...

Test: WalkingPad X23

Oppdatert: januar 11, 2025
, Oppdatert: januar 11, 2025
 / Oppdatert: januar 11, 2025
WalkingPad X23

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

WalkingPad X23 leverer mye kraft i en liten innpakning, og er en allsidig og god treningsmaskin for deg som trenger en kompakt og enkel tredemølle.



Kingsmith WalkingPad X23

Kingsmith, selskapet bak de populære WalkingPad-modellene, har hatt en eventyrlig reise siden oppstarten i 2015 og de første WalkingPad-ene så markedet i 2021. Siden den gang har de hanket inn flere Red Dot Award, IF Award, og GOOD DESIGN Award priser, og vært omtalt i en rekke medier verden over.

Jeg har tidligere testet på WalkingPad R2, R2 Pro, G1 og X21, men WalkingPad X23 er den soleklart kraftigste modellen. Der de to førstnevnte makset på 10 km/t og X21 nådde en maks hastighet på 12 km/t, så tar WalkingPad X23 dette til pene 16 km/t. Den reelle hastigheten oppleves også høyere på X23. Jeg har ikke hatt noe verktøy til å måle faktisk hastighet, men det er tydelig forskjell på X23 og X21 når de er innstillt på samme hastighet.

WalkingPad er med andre ord forandret fra en enkel «gå-/jogge maskin», til en tredemølle du fint kan løpe og trene på. For her merker du stor forskjell, og den kan fint erstatte en tyngre tredemølle for deg som ikke har plass eller ønske om å dra i hus en treningsmaskin med 3x vekt og størrelse.

KingSmith WalkingPad X23 bygger videre på suksessen fra X21 med en forbedret motor med høyere ytelse og topphastighet. Det smarte foldedesignet er det samme, men maskinen er noen kilo tyngre for økt stabilitet ved løp på høyere hastighet.


WalkingPad X23 vs. WalkingPad X21

EgenskapWalkingPad X23WalkingPad X21
Motor1.36 HK (børsteløs motor)1.0 HK (børsteløs motor)
Maks hastighet16 km/t12 km/t
Løpeflate132 x 50 cm121 x 46 cm
Maks brukervekt136 kg110 kg
Støynivå75 dB ved maks75 dB ved maks
Skjerm og appInnebygd OLED-display. Støtte for KS Fit appInnebygd OLED-display. Støtte for KS Fit app
Dimensjoner (montert)154,4 x 77,5 x 102,4 cm142,0 x 72,0 x 102,0 cm
Dimensjoner (foldet)102,4 x 77,5 x 25,9 cm71,0 x 955 x 22,6 cm 
Vekt46 kg38 kg
LøpebåndFirelags løpebåndFirelags løpebånd


WalkingPad X23 – Kompakt treningsglede

WalkingPad X23 viderefører de kjente fordelene fra forgjengerne med et sterkt fokus på et kompakt design og høy brukervennlighet.

Rammen er produsert i ABS-plast og aluminium, og veier nå 46 kg- 8 kg mer enn forgjengeren. Den økte vekten merkes godt på ved forflytning og på stabiliteten, og selv om X21 allerede var stabil til å være så liten og kompakt, så oppleves X23 enda tryggere og solid i bruk. Den maksimale brukervekten har også økt fra 110 kg til 136 kg, noen som gjør det bedre egnet for tyngre personer som ønsker å komme i gang med økt aktivitet.

Utslått og klar til bruk måler tredemøllen 154,4 x 77,5 x 102,4 cm og veier 46 kg, og sammenfoldet måler den 102,4 x 77,5 x 25,9 cm. Det geniale med X23 er hvor enkelt maskinen kan gå fra «foldet sammen og gjemt bort under sofaen», til «klar til bruk». Alt er gjort på under ett minutt.


Ta tak i det store håndtaket som også fungerer som et stativ, løft det opp slik at møllen står på høykant med hjulene vend ned. Deretter tar du tak i det lille håndtaket på undersiden av løpebåndet og løfter det opp, senker løpebåndet ned til underlaget, og vipper over den andre halvdelen av løpebåndet og strekker det ut. Voila- klar til bruk.

For å folde møllen sammen gjør du samme prosess i motsatt rekkefølge, og du får en mølle som er under 30 cm tykk på det tykkeste, og kan dyttes under en sofa/seng, eller stilles opp inntil en vegg uten at den er synlig.

Transporthjulene i front gjør det også enkelt å flytte WalkingPad X23 mellom ulike rom, og til og med ut på verandaen dersom du har strømuttak der.

Og om du lurer på om WalkingPad X23 krever mye montering etter bestilling; svaret er et glatt «nei». Den ligger sammenfoldet i esken, så alt du behøver å gjøre er å løfte/vippe den ut, legge den på bakken, og deretter løfte opp stativet og brette ut løpebåndet. Det tar deg mindre enn 5 minutter.

Merk at du må plugge inn snoren for nødbrems for at tredemøllen skal kunne starte. Denne kan festes med en klype i buksen/shortsen, men du kan også bare surre den sammen å la den henge løst slik som vist på bildet under.


Bedre ytelse, høyere hastighet og større løpebånd

Med X23 har KingSmith forbedret både ytelsen, maksimal hastighet og størrelsen på løpebåndet.

X21 bød på en 1 HK motor med maksimal hastighet på 12 km/t og et løpebånd på 121 x 46 cm, mens X23 byr på en 1,36 HK motor med en maksimal hastighet på 16 km/t og et større løpebånd på 132 x 50 cm. Kingsmith skriver at WalkngPad X23 bruker et firelags løpebånd for optimal demping og slitestyrke, men dette må ikke forveksles med de sterkere to-lags båndene som finnes på langt kraftigere tredemøller.

Du får absolutt et solid løpebånd, men å kalle det et «firelags løpebånd» får det til å fremstå mye mer solid og dempet enn det egentlig er. Det er ingen dempeelementer på undersiden, så du får ikke den samme fjæringen som på kraftigere modeller. Likevel er det mer enn god demping til at WalkingPad X23 føles komfortabel å gå og løpe på selv over lengre perioder. Slitestyrken har også vist seg å være god ettersom jeg har brukt X21 (bruker det samme løpebåndet) jevnlig over et par år uten antydning til slitasje.

Det er også verdt å merke seg at skinnene på siden av løpebåndet naturligvis er relativt smale på grunn av møllens utforming, men det går likevel fint å stå på de mens løpebåndet er i bevegelse.

For å tilpasse løpebåndet til ujevne underlag kan du skru på tre justeringsføtter som er på hver side av møllen. Dette er kun for å kompensere for ujevnt underlag, og det er langt i fra sikkert at du behøver å gjøre det.


En annen ting som er verdt å merke seg, er at de fleste kraftigere tredemøller benytter en motor som kan holde det gående i timesvis uten å kreve nedkjøling underveis, mens den svakere motoren på WalkingPad-modellene må avkjøles når de blir for varme- gjerne etter en times tid eller mer avhengig av hastighet, vekt på bruker, m.m..

Motoren bruker også relativt lang tid på å akselerere opp til maks hastighet, så dette er ikke en egnet mølle for intervaller/sprinter med raske hastighetsendringer. Du kan derimot fint løpe lengre intervaller på flere minutter der rask akselerasjon ikke er like viktig. Eksempelvis brukte X21 hele 50 sekunder for å akselerere fra 0 km/t til 16 km/t.

Støynivået er fremdeles relativt lavt – rundt 75 dB – men den oppleves noe mer støyende enn lillebroren X21. Det mest sjenerende er likevel trinnstøyen fra skosålene som treffer løpebåndet, noe du aldri vil bli kvitt uansett hvor god kvaliteten møllen er.

Som med de fleste andre tredemøller anbefales det ikke å bruke X23 i et rom med andre rom under, så dersom du bor i en leilighet med andre boliger under deg, bør du i det minste forhøre deg med naboen på forhånd.


Regulering av hastighet

For å regulere hastigheten har du to valg; et justeringhjul på toppen av stativet, eller via den kompatible KS Fit-appen. Et stort OLED-display dekker nesten hele håndtaket, og her får du rask oversikt over tid, hastighet, distanse og kaloriforbrenning.

For å endre hastighet dreier du lett på hjulet for å skifte i intervaller på 0,1 km/t, eller raskt for å endre i intervaller på3 km/t. I KS Fit-appen kan du på forhånd sette opp tre ulike hurtiginstillinger for hastighet som aktiveres når du dreier raskt på justeringshjulet. Du kan også sette ønsket oppstartshastighet.

Justeringen er identisk som på WalkingPad X21, men ikke like presis. Ettersom X23 går til 16 km/t i stedet for 12 km/t, så er justeringsintervallet noe grovere. Det er for eksempel nesten umulig å justere fra 6 km/t til 6,3-6,5 km/t uten at møllen plutselig spretter opp til 7 km/t eller mer. På X21 var det enkelt å justere med 0,1 km/t presisjon.


Tilkobling til KS Fit app

WalkingPad X23 støtter Bluetooth- og NFC-støtte for sømløs tilkobling til KS Fit-appen (støtter både iOS og Android) hvor du kan kontrollere maskinen med start/stopp/pause, justere hastighet, følge enkle treningsprogrammer, samt følge med på treningsdata som tid, distanse, energiforbruk og skritt (du velger selv hvilke parametre du ønsker å se). KS Fit appen har støtte for Apple Health-integrasjon slik at du kan synkronisere treningsdataene dine med Apple Health.

Tredemøllen har også et stativ for nettbrett og mobil slik at du for eksempel kan følge med på en film/serie mens du løper. Merk at dette er ikke festet på annen måte enn at det skyves inn på to festepunkter, og det sitter derfor ikke spesielt godt. Etter 3-4 minutter på løping i 16 km/t, så falt først telefonen ned å knuste skjermbeskytteren, før hele stativet falt av å havnet mellom beina mine mens jeg løp.


Hvordan er WalingPad X23 sammenlignet med en kraftigere tredemølle?

WalkingPad X23 sin unike egenskap er først og fremst at den er så kompakt og lett, samtidig som den evner å levere høy ytelse og stabilitet sett opp mot egenskapene. Det kan derimot ikke sammenlignes med en kraftigere tredemølle som er beregnet for jevnlig trening, tyngre brukere og løping i høyt tempo.

Sammenligner vi WalkingPad X23 med for eksempel Sole F63 som er Sole sin rimeligste modell blant de gode tredemøllene, så er det ganske store forskjeller:

  • WalkingPad X23 er en kompakt og sammenleggbar tredemølle, ideell for lett til moderat trening, gåing og jogging. Den er designet for å være plassbesparende, og passer godt for deg med begrenset plass eller som ønsker enkel lagring. Den har lavere motorstyrke (1,36 HK), en begrenset topphastighet (16 km/t), og ingen stigning, sammenlignet med kraftigere tredemøller som Sole F63, noe som gjør den best egnet for daglig aktivitet og lett trening. Løpebåndet er også begrenset til 132 x 50 cm, og dempingen er begrenset. Fordelen til WalkingPad X23 er at den er utrolig liten og lett, og er veldig brukervennlig.
  • Sole F63 er en tradisjonell og kraftigere tredemølle med en solid ramme, høyere motorstyrke (3,0 HK), en topphastighet på opptil 20 km/t, og justerbar stigning over 15 nivåer. Den er laget for intensive treningsøkter, tåler mange timers bruk hver dag, og gir bedre støtdemping, et større løpebånd (152 x 51 cm) og flere innebygde treningsprogrammer. Egenvekten er også mye høyere (121 kg vs. 46 kg,) noe som gjør den bedre egnet for tyngre løpere og løping på høy hastighet. Totalt sett er dette en tredemølle som er bedre egnet for seriøse løpere og tyngre bruk. Men, du får også en langt større treningsmaskin som krever plass i huset.

Sammenlignet med Sole F63 og andre tredemøller i samme klasse, så er prisen på WalkingPad X23 høy, og egentlig litt for høy. Det du betaler for er derimot det kompakte og enkle designet som for mange vil gjøre et mulig å investere i en tredemølle som ellers ikke ville vært mulig.

Kort oppsummert: WalkingPad X23 er ypperlig for trening med lav til moderat intensitet og praktisk bruk, mens Sole F63 tilbyr mer kraft, funksjonalitet og ytelse for løping og hardere trening. Det viktigste er å finne ut hva du trenger, og deretter velge deretter.


Konklusjon



WalkingPad X23
sammenleggbar tredemølle

Product Name: WalkingPad X23

Brand: WalkingPad

Offer price: 17990

Currency: NOK

Konklusjon

WalkingPad X23 leverer kort oppsummert «imponerende mye i veldig lite».

Den «lille og lette» maskinen klarer overraskende nok å trekke løpebåndet opp i gode 16 km/t, og det med en stabilitet som er bedre enn man kan forvente av en så liten og lett tredemølle. Når den i tillegg er så enkel å montere/demontere, og den ikke tar noe plass når den ikke er i bruk, gjør den til et attraktivt valg for en stor gruppe brukere som ser en vanlig tredemølle som for stor og plasskrevende.

Du får ikke den samme stabiliteten og topp-ytelsen du får fra kraftigere tredemøller beregnet for mer intensiv og jevnlig trening, og motoren kan bruke frustrerende lang tid på å akselerere, men du får likevel et solid og godt treningsverktøy som kanskje gjør at du blir enda mer aktiv ettersom den enkelt kan brukes foran TV-en, noen minutter «her og der», og ikke minst gjør gå-/jogge- og løping mye mer tilgjengelig hele året.

Overall
85%
85%

Pros

  • Solid byggekvalitet.
  • Genialt foldedesign for enkel montering/demontering.
  • Lav egenvekt til å være tredemølle.
  • Høy makshastighet (16 km/t).
  • Romslig løpebånd.
  • Tydelig og lettlest OLED-display.
  • Egen app med oversikt over totalhistorikk, treningsøkter, treningsprogrammer og mulighet for å justere hastighet.
  • Stillegående motor. Lyden kommer i hovedsak fra fotbladene som treffer båndet.
  • Stort og stødig stativ til nettbrett/mobil.

Cons

  • Ingen stigning.
  • Bruker lang tid på å akselerere.
  • Svakt festepunkt på stativet til nettbrett/mobil.
  • Høy pris.

Foreslåtte artikler

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G tilbyr kvalitet du vanligvis finner på langt dyrere telefoner til en mye lavere pris, men du må ta til takke med noen kompromisser.
ASICS Novablast 5 er mykere og mer komfortabel enn noen gang, samtidig som den byr på god respons. Her får du valuta for pengene i en ekte allrounder.
Fjällräven Abisko Winter Stretch Trousers er varmere enn de ser ut til, gir god bevegelsesfrihet, og veier lite. Et godt alternativ for de kjølige vinterdagene.
FlexBeam åpner for smertelindring, raskere restitusjon, økt ytelse og prestasjon ved hjelp av kraftig lysbehandling, i et lite, lett og bærbart format.
Skogstad Ustetind leverer god beskyttelse og høy varmeeffekt, men den mangler noen detaljer fra de aller beste dunjakkene.
Skogstad Losnegard er en lett, pakkbar, gjennomtenkt og allsidig isolasjonsjakke som fungerer året rundt. Her får du mye for pengene.