Test: Garmin Fenix 6 Pro

11. januar, 2022 (oppdatert 4. september 2023)
Featured image for “Test: Garmin Fenix 6 Pro”

Fullstappet av funksjoner, lang batteritid, innebygd lagring for musikk og streaming av Spotify/Deezer, trådløs betaling, detaljerte kart og markedets mest presise aktivitetsmålingen og pulsmålingen. Garmin Fenix 6 Pro leverer på absolutt alle områder.

Garmin har tronet øverst i pulsklokke hierarkiet i flere år, og deres største konkurrent til tronen er deres egne klokker. Parallellt med Garmin Fenix 6 Pro lever også Garmin Forerunner 945 som i bunn og grunn er samme pulsklokke, men i en slankere og lettere innpakning. Ved å tilby to tilnærmet like modeller i et såpass forskjellig format, har Garmin helgardert seg for å spenne om alle brukergrupper.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Viktigste funksjoner:

 • Kart + mulighet til å legge inn kart fra tredjeparts tjenester.
 • Kommer i tre ulike størrelser (42mm, 47mm og 51mm).
 • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • Trådløs betaling (Garmin Pay).
 • Nøyaktig GPS.
 • Meget god pulssensor. Måler også oksygenmetning i blodet
 • Robust byggekvalitet.
 • Lang batteritid.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse. HRV Status.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon via tilkobling til mobilen.
 • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
 • Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
 • Gratis treningsprogrammer, treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
 • Omfattende aktivitetsmåling.
 • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.

Garmin Fenix 6 Pro – Gjennomført solid

Fenix-serien er bygget for å tåle juling og kommer i hele 28 ulike varianter der du kan velge mellom ulike byggematerialer, farger og størrelser (Fenix 6S 42 mm, Fenix 6 47 mm og Fenix 6X 51 mm). Alle modellene kan varte opp med lang levetid takket være god byggekvalitet, hyppige programvareoppdateringer (selv for de aldrende pulsklokke modellene), og ikke minst meget god support fra Garmin Norge dersom det skulle oppstå noe. De har også støtte for både Bluetooth, ANT+ og WiFi, og kan kobles til nærmest alt du kan tenke deg av tilbehør fra et pulsbelte, temeperatursensor, tredemølle, sykkelrulle, wattmåler, sykkellykt til trådløse ørepropper.

Blant de mange modellene ligger den store forskjellen i om modellen har betegnelsen «Pro» eller «Sapphire» i navnet. Det selges nemlig en rimeligere utgave – Fenix 6 – som ikke har kart, musikk eller WiFi. Modellene med betegnelsen «Sapphire» har i tillegg til det allerede svært robuste klokkehuset en klokkeskjerm i saffirglass for ekstra ripebeskyttelse, mens modellene med betegnelsen «Titanium» har et klokkehus og en bezel (ringen rundt skjermen) laget i titan. Titan er sterkere og lettere enn rustfritt stål, og gir dermed bedre beskyttelse mot riper, samt lavere vekt.

Skjermen er lyssterk og lett å lese selv i sterkt sollys, og bakgrunnsbelysningen kan stilles til og tennes automatisk når du vipper på håndleddet. Oppsettet av dataskjermen og datafelter gjøres enkelt i Garmin Connect appen, og du kan velge alt fra ett til seks felter per dataskjerm (åtte for Fenix 6X).


Fremtidens teknologi

Garmin har bestandig ligget langt fremme teknologisk, og det er ikke tilfeldig at de er en dominerende aktør innen alt fra forbrukerelektronikk som pulsklokker, aktivitetsmålere og håndholdte GPS-enheter, til mer proff-fokuserte løsninger for luft- og skipsfart industrien. Introduksjonen av Power Glass var nok et bevis på Garmin sin evne til å tenke nytt og brakte med seg solcellelading innebygd i klokkeskjermen. Ser du betegnelse «Solar» i tillegg til  navnet Garmin Fenix 6 Pro, betyr det at denne modellen er utstyrt med delvis solceller i skjermen, og dermed utvider batteritiden ytterligere noen timer fra den opprinnelige Garmin Fenix 6 Pro.

Det er dog ikke snakk om veldig mye ettersom kun den ytterste millimeteren av skjermen er 100 % solcelle, og resten av glasset absorberer sollys med om lag 10%. Prisen er også en del høyere, og de fleste vil har mer enn nok batteritid i den vanlige Fenix 6 pro.


Det ultimate verktøyet for livet utendørs

Garmin Fenix 6 Pro er det ultimate verktøyet og pulsklokken enten du løper, sykler, svømmer, trener styrke, yoga, skikjøring eller aktivt friluftsliv. De innebygde kartene er gode, men tar du deg tid til å laste ned helt gratis topografiske kart for området du befinner deg, tar kartene steget fra «gode» til «latterlig gode og detaljerte». Du kan også aktivere kartlag som viser ulike detaljenivåer i kartene, og et eget skikart med oversikt over løypenettverket til over 2000 skianlegg over hele verden.

En annen spennende funksjon tilknyttet kartene er popularitetsrutingen som viser deg de mest populære rutene i ditt område rett på skjermen slik at du enkelt kan utforske nye ruter. Du kan også velge å la klokken opprette 2-4 ulike forslag til ruter i området du befinner deg basert på kriterier som distanse og retning som du selv velger. Funksjonen PacePro gir deg tempoveiledning underveis i økta ved å fortelle deg hvor langt foran/bak du ligger et forhåndsbestemt plan, mens ClimbPro deler motbakker og nedoverbakker på ruten du følger opp i individuelle seksjoner slik at du til enhver tid har kontroll over stigningsprosent, antall høydemetre, løypeprofil og hvor du ligger ann.

Er du Strava-slave vil Strava Live Segments sørge for at du alltid kontroll på når segmentene starter og slutter. Garmin sin råeste pulsklokke kan også brukes direkte med en kompatibel tredemølle eller romaskin slik at du får hastigheten og distansen rett på klokka, og pulsen på skjermen til mølla/romaskina. Du kan til og bruke den mens du spiller golf, og med riktig tilbehør vil den måle alt fra slagkraft til hvor langt du slår. For ikke å snakke om tilgang til kart for mer enn 42 000 golfbaner over hele verden.

Skibommser vil sette pris på auto-trackingen av opp/ned turer i skiheisen. Start Garmin Fenix 6 Pro når du ankommer anlegget, og stopp når du drar. Klokka oppdager automatisk når du sitter i heisen på vei opp, og når du hopper av for å kjøre ned. Alt av info som tid, hastighet, antall høydemeter klatret/kjørt nedover, hellingsprosent, puls og annen data registreres underveis. Med et kompatibelt Garmin HRM-Pro Plus pulsbelte vil de som heller setter pris på tynne langrennsski kunne måle avanserte treningsdata som watt/kraft.

Garmin Fenix 6 Pro har innebygd temperatursensor, barometer som forbedrede høydemålinger samt stormvarsler, kompass og en egen funksjon for varme- og høyde akklimatisering som forteller deg når du er tilpasset deg nye miljøer. Oksygenmetningssensoren brukes blant annet til å måle oksygennivået når du befinner deg i høyden. Sikkerhets- og sporingsfunksjonen gjør det enkelt å sende et varsel til utvalgte kontakter dersom du skulle ha behov for hjelp.


Måler alt – analyser det – forteller deg hva du skal gjøre

Garmin sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse er sannsynligvis den beste på markedet og hjelper deg å trene og restituere riktig. Training Load Pro viser treningsbelastning og treningsstatus for de siste 7 dager og forteller deg om du trener effektivt eller ikke, mens treningseffekt umiddelbart etter en økt forteller deg hvor effektiv den aktuelle økta var, og hvordan den har påvirket kroppen.

Fenix 6 har også blitt oppgradert med HRV Status. Hver morgen viser klokken siste natts gjennomsnittlige HRV status, og sammenligner snittet for de siste 7 dagene med en grunnlinje for de siste 3-15 ukene. HRV, eller «hjertevariabilitet», er «variasjonen i tidsrommene mellom påfølgende hjerteslag» og regnes som en av de beste indikatorene for å se hvor godt restituert kroppen er, eller om det er tegn til sykdom. Et avvik fra grunnlinjen kan indikere sykdom, overtrening, stress, etc..

En nyttig funksjon er Daglige treningsforslag som gir deg daglige anbefalinger for hvilken type trening du bør gjennomføre basert på din nåværende treningstilstand og dagsform. Andre nyttige funksjoner er avansert restitusjonsnalyse, søvnsporing, nøyaktig aktivitetssporing, VO2-maks måling, estimere sluttider for ulike løpsdistanser, samt personlig tilpassede treningsprogrammer gjennom tjenesten Garmin Coach.

I tillegg til dette kan du få demonstrer ulike styrke-, yoga-, pilates- og meditasjonsøvelser direkte på klokka ved hjelp av en liten animert figur. Har du aldri før trent styrke eller prøvd noen av disse aktivitetene, vil klokka veilede deg gjennom hele økta.


Garmin Fenix 6 Pro som smartklokke – Garmin Connect app

Garmin Fenix 6 Pro har også enkle smartklokke funksjoner, og støtter smartvarsler, mulighet til å svare på meldinger dersom du har Android-telefon, mulighet for å styre musikken på mobilen, eller lagre inntil 2000 sanger offline på klokka (du kan streame offline spillelister fra Spotify og Deezer), samt benytte Garmin Pay til å betale.

Garmin Connect er appen der all informasjon samles og du kan dyppe dypere inn i analysen av både trening, søvn og hverdagsaktivitet. Klokka registrer alt fra skritt, kalorier, distanse, pustefrekvens, puls, oksygenmetning i blodet, hjertevariabilitet, stress, kroppsressurser, søvn og tid i ulike søvnfaser.


Konklusjon


Garmin Fenix 6 Pro
pulsklokke

Product Name: Garmin Fenix 6 Pro

Brand: Garmin

Offer price: fra 6649

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Fenix 6 Pro er utvilsomt den kraftigste og mest velutstyrte pulsklokken på markedes i dag, og er det nærmeste vi kan komme en «komplett» klokke. Med nyttige funksjoner som kart, rutenavigering med popularitetskart, en rekke smarte treningsfunksjoner, gratis adaptive treningsprogrammer, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, en meget god pulssensor og nøyaktig GPS, er det vanskelig å finne noen mangler med Garmin Fenix 6 Pro.

Legg til støtte for offline streaming av musikk fra Spotify/Deezer, trådløs betaling via Garmin Pay, støtte for smartvarsler og muligheten for å laste ned en rekke ulike urskiver, datafelter og programmer via Connect IQ Store, og du begynner å nærme deg en utfordrer til smartklokkene.

Det kanskje beste med Garmin Fenix 6 Pro er at den gjør det den skal gjør på en god måte. Pulssensoren gjør en god jobb, aktivitetsmålingen som står på i bakgrunnen er nøyaktig, og GPS-en tegner en flott rute nesten hver gang.

Garmin har gjort en meget god jobb med Garmin Fenix 6 Pro, og med den gode byggekvaliteten og de hyppige programvareoppdateringene fra selskapet, er du sikret en pulsklokke med langt levetid.

Overall
92%
92%
 • Treningsfunksjoner - 93%
  93%
 • Batteritid - 92%
  92%
 • Programvare - 90%
  90%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 94%
  94%
 • Verdi for pengene - 92%
  92%

Pros

 • Meget god byggekvalitet.
 • Tre størrelser slik at «alle» finner en modell som passer.
 • Tydelig skjerm med tilpassbare datafelter/dataskjermer.
 • Lang batteritid (kan brukes mens den lades).
 • Støtter lagring av musikk og offline streaming.
 • Trådløs betaling via Garmin Pay.
 • Støtter både Bluetooth og ANT+.
 • God optisk pulssensor med måling av oksygenmetning.
 • Nøyaktig GNSS (GPS-sporing).
 • Detaljerte kart og rutenavigering.
 • Plenty av nyttige treningsfunksjoner (PacePro, ClimbPro, m.m.).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Et hav av aktivitetsprofiler.
 • Gratis treningsprogrammer via Garmin Coach.
 • Animerte styrke-, yoga-, pilates- og meditasjonsøvelser direkte på klokka.
 • Daglige Treningsforslag gir deg tilpassede treningsøkter hver dag.
 • Omfattende og god app (Garmin Connect).
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjonen.
 • Støtter smartvarsler og enkle apper fra Connect IQ Store.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en…
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 265”

Test: Garmin Forerunner 265

«Atter en konge». Garmin Forerunner 265 leverer så suverent mye til en så god pris, at det er lett å…
Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Test: Garmin Vivomove Trend

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka?…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar viderefører arven fra en allerede svært god pulsklokke, og forsterker Garmin sitt enorme grep om…
Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Test: Garmin Bounce

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke…
Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Test: Garmin Instinct Crossover

Alltid drømt om en smartklokke med enorm batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)

Kongen av pulsklokker i budsjettklassen – Garmin Forerunner 255 Music har blitt enda bedre. Her får du 90% av toppmodellene…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 955 Solar. Flaggskippet i Forerunner-serien har blitt både bedre og…
Featured image for “Test: Garmin Venu SQ 2 Music”

Test: Garmin Venu SQ 2 Music

Leter du etter en smartklokke, eller treningsklokke med omfattende aktivitetssporing, nyttige treningsfunksjoner, et flott utseende, enkel betjening og ikke minst…
Featured image for “Test: Garmin Enduro 2”

Test: Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2 er den ultimate klokken for deg som søker (ekstremt) lang batteritid, solid byggekvalitet, og alt som finnes…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Pro Plus”

Test: Garmin HRM-Pro Plus

Eier du en Garmin-klokke i dag, eller planlegger å kjøpe en? I så fall er det ingen tvil om hvilket…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music”

Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music

Garmin Forerunner 255 serien klar til å overta bestselger-tronen fra forgjengeren. Her får du virkelig valuta for pengene.…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 Solar tar selskapets flaggskipsmodell enda et skritt nærmere perfeksjon.…