Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

10. juli, 2024 (oppdatert 17. juli 2024)

Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra.

Mens Apple i alle år har kjørt på med en relativt uforandret Apple Watch Series frem til de for 2,5 år siden introduserte Watch Ultra, har Samsung i større grad famlet litt i blinde.

For to år siden droppet de den roterende kronen på Watch Classic-serien og introduserte en «Watch Pro»-utgave med kraftigere byggekvalitet og nesten dobbelt så lang batteritid. I fjor var den roterende kronen tilbake, men «Watch Pro» var plutselig borte.

I år gjør selskapet større endringer enn noen gang og introduserer en ny kaptein på laget – Samsung Galaxy Watch Ultra.Lansering, pris og tilgjengelighet

Samsung har lansert Galaxy Watch 7-serien i forbindelse med deres Galaxy Unpacked-arrangement i Paris 10.juli. Sammen med Galaxy Watch 7 og den nye Galaxy Watch Ultra viste selskapet frem de nyeste utgavene av flipp- og folde-telefonene Galaxy Flip 6 og Galaxy Fold 6, samt de nye øreproppene Galaxy Buds Pro 3 og Galaxy Buds 3. I tillegg avduket de den mye omtalte Samsung Galaxy Ring, selv om vi i Norge ser ut til å måtte vente en stund før den dukker opp.

Galaxy Watch Ultra tilbys i en størrelse på 47 mm i fargene Titanium Gray, Titanium White og Titanium Silver, og har en anbefalt startpris på 8.490 kroner i Norge – fremdeles langt under hovedkonkurrenten Apple Watch Ultra som ligger på 10 990 kroner.

Galaxy Watch 7 tilbys i to størrelser, 40 mm og 44 mm, med anbefalte startpriser på henholdsvis 3.790 kroner og 4.190 kroner. 40 mm-modellen kommer i fargene grønn og krem, mens 44 mm-modellen finnes i fargene grønn og sølv. Begge størrelsene er tilgjengelig i en utgave med kun BLE og WiFi-støtte, samt en utgave med LTE-støtte.

Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra kan forhåndsbestilles i utvalgte markeder fra 10. juli, og vil være tilgjengelige generelt fra 24. juli. Tilgjengeligheten for Samsung Galaxy Ring i Norden vil bli annonsert senere.


Spesifikasjoner – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra:

FunksjonGalaxy Watch 7Galaxy Watch Ultra
Farger44 mm: Grønn, Sølv
40 mm: Grønn, Krem
47 mm: Titanium Grå, Titanium Hvit, Titanium Sølv
Dimensjoner44 mm: 44.4 x 44.4 x 9.7 mm, 33.8g
40 mm: 40.4 x 40.4 x 9.7 mm, 28.8g
47 mm: 47.4 x 47.4 x 12.1 mm, 60.5g
SkjermSafirglass
44 mm: 1.5″ (37.3 mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display
40 mm: 1.3″ (33.3 mm) 432×432 Super AMOLED, Full Color Always On Display
Safirglass
47 mm: 1.5″ (37.3 mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display, 3000 nits
ProsessorExynos W1000 (5 kjerner, 3nm)Exynos W1000 (5 kjerner, 3nm)
Minne og lagring2GB minne + 32GB lagring2GB minne + 32GB lagring
Batteri (typisk)44 mm: 425 mAh
40 mm: 300 mAh
590 mAh
LadingRask lading (WPC-basert trådløs lading)Rask lading (WPC-basert trådløs lading)
OSWear OS drevet av Samsung (Wear OS 5)Wear OS drevet av Samsung (Wear OS 5)
BrukergrensesnittOne UI 6 WatchOne UI 6 Watch
SensorerSamsung BioActive Sensor (Optisk Bio-signal sensor + Elektrisk Hjertesignal + Bioelektrisk Impedansanalyse), Temperatursensor, Akselerometer, Barometer, Gyroskop, Geomagnetisk Sensor, LyssensorSamsung BioActive Sensor (Optisk Bio-signal sensor + Elektrisk Hjertesignal + Bioelektrisk Impedansanalyse), Temperatursensor, Akselerometer, Barometer, Gyroskop, Geomagnetisk Sensor, Lyssensor
TilkoblingLTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS (L1+L5)/Glonass/Beidou/GalileoLTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS (L1+L5)/Glonass/Beidou/Galileo
Holdbarhet5ATM + IP68 / MIL-STD-810H10ATM + IP68 / MIL-STD-810H / Oseansvømming, Driftstemperatur / Høyde garantert
KompatibilitetAndroid 11 eller høyere med mer enn 1.5GB minneAndroid 11 eller høyere med mer enn 1.5GB minne

Design og skjerm

Galaxy Watch 7 beholder det sirkulære designet fra tidligere modeller med størrelser på 40 mm og 44 mm, men har samtidig fått et betydelig sprekere utseende med mer avrundede kanter. Begge modellene har et Armor Aluminum 2-kabinett og en Sapphire Crystal-skjerm for økt holdbarhet. Betjeningen gjøres ved hjelp av berøringsskjermen, to knapper på høyre side og en bezel som reagerer ved å stryke lett på utsiden. 

I tillegg introduserer Samsung nyheten Galaxy Watch Ultra – en helt ny designretning for Samsung. Watch Ultra har et kvadratisk kabinett med en rund skjerm, noe som gir klokken et unikt utseende. Ultra-modellen er større enn standardmodellen, med en 47 mm urkasse laget av Titanium Grade 4. Watch Ultra har kanskje den mest lyssterke skjermen på en klokke i dag, men hele 3000 nits. I mørke omgivelser vil skjermen automatisk bytte til nattmodus.

I tillegg til de to knappene på høyre side, er Samsung Galaxy Watch Ultra utstyrt med en Quick Button som kan programmeres til å utføre enkelte handlinger, som for eksempel å starte/stoppe treningsøkter. I tillegg inkluderer den en Emergency Siren for ekstra sikkerhet.


Samtlige modeller er 5 ATM sertifisert og IP68 sertifisert, slik at du fint kan bruke de til svømming, dusjing, etc.. Klokkene har også bestått de samme testene for MIL-STD-810H standarden som gjør de i stand til å takle ekstreme temperaturer, vibrasjoner, og andre stressorer. Galaxy Watch Ultra ser faktisk ut til å være så robust at du nesten fortjener medieomtale dersom du klarer å ødelegge den… Du skal i hvert fall kunne ta med ned til 500 meter under havnivå, eller 9000 meter over, og ikke minst i et temperaturintervall mellom -20 og +55 celsius.

Begge modellene har også fått et nytt dynamisk Dynamic Lug System for bedre komfort. Lug-systemet er betegnelsen på innfestingen av reimene på selve klokkehuset.


Prosessor og ytelse

Begge modellene er utstyrt med Samsung sin egen Exynos W1000-prosessor, bygget på en 3nm-arkitektur. Oppgraderingen lover inntil 3x oppdatert ytelse og inntil 30% økt effektivitet sammenlignet med forgjengeren. Lagringskapasiteten dobles til 32GB for begge modellene, noe som gir mer plass til apper og musikk, mens mengden RAM på 2GB er likt som tidligere.


Programvare og AI-funksjoner

Samsung Galaxy Watch 7-serien kjører på Wear OS 5 med Samsungs One UI Watch 6.0-grensesnitt. En rekke nye Galaxy AI-funksjoner er inkludert for å gjøre klokkene mer avanserte enn noen gang, og for å gjøre det enklere for brukerne å forstå hvorfor kroppen reagerer som den gjør.

Av AI-funksjoner finner vi blant annet «Energy Score» for daglig innsikt i din generelle tilstand, personlige «Workout Routine» for sømløse treningsoverganger, og en «Race«-funksjon for løpere og syklister.

Galaxy 7-serien vil også tilby skreddersydde «Wellness tips«, mer omfattende søvnanalyse med detaljerte «Sleep Score«-målinger, og avanserte løpemetrikker.

Som vanlig finner vi en rekke smartfunksjoner som støtte for smartvarsler med varsler for innkommende anrop, meldinger og apper, samt mulighet til å svare på meldinger og anrop direkte fra klokken. I tillegg er det støtte for musikkavspilling og musikkkontroll, Samsung Pay for kontaktløs betaling, integrasjon med Samsung Health og tredjeparts fitnessapper, mulighet til å kontrollere smartenheter hjemme via Samsung SmartThings, støtte for Bixby stemmeassistent for håndfrie kommandoer, og ikke minst tilgang til et hav av tredjeparts apper gjennom Google Play.


Batteri og lading

Galaxy Watch 7 beholder den samme batterikapasiteten som forgjengeren, med 300 mAh for 40 mm-modellen og 425 mAh for 44 mm-modellen, men skal likevel kunne levere opptil 30% økt batteritid takket være den nye og mer effektive prosessoren.

Ultra-modellen har til gjengjeld et langt større batteri. Med 590 mAh på innsiden skal den holde opptil 48 timer med kontinuerlig trening, og imponerende 100 timer i batterisparemodus.

Begge modellene støtter også raskere lading på opptil 15W, en økning fra 10W på forrige generasjon.

Dersom du kombinerer Galaxy Watch og Galaxy Ring, oppnår du en mer sammenhengende og presis helsanalyse som skal gi forbedret nøyaktighet både dag og natt, spesielt når det gjelder søvnregistrering. I tillegg forlenger bruk av Galaxy Ring sammen med Galaxy Watch batterilevetiden med opptil 30%.


Helse- og treningsfunksjoner

Samsung var tidlig på banen med en avansert BioActive-sensor som sørget for å måle en rekke essensielle helseparametere.

Galaxy Watch 7-serien er oppgradert med 2.generasjons BioActive-sensor som skal gi mer nøyaktige målinger av helsemålinger som hjertefrekvens, søvnkvalitet, blodtrykk, oksygennivå i blodet, og stressnivåer. Hjertefrekvensmåling under intensive treningsøkter er nå 30% mer nøyaktig enn sin forgjenger.


BioActive-sensoren introduserer også en ny funksjon – AGEs Index (Advanced Glycation End Products). AGEs Index fungerer som en indikator på metabolsk helse og biologisk aldring. Indeksen hjelper brukere med å forstå deres biologiske alder og ta informerte beslutninger om deres helse.

Av teknologiske forbedringer finner vi:

1. Forbedrede Fotodioder:
Samsung har mer enn doblet ytelsen til hver fotodiode, noe som har redusert behovet fra åtte til fire dioder. Dette frigjør plass til flere og mer varierte lysdioder (LEDs).

2. Flere lysdioder:
Den nye sensoren inkluderer blå, gule, fiolette og ultrafiolette lysdioder, i tillegg til flere grønne, røde og infrarøde lysdioder. Denne variasjonen gir mer presise helseinnsikter.

3. Forbedret plassering:
Med forbedret plassering av diodene og forbedrede fotodioder, kan sensoren nå overvåke flere aspekter av helse.


Måler kroppssammensetning og blodtrykk

Galaxy Watch-serien har vært en av ytterst få klokker med mulighet for å måle kroppssammensetning direkte fra håndleddet. De teknologiske forbedringene i Watch 7-serien skal gjøre disse målingene enda mer nøyaktig enn tidligere. En måling tar om lag 15 sekunder og lar deg måle skjellettmuskulatur (kg), fettmasse (kg), kroppsfett (prosent), BMI, kroppsvann (kg) og basalmetabolisme (kcal).

I likhet med tidligere er Galaxy Watch 7/Galaxy Watch Ultra i stand annen utføre en blodtrykksmåling direkte fra håndleddet, men dette krever at klokken kalibreres mot en blodtrykksmansjett en gang i måneden.


Måler «alt» av helse- og aktivitets

Av andre helse og aktivitetsfunksjoner måler klokken en rekke parameter som blant annet aktivitetsminutter, skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, søvn, stressnivå, puls, oksygenmetning, pustefrekvens (respirasjon), hudtemperatur, og du kan manuelt loggføre inntak av mat og drikke (hydrering).

I løpet av dagen er målet å fylle de tre ringene rundt et hjerte der hver av ringene symboliserer Skritt, Aktiv tid, Aktivitetskalorier.

Klokken er også være i stand til å oppdage uregelmessig hjerterytme (AFib) å varsle dersom det registrerer noe unormalt, i tillegg til at den tilbyr fallregistrering og nødanrop. På toppen av det hele er den godkjent for å kunne utføre en EKG-måling direkte fra håndleddet.


Stress- og velværeovervåking

I tillegg til fysiske helsemålinger, tilbyr Galaxy Watch 7-serien funksjoner for stressovervåking og velvære. Dette inkluderer pusteøvelser, meditasjonsveiledning og daglige velværerapporter for å hjelpe brukerne med å håndtere stress og forbedre deres generelle mentale helse.

Samsung samarbeider med meditasjonsappen Calm – en verdensledende aktør innen øvelser for mindfullness, søvn, meditasjon og avslapping. I Samsung Health vil du få direkte tilgang til øvelsene, selv om det koster å ta i bruk brorparten.


Menstruasjonssyklussporing

For kvinnelige brukere inkluderer Galaxy Watch 7-serien funksjoner for menstruasjonssyklussporing. Dette kan hjelpe brukere med å holde oversikt over deres syklus, forutsi fruktbare perioder og gi innsikt i relaterte symptomer.

For å spore menstruasjonssyklusen bruken klokken det innebygde termometeret for å overvåke hudtemperaturen. Det er godt kjent at kroppstemperaturen kan gi deg informasjon om døgnrytme, hormonelle sykluser og potensielle sykdom.


Forbedret søvnmåling og søvnapnédeteksjon

Galaxy Watch 7-serien benytter en forbedret AI-algoritme for søvnanalyse. Algoritmen skal gi mer detaljerte søvninnsikter ved å analysere:

 • Bevegelse under søvn.
 • Søvnlatens (tiden det tar å falle i søvn).
 • Hjertefrekvens under søvn.
 • Pustefrekvens under søvn.

I tillegg til eksisterende metrikker som snorking, oksygennivå i blodet og søvnsykluser, skal dette gi en mer omfattende analyse av søvnkvaliteten.

En spennende ny funksjon for Galaxy Watch 7-serien er muligheten for søvnapnédeteksjon. Dette kan være et viktig verktøy for å identifisere potensielle søvnforstyrrelser å forbedre den generelle søvnkvaliteten. I tillegg til søvnapné-deteksjon, vil klokkene tilby omfattende søvnanalyse med detaljerte «Sleep Score»-målinger.


Energy Score

Galaxy Watch 7-serien introduserer en AI-drevet funksjon kalt «Energy Score». Energy Score gir brukerne bedre forståelse av deres daglige tilstand gjennom en kombinert analyse av personlige helsemålinger. Energy Score tar hensyn til flere faktorer, inkludert:

 • Gjennomsnittlig søvntid.
 • Konsistens i søvntid.
 • Konsistens i leggetid og oppvåkningstid.
 • Søvntiming.
 • Aktivitet fra foregående dag.
 • Hvilepuls under søvn.
 • Hjerteratevariabilitet.

Ved å analysere disse dataene kan AI-en gi en mer helhetlig vurdering av brukerens energinivå og beredskap for dagen.


Wellness Tips

Samsung inkluderer også en funksjon kalt «Wellness Tips» i Galaxy Watch 7-serien. Wellness Tips er en AI-drevet funksjon som skal hjelpe brukerne å nå personlige helsemål ved å tilby:

 • Innsikt basert på brukerens helsedata.
 • Motiverende tips tilpasset brukerens mål og fremgang.
 • Veiledning for å oppnå spesifikke helsemål.

Disse tipsene er skreddersydd til hver enkelt bruker basert på deres unike helseprofil og aktivitetsmønster.


Treningsfunksjoner og aktivitetssporing

Galaxy Watch 7-serien fortsetter å tilby et bredt spekter av treningsfunksjoner og støtter over 100 ulike treningstyper, inkludert løping, sykling og svømming. Automatisk treningsregistrering sørger for at klokken oppdager og sporer visse aktiviteter uten at du behøver å starte økten selv, og klokkene vil tilby skreddersydde «Wellness tips» basert på brukerens aktivitet og helsemålinger.

For løpere og syklister introduseres en ny «Race»-funksjon, som kan gi verdifull innsikt og motivasjon under trening, samt nye funksjoner som Workout Routine, Personlige pulssoner for løpere og Funksjonell Terskeleffekt for syklister.

En annen viktig nyhet er introduksjonen av Multiband-GPS som skal sikre mer nøyaktige målinger utendørs, og ikke minst raskere tilkobling til satellittene.


Avanserte treningsmetrikker

For de som er spesielt interessert i løping, tilbyr Galaxy Watch 7-serien avanserte løpemetrikker inkludert data som løpekadens, skritt per minutt, vertikal oscillasjon og bakkekontakttid. For svømmere tilbyr klokkene mål som vannmotstand og muligheten til å spore svømmeøkter.


Personlige treningsrutiner

En ny funksjon kalt «Workout Routine» vil la brukere kombinere ulike øvelser for en personlig tilpasset treningsøkt. AI-en vil hjelpe med å:

 • Sette sammen effektive treningsrutiner basert på brukerens mål og preferanser.
 • Tilby sømløse overganger mellom øvelser, for eksempel kompinere svømming, sykling og løping (triatlon).
 • Spore fremgang og justere rutiner etter hvert som brukeren blir sterkere eller endrer mål.

Personlig pulssoner / Hjertefrekvenssone

For løpere introduserer Samsung en ny detaljert Aerob Terskel (AT) / Anaerob Terskel (AnT) Hjertefrekvenssone. Denne AI-drevne funksjonen vil:

 • Analysere brukerens løpedata for å bestemme personlige terskler.
 • Tilby effektiv treningsveiledning basert på disse tersklene.
 • Gi rask analyse av ytelse under og etter løpeturer.

Funksjonell terskeleffekt for syklister

For syklister vil Galaxy Watch 7-serien kunne beregne Funksjonell Terskeleffekt (FTP) på bare 10 minutter. AI-en vil:

 • Analysere data fra sykkelturer for å bestemme brukerens FTP.
 • Tilby en personlig effektindeks basert på AI-dataanalyse.
 • Hjelpe syklister med å maksimere ytelsen under trening og konkurranser.

Race-funksjon

En ny «Race»-funksjon for løpere og syklister vil sammenligne nåværende og tidligere prestasjoner på samme ruter. AI-en vil:

 • Analysere og sammenligne data fra ulike økter.
 • Gi innsikt i forbedringer og områder for potensielt fremskritt.
 • Motivere brukere ved å vise fremgang over tid.

Du vil med andre kunne konkurrere mot deg selv fra tidligere økter.


Oppsummering

Selv om klokkene har til gode å bli testet både høyt og lavt, så ser det ut til at Samsung virkelig har gjort noe bra i år. Den nye BioActive-sensoren legger grunnlaget for det meste av data som samles inn, mens den kraftige Watch Ultra-modellen kan være døråpneren til en helt ny brukergruppe.Test av Samsung Galaxy Watch Ultra og Samsung Galaxy Watch 7 kommer om ikke alt for mange ukene. I mellomtiden kan du lese deg opp på disse artiklene:


Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer