Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

29. mars, 2024 (oppdatert 29. mars 2024)

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!

I januar annonserte Garmin at de jobbet med en redesignet utgave av Garmin Connect. Siden den gang har flere og flere brukere fått tilgang til beta utgaven, og i motsetning til beta programvaren på klokkene, er det helt tilfeldig hvem som får tilbud om å delta i beta programmet for Garmin Connect.

Undertegnede har nå fått testet den nye Garmin Connect i en periode, å må si at det er en fin forbedring som forhåpentligvis kan gjøre appen litt mer oversiktlig for flere.


Dette er Garmin Connect

Garmin Connect er Garmin sin tjeneste for innsamling av data, analyse og muligheter for å gjøre innstillinger for både klokke og synkronisering mot ulike tredjeparts tjenester (Strava, MyFitnessPal, Apple Health, mfl.). Garmin Connect er tilgjengelig som både en nettside og app, og er et kraftig verktøy som i stor grad kan tilpasses brukerens eget ønske.

Garmin Connect har sett lik ut i mange år, og bortsett fra en mikroskopisk oppdatering som gjorde det mulig å velge mellom «lys, mørk og system bakgrunn» tidligere i 2023, har det ikke skjedd endring siden grunnloven ble skrevet.

Bakgrunnen for at Garmin nå gjør endringer, skyldes at Garmin Connect lenge har blitt kritisert for å være tungvint å vanskelig å navigere i. Kort oppsummert har det aldri vært mangel på data som presenteres i Garmin Connect – heller tvert i mot – men brukere har måttet grave dypt gjennom en mengde menyer for å finne all informasjonen de ønsker.


Nye Garmin Connect – Mer personlig, mer oversiktlig

Den nye versjonen av Garmin Connect byr på omfattende endringer av både Garmin Connect app og nettside. Disse oppdateringene gir en mer forenklet og personlig opplevelse ved å fokusere på helse- og treningsmålinger som lar brukerne følge med på sine personlige mål.

Siden oppstarten har Garmin Connect spilt en viktig rolle i å hjelpe brukerne med å spore, analysere og dele sine helse- og treningsdata som er registrert av en tilkoblet Garmin-enhet. Med den nye oppdateringen bringer vil et forenklet og mer personlig design tilby mest mulig relevant info til hver enkelt bruker, slik at det blir lettere å la seg informere og inspirere til å fortsette å nå sine mål.

Nye Garmin Connect er inndelt i tilpassbare faner som samler relevant innhold. Første gang du tar i bruk den nye Garmin Connect, vil taes gjennom noen få trinn og spørsmål som hjelper deg å tilpasse startskjermen ut fra dine mål og ønsker.

Først må du velge opptil fire helse- og trening fra en rekke alternativer. Deretter skal du arrangere viktigheten av de ulike målene og interessene dine på en skala fra en til fem. Til slutt skal du rangere hvor interessert du er i de ulike statistikkene, også på en skala fra en til fem. De ulike statistikkene inkluderer blant annet skritt, søvn, treningssporing, treningsplaner, etc…

Når dette er gjort, den nye personlig tilpassede startskjermen klar til bruk. Her får du oversikt over «Dagens aktivitet», «I fokus», «Hurtiginnføring», og eventuelt andre interesser og statistikker du har ønsket. Disse vil variere ut fra og preferanser. Dersom du ikke er fornøyd med den nye startskjermen, kan du redigere og legge til, eventuelt fjerne, statistikker for både «I fokus»-fanen, og «Hurtiginnføring». Du kan også legge til flere seksjoner som viser en oversikt over dagen «I går», «Den siste uken», «Hendelser», «Treningsplasner», etc..

Her er de ulike delene du kan se på startskjermen:

  • I fokus
  • Søvntrener
  • Hurtiginnføring
  • Hendelser
  • Treningsplaner
  • Utfordringer
  • I går
  • Siste 7 dager

Dagens aktivitet

Viser dagens registrerte aktiviteter, kommende treningsøkter, pluss eventuelle hendelser som kommer opp innen de neste to dagene.


I fokus

«I fokus» gir et grundig innblikk i visse helse- og treningsmålinger, inkludert søvnpoeng, Body Battery energiovervåking, treningsstatus og mer, samt en ukentlig oversikt over aktivitetstrender som kan tilpasses for å vise foretrukne aktiviteter. Denne delen kan tilpasses etter eget ønske, og kan settes opp med inntil 6 statistikker som vises ved å sveipe gjennom de på forsiden. Ved å trykke på en av fanene, vil du å inn i den aktuelle statistikken å få ytterligere info.


Hurtiginnføring

Her kan du velge fra et stort utvalg av statistikker – inkludert hjertefrekvens, intensitetsminutter, skritt, kalorier forbrent, stress, etasjer klatret, hydrering, fitnessalder, HRV-status, VO2 maks, treningsbelastning, varme- og høydeakklimatisering, utholdenhetspoeng og mer. Disse vil være tilgjengelig på forsiden som en egen widget, eller «flis» der to og to statistikker vises ved siden av hverandre i koloner.

Du kan velge inntil 8 statistikker du vil se på startskjermen, og ved å trykke på «Se alt», kan du få tilgang til enda flere statistikker. I likhet med «I fokus», kan du trykke på en av fanene for å få mer info om den aktuelle statistikken.


Hendelser Treningsplaner – Utfordringer – Oversikt

Under «Hurtiginnføring» har du mulighet til å tilpasse startskjermen med Hendelser, Treningsplaner, Utfordringer, I går, Siste 7 dager.

Hendelser inkluderer informasjon om et kommende løp eller konkurranse med løpsforberedende informasjon som en nedtellingsklokke og værmelding for løpsdagen.

Treningsplaner viser en oversikt over planlagte Garmin Coach løpe- eller sykkelplaner, og overvåker treningsplanens fremgang, planlagte og fullførte treningsøkter.

Utfordringer viser rangeringen din i ulike utfordringer, samt gjeldende fremgang i ekspedisjoner, merke-, gruppe- og familieutfordringer.

I går viser en oppsummering av ulike statistikker for gårsdagen.

Siste 7 dager viser en oppsummering av ulike statistikker for de siste 7 dagene.


Også PC-utgaven av Garmin Connect er fornyet, og du får tilgang til både denne og appen samtidig. Strukturen er nøyaktig den samme som for appen, og oppsettet speiler automatisk det du har valgt i Garmin Connect app.


Beta-versjonen av nye Garmin Connect rulles ut i puljer, og du vil automatisk få forespørsel om du ønsker å ta den i bruk når det er din tur. Den endelige versjonen forventes å være tilgjengelig for alle senere i år.

Dersom du velger å ta i bruk den nye beta-utgaven, så kan du når som helst deaktivere denne å gå tilbake til den opprinnelige.

Ønsker du å teste beta programvare på Garmin-klokken din, så anbefales det å lese disse artiklene:


Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer