WalkingPad – Sammenleggbar tredemølle – Guide og anbefalinger

26. januar, 2022 (oppdatert 17. november 2023)
Featured image for “WalkingPad – Sammenleggbar tredemølle – Guide og anbefalinger”

Går du med et ønske om en egen tredemølle, men sliter med å finne plass hjemme? Eller ønsker du en måte å holde formen ved like til tross for lange dager på kontoret? En WalkingPad eller en annen sammenleggbar tredemølle kan være gull verdt.

De er undervurdert og nesten helt glemt. Salget av tredemøller har skutt enorm fart de siste årene, og flere og flere ønsker å holde seg i form ved å gå/løpe hjemme i eget hus. En tredemølle er en smart innretning for alle som liker å løpe, men det er ikke til å komme bort fra at en tredemølle tar stor plass og er relativt uhåndterlig.

En sammenleggbar tredemølle er enkelt og greit en superkompakt tredemølle som er sammenleggbar, tar liten plass og veier lite. Vekten ligger gjerne rundt 30 kg, og tykkelsen sammenfoldet kan ligge rundt 15-25 cm. I front finnes som regel transporthjul som gjør det enkelt å flytte tredemøllen mellom ulike rom. En sammenleggbar tredemølle blir gjerne så liten at den fint kan plasseres i et skap, under en seng/sofa, bak en stol, etc., når den ikke er i bruk. De egner seg like godt hjemme i stua, på soverommet, et eget treningsrom, som på kontoret på arbeidsplassen.

Få med deg disse guidene:

Nederst i artikkelen finner du en mer utfyllende oversikt over hva du bør tenke over før du investerer i en sammenleggbar tredemølle. Det finner du ut ved å trykke her: Viktig å vite før kjøp av sammenleggbar tredemølle.

WalkingPad og sammenleggbar tredemølle – De ulike modellene


Anbefalinger for kjøp av sammenleggbar tredemølle

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

WalkingPad X21


 • Løpebånd: 121 cm x 46 cm
 • Hastighet: 0,5 – 12 km/t
 • Moduser: Gå, Løpe
 • Stigning: 0 %
 • Støynivå: 75 dB
 • Vekt: 38 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Størrelse sammenslått: 710 x 995 x 226 mm

WalkingPad X21 er selskapets toppmodell av sammenleggbar tredemøller og er i likhet med WalkingPad R2 Pro et godt alternativ for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til både å gå/jogge/løpe hjemme. Denne modellene har en kraftigere motor enn R2 Pro, og egner seg godt til å løpe/trene på. Stativet kan derimot ikke slåes ned, og den er derfor mindre egnet som kontormølle.

WalkingPad X21 bevarer det samme designet som WalkingPad R2 Pro, og er både pen og kompakt. På det tykkeste måler WalkingPad X21 22,6 cm sammenslått, og vekten ligger på 38 kg. WalkingPad X21 kommer med et stativ med holder til nettbrett/mobil, men i motsetning til R2 Pro kan ikke dette slåes ned. Lydnivået er noe høyere ettersom motoren også er kraftigere, og ligger på rundt 75 dB. Dette er fremdeles svært lavt til å være en tredemølle.

Løpebåndet måler 121 x 44 cm, består av et 4-lags dekke med grei demping. Det er to hurtigmoduser;  “gå” og “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollhjulet. Det er ingen «automatisk modus» slik vi finner på WalkingPad R2 Pro. WalkingPad X21 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, gir deg noen enkle treningsprogrammer, og kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus.

På toppen av stativet er det en pen OLED-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier og skritt. Her kan du også justere hastigheten ved hjelp av et hjul du vrir på.

WalkingPad X21 tar i utgangspunktet alt det gode fra WalkingPad R2 Pro, klinker til med et enda penere design, en litt kraftigere motor, og et nytt foldedesign som gjør den enda litt enklere å plassere inntil en vegg. Kanskje den beste sammenleggbare tredemøllen på markedet.


Tunturi Cardio Fit T10


 • Løpebånd: 120 cm x 42 cm
 • Hastighet: 1 – 12 km/t
 • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 36 kg
 • Maks brukervekt: 100 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

Tunturi Cardio Fit T10 en flott sammenleggbar tredemølle som lar deg gå/jogge/løpe hjemme når du måtte ønske, og ikke minst ha mulighet til å bruke møllen i kombinasjon med en kontorpult når du ønsker å jobbe.

Tunturi Cardio Fit T10 har et svært minimalistisk design, og tar nesten ikke plass når den ikke er i bruk. Stativet sørger for ekstra støtte, men kan også foldes sammen om du ønsker å bruke gåmøllen uten. T10 veier 36 kg og måler kun 16 cm på det tykkelse når den er foldet sammen.

I front av løpebåndet er det en lettlest LCD-skjerm som viser info om tid, hastighet, avstand og kalorier. Tunturi Cardio Fit T10 kommer også med 3 ulike programmer, og du kan enkelt justere både hastighet og program ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen som kan oppbevares i et eget feste på håndtaket.

Løpebåndet måler 120 x 42 cm og T-Flex dempingen gir relativt grei demping. Hastigheten kan justeres mellom 1 og 12 km/t.

Tunturi Cardio Fit T10 er en virkelig flott gåmølle, og byr på ekstra muligheter ettersom du kan folde ned stativet å bruke den under en kontorpult. Makshastigheten på 12 km/t gir også god treningseffekt.


WalkingPad MC21


 • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
 • Hastighet: 0,5 – 10 km/t
 • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
 • Stigning: 0 %
 • Støynivå: Under 50 dB
 • Vekt: 37,5 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Størrelse sammenslått: 1455 x 700 x 1070 mm

WalkingPad MC21 er et godt valg for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til både å gå og jogge hjemme. Denne modellene er også godt egnet til og brukes som en gåmølle på kontoret ettersom stativet kan slåes ned, og støynivå er er svært lavt.

WalkingPad MC21 er er helt ny sammenleggbar tredemølle fra KingSmith og ligner i stor grad på en tidligere modell av R1 Pro. MC21 har derimot fått et litt mer moderne design, og er i slekt med X21-modellen som også er ny fra selskapet. På det tykkeste måler tredemøllen 15,5 cm sammenslått, og vekten er 37,5 kg.

Løpebåndet er 120 x 44 cm, og med en maks hastighet på 10 km/t kan du fint jogge, eller løpe i lett tempo. WalkingPad MC21 har et stativet med et flott LED-display på toppen som viser info om tid, hastighet, distanse og kalorier. Det er også en holder til nettbrett/mobil, og hele stativet kan slåes ned for å få plass til tredemøllen under en kontorpult, eller for å oppbevare tredemøllen under en seng/sofa. Lydnivået er svært lavt og ligger på under 50 dB.

I likhet med så mange andre sammenleggbare tredemøller fra WalkingPad, kommer MC21 med tre hurtigmoduser;  “gå” og “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollen, samt «automatisk modus» som automatisk justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. WalkingPad MC21 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, gir deg noen enkle treningsprogrammer, og kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

WalkingPad MC21 passer deg som ønsker enkel, kompakt, pen og stillegående sammenleggbar tredemølle med relativt høy makshastighet.


Gymstick WalkingPad Pro


 • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
 • Hastighet: 0,5 – 10 km/t
 • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
 • Stigning: 0 %
 • Vekt: 33 kg
 • Maks brukervekt: 110 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei
 • Størrelse sammenslått: 710 x 980 x 160 mm

Gymstick WalkingPad Pro er et flott alternativ til deg som ønsker en god gåmølle og som ikke har behov for en stor og kraftig tredemølle i hjemmet.

Gymstick WalkingPad Pro har et enkelt og diskre design og er bygget i aluminium for økt holdbarhet. Vekten er på lave 33 kg, og på sammenslått måler den 33 cm på det tykkeste. Ellen kan så kan GymstickWalkingPad Pro foldes sammen 180 grader og flyttes ved hjelp av innebygde transporthjul i front. Armlenet/håndtaket kan enkelt felles ned dersom du ønsker bruke møllen i kombinasjon med en kontorpult når du skal arbeide.

Tredemøllen har et enkelt display i front av løpebåndet som viser tid, distanse og hastighet, og kan kobles til en egen app som kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus, samt å se treningslogger. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

WalkingPad Pro kan benyttes med tre ulike treningsmoduser; “gå” eller “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollen, samt «automatisk modus» som automatisk justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. Den 1,25 HK kraftige motoren kan oppnå en hastighet på 10 km/t.

Gymstick WalkingPad Pro er en fin sammenleggbare tredemølle som tar minimalt med plass, kan brukes i kombinasjon med et skrivebord/pult dersom du ønsker å gå og jobbe samtidig, samtidig som den avgir lite støy. I tillegg er 10 km/t nok til å kunne gi god treningseffekt.


Toorx WalkingPad


 • Løpebånd: 120 cm x 43 cm
 • Hastighet: 1 – 6 km/t
 • Moduser: Gå, Automatisk
 • Stigning: 0 %
 • Støynivå:
 • Vekt: 28 kg
 • Maks brukervekt: 100 kg
 • Størrelse sammenslått: 822 x 540 x 129 mm

Toorx WalkingPad passer best for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til å gå hjemme eller på kontoret. Designet er minimalistisk, og støynivået er lavt.

Løpebåndet måler 120 x 43 cm, men mer trengs heller ikke ettersom dette er en gåmølle beregnet for å gå (ikke egnet til å jogge/løpe). Maks hastighet er 6 km/t, noe som gjør at du kan gå i raskt tempo. Et LED-display i front viser info om tid, hastighet, distanse og kalorier. Toorx WalkingPad er så liten og lett å slå sammen at den enkelt kan oppbevares under en seng/sofa/kontorpult, og lydnivået er svært lavt

Toorx WalkingPad tilbyr to hurtigmoduser;  “gå” og “automatisk”. Gå-modus setter tredemøllen til en forhåndsbestemt hastighet kun ved et klikk på kontrollen, mens «automatisk modus» justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. Toorx WalkingPad kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, opprette flere brukere, samt brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

Toorx WalkingPad passer deg som ønsker en kompakt, stillegående gåmølle som også egner seg godt til å bruke under en kontorpult slik at du kan gå og arbeide samtidig.


Viktig å vite ved kjøp av gåmølle

Omtrent samtidig med at salget av tredemøller tok fullstendig av, så kom et meget interessant alternativ på banen; sammenleggbar tredemølle. En sammenleggbar tredemølle er ikke nødvendigvis ment som erstatning for de virkelig kraftige tredemøllene, men er ment som et godt alternativ, og kanskje enda bedre løsning, for mange brukere.

Hører du til blant gruppen som ønsker å løpe 10 km hver dag i høyt tempo, så er ikke dette produktet for deg. Befinner du deg derimot i samme båt som så mange andre, har et ønske om å gjennomføre noen enkle løpeøkter i uken, og heller bruker mye av tiden på å gå, men verken har plass eller lyst på en diger tredemølle i eget hjem, da er en sammenleggbar tredemølle et flott alternativ

Få med deg disse guidene:

Sammenleggbar tredemølle – Hva er det egentlig?

En sammenleggbar tredemølle er enkelt og greit en superkompakt tredemølle som er sammenleggbar, tar liten plass og veier lite. Konseptet er gjerne det samme på de ulike modellene; et relativt kort løpebånd på 120-130 cm, en fold på midten som gjør det mulig å folde sammen hele løpebåndet 180 grader, et display i front som viser tid, distanse, hastighet og kalorier, og kanskje et stativ med mulighet for å sette et nettbrett, en mobile, bok, etc..

Vekten på en sammenleggbar tredemølle ligger gjerne rundt 30 kg, og tykkelsen sammenfoldet kan ligge rundt 15-20 cm. I front finnes som regel transporthjul som gjør det enkelt å flytte tredemøllen mellom ulike rom. En sammenleggbar tredemølle blir gjerne så liten at den fint kan plasseres i et skap, under en seng/sofa, bak en stol, etc., når den ikke er i bruk. De egner seg like godt hjemme i stua, på soverommet, et eget treningsrom, som på kontoret på arbeidsplassen.

Hastigheten er som regel begrenset til 6-10 km/t, mens det etter hvert har kommet sammenleggbare tredemøller med hastigheter på 12-15 km/t. Når du kommer opp i såpass høy hastighet vil et løpebånd på 120 cm kunne føles lite, men selv undertegnede på 188 cm høyde, klarer fint å løpe på disse møllene, selv om steglengden må kortes ned for å få plass på båndet, og du får ikke den samme gode løpsfølelsen som du kan oppnå på en god tredemølle. Merk også at den lave vekten på en sammenleggbar tredemølle i gjør at den ikke vil få den samme stabiliteten som en større tredemølle.

Før du velger modell, bør du også se på maks brukervekt som gjerne er begrenset til rundt 120 kg. For brukere som veier 110-115 kg, vil kraftene fra slagene som oppstår når du løper være nok til å overstige den maksimale brukervekten. Når det er sagt; en sammenleggbar tredemølle er utrolig bra, det er bare ikke en fullverdig erstatning for en «ekte tredemølle».

Flere av modellene har en egen gåmodus som setter hastigheten til 5-6 km/t, en løpemodus for maks hastighet, og en automatisk modus som bruker sensorer under løpebåndet til å justere hastigheten basert på hvor raskt du beveger beina.


Sammenleggbar tredemølle – Alternativer

Det finnes etter hvert mange ulike alternativer å velge mellom, og kvaliteten på en sammenleggbar tredemølle vil variere i likhet med alt annet. Alternativene som nevnes i artikkelen er modeller som i stor grad ligner hverandre, men minimale forskjeller gjør hver enkelt bedre egnet til en type bruk enn en annen.

Ikke alle modellene her er testet fysisk av undertegnede, men de fleste sammenleggbar tredemøllene bygger på den samme plattformen og løpebåndet og vil gi mye av den samme opplevelsen.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…