Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

10. juli, 2024 (oppdatert 11. juli 2024)

Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.

Det har vært mye snakk om Samsung Galaxy Ring etter at Samsung overrasket verden med å avsløre sitt første smar tring, kalt Samsung Galaxy Ring, på slutten av sin Unpacked 2024 i februar. Siden den gang har det gradvis dryppet smått med informasjon og bilder, men selskapet har hatt til gode å offentliggjøre både ring og de siste detaljene om både funksjoner og spesifikasjoner.

Men nå er Samsung Galaxy Ring presentert, selv om vi dessverre ikke vil få like enkel tilgang til den her i Norge med det første.Tilgjengelighet

I første runde er England det landet som er nærmest hvor Samsung Galaxy Ring kommer i salg, men forhåpentligvis går det ikke lenge før vi seg den i Norge. Samsung har ikke bekreftet eller avkreftet om ringen vil fungere som normalt dersom du kjøper med deg ringen på reise i utlandet, men det meste tyder på at dette fungerer probemfritt.


Hva er Samsung Galaxy Ring?

Samsung Galaxy Ring er designet for å være en «kraftig og tilgjengelig helse- og velvære-enhet» der fokuset ligger på å hjelpe deg med å forbedre livskvaliteten ved å gi personlig og presis informasjon om egen fysisk og mental beredskap.

Samsung Galaxy Ring er en smart ring som du kan bære på fingeren din, akkurat som en vanlig ring. Det har ingen skjerm, men det har sensorer som kan måle og spore ulike helsemetrikker, som søvn, aktivitet, hjertefrekvens, blodoksygen og mer. Galaxy Ring vil integrere med Samsung Health-appen for å gi deg innsikt og råd om egen helse og velvære, og kan bidra med noen enkle smartfunksjoner i samspill med mobilen.


De ulike sensorene i Samsung Galaxy Ring

Samsung Galaxy Ring er utstyrt med flere avanserte sensorer som gjør det mulig å overvåke ulike aspekter av helse og velvære. Disse inkluderer:

  • PPG-sensor (Photoplethysmography): Det som også kalles en «optisk pulssensor». Bruker lys for å måle blodvolumet i fingeren din. Dette brukes til å beregne hjertefrekvens, hjertefrekvensvariabilitet (HRV) og blodoksygenmetning (SpO2).
  • 3-akset akselerometer: Sporer bevegelse og akselerasjon. Brukes til å spore aktivitet, inkludert antall skritt, kalorier forbrent og avstand du tilbakelegger.
  • Temperatursensor: Registrerer hudtemperatur. Dette kan være nyttig for å identifisere feber eller andre helseproblemer, samt spore søvnmønster og menstruasjonssykluser for kvinner.
  • Infrarød sensor: Brukes til å måle hjertefrekvens/puls.
  • Bluetooth: Brukes for å kommunisere med tilkobling til telefon.

Spesifikasjoner – Samsung Galaxy Ring

FunksjonDetaljer
FargeTitan Black, Titan Silver, Titan Gold
Dimensjoner og Vekt7.0 mm x 2.6 mm, 2.3g (Størrelse 5) ~ 3.0g (Størrelse 13)
Størrelser9 størrelser (Størrelse 5 – 13)
Minne8MB
Batteri18mAh (US 5) – 23.5mAh (US 13)
Ladeetui361 mAh
BatteritidOpptil 7 dager
Full ladetid80 minutter
SensorerAkselerometer, PPGO, 2PD+2LED(G)+2VCSEL(R,IR), Hudtemperatur
TilkoblingBluetooth 5.3

Design og størrelser

Samsung Galaxy Ring er produsert i lettvekts og slitesterkt titanium, er IP68-sertifisert slik at den tåler og brukes både i dusjen og under svømming, og tåler 10 ATM slik at du kan bruke den både veldig høyt og veldig lavt.

Ringen er tilgjengelig i ni forskjellige størrelser, fra størrelse 5 til 13, og du kan velge mellom tre farger: Titanium Svart, Titanium Gull og Titanium Sølv. Med en vekt på kun 2,3 til 2,9 gram er Galaxy Ring betydelig lettere enn konkurrentene, og sannsynligvis en av de letteste smart ringene på markedet.

Selve ringen er 7 mm bred, og 2,6 mm tykk, og er designet med en konkav overflate- altså at yttersidene er høyere enn midten, slik at selve overflaten på ringen blir naturlig beskyttet av kantene.

Batteritiden varierer avhengig av ringens størrelse, med kapasiteter fra 17,5 mAh til 22,5 mAh. De minste ringene fra str. 5-7 vil ha et batteri på 17,5 mAh, medium ringene fra 8-11, vil ha et batteri på 18,5 mAh, og de største ringene på str. 12-13 vil ha et batteri på 22,5 mAh. Den største ringen har en forventet batteritid på rundt 7 dager, med noe mindre for de minste størrelsene.

I motsetning til de fleste smart ringer som krever en proprietær ladestasjon hvor du plasserer ringen til lading, så har Samsung inkludert et praktisk ladeetui som du legger ringen i. Ladeetuiet har en kapasitet på 361 mAh (skal gi 1,5 ganger lading) og fungerer som et vanlig ladeetui vi forbinder med trådløse ørepropper. Dette gjør langt enklere å lade ringen på farten.

Alle størrelsene deler det samme interne minne på 8MB som lar ringen lagre informasjon forløpende gjennom dagen dersom du ikke får synkronisert ringen med klokken umiddelbart. For sømløs kontakt med telefonen benyttes Bluetooth 5.4.

Og jepp, Samsung Galaxy Ring krever at du bruker en Android-enhet.Kraftigere Samsung Health

Samsung Galaxy Ring er utstyrt med avanserte helsefunksjoner og bruker både ny teknologi og eksisterende teknologi fra tidligere Samsung-enheter.

Ved hjelp av flere sensorer på innsiden kan ringen overvåke hjertefrekvens (puls), pustefrekvens, hjertevariabilitet (HRV), oksygenmetning i blodet, søvn og tid i ulike søvnfaser, søvnlatens (tiden det tar fra man legger seg ned for å sove til man faktisk sovner) og ikke minst aktivitet gjennom dagen som antall skritt.

Ringen skal også være i stand til å varsle om unormalt høy eller lav hjerterytme, men den kan ikke oppdage uregelmessige hjerterytme, såkalt AFib. Sistnevnte er reservert til Samsung Galaxy Watch-serien.


Automatisk treningsregistrering

For aktiviteter som gåing, løping og sykling, vil ringen automatisk oppdage og registrere dette i Samsung Health appen.

Dersom du ønsker mer sanntids informasjon om hjertefrekvensen din så kan du bruke Live Heart Rate Check til å måle blant annet slag per minutt, starttidspunkt og varighet.


Større fokus på søvn

Samsung har også et enda større fokus på søvn enn noen gang, og ringen skal være bedre i stand til å overvåke søvn, og blant annet kunne avsløre potensielle tegn på søvnapné, forandringer i nivået for oksygen i blodet, samt kunne varsle ved unormal hjerterytme under søvn. Samsung Health appen vil også kunne gi påminnelser om å ta medisiner til bestemte tider, men ettersom ringen ikke har noen vibrasjonsmotor må du benytte klokken eller mobilen til dette.


Trening og velvære

Samsung har endelig retter fokuset på et mer holistisk bilde ved å knytte sammen en rekke data til å presentere en «helsescore», såkalt «My Vitality Score«. My Vitality Score minner i stor grad om Garmin Body Battery og Fitbit Daily Readiness Score, og knytter sammen data fra aktivitet, puls, pulsvariabilitet (HRV) og søvn til å gi en score som reflekterer din fysiske og mental kapasitet til å takle dagens gjøremål. Algoritmene og metoden er utviklet av Universitet i Georgia.

I tillegg til My Vitality Score vil Samsung vil Samsung Galaxy Health gi tilbakemelding i form av Booster Cards som skal gi personlig og vitenskapelig støttede tips basert på data som samles inn av ulike Samsung-smartenheter – både Galaxy Watch og Galaxy Ring.

Som en del av målet om å få folk til å bevege seg mer jevnlig gjennom dagen, vil ringen kunne gi deg små varsler for å minne deg på å bevege deg dersom du har sittet lenge i ro.


Smartfunksjoner

Samsung Galaxy Ring er først og fremst en enhet for å overvåke aktivitet og helse, men har noen smartfunksjoner innbakt som kommer Galaxy-brukere til gode.

Ved å utføre et enkelt dobbelt trykk på ringen, kan du ta bilder eller skru av alarmen på Samsung Galaxy-smarttelefoner.

Dersom du benytter både Galaxy Ring og Galaxy Watch sammen, oppnår du en mer sammenhengende og presis helsanalyse. Dette gir forbedret nøyaktighet både dag og natt, spesielt når det gjelder søvnregistrering. I tillegg forlenger bruk av Galaxy Ring sammen med Galaxy Watch batterilevetiden med opptil 30%.


Hvordan fungerer Galaxy Ring med andre Samsung-enheter?

Samsung Galaxy Ring kan brukes med alle Samsung Galaxy-smarttelefoner som kjører en nyere utgave av Android, samt andre Android-smarttelefoner som støtter Samsung Health-appen.

Dersom du har en Galaxy Watch-klokke vil du kunne se de viktigste scorene fra Samsung Galaxy Health og ringen direkte på klokken.

Samsung Galaxy Ring vil derimot ikke støtte for iOS-enheter, og Samsung har et håp om at de nye produktene kan bli så populære at det lokker noen brukere over fra iPhone til Samsung-telefoner.


Alternativer

Oura Ring (testet her), som kanskje er den mest kjente av smart ringene for helseovervåkning, baserer seg på et månedsabonnement for å få tilgang til de mest avanserte dataene. Oura Ring kommer i to versjoner; Heritage og Horizon, der prisene er henholdsvis 4299 kr og 4999 kr. Prisen for månedsabonnementet er 5,99 USD.

Et annet godt alternativ er Ultrahuman Ring Air som er testet her. Prisen på Ultrahuman Ring Air ligger på 4299 kr og krever ikke noe månedsabonnement.

Det var lenge ryktet at Samsung skulle kreve et betalt månedsabonnement for flere av tjenestene som ble tilbudt med Samsung Galaxy Ring, men foreløpig er det lite som tyder på det. Av andre selskaper som krever betaling, finner vi blant annet Fitbit og Whoop.

Garmin, COROS, Polar, Apple, Huawei, og ikke minst Samsung, tilbyr (foreløpig) sine tjenester gratis. Hva som skjer i fremtiden vites ikke, men forhåpentligvis fortsetter dette å være gratis for de som har kjøpt en enhet.

Ettersom Samsung Galaxy Ring ikke kommer til Norge med det første, vil jeg ikke ha noen test i nærmeste fremtid. Vi får likevel se om jeg får svømt til England og kjøpt en.
Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer