Test: COROS VERTIX 2S

17. juni, 2024 (oppdatert 17. juni 2024)

Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige puls- og GPS-målinger, en betraktelig bedre skjerm, og et meget flott design.

COROS har gått fra null til 100 raskere enn noen andre, og kanskje er det ikke så rart all den tid de ser ut til å hente inspirasjon fra det langt større selskapet Garmin. Fra å ha startet med en rimelig og enkel klokke (PACE) i 2018, har de nå fire ulike modeller i ulike generasjoner.

VERTIX har siden starten vært regnet som toppmodellen, men den hittil siste generasjonen, VERTIX 2 (lansert høsten 2021), ble delvis forbigått da COROS lanserte APEX 2 og APEX 2 Pro høsten 2022.

Nå tar VERTIX tilbake tronen. Navnet COROS VERTIX 2S vitner om at det ikke er snakk om en gigantisk oppdatering, men heller en mini-oppdatering som retter opp noen av forgjengeren sine største svakheter.

VERTIX 2S er i prinsippet en VERTIX 2 og tilbyr den samme gode holdbarheten, langt batteritid og alle funksjonene som gjorde forgjengeren så populær, men i tillegg inkluderer den en ny og mer nøyaktig optisk pulssensor, en ny og mer presis GPS, samt ny programvare som bidrar til å gjøre GPS-nøyaktigheten enda bedre for aktiviteter som utendørs klatring.

I tillegg inkluderer COROS VERTIX 2S alle de nye funksjonene som COROS lanserte i sin store april-oppdatering nylig.COROS VERTIX 2S
COROS VERTIX 2S

Product Name: COROS VERTIX 2S

Brand: COROS

Offer price: 7790

Currency: NOK

Konklusjon

COROS VERTIX 2S er ingen gigantisk oppgradering, men det trenger den heller ikke å være. COROS har fokusert på det aller viktigste med en dedikert pulsklokke- å gjøre pulsmålingen mer nøyaktig, og å forbedre GPS-en ytterligere.

COROS fortsetter å prioritere trenings- og outdoor funksjonene i klokkene sine og ser ikke ut til å ville bygge inn bedre støtte for smartfunksjoner. De er også en ava ytterst få produsenter som frastår fra AMOLED-skjerm.

COROS VERTIX 2S er først og fremst en klokke for deg som ønsker et pålitelig og kraftig treningsverktøy som holder koken gjennom mye og røff bruk, og som ser batteritid som viktigere enn alle mulige ekstra funksjoner.

Bare husk at for samme pris kan du få langt flere funksjoner med klokker som Garmin Fenix 7 Pro, eller Garmin Forerunner 965. Og heller ikke glem lillebroren COROS APEX 2 Pro.

Overall
85%
85%

Pros

 • Svært robust byggekvalitet.
 • Komfortabel passform og reim.
 • Meget nøyaktig GPS (Multiband GNSS).
 • Ok pulssensor.
 • EKG-sensor for HRV-måling.
 • Meget god batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Omfattende aktivitets- og helsemåling.
 • Gode kart som er enkle i bruk.
 • Sving-for-sving navigering.
 • Rask og enkel nedlasting av kart via COROS appen.
 • COROS app er enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper.
 • Mangler avanserte treningsfunksjoner.
 • Ingen ANT+ støtte.
 • Noe ustabile pulsmålinger.
 • Når vi se AMOLED-skjerm?


COROS VERTIX 2S – Dette er nytt:

 • Ny og forbedret pulssensor.
 • Forbedret GPS-nøyaktighet.
 • Marginalt kortere batteritid under trening. Bedre i daglig bruk. Opptil 118t i GPS.modus vs. 127t. Opptil 43t i multiband-GPS vs. 49t. Opptil 48 dager i smartklokkemodus vs. 43 dager.
 • Marginalt tykkere: 16 mm vs. 15,7 mm (målt uten pulssensor).
 • Leveres med både silikon- og nylonreim.
 • Tre nye farger/design: Earth-, Moon- og Space – hver med sin unike urskive.
 • Pris: 7 699,- vs. 7 399,-

COROS VERTIX 2S vs. konkurrentene

COROS VERTIX 2SCOROS VERTIX 2Garmin Fenix 7X Pro (51 mm, Solar)Garmin Enduro 2Garmin Epix Pro (Gen 2) 51 mm, Sapphire)Polar Grit X2 ProSuunto Vertical Solar
Pris7 399,-7 399,-12 699,-12 999,-13 899,-9 999,-9 150,-
Batteritid –
GPS-modus
118 timer127 timer89 timer (122 med solcelle)110 timer (150 med solcelle)82 timer43 timer60 timer (85 med solcelle)
Batteritid –
multiband
43 timer49 timer36 timer (41 med solcelle)20 timer38 timer43 timer60 timer (85 med solcelle)
Batteritid -Smartklokkemodus48 dager43 timer28 dager (37 med solcelle)34 dager (46 med solcelle)31 dager10 dager60 dager (30 dager med pulsmåling)
Størrelse50,3 x 50,3 x 17,6 mm50,3 x 50,3 x 15,7 mm51 x 51 x 14,9 mm51 x 51 x 15.6 mm51 x 51 x 14.9 mm48,6 x 48,6 x 13,4 mm49 x 49 x 13.6 mm
Vekt (inkl. silikonreim)87g89g89g70g88g79g74g
SatellittsystemMultiband-GPS, GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS, GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSS
Skjermstørrelse1.4″1.4″1.4″1.4″1.4″1,39″1.4″
Skjermoppløsning280 x 280 px280 x 280 px280 x 280 px280 x 280 px454 x 454 px454 x 454 px280 x 280 px
SkjermtypeMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermAMOLED, Touchskjerm, Alltid-på-skjermAMOLED, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjerm
Vanntetthet10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM
SensorerPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, Gyroskop, Kompass
NavigeringsfunksjonerTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinaterTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, Stormvarsel
TilkoblingBluetooth, WiFiBluetooth, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetoothBluetooth, WiFi
Gratis PC-plattform for treningJaJaJaJaJaJa
Gratis oppfølging av trenereJaJaTja (delvis)Tja (delvis)Tja (delvis)Nei


Robust på eventyr. Elegant på håndleddet

Tradisjonelt har «S»-betegnelsen betydd en mindre og lettere klokke, men COROS har gått sine egne veier.

COROS VERTIX 2S bevarer den samme (store) størrelsen på 50,3 x 50,3 mm som tidligere, men er marginalt tykkere med 16 mm uten pulssensor sammenlignet med 15,7 mm fra forgjengeren. Til tross for at 2023 var året der «alle» omfavnet AMOLED-skjermen (Polar lanserte Vantage V3 og Suunto lanserte Suunto Race), har COROS valgt å beholder den samme 1,4″ store transflektive MIP-skjermen med langt lavere lysstyrke og oppløsning. Til gjengjeld har kontrasten økt (samme som Garmin gjorde med Fenix 7 Pro over Fenix 7), og skjermen fremstår bedre og mer lettlest enn på forgjengeren- men først og fremst under trening. Til hverdags bruk kan skjermen bli noe mørk og vanskelig å se sammenlignet med AMOLED-skjermer.

Valget om å bevare LCD-skjermen gjør det bare enda tydeligere at COROS er et merke 100% dedikert til å lage klokker med lang batteritid og ingen ekstra unødvendige funksjoner. Slagordet til COROS er «Explore more», men det kunne like gjerne vært «No frills!». Dette er klokker laget for å vare lengst mulig, både i form at robusthet og ytelse.

Urkassen er laget i lettvekts titanium, mens skjermen er dekket med safirglass for ekstra ripebeskyttelse. Klokken er laget for å tåle ekstreme temperaturer mellom -30 til 50 grader, tåler vann ned til 100 meter og fungerer selv i romvakuum for deg som ikke synes Mount Everest er høyt nok.

Designet med et stor dreibar krone og to knapper på høyre side er det samme, men COROS VERTIX 2S kommer nå i tre forskjellige utgaver; Earth (marineblå)-, Moon (hvit/grå)- og Space (svart/grå), der samtlige utgaver har en unik urskive med tilhørende animasjoner. Her har faktisk COROS gjort noe virkelig kult, og selv om det ikke ser like fresht ut som på en AMOLED-skjerm med høyere oppfriskningsrate, så er det rimelig kult når der fyker stjerneskudd tilfeldig over skjermen på Moon-utgaven, eller jorden snurrer rundt på Earth-modellen.

For første gang i VERTIX-serien følger det med både en tradisjonell silikonreim og en lett nylonreim i matchende farger. Silikonreimene til COROS har alltid vært gode, men nylonreimen er enda bedre, og gjør at klokken sitter bedre under trening. Vekten er også noe lavere (72g vs 89g).

For de som følger med på hva som skjer i klokkeverden for øvrig, så er det vanskelig å ikke trekke paralleller til den ikoniske Omega Speedmaster Moonwatch.


Fremdeles god batteritid, men…

Batteritiden er fremdeles blant de beste i klassen, selv om den har blitt redusert noen timer i samtlige GPS-moduser. Som smartklokke har derimot batteritiden økt fra 43 dager til 48 dager. Klokken lades fra 0 til 100% på 2 timer ved hjelp av COROS sin egen proprietære ladekontakt (USB-C enden).

Faktisk er det ikke første gang COROS reduserer batteritiden på VERTIX. Den opprinnelige VERTIX-modellen i 2018 ble lansert med opptil 200 timer batteritid i GPS-modus, før dette ble redusert til opptil 127 timer på VERTIX 2, og nå opptil 118 timer for VERTIX 2S.

Reduksjonen i batteritid kommer som en følge av økt presisjon på både GPS og pulssensoren. COROS har for øvrig ikke satt samplingen til en gang per sekund som er blant annet Garmin har som standard, men en gang per minutt. Dette kan justeres i innstillingene, men vil igjen redusere batteritiden ytterligere.


Ny pulssensor for mer nøyaktig pulsmåling

COROS har etterhvert imponert med sine pulsklokker, men pulsmåling har aldri vært deres styrke. VERTIX 2S introduserer en ny optisk pulssensor med 5 LED-lys og 4 fotodetektorer (tidligere kun 3 LED-lys og 1 fotodetektor) for å måle hjertefrekvens nøyaktig både under trening og til daglig. De 5 LED-lysene er de som lyser gjennom huden og inn i blodet, mens de 4 fotodetektorene er de som leser av lyset som reflekteres tilbake fra blodet og gjennom huden.

I tillegg vil en elektrokardiogramsensor brukes til å måle hjertevariasjon (HRV) og daglig stress, mens en SpO2-sensor måler oksygenmetningen i blodet.

Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå at presisjonen på VERTIX 2S har økt betraktelig fra forgjengeren, som kort oppsummert var alt annet enn bra. Den nye pulssensoren bygger noe ekstra tykkelse (3 mm), men det er den definitivt verdt ettersom den bidrar til langt bedre innsikt i trening, restitusjon og formutvikling men mer nøyaktige pulsdata.

COROS er fremdeles ikke på nivå med Garmin ELEVATE 4 og ELEVATE 5, eller Apple sin pulssensor fra og med 7.generasjon, og leverer så ustabilt at det blir vanskelig å stole på resultatene i lengden. Sannsynligvis kan presisjonen forbedres ytterligere ved å forbedre algoritmene, noe som kan komme i fremtidige programvareoppdateringer, og foreløpig ville jeg brukt en ekstern pulssensor når du bruker VERTIX 2S til trening. Størrelsen og vekten på VERTIX 2S taler i mot presisjon, men dette er svært individuelt, og kan bedres ved f.eks. å skifte til nylonreimen.

Til pulsmålingen gjennom under søvn fungerer den uansett godt og klarer å gi et godt bilde av hvilepuls og HRV (hjertevariabilitet).


GNSS / GPS-presisjon

VERTIX 2 var en av de første klokkene med multiband-GPS som la til rette for mer nøyaktige GPS-målinger i krevende terreng og miljøer, og siden har majoriteten av toppmodellene omfavnet teknologien. Men selv med multiband-GPS har det vært vanskelig for GPS-klokker å spore klatrere i bratte vegger der de klatrer flere lengder loddrett oppover og tidvis er inn og ut av sprekker/renner i fjellet. GPS-signaler vil i slike tilfeller ofte «bounce», bli kastet mellom fjellvegger, noe som gir unøyaktige avstander og høydestigninger.

COROS har tatt et stort steg for å løse dette problemet med en optimalisert GPS-algoritmene for utendørs klatring. Denne algoritmen tar høyde for utfordrende terreng og skal gi klatrere en langt mer nøyaktig registrering av klatreruten.

Selv om jeg ikke har tatt testet GPS-nøyaktigheten i fjellveggen i løpet av testperioden, så er det tydelig at nøyaktigheten er god i de fleste situasjoner ellers. Sammenlignet med gode klokker som Garmin epix Pro, Forerunner 965 og Apple Watch Ultra 2, så viser VERTIX 2S så godt som identisk. Klokken finner også satellittsignalene lynraskt og er som regel klar før du er ute av døra.


Kart og navigering

COROS VERTIX 2S kommer med forhåndsinstallerte globale offline kart for USA og Europa, og mer detaljerte kart og kart for hele verden kan enkelt og gratis lastes ned trådløs via COROS-appen. Du kan velge ulike kartlag (Landskap, Topo, Hybrid) og følge forhåndslagde ruter som lastes inn på forhånd eller opprettes ruter direkte i appen, mens Instant Navigation-funksjonen lar deg lage og synkronisere ruter uten å bruke lagringsplass

VERTIX 2S støtter sving-for-sving navigering der klokken varsler deg om kommende svinger på ruten din, mens «Tilbake til start»-funksjonen tar deg tilbake samme rute som du kom.

Kartene er ikke rutbare og like detaljerte som på Garmin, men viser veier, elver, innsjøer, etc.. De mangler derimot detaljer som gatenavn, stedsnavn, POIs (interessepunkter), m.m..

Et rutbart kart er et kart som inneholder informasjon om hvordan man kan reise fra ett sted til et annet – enten ved hjelp av beina, eller ulike transportmidler, som for eksempel bil, sykkel, buss eller tog. Et rutbart kart kan vise veier, stier, broer, tunneler, ferjer, holdeplasser, stasjoner og andre elementer som påvirker reisemulighetene.

Et rutbart kart kan også beregne den beste eller raskeste ruten mellom to punkter, rekalkulere en ny rute dersom du har navigert feil, samt gi informasjon om avstand og tid. Dersom du går feil, vil klokken veilede deg enten tilbake til der du mistet stien, eller rask opprette en alternativ og bedre rute tilbake til stien.

Rutbare kart er de aller beste og mest detaljerte kartene på dagens pulsklokker, GPS-enheter, etc., og er kartene vi finner på populære Garmin-modeller som Fenix-, epix-, Forerunner 9XX, Tactix, mfl. Med andre ord er Garmin i skrivende stund et steg foran konkurrentene hva gjelder kart og navigering.

For å zoome inn/ut av kartet kan du bruke den dreibare kronen, og for panorering bruker du fingeren.


Treningsfunksjoner

COROS VERTIX 2S støtter en rekke aktivitetsprofiler for aktiviteter både innen- og utendørs, og har støtte for multisport det du kan kombinere opptil fem ulike aktiviteter i samme økt. Her aktivitetsprofil kan enkelt settes opp med inntil 8 datafelter per side og et stort antall urskiver (gjøres i appen). Til tross for fraværet av AMOLED-skjerm så er skjermen lett å lese, og klokken måler alt du trenger av puls, tid, hastighet, distanse, høydemeter, tråkkfrekvens, løpskraft, etc.. Kobler du til løpssensoren COROS POD 2 vil du i tillegg kunne få avansert løpsdynamikk.

VERTIX 2S har ikke like mange funksjoner som Garmin sine toppmodeller, men kan likevel varte opp med funksjoner som Virtuell fartsholder som lar deg løpe mot en virtuell løper på valgt tempo for å se om du ligger foran eller bak, Skjermspeiling som gir mulighet for å speile informasjonen fra klokken til en tilkoblet telefon, Intervallfunksjon, Høydejustert tempo og Effort Pace, Løpsberegner som estimerer sluttid på 5 km, 10 km, 21 km og 42 km, samt løps- og sykkeltester. I tillegg kan du opprette varsler for ulike parametere som distanse, tempo, kadens, puls, næring og kraft.

En fin funksjon som langt i fra alle klokker har, er muligheten til å sette en økt på pause, gå helt ut av treningsmodus å benytte klokken som en vanlig klokke, og deretter gjenoppta økten på et senere tidspunkt. Smart om du for eksempel pendler til jobb, eller deler opp en økt i to deler og ønsker å registrere alt i en økt.

Gjennom COROS EvoLab får du tilgang til treningsprogrammer og treningsøkter, samt avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og COROS sin egen Training Hub åpner for muligheten til å bygge dine egne treningsøkter, eller samarbeide med en trener som får innsyn i dataene dine. Du kan til og med sende en mail til COROS sitt eget team med løpetrenere som vil svare deg med generelle trenings tips.


Måler alt det nødvendige

COROS henger fremdeles et stykke bak Garmin hva gjelder helse- og aktivitetsmålinger, men har i den senere tiden oppgradert plattformen med flere relevante funksjoner. Sett bort i fra størrelsen fungerer COROS VERTIX 2S helt fint som en hverdagsklokke, og måler blant annet puls, pulsvariasjon, oksygenmetning, HRV, Daglig stress, kaloriforbruk, skritt, estimert distanse og antall høydemeter tilbakelagt, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn, estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.

En enkel Velværesjekk lar deg måle flere helseindikatorer, inkludert hvilepuls, hjertefrekvensvariabilitet (HRV), oksygenmetning, pustefrekvens og stress, i løpet av en 30-60 sekunders test.


Smartfunksjoner

Av smartfunksjoner finnes støtte for smartvarsler, apper for værmelding, soloppgang/solnedgang, høyde, barometer, etc., og ikke minst utløserfunksjon for GoPro- eller Insta360 actionkamera. Det er innebygd lagring for musikk, men her må du i så fall lege inn musikk som gode gamle mp3-filer ettersom offline streaming av Spotify glitrer med sitt fravær. Det er heller ikke mulig å bruke klokken til å kontrollere musikk på telefonen, eller benytte kontaktløs betaling.


Enkelt brukergrensesnitt og oversiktlig COROS app

Har du først brukt en COROS-klokke så kjenner du igjen alle. Brukergrensesnittet er enkelt med en dreibar krone som lar deg fly gjennom menyene, eller zoome inn/ut av kartene, en «tilbake-knapp» nederst, og en «lys-knapp» øverst. I COROS-appen (eller på nettsiden) kan du studere statistikk over ulike parametre og aktiviteter, samt få dyptgående treningsbelastning og analyse. COROS appen er også stedet der du enkelt kan oppdatere klokken, endre/legge til flere urskiver (noe det er mange av), koble til tredjeparts tjenester, endre visninger på menyer, treningsvisning, etc., samt legge til å fjerne kart uten å måtte gå omveien via PC.

COROS har også en egen «kart seksjon» der du laster ned og oppdaterer kart, samt får muligheten til å opprette ruter som du synkroniserer direkte til klokken- selv midt under en aktivitet. Personlig har jeg brukt mange rutebyggere, både apper og nettjenester, men COROS er min foretrukne tjeneste.


Konkurrenter

COROS VERTIX 2S stiller i direkte konkurranse med modeller som Garmin Fenix 7 Pro serien, Garmin epix Pro (Gen 2), Suunto Vertical/Suunto Race, og også modeller som Garmin Forerunner 965 og Apple Watch Ultra. Ikke minst sin «lillebror» COROS APEX 2 Pro som er mer eller mindre samme klokke, men i en mindre og lettere innpakning, og uten de siste oppdateringene på GPS-fronten.

Det er dog noen betydelige forskjeller mellom noen av disse, spesielt til Forerunner 965 og Apple Watch Ultra, selv om samtlige klokker har mange av de samme funksjonene som 90% av oss bruker.

Test av samtlige modeller finner du her:

Under følger en lang rekke bilder som illustrerer størrelsesforskjellen på ulike alternative modeller.


Konklusjon


COROS VERTIX 2S
COROS VERTIX 2S

Product Name: COROS VERTIX 2S

Brand: COROS

Offer price: 7790

Currency: NOK

Konklusjon

COROS VERTIX 2S er ingen gigantisk oppgradering, men det trenger den heller ikke å være. COROS har fokusert på det aller viktigste med en dedikert pulsklokke- å gjøre pulsmålingen mer nøyaktig, og å forbedre GPS-en ytterligere.

COROS fortsetter å prioritere trenings- og outdoor funksjonene i klokkene sine og ser ikke ut til å ville bygge inn bedre støtte for smartfunksjoner. De er også en ava ytterst få produsenter som frastår fra AMOLED-skjerm.

COROS VERTIX 2S er først og fremst en klokke for deg som ønsker et pålitelig og kraftig treningsverktøy som holder koken gjennom mye og røff bruk, og som ser batteritid som viktigere enn alle mulige ekstra funksjoner.

Bare husk at for samme pris kan du få langt flere funksjoner med klokker som Garmin Fenix 7 Pro, eller Garmin Forerunner 965. Og heller ikke glem lillebroren COROS APEX 2 Pro.

Overall
85%
85%

Pros

 • Svært robust byggekvalitet.
 • Komfortabel passform og reim.
 • Meget nøyaktig GPS (Multiband GNSS).
 • Ok pulssensor.
 • EKG-sensor for HRV-måling.
 • Meget god batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Omfattende aktivitets- og helsemåling.
 • Gode kart som er enkle i bruk.
 • Sving-for-sving navigering.
 • Rask og enkel nedlasting av kart via COROS appen.
 • COROS app er enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper.
 • Mangler avanserte treningsfunksjoner.
 • Ingen ANT+ støtte.
 • Noe ustabile pulsmålinger.
 • Når vi se AMOLED-skjerm?


Del gjerne: