Test: COROS PACE 3

6. september, 2023 (oppdatert 18. juni 2024)

Featured image for “Test: COROS PACE 3”

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn du kan forvente av en pulsklokke til under 3000 kr.

Den har vunnet utallige kåringer for beste budsjett pulsklokke, og har fått mengder av skryt her på nettsiden. COROS PACE 2 byr på langt mer enn prisen på 2199 kr skulle tilsi, og nå har den tre år gamle favoritten fått en solid oppdatering.

COROS PACE 3 bringer med seg mye nytt, både i form av design og funksjoner. De viktigste nyheter kan oppsummeres som følger:

 • Skjerm: Ny touchskjerm (samme størrelse på 1,2″). Oppgradert bakgrunnsbelysning.
 • Optisk pulsmåling: Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • Batteritid: Utvidet batteritid til 24 dager i smartklokkemodus og opptil 38 timer med kontinuerlig GPS. Tidligere 20 dager og 30 timer.
 • Ny GNSS-chip: Flerfrekvens GPS (mer nøyaktig måling i vanskelige områder).
 • Nye aktivetsprofiler: Terrengløp, Hiking/Turgåing, Ski, Snowboard, Langrenn
 • Tilkobling: Fjernet støtte for ANT+ (støtter Bluetooth og WiFi).
 • Intern lagring: 4 GB lagring for mulighet til å lagre mp3-filer.
 • Farger: Flere farger og reimer.

COROS PACE 3 går med det i strupen på andre kjente budsjettmodeller som Garmin Forerunner 55, Garmin Forerunner 265, Polar Pacer/Pacer Pro og Wahoo Element Rival, og retter seg mot deg som ønsker mest og best mulig treningsfunksjoner for pengene.COROS PACE 3
COROS PACE 3

Brand: COROS

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

COROS PACE 3 setter en ny standard for hva pulsklokker i prisklassen rundt 3000 kr er i stand til å levere. Her får du funksjoner som i de fleste tilfeller er forbeholdt klokker som koster det dobbelte, og i tillegg en batteritid som gjør at du slipper å bekymre deg for å gå tom for batteri i hverdagen.

COROS PACE 3 er ikke perfekt, og den mangler grunnleggende smartklokkefunksjoner som kontaktløs betaling og musikk kontroller, men den tilbyr desto flere treningsfunksjoner som absolutt ikke er vanlig i denne prisklassen.

Her får du multibånd-GPS, en helt ok pulsmåler, måling av løpskraft direkte fra håndleddet, tilgang til et stort utvalg treningsøkter, treningsprogrammer og personlig coaching og brødsmuleruting med sving-for-sving navigering – alt samlet i en oversiktlig og flott app og en klokke med et superenkelt brukergrensesnitt.

COROS PACE 3 er unik i sin prisklasse, og konkurrentene er velkommen til å følge etter.

Overall
91%
91%

Pros

 • Svært lett og komfortabel i bruk.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Nøyaktig GPS (multibånd-GPS).
 • Relativt god pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Måler mange ulike aktivitets- og helsedata, inkludert HRV.
 • Løpskraft og Effort pace.
 • COROS app har blitt mye bedre, og er både oversiktlig og enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.
 • 4 GB intern  lagring for musikk.
 • Svært mye for pengene.

Cons

 • Begrenset smartklokkefunksjon (mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper).
 • Ingen ANT+ støtte.

OversiktCOROS lanserte den første generasjonen PACE i mai 2018, før de senere fulgte opp med PACE 2 i august 2020. PACE 2 introduserte den karakteristiske kombinasjonen av en roterbar krone og en knapp, bedre GPS, lengre batteritid, flere aktivitetsprofiler, søvnsporing, m.m..

COROS PACE 3 er ikke en like stor oppdatering, men det er heller ikke nødvendig, og i korte trekk retter den tredje generasjonen opp i så godt som alt som manglet.

Tabellen under viser de viktigste forskjellene mellom COROS PACE 3 og PACE 2.

COROS PACE 3COROS PACE 2
Batteritid
Batterikapasitet236 mAh220 mAh
GPS-modus38 timer20 dager
Smartklokkemodus24 dager20 dager
Alle systemerMultibånd-GPSStøtter opptil 4 systemer samtidig.
FlerfrekvensStøtter L1 + L5 flerfrekvens
Design/Byggekvalitet
Størrelse41,9 x 41,9 x 13 mm42 x 42 x 13,6 mm
RammematerialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
BezelmaterialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
UrglassmaterialeMineral glassMineral glass
Vekt30 gram29 gram
Skjermstørrelse1,20’’ (240 x 240 px)1,20’’ (240 x 240 px)
SkjermtypeMIPMIP
TouchskjermJaJa
Vanntetthet5 ATM5 ATM
TilkoblingBluetooth 5.0, WiFi (5 GHZ / 2,4 GHZ)ANT+, Bluetooth,
Intern lagring/minne4 GB (lagring for musikk)
SensorerPulssensor (oppgradert), SpO2, Barometrisk altimeter, Akselerometer, Termometer, Gyroskop, KompassPulssensor, Barometrisk altimeter, Akselerometer, Termometer, Gyroskop, Kompass

Design, skjerm og byggekvaltiet

COROS PACE 3 bygger videre på suksessformelen til PACE 2, men introduserer både en touchskjerm, ny og mer nøyaktig GPS, samt en redesignet optisk pulssensor for bedre pulsmålinger.

Skjerm

COROS PACE 3 bevarer det slanke og nette designet med en vekt på kun 30,3 gram med nylonreim, og 38 gram med silionreim. Tilsvarende vekt for PACE 2 var henholdsvis 29 gram og 36 gram.

Skjermen har den samme størrelsen på 1,2″ med en oppløsning på 240 x 240 px og består av relativt enkelt mineral glass, men har nå fått støtte for touch, samt oppgradert kontrast slik at den er litt lettere å lese utendørs. Sammen med den karakteristiske dreibare kronen og den ene knappen bidrar touchskjermen til at betjeningen av klokken er enda enklere enn tidligere. Om du ikke liker å bruke touch, så kan du velge å deaktivere det helt, eller aktivere det kun for navigasjon.

For å være enklere å lese i dårlig belysning har COROS PACE 3 en egen «nattmodus» som automatisk aktiverer bakgrunnsbelysningen ved solnedgang og deaktiveres ved soloppgang (kan aktiveres/deaktiveres manuelt). I tillegg er selve lyset på bakgrunnsbelysningen enda sterkere og gjør skjermen lettere å lese i dårlig belysning.


Byggekvalitet

COROS PACE 2 vakte oppsikt for å være «verdens letteste multisportklokke» på 29 gram, og nykommeren legger seg i det samme området med sine 30 gram og 11 millimeter tykkelse. Mye av den lave vekten skyldes at hele klokkehuset er bygget i fiberforsterket polymer som både er lett og solid, selv om det ikke gir den samme premium-følelsen som stål, aluminium eller titanium. COROS PACE 3 er uansett 5 ATM sertifisert og kan fint brukes til svømming.

COROS har merkelig nok valgt å gå bort i fra støtten for ANT+ på alle sine nye modeller og satser utelukkende på Bluetooth (PACE 2 støttet både ANT+ og Bluetooth), men PACE 3 har til gjengjeld tøtte for WiFi som gjør det enklere å oppdatere klokken gjennom «over the air» oppdateringer. De har til og med inkludert 5 Ghz støtte slik at ned- og opplasting går enda raskere enn vanlig.

COROS PACE 3 er tilgjengelig i to farger på urkassen; svart og hvit – og begge kan kjøpes med nylonreim eller silikonreim. I tillegg er det mulig å bestille en rød «Track Edition» fra COROS sine hjemmesider, samt to «limited editions» under navnene COROS PACE 3 Retro Edition og COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition. Samtlige modeller tilbyr de samme funksjonene, og det er kun farge og eventuelt reimen som skiller de. Merk at både Track Edition og Retro Edition kun er tilgjengelig med silikonreim, mens Eliud Kipchoge kun er tilgjengelig med nylonreim.

Klokken er kompatibel med standard 22 mm hurtigutløsningsreimer (tidligere 20 mm på PACE 2) slik at du kan bytte til andre farger eller materialer, men det krever litt pirkearbeid ettersom COROS har valgt å gå for den enklere hurtiutløsnings-mekanismen på kun den ene siden, mens du må frem med en kniv eller annen spiss gjenstand for å pirke ut pinnen som holder reimen på plass på den andre siden.

Undertegnede har testet modellen med nylonreim, og den er rett og slett latterlig lett. I løpet av testperioden var det flere ganger jeg glemte at jeg hadde en klokke på hånden, for det var umulig å føle at det var noe der. Du bør til gjengjeld være klar over at den kan være litt vanskelig å ta på ettersom du må manøvrere hånden gjennom en smal åpning, og den holder seg fuktig når du bader/svømmer, eller svetter mye. Men har du tynne håndledd og ønsker en klokke som gjør minst mulig ut av seg, så er COROS PACE 3 en gave til deg. Den slanke profilen gjør også at det er lett å få på/av en våtdrakt dersom du bruker klokken under svømming/triatlon.


Enda lengre batteritid

PACE 2 hadde allerede god batteritid med opptil 20 dager i smartklokkemodus og 30 timer i treningsmodus med GPS, men COROS PACE 3 utvider dette til henholdsvis 24 dager og 38 timer.

Ettersom COROS PACE 3 nå har fått en oppgradert GNSS-chip med støtte for flerfrekvens GPS (multibånd-GPS) har den også flere batterimoduser. Jo flere GNSS-systemer og frekvenser som er i bruk samtidig, desto mer batteri benyttes. COROS har oppgitt følgende tall:

 • Standard GPS: 38 timer
 • Alle systemer: 25 timer
 • Flerfrekvens: 15 timer
 • Smartklokke: 24 dager (18 dager med søvnsporing)

Ønsker du å maksimere batteritiden anbefales det å deaktivere PulseOx-sensoren som måler oksygenmetning kontinuerlig gjennom døgnet. Denne er kjent for å bruke mye batteri (uavhengig av klokkemodell). COROS gir deg også valget mellom å måle puls med 1 sekunds intervall i vanlig klokkemodus, eller en gang per 10 minutt dersom du ønsker å utvide batteritiden.

Å fullade klokken tar knappe to timer og gjøres med en medfølgende kabel som festes på undersiden.


Ny og bedre GNSS-chip

COROS PACE 2 hadde støtte for å bruke opptil fem GNSS-systemer samtidig (GPS, GLONASS, GALILEO, BeiDou, QZSS) og leverte stort sett gode GPS-målinger. PACE 3 er utstyrt med en ny og bedre GNSS chip med støtte for flerfrekvens GPS (GPS (L1 + L5 Dual Frequency), GLONASS, GALILEO, BeiDou, QZSS), noe som legger til rette for enda bedre presisjon og ikke minst høydemålinger.

Flerfrekvens-GNSS tillater klokken å ta i bruk flere frekvenser fra et stort antall satellitter samtidig, og minimerer dermed risikoen for feilmålinger i vanskelige miljøer/terreng som trange gater, dype daler, tette skogområder, steile fjellområder, etc.. I tillegg til mer nøyaktig sporing, vil klokken etablere raskere kontakt med satellittene slik at du ikke behøver å stå og vente på at klokken skal bli klar.

Multibånd-GNSS har tidligere vært forbehold relativt kostbare modeller, men COROS PACE 3 tar dette til et nytt prisnivå. Selv COROS APEX 2 som koster 1500 kr mer har ikke multibånd-GNSS.

Mer om flerfrekvens-GNSS, eller «mutlibånd-GNSS», kan du lese her:

COROS PACE 3 er lynrask til å finne satellittsignalet (som regel innen 10 sekunder), og presisjonen er stort sett god. Jo flere satellittsystemer du aktiverer samtidig, desto bedre blir nøyaktigheten, men selv ikke i beste GNSS-modus når den opp til presisjonen du får fra Garmin sine toppmodeller, eller Suunto Vertical. Disse er som regel «spot on» uansett hvor utfordrende terrenget er, men PACE 3 kan vingle noe rundt det opprinnelige sporet.

Uansett, til 3000 kr er det egentlig ikke lov å klage, og for de fleste vil dette være mer enn bra nok.


Brødsmuleruting kom til PACE 2 gjennom en oppdatering først våren 2023, men er allerede på plass på PACE 3. I tillegg har den fått støtte for sving-for-sving veiledning og «tilbake til start».

Brødsmuleruting er en tegnet linje av løypeprofilen, og viser ved hjelp av piler hvor du skal svinge når du følger en forhåndsbestemt rute. Det er en enkel og grei løsning som hjelper det å navigere til et bestemt punkt, følge en angitt løype, eller finne tilbake til start.

COROS PACE 3 støtter også ruteimport, og COROS har gjort det takknemlig enkelt å legge inn ruter på klokken enten du har brukt en app/nettside for å opprette en rute (f.eks. UT.no), eller du laster ned en rute fra en konkurranse, etc. som du ønsker å følge.

Brødsmuleruting og sving-for-sving veiledning gir mulighet for å benytte enkel navigering for aktiviteter som løping, terrengløp, gåturer/fjellturer og sykling. COROS appen inkluderer også en brukervennlig rutebygger som gjør det enkelt å opprette ruter som synkroniseres til klokken, og med sving-for-sving navigering vil du bli varslet om kommende svinger/kursendringer på ruten du følger. Du kan til og med opprette en rute underveis i en aktivitet, som du deretter sender til klokken. Dette er utrolig smart å gjøre det enkelt å navigere til et ønsket sted underveis på en tur.

Til tross for mangelen på kart er brødsmuleruting et svært nyttig verktøy enten du løper på vei, i skogen eller på fjellet. Ønsker du kart på klokken bør du vurdere COROS APEX 2/APEX 2 Pro, men de koster til gjengjeld noen tusenlapper mer.

Merk at sving-for-sving veiledning ikke er tilgjengelig for sykling, men i første omgang løping, gåturer og fjellturer.


Ny optisk pulssensor

Pulssensoren på COROS PACE 2 var liten og leverte aldri helt den presisjonen du ønsker fra en god pulsklokke. PACE 3 kommer med en redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet. Den nye sensoren er mye større og benytter langt flere LED-dioder (5 vs. 1) i tillegg til 4 fotodetektorer, noe som legger til rette for mer presise pulsmålinger.

COROS er ikke helt på nivå med Garmin sin ELEVATE 5 sensor, eller Apple sin pulssensor som brukes i Apple Watch, men den gjør likevel en grei jobb med å måle puls under en rekke aktiviteter. Som alltid vil aktiviteter som innebærer raske pulsendringer og store armutslag være utfordrende, men det gjelder samtlige pulsklokker med optisk pulsmåling. COROS PACE 3 støtter uansett bruk av ekstern pulssensor (Bluetooth) dersom du ønsker enda mer nøyaktige pulsmålinger.


Trening – Flere aktivitetsprofiler

Et av de største savnene da PACE 2 ble lansert var mangelen på andre aktivitetsprofiler enn profiler knyttet til løping, sykling og svømming. COROS har i senere tid introdusert nye aktivitetsprofiler gjennom flere oppdateringer, og COROS PACE 3 retter opp de siste manglene som gjør at klokken også er godt egnet for deg som liker å gå på fjellturer, kjøre på ski, gå langrenn, etc…

De nye aktivetsprofilene inkluderer; Terrengløp, Hiking/Turgåing, Ski, Snowboard, Langrenn. Samtlige av disse vil komme til PACE 2 gjennom en kommende oppdatering.

COROS åpner nå for å opprette egendefinerte aktivitetsprofiler slik at du kan skape og tilpasse din egen aktivitetsprofil for en bestemt aktivitet. Disse lar deg registrere data for et bredt spekter av idretter og støtter ulike sportsinteresser for mer nøyaktig sporing av treningen din.

Hver aktivitetsprofil er satt opp med datafelter som er mest mulig relevant for den aktuelle aktiviteten. For eksempel vil «Ski/Snowboard» gi deg data som antall runder du kjører i alpinanlegget/fjellet, antall høydemeter du har klatret/kjørt nedover, totale antall nedkjøringer, gjennomsnittlig hastighet, tid per runde, m.m.. «Styrketrening» teller antall repetisjoner, «Hoppetau» teller antall hopp, hopp per minutt, hopp per sett, osv.., «Hiking» gir innsikt i høyde, antall høydemeter, stigningprosent, etc., mens «Svømming utendørs» registrerer total avstand, tempo, antall tak, tempo for tak, kalorier, SWOLF (effektiviteten), m.m..

De ulike aktivitetsprofilene kan tilpasses med opptil seks ulike skjermer med åtte ulike datafelter hver. Dette gjøres enkelt i COROS appen, og prosessen er så enkel at UX teamet til COROS virkelig fortjener julebonus. Til tross for at skjermen på 1,2″ er relativt liten, så føles ikke åtte datafelter spesielt lite, og det er lett å lese skjermen selv når du kaster et raskt blikk.

Der Garmin og Polar frister med mengder av ulike treningsverktøy, er COROS relativt beskjeden. Her er det ingen verktøy som PacePro, ClimbPro, Popularitetsruting, Real-Time Stamina, Virtuell Partner/Racer, etc., men du kan sette opp enkle intervaller direkte på klokken, eller bruke COROS appen/nettsiden til å «bygge» din egen treningsøkt. For de ulike aktivitetene kan du opprette varsler for tråkkfrekvens, distanse, tempo, puls og kraft, og auto-pause under en treningsøkt.

For de fleste vil nok dette være mer enn nok, men det er viktig å være klar over dersom du er ute etter spesielle funksjoner.

PACE 3 måler ellers alt du trenger av puls, tid, hastighet, distanse, høydemeter, tråkkfrekvens, etc.. Klokken har også integrert kraftmålingen direkte i klokka, og kobler du til løpssensoren COROS POD 2 vil du i tillegg kunne få avansert løpsdynamikk (les mer HER). COROS måler også det de kaller «Effort Pace» som er en litt mer avansert variant av høydejustert tempo (viser din faktiske løpsfart på flatt underlag basert på stigning, personlig form og ditt maksimale oksygenopptak). Kombinert med den gode batteritiden har COROS PACE 3 alt som skal til for å gjennomføre alt fra et Ironman til KK Mila.


Aktivitet og søvnsporing

COROS PACE 3 byr ellers på 24/7 aktivitetssporing og detaljert søvnsporing med tid i ulike søvnfaser. Klokken måler puls, skritt, distanse, høydemeter, oksygenmetning og søvn.

Nytt for PACE 3 er en PulseOX-sensor som måler oksygenmetningen i blodet automatisk gjennom natten og ved manuelle målinger. I tillegg vil klokken estimere VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand. Klokken har også en enkel «recovery advisor» som beregner den gjenværende energien din i prosent fra 0 til 100. Denne er langt i fra like avansert som Garmin sin Body Battery, men bedre enn ingenting.


Automatisk HRV-måling

Ved lansering manglet denne funksjonen, men COROS oppdaterer klokkene sine hyppig og har nå inkludert muligheten til å måle HRV (hjertevariabilitet) automatisk gjennom natten.

Hjertefrekvensvariabilitet (HRV) er målingen av faktisk variasjon mellom påfølgende hjerteslag. Når du har på deg COROS-klokken mens du sover, blir HRV-en automatisk registrert for å hjelpe deg med å måle og vurdere kroppens respons på stress slik at du kan gjøre nødvendige justeringer før dagens trening. I COROS appen får du tilgang til ukentlige og månedlige data slik at du lettere kan forstå trender/utvikling av HRV over tid, samt overvåke effekten av treningsbelastning, livsstilsendringer, ernæring, søvnkvalitet, eller sykdom.

De daglige og ukentlige HRV-dataene kan sees både i COROS-appen og på klokken. I appen vil HRV-målingene være tilgjengelig på fremsiden der du trykker på «HRV fanen» for å se ytterligere detaljer. På klokken blar du opp eller ned gjennom widgetene for å finne HRV, og trykker deretter på den digitale kronen for å se flere detaljer.

COROS HRV sporing

Daglig Stress

COROS PACE 3 har også fått muligheten til å måle «daglig stress». Ved å bruke sanntidsdata fra hjertefrekvens og hjertefrekvensvariabilitet (HRV) vil klokken i løpet av dagen gi deg en sanntidsanalyse av stress. Selv om treningsøktene dine kan være den mest fysiske belastningen du opplever i løpet av dagen, kan ting som møter, relasjoner eller til og med å sitte i trafikk påvirke de generelle stressnivåene dine. Ved å måle daglig stress kan du se det hele bildet og ta informerte beslutninger om når du skal trene, når du skal hvile, og mer.

Du kan se nivåene av daglig stress direkte på klokken ved å scrolle opp fra hovedskjermen for å finne daglig stress-widgeten, eller se det i COROS-appen på siden for fremgang. Merk at «Daglig stress» vil redusere total batteriforbruket når det er slått på.


Velværesjekk

Velværesjekk er en enkel test for å måle flere helseindikatorer, inkludert hvilepuls, hjertefrekvensvariabilitet (HRV), pustefrekvens og mer. Ved å bruke velværefunksjonen hver morgen kan du se hvordan disse datapunktene endrer seg over tid, eller bruke den etter behov når du trenger ytterligere helseinnsikt.

For å bruke Velværesjekk-funksjonen, hold inne tilbake-knappen for å få tilgang til verktøykassen, bla ned til du finner Velværesjekk. Følg instruksjonene på klokken for å registrere en 30-60 sekunders test. Resultatene finner du både på klokken og i COROS-appen. I appen kan du se Velværesjekk-testen fra inneværende dag, eller klikk på historikk øverst til høyre for å se hvordan testresultatene varierer over tid.

COROS Velværesjekk

Med lansering av HRV-sporing, Daglig stress og Velværesjekk, har COROS redusert gapet til Garmin som var først ute ved å tilby både både Body Battery, HRV Status, Stress-måling og Training Readiness som alle gir deg dypere innsikt og forståelse av kroppens energinivå, og når og hvor intensivt kroppen kan trene. Polar har sin Sleep Wise som gir innsikt i når på døgnet kroppen er mest mottakelig for trening, men går ikke like grundig til verks som COROS og Garmin.


Litt smartere som smartklokke

COROS PACE 3 støtter i likhet med PACE 2 smartvarsler, men PACE 3 er oppgradert med 4 GB intern lagring slik at du kan lagre mp3-filer på klokken for avspilling gjennom trådløse ørepropper. Det er fremdeles ingen muligheter for streaming av musikk via Spotify/Deezer, etc, slik du finner på flere av Garmin sine populære modeller, men det kjedeligste er at du ikke kan kontrollere musikken på telefonen. COROS har til gjengjeld en god historie med å oppdatere klokkene sine med nye funksjoner gjennom levetiden, så det er lov å håpe at det kan komme i fremtiden.

Ellers er ikke PACE 3 videre smart, og det er ingen støtte for kontaktløs betaling, apper, etc… Til gjengjeld kan du bruke klokken som en kontroll for actionkameraer fra GoPro og Insta360, sette alarmer, bruk «find telefonen»-funksjon, samt ulike tidtaker. Og ikke minst kan du velge blant et stort utvalg urskiver, samt opprette din egne personlige urskive med et bilde du selv velger.

COROS har også fått på plass en vær-widget som viser været for inneværende dag, prognoser for de neste seks timene eller syv dagene, samt vindhastighet, UV-indeks, luftfuktighet og luftkvalitet, m.m..

Vær-widgeten oppdateres automatisk når du åpner COROS-appen og synkroniserer den med klokken.


Tilgang til treningsprogrammer og personlig coach

COROS PACE 3 gir deg tilgang til COROS EvoLab, Training Hub og COROS Coach helt gratis. Dette er tre kraftige og omfattende verktøy laget for å hjelpe deg til å prestere bedre, både på og utenfor treningsarenaen.

COROS EvoLab er COROS sin idrettsvitenskapelige plattform utviklet for å gi personlig tilpasset trenings-, restitusjons- og prestasjonsevalueringer.

COROS Training Hub er en plattform/webportal som lar deg analysere treningsdata, samhandle med en trener å planlegge treningsøkter. Gjennom COROS appen og nettsiden får du tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming som kan hjelpe deg å bli en bedre utøver. Her kan du også bygge din egen styrkeøkt der du setter sammen ulike øvelser, velger antall repetisjoner, sett, pauser, etc..

COROS gir deg også tilgang til personlig tilpasset treningsplan. COROS sine personlige maratonplaner tar i bruk tidligere treningsdata for å automatisk bygge en plan som hjelper deg med å nå målene dine. Alt du behøver å gjøre er å angi løpsdatoen, eller en startdato for planen, samt oppgi måltiden din og ønsket treningsintensitet. Når du lagrer planen i treningskalenderen i COROS appen vil den automatisk synkroniseres med klokken som deretter minner deg på kommende treningsøkter, samt veilededer deg underveis.

COROS-klokkene viser ikke de samme «videoene» av øvelsene slik som enkelte Garmin- og Polar pulsklokker, men du får se øvelsene i appen, samt veiledning i form av tid og intensitetssoner slik at du enkelt kan følge med på økten ved å gløtte ned på skjermen. I COROS appen vil et «varmekart» vise hvilke muskler du har trent mye/lite. Klokkene klarer også til en viss grad å telle antall repetisjoner, selv om den ikke alltid treffer.

I tillegg vil klokken gi deg Running Index som indikerer den generelle løpeformen din på en score fra 0 til 100 (høyere er bedre), og en «Race predictor» som estimerer hvor raskt du er i stand til å fullføre en 5, 10, 21 og 42 km.

COROS Coaches ble lansert vinteren 2023 og er en relativt unikt tjeneste for alle som eier og bruker en COROS-klokke. COROS Coaches tilbyr 1-til-1 coachingråd basert på hver enkelt brukers egne data. Alle som eier en COROS-klokke har muligheten til å sende forespørsler til sertifiserte trenere hos COROS med til sammen mer enn 25 års erfaring, og deretter motta personlige svar. Og alt dette er gratis.

Løpeformtest

Ved å bruke COROS POD eller POD 2 kan du få detaljert informasjon om løpeformen din. Finn ut om du er en bakke- eller luftløper, vurder vinkelen på fotavsettet ditt og forstå styrkene og områdene for forbedring i løpsmekanikken din.

Mens du har POD eller POD 2 festet på hoften, scroll ned til «Fitness Tests» i startmenyen for aktiviteter på klokken. Etter å ha tatt en rask 10-minutters test, vil du motta en detaljert analyse av løpsformen på klokken, og i aktivitetssammendraget i COROS-appen. Klikk på «Assessment Details» for å få en fullstendig gjennomgang.


Oversiktlig og god COROS app

Mye av informasjonen som klokken registrerer kan sees direkte på klokken, men den beste oversikten får du i COROS appen og på nettsiden. Her vil du også se historikk tilbake i tid og sortere på ulike parameter og aktiviteter, samt studere treningsbelastning og analyse. COROS appen er også stedet der du enkelt kan oppdatere klokken, endre/legge til flere urskiver, koble til tredjeparts tjenester, endre visninger på menyer, treningsvisning, etc..

COROS er en veldig åpen plattform og lar deg enkelt dele økter til tredjeparts tjenester som Strava, TrainingPeaks, Komoot, Apple Health, m.m., men du får ingen Strava Live Segments som på enkelte modeller fra Garmin, Polar og Suunto.


Konkurrenter

Noe av det som gjør PACE 3 så unik er prisen, nemlig 3000 kr. Det er nemlig svært få alternativer som kan by på like mye i denne prisklassen. Som en ren treningsklokke er PACE 3 kort oppsummert et kupp, men er du ute etter en klokke som i større grader gir deg info om egen helse, så er Garmin sine alternativer med funksjoner som HRV Status, Body Battery, respirasjonssporing, etc., fremdeles bedre alternativer.

Garmin Forerunner 165 er den nærmeste konkurrenten med en startpris på 3399 kr, og 3999 kr fo modellen med støtte for strømming av musikk via Spotify. Forerunner 165 har sin styrke i en lekker AMOLED-skjerm, mye enklere betjening takket være en responsiv touchskjerm + fem knapper og et mer strukturert menysystem, samt langt mer omfattende helsemålinger. COROS PACE 3 byr på enda flere aktivitetsprofiler og er den eneste med støtte for multisport, men Forerunner 165 dekker likevel de fleste aktiviteter både inne og ute.

Garmin Forerunner 255 Music er enda litt mer avansert og er på mange måter PACE 3 sin nærmeste konkurrent. Her får du en meget nøyaktig GPS og pulssensor, enda flere treningsfunksjoner, god batteritid, omfattende aktivitets- og helsemåling, og ikke minst flere smartfunksjoner, men så koster den også 2000 kr mer.

Fra Polar finner vi multisportklokken Polar Pacer Pro, men batteritiden er kortere, brukeropplevelsen trekkes noe ned av et foreldet brukergrensesnitt, og den koster også 500 kr mer (3500 kr).

Så har vi COROS sin egen PACE 2. Modellen er allerede tre år gammel, men får stadig oppdateringer som gjør den bedre for hver gang. Foruten om den oppgraderte GPS-en, pulssensoren, økte batteritiden, touchskjermen, litt kraftigere bakgrunnsbelysningen og innebygde lagringen, så er COROS PACE 2 nesten samme klokke som PACE 3 – og den koster 800 kr mindre (2199 kr vs. 2999 kr).

Om du synes prisforskjellen er verdt det eller ikke er helt opp til deg, men en prisøkning på (kun) 800 kroner i løpet av tre år, og med såpass mange oppgraderinger, så er det i hvert fall ikke ille sett i lys av hvordan markedet har utviklet seg. Her får du valuta for hver eneste krone.

Se også disse artiklene om COROS:


Konklusjon


COROS PACE 3
COROS PACE 3

Brand: COROS

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

COROS PACE 3 setter en ny standard for hva pulsklokker i prisklassen rundt 3000 kr er i stand til å levere. Her får du funksjoner som i de fleste tilfeller er forbeholdt klokker som koster det dobbelte, og i tillegg en batteritid som gjør at du slipper å bekymre deg for å gå tom for batteri i hverdagen.

COROS PACE 3 er ikke perfekt, og den mangler grunnleggende smartklokkefunksjoner som kontaktløs betaling og musikk kontroller, men den tilbyr desto flere treningsfunksjoner som absolutt ikke er vanlig i denne prisklassen.

Her får du multibånd-GPS, en helt ok pulsmåler, måling av løpskraft direkte fra håndleddet, tilgang til et stort utvalg treningsøkter, treningsprogrammer og personlig coaching og brødsmuleruting med sving-for-sving navigering – alt samlet i en oversiktlig og flott app og en klokke med et superenkelt brukergrensesnitt.

COROS PACE 3 er unik i sin prisklasse, og konkurrentene er velkommen til å følge etter.

Overall
91%
91%

Pros

 • Svært lett og komfortabel i bruk.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Nøyaktig GPS (multibånd-GPS).
 • Relativt god pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Måler mange ulike aktivitets- og helsedata, inkludert HRV.
 • Løpskraft og Effort pace.
 • COROS app har blitt mye bedre, og er både oversiktlig og enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.
 • 4 GB intern  lagring for musikk.
 • Svært mye for pengene.

Cons

 • Begrenset smartklokkefunksjon (mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper).
 • Ingen ANT+ støtte.

Del gjerne: