Test: Blue Ice Firecrest 28l

4. januar, 2023 (oppdatert 9. april 2024)

Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt. 


Fakta:

 • Vekt: 840 gram (748 gram i strippet utgave)
 • Volum: 28 liter (finnes også i 38 liter)
 • Materiale: High Tenacity 210d Nylon 6.6, PFC free, Bluesign approved
 • Mål/dimensjoner: 57 x 29 x 30 cm

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Blue Ice Firecrest 28l – Solid lettvekter

Blue Ice er et forholdsvis nytt merke, men gjengen som står bak er definitivt ingen nybegynnere innen friluftslivet. Vennegjengen som står bak Blue Ice bestemte seg nemlig for å lage de ultimate produktene for aktive skikjørere, alpinister og klatrere, og har på kort tid fått en god lineup med produkter.

Blue Ice Firecrest 28l regnes som en lettvekts dagstursekk for «året rundt bruk». Designet er enkelt, men gjennomtenkt, og du må nesten studere sekken for å legge merke til alle detaljene. Blue Ice har designet Firecrest for bruk til både tur og løping.


Liten sekk – stort volum

I likhet med flere av Blue Ice sine sekker, er det snakk om en kompakt dagstursekk med forholdsvis god plass. Firecrest kommer i to størrelser; 28 liter og 38 liter, og begge modellene er tilgjengelig i to ulike rygglengder (S/M og M/L).

Sekken består av et stort hovedrom med toppinngang og glidelåsåpning i siden, samt flere smarte lommer og festeordninger. I hovedrommet finner vi en egen sikkerhetslomme for skredutstyr (søker, stang, tau, spade), en stor ekspanderende innerlomme, og en liten glidelåslomme med nøkkelholder. Utsiden av topplokket har også en ekstra glidelåslomme.

Firecrest er rodusert i kraftig nylon-ripstop materiale og laget for å tåle juling fra skarpe skikanter, eller fjellvegger under klatring. Baksiden har dobbeltfester for isøks og er klargjort for separat hjelmfeste. På venstre side er det en ekspanderende meshlomme som kan nåes med sekken på ryggen, samt fester for skiene på siden.

På samme måte som jeg skrøt av plassutnyttelsen i Blue Ice Yagi 35l, fortjener Blue Ice Firecrest 28l skryt for å utnytte plassen godt. Her får du god plass til alt du trenger på en lang dagstur, spesielt dersom du kjøper hjelmholderen i tillegg. Sidene er utstyrt med kraftige kompresjonsremmer som lar deg minimere volumet når du ikke har behov for ekstra plass, og sikkerhetslømmen for skredutstyr kan taes ut på sommerhalvåret når du ikke har behov for den.


Smart løsning for å feste ski

Blue Ice Firecrest 28l er klargjort med et tradisjonelt A-feste for skiene på siden, men har også et smart hurtigfeste for ski. Dette fungerer ved å tre bakenden av skiene gjennom en kraftig løkke på baksiden nederst på venstre side, mens en avtagbar metallkrok på venstre skulderrem festes rundt den øvre halvdelen av skiene. På denne måten er skiene festet på skrått bak på sekken, og gjør det mulig å feste/løsne uten å ta den av. Metallkroken er avtakbar, og du kan spare nesten 100 gram ved å fjerne denne og sikkerhetslommen.


Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, men velfungerende og komfortabelt. Sekken er relativt høy og smal slik at den ikke kommer i konflikt med armene under skikjøring og klatring, og ryggen er avstivet med en skumplate som følger ryggsøylen. Skuldereimene er godt polstret, og sammen med hoftebeltet og brystremmen, både avlaster det og stabiliserer vekten godt. Uten vekt gir Firecrest inntrykk av å være litt «løs», men det skyldes sannsynligvis bare den lave vekten. Fyll den opp, hiv den på ryggen, og den føles overraskende stabil og god – selv når du løper.

Det er ingen lommer på hoftebeltet, og selv om det helt sikkert er et bevisst valg å strippe sekken så mye som mulig for unødvendige detaljer, så hadde Blue Ice gjort lurt i å legge til et par glidelåslommer. En av årsakene til de manglende lommene er nok muligheten for å gjemme bort hoftebeltet på innsiden av ryggplaten – genialt om du ønsker en helt «clean» sekk uten noe som stikker ut.

Til gjengjeld er det en glidelåslomme for mobil på venstre skulderreim, men denne er så liten at den har problemer med å romme en iPhone 14 Pro. Og det er en kompakt telefon… Ønsker du enkel tilgang til telefonen kan du heller bruke den ekspanderende lommen på venstre skulderreim som er beregnet for en drikkeflaske.


Blue Ice Firecrest 28l – verdt pengene?

Det korte svaret; Ja, dersom du ønsker en velfungerende ski-/klatresekk som fungerer til helårsbruk. Blue Ice Firecrest 28l er (super)lett, kraftig, stødig, komfortabel, full av smarte løsninger, og byr på svært god plassutnyttelse. Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for skifester, vil jeg heller anbefale en sekk med sidelommer og lommer på hoftebeltet. Blue Ice kunne med fordel lagt ved hjelmholderen slik de gjør med Yagi 35l. Denne koster 200 kr løst.

Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for fester til ski og isøkser, kan Osprey Stratos 26 være et godt alternativ. Test av Osprey Stratos 26 kan du lese her.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!


Konklusjon


Er du ute etter et lett, solid, og velfungerende dagstursekk for helårsbruk, og som også byr på meget godt bærekomfort, så er Blue Ice Firecrest 28l et godt alternativ. De mange praktiske løsningene er uten tvil mest rettet mot bruk på vinterhalvåret, og med doble isøks-fester, 2 x muligheter for skifeste, egen pose for skredutstyr, m.m., så er det nesten utrolig hva du kan få med deg i «kun» 28 liter.

For bruk utenom skisesongen finnes det bedre alternativer, men det er nesten en prestasjon om du blir skuffet over Blue Ice Firecrest 28l.

Fordeler:

 • Mange smarte løsninger.
 • Dobbelt feste for isøks.
 • Svært solid konstruksjon.
 • Dedikert lomme for skredutstyr.
 • Stort volum med gode kompresjonsremmer.
 • Stretchlomme på siden.

Ulemper:

 • Savner sidelommer.
 • Hjelmholder burde fulgt med.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”
14. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.
Les mer