Test: Garmin Bounce

11. desember, 2022 (oppdatert 31. mai 2024)

Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke for barn? Resultatet; Garmin Bounce, og sannsynligvis en mengde fornøyde foreldre.

Det er ikke første gang Garmin lanserer en egen klokke for barn, og heller ikke første gang de lanserer en klokke med begrenset LTE-funksjonalitet, men det er første gang de kombinerer dette til en enhet rettet mot å gjøre kontakten mellom barn og voksen mye lettere enn tidligere. Her er Garmin Bounce.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.Garmin Bounce – Smartklokken som gjør det enkelt

Garmin Bounce bygger på den populære aktivitetsmåleren Garmin Vivofit jr.3, men oppgraderer den på en rekke områder samtidig som den får LTE-funksjon.

Klokken har fokus på å være brukervennlig og enkel å moro i bruk, og både grensesnitt og app er bygget opp for å kreve minimalt med opplæring (både fra barn og foresatte…). Hvis du føler deg usikker er det flotte YouTube-videoer i appen som viser hvordan du setter opp og tar i bruk klokken.

Garmin Bounce benytter en 1,3″ stor firkantet touchskjerm med skarpe farger, god lysstyrke og flotte tilpassbare urskiver. Vekt og størrelse er perfekt for og kunne bæres av en liten hånd døgnet rundt, og 5 ATM-sertifiseringen gjør at den kan brukes i vann uten bekymringer. Klokken har også innebygd høyttaler og mikrofon slik at den støtter talemeldinger, samt at høyttaleren brukes til ulike lydvarsler.

Garmin Bounce har innebygd GPS/Glonass, et akselerometer, og måler skritt, distanse, aktivitetsminutter og søvn. Det er ingen pulssensor, så all aktivitet/bevegelse beregnes ved hjelp av akselerometeret. Det er også støtte for WiFi, ANT+ og Bluetooth.

Den eneste begrensingen som er verdt å være klar over er batteritiden som strekker seg på opptil to dager, noe som er i sterk kontrast til Vivofit jr.3 som tilbyr opptil 1 års batteritid. Ladingen skjer heldigvis raskt (ca. 1 time), og Bounce bruker den samme ladekabelen som alle nyere Garmin-klokker (foruten MARQ Gen 2).

Garmin Bounce er tilgjengelig i fargene Green Burst, Black Camo og Lilac Floral.


Enkle smartklokkefunksjoner

Garmin inkluderer «vanlige» klokkefunksjoner som tidtaker, stoppeklokke og alarmklokke, samt smartfunksjoner som værmelding og «finn klokken funksjon» (for sistnevnte kreves det at klokken er innen rekkevidde for telefonens Bluetooth). Her finnes også flere spill, spørrekonkurranser og utfordringer som kan motivere barna til å være mer i aktivitet.

I Garmin Jr.-appen finnes en rekke urskiver å velge mellom, men kun seks urskiver kan være installert på klokken samtidig. Ønsker du å være ekstra kreativ er det mulig å bruke et eget bilde du knipser med telefonen, eller et annet kamera. Ved å sveipe til venstre/høyre på skjermen kan man bla mellom widgeter/apper som ledertavle for konkurranser, «min dag» som viser skritt, aktivitetsminutter, nivå for eventyrspill, siste aktivitet og værmelding.


Garmin Bounce – Aktivitet og trening

Garmin har valgt å ta en forsiktig tilnærming til «treningsfokuset» i barneklokkene, men oppfordrer mer til aktivitet og moro. Garmin Bounce inkluderer aktivitetsprofiler som gå, løp, sykling, bassengsvømming og annet. For de tre første benyttes GPS-en til å registrere hastighet/tempo og distanse, men for svømmingen teller klokker antall lengder. Det kan opprettes varsler basert på tid og avstand, og for løping kan det settes opp varsler for «Løp/Gå». GPS-sporingen er faktisk imponerende god til tross for at det er en relativt enkel GNSS-chip.

Den foresatte som er tilknyttet klokken vil få beskjed når en aktivitet er startet og får en oppsummering av økta i Garmin Jr.-appen når den er avsluttet. Det er forholdsvis beskjedent med info som registreres, men her skal Garmin har kudos. Du vil se distanse, tid, tempo, vær, runder. Altså, ingen kalorier! Et flott fokus! En annen litt moro ting er at barnet kan se hvordan hastighet og høydemeter kan sammenlignes med ting fra den virkelige verden, som for eksempel hvordan tempoet på turen kan sammenlignes med en kamel, eller et annet dyr.


Garmin Bounce – Sporing og LTE-funksjon

Men, det kanskje viktigste med Garmin Bounce er muligheten for å kommunisere enkelt mellom foreldre og barn via klokke og app. Garmin Bounce kommer med støtte for LTE gjennom et eget abonnement som kjøpes direkte gjennom Garmin Jr.-appen, og er helt uavhengig fra mobiloperatøren du benytter.

LTE-funksjonen er åpner for følgende funksjoner:

 • Toveis tekst- og talemeldinger mellom foresatte og barn (brukeren av klokken)
 • Mulighet for foresatte å spore klokken via Garmin Jr.-appen
 • La barna oppdatere posisjonen i appen for å vise foresatte hvor de befinner seg.
 • La barnet sende en «nødmelding» med en kobling som starter en live-sporing av posisjonen.

*Merk at det ikke er mulig å ringe/gjennomføre telefonsamtaler med Garmin Bounce.

Oppsettet er enkelt, og gjøres ved å koble sammen Garmin Bounce-klokken til foresattes konto. Deretter vil foresatte få mulighet til å administrere barnas Bounce-klokke. Så mye som 20 ulike kontakter kan få tillatelse til å administrere, eller kontakte klokken, og hver enkelt person kan sende tale- og tekstmeldinger, samt se posisjonen til barnet i Garmin Jr.-appen. Dersom foresatte, eller andre venner, har en Garmin Bounce klokke, er det mulig å sende tale- og tekstmeldinger direkte mellom disse.

Foreldre/foresatte kan også sette geografiske grenser som aktiverer et varsel når klokken beveger seg utenfor sonen. Disse defineres i appen, og det kan settes opp flere soner med inntil 1000 meter radius fra en bestemt adresse.

En ekstra trygghet for nervøse foreldre er muligheten for barnet til å sende et «nødvarsel» med en LiveTrack-kobling til utvalgte kontakter. På denne måten har mottakeren mulighet til å følge barnet i sanntid gjennom et kart i nettleseren på mobil/PC. Foresatte kan også selv aktivere LiveTracking, samt sende varsler til barnet (brukeren av Garmin Bounce) gjennom Garmin Jr.-appen å be barnet om å oppdatere posisjonen sin.

Ved å aktivere «Barnemodus» kan du godkjenne at barna kan bruke appen på egen hånd, og dermed krysse av for utførte gjøremål å løse inn belønninger helt uten godkjenning. En egen «Skolemodus» gjør det mulig å deaktivere lyder, smart begrense enkelte funksjoner i bestemte perioder slik at barnet kan konsentrere seg om undervisningen. Ikke minst er det verdt å nevne at det er fullt mulig å begrense hvor overvåket barnet skal være, og barnet kan eventuelt bruke klokken med full funksjonalitet uten at foresatte skal kunne se hvert eneste skritt som utføres.


Tekst- og talemelding

Denne funksjonen fungerer sømløst, og lar barnet sende talemeldinger, eller forhåndsskrevne meldinger direkte fra Garmin Bounce-klokken til foresattes Garmin Jr.-app, og omvendt – at foreldre sender meldinger fra appen til klokken. For å sende en talemelding trenger barnet kun å trykke på «tale ikonet» på klokken, og deretter får de mulighet til å spille inn en inntil 20 sekunder lang talemelding.

Det er også mulig å sende en forhåndskreven melding. Dette må på forhånd opprettes i Garmin Jr.-appen der det kan legges til inntil 20 ulike meldinger. I tillegg får barnet mulighet til å sende/svare med ulike emojier som uttrykker reaksjoner, samt lyd-emojies som for eksempel en klovn som ler, et katt som mjauer, m.m.. Kvaliteten på mikrofonen og høyttaleren er helt ok, selv om det skurrer rimelig greit for begge parter.

En litt frustrerende sak er at dersom du sender en melding til barnet mens det registrerer en aktivitet, så forsvinner meldingen fra skjermen dersom barnet ikke svarer på den umiddelbart. Ettersom det ikke er mulig å gå ut av treningsmodus når GPS-ener aktiv, er det heller ikke mulig å få meldingen opp igjen før aktiviteten avsluttes.

Slik ser meldingene ut på klokken:

Foresatte kan skrive vanlige tekstmeldinger og lynmeldinger gjennom et chat-vindu in Garmin Jr.-appen som deretter dukker opp på klokkeskjermen til barnet. Dersom det legges til venner og kontaktpersoner som har sin egen Garmin Bounce-klokke, kan det sendes talemeldinger direkte mellom disse.

Slik ser meldingene ut i Garmin Jr.-appen:


Motiverer til å fullføre oppgaver og gjøremål

Hverdagsaktivitet er gull, og Garmin har innsett at de små tingene faktisk kan bety mye i det store bildet. Gjennom Garmin Jr.-appen kan foreldre tildele oppgaver og ansvarsområder som barna får belønning for etterhvert som de fullfører disse. Belønningen kan defineres på forhånd, og barna kan etterhvert bruke de ulike myntene til å veksle de inn i edelstener.

Litt kjipt for kidsa, men moro for foreldrene, er muligheten for å sende varsler til barna dersom et gjøremål ikke er gjort. Det er også mulig å opprette påminnelser som varsler brukeren ved bestemte tidspunkt.


Spill og utfordringer

I Garmin Jr.-appen kan barna delta i ulike spill og utfordringer. To av spillene, Mattespill og Puslespill, går på logiske ferdigheter og problemløsning. Toe-to-toe utfordringen inkluderer bevegelse som en del av spillet, og barna bruker skritt og bevegelsesminutter for å nå de ulike målene. Hva med en intern skrittkonkurranse i familien, eller mot venner som også har en Garmin Bounce-klokke? Belønningen kommer i form av edelstener som samles opp og brukes til å avdekke bilder i en utklippsbok.

En flott og motiverende aktivitet er «Eventyr». Her skal barna gjennom å oppfylle et mål om 60 bevegelsesminutter hver dag for å komme gjennom en løype rundt hele verden på 200 dager. På veien samler barnet edelsteiner som til slutt avslører en overraskelse. Jo mer aktiv barnet er, desto flere edelstener kan samles. Etterhvert som et nytt steg fullføres vil det dukke opp spørsmål som lærer barnet noe om stedet det reiser gjennom, om ulike tema, og ikke minst forskjellige aktiviteter/øvelser.


LTE-abonnement

Garmin Bounce fungerer som en aktivitetsmåler uten LTE-abonnement, men fullt utbytte får du først når du tegner et smartklokkeabonnement via Garmin Jr.-appen. Dette er helt uavhengig av telefonoperatøren din, og tegnes direkte med Garmin sine servere.

Abonnementet kan tegnes månedlig, eller årlig med en redusert kostnad. Månedlig betaling er 120 kr (ingen binding), mens 12 måneders abonnement koster 1200 kr året. Prisen er ganske høy, men til gjengjeld er fordelen at du slipper å binde deg opp til en bestemt mobiloperatør. Garmin kunne likevel spandert på en måned gratis ved kjøp av klokken slik at det var mulig å teste funksjonene før man knytter seg til et abonnement.

Merk også at abonnementet må opprettes i det du parkobler klokken og Garmin Jr.-appen. Dersom du ikke velger å tegne abonnement i det denne delen av prosessen, må du koble sammen enhetene på nytt for å gjenoppta prosessen.

En sterkt konkurrerende modell er Fitbit Ace LTE som bruker belønner aktivitet igjennom dagen. Dessverre er ikke denne tilgjengelig i Norge foreløpig.


Konklusjon

Konklusjon

Navn: Garmin Bounce
Leverandør: Garmin
Pris: 2099,-

Garmin Bounce

Garmin Bounce gjør det enkelt å kommunisere med barnet/barna uten at de må ha en mobiltelefon med seg til enhver tid.

Klokken er ikke bare enkel i bruk, men byr på alt du trenger av funksjoner for toveis kommunikasjon, smarte sikkerhetsfunksjoner som nødmelding med LiveTracking, mulighet til å sette geografiske grenser for hvor barnet kan bevege seg, motiverende utfordringer, spill og eventyr som bruker aktivitet som grunnlag for belønning, og ikke minst flotte urskiver som barnet selv kan veksle mellom.


Fordeler

 • Stor og lettlest skjerm.
 • Enkelt brukergrensesnitt på både klokke og i appen.
 • Innebygd GPS og LTE-tilkobling.
 • LTE-tilkobling skjer uavhengig av mobiloperatør. Mulig å kjøpe abonnement kun månedsvis.
 • Mulighet for toveis kommunikasjon uten at barna har egen mobil.
 • Enkelt å sende tekst- og talemelding mellom klokke-app, og klokke-klokke.
 • Mulighet for LiveTracking av barna.
 • Lar barna sende nødvarsel med posisjon og sanntidsoppdatering.
 • Motiverende utfordringer, spill og konkurranser som belønnes ved å være aktiv.
 • Mulighet til å spore aktivitet og trening.
 • Enkle smartklokkefunksjoner

Ulemper

 • Kun to dagers batteritid.
 • Dyrt LTE-abonnement.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”
7. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret er Garmin Epix Pro Sapphire. Her får du alt.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke vil bruke mer enn halvparten av pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal være, og enda litt mer.
Les mer