Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

20. november, 2023 (oppdatert 6. desember 2023)
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, m.m..

COROS fortsetter å lansere nye funksjoner for sin voksende følgerskare av COROS-brukere, og presenterer de nye funksjonene for 4-kvartal. Denne gangen er det flere flotte funksjoner som kommer på plass, og mange vil nok sette ekstra stor pris på muligheten for å måle HRV gjennom natten – og ikke minst sving-for-sving veiledning i endelig versjon.


Nye funksjoner:


COROS oppdatering – Kort oppsummert

COROS har kunngjort sin store 4.kvartal-oppdatering for november 2023. Oppdateringen inkluderer blant annet en Personlige Maratonplan som veileder brukere gjennom en enkel trinn-for-trinn-prosess for automatisk å generere en maratonplan i samsvar med personlige mål og løpsdato, og tilpasser seg kriteriene satt av brukeren.

Oppdateringen inkluderer også automatisk sporing av hjertefrekvensvariabilitet (HRV) (vil bli utgitt til alle COROS-klokker* i en programvareoppdatering). HRV måles over natten mens du sover, og vil i likhet med Garmin sin HRV Status gi deg et daglig mål som kan sammenlignes med ditt standardområde, samt ukentlige/månedlige trendoversikter for å bedre forstå hvordan trening, søvn, ernæring, livsstilsendringer, samt hvordan sykdom påvirker HRV-en din.

Andre oppdateringer inkluderer tilpasset aktivitetsmodus som lar brukere opprette og spore egne unike treningsøkter, værdata direkte på klokken, og den globale utgivelsen av sving-for-sving-navigasjon. PACE 2 vil motta ekstra aktivitetsmoduser, inkludert: Fottur, Trail Running, Ski, Snowboard og XC Ski, for å gi enda mer verdi til nåværende PACE 2-brukere over hele verden.


Tilgjengelighet

Oppdateringen vil skje i etapper, med første tilgjengelighet for Public Beta den 23. november for PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro og VERTIX 2 brukere. PACE 2, APEX Pro og VERTIX 1 brukere vil få tilgang til å melde seg på Public Beta den 29. november. Appen blir oppdatert den 5. desember for PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro og VERTIX 2, mens PACE 2, APEX Pro og VERTIX 1 brukere vil motta app-oppdateringen den 27. desember.

Utgivelsesplan:

Offentlig Beta
23. november: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2
30. november: PACE 2, APEX Pro, VERTIX 1

App Store-utgivelse
6. desember: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2
27. desember: PACE 2, APEX Pro, VERTIX 1


Sving-for-sving navigering

Sving-for-sving navigering ble lansert i en beta tidligere i 2023, men først nå er det klart for offentlig lansering.

Med sving-for-sving kan du lagre hvilken som helst rute i COROS-appen å synkronisere den direkte til klokken for å bli varslet om kommende svinger/kursendringer på ruten din automatisk.

Sving-for-sving navigering er tilgjengelig for VERTIX 2, APEX 2, APEX 2 Pro, men fungerer også for alle klokker som støtter brødsmulenavigering, som for eksempel PACE 3 og PACE 2. Mer at COROS APEX 42/46mm ikke støtter sving-for-sving ettersom de ikke kan motta programvareoppdatering på grunn av begrenset minnekapasitet.


COROS har forbedret fargekontrasten på landskapskartene og lagt til asfalterte sykkel- og løpestier i kartleggingen på klokken for økt detaljnivå og enklere navigering. En annen velkommen nyhet er muligheten for å legge til kartet som en dataside for resten av aktiviteten din.

Når du bruker en standard aktivitetsprofil (uten å starte navigasjon før aktiviteten), kan du nå holde inne knappen som åpner verktøykassen, velge «kart», og når du avslutter kartet blir du bedt om å legge til kartet som en dataside for resten av aktiviteten din.

COROS Navigasjonsoptimaliseringer

Personlig tilpasset maratonplan

Det finnes mange nett- og appbaserte treningsplaner, men ikke alle tar hensyn til din nåværende kondisjon. Samtidig gir trenere også stor verdi, men det gir kanskje ikke mening for alle løpere.

COROS sine personlige maratonplaner tar i bruk tidligere treningsdata for å automatisk bygge en plan som hjelper deg med å nå målene dine. Alt du behøver å gjøre er å angi løpsdatoen, eller en startdato for planen, samt oppgi måltiden din og ønsket treningsintensitet. Når du lagrer planen i treningskalenderen i COROS appen vil den automatisk synkroniseres med klokken som deretter minner deg på kommende treningsøkter, samt veilededer deg underveis.

For å opprette en personlig maratonplan velger du de tre prikkene øverst til høyre i treningskalenderen. Planene er tilgjengelige for løpere med en forutsagt maratontid på 3:30 eller langsommere. Planene varierer i lengde fra 8-16 uker og tilpasser seg automatisk målene du setter. Treningene vil inkludere en blanding av lette løpeturer, harde innsatsøkter og styrketreningsøkter.

Dersom du løper et maraton raskere enn 3:30 tid, anbefaler COROS å laste ned andre treningsplaner fra COROS.com, søke personlige råd fra profesjonelle trenere, eller ta kontakt med coach@coros.com der du kan få personlige treningstips fra COROS sine egne trenere.

COROS Personlig tilpasset maratonplan

HRV sporing

Den nye oppdatering gir flere COROS klokker muligheten til å måle HRV (hjertevariabilitet). Garmin har i lang tid tilbudt dette, mens Suunto nylig kom på banen med Suunto Race. Nå får du også lignende funksjon fra COROS.

Hjertefrekvensvariabilitet (HRV) er målingen av faktisk variasjon mellom påfølgende hjerteslag. Når du har på deg COROS-klokken mens du sover, blir HRV-en automatisk registrert for å hjelpe deg med å måle og vurdere kroppens respons på stress slik at du kan gjøre nødvendige justeringer før dagens trening. I COROS appen får du tilgang til ukentlige og månedlige data slik at du lettere kan forstå trender/utvikling av HRV over tid, samt overvåke effekten av treningsbelastning, livsstilsendringer, ernæring, søvnkvalitet, eller sykdom.

De daglige og ukentlige HRV-dataene kan sees både i COROS-appen og på klokken. I appen vil HRV-målingene være tilgjengelig på fremsiden der du trykker på «HRV fanen» for å se ytterligere detaljer. På klokken blar du opp eller ned gjennom widgetene for å finne HRV, og trykker deretter på den digitale kronen for å se flere detaljer.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm, PACE 1 støttes ikke.

COROS HRV sporing

Egendefinert aktivitetsprofil

Tidligere har COROS-klokker hatt et relativt begrenset utvalgt aktivitetsprofiler sammenlignet med produsenter som Garmin, Suunto, Polar, Huawei, mfl.

COROS åpner nå for å opprette egendefinerte aktivitetsprofiler slik at du kan skape og tilpasse din egen aktivitetsprofil for en bestemt aktivitet. Disse lar deg registrere data for et bredt spekter av idretter og støtter ulike sportsinteresser for mer nøyaktig sporing av treningen din.

Egendefinert aktivitetsprofiler opprettes raskt og enkelt i COROS-appen. Du kan velge mellom innendørs- og utendørsaktiviteter og aktivitetstype, deretter redigere aktivitetsnavnet å velge et ikon før du setter opp ulike datafelter som vil være synlige under treningsøktene dine.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm støttes ikke.


Vær-widget

COROS har også fått på plass en vær-widget som viser været for inneværende dag, prognoser for de neste seks timene eller syv dagene, samt vindhastighet, UV-indeks, luftfuktighet og luftkvalitet, m.m..

Vær-widgeten oppdateres automatisk når du åpner COROS-appen og synkroniserer den med klokken.

*Merk: COROS APEX 42mm/46mm støttes ikke.

COROS Vær-widget

Ytterligere oppdateringer

  • Lar deg velge en helning/stigning for tredemølleøkter for å spore høydeøkning.
  • Optimalisert grensesnitt for kontaktstøtte for å hjelpe deg med å få raskere svar på det du trenger.
  • Synkroniser kroppsvekten din direkte fra Apple Health.
  • Du kan nå bruke berøringsskjermen å trykke for å «bekrefte» for COROS VERTIX 2, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro.
  • Støtte for styrketreningsøkter så korte som 3 sekunder (ideelt for hangboard-økter som gjerne benyttes av klatrere).

For å lære mer om COROS og hvilke tjenester de tilbyr innen treningsplanlegging, treningsanalyse og restitusjonsanalyse, anbefales disse artiklene:


Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…