Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

23. april, 2024 (oppdatert 23. april 2024)

Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.

COROS har lansert en ny stor oppdatering som introduserer flere funksjoner til rekken av pulsklokker. Det amerikansk baserte selskapet har i løpet få år tatt et stort jafs av markedet for pulsklokker, spesielt blant løpere og ultraløpere.

Er det en ting som COROS virkelig fortjener skryt for, er det de mange oppdateringene som finner sted i løpet av et år.

NB: Det står merket hvilke modeller som ikke får funksjonene som beskrives. Der det ikke står noe, skal i utgangspunktet alle modeller få oppdateringen.Skjermspeiling

Skjermspeiling gir mulighet for å speile informasjonen fra klokken til en tilkoblet telefon- enten det er aktivitetsdata eller kart under navigasjon. Dette åpner for at du kan se informasjonen på en mer oversiktlig måte. Apple har hatt denne muligheten en god stund allerede, og det er en overraskende nyttig funksjon.

Du kan selv tilpasse hvilke data som skal vises på mobilskjermen ved å trykke på «innstillinger» øverst til høyre på skjermen, og deretter legge til opptil 10 datafelter som viser sanntidsinformasjon samlet inn fra klokken din. Orienteringen på datafeltene kan endres i innstillingene ved å trykke og holde nede på de 6 prikkene til høyre for hvert alternativ, og deretter dra og slippe hvert alternativ i den rekkefølgen du vil at de skal vises i. Når du er ferdig, trykk «Lagre.» Datafeltene du setter opp på telefonen er uavhengig av de som vises på klokken.

*Ikke tilgjengelig på PACE 1, APEX 42/46 mm.

Aktivitetsdata
Hvis du løper på tredemølle, bruker en romaskin, trener med hangboard eller på treningsstudio, kan det være upraktisk å overvåke aktivitetsdata på klokken. Skjermspeilingen lar deg se aktivitetsdataen som klokken samler inn i sanntid på telefonen. Etter å ha startet en aktivitet, trykk på ikonet øverst til venstre på fremgangssiden for å aktivere speiling.

Navigasjon
Navigasjonsspeiling lar deg følge ruten fra telefonen i tillegg til klokken. For å bruke denne funksjonen, trykk på aktivitetsikonet øverst til venstre i appen etter at du har startet navigasjonen på klokken. Funksjonen er tilgjengelig i alle aktivitetsmoduser som støtter navigasjon.


GPS-optimalisering for klatring

Klatring er en av de mest krevende aktivitetene for GPS-klokker å spore riktig ettersom satellittsignalene i stor grad blir påvirket av de bratte fjellsidene. Klokker med multiband-GPS reduserer problemet, men det er fremdeles vanskelig å få nøyaktige målinger.

COROS har gjort en betydelig fremgang i å løse dette problemet ved å optimalisere GPS-algoritmen for utendørs klatremodus, og skal nå levere langt mer nøyaktige målinger enn noen andre produsenter.

*Tilgjengelig for APEX 2 Pro, VERTIX 2, VERTIX 2S


Virtuell fartsholder

Virtuell fartsholder er en nyttig funksjon som allerede har vært til stede på en rekke klokker fra Garmin, Polar, Apple, mfl., allerede. Virtuell fartsholder lar løpere bruke klokken som en virtuell fartsholder på to ulike måter. Når du setter et distanse- og tempomål, vil du bli varslet dersom du går utenfor målsettingen din. Hvis du setter et tempomål uten å velge en distanse, kan du løpe mot en virtuell løper på valgt tempo for å se om du ligger foran eller bak. For å bruke funksjonen, bla ned i aktivitetsmenyen til «Pacer» og velg en målrettet distanse eller tempo for aktiviteten.

*Ikke tilgjengelig på PACE 1, APEX 42/46 mm.

COROS oppdatering april 2024

Nytt design for aktivitetskjerm

COROS har forenklet designet på aktivitetsskjermen slik at den bruker større tekst og ikoner for å gjøre det lettere å lese informasjonen på skjermen raskt. For å tilpasse aktivitetskjermene dine gjennom COROS-appen: Gå til Profil > Velg Enhet > Aktivitetsinnstillinger.

Det oppdaterte designet fjerner rutenettlinjene fra aktivitetsdataene og introduserer farger og ikoner for datafeltene, noe som forbedrer lesbarheten av teksten. Den nye layouten vil vise navnet på datafeltene i fem sekunder før de går over til ikoner, noe som gir plass til forstørret tekst. Å trykke på en knapp eller rulle på hjulet vil få navnet på datafeltene tilbake på skjermen slik at du alltid har tilgang til nødvendig informasjon.

Oppdateringen tar i bruk fargekodede ikoner- som f.eks. rødt for hjertefrekvens og blått for hastighetsmålinge, slik at du raskt og nøyaktig kan finne den informasjonen du trenger.

Dersom du foretrekker den gamle visningen så kan du fremdeles bruke dette ved å velge det i innstillingene.

Merk: Med det oppdaterte designet kan COROS VERTIX 2- og COROS APEX 2 Pro-modellene nå støtte opptil 8 datafelter. De andre modellene vil kunne romme opptil 6 datafelter.

*Ikke tilgjengelig på PACE 1, APEX 42/46 mm.

COROS oppdatering april 2024

Nye treningsfunksjoner for klatrere/syklister

COROS har i langt tid gitt løpere og syklister mulighet til å opprette treningsøkter i COROS appen. Nå vil også klatrere kunne ta i bruk verktøyet for å opprette treningsøkter, administrere multisportaktiviteter og jobbe med en trener, alt innenfor COROS-treningssystemet.

  • Klatre-treningsøkt-bygger: Bygg klatretreningsøkter direkte i COROS-appen eller Training Hub og synkroniser dem til klokken din for å følge dem på treningsstudioet.
  • Klatretreningsplaner: Opprett planer som inkluderer flere aktiviteter som løping, terrengløping, sykling, svømming, styrke, innendørs klatring og buldring.
  • Klatretrening med trener: De nye funksjonene for treningbygger og treningsplaner for klatring gjør at COROS Training Hub fungerer som et kraftig verktøy for klatrere som jobber eksternt med en trener.
  • Buldringsmodus: Denne nye modusen gjør det enkelt for klatrere å programmere buldringsøkter og integrere dem i treningsplanene.
    • Flere buldringsgrader (UIAA/Ewbank/Australian) er lagt til.

Sykling FTP-test

Å måle FTP er en populær og nyttig metode for å forstå eget sykkelfitnessnivå og å optimalisere treningssonene.

COROS tilbyr nå en veiledet test som brukere kan følge på klokken for å fastslå sin FTP med mindre anstrengelse enn en standard FTP-test. Testen utføres på en innendørs trener med en wattmåler og pulsmåler, og brukerne guides gjennom en serie intervaller som hjelper med å fastslå FTP nøyaktig uten å måtte gjennomføre en tradisjonell FTP-test.

Treningsbelastning for sykling vil være basert på watt når den er koblet til en wattmåler, og hvis en wattmåler ikke er tilgjengelig, vil treningsbelastningen være basert på pulsmåling.

FTP-testen for sykkel vil være tilgjengelig i mai.

*Ikke tilgjengelig på PACE 1, APEX 42/46 mm.


Sykkel Fitness

Ved å ta COROS FTP-testen over tid, vil brukerne kunne se hvordan deres sykkelferdigheter eller fitness øker eller avtar.

*Tilgjengelig for alle COROS-klokker fra og med mai.


Ytterligere oppdateringer

Løping og terrengløping:
COROS-brukere kan nå starte navigasjon på klokken under en treningsøkt. En grunnleggende intervallmodus er også lagt til for tredemølleløp.

Svømming:
For å imøtekomme vanlige bassengstørrelser kan svømmere nå sette intervallavstanden for svømmeøkter til 5m.

Strava-notater synkronisering:
Notater som føres opp i COROS appen for løp, sykkel og tester, støtter nå synkronisering til Strava-notater.

Forbedret restitusjonstimer:
Algoritmene er oppdatert til å inkludere flere data-punkter for å mer nøyaktige anbefalinger for hvor lenge du bør hvile før neste treningsøkt.

Fjerning av stressmåling under treningsøkter:
Du kan nå aktivere eller deaktivere daglige stressmålinger for å spore stress under treningsøkter.


Utrullingsplan for oppdateringer

Offentlig beta: 24.april: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2

App Store-utgivelse: 10.mai: PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer