Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler

12. februar, 2024 (oppdatert 26. februar 2024)
Featured image for “Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler”

På utkikk etter ny spinningsykkel? Denne guiden hjelper deg å velge riktig spinningsykkel til ditt behov, samt noen gode kjøpsanbefalinger i ulike prisklasser.

Det finnes enormt mange ulike spinningsykler, og prisene varierer fra et par tusenlapper til langt over det tidobbelte. Byggekvalitet, slitestyrke, komfort og ulike funksjoner som treningsprogrammer, fitnesstester, wattmåling, virtuell sykling, Bluetooth-støtte, etc., er faktorer som påvirker pris, og ikke minst hva du bør velge. Det er liten hensikt i å kjøpe en toppmodell spinningsykkel dersom du kun spinner på søndager mellom kl. 16.45 og kl. 17.30, og det er desto like dumt å kjøpe den rimeligste modellen på markedet dersom du trener tilnærmet daglig.


Finn riktig modell til ditt behov

Spinningsyklene som er tatt med i oversikten her er alle gode spinningsykler. Det er delt opp i to klasser; «budsjett modeller» og «premium modeller». En spinningsykkel i budsjettklassen gir deg som regel mye for pengene og vil tilfredstille selv godt trente og erfarne brukere som trener spinning flere ganger i uken. Premium modellene kommer som regel med høyere byggekvalitet, lavere støynivå og flere funksjoner i form av programvare åpner for tillater virtuell trening, samt et større utvalg forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Undertegnede har ikke testet hver eneste spinningsykkel som nevnes her, men har etter mange år i treningsbransjen, god kunnskap om spinningsykler generelt, hva som er viktig å se etter, og hvilke komponenter som ofte svikter på spinningsykler av dårlig kvalitet. Jeg har også mine tusener av timer på spinningsykkel.

Få med deg disse guidene:

Nederst i artikkelen, under anbefalingene, finner du en mer utfyllende oversikt over hva du bør tenke over før du investerer i en spinningsykkel. For å lese dette med en gang kan du trykke her: Viktig å vite før kjøp av spinningsykkel.


Spinningsykkel – De beste anbefalingene

Rekkefølgen på de ulike modellene er nærmest ubetydelig. Samtlige modeller er svært gode, og det viktigste er at du finner en spinningsykkel som passer ditt behov.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Spinningsykkel – Premium

 1. Keiser M3i
 2. Sole SB 700
 3. inSPORTline inCondi S1000i
 4. inSPORTline inCondi S800i
 5. NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle
 6. Schwinn IC8
 7. Abilica Premium Pro
 8. Masterfit TP 900
 9. FINNLO by HAMMER Speedbike CRT

Spinningsykkel – Budsjett

 1. Abilica WinRacer
 2. Abilica Racer 2.1
 3. X-erfit Indoor 350 Spinningsykkel
 4. Gymstick FTR 7 Indoor Racer
 5. X-erfit 250 Indoor Spinningsykkel
 6. Abilica Racer 20 Spinningsykkel

Spinningsykkel – Premium


1. Keiser M3i


 • Veil. pris: 32 990,-
 • Svinghjul:
 • Motstandsregulering: Manuell, magnetisk
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja (Zwift, Kinomap, +++)
 • Treningsprogrammer: Mange
 • Maks brukervekt: 159 kg

Keiser M3i Keisers flaggskip innen spinningsykler, og laget for bruk på både treningssenter og deg som ønsker studiokvalitet hjemme. Her får du en svært solid spinningsykkel laget for å tåle mye bruk dag etter dag i mange år, og som i tillegg kan by på det beste av treningsopplevelser.

M3i var den første spinningsykkelen til å plassere svinghjulet bak slik at svette ikke renner ned på svinghjul og hjullager. Den V-formete rammen gjør det enkelt å tilpasse sittestillingen til både stor og liten, og både sete og styre kan justeres både horisontalt og vertikalt.

Keiser M3i benytter et svinghjul i aluminium og et unikt magnetisk bremsesystem med 24 motstandsnivåer. Motstandssystemet er vedlikeholdsfritt og krever ingen etterstramming.

Keiser M3i kommer med en liten, men kraftig computer som viser treningsdata som tråkkfrekvens, watt, kcal, puls, tid, odometer, motstand og distanse. For å få pulsmåling kreves et pulsbelte som støtter 5 kHz (Polar H10, H9, etc.). Computeren har også innebygd støtte for Bluetooth og kan kobles til treningsapper som Zwift, Kinomap, Peloton digital, TrainerRoad, BKOOL, Spivi, Paceline og Keiser M Series. Gjennom disse tjenestene får du tilgang til en rekke treningsprogrammer, ulike treningsøkter, mulighet til å sykle ruter over hele verden mens sykkelen automatisk justerer motstanden basert på terrenget du sykler i, og mye mer spennende virtuell trening.

Merk at for å ta i bruk de ulike appene kreves det at du kobler computeren til et nettbrett, mobil, PC-skjerm, etc.. Sykkelen har en praktisk nettbrettholder i front som lar deg oppbevare nettbrettet.

M3i leveres med Shimano kombipedaler og en flaskeholder.

Keiser M3i koster, men vil holde i mange år, og ikke minst by på mye treningsglede. Dette er en spinningsykkel som leverer topp kvalitet for alle nivåer.


2. Sole SB 700


 • Veil. pris: 14 999,- / Tilbud: 10 990,-
 • Svinghjul: 22 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja (Zwift, Kinomap)
 • Treningsprogrammer:
 • Maks brukervekt: 135 kg

Sole SB 700 spinningsykkel er en klassisk favoritt som dekker de fleste behov. Her får du kvalitet og funksjonalitet som varer, og til en pris som er forsvarlig.

Sole SB 700 produseres av en av verdens mest kjente merkevarer innen treningsutstyr. Denne modellen er spesielt designet for å tåle høy belastning og mye bruk over mange år. Sole SB 700 er bygget på en stødig ramme, har en egenvekt på 65 kg og tåler en maksimal brukervekt på opptil 135 kg. Sykkelen benytter et manuelt friksjonssystem, og det 22 kg tunge svinghjulet gir jevn og høy motstand.

I front sitter en innebygd bakgrunnsbelyst computer som oversikt over treningsdata som klokke, kadens (tråkk pr minutt), tid, hastighet, puls, distanse og estimert watt basert på rpm. Computeren støtter også tilkobling til en trådløs pulssensor med støtte for 5 kHz overføring (eks. Polar H10 eller Polar H9).

Sole SB 700 lar deg velge blant flere forhåndsinstallerte programmer, og med Bluetooth-støtte kan du koble til treningsplattformer som Zwift og Kinomap som gir deg mulighet til å oppleve virtuell trening på sitt beste. Her kan du konkurrere mot motstandere fra hele verden, eller sykle gjennom de mest kjente etappene fra Tour de France mens du beveger deg gjennom landskapet. En annen flott funksjon er muligheten til å opprette egne ruter i Google Maps som du kan sykle og oppleve fra spinningsykkelen. Blir du lei kan du sette et nettbrett i det medfølgende stativet å se en serie/film, etc..

Setet og styret kan justeres både horisontalt og vertikalt slik at det er enkelt å finne en optimal sittestilling uavhengig av personhøyde.

Det medfølger SPD/kombipedal slik at du kan velge mellom å bruke sykkelsko eller vanlige sko. Sykkelen har transporthjul i front for enklere forflytning. Ellers medfølger det to flaskeholdere.

Kort oppsummert; Sole SB 700 er for deg som ønsker en driftssikker spinningsykkel med alt du trenger av funksjoner til en god pris.


3. inSPORTline inCondi S1000i


 • Veil. pris: 17 999,- / Tilbud: 15 999,-
 • Svinghjul: 20 kg
 • Motstandsregulering: Elektronisk, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja
 • Treningsprogrammer: Ja
 • Maks brukervekt: 150 kg

inSPORTline inCondi S1000i er en spinningsykkel perfekt for deg som er både treningsnerd og tech-nerd. Her får du mye treningsmoro i en stilig og moderne spinningsykkel.

inSPORTline inCondi S1000i bygger på en moderne og elegant ramme, og tar i bruk et kraftig 20 kg tungt svinghjul med slitesterk, tilnærmet vedlikeholdsfri reimdrift. Sykkelen har en egenvekt på 66 kg, og tåler en maksimal brukervekt på solide 150 kg.

En stor fordel er det støyfrie magnetiske bremsesystemet med hele 32 stk motstandsnivåer, samt 29 innebygde treningsprogrammer (hvorav 12 stk forhåndsinnstilte programmer, 12 stk Race-programmer, 1 stk VR-program, 1 stk HRC-program, 3 stk målprogrammer og 6 stk brukerprofiler). Alt dette gjør inSPORTline inCondi S1000i til et godt alternativ blant de bedre spinningssyklene.

I front sitter en stor og flott fargeskjerm som gir deg alt av nødvendige data som tid, hastighet, distanse, kalorier, puls og omdreininger per minutt. Kontrollpanelet under skjermen gjør det enkelt å justere både hastighet, velge programmer, justere volum, etc..

Et virkelig godbit er støtten for Bluetooth som åpner en hel verden av muligheter gjennom gjennom treningsapper som FitShow og Kinomap der du kan delta i virtuell trening. Dette gir muligheten til å opprette egne ruter i Google Maps som sendes til computeren som deretter justerer motstanden ut i fra terrenget du sykler, eller du kan konkurrere med deltakere over hele verden i variert landskap. Det er også mulig å koble til en mobil for å spille av musikk, plassere et nettbrett i et stativ på styret, og å koble til en ekstern pulssensor via 5 kHz (også pulsmåling i håndtakene).

Multigrip styret lar deg variere håndposisjonen, og både styret og setet kan justeres vertikalt og horisontalt slik at det er lett å finne seg til rette. SPD-pedalene lar deg velge mellom å bruke vanlige sko, eller sykkelsko.

inSPORTline inCondi S1000i er i utgangspunktet en spinningsykkel til 20 000kr, men selges til langt under veiledende pris hos blant annet Sportgymbutikken.no. Til tilbudsprisen er den absolutt et anbefalt kjøp.


4. inSPORTline inCondi S800i


 • Veil. pris: 13 999,- / Tilbud: 11 999,-
 • Svinghjul: 20 kg
 • Motstandsregulering: Elektronisk, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja
 • Treningsprogrammer: Ja
 • Maks brukervekt: 150 kg

inSPORTline inCondi S800i er lillebroren til inCondi S1000i, og byr på nesten alt det samme samme som sin slektning, men til en lavere pris.

inSPORTline inCondi S800i og S1000i er bygget på den samme solide plattformen og deler det samme 20 kg tunge svinghjulet, tilnærmet vedlikeholdsfrie reimdrifen, det støyfrie magnetiske bremsesystemet, elektronisk justerbare motstanden (32 nivåer), et stort utvalg treningsprogrammer (12 stk) inkludert et Recovery program, samt støtte for Bluetooth som åpner for en rekke spennende treningsmuligheter.

Det som i hovedsak skiller S800i fra S1000i, er mangelen på den 7″ store LCD-skjermen på S1000i, noe færre treningsprogrammer, samt at det er kun S1000i som har pulssensor i håndtakene. Computeren på inSPORTline inCondi S800i viser likevel de viktigste treningsdataene som tid, hastighet, distanse, kalorier, puls og omdreininger per minutt. Ønsker du pulsmåling kan du benytte en ekstern pulssensor som benytter 5 kHz.

Gjennom treningsapper som FitShow og Kinomap kan du ta del i virtuell trening, opprette egne ruter i Google Maps som sendes til computeren som deretter justerer motstanden ut i fra terrenget du sykler, eller konkurrere med deltakere over hele verden i variert landskap. Dette er tjenester som koster, men som regel er det en gratis prøveperiode.

Multigrip styret lar deg variere håndposisjonen, og både styret og setet kan justeres vertikalt og horisontalt slik at det er lett å finne seg til rette. SPD-pedalene lar deg velge mellom å bruke vanlige sko, eller sykkelsko.

inSPORTline inCondi S800i er i likhet med S1000i en spinningsykkel som vanligvis koster langt mer, men Sportgymbutikken.no kjører en fin pris på denne nå. Dette er virkelig en flott spinningsykkel som gir deg god verdi for pengene.


5. NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle


 • Veil. pris: 29 999,-
 • Svinghjul: 15 kg (magnetisk friksjon)
 • Motstandsregulering: Digital, 24 motstandsnivåer
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja (Zwift, Kinomap)
 • Treningsprogrammer: Ja
 • Maks brukervekt: 159 kg

Glem pris, glem fornuft. Skal du ha det beste er dert vanskelig å se vekk fra NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle. Navnet sier sitt, for her får du studio-kvalitet som sier «en spinningsykkel laget for å tåle mye bruk, gjerne av mange brukere, over lang tid».

Med sin gigantiske 22″ touchskjerm er det nesten så NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle glir inn i underholdsningsmiljøet i stua, ikke bare på grunn av skjermstørrelsen, men på grunn av den avanserte iFit treningsplattformen. iFit er en interaktiv tjeneste der du kan ta del i gruppetrening, personlig coaching, en rekke treningsprogrammer/treningsøkter, konkurranser, m.m..

Hva med å sykle tørre stier langs Californias solkyst, mens sykkelen automatisk justerer motstand og stigning etter terrenget på skjermen foran deg? NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle kan nemlig simulere stigning mellom -10 og + 20%. Eller kanskje du vil oppleve stemningen av å sykle oppløpet på Champs-Élysées? Med de innebygde kjøleviftene får du også avkjøling mens du trener.

Merk at iFit er en betaltjeneste som koster 4300 kr i året for et familiemedlemskap, men du kan fritt aktivere en 30 dagers gratis prøveperiode. Da får du også mulighet til å trene styrkeøkter, Yoga-økter og mye annet. Det følger faktisk med et par lette manualer. Med støtte for WiFi og Bluetooth kan du koble til din egne trådløse ørepropper og lytt til inspirerende musikk, eller motiverende trenere, laste opp øktene til treningsapper som Garmin Connect, Apple Health, etc., samt laste ned apper fra Google Play.

Mulighetene med NordicTrack Commercial S22i Studio Cycle er nærmest uendelige, men det viktigste er at den byr på en unik treningsopplevelse, tåler tung og mye bruk, og kan bidra med god motivasjon på dager der det er tungt å motivere seg.


6. Schwinn IC8


 • Veil. pris: 13 275,- / Tilbud: 12 117,-
 • Svinghjul: 18 kg
 • Motstandsregulering: Magnetisk, 100
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Ja-
 • Treningsprogrammer: 5
 • Maks brukervekt: 150 kg

Schwinn IC8 er en kraftig, solid og godt utstyrt spinningsykkel beregnet på deg som ønsker som ønsker følelsen av å sykle på ekte. I tillegg til høy motstand, kan du også ta i bruk interaktiv trening.

NB: Schwinn har endret navnet på tidligere Schwinn IC8 til Schwinn 800IC. Det er identisk sykkel, men ny navnebetegnelse, i tillegg til støtte for appen JRNY (krever medlemskap).

Schwinn IC8 henter inspirasjon fra motorsykler for å optimalisere ergonomien og justeringsmulighetene, og både setet og styret kan justeres i høyde og lengde. Rammen i aluminium er solid og stødig med ekstra brede støtteben for en tryggere plattform, og egenvekten på 48 kg gjør at sykkelen står stødig. Maksimal brukervekt er på 150 kg.

IC8 har et tungt svinghjul på 18 kg og trinnløs justering av motstand som sørger for at sykkelen er klar for alt fra lett til virkelig høy motstand. Reimdrift og magnetmotstand bidrar til minimalt med vedlikehold og lite støy. Motstanden reguleres magnetisk og har hele 100 ulike nivåer for å kunne passe absolutt alle brukere. Å regulere motstanden i så små intervaller gir også følelsen av en jevnere og mer realistisk sykkelfølelse.

I front sitter en oversiktlig LCD-skjerm med info som treningstid, hastighet, distanse, kalorier, kadens, puls og watt, og du kan velge blant fem ulike treningsprogrammer. For å måle puls må du koble til en ekstern pulssensor (støtter Bluetooth).

Schwinn IC8 er kompatibel med Bluetooth slik at du kan koble til treningsapper som Zwift, Explore The World, etc.. Zwift er en interaktiv treningstjeneste som lar deg konkurrere og samarbeide med andre brukere i en virtuell verden. Du kan utforske og konkurrere i en rekke virtuelle verdener, opprette egne ruter, å tilpasse treningen til individuelle mål og behov, for eksempel å forbedre utholdenhet eller øke hastighet. Sykkelen vil automatisk sende hastigheten til Zwift for en mest mulig realistisk opplevelse.

Sykkelen er utstyrt med doble pedaler med SPD-låsing på den ene siden og normale stropper på skoen på den andre. I tillegg er det to flaskeholdere og en praktisk holder for nettbrett/mobil.

Schwinn IC8 leverer høy kvalitet til en god pris. Du får ikke bare en solid og kraftig spinningsykkel som kan by på høy motstand, men en funksjonell spinningsykkel som i tillegg byr på interaktiv trening og meget gode justeringsmuligheter.


7. Abilica Premium Pro


 • Veil. pris: 16 999,- / Tilbud: 15 999,-
 • Svinghjul: 15 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnvis
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer:
 • Maks brukervekt: 150 kg

Abilica Premium Pro fremstår kanskje som en «simpel» spinningsykkel sammenlignet med alle modellene som kommer med muligheter for virtuell trening og en rekke treningsprogrammer, men denne spinningsykkelen er først og fremst laget for deg som ønsker en realistisk følelse av å sykle på ekte.

Abilica Premium Pro har vært en bestselger i lang tid, og leverer en solid spinningsykkel med muligheter for svært høy motstand. Egenvekten er hele 57 kg og den maksimale brukervekten ligger på 150 kg. Et 15 kg tungt svinghjul, magnetisk brems med 16 motstandsnivåer, tilnærmet vedlikeholdsfri og lydløs drift, samt en stabil ramme, gjør dette til et godt alternativ for deg som ønsker en realistisk sykkelopplevelse innendørs.

Premium Pro kommer med en lettlest sykkelcomputer som viser treningsdata som kadens, hastighet, distanse, tid, watt og kalorier. Multi-styret gir deg mange grepsmuligheter, og kan justeres både vertikalt og horisontalt i likhet med setet. Modellen leveres klargjort for flaskeholder, men det medfølger ikke og må kjøpes separat. Ellers medfølger SPD-kombipedaler slik at du enten kan bruke sykkelsko eller vanlige sko.

Abilica Premium Pro er et godt alternativ for deg som ikke bryr deg om å koble til ulike treningsapper, men som kun ønsker en solid og slitesterk spinningsykkel som kan by på følelsen av å sykle utendørs.


8. Masterfit TP 900


 • Veil. pris: 15 999,-
 • Svinghjul: 15 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs, Reimdrift
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer:
 • Maks brukervekt: 150 kg

Masterfit TP 900 er først og fremst en solid spinningsykkel laget for å tåle mye bruk over lang tid. Du får verken mulighet til virtuell trening eller innebygde treningsprogrammer, men en spinningsykkel som prioriterer funksjon, driftssikkerhet og gode individuelle justeringsmuligheter.

Masterfit har et sterkt navn innen treningsbransjen, og Masterfit TP 900 er i likhet med Sole SB 700 laget for å tåle mye bruk over mange år. TP 900 benytter slitesterk og stillegående magnetmotstand og reimdrift, og gir et jevnt og behagelig tråkk. Svinghjulet på 15 kg gir høy motstand som kan justeres over 16 nivåer. Den innebygde computeren viser treningsdata som tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og watt.

Det medfølger en enkel flaskeholder, men det mangler stativ til nettbrett.

Egenvekten på 57 kg sikrer en stødig plattform, og den høye maksimale brukervekten understreker bare byggekvaliteten. Setet og styret kan justeres både horisontalt og vertikalt, og det er dermed enkelt å finne en optimal sittestilling uavhengig av personhøyde.

Masterfit TP 900 er dønn solid og brukervennlig, og er en spinningsykkel du sannsynligvis vil kunne ha i mange år.


9. FINNLO by HAMMER Speedbike CRT


 • Veil. pris: 14 399,- / Tilbud: 12 899,-
 • Svinghjul: 25 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: Nei
 • Maks brukervekt: 150 kg

FINNLO by HAMMER Speedbike CRT fremstår kanskje kjedelig når den verken kan by på forhåndsinstallerte programmer, eller virtuelle treningsmuligheter, men FINNLO by HAMMER Speedbike CRT er en spinningsykkel laget for å tåle juling og mye bruk.

Speedbike CRT bygger på en solid ramme, og har en egenvekt på 63 kg og maksimal brukervekt på solide 150 kg. Dette er en sykkel som står i ro selv under intensiv trening. Speedbike CRT benytter også 25 kg tungt svinghjul og presisjons kulelager, og leveres med et vedlikeholdsfritt og tilnærmet lydløst drivsystem.

I front sitter en enkel LCD-computer som viser treningsdata som tid, distanse, hastighet, frekvens og puls dersom du kobler til en ekstern pulssensor (støtter ekstern pulssensor med 5 kHz overføring, som f.eks. Polar H10). Det er ingen forhåndsinstallerte program, og heller ikke støtte for tredjeparts apper gjennom Bluetooth.

Både styre og setet kan enkelt justeres takket være et Quick Release System. Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt.

Speedbike CRT leveres med SPD-pedaler slik at du kan bruke sykkelsko, samt en enkel flaskeholder. Det mangler derimot stativ for mobil/nettbrett. Transporthjul i front gjør det enkelt å flytte sykkelen dersom det er ønskelig.

For deg som vil fokusere på treningen, ønsker solid kvalitet og mulighet for individuelle innstillingsmuligheter, er FINNLO by HAMMER Speedbike CRT en spinningsykkel å regne med.


Spinningsykkel – Budsjett


1. Abilica WinRacer


Abilica WinRacer
 • Veil. pris: 8 999,-
 • Svinghjul: 22 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 150 kg

Abilica WinRacer fremstår kanskje ikke som så spennende, for den har verken innebygde programmer, eller støtte for virtuell sykling og pulsmåling. Men, dette er en spinningsykkel laget for å tåle mye bruk, og med gode tilpasningsmuligheter.

Egenvekten på hele 62 kg bidrar til at WinRacer er en stødig og god spinningsykkel, og den maksimale brukervekten på 150 kg vitner om en solid ramme. Abilica WinRacer er utstyrt med en slitesterk reimdrift og et solid 22 kg tungt svinghjul med fastnav som sikrer jevn og god motstand med manuell trinnløs motstandsregulering.

Abilica WinRacer er laget for å kunne brukes av mange ulike kroppstyper, og både sete og styre kan justeres horisontalt og vertikalt. Sykkelen passer for personer med en innerbenlengde mellom 80-108 cm.

Det medfølger en flaskeholder og SPD-kombipedaler, samt en enkel computer som viser informasjon om de viktigste dataene som tid, hastighet, distanse, kalorier, watt og kadens. For enkel transport er det innebygd transporthjul i front.

Ønsker du en allsidig og god spinningsykkel som kan brukes av mange, krever minimalt med vedlikehold og er enkel å ta i bruk, så er Abilica WinRacer et godt. En solid spinningsykkel til en god pris.


2. Abilica Racer 2.1 • Veil. pris: 7 999,- Tilbud: 5 999,-
 • Svinghjul: 22 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 130 kg

Abilica Racer 2.1 er en racing inspirert spinningsykkel for deg som vil ha den «ekte» sykkelfølelsen innendørs. Sykkelen bygger på en solid stålramme med god stabilitet, og både setet og styret kan justeres opp og ned, samt frem og tilbake, for best mulig individuell tilpasning.

Abilica Racer 2.1 spinningsykkel har fastnav slik at den gir deg den ordentlige spinningfølelsen. I tillegg benytter den slitesterk reimdrift, et solid 22 kg tungt svinghjul som gir jevn og god motstand, og manuell trinnløs motstandsregulering.

Racer 2.1 spinningsykkel leveres med en computer som viser antall tråkk pr min (RPM), tid, kaloriforbruk, distanse og hastighet. I tillegg medfølger en flaskeholder og SPD-kombipedaler.

Abilica Racer 2.1 spinningsykkel er et godt alternativ til deg som ønsker en spinningsykkel som i størst mulig grad simulerer følelsen av å sitte på sykkelen, ønsker gode muligheter for individuell tilpasning og ønsker at det skal være raskt og enkelt å komme i gang.3. X-erfit Indoor 350 Spinningsykkel


 • Veil. pris: 7 999,- / Tilbud: 4 999,-
 • Svinghjul: 22 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 130 kg

X-erfit Indoor 350 Spinningsykkel er en flott innstegsmodell til deg som ønsker å starte med spinningsykkel, og som verken ønsker det enkleste og rimeligste, men heller ikke noe unødvendig dyrt og komplisert.

X-erfit Indoor 350 kommer med et 22 kg tungt svinghjul som bidrar til et jevnt tråkk og mulighet til å generere svært høy motstand. Sykkelen har også en flott og solid ramme, med maks brukervekt på 130 kg, og manuell motstandsregulering og enkel justering av sete og styre.

Sykkelen kommer med en enkel computer som viser antall tråkk per min (RPM), tid, kaloriforbruk, distanse og hastighet, men det er ingen innebygde treningsprogrammer.

Reimdriften sørger for at sykkelen lager minimalt med støy, og ikke minst krever lite vedlikehold. For enkel forflytning er det transporthjul i front. Ellers kommer X-erfit Indoor 350 Spinningsykkel med en praktisk flaskeholder og medfølgende SPD/kombipedaler.

Alt i alt er X-erfit Indoor 350 Spinningsykkel et godt kjøp for deg som ønsker valuta for pengene, og som er mer opptatt av en spinningsykkel som fungerer godt og er enkel å komme i gang med, fremfor et stort utvalg treningsprogrammer og interaktive tjenester.


4. Gymstick FTR 7 Indoor Racer


 • Veil. pris: 9 170,- / Tilbud: 6 640,-
 • Svinghjul: 20 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Ja
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 150 kg

Gymstick FTR 7 Indoor Racer er spinningsykkelen for deg som ønsker en solid spinningsykkel med mulighet for høy motstand og følelsen av å sitte på en landeveissykkel – uten at det skal koste skjorta.

Gymstick FTR 7 Indoor Racer er bygget på en kraftig stålramme med en vekt på hele 54 kg, og maksimal brukervekt på 150 kg. Plattformen er designet for å bære ekstra stabil, og sykkelen er designet for å kunne trene tøffe sprinter og intervaller.

Gymstick FTR 7 Indoor Racer er utstyrt med et tungt 20 kg svinghjul der motstanden reguleres manuelt ved å vri på et hjul på rammen.

I front sitter en oversiktlig LCD-skjerm med info som tid, hastighet, distanse, kalorier, kadens og puls. Det er ingen forhåndsinstallerte programmer, og heller ingen støtte for virtuell trening. FTR 7 Indoor Racer støtter Bluetooth, men kun for å koble til et pulsbelte via 5 kHz-signaler (pulsbelte må kjøpes separat).

Både sete og styre kan justeres horisontalt og vertikalt, og sykkelen vil dermed kunne passe mange ulike kropps fasonger. Med på kjøpet får du en flaskeholder og SPD-kombipedaler. Dessverre mangler stativ til nettbrett/mobil.

Gymstick FTR 7 Indoor Racer er en solid og velkonstruert spinningsykkel med mulighet for både lett og svært tung motstand. Du får ingen ekstra funksjoner som virtuell trening eller integrerte programmer, men prisen er til gjengjeld veldig god. Dette er spinningsykkelen for deg som bare ønsker å trene, og ikke bryr deg om alt ekstra.


5. X-erfit 250 Indoor Spinningsykkel


 • Veil. pris: 5 999,- Tilbud: 2 999,-
 • Svinghjul: 20 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Nei
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 120 kg

X-erfit Indoor 250 spinningsykkel er langt i fra den kraftigste spinningsykkelen, men mer enn kraftig nok til å kunne dekke behovet for en stor gruppe brukere. En flott og solid ramme, 20 kg tungt svinghjul, manuell motstandsregulering og enkel justering av sete og styre, gjør X-erfit Indoor 250 til en god spinningsykkel for deg som ønsker å komme i gang med treningen.

Du får en spinningsykkel som gir deg nok kraft til selv tyngre økter, og som du ikke vokser ut av med det første. X-erfit Indoor 250 spinningsykkel benytter kjededrift og kan derfor avgi noe mer støy enn spinningsykler med reimdrift, eller magnet, men til gjengjeld er slitestyrken og kvaliteten god.

Sykkelen mangler computer og treningsprogrammer, og det eneste ekstra utstyret er en enkel flaskeholder. X-erfit Indoor 250 spinningsykkel har likevel transporthjul som forenkler flyttingen. Til denne prisen er dette et godt kjøp.


6. Abilica Racer 20 Spinningsykkel • Veil. pris: 5 499,-
 • Svinghjul: 20 kg
 • Motstandsregulering: Manuell, trinnløs
 • Computer: Nei
 • Virtuell trening: Nei
 • Treningsprogrammer: 0
 • Maks brukervekt: 120 kg

Abilica Racer 20 Spinningsykkel er rimelig, men god nok – i hvert fall for deg som bare ønsker en rimelig og grei spinningsykkel og ikke har behov for computer og forhåndsinnstilte programmer. Abilica Racer 20 har en solid ramme, et 20 kg tungt svinghjul, manuell motstandsregulering og enkel justering av sete (vertikalt og horisontalt) og styre (vertikalt). Spinningsykkelen benytter kjededrift og kan derfor støye noe mer enn resten av spinningsyklene i oversikten. Modellen kommer uten computer, men leveres med en flaskeholder.


Viktig å vite før kjøp av spinningsykkel

Først og fremst, en spinningsykkel og en ergometersykkel er ikke det samme. Mens en spinningsykkel i større grad simulerer opplevelsen av å sykle på en ekte sykkel, gir større rom for tilpasning, et tyngre tråkk og hardere trening, er ergometersykkelen en enklere treningssykkel som stort sett kun lar deg justere setet opp/ned. Ergometersykkelen har likevel flere fordeler, og kan på grunn av sitt lave innstegsmodellen være et godt alternativ for eldre, personer i rehabilitering, eller som av andre årsaker har utfordringer med å trå over en høy ramme.

Ramme

Rammen er selve hjertet i spinningsykkelen og danner basen for hvordan sykkelen føles i bruk. En ustødig spinningsykkel vil nesten garantert gi en dårlig opplevelse. En stødig spinningsykkel vil føles tryggere og bedre ved trenings på høy intensitet og belastning.

En spinningsykkel er som regel ganske tung og veier gjerne 50 kg+. Jo hardere du tråkker, desto mer bevegelse overføres til rammen, som igjen må kompensere for ubalansen som skapes for hvert tråkk. Rammen består nesten alltid av aluminium, og støttes opp av en bredere plattform med to bein foran og bak. På grunn av den høye vekten vil en spinningsykkel som regel være tung å flytte, og det er derfor viktig at den har innebygde transporthjul foran eller bak.

Svinghjul

Svinghjulet er det roterende hjulet som er festet til sykkelens drivsystem og som gir sykkelens tråkk en jevn og flytende bevegelse, samt bidrar til motstanden genereres når du tråkker. Dette er en avgjørende komponent som er viktig at flere årsaker:

 1. Jevn bevegelse: Svinghjulet bidrar til en jevn og flytende bevegelse på sykkelen, som igjen bidrar til en mer komfortabel og realistisk følelse av å sykle.
 2. Motstandsregulering: Svinghjulet fungerer som en motstandsregulering ved at det påvirker hvor raskt sykkelens hjul vil rotere når du trår på pedalene. Jo tyngre svinghjulet, desto mer motstand kan du oppnå når du trår.
 3. Momentum: Svinghjulet bidrar til å skape momentum på sykkelen, noe som kan gjøre det lettere å holde en jevn hastighet og motstand under trening. Jo tyngre svinghjulet, desto større momentum, og det kan føles som om sykkelen «ruller» lettere og gir en mer naturlig sykkelopplevelse.
 4. Stabilitet: Svinghjulet bidrar til å holde sykkelen stabil og balansert under trening. En tyngre spinningsykkel vil som regel føles mer stabil.
 5. Støy: Svinghjulet kan også bidra til å redusere støyen fra sykkelen ved å jevne ut pedalbevegelsene å redusere belastningen på drivsystemet.

Oppsummert:
Vekten på svinghjulet er avgjørende for hvor tungt du kan tråkke, hvor stor motstand sykkelen er i stand til å generere, samt hvor naturlig og jevnt tråkket vil føles på tyngre gir. Et svinghjul over 15 kg gir for de fleste mer enn nok motstand, mens godt trente personer som ønsker å trene styrketråkk og tunge intervaller, gjerne bør velge en spinningsykkel med et svinghjul på 22 kg+.

De viktigste detaljene

Er det noe som er viktig på en spinningsykkel, så er det de tre punktene styre, setet og pedaler. Når du sitter på en spinningsykkel, er det kun disse tre punktene som er i kontakt med kroppen din. Hvis ett punkt ikke stemmer, vil du sannsynligvis ikke oppleve treningsturen som særlig behagelig. De fleste spinningsykler lar deg justere setet både horisontalt og vertikalt, og styret bør i det minste kunne justeres i høyden. De mer påkostede modellene lar deg også justere styret horisontalt slik at du kan oppnå den optimale sittestillingen ved å prøve deg litt frem.

Kvaliteten på setet har også mye å si. Flere produsenter leverer nå seter av svært høy kvalitet og får de direkte fra kjente produsenter som f.eks. Selle Italia som er verdenskjent for sine sykkelseter.

Pedalene er avgjørende for at du får et effektivt og godt tråkk. Det vanlige er at en spinningsykkel leveres med pedaler med tåhette som du stikker den fremste delen av foten inn i. Dette er helt ok og kan være en enkel løsning, men det anbefales likevel å benytte dedikert sykkelpedaler slik at du «sitter fast i sykkelen». Sykkelpedalene sørger for at du generer kraft ned i pedalen både når du tråkker ned, og når du trekker opp. Med sykkelpedaler vil du enkel tog greit oppnå bedre treningseffekt ettersom du trener en større del av muskulaturen enn ved bruk av kun vanlige pedaler.

Drivverk

Dagens spinningsykler domineres av to ulike typer drivverk; kjededrift og reimdrift.

Både kjededrift og reimdrift har høy slitestyrke og lang levetid, men det er likevel noen kvalitetsforskjeller som gjør at reimdriften som regel er noe dyrere.

Spinningsykler med reimdrift benytter en gummi- eller nylonreim som kobler pedalkranken til drivhjulet, som igjen roterer sykkelens hjul. Fordelene med reimdrift er at det som regel er mer stillegående enn spinningsykkel med kjededrift, samt at det krever minimalt med vedlikehold.

Enkelte spinningsykler benytter derimot kjededrift. Dette fungerer på samme måte som en vanlig sykkelkjede. Kjededrift kan gi en mer realistisk følelse og, men avgir som regel mer støy og krever mer vedlikehold enn reimdrift.

Computer – Programmer

De fleste spinningsykler kommer med en skjerm/computer som viser info om tid, distanse, hastighet, kadens (omdreininger per minutt), puls, eventuelt kraft/watt, m.m.. De mer avanserte syklene har også flere forhåndsinstallerte programmer som gjør det lett å komme i gang med ulike økter som for eksempel et intervall eller en annen bestemt økt.

En spinningsykkel som støtter treningsapper og plattformer som Zwift, Kinomap, iFit, etc., vil gi deg muligheten til å trene virtuelt. Med virtuell trening kan du konkurrere mot motstandere fra hele verden, sykle gjennom de mest kjente etappene fra Tour de France, eller andre steder på kloden, mens du beveger deg gjennom landskapet. Du får også muligheten til å opprette egne ruter i Google Maps som du kan sykle og oppleve fra spinningsykkelen.

Flere av disse tjenestene tilby også guidede treningsprogrammer som hjelper deg å komme i bedre form, og kan være nyttig for deg som trenger litt motivasjon og hjelp til å ta fatt på treningsarbeidet. Vær dog obs på at noen av tjenestene kan koste penger, men ofte er det et gratis prøveabonnement tilknyttet kjøpet av en spinningsykkel.

Ekstra utstyr

Av andre ting som er verdt å nevne, er noe så grunnleggende som flaskeholdere og et stativ for nettbrett svært praktisk. Spesielt stativet som gjør det mulig å plassere et nettbrett i front av sykkelen slik at du enkelt kan se på en serie/film samtidig som du sykler. Hvis flaskeholdere ikke er inkludert, bør spinningsykkelen i det minste ha mulighet for å ettermontere dette.

Mange spinningsykler har støtte for bruk av en ekstern pulssensor slik at du kan bruke et kompatibelt pulsbelte å få pulsverdiene direkte på skjermen foran deg. Merk at de aller fleste benytter 5 khz overføringsfrekvens, noe som er vanlig på blant annet Polar sine pulsbelter (Polar H10 eller Polar H9). Selv om du har et pulsbelte som støtter både ANT+ og Bluetooth, som for eksempel de fleste pulsbeltene fra Garmin, så vil du ikke kunne bruke dette. For at du skal kunne bruke et Bluetooth-basert pulsbelte, må det være spesifisert fra produsent at produktet støtter dette. Et eksempel på en slik spinningsykkel er DKN Pro-1.

 1. Se også: Test: Polar H10 – Gullstandarden innen pulsmåling

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…