Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450

15. november, 2022 (oppdatert 2. april 2024)

Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450”

Nye NordicTrack Commercial 2450 2023-modell er den kraftigste modellen i selskapets populære Commercial-serie. Her får du virkelig studiokvalitet på hjemmebane.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med Sole en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hvert av merkene har sine styrker og «svakheter». Treningsutstyr fra NordicTrack har generelt noen ekstra funksjoner som gir de en liten «edge» sammenlignet med konkurrentene, men igjen vil det avhenge av hva du er ute etter. NordicTrack Commercial 2450 er selskapets kraftigste tredemølle blant de foldbare modellene og har erstattet den tidligere storebroren Commercial 2950. Her får du vite det du trenger om NordicTrack Commercial 2450.

NordicTrack Commercial 2450

NordicTrack Commercial 2450


 • Veil. pris: 34 999,-
 • Motor: 3,25 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 19 km/t
 • Stigning: -3% -15 %
 • Vekt: 138kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack Commercial 2450 – Den nye toppmodellen

Årets store nyhet fra NordicTrack er den oppgraderte NordicTrack Commercial 2450 som erstatter den tidligere storebroren NordicTrack Commercial 2950. 2023-utgaven er oppgradert med den samme gigantiske og roterbare 22″ Smart HD touchskjermen, og retter seg direkte mot deg som ønsker studiokvalitet på hjemmebane.

NordicTrack Commercial 2450 kommer med en kraftig 3,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC motor med kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Den kraftige motoren bidrar til rask akselerasjon, har en topphastighet på 19 km/t og justerbar stigning på mellom -3 og +15%. Dette er mer enn normalt for tredemøller i denne klassen. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrennig.

NordicTrack Commercial 2450
Med justerbar stigning mellom -3 til +15% får du trent effektiv motbakketrening om ønskelig.

Med NordicTrack sin Incline motor og Incline Autojustering vil tredemøllen automatisk justere stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til enmer realistisk og morotreningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer/sender hastighet via treningstjenesten Zwift.

Rammen på NordicTrack Commercial 2450 er bygd i stål og laget for å være stabil å bidra til en følelse av «trygghet» under løping på høy hastighet. Den økte egenvekten på 138 kg sørger for at dette er en stødigere tredemølle enn lettvekterne på rundt 90-100 kg, spesielt ved løping på høy hastighet og for tyngre brukere. Til tross for økt egenvekt har ikke den maksimale brukervekten økt, så her har fremdeles tredemøllene fra Sole en fordel.


Stort løpeflate med justerbar demping

NordicTrack Commercial 2450 kommer med et stort løpebånd på 152 x 51 cm, noe som sørger for god plass selv til høye personer (190+). Det store løpeflaten bidrar til samtidig til ekstra sikkerhet når kroppen begynner å bli sliten og hodet ukonsentrert. Løpebåndet består av et 2-lags bånd med antiskli-overflate, og de 1,9″ store valsene sørger for å redusere slitasjen/friksjonen og støyen.

Tredemøllen kommer med NordicTrack sin egen signatur Runners Flex dempeteknologi som sikrer høy komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd. Noe av det beste med Runners Flex dempingen er at den er justerbar og kan skrues av/på. For en hardere og mer «asfalt-lignende» løpsopplevelse, skrur du dempingen av. Dette er ypperlig for raske løpeøkter og intervaller. For mer demping og økt komfort, skrur du dempingen på. Den unike dempeteknologien gir deg med andre ord det beste fra begge verdener og sikrer høy komfort og minimal belastningen på muskler og ledd.


Gigantisk skjerm med interaktive treningsøkter

NordicTrack Commercial 2450 er oppgradert med den samme store 22″ roterbare Smart HD WiFi touchskjermen som Commercial 2950 hadde tidligere. Dette er en fin oppgradering fra den tidligere 14″ skjermen.

Operativsystemet som benytter er basert på Android 9 slik at du kan laste ned ulike apper direkte på enheten. Den enorme skjermen gir god oversikt over de viktigste treningsdataene, og du kan velge blant et stort utvalg forhåndsinstallerte programmer. Den er også roterbar slik at du kan vinkle den i ulike retninger. Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

Konsollen i front er utstyrt med hurtigtaster for ulike programmer, stigning og hastighet slik at det er enkelt å endre innstillinger underveis, og ikke minst å starte en treningsøkt. Håndtakene inkluderer pulssensorer, men maskinen kan også kobles til en ekstern pulssensor (må kjøpes i tillegg).

NordicTrack Commercial 2450 har en stabil og god WiFi- og Bluetooth-tilkobling som gir en sømløs treningsopplevelse ved bruk av de interaktive treningsfunksjonene. Tredemøllen kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper.

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.

(Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack Commercial 2450 kommer med 2 x 3 toms høyttalere med høyt nok volum til å kunne bruke disse alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. Det er derimot ikke noe stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Det smarte SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør at NordicTrack Commercial 2450 tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450
EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å folde sammen NordicTrack Commercial 2450.

Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummert

NordicTrack Commercial 2450 leverer en totalpakke som er vanskelig å matche. Her får du det beste fra NordicTrack, til en konkurransedyktig pris. Commercial 2450 er ikke bare for deg som ønsker å løpe, men passer godt til alt fra gåturer, jogging, løping, simulerte fjellturer, styrketrening, gruppetrening, yoga, m.m.. iFit gir uten tvil en ekstra dimensjon til treningsopplevelsen, og med familieabonnementet har alle mulighet til å utnytte NordicTrack Commercial 2450 på best mulig måte.

Motoren er kraftig nok til å tåle trening over lengre varighet, og den gode dempingen og løpebåndet sørger for å ta vare på ledd og muskler. NordicTrack Commercial 2450 leverer en tredemølle du kan bruke daglig over mange år, og ikke bare få glede av løpetreningen, men også mange aktiviteter gjennom treningstjenesten iFit. Et meget godt kjøp.

Ønsker du en enda kraftigere tredemølle med mulighet for opptil 40% stigning, så kan du vurdere NordicTrack X22i.

Et annet veldig godt alternativ som gir god valuta for pengene er Sole F85:Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer