
Er du på jakt etter en god tredemølle som ikke koster mer enn nødvendig? Da kan Masterfit TP 200 være et veldig godt alternativ. Her får du kvalitet og nyttige treningsfunksjoner på budsjett.
Masterfit har etter hvert begynt å få et kjent navn i treningsbransjen, og selv om det ikke er like kjent som NordicTrack og Sole, så byr det fremdeles på høy kvalitet og god funksjonalitet. Masterfit tilbyr i hovedsak treningsmaskiner i det rimeligere segmentet og i budsjettklassen, men har også noen virkelig kraftige apparater som egner seg til profesjonelt bruk. Et eksempel er tredemøllen Masterfit TP 900.
Da Covid-19 slo ned i verden og «alle» skulle ha tredemølle, var Masterfit TP 150 er kundefavoritt som nesten var umulig å få tak i gjennom store deler av 2020. Etter hvert som tilgjengeligheten løsnet så også Masterfit TP 200 dagens lys. Denne modellen er både kraftigere og bedre utstyrt enn lillebroren TP 150, og ikke minst har den et større løpebånd (150 cm vs. 140 cm).
Her får du vite hvorfor Masterfit TP 200 trygt kan anbefales som en god tredemølle.
Masterfit TP 200
Kjøp Masterfit TP 200
- Motor: 2,5 HK DC (5 HK Peak)
- Løpebånd: 150 cm x 50 cm
- Hastighet: 1 – 20 km/t
- Stigning: 0 – 12 %
- Vekt: 88 kg
- Maks brukervekt: 125 kg
- Støtte for virtuell løping: Ja
Masterfit TP 200 – Kvalitet på budsjett
Masterfit TP 200 er storebroren til TP 150 og konkurrerer i samme klasse som NordicTrack Elite 900. Dette er en tredemølle som passer godt til nye og mer erfarne løpere som løper flere ganger i uken, og gjerne noen lengre økter på flere timer.
Masterfit TP 200 er bygget på en stabil plattform med et «lett» design som ikke tar mer plass enn nødvendig. Egenvekten er ikke mer enn 88 kg, og det er derfor en enklere tredemølle å flytte rundt enn de tyngre modellene fra NordicTrack og Sole. Den lave vekten gjør derimot at møllen ikke blir like stabil på høye hastigheter for tyngre løpere. Det er for all del en stødig tredemølle, og maksimal personvekt er overraskende 125 kg (på høyde med Sole-møllene), men det er viktig å innse at personvekt bør stå i sammenheng med tredemølles egenvekt.
Kraftig motor og justeringsmuligheter
Masterfit TP 200 kommer med en relativt kraftig motor på 2,5 HK og toppytelse på 5 HK Peak (kun i kortere perioder). Det er snakk om en DC-motor, så den vil ikke kunne holde like høy hastighet over like lang tid som en kraftigere AC-motor. Du kan fremdeles fint løpe et par timer sammenhengende før den eventuelt må avkjøles.
Topphastigheten er på gode 20 km/t, og stigningen på 12 % er justerbar over 15 nivåer. Løpebåndet er forlenget med 10 cm fra «lillebroren» og måler romslige 150 cm x 50 cm. Dette er stort nok til å føles komfortabelt selv for høyere løpere (190+ cm). Threadflex-dempesystemet sørger for god komfort under løpeturen ved å redusere slag og støt mot bein og knokler. Masterfit hevder selv at Threadflex-systemet er 12% mykere enn å løpe på asfalt, og dempingen er en fin mellomting mellom mykt nok og hardt nok til å gi følelsen av å løpe på et responsivt dekke.
Stor skjerm med mange programmer
I front sitter en stor LCD-skjerm som gir oversikt over treningsdata som tid, distanse, kalorier, hastighet, puls og stigning. Konsollen rommer også hurtigknapper som lar deg velge mellom 14 forhåndsinstallerte programmer, samt opprette 3 manuelle.
Den virkelig store fordelen med Masterfit TP 200 er kompatibel med treningsappen Zwift (støtter også Kinomap og iConsole+ Training). Her kan du løpe i din egen virtuelle verden, konkurrere med andre løpere på andre siden av jordkloden, å løpe virtuelle konkurranser i sanntid. Du kan også opprette egne ruter i Google Maps som løpes på møllen mens Masterfit TP 200 sørger for å sende hastigheten til Zwift.
I motsetning til tredemøllene fra NordicTrack som benytter treningsplattformen iFit, vil ikke Zwift-kompatible tredemøller justere stigning – kun hastighet. Til gjengjeld er Zwift den soleklart dominerende plattformen med et enormt utvalg ruter.
Ekstra utstyr
Masterfit TP 200 kommer med et praktisk stativ for nettbrett, innebygde høyttalere, flaskeholdere, pulssensorer i håndtakene, og støtte for ekstern pulssensor. Det er mulig å koble til en mobil/nettbrett via kabel for å lytte til musikk via gjennom de innebygde høyttalerne.
Plass og oppbevaring
Masterfit TP 200 er en relativt kompakt tredemølle. Selv om løpebåndet er stort, og tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. Løpebåndet kan foldes opp slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk, og de innebygde transporthjulene forenkler flytting.
Garanti
Masterfit er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.
Masterfit tilbyr følgende garanti:
5 år
Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:
Ramme – Livstid
Motor – Livstid
Løpebånd – Livstid
Elektronikk – 5 år
Deler – 5 år
Arbeid – 2 år
Kort oppsummert
Til tross for at Masterfit TP 200 ikke er like kraftig som Sole- og NordicTrack Commercial-møllene, så er det likevel en solid tredemølle godt egnet for å løpe både intervaller og lengre løpeturer. Den er stabil, godt utstyrt rent teknisk, men også funksjonsmessig. Vær derimot klar over at egenvekten på 88 kg er ikke veldig tungt, og for løpere på 90kg+, anbefales det å velge en stødigere tredemølle som ProForm Pro 2000, SOLE F63, 65, 85, eller NordicTrack Commercial-serien.
Er du på jakt etter en kraftigere tredemølle bør du se på Sole F85 som er omtalt her:
En komplett oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet finer du i den omfattende oversikten:
Kjøp Masterfit TP 200

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

Dette er COROS EvoLab og Training HUB
