Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

20. november, 2023 (oppdatert 6. desember 2023)

Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, m.m..

COROS fortsetter å lansere nye funksjoner for sin voksende følgerskare av COROS-brukere, og presenterer de nye funksjonene for 4-kvartal. Denne gangen er det flere flotte funksjoner som kommer på plass, og mange vil nok sette ekstra stor pris på muligheten for å måle HRV gjennom natten – og ikke minst sving-for-sving veiledning i endelig versjon.


Nye funksjoner:


COROS oppdatering – Kort oppsummert

COROS har kunngjort sin store 4.kvartal-oppdatering for november 2023. Oppdateringen inkluderer blant annet en Personlige Maratonplan som veileder brukere gjennom en enkel trinn-for-trinn-prosess for automatisk å generere en maratonplan i samsvar med personlige mål og løpsdato, og tilpasser seg kriteriene satt av brukeren.

Oppdateringen inkluderer også automatisk sporing av hjertefrekvensvariabilitet (HRV) (vil bli utgitt til alle COROS-klokker* i en programvareoppdatering). HRV måles over natten mens du sover, og vil i likhet med Garmin sin HRV Status gi deg et daglig mål som kan sammenlignes med ditt standardområde, samt ukentlige/månedlige trendoversikter for å bedre forstå hvordan trening, søvn, ernæring, livsstilsendringer, samt hvordan sykdom påvirker HRV-en din.

Andre oppdateringer inkluderer tilpasset aktivitetsmodus som lar brukere opprette og spore egne unike treningsøkter, værdata direkte på klokken, og den globale utgivelsen av sving-for-sving-navigasjon. PACE 2 vil motta ekstra aktivitetsmoduser, inkludert: Fottur, Trail Running, Ski, Snowboard og XC Ski, for å gi enda mer verdi til nåværende PACE 2-brukere over hele verden.


Tilgjengelighet

Oppdateringen vil skje i etapper, med første tilgjengelighet for Public Beta den 23. november for PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro og VERTIX 2 brukere. PACE 2, APEX Pro og VERTIX 1 brukere vil få tilgang til å melde seg på Public Beta den 29. november. Appen blir oppdatert den 5. desember for PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro og VERTIX 2, mens PACE 2, APEX Pro og VERTIX 1 brukere vil motta app-oppdateringen den 27. desember.

Utgivelsesplan:

Offentlig Beta
23. november: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2
30. november: PACE 2, APEX Pro, VERTIX 1

App Store-utgivelse
6. desember: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2
27. desember: PACE 2, APEX Pro, VERTIX 1


Sving-for-sving navigering

Sving-for-sving navigering ble lansert i en beta tidligere i 2023, men først nå er det klart for offentlig lansering.

Med sving-for-sving kan du lagre hvilken som helst rute i COROS-appen å synkronisere den direkte til klokken for å bli varslet om kommende svinger/kursendringer på ruten din automatisk.

Sving-for-sving navigering er tilgjengelig for VERTIX 2, APEX 2, APEX 2 Pro, men fungerer også for alle klokker som støtter brødsmulenavigering, som for eksempel PACE 3 og PACE 2. Mer at COROS APEX 42/46mm ikke støtter sving-for-sving ettersom de ikke kan motta programvareoppdatering på grunn av begrenset minnekapasitet.


COROS har forbedret fargekontrasten på landskapskartene og lagt til asfalterte sykkel- og løpestier i kartleggingen på klokken for økt detaljnivå og enklere navigering. En annen velkommen nyhet er muligheten for å legge til kartet som en dataside for resten av aktiviteten din.

Når du bruker en standard aktivitetsprofil (uten å starte navigasjon før aktiviteten), kan du nå holde inne knappen som åpner verktøykassen, velge «kart», og når du avslutter kartet blir du bedt om å legge til kartet som en dataside for resten av aktiviteten din.

COROS Navigasjonsoptimaliseringer

Personlig tilpasset maratonplan

Det finnes mange nett- og appbaserte treningsplaner, men ikke alle tar hensyn til din nåværende kondisjon. Samtidig gir trenere også stor verdi, men det gir kanskje ikke mening for alle løpere.

COROS sine personlige maratonplaner tar i bruk tidligere treningsdata for å automatisk bygge en plan som hjelper deg med å nå målene dine. Alt du behøver å gjøre er å angi løpsdatoen, eller en startdato for planen, samt oppgi måltiden din og ønsket treningsintensitet. Når du lagrer planen i treningskalenderen i COROS appen vil den automatisk synkroniseres med klokken som deretter minner deg på kommende treningsøkter, samt veilededer deg underveis.

For å opprette en personlig maratonplan velger du de tre prikkene øverst til høyre i treningskalenderen. Planene er tilgjengelige for løpere med en forutsagt maratontid på 3:30 eller langsommere. Planene varierer i lengde fra 8-16 uker og tilpasser seg automatisk målene du setter. Treningene vil inkludere en blanding av lette løpeturer, harde innsatsøkter og styrketreningsøkter.

Dersom du løper et maraton raskere enn 3:30 tid, anbefaler COROS å laste ned andre treningsplaner fra COROS.com, søke personlige råd fra profesjonelle trenere, eller ta kontakt med coach@coros.com der du kan få personlige treningstips fra COROS sine egne trenere.

COROS Personlig tilpasset maratonplan

HRV sporing

Den nye oppdatering gir flere COROS klokker muligheten til å måle HRV (hjertevariabilitet). Garmin har i lang tid tilbudt dette, mens Suunto nylig kom på banen med Suunto Race. Nå får du også lignende funksjon fra COROS.

Hjertefrekvensvariabilitet (HRV) er målingen av faktisk variasjon mellom påfølgende hjerteslag. Når du har på deg COROS-klokken mens du sover, blir HRV-en automatisk registrert for å hjelpe deg med å måle og vurdere kroppens respons på stress slik at du kan gjøre nødvendige justeringer før dagens trening. I COROS appen får du tilgang til ukentlige og månedlige data slik at du lettere kan forstå trender/utvikling av HRV over tid, samt overvåke effekten av treningsbelastning, livsstilsendringer, ernæring, søvnkvalitet, eller sykdom.

De daglige og ukentlige HRV-dataene kan sees både i COROS-appen og på klokken. I appen vil HRV-målingene være tilgjengelig på fremsiden der du trykker på «HRV fanen» for å se ytterligere detaljer. På klokken blar du opp eller ned gjennom widgetene for å finne HRV, og trykker deretter på den digitale kronen for å se flere detaljer.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm, PACE 1 støttes ikke.

COROS HRV sporing

Egendefinert aktivitetsprofil

Tidligere har COROS-klokker hatt et relativt begrenset utvalgt aktivitetsprofiler sammenlignet med produsenter som Garmin, Suunto, Polar, Huawei, mfl.

COROS åpner nå for å opprette egendefinerte aktivitetsprofiler slik at du kan skape og tilpasse din egen aktivitetsprofil for en bestemt aktivitet. Disse lar deg registrere data for et bredt spekter av idretter og støtter ulike sportsinteresser for mer nøyaktig sporing av treningen din.

Egendefinert aktivitetsprofiler opprettes raskt og enkelt i COROS-appen. Du kan velge mellom innendørs- og utendørsaktiviteter og aktivitetstype, deretter redigere aktivitetsnavnet å velge et ikon før du setter opp ulike datafelter som vil være synlige under treningsøktene dine.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm støttes ikke.


Vær-widget

COROS har også fått på plass en vær-widget som viser været for inneværende dag, prognoser for de neste seks timene eller syv dagene, samt vindhastighet, UV-indeks, luftfuktighet og luftkvalitet, m.m..

Vær-widgeten oppdateres automatisk når du åpner COROS-appen og synkroniserer den med klokken.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm støttes ikke.

COROS Vær-widget

Ytterligere oppdateringer

  • Lar deg velge en helning/stigning for tredemølleøkter for å spore høydeøkning.
  • Optimalisert grensesnitt for kontaktstøtte for å hjelpe deg med å få raskere svar på det du trenger.
  • Synkroniser kroppsvekten din direkte fra Apple Health.
  • Du kan nå bruke berøringsskjermen å trykke for å «bekrefte» for COROS VERTIX 2, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro.
  • Støtte for styrketreningsøkter så korte som 3 sekunder (ideelt for hangboard-økter som gjerne benyttes av klatrere).

For å lære mer om COROS og hvilke tjenester de tilbyr innen treningsplanlegging, treningsanalyse og restitusjonsanalyse, anbefales disse artiklene:


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer