Nyhet: COROS PACE 3

29. august, 2023 (oppdatert 6. september 2023)
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet enn en budsjettmodell.

Den har vunnet utallige kåringer for beste budsjett pulsklokke, og har fått mengder av skryt her på nettsiden. COROS PACE 2 byr på langt mer enn prisen på 2199 kr skulle tilsi, og nå har den tre år gamle favoritten fått en solid oppdatering.

NB: Oppdatert med test: Test: COROS PACE 3


COROS PACE 3 bringer med seg mye nytt, både i form av design og funksjoner. De viktigste nyheter kan oppsummeres som følger:

 • Skjerm: Ny touchskjerm (samme størrelse på 1,2″). Oppgradert bakgrunnsbelysning.
 • Optisk pulsmåling: Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • Batteritid: Utvidet batteritid til 24 dager i smartklokkemodus og opptil 38 timer med kontinuerlig GPS. Tidligere 20 dager og 30 timer.
 • Ny GNSS-chip: Flerfrekvens GPS (mer nøyaktig måling i vanskelige områder).
 • Nye aktivetsprofiler: Terrengløp, Hiking/Turgåing, Ski, Snowboard, Langrenn
 • Tilkobling: Fjernet støtte for ANT+ (støtter Bluetooth og WiFi).
 • Intern lagring: 4 GB lagring for mulighet til å lagre mp3-filer.
 • Farger: Flere farger og reimer.
 • Pris: 2990 kr

COROS PACE 3 går med det i strupen på andre kjente budsjettmodeller som Garmin Forerunner 55, Garmin Forerunner 265, Polar Pacer/Pacer Pro og Wahoo Element Rival, og retter seg mot deg som ønsker mest og best mulig treningsfunksjoner for pengene.COROS PACE 3COROS PACE 2
Batteritid
Batterikapasitet236 mAh220 mAh
GPS-modus38 timer20 dager
Smartklokkemodus24 dager20 dager
Alle systemerMultibånd-GNSSStøtter opptil 4 systemer samtidig.
FlerfrekvensStøtter L1 + L5 flerfrekvens
Design/Byggekvalitet
Størrelse41,9 x 41,9 x 13 mm42 x 42 x 13,6 mm
RammematerialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
BezelmaterialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
UrglassmaterialeMineral glassMineral glass
Vekt31 gram29 gram
Skjermstørrelse1,20’’ (240 x 240 px)1,20’’ (240 x 240 px)
SkjermtypeMIPMIP
TouchskjermJaJa
Vanntetthet5 ATM5 ATM
TilkoblingBluetooth 5.0, WiFiANT+, Bluetooth,
Intern lagring/minne4 GB (lagring for musikk)
SensorerPulssensor (oppgradert), SpO2, Barometrisk altimeter, Akselerometer, Termometer, Gyroskop, KompassPulssensor, Barometrisk altimeter, Akselerometer, Termometer, Gyroskop, Kompass

Design, skjerm og byggekvaltiet

COROS PACE 3 bygger videre på suksessformelen til PACE 2, men introduserer både en touchskjerm, ny og mer nøyaktig GPS, samt en redesignet optisk pulssensor for bedre pulsmålinger.

Skjerm

COROS PACE 3 bevarer det slanke og nette designet med en vekt på kun 30,3 gram med nylonreim, og 38 gram med silionreim. Tilsvarende vekt for PACE 2 var henholdsvis 29 gram og 36 gram.

Skjermen har den samme størrelsen på 1,2″ med en oppløsning på 240 x 240 px og består av relativt enkelt mineral glass, men har nå fått støtte for touch, samt oppgradert kontrast slik at den er litt lettere å lese utendørs. Sammen med den karakteristiske dreibare kronen og den ene knappen gjør dette at betjeningen av klokken blir enda enklere enn tidligere.

For å være enklere å lese i dårlig belysning har COROS PACE 3 en egen «nattmodus» som automatisk aktiverer bakgrunnsbelysningen ved solnedgang og deaktiveres ved soloppgang (kan aktiveres/deaktiveres manuelt). I tillegg er selve lyset på bakgrunnsbelysningen enda sterkere.


Byggekvalitet

COROS PACE 2 vakte oppsikt for å være «verdens letteste multisportklokke» på 29 gram, og nykommeren legger seg i det samme området med sine 31 gram og 11 millimeter tykkelse. Mye av den lave vekten skyldes at hele klokkehuset er bygget i fiberforsterket polymer som både er lett og slik, selv om det ikke gir den samme premium-følelsen som stål, aluminium eller titanium. COROS PACE 3 er uansett 5 ATM sertifisert og kan fint brukes til svømming.

COROS har merkelig nok valgt å gå bort i fra støtten for ANT+ på alle sine nye modeller og satser utelukkende på Bluetooth (PACE 2 støttet både ANT+ og Bluetooth), men PACE 3 har til gjengjeld tøtte for WiFi som gjør det enklere å oppdatere klokken gjennom «over the air» oppdateringer.

COROS PACE 3 er tilgjengelig i to farger; svart og hvit – og begge kan kjøpes med enten nylonreim eller silikonreim. I tillegg er det mulig å bestille en rød «Track Edition» fra COROS sine hjemmesider. Klokken er kompatibel med standard 22 mm hurtigutløsningsreimer slik at du enkelt kan bytte til andre farger eller materialer.


Enda lengre batteritid

PACE 2 hadde allerede god batteritid med opptil 20 dager i smartklokkemodus og 30 timer i treningsmodus med GPS, men COROS PACE 3 utvider dette til henholdsvis 24 dager og 38 timer.

Ettersom COROS PACE 3 nå har fått en oppgradert GNSS-chip med støtte for flerfrekvens GPS har den også flere batterimoduser. Jo flere GNSS-systemer og frekvenser som er i bruk samtidig, desto mer batteri benyttes. COROS har oppgitt følgende tall:

 • Standard GPS: 38 timer
 • Alle systemer: 25 timer
 • Flerfrekvens: 15 timer
 • Smartklokke: 24 dager (18 dager med søvnsporing)

Ny og bedre GNSS-chip

COROS PACE 2 hadde støtte for å bruke opptil 5 GNSS-systemer samtidig (GPS, GLONASS, GALILEO, BeiDou, QZSS) og leverte stort sett gode GPS-målinger. PACE 3 er utstyrt med en ny og bedre GNSS-chip med støtte for flerfrekvens GPS, noe som legger til rette for enda bedre presisjon. (GPS (L1 + L5 Dual Frequency), GLONASS, GALILEO, BeiDou, QZSS).

Flerfrekvens-GNSS tillater klokken å ta i bruk flere frekvenser fra et stort antall satellitter samtidig, og minimerer dermed risikoen for feilmålinger i vanskelige miljøer/terreng som trange gater, dype daler, tette skogområder, steile fjellområder, etc.. I tillegg til mer nøyaktig sporing, vil klokken etablere raskere kontakt med satellittene slik at du ikke behøver å stå og vente på at klokken skal bli klar.

Mer om flerfrekvens-GNSS, eller «mutlibånd-GNSS», kan du lese her:


Brødsmuleruting og sving-for-sving navigering

Brødsmuleruting kom til PACE 2 gjennom en oppdatering først våren 2023, men det er allerede på plass fra start for PACE 3. I tillegg får den støtte for ruteimport, sving-for-sving veiledning (foreløpig kun i beta) og «tilbake til start».

Brødsmuleruting er en tegnet linje av løypeprofilen, og viser ved hjelp av piler hvor du skal svinge når du følger en forhåndsbestemt rute.

COROS ønsker at en større brukergruppe skal kunne få tilgang til de nye Explore-funksjonene. Dette gir mulighet for å benytte enkel navigering for aktiviteter som løping, terrengløp, gåturer/fjellturer og sykling. COROS appen inkluderer en brukervennlig rutebygger som gjør det enkelt å opprette ruter som synkroniseres til klokken, og med sving-for-sving navigering vil du bli varslet om kommende svinger/kursendringer på ruten du følger.

Til tross for mangelen på kart er brødsmuleruting et svært nyttig verktøy enten du løper på vei, i skogen eller på fjellet. Merk at sving-for-sving veiledning ikke er tilgjengelig for sykling, men i første omgang løping, gåturer og fjellturer.


Ny optisk pulssensor

Pulssensoren på COROS PACE 2 var liten og leverte aldri helt den presisjonen du ønsker fra en god pulsklokke. PACE 3 kommer med en redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet. Den nye sensoren er mye større og benytter langt flere LED-dioder (5 vs. 1) i tillegg til 4 fotodetektorer, noe som legger til rette for mer presise pulsmålinger.


Flere aktivitetsprofiler

Et av de største savnene da PACE 2 ble lansert var mangelen på andre aktivitetsprofiler enn profiler knyttet til løping, sykling og svømming. COROS har i senere tid introdusert nye aktivitetsprofiler gjennom flere oppdateringer, og COROS PACE 3 retter opp de siste manglene som gjør at klokken også er godt egnet for deg som liker å gå på fjellturer, kjøre på ski, gå langrenn, etc…

De nye aktivetsprofilene inkluderer; Terrengløp, Hiking/Turgåing, Ski, Snowboard, Langrenn. Samtlige av disse vil komme til PACE 2 gjennom en kommende oppdatering.

Aktivitets og søvnsporing

COROS PACE 3 byr ellers på 24/7 aktivitetssporing og detaljert søvnsporing med tid i ulike søvnfaser. Klokken måler puls, skritt, distanse, høydemeter, oksygenmetning og søvn.

Nytt for PACE 3 er en PulseOX-sensor som måler oksygenmetningen i blodet automatisk gjennom natten og ved manuelle målinger.

I tillegg vil klokken estimere VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.

For deg som er opptatt av hjertevariabilitet (HRV), så er det viktig å merke seg at COROS PACE 3 ikke måler dette.


Litt smartere som smartklokke

COROS PACE 3 støtter i likhet med PACE 2 smartvarsler, men PACE 3 er oppgradert med 4 GB intern lagring slik at du kan lagre mp3-filer på klokken for avspilling gjennom trådløse ørepropper. Det er fremdeles ingen muligheter for streaming av musikk via Spotify/Deezer, etc, men hvem vet hva fremtiden bringer? COROS har en god historie med å oppdatere klokkene sine med nye funksjoner gjennom levetiden.

Ellers er ikke PACE 3 videre smart, og det er ingen støtte for kontaktløs betaling, apper, etc… Til gjengjeld kan du bruke klokken som en kontroll for actionkameraer fra GoPro og Insta360, sette alarmer, bruk «find telefonen»-funksjon, samt ulike tidtaker. Og ikke minst kan du velge blant et stort utvalg urskiver, samt opprette din egne personlige urskive med et bilde du selv velger.

Tilgang til treningsprogrammer og personlig coach

COROS PACE 3 gir deg tilgang til COROS EvoLab, Training Hub og COROS Coach helt gratis. Dette er tre kraftige og omfattende verktøy laget for å hjelpe deg til å prestere bedre, både på og utenfor treningsarenaen.

COROS EvoLab er COROS sin idrettsvitenskapelige plattform utviklet for å gi personlig tilpasset trenings-, restitusjons- og prestasjonsevalueringer.

COROS Training Hub er en plattform/webportal som lar deg analysere treningsdata, samhandle med en trener å planlegge treningsøkter. Gjennom COROS appen og nettsiden får du tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming som kan hjelpe deg å bli en bedre utøver. Her kan du også bygge din egen styrkeøkt der du setter sammen ulike øvelser, velger antall repetisjoner, sett, pauser, etc..

COROS Coaches ble lansert vinteren 2023 og er en relativt unikt tjeneste for alle som eier og bruker en COROS-klokke. COROS Coaches tilbyr 1-til-1 coachingråd basert på hver enkelt brukers egne data. Alle som eier en COROS-klokke har muligheten til å sende forespørsler til sertifiserte trenere hos COROS med til sammen mer enn 25 års erfaring, og deretter motta personlige svar. Og alt dette er gratis.


Og alt det gode fra COROS PACE 2

Foruten om alt det som er nytt kommer PACE 3 med alt det gode fra PACE 2, noe som er imponerende mye tatt prisen i betraktning. COROS 3 støtter blant annet multisport og kan fint brukes til et triatlon eller å kombinere andre aktiviteter, og ikke minst måler den løpskraft direkte fra håndleddet uten behov for eksterne sensorer.

COROS må se seg slått av Garmin når det kommer til mer avanserte treningsfunksjoner og verktøy, og du får ingen funksjoner som PacePro, ClimbPro, Popularitetsruting, Real-Time Stamina, Virtuell Partner/Racer, etc., men du kan skreddersy egne intervaller og treningsøkter gjennom treningsplattformen EvoLab, samt opprette varsler for tråkkfrekvens, distanse, tempo, puls og kraft, og auto-pause under en treningsøkt.

For de fleste vil nok dette være mer enn nok, men det er viktig å være klar over dersom du er ute etter spesielle funksjoner.


COROS PACE 3 er tilgjengelig for salg for forhåndsbestilling fra 31.august gjennom COROS sine nettsider og utvalgte forhandlere, og leveringen starter i oktober. Prisen er satt til 2990 kroner – 800 kr mer enn PACE 2.

NB: Oppdatert med test: Test: COROS PACE 3


Se også disse artiklene om COROS:


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…