsummert

ProForm Carbon T10 er er velutstyrt og moderne tredemølle med egenskaper som ofte er forbeholdt langt dyrere tredemøller. Carbon T10 byr på solid byggekvalitet, god demping, justerbar stigning, en oversiktlig og lettbetjent konsoll/skjerm, et hav av treningsøkter gjennom treningsplattformen iFit, og ikke minst i en kompakt innpakning.

For tyngre og høyere løpere – 90+ kg / 180 cm + – kan den oppleves litt liten og begrenset, og det anbefales å se på kraftigere modeller som for eksempel Sole F85 eller NordicTrack EXP 10i. For deg som er ute etter din første tredemølle og ønsker mest mulig for pengene, så er ProForm Carbon T10 et veldig godt kjøp. Eventuelt Abilica TM 45 BT som er en solid mølle med høy ytelse.

Om du er interessert i en annen modell anbefales det å sjekke ut denne omfattende tredemølle guiden.


Del gjerne:

Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…