Anbefaling: Sole F65

5. oktober, 2023 (oppdatert 10. november 2023)
Featured image for “Anbefaling: Sole F65”

Sole F65 gir deg det beste fra storebroren Sole F85 til en lavere pris uten å gå på bekostning av kvalitet og funksjon. Denne tredemøllen dekker de aller flest brukere, uten å tømme banken fullstendig.

Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Verdensledende Sole er kjent for å levere høy kvalitet og svært gode garantier på produktene sine, og har vunnet et hav av priser i ulike kategorier.

I Norge selges og markedsføres Sole av Treningspartner.no, Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no samarbeider med en rekke profiler og idrettutøvere innen flere idrettsgrener i Norge. Butikken samarbeider blant annet med Attacking Vikings, Norges Skiforbund Langrenn, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Carl-Fredrik Hagen, Thomas Alsgaard, Team Stormo og mange flere.

Sole F65 tredemølle


 • Veil. pris: 27 999,-
 • Motor: 3,00 HK (kontinuerlig)
 • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
 • Hastighet: 1 – 20 km/t
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Vekt: 121 kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja (Swift, Kinomap)

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Sole F65 – En suveren allrounder

Sole F65 (2023) er en ny og oppgradert utgave av den populære F65 og kommer nå med et mer moderne design og stilrent design. Det er ikke enorme forskjeller mellom Sole F63, Sole F65 og Sole F85, men det er noen ting som kan være avgjørende i den ene, eller andre retningen.

Sole F65 bygger på den samme kraftige og stabile rammen som Sole F85 ENT, benytter det samme store løpebåndet på 152 x 56 cm, og den samme gode Cushion Flex Whisper Deck dempingen som skal redusere slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt. Motoren på 3 HK er noe svakere enn F85 sin 4 HK motor, men det er fremdeles snakk om en svært kraftig motor designet for å tåle mye og langvarig bruk (oppil 4 timer før den krever avkjøling).

Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagte balanserte svinghjul i stål med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

Konstruksjonen tillater samtidig en svært lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t, og den kraftige motoren kan nå en maks hastighet på 20 km/t og 15 % stigning. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrening.

Et 2-lags ekstra slitesterkt løpebånd med stor flate (kommersiell standard; 152 x 56 cm) bidrar til trygghet og komfort under løpingen, spesielt under høy hastighet og når konsentrasjonen begynner å falle. Sole sin Cushion Flex Whisper Deck-demping fortjener mye skryt, og reduserer slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt. Dempingen er dog ikke like fremtredende som på NordicTrack-møllene, men dette er smak og behag. For mange vil NordicTrack sin RunningFlex dempeteknologi bli for myk, og det tar bort mye av følelsen av å løpe ute på asfalt. Derimot er dempingen på NordicTrack Commercial møllene mulig å slå av/på.

En annen fordel med Sole-tredemøller er den robuste byggekvaliteten og stødigheten. Med en maks brukervekt på 150 kg egner Sole F65 seg for selv tyngre løpere over 100 kg. Kombinasjonen av en solid byggekvalitet og kraftig motor, bidrar også til et lavt støynivå. Sole F65 benytter 2,5″ store maskinerte presisjonsvalser (6/6 cm) som sørger for å redusere slitasjen/friksjonen, samtidig som det minimerer støyen.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Oversiktlig skjerm og enkel betjening

Sole F65 leveres med en 7,6″ stor bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som gir oversikt over viktige treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, kaloriforbruk og puls.

Sole F65 er takknemlig enkel i bruk blant annet takket være hurtigtaster på både konsollen og konsollarmene. Her kan du raskt justere stigning og hastighet, samt velge blant 10 ulike programmer. Her kan du velge blant 6 standard programmer, to pulsprogrammer der du kan stille inn programmet etter ønsket puls, og to egendefinerte programmer. For rask og enkel justering av hastighet finnes det hurtigknapper for hastighetsintervallene 3, 6, 9, 12, 15, 18 og 20 km/t. For justering av stigning er det hurtigknapper for intervallene 1, 3, 5, 7, 9, 12, 15%.

I likhet med Sole F85 støtter Sole F65 de treningsplattformene Zwift og Kinomap. Zwift gjør det mulig å konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, samt opprette løyper i Google Maps å overføre til møllen. Merk at tredemøllen automatisk sender hastigheten til Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.

Treningsdataen kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health. Det er også støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port og stativ for nettbrett.


Ekstra «goder»

Sole F65 har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port, AUX-inngang, innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor, flere oppbevaringsrom og et praktisk stativ for nettbrett. Ikke minst er det montert kjølevifte og flaskeholdere. Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å trille den bort.


Best i klassen garanti

Sole tredemøllene er kjent for sin solide byggekvaliteten og pålitelighet. Når du kjøper en Sole-tredemølle, kjøper du deg også en av markedets beste garantier. For til tross for at dette er maskiner som er laget for å vare, så kan feil likevel oppstå. Av den grunn er er det viktig med gode garantiordninger, og her er Sole suverene.

Sole F65 kan tilby følgende garanti:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Til sammenligning tilbyr tilsvarende modell fra NordicTrack (NordicTrack Commercial 2450) følgende:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Kort oppsummering

Sole F65 er en velegnet tredemølle for deg som ønsker klasseledende byggekvalitet og garanti, en stabil tredemølle selv under tøffe intervaller og høy hastighet, et stort løpebånd, god demping, enkel og brukervennlig betjening, samt gode og motiverende treningsmuligheter gjennom treningsplattformen Zwift. Her får du alt du trenger i en god tredemølle, enten du er nybegynner eller en erfaren løper.
Del gjerne:

Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…