Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450

15. november, 2022 (oppdatert 23. november 2023)
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450”

Nye NordicTrack Commercial 2450 2023-modell er den kraftigste modellen i selskapets populære Commercial-serie. Her får du virkelig studiokvalitet på hjemmebane.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med Sole en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hvert av merkene har sine styrker og «svakheter». Treningsutstyr fra NordicTrack har generelt noen ekstra funksjoner som gir de en liten «edge» sammenlignet med konkurrentene, men igjen vil det avhenge av hva du er ute etter. NordicTrack Commercial 2450 er selskapets kraftigste tredemølle blant de foldbare modellene og har erstattet den tidligere storebroren Commercial 2950. Her får du vite det du trenger om NordicTrack Commercial 2450.

NordicTrack Commercial 2450

NordicTrack Commercial 2450


 • Veil. pris: 34 999,-
 • Motor: 3,25 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 19 km/t
 • Stigning: -3% -15 %
 • Vekt: 138kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack Commercial 2450 – Den nye toppmodellen

Årets store nyhet fra NordicTrack er den oppgraderte NordicTrack Commercial 2450 som erstatter den tidligere storebroren NordicTrack Commercial 2950. 2023-utgaven er oppgradert med den samme gigantiske og roterbare 22″ Smart HD touchskjermen, og retter seg direkte mot deg som ønsker studiokvalitet på hjemmebane.

NordicTrack Commercial 2450 kommer med en kraftig 3,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC motor med kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Den kraftige motoren bidrar til rask akselerasjon, har en topphastighet på 19 km/t og justerbar stigning på mellom -3 og +15%. Dette er mer enn normalt for tredemøller i denne klassen. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrennig.

NordicTrack Commercial 2450
Med justerbar stigning mellom -3 til +15% får du trent effektiv motbakketrening om ønskelig.

Med NordicTrack sin Incline motor og Incline Autojustering vil tredemøllen automatisk justere stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til enmer realistisk og morotreningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer/sender hastighet via treningstjenesten Zwift.

Rammen på NordicTrack Commercial 2450 er bygd i stål og laget for å være stabil å bidra til en følelse av «trygghet» under løping på høy hastighet. Den økte egenvekten på 138 kg sørger for at dette er en stødigere tredemølle enn lettvekterne på rundt 90-100 kg, spesielt ved løping på høy hastighet og for tyngre brukere. Til tross for økt egenvekt har ikke den maksimale brukervekten økt, så her har fremdeles tredemøllene fra Sole en fordel.


Stort løpeflate med justerbar demping

NordicTrack Commercial 2450 kommer med et stort løpebånd på 152 x 51 cm, noe som sørger for god plass selv til høye personer (190+). Det store løpeflaten bidrar til samtidig til ekstra sikkerhet når kroppen begynner å bli sliten og hodet ukonsentrert. Løpebåndet består av et 2-lags bånd med antiskli-overflate, og de 1,9″ store valsene sørger for å redusere slitasjen/friksjonen og støyen.

Tredemøllen kommer med NordicTrack sin egen signatur Runners Flex dempeteknologi som sikrer høy komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd. Noe av det beste med Runners Flex dempingen er at den er justerbar og kan skrues av/på. For en hardere og mer «asfalt-lignende» løpsopplevelse, skrur du dempingen av. Dette er ypperlig for raske løpeøkter og intervaller. For mer demping og økt komfort, skrur du dempingen på. Den unike dempeteknologien gir deg med andre ord det beste fra begge verdener og sikrer høy komfort og minimal belastningen på muskler og ledd.


Gigantisk skjerm med interaktive treningsøkter

NordicTrack Commercial 2450 er oppgradert med den samme store 22″ roterbare Smart HD WiFi touchskjermen som Commercial 2950 hadde tidligere. Dette er en fin oppgradering fra den tidligere 14″ skjermen.

Operativsystemet som benytter er basert på Android 9 slik at du kan laste ned ulike apper direkte på enheten. Den enorme skjermen gir god oversikt over de viktigste treningsdataene, og du kan velge blant et stort utvalg forhåndsinstallerte programmer. Den er også roterbar slik at du kan vinkle den i ulike retninger.

Konsoller i front er utstyrt med hurtigtaster for ulike programmer, stigning og hastighet slik at det er enkelt å endre innstillinger underveis, og ikke minst å starte en treningsøkt. Håndtakene inkluderer pulssensorer, men maskinen kan også kobles til en ekstern pulssensor (må kjøpes i tillegg).

NordicTrack Commercial 2450 har en stabil og god WiFi- og Bluetooth-tilkobling som gir en sømløs treningsopplevelse ved bruk av de interaktive treningsfunksjonene. Tredemøllen kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper.

iFit er en betaltjeneste som koster 4300 kr i året for et familiemedlemskap, men du kan fritt aktivere en 30 dagers gratis prøveperiode. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

NB: I skrivende stund (november 2023) får du 2 års gratis iFit familiemedlemskap på kjøpet! Dette har en verdi på opptil 8400 kr. Se ytterligere info på produktsiden i linken.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack Commercial 2450 kommer med 2 x 3 toms høyttalere med høyt nok volum til å kunne bruke disse alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. Det er derimot ikke noe stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Det smarte SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør at NordicTrack Commercial 2450 tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450
EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å folde sammen NordicTrack Commercial 2450.

Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummert

NordicTrack Commercial 2450 leverer en totalpakke som er vanskelig å matche. Her får du det beste fra NordicTrack, til en konkurransedyktig pris. Commercial 2450 er ikke bare for deg som ønsker å løpe, men passer godt til alt fra gåturer, jogging, løping, simulerte fjellturer, styrketrening, gruppetrening, yoga, m.m.. iFit gir uten tvil en ekstra dimensjon til treningsopplevelsen, og med familieabonnementet har alle mulighet til å utnytte NordicTrack Commercial 2450 på best mulig måte.

Motoren er kraftig nok til å tåle trening over lengre varighet, og den gode dempingen og løpebåndet sørger for å ta vare på ledd og muskler. NordicTrack Commercial 2450 leverer en tredemølle du kan bruke daglig over mange år, og ikke bare få glede av løpetreningen, men også mange aktiviteter gjennom treningstjenesten iFit. Et meget godt kjøp.

Ønsker du en enda kraftigere tredemølle med mulighet for opptil 40% stigning, så kan du vurdere NordicTrack X22i.

Et annet veldig godt alternativ som gir god valuta for pengene er ProForm Pro 2000:Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…