iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

2. januar, 2024 (oppdatert 8. februar 2024)

Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive og engasjerende treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt behov.

Treningsapper har blitt stadig mer populære de siste årene, spesielt for de som ønsker å trene hjemme eller variere øktene sine. To av de mest kjente treningsappene er iFit og Zwift som begge tilbyr interaktive og engasjerende treningsopplevelser. Her får du vite mer om de to ulike tjenestene, hva som er likt, hva som skiller de, og hvilken som passer best for ditt behov?


Hva er iFit og Zwift?

iFit

iFit er en treningsapp som ble lansert i 2016 av ICON Health and Fitness, et selskap som står bak kjente treningsmerker som ProForm, NordicTrack, Freemotion og flere. iFit har et stort utvalg av funksjoner som forhåndsinnspilte videoer med iFit-trenere som tar deg med til ulike steder i verden, studiosøkter og programmer som bruker Google Maps for å simulere ulike ruter. Det finnes økter som er basert på ulike typer trening, som løping, sykling, ellipse-/stepmaskin, roing og mer. I tillegg finnes det cross-training øvelser som kickboksing, yoga og mye mer.

iFit

Zwift

Zwift er en treningsapp som ble lansert i 2014, og som er designet for syklister og tredemøllebrukere. I motsetning til iFit, som bruker videoer av virkelige omgivelser, har Zwift en mer videospill-lignende stil som appellerer til brukere som liker å gjøre treningen mer leken, og ikke minst å konkurrere. Du kan delta i ulike løp og sykkelturer med andre brukere, eller bare holde deg til Zwifts bibliotek av programmer. Siden Zwift er basert på sykling og løping, må du ha eller kjøpe utstyr for å bruke appen effektivt.


Grunnleggende funksjoner

Det kan være vanskelig å sammenligne treningsapper ettersom de ofte er laget med ulike målgrupper i tankene. Men her er en kort oversikt over hva hver app har å tilby potensielle brukere:

Pris

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.

Zwift koster 14,99 dollar per måned, eller 149,99 dollar i året. Det er ikke mulig for flere brukere å benytte samme konto, og det finnes ingen familieabonnement. Zwift tilbyr en 14 dagers gratis prøveperiode på månedsabonnementet, og 30 dagers «pengene tilbake garanti» på årsabonnementet. Zwift har for øvrig regelmessig kampanjer der de kjører 30 dagers prøveperiode.


Kompatibilitet

iFit er kompatibel med en rekke treningsutstyr fra ICONs merker, som tredemøller, sykler, ellipse- og stepmaskiner, romaskiner og mer. Mange av disse maskinene leveres med en stor skjerm og har iFit «innebygd», mens andre krever at du kobler til et nettbrett eller telefon. Flere av øktene i iFit kan du også bruke uten utstyr ved å følge øktene på en skjerm, f.eks. et nettbrett eller en mobil. iFit har også en app for Apple Watch som lar deg spore pulsen å styre øktene rett fra håndleddet.

Zwift er kompatibel med de fleste spinningsykler/sykkelruller og tredemøller som har Bluetooth eller ANT+ sensorer som lar deg koble til Zwift-appen på en datamaskin, et nettbrett eller en telefon. Du kan også bruke en sykkelrulle eller en løpebane så lenge du har en hastighets- eller kraftmåler. Zwift har også en app for Apple Watch som lar deg spore pulsen å styre øktene dine fra håndleddet.


Innhold

iFit

iFit gir tilgang til over 16 000 økter i et bibliotek som dekker ulike treningsformer, intensitetsnivåer, varigheter og mål. Du kan velge mellom globale økter der du følger en iFit-trener som tar deg med til eksotiske steder som Machu Picchu, Island, New Zealand og mer, samtidig som de forteller om området og pusher deg til å holde intensiteten oppe. Du kan også velge mellom studioøkter der du følger en iFit-trener som leder deg gjennom en gruppetrening i et treningsstudio.

En annen mulighet er å velge Google Maps-økter der du kan opprette din egen rute, eller velge en av de mange forhåndsdefinerte rutene, og deretter se Google Street View-bilder mens du trener. iFit har også cross-training økter, som inkluderer styrke, fleksibilitet, balanse, kardio og mer.

iFit har til og med egne utvalgte spillelister som lar deg lytte til musikk mens du trener. Du kan så klart bruke din egen musikk også, men iFit-spillelistene spiller utvalgte sanger som passer aktiviteten du driver.


Zwift

Zwift rommer over 1000 økter i biblioteket, og dekker ulike sykkel- og løpeformer, intensitetsnivåer, varigheter og mål. Du kan velge mellom Zwifts virtuelle verdener som er basert på virkelige steder som London, New York, Innsbruck og mer, eller på fantasifulle steder som Watopia – en øy med vulkaner, jungler, ørkener og mer. Du kan også velge mellom Zwifts strukturerte økter, som er designet for å forbedre utholdenhet, fart, kraft og mer. Eller du kan velge mellom Zwifts sosiale økter som lar deg delta i løp, løp og sykkelturer med andre brukere fra hele verden.


Fordeler og ulemper

Basert på de ulike funksjonene, kan vi oppsummere noen av fordelene og ulempene med hver tjeneste:

iFit

Fordeler:

 • Stort utvalg av økter for ulike treningsformer og mål.
 • Realistiske og varierte videoer av ulike steder i verden.
 • Spillelister med musikk tilpasset den aktuelle aktiviteten.
 • Mulighet til å lage egne ruter med Google Maps.
 • Tilpasser automatisk hastighet, stigning og motstand til økten.
 • Inkluderer cross-training økter for en helhetlig trening.
 • Kompatibel med mange typer treningsutstyr.
 • Mange av øktene kan brukes uten utstyr.

Ulemper:

 • Krever et årlig eller månedlig abonnement.
 • Noe utstyr krever en nettbrett eller smarttelefon for å bruke iFit.
 • Ikke en like leken og sosial stil som Zwift.
 • Mangler det samme konkurranse elementet som Zwift.

Zwift

Fordeler:

 • Leken og sosial stil som gjør treningen mer moro.
 • Virtuelle verdener som er basert på virkelige og fantasifulle steder.
 • Strukturerte og sosiale økter for ulike sykkel- og løpeformer og mål.
 • Mulighet til å delta i løp, løp og sykkelturer med andre brukere.
 • Kompatibel med de fleste sykler og tredemøller med Bluetooth eller ANT+ sensorer.
 • Kompatibel med flere pulsklokker som for eksempel Apple Watch og flere Garmin klokker.

Ulemper:

 • Krever et månedlig abonnement.
 • Krever utstyr for å bruke appen effektivt.
 • Vil ikke justere hastighet og stigning automatisk.
 • Har ikke et like stort og variert utvalg av økter som iFit.
 • Har ikke cross-training økter for en helhetlig trening.

Konklusjon

iFit og Zwift er to forskjellige treningsapper som har sine egne styrker og svakheter. Hvilken app som passer best for deg, avhenger av personlige preferanser, mål, utstyr og budsjett. Ønsker du mer realistisk og variert trening med mange ulike økter for ulike treningsformer og mål, og mulighet til å bli guidet av trenere underveis, så kan iFit være et godt valg for deg.

Er du heller gira på å kunne konkurrere med andre, ta del i et større nettverk av brukere og noe større «frihet» i å kunne bruke tjenesten uavhengig av hva slags merke treningsmaskiner du bruker er, så er Zwift et bedre valg.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer