WalkingPad – Sammenleggbar tredemølle – Guide og anbefalinger

10. januar, 2024 (oppdatert 3. april 2024)

Featured image for “WalkingPad – Sammenleggbar tredemølle – Guide og anbefalinger”

Går du med et ønske om en egen tredemølle, men sliter med å finne plass hjemme? Eller ønsker du en måte å holde formen ved like til tross for lange dager på kontoret? En WalkingPad eller en annen sammenleggbar tredemølle kan være gull verdt.

De er undervurdert og nesten helt glemt. Salget av tredemøller har skutt enorm fart de siste årene, og flere og flere ønsker å holde seg i form ved å gå/løpe hjemme i eget hus. En tredemølle er en smart innretning for alle som liker å løpe, men det er ikke til å komme bort fra at en tredemølle tar stor plass og er relativt uhåndterlig.

En sammenleggbar tredemølle er enkelt og greit en superkompakt tredemølle som er sammenleggbar, tar liten plass og veier lite. Vekten ligger gjerne rundt 30 kg, og tykkelsen sammenfoldet kan ligge rundt 15-25 cm. I front finnes som regel transporthjul som gjør det enkelt å flytte tredemøllen mellom ulike rom. En sammenleggbar tredemølle blir gjerne så liten at den fint kan plasseres i et skap, under en seng/sofa, bak en stol, etc., når den ikke er i bruk. De egner seg like godt hjemme i stua, på soverommet, et eget treningsrom, som på kontoret på arbeidsplassen.

Få med deg disse guidene:

Nederst i artikkelen finner du en mer utfyllende oversikt over hva du bør tenke over før du investerer i en sammenleggbar tredemølle. Det finner du ut ved å trykke her: Viktig å vite før kjøp av sammenleggbar tredemølle.

WalkingPad og sammenleggbar tredemølle – De ulike modellene


Anbefalinger for kjøp av sammenleggbar tredemølle

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

1. DKN AiRun-C V2


  • Veil. pris: 11 990,- / Tilbud: 7 990,-
  • Motor: 1,5 HK (2 HK Peak)
  • Løpebånd: 125 cm x 51 cm
  • Hastighet: 1 – 15 km/t
  • Stigning: 0 %
  • Vekt: 66 kg
  • Maks brukervekt: 100 kg
  • Støtte for virtuell løping: Nei

DKN AiRun-C V2 er en kraftig gåmølle som til dels vil fungere som en enkel tredemølle for deg som primært går og jogger. Her får du også langt bedre støtte for treningsprogrammer og tilpassbare treningsøkter.

DKN AiRun-C V2 minner nesten mer om en tradisjonell tredemølle enn en gåmølle, for her får du et solid stativ med en oversiktlig LED-skjerm i front. Vekten på 66 kg er også betydelig høyere enn mange av konkurrentene, og legger til rette for en stødigere gåmølle som også tåler noen lette løpeturer. Merk at maksimal brukervekt fremdeles ikke er høyere enn 100 kg, så DKN AiRun-C V2 har sine klare begrensninger for hvem som kan ta møllen i bruk.

Motoren på 1,5 HK er kraftig nok til å dra båndet opp i 15 km/t, selv om du ikke kan forvente noen voldsomt rask akselerasjon. Dette er likevel i det øvre sjiktet for denne typen møller.

AiRun-C V2 har et relativt stort og bredt løpebånd på 125 x 51 cm, og DKN sitt dempesystem skal absorbere opp mot 40% av støtene. Båndet er ikke foldbart, men stativet i front kan slåes ned, og båndet kan deretter vinkles 90 grader slik at den kan skyves under en seng/sofa, eller stå vertikalt opp langs veggen.

I front, på toppen av stativet, sitter en oversiktlig LED-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier, samt puls dersom du parer konsollen med en ekstern pulssensor. DKN AiRun-C V2 har også støtte for Bluetooth og kan kobles til treningsapper som Kinomap og BitGym. Her kan du løpe i din egen virtuelle verden, konkurrere med andre løpere på andre siden av jordkloden, å løpe virtuelle konkurranser i sanntid (krever bruk av et nettbrett/mobil).

DKN AiRun-C V2 byr også på 12 forhåndskonfigurerte programmer, 1 manuell program, 3 malbaserte program (tid, distanse og kalorier), og 3 brukerdefinerte programmer. Monitoren støtter Bluetooth Activity Tracker (20462) pulssensor.

DKN AiRun-C V2 er en overbevisende kraftig og funksjonell tredemølle. Muligheten til å velge blant en rekke treningsprogram, tilpasse helt egne program, ta i bruk Kinomap for automatisk justering av hastigheten, samt at møllen er såpass stabil, gjør dette til et godt kjøp.


2. Toorx City Compact


  • Veil. pris: 8 990,-
  • Motor: 1,75 – 2,75 HK
  • Løpebånd: 125 cm x 44 cm
  • Hastighet: 1 – 14 km/t
  • Stigning: 0 %
  • Vekt: 42 kg
  • Maks brukervekt: 100 kg
  • Støtte for virtuell løping: Nei

Toorx City Compact er en sjeldent kraftig gåmølle / sammenleggbar tredemølle, og kan – til tross for det kompakte designet – nå en hastighet på 14 km/t.

Når det er sagt, så er det begrenset hvor stødig en slik mølle blir på såpass høye hastigheter, men muligheten er der. Vekten på Toorx City Compact er også noen høyere enn mange av konkurrentene, selv om 42 kg fremdeles er veldig lavt.

I motsetning til flere av konkurrentene (men likt som DKN AiRun-C V2), kan ikke Toorx City Compact foldes sammen, men det medfølger et eget veggfeste som gjør det trygt og lettvint å oppbevare møllen når den ikke er i bruk.På det tykkeste måler ikke møllen mer enn 16,5 cm. En fordel med denne konstruksjonen er at det gir en mer naturlig løpeflate ettersom du slipper «knekken» i folden, samtidig som det kan gi økt stabilitet.

For ekstra stabilitet og trygghet medfølger det også avtagbare håndtak. Disse kan enkelt klipses på/av på rammen.

Toorx City Compact har også er relativt romslig løpebånd (145 x 46 cm) til å være en gåmølle, og byr på relativt god demping.

På toppen av rammen er det en oversiktlig LCD-skjerm som viser data som tid, distanse, kalorier, hastighet og antall skritt.

Toorx City Compact leverer et solid produkt, og er et godt alternativ for deg som ønsker en sammenleggbar tredemølle og gåmølle du faktisk kan trene på. Her får du mye for pengene. Bare husk at maks brukervekt er begrenset til 100 kg.


3. Tunturi Cardio Fit T10


  • Løpebånd: 120 cm x 42 cm
  • Hastighet: 1 – 12 km/t
  • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
  • Stigning: 0 %
  • Vekt: 36 kg
  • Maks brukervekt: 100 kg
  • Støtte for virtuell løping: Nei

Tunturi Cardio Fit T10 en flott sammenleggbar tredemølle som lar deg gå/jogge/løpe hjemme når du måtte ønske, og ikke minst ha mulighet til å bruke møllen i kombinasjon med en kontorpult når du ønsker å jobbe.

Tunturi Cardio Fit T10 har et svært minimalistisk design, og tar nesten ikke plass når den ikke er i bruk. Stativet sørger for ekstra støtte, men kan også foldes sammen om du ønsker å bruke gåmøllen uten. T10 veier 36 kg og måler kun 16 cm på det tykkelse når den er foldet sammen.

I front av løpebåndet er det en lettlest LCD-skjerm som viser info om tid, hastighet, avstand og kalorier. Tunturi Cardio Fit T10 kommer også med 3 ulike programmer, og du kan enkelt justere både hastighet og program ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen som kan oppbevares i et eget feste på håndtaket.

Løpebåndet måler 120 x 42 cm og T-Flex dempingen gir relativt grei demping. Hastigheten kan justeres mellom 1 og 12 km/t.

Tunturi Cardio Fit T10 er en virkelig flott gåmølle, og byr på ekstra muligheter ettersom du kan folde ned stativet å bruke den under en kontorpult. Makshastigheten på 12 km/t gir også god treningseffekt


4. Gymstick WalkingPad Pro


  • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
  • Hastighet: 0,5 – 10 km/t
  • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
  • Stigning: 0 %
  • Vekt: 33 kg
  • Maks brukervekt: 110 kg
  • Støtte for virtuell løping: Nei
  • Størrelse sammenslått: 710 x 980 x 160 mm

Gymstick WalkingPad Pro er et flott alternativ til deg som ønsker en god gåmølle og som ikke har behov for en stor og kraftig tredemølle i hjemmet.

Gymstick WalkingPad Pro har et enkelt og diskre design og er bygget i aluminium for økt holdbarhet. Vekten er på lave 33 kg, og på sammenslått måler den 33 cm på det tykkeste. Ellen kan så kan GymstickWalkingPad Pro foldes sammen 180 grader og flyttes ved hjelp av innebygde transporthjul i front. Armlenet/håndtaket kan enkelt felles ned dersom du ønsker bruke møllen i kombinasjon med en kontorpult når du skal arbeide.

Tredemøllen har et enkelt display i front av løpebåndet som viser tid, distanse og hastighet, og kan kobles til en egen app som kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus, samt å se treningslogger. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

WalkingPad Pro kan benyttes med tre ulike treningsmoduser; “gå” eller “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollen, samt «automatisk modus» som automatisk justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. Den 1,25 HK kraftige motoren kan oppnå en hastighet på 10 km/t.

Gymstick WalkingPad Pro er en fin sammenleggbare tredemølle som tar minimalt med plass, kan brukes i kombinasjon med et skrivebord/pult dersom du ønsker å gå og jobbe samtidig, samtidig som den avgir lite støy. I tillegg er 10 km/t nok til å kunne gi god treningseffekt.


5. WalkingPad X21


  • Løpebånd: 121 cm x 46 cm
  • Hastighet: 0,5 – 12 km/t
  • Moduser: Gå, Løpe
  • Stigning: 0 %
  • Støynivå: 75 dB
  • Vekt: 38 kg
  • Maks brukervekt: 110 kg
  • Størrelse sammenslått: 710 x 995 x 226 mm

WalkingPad X21 er selskapets toppmodell av sammenleggbar tredemøller og er i likhet med WalkingPad R2 Pro et godt alternativ for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til både å gå/jogge/løpe hjemme. Denne modellene har en kraftigere motor enn R2 Pro, og egner seg godt til å løpe/trene på. Stativet kan derimot ikke slåes ned, og den er derfor mindre egnet som kontormølle.

WalkingPad X21 bevarer det samme designet som WalkingPad R2 Pro, og er både pen og kompakt. På det tykkeste måler WalkingPad X21 22,6 cm sammenslått, og vekten ligger på 38 kg. WalkingPad X21 kommer med et stativ med holder til nettbrett/mobil, men i motsetning til R2 Pro kan ikke dette slåes ned. Lydnivået er noe høyere ettersom motoren også er kraftigere, og ligger på rundt 75 dB. Dette er fremdeles svært lavt til å være en tredemølle.

Løpebåndet måler 121 x 44 cm, består av et 4-lags dekke med grei demping. Det er to hurtigmoduser;  “gå” og “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollhjulet. Det er ingen «automatisk modus» slik vi finner på WalkingPad R2 Pro. WalkingPad X21 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, gir deg noen enkle treningsprogrammer, og kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus.

På toppen av stativet er det en pen OLED-skjerm som viser info om tid, hastighet, distanse, kalorier og skritt. Her kan du også justere hastigheten ved hjelp av et hjul du vrir på.

WalkingPad X21 tar i utgangspunktet alt det gode fra WalkingPad R2 Pro, klinker til med et enda penere design, en litt kraftigere motor, og et nytt foldedesign som gjør den enda litt enklere å plassere inntil en vegg. Kanskje den beste sammenleggbare tredemøllen på markedet.


6. WalkingPad MC21


  • Løpebånd: 120 cm x 44 cm
  • Hastighet: 0,5 – 10 km/t
  • Moduser: Gå, Løpe, Automatisk
  • Stigning: 0 %
  • Støynivå: Under 50 dB
  • Vekt: 37,5 kg
  • Maks brukervekt: 110 kg
  • Størrelse sammenslått: 1455 x 700 x 1070 mm

WalkingPad MC21 er et godt valg for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til både å gå og jogge hjemme. Denne modellene er også godt egnet til og brukes som en gåmølle på kontoret ettersom stativet kan slåes ned, og støynivå er er svært lavt.

WalkingPad MC21 er er helt ny sammenleggbar tredemølle fra KingSmith og ligner i stor grad på en tidligere modell av R1 Pro. MC21 har derimot fått et litt mer moderne design, og er i slekt med X21-modellen som også er ny fra selskapet. På det tykkeste måler tredemøllen 15,5 cm sammenslått, og vekten er 37,5 kg.

Løpebåndet er 120 x 44 cm, og med en maks hastighet på 10 km/t kan du fint jogge, eller løpe i lett tempo. WalkingPad MC21 har et stativet med et flott LED-display på toppen som viser info om tid, hastighet, distanse og kalorier. Det er også en holder til nettbrett/mobil, og hele stativet kan slåes ned for å få plass til tredemøllen under en kontorpult, eller for å oppbevare tredemøllen under en seng/sofa. Lydnivået er svært lavt og ligger på under 50 dB.

I likhet med så mange andre sammenleggbare tredemøller fra WalkingPad, kommer MC21 med tre hurtigmoduser;  “gå” og “løpe” som setter tredemøllen til forhåndsbestemte hastigheter kun ved et klikk på kontrollen, samt «automatisk modus» som automatisk justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. WalkingPad MC21 kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, gir deg noen enkle treningsprogrammer, og kan brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

WalkingPad MC21 passer deg som ønsker enkel, kompakt, pen og stillegående sammenleggbar tredemølle med relativt høy makshastighet.


7. Toorx WalkingPad


  • Løpebånd: 120 cm x 43 cm
  • Hastighet: 1 – 6 km/t
  • Moduser: Gå, Automatisk
  • Stigning: 0 %
  • Støynivå:
  • Vekt: 28 kg
  • Maks brukervekt: 100 kg
  • Størrelse sammenslått: 822 x 540 x 129 mm

Toorx WalkingPad passer best for deg som ønsker en tredemølle som kan brukes til å gå hjemme eller på kontoret. Designet er minimalistisk, og støynivået er lavt.

Løpebåndet måler 120 x 43 cm, men mer trengs heller ikke ettersom dette er en gåmølle beregnet for å gå (ikke egnet til å jogge/løpe). Maks hastighet er 6 km/t, noe som gjør at du kan gå i raskt tempo. Et LED-display i front viser info om tid, hastighet, distanse og kalorier. Toorx WalkingPad er så liten og lett å slå sammen at den enkelt kan oppbevares under en seng/sofa/kontorpult, og lydnivået er svært lavt

Toorx WalkingPad tilbyr to hurtigmoduser;  “gå” og “automatisk”. Gå-modus setter tredemøllen til en forhåndsbestemt hastighet kun ved et klikk på kontrollen, mens «automatisk modus» justerer hastigheten etter hvor raskt du flytter beina. Toorx WalkingPad kan kobles til en egen app som holder oversikt over hvor langt du går/løper, opprette flere brukere, samt brukes som fjernkontroll for å justere hastigheten og modus. Det medfølger også en separat fjernkontroll.

Toorx WalkingPad passer deg som ønsker en kompakt, stillegående gåmølle som også egner seg godt til å bruke under en kontorpult slik at du kan gå og arbeide samtidig.


Viktig å vite ved kjøp av gåmølle

Omtrent samtidig med at salget av tredemøller tok fullstendig av, så kom et meget interessant alternativ på banen; sammenleggbar tredemølle. En sammenleggbar tredemølle er ikke nødvendigvis ment som erstatning for de virkelig kraftige tredemøllene, men er ment som et godt alternativ, og kanskje enda bedre løsning, for mange brukere.

Hører du til blant gruppen som ønsker å løpe 10 km hver dag i høyt tempo, så er ikke dette produktet for deg. Befinner du deg derimot i samme båt som så mange andre, har et ønske om å gjennomføre noen enkle løpeøkter i uken, og heller bruker mye av tiden på å gå, men verken har plass eller lyst på en diger tredemølle i eget hjem, da er en sammenleggbar tredemølle et flott alternativ

Få med deg disse guidene:

Sammenleggbar tredemølle – Hva er det egentlig?

En sammenleggbar tredemølle er enkelt og greit en superkompakt tredemølle som er sammenleggbar, tar liten plass og veier lite. Konseptet er gjerne det samme på de ulike modellene; et relativt kort løpebånd på 120-130 cm, en fold på midten som gjør det mulig å folde sammen hele løpebåndet 180 grader, et display i front som viser tid, distanse, hastighet og kalorier, og kanskje et stativ med mulighet for å sette et nettbrett, en mobile, bok, etc..

Vekten på en sammenleggbar tredemølle ligger gjerne rundt 30 kg, og tykkelsen sammenfoldet kan ligge rundt 15-20 cm. I front finnes som regel transporthjul som gjør det enkelt å flytte tredemøllen mellom ulike rom. En sammenleggbar tredemølle blir gjerne så liten at den fint kan plasseres i et skap, under en seng/sofa, bak en stol, etc., når den ikke er i bruk. De egner seg like godt hjemme i stua, på soverommet, et eget treningsrom, som på kontoret på arbeidsplassen.

Hastigheten er som regel begrenset til 6-10 km/t, mens det etter hvert har kommet sammenleggbare tredemøller med hastigheter på 12-15 km/t. Når du kommer opp i såpass høy hastighet vil et løpebånd på 120 cm kunne føles lite, men selv undertegnede på 188 cm høyde, klarer fint å løpe på disse møllene, selv om steglengden må kortes ned for å få plass på båndet, og du får ikke den samme gode løpsfølelsen som du kan oppnå på en god tredemølle. Merk også at den lave vekten på en sammenleggbar tredemølle i gjør at den ikke vil få den samme stabiliteten som en større tredemølle.

Før du velger modell, bør du også se på maks brukervekt som gjerne er begrenset til rundt 120 kg. For brukere som veier 110-115 kg, vil kraftene fra slagene som oppstår når du løper være nok til å overstige den maksimale brukervekten. Når det er sagt; en sammenleggbar tredemølle er utrolig bra, det er bare ikke en fullverdig erstatning for en «ekte tredemølle».

Flere av modellene har en egen gåmodus som setter hastigheten til 5-6 km/t, en løpemodus for maks hastighet, og en automatisk modus som bruker sensorer under løpebåndet til å justere hastigheten basert på hvor raskt du beveger beina.


Sammenleggbar tredemølle – Alternativer

Det finnes etter hvert mange ulike alternativer å velge mellom, og kvaliteten på en sammenleggbar tredemølle vil variere i likhet med alt annet. Alternativene som nevnes i artikkelen er modeller som i stor grad ligner hverandre, men minimale forskjeller gjør hver enkelt bedre egnet til en type bruk enn en annen.

Ikke alle modellene her er testet fysisk av undertegnede, men de fleste sammenleggbar tredemøllene bygger på den samme plattformen og løpebåndet og vil gi mye av den samme opplevelsen.


Del gjerne:

Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer