Anbefaling: Sole F85

13. oktober, 2022 (oppdatert 6. august 2023)
Featured image for “Anbefaling: Sole F85”

Sole F85 kombinerer kraft, funksjon og brukervennlighet på en så velbalansert måte at den uten tvil er et av de beste tredemølle kjøpene du kan gjøre i dag.

Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Verdensledende Sole er kjent for å levere høy kvalitet og svært gode garantier på produktene sine, og har vunnet et hav av priser i ulike kategorier.

I Norge selges og markedsføres Sole av Treningspartner.no, Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no samarbeider med en rekke profiler og idrettutøvere innen flere idrettsgrener i Norge. Butikken samarbeider blant annet med Attacking Vikings, Norges Skiforbund Langrenn, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Carl-Fredrik Hagen, Thomas Alsgaard, Team Stormo og mange flere.


  • Motor: 4 HK (kontinuerlig)
  • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
  • Hastighet: 1 – 22 km/t
  • Stigning: 0 – 15 %
  • Vekt: 136 kg
  • Maks brukervekt: 150 kg
  • Støtte for virtuell løping: Ja

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og langt, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. Her er Sole F85 et solid alternativ. I Norge er vi faktisk heldige ettersom den ikke koster mer. Veiledende pris er satt relativt lavt, og i tillegg selger Treningspartner.no Sole F85 til litt under dette.


Sole F85 – Laget for å vare

Sole F85 har vunnet en rekke priser både i USA og Europa, er kåret til «Best i test tredemølle» i både Norge og Sverige, og regnes som en virkelig toppmodell blant tredemøller. Modellen som selges i store deler av Europa og USA er noe forskjellig, men bygger på den samme solide plattformen.

Sole F85 benytter en kraftig Duty motor som leverer kontinuerlig kraft og er beregnet på mye og langvarig bruk. Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagte balanserte svinghjul i stål med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren, og du kan fint løpe i flere timer før motoren må kjøles ned (anbefalt maks 4 timer). Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

Konstruksjonen tillater samtidig en svært lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t, og Sole F85 sin 4 HK kraftige motor kan nå en maks hastighet på 22 km/t og 15 % stigning. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrening, og det er lettere å trene effektivt med redusert belastning på bein og muskler.

Løpebåndet består av et 2-lags ekstra slitesterkt bånd med stor flate (kommersiell standard; 152 x 56 cm) som bidrar til trygghet og komfort. Cushion Flex Whisper Deck dempingen er svært effektiv og reduserer slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt, samtidig som den ikke er så myk at den føles unaturlig og du mister kraften i frasparket. 2,5″ store valser sørger for å redusere slitasjen/friksjonen på løpebåndet, samtidig som det reduserer støyen.

Dempingen er ikke like fremtredende som på NordicTrack-møllene, men dette er smak og behag. For mange vil NordicTrack sin RunningFlex dempeteknologi bli for myk, og det tar bort mye av følelsen av å løpe ute på asfalt. Derimot er dempingen på NordicTrack Commercial møllene mulig å slå av/på.

En annen fordel med Sole-tredemøller er den robuste byggekvaliteten og stødigheten. Med en maks brukervekt på 150 kg egner Sole F85 seg for selv tyngre løpere over 100 kg. Kombinasjonen av en solid byggekvalitet og kraftig motor, bidrar også til et lavt støynivå.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Stor skjerm og enkel betjening

Sole F85 leveres med en stor 10,2″ bakgrunnsbelyst skjerm som gir god oversikt over viktige treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, kaloriforbruk og puls.

Hurtigtaster på både konsoll og konsollarmene gjør det enkelt å justere stigning og hastighet, samt velge blant 12 ulike programmer på maskinen. Her kan du velge blant 6 standard programmer, 2 pulsprogrammer der du kan stille inn programmet etter ønsket puls, og 2 egendefinerte programmer. For rask og enkel justering av hastighet finnes det hurtigknapper for intervallene 3, 6, 9, 12, 15, 18 og 22 km/t.

Sole-møllene er kompatible med treningsappen Zwift og sender hastigheten til Zwift via Bluetooth for virtuell løping i Zwift-universet. Her kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egne løyper i Google Maps, eller bare løpe alene på steder du har drømt. Alle treningsdata lagres i Sole Fitness App og kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.

Merk at tredemøllen støtter automatisk justering av hastigheten i Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring (stigning må justeres manuelt). Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.


Ekstra «goder»

Sole F85 har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, USB-port, AUX-inngang, innebygd pulssensor og støtte for ekstern pulssensor (medfølger), flere oppbevaringsrom og et praktisk stativ for nettbrett. Ikke minst er det montert kjølevifte og flaskeholdere. Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet som ved hjelp , og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å trille den bort.


Best i klassen garanti

Sole tredemøllene er kjent for sin solide byggekvaliteten og pålitelighet. Når du kjøper en Sole-tredemølle, kjøper du deg også en av markedets beste garantier. For til tross for at dette er maskiner som er laget for å vare, så kan feil likevel oppstå. Av den grunn er er det viktig med gode garantiordninger, og her er Sole suverene.

Sole F85 kan tilby følgende garanti:

Ramme – Livstid
Motor og computer – 5 år
Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Til sammenligning tilbyr tilsvarende modell fra NordicTrack (NordicTrack Commercial 2450) følgende:

Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år


Kort oppsummering

Sole F85 er et godt valg for deg som krever mye av treningsutstyret ditt, ønsker en stødig og solid tredemølle med lang levetid, og som vil ha et stort løpebånd med lang levetid. Dempingen sørger for å ta vare på bein og muskler, og den kraftige motoren og høye hastigheten gjør det mulig med alt fra korte og raske intervaller til lange og seige økter selv for tyngre løpere.

Sole F85 – et bombesikkert kjøp.


Ønsker du en tredemølle med mulighet for opptil 40% stigning, så kan du vurdere NordicTrack X22i.

Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…