Test: Blue Ice Firecrest 28l

4. januar, 2023 (oppdatert 18. juli 2023)
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt. 


Fakta:

Vekt: 840 gram (748 gram i strippet utgave)
Volum: 28 liter (finnes også i 38 liter)
Materiale: High Tenacity 210d Nylon 6.6, PFC free, Bluesign approved
Mål/dimensjoner: 57 x 29 x 30cm


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Blue Ice Firecrest 28l – Solid lettvekter

Blue Ice er et forholdsvis nytt merke, men gjengen som står bak er definitivt ingen nybegynnere innen friluftslivet. Vennegjengen som står bak Blue Ice bestemte seg nemlig for å lage de ultimate produktene for aktive skikjørere, alpinister og klatrere, og har på kort tid fått en god lineup med produkter.

Blue Ice Firecrest 28l regnes som en lettvekts dagstursekk for «året rundt bruk». Designet er enkelt, men gjennomtenkt, og du må nesten studere sekken for å legge merke til alle detaljene. Blue Ice har designet Firecrest for bruk til både tur og løping.

Liten sekk – stort volum

I likhet med flere av Blue Ice sine sekker, er det snakk om en kompakt dagstursekk med forholdsvis god plass. Firecrest kommer i to størrelser; 28 liter og 38 liter, og begge modellene er tilgjengelig i to ulike rygglengder (S/M og M/L).

Sekken består av et stort hovedrom med toppinngang og glidelåsåpning i siden, samt flere smarte lommer og festeordninger. I hovedrommet finner vi en egen sikkerhetslomme for skredutstyr (søker, stang, tau, spade), en stor ekspanderende innerlomme, og en liten glidelåslomme med nøkkelholder. Utsiden av topplokket har også en ekstra glidelåslomme.

Firecrest er rodusert i kraftig nylon-ripstop materiale og laget for å tåle juling fra skarpe skikanter, eller fjellvegger under klatring. Baksiden har dobbeltfester for isøks og er klargjort for separat hjelmfeste. På venstre side er det en ekspanderende meshlomme som kan nåes med sekken på ryggen, samt fester for skiene på siden.

På samme måte som jeg skrøt av plassutnyttelsen i Blue Ice Yagi 35l, fortjener Blue Ice Firecrest 28l skryt for å utnytte plassen godt. Her får du god plass til alt du trenger på en lang dagstur, spesielt dersom du kjøper hjelmholderen i tillegg. Sidene er utstyrt med kraftige kompresjonsremmer som lar deg minimere volumet når du ikke har behov for ekstra plass, og sikkerhetslømmen for skredutstyr kan taes ut på sommerhalvåret når du ikke har behov for den.

Smart løsning for å feste ski

Blue Ice Firecrest 28l er klargjort med et tradisjonelt A-feste for skiene på siden, men har også et smart hurtigfeste for ski. Dette fungerer ved å tre bakenden av skiene gjennom en kraftig løkke på baksiden nederst på venstre side, mens en avtagbar metallkrok på venstre skulderrem festes rundt den øvre halvdelen av skiene. På denne måten er skiene festet på skrått bak på sekken, og gjør det mulig å feste/løsne uten å ta den av. Metallkroken er avtakbar, og du kan spare nesten 100 gram ved å fjerne denne og sikkerhetslommen.

Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, men velfungerende og komfortabelt. Sekken er relativt høy og smal slik at den ikke kommer i konflikt med armene under skikjøring og klatring, og ryggen er avstivet med en skumplate som følger ryggsøylen. Skuldereimene er godt polstret, og sammen med hoftebeltet og brystremmen, både avlaster det og stabiliserer vekten godt. Uten vekt gir Firecrest inntrykk av å være litt «løs», men det skyldes sannsynligvis bare den lave vekten. Fyll den opp, hiv den på ryggen, og den føles overraskende stabil og god – selv når du løper.

Det er ingen lommer på hoftebeltet, og selv om det helt sikkert er et bevisst valg å strippe sekken så mye som mulig for unødvendige detaljer, så hadde Blue Ice gjort lurt i å legge til et par glidelåslommer. En av årsakene til de manglende lommene er nok muligheten for å gjemme bort hoftebeltet på innsiden av ryggplaten – genialt om du ønsker en helt «clean» sekk uten noe som stikker ut.

Til gjengjeld er det en glidelåslomme for mobil på venstre skulderreim, men denne er så liten at den har problemer med å romme en iPhone 14 Pro. Og det er en kompakt telefon… Ønsker du enkel tilgang til telefonen kan du heller bruke den ekspanderende lommen på venstre skulderreim som er beregnet for en drikkeflaske.

Blue Ice Firecrest 28l – verdt pengene?

Det korte svaret; Ja, dersom du ønsker en velfungerende ski-/klatresekk som fungerer til helårsbruk. Blue Ice Firecrest 28l er (super)lett, kraftig, stødig, komfortabel, full av smarte løsninger, og byr på svært god plassutnyttelse. Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for skifester, vil jeg heller anbefale en sekk med sidelommer og lommer på hoftebeltet. Blue Ice kunne med fordel lagt ved hjelmholderen slik de gjør med Yagi 35l. Denne koster 200 kr løst.

Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for fester til ski og isøkser, kan Osprey Stratos 26 være et godt alternativ. Test av Osprey Stratos 26 kan du lese her.

Konklusjon

Blue Ice Firecrest 28l
Blue Ice Firecrest 28l

Product Name: Blue Ice Firecrest 28l

Brand: Blue Ice

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Er du ute etter et lett, solid, og velfungerende dagstursekk for helårsbruk, og som også byr på meget godt bærekomfort, så er Blue Ice Firecrest 28l et godt alternativ. De mange praktiske løsningene er uten tvil mest rettet mot bruk på vinterhalvåret, og med doble isøks-fester, 2 x muligheter for skifeste, egen pose for skredutstyr, m.m., så er det nesten utrolig hva du kan få med deg i «kun» 28 liter.

For bruk utenom skisesongen finnes det bedre alternativer, men det er nesten en prestasjon om du blir skuffet over Blue Ice Firecrest 28l.

Pros

  • Mange smarte løsninger.
  • Dobbelt feste for isøks.
  • Svært solid konstruksjon.
  • Dedikert lomme for skredutstyr.
  • Stort volum med gode kompresjonsremmer.
  • Stretchlomme på siden.

Cons

  • Savner sidelommer.
  • Hjelmholder burde fulgt med.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”

Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…
Featured image for “Test: Salomon XA 15”

Test: Salomon XA 15

Salomon XA 15 tilbyr funksjoner og egenskaper som gjør den til en ypperlig løepsekk og dagstursekk for deg som er…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 70”

Test: Osprey Farpoint 70

Ingen over, og (nesten) ingen ved siden. Osprey Farpoint 70 har reist jorden rundt i mange år, og alt tilsier…
Featured image for “Test: Osprey Stratos 26”

Test: Osprey Stratos 26

Osprey Stratos 26 byr på så høy bærekomfort at det plutselig blir moro å bære sekk. Her har Osprey truffet…
Featured image for “Test: Silva Trail Speed 5XT”

Test: Silva Trail Speed 5XT

Kraftig lys, lav vekt, høy komfort og en rekke smarte funksjoner. Silva Trail Speed 5XT gjør mørketiden kortere og lysere,…