Anbefaling: Sole F65

5. oktober, 2023 (oppdatert 31. mars 2024)

Featured image for “Anbefaling: Sole F65”

Sole F65 gir deg det beste fra storebroren Sole F85 til en lavere pris uten å gå på bekostning av kvalitet og funksjon. Denne tredemøllen dekker de aller flest brukere, uten å tømme banken fullstendig.

Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Verdensledende Sole er kjent for å levere høy kvalitet og svært gode garantier på produktene sine, og har vunnet et hav av priser i ulike kategorier.

I Norge selges og markedsføres Sole av Treningspartner.no, Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no samarbeider med en rekke profiler og idrettutøvere innen flere idrettsgrener i Norge. Butikken samarbeider blant annet med Attacking Vikings, Norges Skiforbund Langrenn, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Carl-Fredrik Hagen, Thomas Alsgaard, Team Stormo og mange flere.

Sole F65 tredemølle


 • Veil. pris: 27 999,-
 • Motor: 3,00 HK (kontinuerlig)
 • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
 • Hastighet: 1 – 20 km/t
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Vekt: 121 kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja (Swift, Kinomap)

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Sole F65 – En knallsterk allrounder

Sole F65 (2023-modell) er en ny og oppgradert utgave av den populære F65 og kommer nå med et mer moderne design og stilrent design. Det er ikke enorme forskjeller mellom Sole F63, Sole F65 og Sole F85, men det er noen ting som kan være avgjørende i den ene, eller andre retningen.

Sole F65 bygger på den samme kraftige og stabile rammen som Sole F85 ENT, benytter det samme store løpebåndet på 152 x 56 cm, og den samme gode Cushion Flex Whisper Deck dempingen som skal redusere slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt. Motoren på 3 HK er noe svakere enn F85 sin 4 HK motor, men det er fremdeles snakk om en svært kraftig motor designet for å tåle mye og langvarig bruk (oppil 4 timer før den krever avkjøling).


Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagte balanserte svinghjul i stål med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

Konstruksjonen tillater samtidig en svært lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t, og den kraftige motoren kan nå en maks hastighet på 20 km/t og 15 % stigning. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrening.


Løpebånd – stort og godt dempet

Et 2-lags ekstra slitesterkt løpebånd med stor flate (kommersiell standard; 152 x 56 cm) bidrar til trygghet og komfort under løpingen, spesielt under høy hastighet og når konsentrasjonen begynner å falle. Sole sin Cushion Flex Whisper Deck-demping fortjener mye skryt, og reduserer slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt.

Dempingen er dog ikke like fremtredende som på NordicTrack-møllene, men dette er smak og behag. For mange vil NordicTrack sin RunningFlex dempeteknologi bli for myk, og det tar bort mye av følelsen av å løpe ute på asfalt. Derimot er dempingen på NordicTrack Commercial møllene mulig å slå av/på.

En annen fordel med Sole-tredemøller er den robuste byggekvaliteten og stødigheten. Med en maks brukervekt på 150 kg egner Sole F65 seg for selv tyngre løpere over 100 kg. Kombinasjonen av en solid byggekvalitet og kraftig motor, bidrar også til et lavt støynivå. Sole F65 benytter 2,5″ store maskinerte presisjonsvalser (6/6 cm) som sørger for å redusere slitasjen/friksjonen, samtidig som det minimerer støyen.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Oversiktlig skjerm og enkel betjening

Sole F65 leveres med en 7,6″ stor bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som gir oversikt over viktige treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, kaloriforbruk og puls.

Sole F65 er takknemlig enkel i bruk blant annet takket være hurtigtaster på både konsollen og konsollarmene. Her kan du raskt justere stigning og hastighet, samt velge blant 10 ulike programmer. Her kan du velge blant 6 standard programmer, to pulsprogrammer der du kan stille inn programmet etter ønsket puls, og to egendefinerte programmer. For rask og enkel justering av hastighet finnes det hurtigknapper for hastighetsintervallene 3, 6, 9, 12, 15, 18 og 20 km/t. For justering av stigning er det hurtigknapper for intervallene 1, 3, 5, 7, 9, 12, 15%.

I likhet med Sole F85 støtter Sole F65 de treningsplattformene Zwift og Kinomap. Zwift gjør det mulig å konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, samt opprette løyper i Google Maps å overføre til møllen. Merk at tredemøllen automatisk sender hastigheten til Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.

Treningsdataen kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health. Det er også støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port og stativ for nettbrett.


Ekstra «goder»

Sole F65 har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port, AUX-inngang, innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor, flere oppbevaringsrom og et praktisk stativ for nettbrett. Ikke minst er det montert kjølevifte og flaskeholdere. Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å trille den bort.


Best i klassen garanti

Sole tredemøllene er kjent for sin solide byggekvaliteten og pålitelighet. Når du kjøper en Sole-tredemølle, kjøper du deg også en av markedets beste garantier. For til tross for at dette er maskiner som er laget for å vare, så kan feil likevel oppstå. Av den grunn er er det viktig med gode garantiordninger, og her er Sole suverene.

Sole F65 kan tilby følgende garanti:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Til sammenligning tilbyr tilsvarende modell fra NordicTrack (NordicTrack Commercial 2450) følgende:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Kort oppsummering

Sole F65 er en velegnet tredemølle for deg som ønsker klasseledende byggekvalitet og garanti, en stabil tredemølle selv under tøffe intervaller og høy hastighet, et stort løpebånd, god demping, enkel og brukervennlig betjening, samt gode og motiverende treningsmuligheter gjennom treningsplattformen Zwift. Her får du alt du trenger i en god tredemølle, enten du er nybegynner eller en erfaren løper.
Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer