Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle

20. oktober, 2023 (oppdatert 6. desember 2023)

Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle”

Masterfit TP 200 byr på nesten alt du ønsker deg av en solid og god tredemølle til førstegangskjøperen. Her får du høy kvalitet og funksjonalitet på budsjett.

Masterfit har etter hvert begynt å få et kjent navn i treningsbransjen, og selv om det ikke er like kjent som NordicTrack og Sole, så byr det fremdeles på høy kvalitet og god funksjonalitet. Masterfit tilbyr i hovedsak treningsmaskiner i det rimeligere segmentet og i budsjettklassen, men har også noen virkelig kraftige apparater som egner seg til profesjonelt bruk. Et eksempel er tredemøllen Masterfit TP 900.

Da Covid-19 slo ned i verden og «alle» skulle ha tredemølle, var Masterfit TP 150 er kundefavoritt som nesten var umulig å få tak i gjennom store deler av 2020. Etter hvert som tilgjengeligheten løsnet så også Masterfit TP 200 dagens lys. Denne modellen er både kraftigere og bedre utstyrt enn lillebroren TP 150, og ikke minst har den et større løpebånd (150 cm vs. 140 cm).


Masterfit TP 200


 • Motor: 2,5 HK DC (5 HK Peak)
 • Løpebånd: 150 cm x 50 cm
 • Hastighet: 1 – 20 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 88 kg
 • Maks brukervekt: 125 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja
Masterfit TP 200

Masterfit TP 200 – Kvalitet på budsjett

Masterfit TP 200 er storebroren til TP 150 og konkurrerer i samme klasse som NordicTrack Elite 900. Dette er en tredemølle som passer godt til nye og mer erfarne løpere som løper flere ganger i uken, og ønsker en solid tredemølle med mulighet for virtuell løping.

Masterfit TP 200 er bygget på en stabil plattform med et «lett» design som ikke tar mer plass enn nødvendig. Egenvekten er kun 88 kg, og den er derfor lettere å flytte rundt enn de tyngre modellene fra NordicTrack og Sole. Den lave vekten gjør derimot at møllen ikke blir like stabil på høye hastigheter for tyngre løpere. Det er for all del en stødig tredemølle, og maksimal personvekt er overraskende 125 kg (på høyde med Sole-møllene), men det er viktig å innse at personvekt bør stå i sammenheng med tredemølles egenvekt.


Kraftig motor og justeringsmuligheter

Masterfit TP 200 kommer med en relativt kraftig motor på 2,5 HK og toppytelse på 5 HK Peak (kun i kortere perioder). Det er snakk om en DC-motor, så den vil ikke kunne holde like høy hastighet over like lang tid som en kraftigere AC-motor. Du kan fremdeles fint løpe opptil fire timer sammenhengende før den eventuelt bør avkjøles.

Topphastigheten er på 20 km/t gjør at du også kan løpe raske intervaller, og stigningen på 12 % (justerbar over 15 nivåer) tillater effektiv motbakketrening. Løpebåndet er forlenget med 10 cm fra «lillebroren» og måler romslige 150 cm x 50 cm slik at møllen også egner seg for deg opp mot 190 cm høyde. Threadflex-dempesystemet sørger for god komfort under løpeturen ved å redusere slag og støt mot bein og knokler, og Masterfit hevder at Threadflex-systemet er 12% mykere enn å løpe på asfalt. Dempingen er en fin mellomting mellom mykt nok og hardt nok til å gi følelsen av å løpe på et responsivt dekke.


Stor konsoll med skjerm og hurtigtaster

I front står en stor konsoll med en enkel LCD-skjerm som gir oversikt over treningsdata som tid, distanse, kalorier, hastighet, puls og stigning. Konsollen rommer også hurtigknapper som lar deg velge mellom 14 forhåndsinstallerte programmer, samt opprette 3 manuelle.

Den virkelig store fordelen med Masterfit TP 200 er kompatibel med treningsappen Zwift (støtter også Kinomap og iConsole+ Training). Her kan du løpe i din egen virtuelle verden, konkurrere med andre løpere på andre siden av jordkloden, å løpe virtuelle konkurranser i sanntid. Du kan også opprette egne ruter i Google Maps som løpes på møllen mens Masterfit TP 200 sørger for å sende hastigheten til Zwift.

I motsetning til tredemøllene fra NordicTrack som benytter treningsplattformen iFit, vil ikke Zwift-kompatible tredemøller justere stigning – kun hastighet på utvalgte økter. Merk at du må bruke en ekstern skjerm som for eksempel et nettbrett for å ta i bruk Swift.


Ekstra utstyr

Masterfit TP 200 kommer med et praktisk stativ for nettbrett, innebygde høyttalere, flaskeholdere, pulssensorer i håndtakene, og støtte for ekstern pulssensor. Det er mulig å koble til en mobil/nettbrett via kabel for å lytte til musikk via gjennom de innebygde høyttalerne.


Plass og oppbevaring

Masterfit TP 200 er en relativt kompakt tredemølle. Selv om løpebåndet er stort, og tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. Løpebåndet kan foldes opp slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk, og de innebygde transporthjulene forenkler flytting.


Garanti

Masterfit er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

Masterfit tilbyr følgende garanti:

 • 5 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummert

Til tross for at Masterfit TP 200 ikke er like kraftig som Sole- og NordicTrack Commercial-møllene, så er det likevel en solid tredemølle godt egnet for å løpe både intervaller og lengre løpeturer. Den er stabil, godt utstyrt rent teknisk, men også funksjonsmessig. Vær derimot klar over at egenvekten på 88 kg er ikke veldig tungt, og for løpere på 90kg+, anbefales det å velge en stødigere tredemølle som Sole F63, 65, 85, eller NordicTrack X22i.

Er du på jakt etter en kraftigere tredemølle bør du se på Sole F85 ENT som er omtalt her:

Sjekk også Abilica TM 45 BT som er et annet meget godt alternativ til Masterfit TP 200.

En komplett oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet finer du i den omfattende oversikten:Del gjerne:

Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Anbefalte artikler

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”
5. januar 2024 | Guider

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.
Les mer