Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

10. november, 2022 (oppdatert 18. september 2023)
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Pulsklokkene i denne listen gir deg virkelig valuta for pengene – uansett ambisjonsnivå og utgangsnivå!

Enten du har løpt deg gjennom utallige pulsklokke modeller allerede, eller står på trappene til å kjøpe din første pulsklokke, så har de fleste av oss en ting til felles; vi ønsker best mulig produkt, til lavest mulig pris. Det virkelig gledelige er at det i dag er fullt mulig å få en meget god pulsklokke selv i budsjettklassen – da snakker vi rundt 4500 kr, og gjerne godt under.

Undertegnede har jobbet med treningsteknologi, og da spesielt pulsklokker, i over 20 år, og aldri før har vi hatt mer spennende produkter å velge mellom. De «billige» modellene som tidligere kun tilbød de grunnleggende funksjonene, har etter hvert fått avanserte og nyttige treningsverktøy som kun for noen år siden var forbeholdt klokker som kostet det dobbelte.

Etter å ha løpt, svømt, syklet, løftet og gått meg gjennom nærmere 100 ulike pulsklokke- og smartklokke modeller, er de beste modellene plukket ut å listet opp i denne oversikten. De fleste modellene er det skrevet en egen test om, og linker til testene ligger ved produktet. I denne saken nevnes kun det viktigste. Du vil også finne en langt mer omfattende toppliste av de beste pulsklokkene og smartklokkene HER.


Hver pulsklokke som testes blir testet grundig og brukes over lange perioder. Når produsentene kommer med programvareoppdateringer vil klokkene testes på nytt for å se om de aktuelle oppdateringene har endret noe av funksjonaliteten til klokken. På samme måte vil testene oppdateres dersom det er noe viktig som bør fremheves.

Under selve testen over de ulike pulsklokkene finner du mer info om hvordan optisk pulsmåling (OHR) og dagens satellittsporing (GNSS) fungerer. Dette er nyttig informasjon til deg som ønsker å få bedre forståelse for hvordan en pulsklokke registrer puls og sporing. Ønsker du å lese mer om dette, kan du klikke på linkene under:

Uansett hvilken pulsklokke du ender opp med av de ulike modellene som er nevnt nedenfor, så vil du få en fantastisk god pulsklokke. Her gjelder det å sette seg inn i de ulike modellene for å finne ut hvilken pulsklokke som er best for deg. Forhåpentligvis kan denne testen/guiden hjelpe deg. Ønsker du oversikt over de beste pulsklokkene uavhengig av budsjett, finner du dette i linken under sammen med en oversikt over de beste pulsklokkene for små og tynne håndledd.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Test av pulsklokker

Beste pulsklokke – BUDSJETT modeller

 1. Garmin Forerunner 265
 2. Garmin Forerunner 255 Music
 3. COROS PACE 3
 4. Garmin Forerunner 245 Music
 5. COROS PACE 2
 6. COROS APEX 2
 7. Garmin Instinct 2 Solar
 8. Polar Pacer Pro
 9. Garmin Venu 2 Plus
 10. Garmin Forerunner 55
 11. Garmin Venu SQ 2 Music
 12. Apple Watch Series 7
 13. Polar Pacer
 14. Polar Ignite 3

ModellKartTouch-skjermMusikk streaming
Spotify
Musikk-
kontroller
Kontaktløs-betalingHRV StatusTraining
Readiness
Garmin Forerunner 265JaJaJaJaJaJaJa
Garmin Forerunner 255 MusicJaNeiJaJaJaJaNei
COROS PACE 3JaJaNeiNeiNeiNeiNei
Garmin Forerunner 245 MusicJaNeiJaJaNeiNeiNei
COROS PACE 2NeiNeiNeiNeiNeiNeiNei
COROS APEX 2JaJaNeiNeiNeiNeiNei
Garmin Instinct 2 SolarNeiNeiJaJaJaJaJa
Polar Pacer ProNeiNeiNeiNeiNeiNeiNei
Garmin Venu 2 PlusNeiJaJaJaJaNeiNei
Garmin Forerunner 945 LTEJaJaJaJaJaJaJa
Garmin Forerunner 55NeiNeiNeiJaNeiNeiNei
Apple Watch Series 7Kan lastes nedJaJaJaJaNei/Kan måle HRVNei
Polar PacerNeiNeiNeiNeiNeiNeiNei
Polar Ignite 3NeiJaNeiJaNeiNeiNei

Beste pulsklokke – BUDSJETT modeller

Garmin Forerunner 265

*Premium kvalitet til en rå pris!*


Garmin Forerunner 265

NB: Denne koster egentlig langt mer, men har vært på tilbud til rundt 4500 kr.

Garmin Forerunner 255 Music både var og er en fantastisk pulsklokke. Garmin Forerunner 265 er enda råere. Den koster en drøy tusenlapp mer, men så får du også valuta for de ekstra pengene. Her får du nemlig alt fra Forerunner 255 Music, og i tillegg en lekker AMOLED-touchskjerm og den «eksklusive» funksjonen Training Readiness.

I likhet med Fenix 7 kommer Forerunner 265 i to størrelser; 42 mm og 46 mm, der førstnevnte med betegnelsen «S» er minst og lettest. Alle Forerunner 265-modellene kommer med innebygd lagring for musikk og mulighet til å streame musikk via Spotify, samt en rekke smartfunksjoner som kontaktløs betaling, støtte for smartvarsler og en rekke apper som vær, kalender, sol/måne, tidevann, m.m.

Til tross for den fargerike og lyssterke AMOLED-skjermen har klokken en imponerende batteritid på rundt 13/15 dager i smartklokkemodus og opptil 20/24 timer i treningsmodus (gjelder Forerunner 265/265S).

Klokken gir deg et hav av aktivitetsprofiler, en rekke treningsfunksjoner, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og omfattende helseverktøy som HRV Status og Training Readiness som gir deg verdifull innsikt i hvor godt kroppen din takler stress, og hvor mottakelig den er for trening. Ved hjelp av den svært nøyaktige ELEVATE 4 pulssensoren og en sensorpakke bestående av en Multi-band GNSS chip, barometer, altimeter, gyroskop, akselerometer, kompass og termometer, klarer Forerunner 265 å registrere det meste du foretar deg (og ikke foretar deg) med god nøyaktighet. Den mangler EKG, men kan likevel varsle deg ved unormal puls og høyt stress.

Ellers kan Garmin Forerunner 265 imponerende med innebygde videoanimerte treningsøkter, tilgang til en rekke treningsprogrammer og Daglige foreslåtte treningsøkter som sammen fungerer som en personlig trener. Klokken tar hensyn til treningsbelastning, aktivitet og søvn, og anbefaler treningsøkter som sikrer en jevn progresjon.

I tillegg til alt dette får du nyttige funksjoner som støtte for integrert løpskraft og avansert løpsdynamikk – uten behov for eksterne sensorer.

Ønsker du deg en pulsklokke som er så elegant, så god, og så full av funksjoner at du aldri blir lei av å sveipe gjennom menyene, stirre på de flotte urskivene, eller beundre den fargerike urskiva når indikatoren for pulsen tikker oppover, så er Garmin Forerunner 265 en soleklart anbefaling.


Garmin Forerunner 255 / 255 Music

*Mest for pengene – beste kjøp*

Beste pulsklokke for små håndledd

På utkikk etter et klassisk «mest for pengene» kjøp? Ingen annen klokke gir deg en mer komplett pakke enn Garmin Forerunner 255-serien. Her får du 90% av funksjonene fra toppmodellen Forerunner 955 som i tillegg har touchskjerm og kart.

I likhet med Fenix 7 kommer Forerunner 255 i flere størrelser; 41 mm og 46 mm, der førstnevnte med betegnelsen «S» er minst og lettest. Velger du «Music»-utgaven får du i tillegg innebygd lagring for musikk og mulighet til å streame musikk via Spotify. Garmin Forerunner 255S Music veier kun 49 gram, og imponerer med batteritid på rundt 14 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer i treningsmodus.

Klokken gir deg alle nødvendige treningsfunksjoner, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, omfattende helseverktøy og en rekke smartfunksjoner. Her finner du både Garmin Pay (trådløs betaling), støtte for smartvarsler, tredjeparts apper (vær, kalender, etc.), sikkerhets- og sporingsfunksjon, m.m..

Med innebygde videoanimerte treningsøkter og tilgang til en rekke treningsprogrammer, fungerer Garmin Forerunner 255S Music nesten som en personlig trener som hjelper deg til å finne toppformen. Klokken tar hensyn til treningsbelastning, aktivitet og søvn, og anbefaler treningsøkter som sikrer en jevn progresjon. Sammenlignet med forgjengeren Forerunner 245 Music får du også støtte for multisport, et barometer for mer nøyaktig høydemåling, og ikke minst måling av løpskraft direkte i klokken.

Uansett om du ønsker en enkel, eller avansert pulsklokke, så er Garmin Forerunner 255S Music et supert valg. Den er enkel i bruk, men byr likevel på «alt» og mye mer.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Slank og lett.
 • Svært nøyaktig GPS og pulsmåling.
 • Måling av løpskraft integrert i klokka.
 • Plenty av nyttige treningsfunksjoner.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.

Ulemper:

 • Til denne prisen: Ingen.

COROS PACE 3


COROS PACE 3

Garmin Forerunner 255 Music gir deg nok den mest komplette pakken i budsjettklassen, men ingen annen pulsklokke gir mer for pengene enn COROS PACE 3! Etter å ha testet over 100 ulike pulsklokke modeller, er det nesten uforståelig å se en pulsklokke som PACE 3 tilby så enormt mye til en så lav pris. COROS PACE 3 koster 2990 kr og har funksjoner som kan konkurrere med en pulsklokke som koster det dobbelte.

Med sine 31 gram er COROS PACE3 er verdenes nest letteste multisportklokke – kun slått av forgjengeren PACE 2 sine 29 gram – og kombinert med den slanke profilen sitter klokken svært godt på armen. PACE 3 er laget i fiberforsterket polymer og har en 1,2″ stor touch fargeskjerm. Batteritiden er på imponerende 38 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 24 dager.

COROS PACE 3 har fått støtte for multibånd-GPS som gjør den er enda bedre til å levere nøyaktige GPS-målinger, og støtten for brødsmuleruting, tilbake-til-start og nye aktivitetsprofiler som «fjelltur ski, snowboard», mfl., gjør den egnet til langt mer enn kun løping. COROS har også lovt at klokken skal få mer avansert sving-for-sving veiledning i løpet av årsskiftet 2023/2024.

COROS PACE 3 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og løpskraft integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet som blant annet støtte for smartvarsler, innebygd 4 GB lagring for mp3-filer dersom du vil legge inn egen musikk, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360.

Nytt for PACE 3 er touchskjermen som sammen med den dreibare kronen og det enkle grensesnittet gjør betjeningen lekende lett, og med et forbedret bakgrunnslys som ikke minst aktiveres automatisk mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold. Pulssensoren er også fornyet og gir mye mer reelle målinger enn forgjengeren, og COROS byr på plenty av treningsprogrammer og treningsøkter gratis via nettsiden som du enkelt laster ned til appen og klokken. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava, m.m..

For 3000 kr er COROS PACE 3 et kupp. Og om du synes det er hakket for dyrt, så finnes fremdeles COROS PACE 2 til en enda lavere pris.


Garmin Forerunner 245 Music


Garmin Forerunner 255 / 255 Music

Da Garmin Forerunner 245 Music kom i 2019, ble det umiddelbart en bestselger verden over. En mer komplett pulsklokke til en så lav pris, er sannsynligvis umulig å oppdrive. Til tross for alderen, er Forerunner 245 music fremdeles et godt kjøp.

Garmin Forerunner 245 Music gir deg i bunn og grunn de viktigste treningsfunksjonene fra storebrødrene FR945 og Fenix 6, men mangler de mest avanserte funksjonene som måling av hjertevariabilitet, multisport funksjon, Strava Live Segmenter, popularitetsruting, ClimbPro, kart, Garmin Pay, barometer, støtte for utendørs svømming, samt noen få andre funksjoner. Til tross for mangelen på kart kan du fremdeles bruke brødsmuleruting til å navigere en planlagt rute, samt tilbake til start.

Garmin Forerunner 245 Music byr på en latterlig lett pulsklokke (38,5 gram), enkel betjening, en tydelig skjerm, god GPS, pulsmåling og aktivitetsanalyse, støtte for streaming av musikk via Spotify/Deezer, smartvarsler, sikkerhets- og sporingsfunksjon, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, virtuell partner, avanserte intervaller, avansert løpsdynamikk og mer. Forerunner 245 Music er i sterk konkurranse med COROS PACE 2, men Garmin sin treningsplattform og Connect-app, har fremdeles flere og bedre muligheter for analyse og oversikt. Ikke minst får du meget gode dynamiske løpeprogrammer som endrer seg i takt med formutviklingen din.

Der Garmin Forerunner 955 og Fenix 7 Sapphire er «toppmodell pulsklokker for deg som ønsker absolutt alt», er Garmin Forerunner 245 Music «folkemodellen» som ikke bare er rimeligere, men som for mange vil være en bedre pulsklokke fordi den er så utrolig enkel i bruk.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Slank og lett.
 • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • God batteritid og nøyaktig GPS.
 • Nøyaktig pulssensor og aktivitetsmåling.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.

Ulemper:

 • Støtter ikke multisport.
 • Mangler barometer/altimeter og teller derfor ikke trapper/etasjer under vanlig aktivitet.
 • Ingen Strava Live Segments.

COROS PACE 2

*Beste budsjett pulsklokke*


COROS sjokkerte en hel verden av produkttestere da de lanserte COROS PACE 2 høsten 2020, for ingen annen pulsklokke var i stand til å levere det samme som PACE 2 gjorde til en så lav pris. For 2199 kr kunne du kjøpe verdens letteste multisportklokke (kun 29 gram) med støtte for integrert løpskraft, god GPS, lang batteritid, en velutbygd treningsplattform og et stadig ekspandere utvalg av treningsfunksjoner.

Siden den gang har COROS oppgradert klokken med en rekke funksjoner som har gjort den enda bedre enn ved lansering, og prisen er har holdt seg like lav. COROS PACE 2 har blant annet fått støtte for avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab, samt gratis treningsprogrammer og treningsøkter fra coros.com.

Med sine beskjedne 29 gram og tykkelse på 13,6 mm sitter klokken svært godt på armen, og du glemmer bokstavelig talt at den er der. PACE 2 er laget i fiberforsterket polymer, har en 1,2″ stor fargeskjerm Batteritiden er på imponerende 30 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 20 dager.

COROS PACE 2 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og kraftmåling integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet, som smartvarsler, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360, og ikke minst brødsmuleruting og enkel navigering. en dreibare kronen og det enkle grensesnittet gjør betjeningen lekende lett, og med et bakgrunnslys som aktiveres mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold. GPS-en er nøyaktig, og den innebygde pulssensoren er helt ok. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava (ikke Strava Live Segments), m.m..

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Slank og lett.
 • Svært god batteritid og nøyaktig GPS.
 • Enkel brukergrensesnitt.
 • Hyppige oppdateringer og nye funksjoner.
 • Brødsmuleruting for enkel navigering.

Ulemper:

 • Ingen Strava Live Segments.
 • Ingen musikkstrømming og betalingsfunksjon.

COROS APEX 2

*Imponerende byggekvalitet og funksjon til god pris!*


COROS APEX 2

Ønsker du en liten og lett pulsklokke med suveren byggekvalitet, innebygde kart, lang batteritid, et enkelt brukergrensesnitt og en oversiktlig app? COROS APEX 2 imponerer stort, og det til en konkurransedyktig pris på 4490 kr.

COROS APEX 2 er en av få pulsklokker som er i stand til å utfordre Garmins dominans. Siden lanseringen i 2018 har COROS gjort betydelige fremskritt i å forbedre produktene sine, og APEX 2 er intet unntak. Klokken er robust, tilbyr en 1,2″ lettlest skjerm, er produsert i materialer som titanium og saffirglass, og er designet for å tåle ekstreme temperaturer og forhold. Brukergrensesnittet er enkelt og greit, med en stor digital krone for å bla gjennom widgets og menyer, og en berøringsskjerm for enkel betjening.

To av COROS sine styrker er lang batterilevetid og nøyaktig GPS. Sammenlignet med storebroren APEX 2 Pro, mangler denne multiband-GNSS som åpner for å ta i bruk flere frekvenser fra flere satellitter samtidig, men du får fremdeles multi-GNSS (mulighet for å motta signaler fra opptil 5 GNSS systemer) og svært presis satellittsporing. Klokken leveres også med forhåndsinstallerte kart, med tilgang til gratis kart fra hele verden tilgjengelig gjennom COROS-appen.

APEX 2 tilbyr avansert trening og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab-plattformen, samt et utvalg av treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming. Klokken sporer også aktivitet døgnet rundt, inkludert skritt, kalorier, estimert avstand/høyde, hjertefrekvens, blodoksygenmetning og søvn. Smarte funksjoner inkluderer musikkontroll, smartvarsler og kamerakontroll, samt widgets for vær, kalender og mer.

Du får ingen trådløs betaling, mulighet for å streame offline musikk via Spotify eller sving-for-sving veiledning under navigeringen, men COROS APEX 2 er uansett en imponerende totalpakke til en meget konkurransedyktig pris. Og ikke minst; COROS oppdaterer stadig klokkene sine med nye funksjoner, så du er nærmest garantert en klokke som bare blir bedre med tiden.


Garmin Instinct 2 Solar


Garmin Instinct 2 Solar

Garmin Instinct 2 Solar skiller seg litt fra en tradisjonell pulsklokke og retter seg mot deg som ønsker en klokke med lang batteritid, gode outdoor-funksjoner, og suveren byggekvalitet. Garmin Instinct 2 Solar er laget for å tåle juling – mer enn både Bruce Willis i Die Hard-filmene og Sylvester Stallone som Rocky Balboa. Klokken er MIL-STAD-810G sertifisert og laget for å motstå ekstreme temperaturer, støt og slag, og er vanntett ned til 100 meter.

Instinct 2 kommer i to størrelser; 40 mm og 45 mm, og benytter en transflektiv svart-hvitt skjerm. Det spesielle er den lille «ekstra-skjermen» i høyre hjørne som kan settes opp til å vise et eget datafelt, retningsangivelser, etc.. Skjermen ser kanskje liten og kjip ut, men er utrolig lett lett å lese utendørs. Det mest unike er batteritiden som nærmest er evigvarende dersom du kun bruker den som smartklokke og den får sin dose sollys hver dag. I normal bruk med trening/aktivitet hver dag, vil du fremdeles kunne gå en hel måned uten å lade.

Tidligere var Garmin Instinct forbeholdt friluftsentusiasten, men nå appellerer den til alle typer brukere. Her får du viktige verktøy som brødsmuleruting, navigasjon, tilbake til start, kompass, barometer med stormvarsel, m.m.. Klokken er også kompatibel med Garmin Explore og Basecamp slik at du kan planlegge turene dine på mobilen eller en PC.

Instinct 2 har også egne praktiske funksjoner for jegere og fiskere som gjør det enkelt å markere ulike posisjoner, antall fisk du har fanget, m.m.. Hundeeiere kan bruke klokken sammen med hundesporingsenhetene Alpha 50/Alpha 100.

Instinct 2 Solar leverer et hav at treningsfunksjoner (intervaller, avanserte treningsplaner, virtuell partner, integrert løpskraft, m.m.), avansert trenings- og restitusjonsanalyse, omfattende aktivitets- og helsesporing, selskapets beste pulssensor, nøyaktig GPS, samt trådløs betaling, musikkontroller og støtte for smartvarsler.

Garmin Instinct 2 er på mange måter en «Garmin Fenix 7 Light», men uten kart, touchskjerm og de mest avanserte treningsfunksjonene. Til gjengjeld får du enda bedre batteritid og byggekvalitet!

Er du ute etter en litt mer spesiell klokke med de samme funksjonene, med i tillegg analoge urvisere? Da bør du sjekke ut Garmin Instinct Crossover. Test finner du her: Test: Garmin Instinct Crossover

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Solid byggekvalitet og supertydelig skjerm.
 • Nøyaktig pulssensor og GPS.
 • Enorm batteritid!
 • Garmin Pay på «Solar modellene».

Ulemper:

 • Mangler støtte for streaming av musikk.
 • Designet er ikke for alle…

Polar Pacer Pro


Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er «laget med løperen i fokus» og passer like godt til nyfrelste løpere som erfarne. For til tross for den relativt lave prisen på 3499,-, så er Polar Pacer Pro en fullverdig multisportklokke. Det vil si, denne klokken er perfekt for deg som liker å ta deg en løpetur eller to i uken, sykle til jobben, logge yoga-timer eller styrkeøkter, men Polar Pacer Pro kan også glatt ta deg gjennom en full Ironman.

Polar Pacer Pro tilbyr det meste av Polar sine avanserte treningsfunksjoner, være seg treningsverktøy som trenings- og restitusjonsanalyse, eller aktivitets- og søvnsporing. Det lekre designet gjør også at du ikke trenger å grue deg på å bære klokken døgnet rundt, noe som igjen gjør at du vil få maksimalt ut av klokken etter hvert som den lærer deg å kjenne. Polar sørger også for å veilede deg til riktig form ved hjelp av trenings- og restitusjonsanalysen Training Load Pro.

Klokken byr på en rekke formtester som hjelper deg å estimere VO2maks og ytelsesnivået, flere smarte treningsfunksjoner (Det viktigste er kanskje Strava Live Segments og integrert løpskraft), sving-for-sving brødsmuleruting og lang batteritid. Pacer Pro har også en nyere og raskere prosessor enn toppmodellene Vantage V2 og Grit X Pro, samt en tydeligere skjerm.

Polar Pacer Pro gir deg nesten alt fra Polar Vantage V2, bortsett fra Recovery Pro som strengt talt ikke er veldig nødvendig ettersom klokken har andre overlappende funksjoner. Ellers er de svært like, noe som understreker hvilket godt kjøp Polar Pacer Pro er.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Solid og elegant byggekvalitet. Slank og lett.
 • God GPS og pulssensor.
 • Måler løpskraft rett fra klokka.
 • Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
 • Strava Live Segments.

Ulemper:

 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Mangler kart.
 • Ingen betaling.

Garmin Forerunner 55


Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 er selskapets rimeligste pulsklokke (foruten om forgjengeren Forerunner 45) og regnes som «light modellen» i Garmin sin serie av løpeklokker. For enkelte er det kanskje overraskende, men her får du faktisk en virkelig god pulsklokke til prisen på drøye 2000 kr.

Garmin Forerunner 55 er liten og lett, leverer gode puls- og GPS målinger, samt det meste du trenger av grunnleggende treningsfunksjoner. De «største» manglene er støtte for trådløs betaling og streaming via Spotify.

Av treningsfunksjoner kan Forerunner 55 skilte med flere fine intervallfunksjoner, daglige treningsforslag, PacePro, estimert sluttid på forhåndsdefinerte distanser, VO2maks beregner, restitusjonstid, samt sikkerhets- og sporingsfunksjon for å nevne noe. Klokken støtter smartvarsler, mulighet for å laste ned enkle apper fra Connect IQ, styre musikken fra telefonen (ingen streaming), varsle deg om unormal hjerterytme, spore aktiviteten din døgnet rundt (med god presisjon), samt holde oversikt over kroppsressurser, stress, mm..

Alt i alt er Garmin Forerunner 55 en sterkt anbefalt pulsklokke for deg som ønsker en enkel og god pulsklokke til å kontrollere trening og aktivitet. Den er enkel i bruk, men du vokser ikke ut av den med det aller første. Ønsker du er pålitelig klokke som «bare gjør jobben med å måle puls, distanse og hastighet» under trening, så er Garmin Forerunner 55 et godt kjøp. Bare husk at skjermen er ganske liten.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Liten, lett og god batteritid.
 • God pulssensor og nøyaktig aktivitetsmåling.
 • Intervallfunksjon, PacePro, Sluttid, VO2-maks beregner.
 • Daglige foreslåtte treningsøkter basert på dagsform og treningstilstand.

Ulemper:

 • Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
 • Ingen betaling- eller streamingfunksjon.
 • Teller ikke trapper/etasjer.

Garmin Venu 2 Plus


Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus følger opp salgssuksessen til Garmin Venu 2 og gjør klokken enda litt smartere ved å introdusere støtte for taleassistent, en innebygd høyttaler og mikrofon, samt et nytt og bedre design.

Venu-linjen er et friskt pust i pulsklokke familien til Garmin, og skiller seg ut med en nydelig, fargerik AMOLED-skjerm og en rent design. Klokken betjenes i hovedsak med touch, men har i tillegg tre knapper for å gjøre betjeningen enklere. Venu 2 Plus er det nærmeste du kommer en smartklokke fra Garmin, og har støtte for smartvarsler, apper, urskiver, værtjenester, etc., musikk via Spotify/Deezer, samt kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay.

Den største salgsargumentet for Venu 2 er den innebygde taleassistent, høyttaleren og mikrofonen. Hold inne den midterste knappen for å aktivere taleassistenten på telefonen (enten Siri, Bixby eller Google Assistant). Høyttaleren kan også brukes for å spille av musikk på klokken, eller for å gjennomføre telefonsamtaler (må være tilkoblet mobilen). Lyden er overraskende god.

Mens forgjengeren Garmin Venu 2 kom i to ulike størrelser; Garmin Venu 2s (40 mm) og Garmin Venu 2 (45 mm), kommer Venu 2 Plus i kun en størrelse på 43 mm. Batteritiden er imponerende 9 dager i smartklokkemodus og opptil 24 timer i GPS-modus uten musikk. Batteritiden reduseres til 3-4 dager med aktivt bruk dersom du benytter «alltid på-modus».

Den nye ELEVATE 4.0 pulssensoren og GNSS-chipen sørger for nøyaktige data, og klokken holder oversikt over aktivitetsnivået og helsen din døgnet rundt. Du kan også velge blant et hav av aktivitetsprofiler, og en mengde treningsøkter og programmer demonstrert med animerte videoer direkte på skjermen,

Garmin Venu 2 Plus måler blant annet puls, kalorier, stress, kroppsressurser, oksygenmetningen i blodet, samt gir deg sikkerhets- og sporingsfunksjonen som gjør det tryggere og trene alene. Nyttige verktøy som Health Snapshot og Kondisjonsalder gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse og treningstilstand, mens Garmin Coach og Daglige treningsforslag hjelper deg til å trene bedre ved å gi daglige treningsøkter basert på din dagsform.

Viktigste funksjoner:

 Fordeler:

 • Nydelig AMOLED-skjerm. Enkel betjening.
 • Trådløs betaling, smartvarsler, offline streaming av musikk via Spotify/Deezer, taleassistent, høyttaler og mikrofon.
 • Nøyaktig GPS, pulssensor og aktivitetsmåling.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Ulemper:

 • Mangler avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
 • Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.

Garmin Venu SQ 2 / SQ 2 Music


Garmin Venu SQ 2

Har du alltid drømt om en smartklokke ala Apple Watch, men liker bedre Garmin sin «Connect plattform» med alt det innebærer? Og ikke minst bedre batteritid? Da er en av dette et glimrende valg. Garmin Venu SQ 2 er en ekte hybridklokke og gir deg både nyttige trenings- og smartfunksjoner.

Utseendemessig ligner den Apple Watch med sin firkantede form, og den 1,4″ store AMOLED-touchskjermen gir plass til mye info på skjermen på en gang og er enkel å betjene (touch + 2 knapper). Batteritiden løper i sirkel rundt Apple Watch (opptil 11 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer i GPS-modus), og med nærmere 30 ulike aktivitetsprofiler er du garantert å finne noe som passer deg. Venu SQ2 kan også gjenkjenne og registrere ulike styrkeøvelser.

ELEVATE 4 pulssensoren gir gode pulsmålinger, og GPS-en er presis og stabilAktivitetsmålingen er meget god, og Venu SQ 2 Music kjenner deg antageligvis bedre enn du gjør selv. Kombiner de avanserte helse – og treningsfunksjonene, smartklokkefunksjoner som trådløs betaling, smartvarsler, støtte for tredjeparts apper, trådløs strømming av musikk via Spotify/Deezer, og ikke minst den gode batteritiden, og Garmin Venu SQ 2 Music er en klokkeklar anbefaling til de beste pulsklokke kjøpene i sin prisklasse.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Stor og lettlest AMOLED-touchskjerm.
 • Musikkstreaming, trådløs betaling, smartvarsler, widgets/apper.
 • God batteritid.
 • Nøyaktig pulsmåling og GPS.
 • Omfattende helsefunksjoner.

Ulemper:

 • Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.
 • Teller ikke trapper/etasjer.
 • Ingen lyd ved varsling, kun vibrering.

Apple Watch Series 7


Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 er først og fremst en smartklokke, men imponerer så stort når det kommer til treningsfunksjoner at den på mange måter kan erstatte en avansert pulsklokke. Kort oppsummert kan man egentlig si; «Apple Watch Series 7 sin eneste begrensning ligger i batteritiden».

Apple Watch Series 8 ble lansert høsten 2022, men Series 7 er nesten identisk. Modellen kommer i to størrelser, 41 mm og 45 mm, og byr på en nydelig og lettlest skjerm. Betjeningen foregår via en dreibar krone, en ekstra knapp, og ellers ved hjelp av touch. Alt skjer silkeglatt og uten problemer, og gjennom App Store får du tilgang til apper for alt mulig.

Pulsmålingen på Apple Watch Series 7 er så nøyaktig at jeg i flere tilfeller har stolt mer på klokken enn på dedikerte pulssensorer/pulsbelter. Apple Watch Series 7 er også i stand til å utføre EKG-målinger, måle hjertevariabilitet og oksygenmetning i blodet, samt varsle ved unormal hjerterytme.

Investerer du noen kroner (65,-) i appen WorkOutDoors, forvandler du klokken til en fullverdig multisportklokke med kart og alle mulige funksjoner for tilpasning. Apple Watch Series 7 fungerer også godt til svømming, og så lenge batteritiden holder, kan du fint bruke Apple Watch til triatlon. Begrensningen ligger i batteritiden… Apple oppgir 18 timer med «vanlig bruk», men erfaringen tilsier heller 1,5 dag. Med spareblussmodus kan du fint bruke klokken i to dager uten å lade, og heldigvis er den nye hurtigladingen veldig rask.

I tillegg til å fungere som en pulsklokke får du alle de andre smartklokkefunksjonene Apple Watch Series 7 har å by på; som et hav av apper, enkelt brukergrensesnitt, tett integrasjon med Apple-produkter, betaling, streaming av musikk via Spotify, synkronisering mot Strava, og selvfølgelig LTE-tilkobling (mulighet til å sende/motta meldinger og telefonsamtaler) dersom du velger utgaven med dette. m.m.. Dog er dette en klokke som definitivt er rettet mot Apple-brukere, og er du i Android-leiren bør du se etter noe annet.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Svært rask og god brukeropplevelse.
 • watchOS byr på mange nyttige funksjoner.
 • Måler EKG, oksygenmetning, hjertevariabilitet, respirasjonsrate.
 • Markedets mest nøyaktige pulssensor.
 • Streaming av offline spillelister fra Spotify, Apple Music  og ulike podcast tjenester.
 • Med riktige tredjepartsapper blir AW7 en fullverdig multisportklokke.

Ulemper:

 • Begrenset batteritid.
 • Avhengig av at et familiemedlem eier en iPhone.
 • Apple har ingen god plattform for å fortelle deg hvor godt restituert du, og når du er klar til å trene.

Polar Pacer


Polar Pacer er en rimelig og godt utstyrt multisportklokke og tilbyr det meste av Polar sine treningsfunksjoner, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt aktivitets- og søvnsporing. Designet er enkelt, og klokken er så tynn og lett at den nesten ikke merkes på armen. Batteritiden er god nok til rundt 35 timer med trening sammenhengende, men kan utvides til 100 timer mot redusert nøyaktighet. Klokken er enkel å betjene takket være fem knapper, men har ikke touchskjermen fra toppmodellene.

Polar Pacer har ikke like mange funksjoner som sin storebror Polar Pacer Pro, men har til gjengjeld fått de samme oppgraderingene som en lettlest og god skjerm MIP-skjerm), en dobbelt så rask prosessor som sørger for raskere menyer, raskere lading, samt en oppdatert og mer nøyaktig GNSS-chip (mer nøyaktig GPS).

Du kan velge blant over 130 ulike aktivitetsprofiler og nyttige treningsfunksjoner som energipåminneren FuelWisepstempo som hjelper deg å holde en jevn hastighet på en bestemt distanse, samt Energy Sources som gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt, «Tilbake til start» og Strava Live Segments. Sammenlignet med Polar Pacer Pro mangler den Hill Splitter, Brødsmuleruting med sving-for-sving navigering, Barometerisk høydemåler (gir mer nøyaktig høyde), kompass og den innebygde kraftmålingen (løpskraft) som eliminerer behovet for eksterne sensorer.

I Polar Flow appen får du oversikt over alt klokken registrerer, og ved hjelp av Training Load Pro hjelper klokken deg å forstå om du trener produktivt eller ikke. Du kan planlegge treningsøkter og synkronisere de til klokken, eller melde deg på ulike løpeprogram. FitSpark-funksjonen gir deg daglige treningsforslag basert på treningstilstand og dagsform. FitSpark tar høyde for både trening, aktivitet og søvn.

Polar Pacer leverer nok en god pulsklokke fra Polar, og er et spesielt godt kjøp for deg som ønsker å komme i gang med løpingen. Det spares inn på materialer, noen treningsfunksjoner som blant annet fraværet av løpskraft integrert i klokka, og ikke minst støtte for ruteimport og brødsmuleruting, men det er også hovedgrunnen til at Pacer er 500 kr rimeligere enn storebror Pacer Pro.

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • God byggekvalitet. Slank og lett.
 • God GPS og pulssensor.
 • Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
 • FitSpark gir deg daglige treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
 • Polar Løpeprogrammer hjelper deg å trene riktig mot kjente løpedistanser.
 • Smartklokkefunksjoner: Smartvarsler, musikkontroller, værmelding.

Ulemper:

 • Ingen betaling.
 • Savner touchskjerm.
 • Mangler løpskraft og brødsmuleruting.

Polar Ignite 3


Polar Ignite 3

Polar Ignite 3 er selskapets nyeste pulsklokke og baner vei for en ny æra for Polar. Her får du en lekker AMOLED-skjerm kombinert med et pent design, lav vekt og høy bærekomfort. Ignite retter seg mot «trening og velvære«, og inkluderer de viktigste treningsfunksjonene fra selskapets toppmodeller.

Polar Ignite 3 byr enkel betjening takket være en stor og god touchskjerm + en knapp, raske og oversiktlige menyer, og en god og forståelig app. Batteritiden er på solide 5 dager i smartklokkemodus, og inntil 30 timer i treningsmodus.

Klokken måler distanse og høyde med god presisjon, og Polar Precision Prime pulssensoren er blant de beste på markedet. Med over 150 ulike sportsprofiler å velge mellom, finner du garantert en aktivitet som passer deg, og skjermen med datafelter kan enkelt tilpasses i Polar Flow appen. Med FitSpark vil klokken hver morgen gi deg daglige tilpassede treningsøkter (3-5 veiledede økter) basert på dagsform og treningstilstand.

Polar Ignite 3 er ikke supersmart, men støtter smartvarsler, lar deg styre musikken rett på fra klokken, viser værmeldingen, og lar deg velge mellom noen ulike urskiver.

Polar gjør mye riktig med sin Polar Ignite 3, og ikke minst til en konkurransedyktig pris. Dette er en pulsklokke som ikke ser ut som en treningsklokke, men like gjerne kan brukes til en slottsmiddag!

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Elegant design + skjerm. Slank og lett.
 • Enkel i bruk.
 • Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
 • FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.

Ulemper:

 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Ingen betaling.
 • Ingen «tilbake til start» eller «Virtuell Partner».

Viktig å vite ved kjøp av pulsklokke

Optisk pulsmåling (OHR)

Så godt som alle nye pulsklokker kommer med innebygd pulssensor for pulsmåling på håndleddet. Denne formen for pulsmåling kalles «optisk pulsmåling» (forkortes gjerne som OHR – optical heart rate), og er langt enklere å ta i bruk enn den tradisjonelle pulsmålingen med et pulsbelte festet rundt brystkassen.

Optisk pulsmåling baserer seg på fotopletysmografi (PPG), en teknologi som benytter lysdioder og en lysdetektor til å måle forandringer i størrelsen på blodkarene og deretter omgjør disse målingene til pulsverdier. Fargen på diodene kan variere fra produsent til produsent, men som regel er det grønne, røde og gule dioder i ulike antall. Grunnen til at blodet ditt er rødt, er fordi det absorberer rødt lys. Det grønne lyset fra som stråler ut fra baksiden på en pulsklokke absorberes av blodet for hver gang det strømmer blod ut i årene, mens det røde lyset reflekteres å får blodet til å se rødt ut.

Den tradisjonelle pulsmålingen som gjøres ved hjelp av et pulsbelte måler derimot den elektriske aktiviteten i hjertet (EKG). Pulsbeltene har en liten sensor festet på fremsiden av beltet som fungerer som «en hjerne» som tolker de elektriske signalene, gjør de om til pulsdata og videresender dette til pulsklokka.

Selv om all optisk pulsmåling foregår på samme måte på alle enheter som tar det i bruk, kan resultatene mellom to ulike pulsklokke modeller variere kraftig. Hardvaren er det du og jeg ser som sensoren på utsiden, men det er også avanserte algoritmer (programvare) som skal behandle signalene lynraskt før de sendes videre til pulsklokka slik at pulsen blir synlig. De ulike produsentene benytter seg av hver sine patenter og teknologier, og selv om utviklingen går i riktig retning er det store utfordringer med å få til helt nøyaktige data.

De beste på dette området er Apple med sine Apple Watch Series 6,7 og 8, samt Garmin med sin ELEVATE 4 pulssensor (sitter i de fleste Garmin-pulsklokker lansert fra siste halvdel 2021). Polar med sin Polar Precision Prime-sensor har også vist å levere gode målinger.

Likevel, optisk pulsmåling i en pulsklokke bør ikke sammenlignes med presisjonen du får ved å bruke vanlig pulsbelte, spesielt ikke under aktiviteter som innebærer raske pulsendringer som HIIT, intervaller, styrketrening og CrossFit. OHR har også utfordringer under kaldt og tørt klima der blodårene gjerne trekker seg sammen og blodgjennomstrømningen ut til håndleddene tar lengre tid. Den beste presisjonen for optisk pulsmåling i en pulsklokke får man under «steady state training» der pulsen er jevn og uten voldsomme temposkifter.

Den kanskje viktigste bruken av OHR i en pulsklokke kommer til synes for aktivitetssporingen og søvnsporingen. Her er pulsen mye mindre utsatt for store svingninger, og målingene er mye mer stabile og kan brukes i utregningen av totalt kaloribehov, hvilepuls, søvnfaser, m.m..

Pulsklokke – optisk pulsmåling og feilkilder

Som nevnt kan presisjonen på optisk pulsmåling i ulike pulsklokke modeller variere voldsomt mellom de ulike produsentene, og ikke minst ut i fra hvilken aktivitet du bedriver. Men vi har likevel noen generelle «regler» vi kan forhold oss til når det kommet til potensielle feilkilder som er utenfor egen kontroll:

 • En større og tyngre pulsklokke vil som regel gi mindre nøyaktige målinger enn en liten og lett pulsklokke på grunn av mer risting og dårlig kontakt med huden.
 • Løpsfrekvensen kan gjerne mistolkes som pulsslag å føre til en dobling av pulsen uavhengig av pulsklokke merke og modell.
 • Presisjonen på målingene kan påvirkes av hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, passform, m.m..
 • Optisk pulsmåling i en pulsklokke fungerer bedre i varmt og fuktig vær, enn i kaldt og tørt vær som følge av økt blodgjennomstrømning til ekstremitetene.

De ulike satellittsystemene – kort forklart

Det er vanlig å omtale sporingen i en pulsklokke, som GPS, men sannheten er noe annet. GPS er nemlig bare ett av flere ulike satellittsystemer, der hvert satellittsystem benytter sine egne satellitter.

Under følger en oversikt over ulike satellittsystemer, hvorav de fem første er de vanligste å benytte i en pulsklokke:

 • GPS: Global Positioning System. Amerikansk. Det første systemet.
 • GLONASS: Global’naya Navigatsionnaya Sputnikovaya Sistema. Russisk.
 • Galileo: Europeisk.
 • BeiDou: Kinesisk
 • QZSS: Quasi-Zenith Satellite System. Regionalt, men hovedsakelig satellitter over Japan.

Mindre vanlig:

 • IRNSS: Indian Regional Navigation Satellite System. Indisk.
 • EGNOS: European Geostationary Navigation Overlay System. Et tilleggssytem til GPS. Dekker i hovedsak Europa og Nord-Afrika.
 • WAAS (amerikansk), MSAS (japansk), GAGAN (indisk): Hovedsakelig tilleggssystemer i likhet med EGNOS.

Hver pulsklokke kommer med en GNSS-chip som fungerer som «hjernen» som registrerer og sender signaler. Nyere pulsklokker har støtte for de fleste av de fem store systemene, og jo flere satellittsystemer en klokke kan ta i bruk, desto bedre ligger forholdene til rette for presise målinger. For i det hele tatt å kunne starte en sporing, kreves det kontakt med minimum fire satellitter.

Flere satellitter gir økt presisjon, men fører til redusert batteritid. Dette kan være greit å vite dersom du planlegger å bruke en pulsklokke med best mulig presisjon over lengre tid. Garmin har kompensert for dette ved hjelp av SatIQ-teknologi som sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten

Noen av de nyeste og mest påkostede klokkene kommer med såkalt Multibånd-GNSS. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger. Multibånd-GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Merk også at til tross for at to ulike pulsklokke modeller benytter samme chipset, betyr ikke dette at presisjonen er identisk. Hvor nøyaktig en pulsklokke er, styres i stor grad av design, hvor antennen er plassert, og ikke minst av avanserte algoritmer og programvare som skal bidra til å minimere feilene som kan oppstå i utfordrende omgivelser.Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…