Test: Samsung Galaxy Watch5 Pro

30. august, 2022 (oppdatert 31. juli 2024)

Featured image for “Test: Samsung Galaxy Watch5 Pro”

Større, sterkere, kraftigere. Samsung forsøker hardt å bevare tronen som en av de beste Google WearOs-smartklokkene, og Samsung Galaxy Watch5 Pro er deres beste forsøk til nå.

En ny høst, en ny Galaxy Watch. Samsung satser stort på sine smartklokker og ønsker i likhet med Apple, Huawei, OnePlus med flere, å ta en større jafs av det voksende markedet for både smartklokker og treningsklokker. Samsung Galaxy Watch4 var forut for sin tid, fullspekket med sensorer og muligheter for å måle avanserte parametre som kroppssammensetning, blodtrykk og EKG. På plass var også omfattende aktivitetsmåling med alt det innebærer av skrittelling, søvn, puls, oksygenmetning, m.m..

Den nye Samsung Galaxy Watch5-serien er ingen revolusjon sammenlignet med Samsung Galaxy Watch4, men retter opp i to av de største manglene fra sin forgjenger. Den femte utgaven er mer eller mindre lik, men får økt batteritid og forbedret pulsmåling. I tillegg lanserer Samsung en «Pro»-modell med større skjerm, større batteri og mer robuste og eksklusive materialer. Vi snakker fremdeles om dedikerte smartklokker, men med en rekke funksjoner som gjør de bedre egnet for deg som ønsker en klokke til både trening og hverdag.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Samsung Galaxy Watch5 / Samsung Galaxy Watch5 Pro
pulsklokke test

Product Name: Samsung Galaxy Watch5 Pro

Brand: Samsung

Offer price: fra 4990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Watch4 var allerede en god smartklokke, men den korte batteritiden var en stor begrensning. Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro retter opp mye av dette, selv om ingen av de er den batterikongen du gjerne skulle hatt på hånden.

Tross dette leverer Samsung Galaxy Watch5 Pro på de fleste områder. Aktivitetsmålingen er omfattende og delvis unik (BioActive-sensoren), treningsmulighetene er mange, og Route Track og Track Back har potensiale til å være nyttige verktøy når Samsung får løst nybegynner problemene. Det viktigste er likevel den oppgraderte byggekvaliteten, økte batteritiden, raskere ladingen, og for noen – den forbedrede pulsmålingen. Dette er helt essensielle faktorer som bidrar til å gjøre Samsung Galaxy Watch5 Pro til markedets kanskje beste smartklokke for Android-brukere.

Du får ikke en fullverdig erstatning for en dedikert pulsklokke, men pulsklokken vil heller ikke være i stand til å gjøre alt Samsung Galaxy Watch5 Pro er kapabel til. Dette er derimot en meget god «hybridklokke» som passer perfekt til deg som ønsker alt av smartfunksjoner og god integrasjon med mobilen, samtidig som du ønsker en klokke som holder oversikt over hverdagsaktivitet, søvn og trening. Og kanskje til og med motiverer deg til å være/bli mer aktiv.

Samsung har gjort mye bra, men til neste generasjon krysses fingrene for minst dobbelt så god batteritid.

Overall
85%
85%

Pros

  • Pent design og solid byggekvalitet.
  • Komfortabel passform.
  • Nydelig AMOLED-skjerm.
  • Stort sett rask i bruk.
  • GPS fungerer godt om du gir den tid til å finne satellittene.
  • Avanserte helsemålinger som EKG, blodtrykk, kropssammensetning, m.m..
  • Omfattende aktivitetsanalyse.
  • Automatisk oppdagelse/registrering av treningsøkt fungerer godt.
  • Motiverende treningsprogrammer i Samsung Health appen.
  • Støtter et hav av apper gjennom Google Play.
  • Google Assistant og Google Wallet/Pay.
  • Offline streaming av musikk, smartvarsler med mulighet for å svare/skrive/ringe.
  • God kvalitet på mikrofon og høyttaler.
  • God batteritid. Hurtiglading.

Cons

  • Tungvint låsesystem på reim.
  • Navigeringsfunksjonen er til nød ok+.
  • Pulsmålingen er kun fremdels middels god.
  • Målinger som søvn, oksygenmetning og stress er unøyaktig.
  • Skjermen er til tider vanskelig å lese utendørs. Får lett fingermerker.
  • Roterbar krans vil være et savn for noen.
  • EKG og blodtrykksmåling er forbeholdt Samsung-telefoner.
  • Enkelte tregheter.

Oversikt


Tilgjengelighet og pris

Samsung Galaxy Watch5 er tilgjengelig i både 40 mm og 44 mm, med og uten LTE. Watch5 40 mm finnes i fargene Pink Gold, Silver, Graphite. Watch5 44 mm finnes i fargene Graphite, Silver, Sapphire.

Samsung Galaxy Watch5 Pro kommer i en størrelse, 45 mm, og er tilgjengelig med og uten LTE. Watch5 Pro finnes i fargene Gray Titanium, Black Titanium.

Prisene er som følger:

  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm BT: 3290,-
  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm LTE: 3790,-
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm BT: 3490,-
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm LTE: 3990,-
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm BT: 4990,-
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm LTE: 5490,-


Ny «Watch Pro»- modell og bedre batteri

Denne gangen har ikke selskapet bare lansert en ny klokke, men også en «Pro» modell.  Samsung Galaxy Watch4 var/er uten tvil en av de beste smartklokkene på markedet, men sviktet på batteritid og og presisjonen på pulsmålingen. Batteritiden på Samsung Galaxy Watch5 er ikke enormt mye bedre, men batteristørrelsen har økt med henholdsvis 13% og 15% for Watch 5 42 mm og Watch5 44 mm, mens den noe større og tykkere Pro-modellen har hele 60% større batteri.

På papiret skal Samsung Galaxy Watch5 holde rundt 40 timer for 44 mm modellen, mens 40 mm modellen vil vare noe kortere. Watch 5 leveres med en ny og forbedret ladepuck i metall og med støtte for raskere hurtiglading og USB-C isteden micro-USB. Så lite som 8 minutter lading skal holde til 8 timers bruk, mens 30 minutter booster batteriet opp til 45%. Samtidig er støtten for trådløs lading oppgradert til 10w fra 5w på Watch4.

Har du totalt batteriangst vil Samsung Galaxy Watch5 Pro være et bedre alternativ. I følge Samsung skal «Pro»-modellen holde opptil 80 timer i smartklokkemodus, og opptil 20 timer i treningsmodus med bruk av GPS. Eksakt batteritid avhenger av en rekke faktorer, men etter å ha brukt klokken gjennom mange ulike treningsøkter og aktiviteter, så er det tydelig at Watch5 Pro gir deg noe ekstra. Undertegnede kan kun sammenligne med Galaxy Watch 4, men det er betydelig bedre batteritid på Watch5 Pro.

Som med all andre klokker vil batteritiden reduseres raskere desto flere funksjoner du aktiverer, hvorav bruk av GPS, «alltid-på-skjerm» og kontinuerlig måling av oksygenmetning er de største synderne. Det er likevel imponerende hvor lite batteri Samsung Galaxy Watch5 Pro bruker under trening med GPS aktivert. Her er den langt bedre enn sin hovedkonkurrent Apple Watch.

Med relativt tungt bruk der klokken brukes som smartklokke med alltid-på-skjerm og 5-6 timers bruk av GPS under trening utendørs, vil Galaxy Watch5 Pro til å holde et par dager. Bruker du i tillegg klokken til å streame musikk, vil batteritiden reduseres raskere, og du er nede i 1,5 dag. Med lett bruk og uten alltid-på-skjerm, vil du nærme deg tre fulle dager. Apple Watch holder til sammenligning under en dag med like aktiv bruk.

Batteristørrelsen er som følger:

  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm: 284 mAh batteri
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm: 410 mAh batteri
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro: 590 mAh batteri

Samsung Galaxy Watch5 Pro – Stilrent og elegant design

Undertegnede har testet nærmere 100 ulike puls- og smartklokker når dette skrives, men sjelden har en klokkere hatt et mer stilrent og forlokkende design enn Samsung Galaxy Watch5 Pro. Det rene og elegante klokkehuset i titan, det litt innsunkne safirglasset og den nye reimen som etter mye frustrasjon før du endelig finner den riktige lengden, er en glimrende kombinasjon som skriker etter å bli brukt.

Det er også første gang jeg har Googlet meg frem til hvordan man skal åpne/lukke en klokkereim, for selv om den er både stilig og komfortabel, så er den ikke veldig praktisk.
Den spesielle spennen krever at du på forhånd tilpasser lengden nøyaktig slik at den passer håndleddet, og når dette er gjort, så får du ikke endret det uten å ta klokken av å tilpasse på nytt.

Til bruk som en hverdagsklokke og smartklokke, fungerer det ypperlig, men som en treningsklokke er det lite praktisk. Det blir tungvint når man skal stramme/slakke klokken for eksempel når håndleddet utvider seg i varmen, om natten, under trening, etc.. Til prisen av Samsung Galaxy Watch5 Pro kunne Samsung fint ha lagt ved en ekstra silikonreim. Alle modellene av Watch 5 benytter nemlig standard 20 mm hurtigreimer som kan byttes på sekunder.


Mer robust

Sammenlignet med Watch4 har nye Samsung Galaxy Watch5 fått en oppgradert skjerm med safirglass som er hardere og mer motstandsdyktig mot riper, mens Pro-utgaven har et enda sterkere safirglass enn standard modellen (90% sterkere enn glasset på Watch4). Skjermen på Watch5 Pro er også innsunket slik at glasset er bedre beskyttet mot slag, mens det på standard Watch 5 ligger kant i kant med den tynne bezelen.

Urkassen på Samsung Galaxy Watch5 er fremdeles i aluminium, mens Samsung Galaxy Watch5 Pro har en urkasse i titanium som er 2X sterkere enn aluminum. Vekten på Pro-modellen er også noe høyere enn vanlig Watch5, noe som blant annet skyldes en større skjerm og en tykkere kropp for plass til større batteri.

Verdt å merke er at Samsung oppgir en tykkelse på 10,5 mm for Watch5 Pro, men klokken er faktisk 15 mm tykk, så det er relativt tykk klokke. De unøyaktige målene skyldes Samsung sin finurlige målemetode der de ikke måler tykkelsen inkludert sensoren som stikker ut av klokkehuset. Målene på klokken for øvrig er 45.4 x 45.4 x 10.5 mm.

Samsung Galaxy Watch5 Pro er IP68-og 5 ATM sertifisert og tåler fint at du svømmer med den. 5 ATM indikerer at klokken vil tåle trykket 50 meter under vann, men det betyr ikke at den er vanntett til 50 meter under havoverflaten. Trykket måles som en kombinasjon av flere faktorer, og trykket som oppstår når du for eksempel stuper ut i vannet, kan være større enn trykket på -50 meter. Svømming går fint, men du bør unngå å dykke dypt.

Klokken har i tillegg fått MIL-STD-810 sertifisering. MIL-STD-810G er en amerikansk militærspesifikasjon som garanterer et nivå av holdbarhet for en gjenstand. Får å kvalifisere til standarden må produktet bestå en omfattende serie på hele 29 tester som setter det opp mot støt, vibrasjoner, varme, kulde, skuddsjokk, fuktighet og mer. Samsung Galaxy Watch5 Pro er med andre ord laget for å tåle juling.


Lynrask betjening – farvel til roterbar krans

På innsiden drives klokkene av den samme 1,18 GHZ Exynos W920-prosessoren som tidligere, og kombinert med 1,5 GB RAM vil det aller meste av scrolling i menyer og åpning av apper skje lynraskt. Det er noen ganger klokken henger seg opp å du må vente på at en app åpner seg, men da kan det hjelpe å lukke alle appene å forsøke på nytt.

Begge modellene leveres med 16 GB lagring for nedlasting av musikk, installasjon av apper, etc..

Skjermen på Samsung Galaxy Watch5 Pro måler 1,4″ og er av typen Super AMOLED med en oppløsning på 450 x 450 px. Som standard vil skjermen slukkes når den ikke er i bruk, mens «alltid-på-skjerm» kan aktiveres fra hurtigmenyen. På sitt sterkeste (lyseste) er den lett å lese, men i skarpt sollys, særlig ved trening utendørs på solrike dager, så kan den være vanskelig å lese. Dette skyldes at bakgrunnsbelysningen automatisk dimmes når du senker hånden, uavhengig om du har aktivert alltid-på-skjerm, eller ikke. Skjermen er også veldig utsatt for fingermerker, noe som gjør den vanskeligere å se.

Med Galaxy Watch5-serien dropper Samsung den roterende kransen som vi har vært vant med fra de tidligere Classic-modellene, men samtlige modeller har en digital bezel som betjenes ved å stryke fingeren langs innsiden av bezelen. Mangelen på den roterende kransen gir Watch5 et mer strømlinjeformet utseende, samt at det er en ting mindre som kan gå i stykker, men den vil utvilsomt bli et savn for mange.

Den digitale kronen er kanskje ikke alltid like enkel å betjene og vil ikke reagere like konsekvent som den fysiske kransen, men den gjør likevel en overraskende god jobb – selv med fuktige fingre, eller en regnvåt skjerm. På Pro-utgaven fungerer det faktisk enda bedre takket være den mer fremtredende bezelen.

Ellers betjenes klokken nøyaktig som før med sveip frem/tilbake/opp/ned, og to knapper på høyre side. Et sveip til høyre tar deg til smartvarslene, mens et sveip til venstre tar deg til listen med såkalte «fliser», eller widgeter (kan settes opp i Wearable-appen). Sveip ned fra toppen av skjermen for å komme til hurtiginnstillinger, mens et sveip opp gir oversikt over alle appene på klokken. Benytter du hansker kan du aktivere «Berøringsfølsomhet» slik at touchskjermen blir mer følsom.

Som standard vil den øverste knappen aktivere Bixby taleassistenten (elsket og hatet…), mens to trykk tar deg til sist brukte app, eller fungerer som en snarvei til en valgfri app du setter opp i appen (for eksempel Google Wallet). Et kort trykk og på den nederste knappen tar deg til forrige skjerm, eller nylige apper, mens trykk og hold aktiverer Samsung Pay som endelig er tilgjengelig i Norge, dog kun gjennom DNB (kan heller ikke endres).

Ellers er kvaliteten på både mikrofon og høyttaler positivt overraskende, og det er null problem å ta en telefonsamtale, eller lytte til musikk direkte fra klokka.


Samsung Galaxy Watch5 Pro som smartklokke

Samsung Galaxy Watch5 Pro kjører Samsung sitt eget One UI Watch 4.5 med Google Wear OS 3.5 i bunn. Watch5 Pro har det meste av smartklokkefunksjoner du kan forvente av en toppmodell smartklokke, og gir mulighet til å laste ned musikk på klokka, styre musikken på telefonen, kontrollere Galaxy Buds-øreproppene dersom du har det, styre andre enheter tilkoblet SmartThings-systemet, betale ved hjelp av Google Wallet/Wallet, m.m.. Den «vanlige» Bluetooth-versjonen lar deg sende og motta meldinger og samtaler direkte fra klokka så lenge den er tilkoblet telefonen, mens LTE-versjonen åpner for de samme funksjonene uten behov for mobilen (krever e-sim).

Ved hjelp av et et minitastatur på skjermen kan du skrive meldinger rett på klokken, alternativt kan du bruke tekst-til-tale funksjonen, eller ferdigskrevne meldinger du har opprettet i Samsung Wearable appen. Dette fungerer bra.

Ved lansering i Norge manglet Samsung Galaxy Watch5 taleassistenten Google Assistant, og du måtte klare deg med Samsung sin egen Mr. Bixby. Nå er det heldigvis andre boller, og du kan velge fritt hvilken av de to du ønsker å bruke. Ved hjelp av Google Assistant kan du utføre ulike oppgaver som å sende en tekstmelding, utføre en oppringing, starte en spilleliste, starte en treningsøkt, etc., kun ved hjelp av stemmen din.

Av andre nyttige funksjoner finnes det en rekke apper/widgets som værmelding, kalender, alarmer, tidtaker, hurtigtilgang til puls, søvn, stress, EKG, kroppssammensetning, m.m.. Den tette integrasjonen med Google sørger for at du enkelt kan installere en flust av apper direkte på klokka gjennom Google Play.

Ønsker du å tilpasse klokkens utseende finnes det utallige ulike urskiver å velge mellom. For flere av disse kan du trykke på et datafelt som for eksempel Vær, og videre taes du rett inn i Vær-appen for mer detaljert info. Urskiven kan endres ved å holde inne fingeren på skjermen til det dukker opp flere urskiver, og videre sveipe deg gjennom de ulike alternativene. Flere urskiver er tilgjengelig via Wearable-appen.

Samsung Galaxy Watch5 Pro kommer med en eksklusiv «Pro analog»-urskive som blant annet viser kompasskurs, batteristatus og et par valgfrie snarveier, direkte på skjermen. Nøyaktighet på kompasset er så som så, og det er ikke alltid nord peker i riktig retning.

I Samsung Wearable appen får du mulighet til å gjøre det meste av innstillinger for klokken – fra å endre rekkefølge på apper, bestemme funksjonen til de to knappene, endre urskive, laste ned apper,  m.m..


Avanserte helsemålinger (med en hake…)

Samsung Galaxy Watch5 Pro kommer med en rekke funksjoner for måling av aktivitet, søvn og trening. Klokken måler aktivitetsminutter, skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, søvn, stressnivå, puls og oksygenmetning, og du kan manuelt loggføre inntak av mat og drikke (hydrering).

I løpet av dagen er målet å fylle de tre ringene rundt et hjerte der hver av ringene symboliserer Skritt, Aktiv tid, Aktivitetskalorier. Sitter du for lenge i ro, kan klokken minne deg på at det er tid for å bevege deg (kan deaktiveres).

Samsung Galaxy Watch5 Pro vil også kunne varsle deg om den registrerer unormal hjerterytme, både lav og høy. Disse verdiene kan du selv justere i Samsung Galaxy Health appen.

Bedre Søvnmåling (men ikke god nok)

Den nye Watch5-serien tilbyr en mer omfattende søvnmålingen enn tidligere. Klokken registrerer som vanlig total søvntid, tid i ulike søvnfaser og tid våken, samt at du kan aktivere snorkeregistrering som registrerer og tar opp når/om du snorker. Klokken kan også fange opp tegn på søvnapne å varsle deg om den registrerer uregelmessigheter. Basert på søvnkvaliteten vil du få en søvnscore fra 0-100 som du kan sammenligne med andre i samme alders- og kjønnsgruppe.

Nytt for Watch5 er at den vil gi søvnveiledning basert på søvnmønstre samtidig som du vil få en tilbakemelding om hvilket dyr søvnvanene dine minner om. Dette skal gjøre det lettere å forstå egne søvnvaner, og ikke bare masse tall å forholde deg til. Samsung krever at du benytter klokken i minimum syv dager før dette fungerer, og jo mer du bruker den mens du sover, desto bedre blir analysen. Fitbit tilbyr en lignende funksjon med sammenligning av ulike dyr, så det er tydelig en trend at produsentene forsøker å forenkle dataen for sluttbrukerne.

Nøyaktigheten på søvnmålingen er ikke helt der den bør være. Total søvnlengde er riktig registrert, men klokken registrer konsekvent altfor mye våkentid, som igjen resulterer i en kunstig lav søvnscore. Her er har Samsung noe å jobbe med, for både Apple, Huawei, Garmin, Polar, Fitbit, m.fl., er foran de på pallen.

Aktiverer du måling av oksygenmetning vil klokken vise laveste og høyeste verdi gjennom natten, samt gjennomsnittsverdi. Denne funksjonen vil redusere batteritiden, og med tanke på hvor unøyaktig den er, så anbefales det å skru den av. I de fleste tilfeller har det ligget et stykke under normalen, og i havet av andre testklokker jeg har liggende, så er Samsung Galaxy Watch5 Pro konsekvent mye lavere (gjerne rundt 85-90%).

De fleste klokker som måler stress bruker HRV (hjertevariabilitet) til å kvantifisere stress på en skala fra 0 til 100. Samsung sin klokke måler verken HRV eller respirasjonsfrekvens (antall åndedrett per minutt), men bruker puls som en indikator for stress. Der Garmin i stor grad klarer å beregne stress ut i fra de nevnte parametrene, så er Samsung Galaxy Watch5 Pro langt i fra like nøyaktig. Eksempelvis er det kun enkelte treningsøkter som har klart å heve stressnivået på Samsung-klokken fra lavt til «middels høyt», mens Garmin-klokken utløste stress-alarmen få minutter etter at undertegnende virkelig var stresset.


3-i-1 BioActive – Supersensor i en liten innpakning

Samsung Galaxy Watch4 var på mange måter forut for sin tid takket være den avanserte 3-i-1 BioActive-sensoren – den første i sitt slag til å kombinere en optisk pulssensor, elektrisk pulssensor og en bioelektrisk-impedans sensor. Galaxy Watch5 viderefører denne, men gjør noen små endringer. Størrelsen har økt mikroskopisk, mens kantene er mer avrundet for å bedre kontakten med huden. Disse endringene skal bidra til bedre kontakt med huden, som igjen resulterer i bedre målinger.

Funksjonaliteten er identisk som tidligere der sensoren i tillegg til den vanlige målingen av puls og oksygenmetning, også er i stand til å foreta avanserte helsemålinger som EKG-måling, kroppsskanning og blodtrykksmåling. Sistnevnte krever for øvrig manuell kalibrering mot en blodtrykks mansjett en gang i måneden.

Kroppsskanningen gjøres unna på ca. 15 sekunder. Først må du legge inn kroppsvekt, deretter legge ringfingeren og langfingeren på de to knappene som har innebygde elektriske sensorer som benytter elektrisk impedans for å måle kroppssammensetningen. Dette fungerer ved at små elektriske impulser sendes ut i kroppen, og absorberes i ulik grad av forskjellige typer vev. Klokken vil gi deg resultatene i form av mengde:

  • Skjelettmuskulatur (kg)
  • Fettmasse (kg)
  • Kroppsfett (prosent)
  • BMI
  • Kroppsvann (kg)
  • Basalmetabolisme (kcal)

Det er vanskelig å si hvor nøyaktig disse målingene er uten å gjennomføre en kontrolltest på en mer anerkjent målemetode, men resultatene har i det minste vært konsekvente gjennom hele testperioden, noe som kan gjøre det lettere å spore utvikling/trender over lengre tid.


Pulsmåling

Optisk pulsmåling (pulsmåling på håndleddet) er komplisert og svært individuelt (les mer om dette her). En klokke som fungerer for meg, trenger ikke nødvendigvis å fungere for deg, og omvendt.

Det som er sikkert, er at noen produsenter klarer å lage pulssensorer og algoritmer som måler riktig for en større del av befolkningen enn andre. Garmin sine nyere klokker med 4.gen. ELEVATE-sensor og Apple Watch Series 6/7/8 er sannsynligvis de to beste på dette område. Til tross for det nye designet på Watch5 og Watch5 Pro, klarer i hvert fall ikke undertegnende å få gode målinger uansett aktivitet. Det betyr derimot ikke at dette gjelder alle, og det kan godt hende du vil oppleve bedre nøyaktighet.

I likhet med de fleste pulsklokker og smartklokker vil pulsmålingen henge litt etter ved intervaller, styrkeøkter, og aktiviteter som innebærer raske pulsendringer. Treningsappen på Samsung Galaxy Watch5 støtter ikke bruk av ekstern pulssensor, men du kan ta i bruk alternative treningsapper som Adidas Running: Run Tracker og HR2VP Watch Bike Computer dersom du ønsker å koble til en ekstern pulssensor for mer nøyaktig pulsmåling.

Ny hudtemperatursensor

Samsung Galaxy Watch5 inkluderer samtidig en ny hudtemperatursensor, men denne har i skrivende stund ingen funksjon ettersom den fremdeles ikke er aktivert. Samsung skriver at de vil benytte informasjonen sammen med søvnmålingen for å være bedre i stand til å registrere dyp og lett søvn. Det er ingen overraskelse at vi som regel sover bedre når det ikke er for varmt, og høy Hudtemperatur kan tyde på redusert søvnkvalitet.

Hudtemperatur kan også brukes for å overvåke menstruasjonssyklusen, å gi bedre innsikt i når kvinnen er på sitt mest fruktbare. Hudtemperaturen vil som regel være høyere i perioden der kvinnen har eggløsning.

Og ikke minst; å overvåke hudtemperaturen kan etter all sannsynlighet være nyttig for å oppdage sykdom på et tidlig stadium. I tillegg gir det muligheter for andre tredjeparts tjenester å ta i bruk sensoren for ulike helsemålinger.


Det kjedelige…

Til tross for at Samsung Galaxy Watch5 byr på et hav av avanserte funksjoner som kartlegger helsen fra topp til tå, er det ikke sikkert du får brukt det. I likhet med Apple har Samsung låst enkelte av funksjonene til «kun Samsung», og iOS-duppetitter er fullstendig utelatt. I tillegg er EKG og blodtrykksmåling forbeholdt Samsung-telefoner som kan kjøre appen Samsung Health Monitor.

Dette betyr at om du sitter på en flunka ny toppmodell fra et hvilket som helst annet merke enn Samsung, selv en Google Pixel telefon som lages av selskapet bak programvaren på Samsung Galaxy Watch5, så vil du ikke kunne få glede av de nevnte funksjonene. Kjedelig, og en fantastisk måte å sparke beina under seg selv på. Heldigvis kan du ta i bruk Samsung Galaxy Watch5 som en fullverdig smartklokke og alt annet den har å by på, men ikke vent deg å kunne få EKG- og blodtrykksmåling direkte på klokka neste gang det norske fotballandslaget for herrer havner i avgjørende kvalik for et VM.


Samsung Galaxy Watch5 Pro – Trening

Med introduksjonen av Watch5 Pro ønsker Samsung å kapre enda flere kunder som driver aktivt med trening og outdoor/friluftsliv. Klokken har alt av sensorer for å registrere alle mulige interessante data, og for den jevne mosjonist gjør den en grei jobb.

«Pro»-betegnelsen gjør at det er lett å forvente en god del ekstra enn den «vanlige» Watch5, men klokken har fremdeles to begrensinger; batteritiden er bedre, men fremdeles begrenset, og kun to knapper i tillegg til touchkontroller, er ikke optimalt.

Foruten om dette er Samsung Galaxy Watch5 en god klokke og et godt valg for deg som ønsker en hverdagsklokke som også fungerer til trening og tur. Pulsmålingen er ikke stabil, og varierer mellom «veldig bra, og veldig langt ute på jordet», men dette er svært individuelt.

GPS-nøyaktigheten er heldigvis bedre og er som regel i tråd med andre test-enheter, selv om klokken som regel ligger 10-20 meter utenfor selve løypen på kartet. Etter de første turene med Galaxy Watch5 Pro var inntrykket rent tragisk, men det var før jeg ble oppmerksom på noe svært viktig.

Sveiper du til venstre fra hjemskjermen kommer du til snarveien for å sette i gang en ny aktivitet. I det du velger en aktivitetsprofil, tar det tre sekunder før klokken starter økten. At økten starter betyr derimot ikke at klokken har rukket å etablere kontakt med satellittene, og sporingen settes i gang mens klokken hele tiden jobber med å etablere et stabilt signal. Dette kan også føre med seg forstyrrelser for resten av økten, selv etter at klokken har funnet satellittene.

For best mulig GPS-nøyaktighet bør du trykke ikonet for «Mer», og deretter vente på stabilt GPS-signal før du velger aktivitetsprofilen du ønsker å benytte. Et stabilt signal indikeres ved at satellitt-ikonet øverst til høyre på skjermen er grønt. Deretter kan du med fordel vente ytterligere noen sekunder for at klokken skal cache data fra satellittene og optimalisere signalet ytterligere. Watch5 Pro er rask til å finne signalet, så det trenger uansett ikke å vente lenge.

Når du følger oppskriften overfor, så leverer Watch5 Pro så godt som perfekte resultater og er mer presis enn Lars Monsen. Velger du å ta «snarveien», så er det ikke sikkert du får like gode målinger, og selv en blind isbjørn med promille ville nok navigert bedre. Eksempelvis målte Watch5 Pro over 13 km på en 11 km runde – 2 km ekstra med sikksakk, mens det med den anbefalte metoden som regel innenfor med et par hundre meter på en drøy mils tur.

Eksempelet under viser hvor ille det kan være (ikke anbefalt metode)

Mens dette eksempelet viser hvor nøyaktig den kan være (anbefalt metode)

Har du med deg telefonen på tur vil klokken kunne bruke satellittsignalet fra telefonens innebygde GPS. Dette skal utgangspunktet føre til redusert batteriforbruk, med i realiteten er det nesten ingen forskjell å spore.

Ønsker du mest mulig ut av Samsung Galaxy Watch anbefales det å laste ned noen tredjeparts apper som åpner opp for helt nye muligheter. Noen av de mest populære og anbefalte treningsappene til Samsung Galaxy Watch finner du her.


Treningsprogrammer og hjelp for avslapping

Gjennom Samsung Health appen har du tilgang til et stort utvalg treningsprogram og treningsøkter der du kan se instruktører utføre øvelsene på video mens pulsen din vises på skjermen. Når du starter økta på telefonen, vil den automatisk starte på klokka, og data som puls, kalorier og tid vil speiles fra klokka til mobilen og vises som et overlegg over treningsvideoen.

Samsung samarbeider med meditasjonsappen Calm – en verdensledende aktør innen øvelser for mindfullness, søvn, meditasjon og avslapping. Calm-appen i Google Play og App Store er i følge selskapet «Nummer 1» innen søvn, meditasjon og avslapping, og i Samsung Health vil du få direkte tilgang til øvelsene, men de kommer ikke gratis. Calm gir deg en 7 dagers prøveperiode, og deretter koster det 479,- per år dersom du ønsker full tilgang.

I tillegg til de ulike treningsprogrammene finnes det en egen aktivitetsprofil som heter «Løpetips» der du kan aktivere ulike «programmer» som «Tips for lett jogging», «Kaloriforbrenningstips», «Utholdenhetsjoggetips», «Fartsøkningstrener», etc.. Mange rare begrep, men det er lett å forstå prinsippet. Aktiver et program, og klokken vil veilede deg i form av tilbakemeldinger som «Øk tempoet, senk tempoet, hold tempoet», etc…

Alternative apper for trening

Det finnes et hav av tredjeparts apper å velge blant innen trening, og et eksempel på en app som gir deg veiledede treningsøkter direkte på klokke, er Fitify. Best utbytte får du av appen dersom du betaler for Premium-versjonen som blant annet vil skreddersy et treningsprogram til deg basert på en rekke faktorer. Gratis-versjonen vil likevel gi deg et utvalg økter som du får tilgang til på klokka. Her vil en liten video spilles av på skjermen mens en animert figur viser hvordan hver enkelt øvelse skal utføres. Det finnes flere gode alternativer i samme sjanger.

Aktivitetsprofiler

Klokken kommer med støtte for 90+ aktivitetsprofiler der du kan justere visningen på de ulike dataskjermene, samt sette opp varsler for blant annet puls, distanse, kaloriforbruk, m.m..

Den innebygde treningsappen støtter ikke bruk av ekstern pulssensor, men du kan laste ned flere tredjeparts apper som gjør dette, og i tillegg tilbyr mer avanserte treningsfunksjoner. Ønsker du mest mulig nøyaktig pulsmåling så anbefales det på det sterkeste. Samsung sin treningsapp er ganske enkel, og de har gjort noen merkelige valg der for eksempel mange av de ulike aktivitetsprofilene er en enkelt øvelse i det som gjerne utgjør kun en av mange øvelser i et styrke-/treningsprogram. Hvor mange trener kun benkpress, armhevinger, beinpress, bicepscurls? Det hadde vært bedre å droppe disse og inkludert de som en del av Styrketrening.

For noen aktivitetsprofiler er det riktignok mer avanserte funksjoner, som blant annet «Intervaller» under «Løping». Her kan du stille inn intervaller basert på distanse, antall repetisjoner og lengden på hvileperiodene. Under løping vil klokken også analysere løpeteknikk ved å registrere «Asymmetri» (ubalanse) mellom venstre og høyre bein.

Etter endt økt gir klokken en kort oppsummering direkte på skjermen, og i Samsung Health appen finner du en mer detaljert analyse/oppsummering.

Samsung tilbyr ingen form for trenings- og restitusjonsanalsyse utover estimert restitusjonstid og VO2-maks. Heller ikke Apple Watch tilbyr dette, men det hadde vært fint å se Samsung med sin «Pro-utgave» komme med noen flere treningsfokuserte funksjoner ala Garmin sin Body Battery som på en skala fra 0-100 forteller hvor mye kroppsressurser du har tilgjengelig basert på alt fra aktivitet, søvn, puls, stress, etc.. Det samme gjør Fitbit med sin Daily Readiness score som gir brukeren innsikt i hvor mottakelig kroppen er for trening basert på en rekke faktorer som klokken har målt/registrert i løpet av døgnet.

Automatisk registrering av aktiviteter

Samsung Galaxy Watch5 Pro vil automatisk gjenkjenne aktiviteter som Gåing/Løping, Ellipsemaskin, Romaskin, Svømming og Dynamiske treningsøkter når den registrerer at du har vært aktiv i 10 minutter med en bevegelse som ligner en av de nevnte aktivitetene. Klokken gir varsel med et spørsmål om du ønsker å starte en aktivitet, og uavhengig om du trykker «start» eller ikke, vil klokken begynne og registrere fra det tidspunktet den først oppdaget at du var i bevegelse.

For aktiviteter som gåing/løping utendørs ligger forskjellen i om du velger å trykke «start» eller ikke, i at klokken vil ta i bruk GPS-en til å registrere økten når du trykker start. Dersom du gjør dette, så må du huske å avslutte økta selv. Hvis du ikke trykker start, men lar alt skje automatisk, vil klokken avslutte økta selv.

Auto-registrering fungerer topp, og er et flott alternativ dersom du er av den diskré typen som stadig glemmer å starte/avslutte en treningsøkt. Her er Samsung Galaxy Watch5 Pro på en måte bedre enn Apple Watch ettersom sistnevnte konstant fortsetter å mase om du vil aktivere/forkaste registrering av en økt når den har oppdaget at du er i bevegelse. Samsung starter økten automatisk dersom du ikke foretar deg noe.


Samsung Galaxy Watch5 Pro – Navigering

Samsung Galaxy Watch5 Pro kommer ikke bare med større batteri og kraftigere byggekvalitet, men har også noen ekstra funksjoner over Watch5 som ligger i programvaren. Den mest omtalte funksjonen er Route Workout som lar deg importere GPX-filer til klokken via mobilen slik at klokken kan guide deg gjennom ruten ved hjelp av sving-for-sving veiledning. Det finnes to metoder for dette; enten via direkte import i Samsung Health, deling til Samsung Health, eller ved å ta i bruk ruter du har registrert tidligere og som allerede ligger i Samsung Health.

Metodene er litt knotete, men fungerer greit når du først har lært deg det.

Metode 1:
Dette er den enkleste metoden, men baserer seg på at du benytter en rute du har gjennomført tidligere og som derfor allerede ligger lagret i Samsung Health appen. Gå til loggen over tidligere gjennomførte økter. Finn ruten du ønsker å navigere, men husk at denne må være gjennomført som enten «Fottur», eller «Sykling». Åpne økten, og trykk på de tre prikkene øverst til høyre. Velg «Lagre rute», og deretter gi ruten et navn. Trykk «Lagre rute» på nytt, og ruten vil lagres blant oversikten over alle ruter tilgjengelig, samt synkroniseres til klokken.

Dersom du ønsker å bruke en rute du har gjennomført som en annen aktivtetsprofil, f.eks. løping, så kan du følge samme fremgangsmåte frem til menyen som dukker opp under de tre prikkene. Her trykker du «Eksporter til GPX-fil», og deretter følger du fremgangsmåten fra Metode 2 forklart under.

Metode 2:
Det første du gjør er å opprette en rute, eller finne en allerede planlagt/gjennomført rute, i en tredjeparts app eller nettjeneste. Deretter må du laste ned GPX-filen, alternativt maile den til deg selv, å lagre den i en mappe (som standard vil de fleste telefoner velge «Downloads». Åpne Samsung Health appen, gå til oversikten over aktivitetsprofiler. Velg «Sykling» eller «Fottur» avhengig av hvilken aktivitetsprofil du ønsker å bruke for å navigere ruten (Lagrer du den som Fottur, er den ikke synlig under Sykling, og omvendt.). Trykk på symbolet med en pil øverst i høyre hjørne – importer rute – finn ruten du ønsker å importere fra mappen «Downloads». Gi den eventuelt et nytt navn, velg om du ønsker å utføre ruten i riktig retning, eller revers, og trykk «lagre». Når ruten ligger i  Samsung Health appen, vil den automatisk synkroniseres til klokken.

Metode 3:
Denne metoden er litt raskere, men fungerer ikke i alle tilfeller. Den skiller også mellom om du laster ned en rute i en nettleser, eller har mailet den til deg selv.

Ved nedlasting fra nettleser:
Det første du gjør er å opprette en rute, eller finne en allerede planlagt/gjennomført rute, i en tredjeparts app eller nettjeneste. Last ned GPX-filen og trykk «Åpne». Velg «Samsung Health», og ruten vil automatisk importeres til appen. Velg «Sykling» eller «Fottur» avhengig av hvilken aktivitetsprofil du ønsker å bruke for å navigere ruten (Lagrer du den som Fottur, er den ikke synlig under Sykling, og omvendt.). Gi den eventuelt et nytt navn, og velg om du ønsker å utføre ruten i riktig retning, eller revers, og trykk «lagre». Når ruten ligger i Samsung Health appen vil den automatisk synkroniseres til klokken.

Import fra mail:
Det første du gjør er å opprette en rute, eller finne en allerede planlagt/gjennomført rute, i en tredjeparts app eller nettjeneste. Deretter må du laste ned GPX-filen, alternativt maile den til deg selv. Åpne mailen med GPX-filen, trykk på filen (på noen telefoner må du holde inne fingeren på filen i et sekunds tid). Velg Samsung Health appen og ruten vil automatisk importeres til appen. Velg «Sykling» eller «Fottur» avhengig av hvilken aktivitetsprofil du ønsker å bruke for å navigere ruten. Gi den eventuelt et nytt navn, og velg om du ønsker å utføre ruten i riktig retning, eller revers, og trykk «lagre». Når ruten ligger i Samsung Health appen vil den automatisk synkroniseres til klokken.

Begrenset navigeringsfunksjoner

Til tross for «Pro» betegnelsen fungerer Route Workout kun ved bruk av aktivitetene Fottur og Sykling, men forhåpentligvis vil det fungere med løping og andre aktiviteter senere. Route Workout må aktiveres før du starter en økt, for det er ingen mulighet å begynne navigeringen halvveis på turen uten å avslutte den du er i gang med.

Så snart du har importert en eller flere ruter til klokken vil du finne de igjen under Innstillinger for den aktuelle aktivitetsprofilen. Velg ruten du ønsker å følge, og deretter om du vil følge ruten fra startpunktet, eller i revers. Klokka vil vise ruten på et kart, guide deg med sving-for-sving veiledning, å vise distanse til målet. Når du skal svinge/endre retning, varsler den med vibrasjoner og lyd. Du kan aktivere/deaktivere stemmevarsler og lydvarsler hvis du er mindre gira på å vekke nabolaget på en morgentur.

I tillegg til Route Workout tilbyr Samsung Galaxy Watch5 Pro «Track Back»-funksjon. Track back hjelper deg å navigere tilbake til start, men merk at det eneste alternativet er å følge nøyaktig samme rute du har tilbakelagt. Har du gått feil, vil du tråkke i de samme sporene på veien tilbake. Ruten du har tilbakelagt og følger er markert i blått, og de «nye» sporene dine markeres i grønt.

Track Back funksjonen fungerer til nød til enkelt turbruk, for den er overhodet ikke optimal slik den fremstår i dag. For det første tar en rundt 50-60 meter før varselet om at du er utenfor ruten plinger inn, og for det andre vil ikke klokken beregne den korteste ruten tilbake, men følger nøyaktig samme spor. Har du snudd og begynt på veien hjem, og deretter aktiverer «Track Back», så må du snu å gå tilbake i motsatt retning, før du igjen snur og går tilbake mot start.

Det er ingen forhåndsinstallerte kart på Samsung Galaxy Watch5 Pro, men kart med sving-for-sving navigasjon er tilgjengelig så lenge klokken er tilkoblet mobilen, mens vanlig brødsmuleruting er tilgjengelig dersom du dropper telefonen. Når du benytter kartene kan du enkelt zoome inn/ut å forflytte deg rundt ved hjelp av touchskjermen.

At Samsung ønsker å kaste seg på bølgen av produsenter som lager mer treningsfokuserte smartklokker er ikke rart, men å markedsføre Watch5 Pro som en klokke beregnet for «outdoor» og trening, er å ha litt for store forhåpninger på egne vegne når batteritiden ikke er bedre, og navigeringsfunksjonene så begrenset. Her burde det vært mulig å presse ut det dobbelte, pluss at både kart og navigering burde vært langt bedre.

Samsung Galaxy Watch5 Pro er likevel et bedre valg enn den vanlige Watch5 dersom du lever en aktiv livsstil og liker å bruke klokken til å registrere trening. Batteritiden er tross alt lengre, og byggekvaliteten bedre, enn den vanlige Watch5.


Samsung Health app

Samsung Health appen er plattformen der du finner alt som klokken har registrert i form av helsemålinger, aktivitet og trening. Appen er relativt omfattende, men oversiktlig og enkel i bruk. Du kan selv velge hvilke «fliser» du ønsker å se, der hver flis representerer ulike parametre som puls, søvn, stress, kalorier, etc..

Ønsker du dypere innsikt kan du dykke ned i ukentlige- og månedlig oversikter som strekker seg så langt tilbake i tid som du har brukt en Samsung-klokke. Du kan opprette mål, utfordre venner og kontakter, gjøre deg fortjent til ulike «merker/medaljer), samt få tilgang til en stor mengde videobaserte treningsprogrammer og treningsøkter der instruktører utfører øvelsene mens du selv utfører øvelsene.

Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro er kompatibel med en rekke tredjeparts apper som blant annet Strava, Google Fit, MyFitnessPal, m.m., og kan automatisk synkronisere data fra klokken over til disse.


Konkurrenter

Samme hva Samsung eller noen andre vil påstå, så er Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro smartklokker med treningsfunksjoner – ikke treningsklokker med smarte funksjoner. I samme kategori finner vi Apple Watch som er det soleklare valget for Apple-brukere, mens Huawei også har en rekke spennende produkter med blant annet Huawei Watch 4, Huawei Watch 4 Pro, Huawei Watch 3 og Huawei Watch GT 3 Pro. For Samsung-brukere finnes det nok knapt en mer komplett klokke enn Samsung Galaxy Watch5, eller Pro-utgaven dersom du ønsker en litt røffere klokke med lengre batteritid.

I markedet for «ekte smartklokker» er det fremdeles slik at batteritid er den største begrensningen, og selv om Samsung Galaxy Watch5 Pro aller helst skulle hatt enda bedre batteritid, så er det til nå den klokken som kanskje imponerer mest på dette området.

Går du litt bort fra de dedikerte smartklokkene og klarer deg meg en type hybridklokke, så er Garmin Venu 3 og Venu 2 Plus et godt valg. Her får du en virkelig god treningsklokke med mange nyttige funksjoner for å overvåke helse/aktivitet å registrere trening. Du får en solid liste med smartfunksjoner som trådløs betaling, støtte for offline musikkavspilling via Spotify, smartvarsler, en rekke widgets/apper, m.m.. Både den generelle aktivitetsmålingen (skritt, søvn, oksygenmetning, stress, m.m.) og pulsmålingen er mer nøyaktig enn på Galaxy Watch5, og klokken har opptil 10 dager batteritid. Et rimeligere alternativ er Garmin Vivoactive 5.


Bør du kjøpe Samsung Galaxy Watch5 Pro?

Tja, ja, nei, kanskje… Det er håpløst å svare på, og det kommer helt ann på hva du skal bruke klokken til. I utgangspunktet er Samsung Galaxy Watch5 Pro en utrolig velutstyrt klokke, men Samsung gjør det litt vanskelig for seg selv ved å gi deg betegnelsen «Pro», for så å markedsføre den som en mer dedikert trenings- og outdoor klokke.

Det er tydelig at de ønsker å vise muskler mot aktører som Garmin, Suunto, COROS, etc., men de opererer på en helt annen arena. Den ekstra solide byggekvaliteten på Samsung Galaxy Watch5 Pro, og den økte batteritiden, gjør likevel klokken til en klokke som er bedre egnet til aktive mennesker enn den originale Watch5, men Samsung hadde kanskje gjort smartere i å markedsføre den annerledes. «Pro»-betegnelsen kan forsvares, men ikke under dagens markedsføring, for det er ikke klokken «Pro» nok til.

Ønsker du primært en klokke du skal bruke til lange fjellturer og kanskje overnattingsturer over flere dager, så anbefales det å se etter andre alternativer som for eksempel Garmin sin Fenix– eller Instinct-serie. Et rimeligere alternativ er Amazfit T-Rex 2, en hybridklokke som leverer enormt mye for pengene (Test av Amazfit T-Rex 2). Er du derimot på jakt etter en klokke som integrerer godt med telefonen, som skal brukes i dagliglivet, kan spore aktivitet og trening døgnet rundt, og du ikke har store krav til flere dagers batteritid, så er Samsung Galaxy Watch5 Pro et godt valg.

Den vanlige Samsung Galaxy Watch5 er noe slankere og lettere, spesielt 40 mm utgaven, men Samsung Galaxy Watch5 Pro sikrer deg en klokke som tåler juling, og kan by på et par hakk bedre batteritid enn sine søsken-klokker. Som nevnt er enkelte av funksjonene forbeholdt Samsung-mobiler, men klokken vil uansett være en god smartklokke for enhver Android-bruker.

Om den er verdt prisen? Vel, det skal i hvert fall godt gjøres å finne en bedre smartklokke til Android…Det beste alternativet er i så fall Google Pixel Watch 2 som er testet her.

Fremdeles i tvil? Sjekk ut: Test av pulsklokker og smartklokker – Best i test


Konklusjon


Samsung Galaxy Watch5 / Samsung Galaxy Watch5 Pro
pulsklokke test

Product Name: Samsung Galaxy Watch5 Pro

Brand: Samsung

Offer price: fra 4990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Watch4 var allerede en god smartklokke, men den korte batteritiden var en stor begrensning. Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro retter opp mye av dette, selv om ingen av de er den batterikongen du gjerne skulle hatt på hånden.

Tross dette leverer Samsung Galaxy Watch5 Pro på de fleste områder. Aktivitetsmålingen er omfattende og delvis unik (BioActive-sensoren), treningsmulighetene er mange, og Route Track og Track Back har potensiale til å være nyttige verktøy når Samsung får løst nybegynner problemene. Det viktigste er likevel den oppgraderte byggekvaliteten, økte batteritiden, raskere ladingen, og for noen – den forbedrede pulsmålingen. Dette er helt essensielle faktorer som bidrar til å gjøre Samsung Galaxy Watch5 Pro til markedets kanskje beste smartklokke for Android-brukere.

Du får ikke en fullverdig erstatning for en dedikert pulsklokke, men pulsklokken vil heller ikke være i stand til å gjøre alt Samsung Galaxy Watch5 Pro er kapabel til. Dette er derimot en meget god «hybridklokke» som passer perfekt til deg som ønsker alt av smartfunksjoner og god integrasjon med mobilen, samtidig som du ønsker en klokke som holder oversikt over hverdagsaktivitet, søvn og trening. Og kanskje til og med motiverer deg til å være/bli mer aktiv.

Samsung har gjort mye bra, men til neste generasjon krysses fingrene for minst dobbelt så god batteritid.

Overall
85%
85%

Pros

  • Pent design og solid byggekvalitet.
  • Komfortabel passform.
  • Nydelig AMOLED-skjerm.
  • Stort sett rask i bruk.
  • GPS fungerer godt om du gir den tid til å finne satellittene.
  • Avanserte helsemålinger som EKG, blodtrykk, kropssammensetning, m.m..
  • Omfattende aktivitetsanalyse.
  • Automatisk oppdagelse/registrering av treningsøkt fungerer godt.
  • Motiverende treningsprogrammer i Samsung Health appen.
  • Støtter et hav av apper gjennom Google Play.
  • Google Assistant og Google Wallet/Pay.
  • Offline streaming av musikk, smartvarsler med mulighet for å svare/skrive/ringe.
  • God kvalitet på mikrofon og høyttaler.
  • God batteritid. Hurtiglading.

Cons

  • Tungvint låsesystem på reim.
  • Navigeringsfunksjonen er til nød ok+.
  • Pulsmålingen er kun fremdels middels god.
  • Målinger som søvn, oksygenmetning og stress er unøyaktig.
  • Skjermen er til tider vanskelig å lese utendørs. Får lett fingermerker.
  • Roterbar krans vil være et savn for noen.
  • EKG og blodtrykksmåling er forbeholdt Samsung-telefoner.
  • Enkelte tregheter.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ZTE K1 Pro”
27. oktober 2024 | Andre merker

Test: ZTE K1 Pro

ZTE K1 Pro lar deg holde oversikt over hvor barnet ditt er til enhver tid, og byr på enkel toveis kommunikasjon og mange nyttige sikkerhetsfunksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel Watch 3”
9. september 2024 | Andre merker

Test: Google Pixel Watch 3

Google Pixel Watch 3 er endelig tilgjengelig i to størrelser. Og de byr på flere spennende oppgraderinger og funksjoner, både for helsemåling og trening.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Watch Ultra / Samsung Galaxy Watch 7”
26. juli 2024 | Andre merker

Test: Samsung Galaxy Watch Ultra / Samsung Galaxy Watch 7

Samsung Galaxy Watch 7 er en liten oppgradering fra forgjengeren, mens Samsung Galaxy Watch Ultra sannsynligvis er den beste Wear OS klokken du får kjøpt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch 2”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch 2

Xiaomi Watch 2 er kanskje den rimeligste og beste Google Wear OS klokken du får kjøpt, og leverer på både design og funksjon. Likevel har den et stort problem.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch S3”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller seg ut med et elegant og spennende design, og i tillegg byr den på omfattende helse- og aktivitetssporing, smartfunksjoner, m.m..
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro er byr på en imponerende rekke egenskaper, en gigantisk skjerm og komfortabel passform til en særdeles lav pris.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel Watch 2”
11. oktober 2023 | Andre merker

Test: Google Pixel Watch 2

Google Pixel Watch 2 viser at Google ønsker å konkurrere med de etablerte smartklokke-produsentene, og forener alt det gode fra Google med det beste fra Fitbit.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Watch 6 / Watch 6 Classic”
11. august 2023 | Andre merker

Test: Samsung Galaxy Watch 6 / Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 er en minimal oppdatering fra fjorårets Watch 5, men fortsetter å være en av de beste smartklokkene for Android-brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Watch5 Pro”
30. august 2022 | Andre merker

Test: Samsung Galaxy Watch5 Pro

Større, sterkere, kraftigere. Samsung forsøker å bevare tronen som en av de beste Google WearOs-klokkene, og Samsung Galaxy Watch5 Pro er deres beste til nå.
Les mer
Featured image for “Test: Amazfit T-Rex 2”
26. juli 2022 | Andre merker

Test: Amazfit T-Rex 2

Laget for å overleve en 3.verdenskrig, kulden fra en ny istid, og varmen fra 2018-sommeren på nytt – Amazfit T-Rex 2 er et råskinn av en klokke.
Les mer