Anbefaling: Sole F63

23. januar, 2023 (oppdatert 31. mars 2024)

Featured image for “Anbefaling: Sole F63”

Høy kvalitet, en trygg plattform, kraftig motor, støtte for virtuell løping og en konkurransedyktig pris. Sole F63 er lett å anbefale til alle som ønsker sin første skikkelige tredemølle.

Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Verdensledende Sole er kjent for å levere høy kvalitet og svært gode garantier på produktene sine, og har vunnet et hav av priser i ulike kategorier.

I Norge selges og markedsføres Sole av Treningspartner.no, Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no samarbeider med en rekke profiler og idrettutøvere innen flere idrettsgrener i Norge. Butikken samarbeider blant annet med Attacking Vikings, Norges Skiforbund Langrenn, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Carl-Fredrik Hagen, Thomas Alsgaard, Team Stormo og mange flere.

Sole F63


 • Veil. pris: 24 999,-
 • Motor: 3 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0,5 – 20 km/t
 • Stigning: 15 %
 • Vekt: 121 kg
 • Maks brukervekt: 147 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Sole F63 – Kvalitet til en fornuftig pris

Verdenskjent for sin fantastiske kvalitet – Sole Fitness produserer noen av markedets beste tredemøller, og er ikke bare kjent for å levere høy kvalitet, men også konkurransedyktige priser.

Sole F63 har vunnet flere «best i test» priser internasjonalt, spesielt i sjiktet blant rimeligere tredemøller. Sole F63 er sannsynligvis en av de beste tredemøllene i sin prisklasse, og er en tredemølle som er bygget for å holde i mange år.

Sole F63 bygger på den samme solide og gode plattformen som storebrødrene F65 og F85, men har en noe lavere egenvekt som gjør den litt mindre stabil for tyngre løpere ved løping på svært høye hastigheter. Vi snakker uansett om en tredemølle på 115 kg og en maksimal brukervekt på 147 kg, så dette er uten tvil en solid tredemølle.

Sole F63 kommer med den samme kraftige Duty motoren som Sole F65/F85, men med noe lavere ytelse og topphastighet. Med 3 Hk motor og 20 km/t topphastighet bør det uansett ikke være mangel på krefter.


Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med sinkbelagte balanserte svinghjul i stål med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Den 3 HK kraftige motoren på Sole F63 passer godt på økter inntil 4 timer. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

Konstruksjonen tillater samtidig en svært lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t, og den kraftige motoren kan nå en maks hastighet på 20 km/t og 15 % stigning. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrennig.


Stort løpebånd med god demping

Sole F63 kommer med et 2-lags ekstra slitesterkt løpebånd med stor løpeflate (152 x 51 cm). En større løpeflate bidrar til trygghet og komfort under løpingen, spesielt under høy hastighet og når konsentrasjonen begynner å falle.

Sole sin Cushion Flex Whisper Deck-demping reduserer effektivt slagene på leddene, og skal i følge Sole redusere belastningen på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt. Dempingen er ikke like fremtredende som på NordicTrack-møllene, men dette er smak og behag. For mange vil NordicTrack sin RunningFlex dempeteknologi bli for myk, og det tar bort mye av følelsen av å løpe ute på asfalt. Derimot er dempingen på NordicTrack Commercial møllene mulig å slå av/på.

Sole F63 benytter 1,8″ store maskinerte presisjonsvalser (4,6/4,6 cm) som sørger for å redusere slitasjen/friksjonen, samtidig som det minimerer støyen. Kombinasjonen av en solid ramme, kraftig motor og store valser, gjør at støynivået på Sole F63 er overraskende lavt. Sole F65 og Sole F85 har på sin side enda større valser og en kraftigere motor.


Oversiktlig skjerm og enkel betjening

Sole F63 kommer med en 6,5″ stor bakgrunnsbelyst LCD-skjerm som gir oversikt over viktige treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, kaloriforbruk og puls. Møllen er takknemlig enkel i bruk blant annet takket være hurtigtaster på både konsollen og konsollarmene. Her kan du raskt justere stigning og hastighet, samt velge blant 10 ulike programmer (6 standard programmer, 2 pulsprogrammer der du kan stille inn programmet etter ønsket puls, og 2 egendefinerte programmer).


I likhet med Sole F65/F85 støtter Sole F63 treningsplattformen Zwift. Zwift gjør det mulig å konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, samt opprette løyper i Google Maps å overføre til møllen. Merk at tredemøllen automatisk sender hastigheten til Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.

Treningsdataen kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.


Ekstra «goder»

Sole F63 har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port, AUX-inngang, innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor (medfølger), flere oppbevaringsrom og et praktisk stativ for nettbrett. Det er også montert kjølevifte og flaskeholdere.

Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å trille den bort.

Sole F63
«Easy Assist Folding» systemet gjør det enkelt å slå folde sammen møllen, mens de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å trille den bort.

Best i klassen garanti

Sole tredemøllene er kjent for sin solide byggekvaliteten og pålitelighet. Når du kjøper en Sole-tredemølle, kjøper du deg også en av markedets beste garantier. For til tross for at dette er maskiner som er laget for å vare, så kan feil likevel oppstå. Av den grunn er er det viktig med gode garantiordninger, og her er Sole suverene.

Sole F65 kan tilby følgende garanti:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Til sammenligning tilbyr tilsvarende modell fra NordicTrack (NordicTrack Commercial 1750) følgende:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Kort oppsummering

Sole F63 leverer en gjennomført flott treningsmaskin som ikke bare varter opp med en solid byggekvalitet og topp spesifikasjoner, men også en god pris. Her får du alt du trenger – enten du er nybegynner eller en erfaren løper. Skjermen kunne gjerne vært større, men muligheten for å bruke et større nettbrett åpner for flere muligheter. Treningspartner.no er også en servicebedrift av ypperste klasse, noe som absolutt spiller inn ved kjøp av produkter som dette.Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer