De beste pulsklokkene – Best i test

3. november, 2022 (oppdatert 23. september 2023)
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”

Garmin, Polar, COROS, Suunto, Apple, Samsung, og mange flere! Over 100 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.

Løp, sykkel, svømming, fjellturer, gåturer, ski, spinning, yoga, styrke? Uansett hva du driver med – en god pulsklokke kan motivere til aktivitet og moro! En god pulsklokke kan også hjelpe deg å trene bedre og mer effektivt. Det er store forskjeller i hva du kan forvente fra de ulike pulsklokke modellene, så det lønner seg å finne riktig pulsklokke til ditt bruk.

Undertegnede har jobbet med pulsklokker siden tidlig 2000-tallet, og har over 100 modeller på test-CV´en. I denne oversikten får du kun de beste pulsklokkene på markedet akkurat nå. Det kunne vært nevnt mange flere, men her begrenses det til et mindre antall modeller og noe kortere omtaler. Flere pulsklokke tester finner du HERsamt en mer utfyllende test av alle de beste pulsklokkene i ulike prisklasser HER.

Er du på utkikk etter en rimeligere pulsklokke, finner du de beste rimelige og budsjettvennlig pulsklokkene HER.

Hver pulsklokke testes grundig og brukes over lange perioder. Når produsentene kommer med programvareoppdateringer vil klokkene testes på nytt for å se om de aktuelle oppdateringene har endret noe av funksjonaliteten til klokken.

Nederst i artikkelen finner du nyttig informasjon om hvordan optisk pulsmåling (OHR) og dagens satellittsporing (GNSS) fungerer. Dette hjelper deg å forstå hvordan en pulsklokke registrer puls og sporing, og kan hjelpe deg å oppnå både bedre pulsmåling og GPS-sporing.

Alle pulsklokkene i testen er svært gode pulsklokker. Her gjelder det å finne modellen som passer deg beste, og som du føler deg komfortabel med å bruke.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Test av pulsklokker

Beste pulsklokke – PREMIUM modeller

  1. Garmin Forerunner 965
  2. Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire / Garmin Epix 2 Sapphire
  3. Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar / Garmin Fenix 7 Sapphire Solar
  4. Garmin Forerunner 955 / 955 Solar
  5. Garmin Forerunner 265
  6. COROS APEX 2 Pro
  7. Garmin Enduro 2
  8. Garmin Forerunner 255 Music
  9. COROS PACE 3
  10. COROS VERTIX 2
  11. Garmin Forerunner 945 LTE
  12. Polar Grit X Pro
  13. Polar Vantage V2
  14. COROS PACE 2

Andre modeller som bør vurderes:


ModellKartTouch-skjermMusikk streaming
Spotify
Musikk-
kontroller
Kontaktløs-betalingHRV StatusTraining
Readiness
Garmin Forerunner 965JaJaJaJaJaJaJa
Garmin epix Pro (Gen 2)JaJaJaJaJaJaJa
Garmin Fenix 7 ProJaJaJaJaJaJaJa
Garmin Forerunner 955/955 SolarJaJaJaJaJaJaJa
Garmin Forerunner 265NeiJaJaJaJaJaJa
COROS APEX 2 ProJaJaNeiNeiNeiNeiNei
Garmin Enduro 2JaJaJaJaJaJaJa
COROS PACE 3NeiJaNeiNeiNeiNeiNei
COROS VERTIX 2JaJaNeiNeiNeiNeiNei
Garmin Forerunner 945 LTEJaJaJaJaJaJaJa
COROS VERTIX 2JaJaNeiNeiNeiNeiNei
Polar Vantage V2NeiJaNeiJaNeiNeiNei
COROS PACE 2NeiNeiNeiNeiNeiNeiNei

Beste pulsklokke – PREMIUM modeller


Garmin Forerunner 965

*Best i test!*


Garmin Forerunner 965

Garmin Forerunner 955 og 955 Solar rakk ikke engang å bli et år gamle før Garmin skulle lansere Garmin Forerunner 965 – en oppgradert utgave som tar alt det gode fra forgjengeren og topper det hele med en råflott AMOLED-skjerm og enda mer. Dette er drømmeklokken for enhver som ønsker det beste verktøyet for å nå målene sine. Og det beste; prisen er slett ikke verst.

Så hva er forskjellen fra Forerunner 955? Størrelsen er nesten identisk, og funksjonsmessig tilbyr de det samme, men Garmin Forerunner 965 er oppgradert med en helt ny og større AMOLED-touchskjerm på 1,4″ med høyere oppløsning som gjør den (mye) lettere å lese i de fleste situasjoner. I tillegg er bezelen (ringen rundt skjermen) oppgradert fra fiberforsterket polymer til det langt sterkere materialet titanium, skjermen er avrundet ut mot kantene for å gi et mer «premium» utseende, og en ny reim i «dual-color» design der inn- og utside av reimen har ulik farge, byr på en komfort som gjør at du raskt glemmer at klokken er der.

Touchskjermen (+ 5 knapper) gjør klokken mye mer brukervennlig som hverdags- og smartklokke, noe som igjen forsterkes av støtten for kontaktløs betaling (Garmin Pay), mulighet for å lagre musikk (inntil 2000 sanger), streame offline spillelister fra Spotify/Deezer, lese smartvarsler (svare med forhåndsskrevne meldinger for Android-brukere), laste ned enkle apper fra Connect IQ Store, samt bruke nyttige apper som værmelding, kalender, tidtakere, m.m.. Batteritiden er også imponerende god med opptil 23 dager i smartklokkemodus, 31 timer i GPS-modus og 19 timer i GNSS-modus i alle systemer pluss multibånd (merk at disse tallene er med «hev-for-å-vekke» skjerm).

Multiband-GNSS og SatIQ-teknologi sørger for superb GPS-presisjon, og de forhåndsinstallerte kartene er som vanlig detaljerte og gode med alt fra gatenavn, stedsnavn, navn på skiløyper/skianlegg, og til og med tilgang til 43 000 golfbaner over hele verden. Sving-for-sving veiledning sørger for at du aldri roter deg bort.

Som treningsklokke briljerer Garmin Forerunner 965 med alt du trenger av treningsverktøy enten du løper, sykler, svømmer eller driver yoga, og ELEVATE 4 pulssensoren sørger for gode pulsmålinger. Training Load 2.0 (trenings- og restitusjonsanalyse) hjelper deg å trene/hvile riktig, mens Training Readiness og HRV Status forteller deg om kroppen er klar for trening eller bør hvile.

Garmin gir deg gratis tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter i, og programmene er dynamiske og endrer seg i takt med hvordan formen din utvikler seg.

Av viktige treningsverktøy finner vi blant annet integrert løpskraft og avansert løpsdynamikk uten behov for eksterne sensorer, PacePro, ClimbPro, Strava Live SegmentsReal Time StaminaVisual Race Predictor, Daglige foreslåtte treningsøkter, m.m.. Garmin Forerunner 965 registrerer alt du gjør og ikke gjør med høy presisjon, enten det er å telle skritt, høydemeter, søvn, stress, kroppsressurser, energiforbruk, estimere VO2-maks nivå, puls, hjertevariabilitet (HRV), m.m..

For deg som lurer på om du skal velge Forerunner 965, eller Garmin epix/epix Pro, så er den store forskjellen byggekvaliteten, der sistnevnte benytter kraftigere materialer – funksjonsmessig er klokkene tilnærmet identiske. Forerunner 965 har en større og noe bedre skjerm (1,4″ vs. 1,3″, raskere oppdateringsfrekvens og sterkere farger), samt at sistnevnte koster en god del mindre. Epix-modellene har noen flere aktivitetsprofiler for outdoor-kategorien, men mange av disse kan du opprette manuelt på Forerunner 965.

Kort oppsummert leverer Garmin Forerunner 965 vanvittig mye til en meget god pris. Her får du alt, enten du er hobby mosjonist eller på vei mot Ironman.


Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire / Garmin epix (Gen 2)

*Best i test!*


Ønsker du deg det ypperste av hva markedet for pulsklokker kan tilby? Da seiler Garmin epix (Gen 2) Pro Sapphire opp som en klar favoritt.

Den velkjente epix (Gen 2) – også kalt Epix 2 – ble lansert i januar 2022, og i mai 2023 lanserte Garmin en oppdatert utgave med navnet Garmin epix Pro (Gen 2). Der forrige modell var tilgjengelig i kun 47 mm, er nye epix Pro (Gen 2) tilgjengelig i tre størrelser; 42 mm, 47 mm og 51 mm – tilsvarende 1.2″, 1.3″ og 1.4″ skjerm.

Foruten om de nye størrelsene kommer Pro-utgaven med en integrert LED-lykt, en ny pulssensor å støtte for multibånd-GNSS og SatIQ-teknologi på samtlige modeller (kun Sapphire for epix (Gen 2)). Nyheten bringer også med seg noen ekstra funksjoner, men alle disse kommer til epix (Gen 2) gjennom en programvareoppdatering.

Sammen med Garmin Fenix 7 Pro tilbyr Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire super solid byggekvalitet, lang batteritid, et hav av trenings- og navigerings funksjoner, omfattende aktivitetsanalyse og helsefunksjoner (så klart HRV Status og Training Readiness), innebygde kart, en kraftig LED-lykt, offline musikkstrømming via Spotify/Deezer, trådløs betaling, smartvarsler, sikkerhets- og sporingsfunksjon, integrert løpskraft og avansert løpsdynamikk, og mye mye mer.

Den fargerike og flotte AMOLED-skjermen på epix-modellene er sylskarp og lekker, og er det eneste som skiller den fra Fenix 7 Pro-linjen som fremdeles benytter en tradisjonell MIP-skjerm. Batteritiden avhenger av størrelsen, men for den mellomste modellen ligger den på rundt 16 dager i smartklokkemodus og 25-30 timer med trening.

Samtlige modeller av Garmin epix Pro (Gen 2 ) støtter multibånd-GNSS og SatIQ-teknologi for beste mulig batteritid og nøyaktig GPS-sporing, og alle kommer med 32 GB lagring. Til sammenligning er det kun Sapphire-utgaven av epix (Gen 2) som støtter multibånd-GNSS og byr på 32 GB lagring, mens standard epix (Gen2) «kun» har multi-GNSS og 16 GB lagring.

Garmin epix-familien gir tilgang til gratis TopoActive-kart for hele verden med alt fra gatenavn, stedsnavn og navn på skiløyper/skianlegg, men merk at det er kun Sapphire-modellene som kommer med kart forhåndsinstallert, mens for «standard» utgaven må det lastes ned fra Garmin (gjøres på 1-2-3).

Kombinasjonen av touchskjerm og knapper gjør klokken enkel å betjene, og den innebygde pulsmålingen og aktivitetsmålingen er skremmende nøyaktig. Det eneste Garmin kan forbedre er å gi oss EKG, men ellers finnes det egentlig ingen mangler. Her får du full pakke.


Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

*Best i test!*


Garmin Fenix 7-serien står igjen som en liten revolusjon blant multisportklokkene. Denne klokken er så kraftig, så full av funksjoner, så ekstremt allsidig, og så enkel å bruke, at absolutt ingen utfordring er for tøff.

Fenix 7-familien består av hele 34 modeller der alt fra farger, byggekvalitet og reimer er med på å skille de – men det er skillet mellom «Pro» og «ikke-Pro» modellene som er størst.

Fenix 7 ble introdusert januar 2022, og allerede i mai 2023 landet de Garmin Fenix 7 Pro. Forskjellen er minimal, og det er kun snakk om en ny LED-lykt på samtlige størrelser (tidligere kun Fenix 7X), en ny pulssensor (ELEVATE 5), en noe mer lettlest skjerm og støtte for multibånd-GNSS og SatIQ-teknologi. Ellers er det kun programvareoppdateringer som også vil komme til Fenix 7. LED-lykten er ikke bare gimmick, for denne er så kraftig at den enkelt kan berge deg hjem fra tur om du mørkner ute – og ikke minst er den genial når du løper langs veien i mørke.

Det ekstra geniale er at du kan velge blant tre ulike størrelser; 42 mm, 47 mm og 51 mm. Førstnevnte, den minste og letteste, kalles Garmin Fenix 7S/7S Pro. Her har Garmin pakket inn absolutt alle funksjoner de har, brukt de mest eksklusive og solide materialene, og serverer den absolutt mest komplette pulsklokken på markedet.

Tross den kompakte størrelsen holder batteriet til rundt 11 dager i smartklokkemodus og 37 timer i treningsmodus. Velger du Solar-modellen får du enda noen timer, mens de to større modellene plusser på mange dager ekstra. Garmin Fenix 7X Pro er størst og byr på en 1,4″ stor skjerm som gjør at kartene virkelig kommer til rette.

Med støtte for multibånd-GNSS og SatIQ-teknologi er GPS-presisjonen latterlig presis, og den innebygde pulssensoren til Garmin er kanskje best i klassen. Garmin Fenix 7-modellene kommer med ELEVATE 4-sensoren, mens Fenix 7 Pro-modellene er oppgradert med den nyeste ELEVATE 5-sensoren.

Kombinert med omfattende 24/7 aktivitets- og helsesporing, samt flere treningsfunksjoner enn du var klar over fantes (blant annet integrert løpskraft), så er Garmin Fenix 7 Sapphire Solar klar for alt. Fenix 7-serien tilbyr blant annet avansert trenings- og restitusjonsanalyse, omfattende helseverktøy som HRV Status og Training Readiness som gir deg verdifull innsikt i hvor godt kroppen din takler stress, og hvor mottakelig den er for trening, Body Battery, stressmåling, avansert søvnmåling og mye mer.

Dette er også den perfekte klokken for deg som liker det tradisjonelle friluftslivet og trenger et realt navigeringsverktøy. Klokka kommer med topografiske kart for hele verden, og hjelper deg å oppdage nye løyper i nærområdet. På innsiden huser den blant annet et barometer, altimeter, gyroskop, akselerometer, kompass og termometer som sammen bidrar til nøyaktige målinger i terrenget, og ikke minst varsler (stormvarsel) ved bråe værendringer.

Ønsker du en av de minste og letteste, og ikke minst beste pulsklokkene på markedet? Da er Garmin Fenix 7S/7S Pro et klokkeklart valgt. Er du usikker på størrelsen, men gira på klokka? Da er Fenix 7 Pro bombesikkert. Og ønsker du størst mulig skjerm og lengst mulig batteritid, så er det Garmin Fenix 7X Pro som gjelder. Og husk, «Pro»-modellene gir deg den nyttige LED-lykten uansett størrelse.


Garmin Forerunner 955 / 955 Solar

*Ekstremt mye for pengene!*


Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 Solar er sammen med Fenix 7-, Epix-, Enduro 2 og Forerunner 965 utvilsomt den kraftigste og mest fullspekkede multisportklokka på markedet per dags dato. Ingen andre klokker klarer å pakke inn så mange funksjoner og så lang batteritid i en så liten og lett innpakning.

Garmin sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse har nok en gang blitt forbedret slik at du skal være best mulig rustet til å trene og restituere riktig, mens den nye GNSS-chipen sørger for dønn solide satellittmålinger og lynrask oppkobling til satellittene. ELEVATE 4.0 pulssensoren er omtrent så god som det kan bli, integrert løpskraft og løpsdynamikk sørger for enda bedre presisjon under treningen, og den omfattende aktivitetssporingen måler ting du ikke visste kunne måles.

Garmin lager pulsklokker og GPS-enheter, men har allerede vist at de er gode på å integrere «smartfunksjoner«. Her får du trådløs betaling, musikkstreaming (Spotify/Deezer), smartvarsler, et voksende utvalg apper/widgets i Connect IQ Store. De detaljerte kartene og sving-for-sving veiledningen gjør det nærmest umulig å rote seg vekk ute på tur.

Garmin Forerunner 955 Solar har også fått touchskjerm (+knapper) og forbedret brukergrensesnitt, og er superenkel i bruk. Enten du er nybegynner som ønsker en pulsklokke som hjelper deg i gang med treningen, eller om du gjennomfører Ironman tre ganger i uka, så vil Garmin Forerunner 955 Solar definitivt levere varene.


Garmin Forerunner 265

*Premium kvalitet til en rå pris!*


Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 255 Music både var og er en fantastisk pulsklokke. Garmin Forerunner 265 er enda råere. Den koster en drøy tusenlapp mer, men så får du også valuta for de ekstra pengene. Her får du nemlig alt fra Forerunner 255 Music, og i tillegg en lekker AMOLED-touchskjerm og den «eksklusive» funksjonen Training Readiness.

I likhet med Fenix 7 kommer Forerunner 265 i to størrelser; 42 mm og 46 mm, der førstnevnte med betegnelsen «S» er minst og lettest. Alle Forerunner 265-modellene kommer med innebygd lagring for musikk og mulighet til å streame musikk via Spotify, samt en rekke smartfunksjoner som kontaktløs betaling, støtte for smartvarsler og en rekke apper som vær, kalender, sol/måne, tidevann, m.m.

Til tross for den fargerike og lyssterke AMOLED-skjermen har klokken en imponerende batteritid på rundt 13/15 dager i smartklokkemodus og opptil 20/24 timer i treningsmodus (gjelder Forerunner 265/265S).

Klokken gir deg et hav av aktivitetsprofiler, en rekke treningsfunksjoner, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og omfattende helseverktøy som HRV Status og Training Readiness som gir deg verdifull innsikt i hvor godt kroppen din takler stress, og hvor mottakelig den er for trening. Ved hjelp av den svært nøyaktige ELEVATE 4 pulssensoren og en sensorpakke bestående av en Multi-band GNSS chip, barometer, altimeter, gyroskop, akselerometer, kompass og termometer, klarer Forerunner 265 å registrere det meste du foretar deg (og ikke foretar deg) med god nøyaktighet. Den mangler EKG, men kan likevel varsle deg ved unormal puls og høyt stress.

Ellers kan Garmin Forerunner 265 imponerende med innebygde videoanimerte treningsøkter, tilgang til en rekke treningsprogrammer og Daglige foreslåtte treningsøkter som sammen fungerer som en personlig trener. Klokken tar hensyn til treningsbelastning, aktivitet og søvn, og anbefaler treningsøkter som sikrer en jevn progresjon.

I tillegg til alt dette får du nyttige funksjoner som støtte for integrert løpskraft og avansert løpsdynamikk – uten behov for eksterne sensorer.

Ønsker du deg en pulsklokke som er så elegant, så god, og så full av funksjoner at du aldri blir lei av å sveipe gjennom menyene, stirre på de flotte urskivene, eller beundre den fargerike urskiva når indikatoren for pulsen tikker oppover, så er Garmin Forerunner 265 en soleklart anbefaling.


COROS APEX 2 Pro

*Imponerende byggekvalitet og funksjon til god pris!*


COROS APEX 2 Pro
COROS APEX 2 Pro

Det skal mye til for å bryte Garmin sitt hegemoni i toppsjiktet blant pulsklokker, men COROS APEX 2 Pro er i stand til det. Og noe av det beste; COROS fortsetter bare å bli bedre, og klokkene har gått ned i pris.

COROS kom susende inn fra sidelinjen med sin første pulsklokke i 2018, og siden den gang har de tatt noen enorme steg, møtt litt motgang, og deretter hoppet frem enda flere steg. Lanseringen av COROS APEX 2 Pro ble en blandet opplevelse, men i løpet av en rekke oppdateringer har dette blitt en pulsklokke som virkelig imponerer.

COROS APEX 2 Pro sammen med COROS VERTIX 2 selskapets flaggskipmodell, men i en tynnere og lettere innpakning. Skjermen måler 1,3″ og vekten er beskjedne 66 gram. APEX 2 Pro er kraftig bygget med materialer som titanium og safirglass, og er laget for å tåle ekstreme temperaturer og påkjenninger. COROS APEX 2 Pro bevarer det samme enkle brukergrensesnittet og betjeningen der du bruker en stor digital krone for å scrolle gjennom widgets og menyer, samt en touchskjerm som forenkler betjeningen ytterligere.

To av COROS sine styrker er lang batteritid og nøyaktig GPS. COROS APEX 2 Pro er utstyrt med siste generasjon multibånd-GNSS som legger til rette for svært nøyaktig satellittsporing selv i krevende terreng og miljøer. Batteritiden er også imponerende god – spesielt i smartklokkemodus (opptil 30 dager) og vanlig GPS-modus (opptil 75 timer).

COROS APEX 2 Pro kommer med forhåndsinstallerte kart, og du får gratis tilgang til kart fra hele verden som kan lastes ned direkte fra COROS appen. Du får ikke ikke det samme detaljnivået som kartene fra Garmin (mangler gatenavn, stedsnavn, etc.), men det er stor sannsynlighet for at dette kommer i fremtiden. Det er enkelt å laste opp ruter til klokken som igjen vil vise deg ruten som en tegning på kartet, selv om du ikke får sving-for-sving navigering og må selv passe på å holde deg til løypen.

COROS APEX 2 Pro tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmåling direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Klokken registrerer så klart alt av aktivitet 24/7 som skritt, kalorier, estimert distanse/høyde, puls, oksygenmetning, søvn, etc.. Pulssensoren er jevnt over god, og klokken har også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, samt en EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).

Av smartfunksjoner får du musikkontroller, innebygd lagring for musikkfiler (ingen offline streaming), smartvarsler, kontroll for actionkamera (GoPro og Insta360). I tillegg er et enkle «widgets» for værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, ABC-funksjoner, etc.. Det største savnet er mangelen på trådløs betaling.

COROS sitt største «ess» er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre pulsklokker nye funksjoner. Appen har utviklet seg til å bli oversiktlig og fin, og fremstår moderne og brukervennlig.

COROS APEX 2 Pro leverer en imponerende pulsklokke, og det til en veldig fin pris. Klokken fremstår mye bedre enn ved lanseringen høsten 2022, og har i tillegg gått ned i pris. For 5500 kr er det vanskelig å finne en råere totalpakke, og dersom du er klar for å prøve noe nytt, så kan COROS APEX 2 Pro varmt anbefales.


Garmin Enduro 2

*Best for de kravstore – best batteritid*


Garmin Enduro 2

Med Garmin Enduro 2 tar Garmin absolutt alt de har og smeller det inn i et stor, men lett og relativt kompakt klokke. Skjermen er stor og lettlest, funksjonene er flere enn du noen gang vil få bruk for, og den ekstreme batteritiden gjør at du må bør sette en sporingsbrikke på laderen for å vite hvor du har den. Det ekstra spesielle med Enduro 2 er den kraftige LED-lykten som er dobbelt så kraftig som på Fenix 7X!

Multibånd-GNSS og SatIQ-funksjonen sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten, og klokken kommer med alt du trenger (og ikke trenger) av trenings- og restitusjonsfunksjoner. Enduro 2 byr på god håndleddsbasert pulsmåling, integrert løpskraft og løpsdynamikk, en rekke outdoor-funksjoner som rutbare kart og avansert navigering, og så klart avansert aktivitets- og helsesporing som HRV, Training Readiness, Body Battery, m.m..

Garmin gjorde store fremskritt med introduksjonen av Fenix 7-serien, for så å lansere Forerunner 955 noen måneder senere. Med Garmin Enduro 2 tar de toppmodellen i Fenix 7-serien å gjør den enda litt bedre, og brukeropplevelsen og brukervennligheten perfeksjoneres.

Er du derimot på jakt etter en ny alt-i-ett-klokke og ikke bryr deg om pris? Da har Garmin Enduro 2 alt du kan drømme om. Alternativt kan du spare noen kroner å gå for batterikongen Garmin Instinct 2 Solar.


Garmin Forerunner 255 / 255 Music

*Mest for pengene – beste kjøp*


Garmin Forerunner 255 Music

På utkikk etter et klassisk «mest for pengene» kjøp? Ingen annen klokke gir deg en mer komplett pakke enn Garmin Forerunner 255-serien. Her får du 90% av funksjonene fra toppmodellen Forerunner 955 som i tillegg har touchskjerm og kart.

I likhet med Forerunner 265 og Fenix 7 kommer Forerunner 255 i to størrelser; 41 mm og 46 mm, der førstnevnte med betegnelsen «S» er minst og lettest. Velger du «Music»-utgaven får du i tillegg innebygd lagring for musikk og mulighet til å streame musikk via Spotify. Garmin Forerunner 255S Music veier kun 49 gram, og imponerer med batteritid på rundt 14 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer i treningsmodus.

Klokken gir deg alle nødvendige treningsfunksjoner, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, omfattende helseverktøy som HRV Status og Body Battery, samt en rekke smartfunksjoner. Her finner du både Garmin Pay (trådløs betaling), støtte for smartvarsler, tredjeparts apper (vær, kalender, etc.).

Med innebygde videoanimerte treningsøkter og tilgang til en rekke treningsprogrammer, fungerer Garmin Forerunner 255S Music nesten som en personlig trener som hjelper deg til å finne toppformen. Klokken tar hensyn til treningsbelastning, aktivitet og søvn, og anbefaler treningsøkter som sikrer en jevn progresjon. Sammenlignet med Forerunner 245 Music får du også støtte for multisport, integrert løpskraft og løpsdynamikk, samt et barometer for mer nøyaktig høydemåling.

Uansett om du ønsker en enkel, eller avansert pulsklokke, så er Garmin Forerunner 255S Music et supert valg. Den er enkel i bruk, men byr likevel på «alt» og mye mer (bortsett fra Training Readiness).


COROS PACE 3

COROS PACE 3

Garmin Forerunner 255 Music gir deg nok den mest komplette pakken i budsjettklassen, men ingen annen pulsklokke gir mer for pengene enn COROS PACE 3! Etter å ha testet over 100 ulike pulsklokke modeller, er det nesten uforståelig å se en pulsklokke som PACE 3 tilby så enormt mye til en så lav pris. COROS PACE 3 koster 2990 kr og har funksjoner som kan konkurrere med en pulsklokke som koster det dobbelte.

Med sine 30 gram er COROS PACE3 er verdenes nest letteste multisportklokke – kun slått av forgjengeren PACE 2 sine 29 gram – og kombinert med den slanke profilen sitter klokken svært godt på armen. PACE 3 er laget i fiberforsterket polymer og kommer med en 1,2″ stor touch fargeskjerm. Batteritiden er på imponerende 38 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 24 dager.

COROS PACE 3 har fått støtte for multibånd-GPS som gjør den er enda bedre til å levere nøyaktige GPS-målinger, og støtten for brødsmuleruting, tilbake-til-start og nye aktivitetsprofiler som «fjelltur ski, snowboard», mfl., gjør den egnet til langt mer enn kun løping. COROS har også lovt at klokken skal få mer avansert sving-for-sving veiledning i løpet av årsskiftet 2023/2024.

COROS PACE 3 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og løpskraft integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet som blant annet støtte for smartvarsler, innebygd 4 GB lagring for mp3-filer dersom du vil legge inn egen musikk, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360.

Nytt for PACE 3 er touchskjermen som sammen med den dreibare kronen og det enkle grensesnittet gjør betjeningen lekende lett, og med et forbedret bakgrunnslys som ikke minst aktiveres automatisk mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold. Pulssensoren er også fornyet og gir mye mer reelle målinger enn forgjengeren, og COROS byr på plenty av treningsprogrammer og treningsøkter gratis via nettsiden som du enkelt laster ned til appen og klokken, samt avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava, m.m..

For 3000 kr er COROS PACE 3 et kupp. Og om du synes det er hakket for dyrt, så finnes fremdeles COROS PACE 2 til en enda lavere pris.


COROS VERTIX 2

*Mest robuste pulsklokke*


COROS VERTIX 2

COROS VERTIX 2 er en selskapets kraftigste pulsklokke og en solid utfordrer for deg som prioriterer kraftig byggekvalitet, stor skjerm, kart, lang batteritid og et enkelt brukergrensesnitt. VERTIX 2 benytter (i likhet med Garmin Fenix 7 Pro/epix Pro (Gen 2)) multibånd-GNSS som sørger for gi svært nøyaktig sporing nesten uansett hvor på kloden du befinner deg.

VERTIX 2 kommer med kart forhåndsinstallert, og selv om du ikke får det samme detaljnivået som en pulsklokke fra Garmin med tilsvarende funksjoner (foreløpig ingen gatenavn, stedsnavn, etc.), så er de absolutt nyttige underveis på tur. Den store 1,4″ touchskjermen i kombinasjon med den dreibare kronen gjør både navigeringen og betjeningen enkel, selv om knapper fremdeles har en liten fordel under trening.

COROS VERTIX 2 tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden.

COROS har styrt unna betalingsfunksjon og streaming-muligheter, men lar deg lagre musikkfiler direkte på klokka, motta smartvarsler, samt bruke klokka som kontroll for et Gopro eller Insta360 kamera. En virkelig fordel med COROS er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre modeller nye funksjoner. Appen er oversiktlig og fin, og gir innsikt i alt av trening-, aktivitet- og restitusjonsdata.

Skal du ha en pulsklokke for friluftsliv, turer og hovedsaklig trening, så er COROS et godt valg. Du får vanvittig god batteritid, ekstrem byggekvalitet, et enkelt brukergrensesnitt, og et stadig voksende utvalg av treningsfunksjoner. Kjøper du en COROS, så blir den med andre ord ikke gammel med det første. Regn med å få masse nyheter på løpende bånd i tiden du eier den.


Garmin Forerunner 945 LTE

*Beste pulsklokke med LTE*


pulsklokke best i test

Garmin Forerunner 945 LTE er forgjengeren til Forerunner 955 Solar, men eksisterer fremdeles som en helt unik modell i Garmin sitt store sortiment. Dette er nemlig den eneste modellen med en begrenset LTE-tilkobling.

LTE-tilkoblingen gjør det mulig å kontakte nødtjenesten, eller utvalgte kontakter uten at du har med deg telefon. Garmin Forerunner 945 LTE baserer seg på det samme systemet som Garmin sine populære satellittelefoner og krever at du har et aktivt abonnement (koster rundt 80 kr måneden, ingen binding) for at det skal fungere. LTE-funksjonen benyttes også til Garmin sin LiveTrack tjeneste som lar utvalgte kontakter følge deg LIVE underveis på trening eller konkurranse, og ikke minst muligheten til å sende deg motiverende meldinger underveis.

Det er med andre ord ingen tradisjonell smartklokke der du kan sende/motta vanlige SMS å utføre telefonsamtaler, men et rendyrket treningsverktøy og pulsklokke med fokus på økt sikkerhet uansett hvor du befinner deg og om du er alene.

Garmin Forerunner 945 LTE er ellers svært lik Forerunner 955, men du får ikke touchskjerm og den nyeste GNSS-chipen. Derimot er klokken litt mindre og lettere, og egner seg bedre for små og tynne håndledd. Du får ellers det meste av avanserte trenings- og outdoor-funksjoner fra tvillingbroren, funksjoner som integrert løpskraft og avansert løpsdynamikk, samt HRV Status og Training Readiness. Forerunner 945 LTE har dog noe kortere batteritid.

Ønsker du en fullspekket pulsklokke med det ekstra sikkerhetsmomentet som Garmin Forerunner 945 LTE tilbyr? Da er det ingen tvil.


Polar Grit X Pro

*Beste Polar pulsklokke*


Polar Grit X Pro er Polar er sammen med Polar Vantage V2 selskapets toppmodell, men i en kraftigere og mer solid innpakning. Polar er underlegen Garmin hva gjelder ulike treningsverktøy, mangler kart, lagring og strømming av musikk, trådløs betaling, apper, etc., men klokken støtter smartvarsler og lar deg kontrollere musikkavspilling på telefonen direkte fra klokken.

Polar har alltid prioritert treningsfunksjonene, og leverer relativt nøyaktig pulsmåling, god GPS-sporing og nyttige treningsverktøy som integrert løpskraft, Hill Splitter, Løpstempo, FuelWise, Energy Sources, m.m.. Polar Grit X Pro har også økt fokuset på outdoor-funksjoner, og tilbyr brødsmuleruting med sving-for-sving veiledning. Polar Flow appen kommuniserer direkte med Komoot-ruteplanleggeren slik at du kan sende ferdige ruter direkte til klokken.

Polar Grit X Pro betjenes via fem knapper og en 1,2″ stor touchskjerm (litt treg) dekket av saffirglass for å være ekstra motstandsdyktig mot riper. Utseendemessig skiller den seg ut som svært pen, og for 5000 kr er det uten tvil en solid og flott pulsklokke.

FitSpark gir deg daglige treningsforslag basert på din nåværende treningstilstand og dagsform, mens Løpeprogrammer legger opp et personlig løpeprogram til ulike løpsdistanser. Nyttige verktøy som Training Load Pro og Recovery Pro hjelper til å forstå om du trener produktivt, eller bør endre rutinene.

Polar Grit X Pro er ikke like kraftig som toppmodellene fra Garmin, men koster mindre, og er gode på det Polar ønsker å være gode på – trening og restitusjon. Brukergrensesnittet begynner å bli litt utdatert og klokken kan oppleves litt treg i bruk, men trofaste Polar-brukere får «det kjente og kjære» og det er enkelt å finne frem i menyene. Du får mye for pengene, og Polar Grit X leverer suveren byggekvalitet og et meget flott design.

En mer utfyllende test finner du her: Test: Polar Grit X Pro


Polar Vantage V2

*Beste Polar pulsklokke for seriøs trening og testing*


Polar Vantage V2

Polar Vantage V2 regnes som toppmodellen fra Polar og tilbyr alt du trenger for å registrere og loggføre trening, aktivitet og restitusjon. Vantage V2 byr på høy presisjon både når det gjelder puls- og GPS-målinger, og de mange formtestene klokken tilbyr hjelper deg å holde oversikt over egen formutvikling over tid.

Det slanke og lette designet gjør det takknemlig å bære Polar Vantage V2 over lengre tid, og batteritiden sørger for at du har nok guffe til rundt 40 timer sammenhengende trening. Polar Vantage V2 tilbyr alle de samme funksjonene du finner i Grit X Pro, og har den samme rutenavigeringen og sving-for-sving guidingen. Det som skiller de to modellene er design/byggekvaltiet, og at Vantage V2 har en lyssensor som automatisk justerer lysstyrken etter omgivelsene. Klokken kommer også i en egen «Shift Edition» som inkluderer en ekstra reim og et adapter som gjør at reimen ligger flatere og mer komfortabelt på hånden.

Med Training Load Pro og Recovery Pro (selskapets omfattende trenings- og restitusjonsanalyse) vil klokken til enhver tid holde oversikt over hvordan du responderer på trening å fortelle deg om du er «underbelastet, opprettholder treningstilstanden, trener produktivt eller overbelaster kroppen».

Polar har også inkludert en funksjon for som skal fortelle deg når på dagen du er mest mottakelig for trening; SleepWise, og søvnanalysen er nesten overdrevent detaljert. Heldigvis oppsummeres det hele enkelt og greit i Polar Flow appen og på klokka slik at du ikke trenger doktorgrad i IT for å tolke dataene.

Du får verken betalingsfunksjon, kart, streaming av musikk eller like god smartklokkefunksjonalitet som Garmin-klokkene, men en rendyrket treningsklokke og pulsklokke som gjør jobben godt.

Ønsker du en multisportklokke som kan hjelpe deg å forbedre prestasjonen gjennom nøye testing og overvåking? Da er Polar Vantage V2 et godt valg. Er du derimot på jakt etter en pulsklokke som er minst og lettest mulig, da bør du sjekke Polar Pacer Pro.


COROS PACE 2

*Beste budsjett pulsklokke*


COROS sjokkerte en hel verden av produkttestere da de lanserte COROS PACE 2 høsten 2020, for ingen annen pulsklokke var i stand til å levere det samme som PACE 2 gjorde til en så lav pris. For 2199 kr kunne du kjøpe verdens letteste multisportklokke (kun 29 gram) med støtte for integrert løpskraft, god GPS, lang batteritid, en velutbygd treningsplattform og et stadig ekspandere utvalg av treningsfunksjoner.

Siden den gang har COROS oppgradert klokken med en rekke funksjoner som har gjort den enda bedre enn ved lansering, og prisen er har holdt seg like lav. COROS PACE 2 har blant annet fått støtte for avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab, samt gratis treningsprogrammer og treningsøkter fra coros.com.

Med sine beskjedne 29 gram og tykkelse på 13,6 mm sitter klokken svært godt på armen, og du glemmer bokstavelig talt at den er der. PACE 2 er laget i fiberforsterket polymer, har en 1,2″ stor fargeskjerm. Batteritiden er på imponerende 30 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 20 dager.

COROS PACE 2 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og kraftmåling integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet, som smartvarsler, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360, og ikke minst brødsmuleruting og enkel navigering.

Den dreibare kronen og det enkle brukergrensesnittet gjør betjeningen enkel, og med et bakgrunnslys som aktiveres mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold. GPS-en er nøyaktig, og den innebygde pulssensoren er helt ok. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava (ikke Strava Live Segments), m.m..


Viktig å vite ved kjøp av pulsklokke

Optisk pulsmåling (OHR)

Så godt som alle nye pulsklokker kommer med innebygd pulssensor for pulsmåling på håndleddet. Denne formen for pulsmåling kalles «optisk pulsmåling» (forkortes gjerne som OHR – optical heart rate), og er langt enklere å ta i bruk enn den tradisjonelle pulsmålingen med et pulsbelte festet rundt brystkassen.

Optisk pulsmåling baserer seg på fotopletysmografi (PPG), en teknologi som benytter lysdioder og en lysdetektor til å måle forandringer i størrelsen på blodkarene og deretter omgjør disse målingene til pulsverdier. Fargen på diodene kan variere fra produsent til produsent, men som regel er det grønne, røde og gule dioder i ulike antall. Grunnen til at blodet ditt er rødt, er fordi det absorberer rødt lys. Det grønne lyset fra som stråler ut fra baksiden på en pulsklokke absorberes av blodet for hver gang det strømmer blod ut i årene, mens det røde lyset reflekteres å får blodet til å se rødt ut.

Den tradisjonelle pulsmålingen som gjøres ved hjelp av et pulsbelte måler derimot den elektriske aktiviteten i hjertet (EKG). Pulsbeltene har en liten sensor festet på fremsiden av beltet som fungerer som «en hjerne» som tolker de elektriske signalene, gjør de om til pulsdata og videresender dette til pulsklokka.

Selv om all optisk pulsmåling foregår på samme måte på alle enheter som tar det i bruk, kan resultatene mellom to ulike pulsklokke modeller variere kraftig. Hardvaren er det du og jeg ser som sensoren på utsiden, men det er også avanserte algoritmer (programvare) som skal behandle signalene lynraskt før de sendes videre til pulsklokka slik at pulsen blir synlig. De ulike produsentene benytter seg av hver sine patenter og teknologier, og selv om utviklingen går i riktig retning er det store utfordringer med å få til helt nøyaktige data.

De beste på dette området er Apple med sine Apple Watch Series 6,7 og 8, samt Garmin med sine ELEVATE 4 og ELEVATE 5 pulssensorer. Polar med sin Polar Precision Prime-sensor har også vist å levere gode målinger.

Likevel, optisk pulsmåling i en pulsklokke bør ikke sammenlignes med presisjonen du får ved å bruke vanlig pulsbelte, spesielt ikke under aktiviteter som innebærer raske pulsendringer som HIIT, intervaller, styrketrening og Crossfit. OHR har også utfordringer under kaldt og tørt klima der blodårene gjerne trekker seg sammen og blodgjennomstrømningen ut til håndleddene tar lengre tid. Den beste presisjonen for optisk pulsmåling i en pulsklokke får man under «steady state training» der pulsen er jevn og uten voldsomme temposkifter.

Den kanskje viktigste bruken av OHR i en pulsklokke kommer til synes for aktivitetssporingen og søvnsporingen. Her er pulsen mye mindre utsatt for store svingninger, og målingene er mye mer stabile og kan brukes i utregningen av totalt kaloribehov, hvilepuls, søvnfaser, m.m..

Pulsklokke – optisk pulsmåling og feilkilder

Som nevnt kan presisjonen på optisk pulsmåling i ulike pulsklokke modeller variere voldsomt mellom de ulike produsentene, og ikke minst ut i fra hvilken aktivitet du bedriver. Men vi har likevel noen generelle «regler» vi kan forhold oss til når det kommet til potensielle feilkilder som er utenfor egen kontroll:

  • En større og tyngre pulsklokke vil som regel gi mindre nøyaktige målinger enn en liten og lett pulsklokke på grunn av mer risting og dårlig kontakt med huden.
  • Løpsfrekvensen kan gjerne mistolkes som pulsslag å føre til en dobling av pulsen uavhengig av pulsklokke merke og modell.
  • Presisjonen på målingene kan påvirkes av hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, passform, m.m..
  • Optisk pulsmåling i en pulsklokke fungerer bedre i varmt og fuktig vær, enn i kaldt og tørt vær som følge av økt blodgjennomstrømning til ekstremitetene.

De ulike satellittsystemene – kort forklart

Det er vanlig å omtale sporingen i en pulsklokke, som GPS, men sannheten er noe annet. GPS er nemlig bare ett av flere ulike satellittsystemer, der hvert satellittsystem benytter sine egne satellitter.

Under følger en oversikt over ulike satellittsystemer, hvorav de fem første er de vanligste å benytte i en pulsklokke:

  • GPS: Global Positioning System. Amerikansk. Det første systemet.
  • GLONASS: Global’naya Navigatsionnaya Sputnikovaya Sistema. Russisk.
  • Galileo: Europeisk.
  • BeiDou: Kinesisk
  • QZSS: Quasi-Zenith Satellite System. Regionalt, men hovedsaklig satelitter over Japan.

Mindre vanlig:

  • IRNSS: Indian Regional Navigation Satellite System. Indisk.
  • EGNOS: European Geostationary Navigation Overlay System. Et tilleggssytem til GPS. Dekker i hovedsak Europa og Nord-Afrika.
  • WAAS (amerikansk), MSAS (japansk), GAGAN (indisk): Hovedsaklig tilleggssystemer i likhet med EGNOS.

Hver pulsklokke kommer med en GNSS-chip som fungerer som «hjernen» som registrerer og sender signaler. Nyere pulsklokker har støtte for de fleste av de fem store systemene, og jo flere satellittsystemer en klokke kan ta i bruk, desto bedre ligger forholdene til rette for presise målinger. For i det hele tatt å kunne starte en sporing, kreves det kontakt med minimum fire satellitter.

Flere satellitter gir økt presisjon, men fører til redusert batteritid. Dette kan være greit å vite dersom du planlegger å bruke en pulsklokke med best mulig presisjon over lengre tid. Garmin har kompensert for dette ved hjelp av SatIQ-teknologi som sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten

Noen av de nyeste og mest påkostede klokkene kommer med såkalt Multibånd-GNSS. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger. Multibånd-GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Merk også at til tross for at to ulike pulsklokke modeller benytter samme chipset, betyr ikke dette at presisjonen er identisk. Hvor nøyaktig en pulsklokke er, styres i stor grad av design, hvor antennen er plassert, og ikke minst av avanserte algoritmer og programvare som skal bidra til å minimere feilene som kan oppstå i utfordrende omgivelser.

For mer info om GNSS-systemer anbefales denne artikkelen som tar det for seg i detaljer:



Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…