Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

10. juli, 2024 (oppdatert 11. juli 2024)

Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.

Galaxy Buds 3 Pro bringer med seg en rekke forbedringer og nye funksjoner som virkelig gjør de bemerket i markedet for premium ørepropper.Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Buds 3 Pro er tilgjengelige for kjøp til en veiledende pris på 2990 kr, mens Samsung Galaxy Buds 3 har en veiledende pris på 1990 kr.

Begge modellene kan bestilles fra 10.juli og er tilgjengelig fra 24.juli.Design og utseende

Samsung har gjort en drastisk endring i designet av Galaxy Buds 3 Pro. I motsetning til de tidligere bønneformede modellene, har de nye øreproppene stenger, noe som gir dem et utseende som minner mer om Apple AirPods.

Vekten er beskjedne 5,4 gram per ørepropp for Galaxy Buds 3 Pro, og 4,7 gram for Galaxy Buds 3. For ladeetuiet er vekten 46,5 gram for begge.

Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro er tilgjengelige i to farger: en metallisk grå finish med et børstet metall-utseende, og en klassisk hvit variant. Det nye designet gir ikke bare et moderne utseende, men forbedrer også ergonomien og passformen. Der Galaxy Buds 3 Pro har et lukket-øre design for en mest mulig omsluttende opplevelse, har Galaxy Buds 3 et åpent øre design for økt komfort over tid.

Toppmodellen Buds 3 Pro er utstyrt med såkalte «Blade Lights» som er LED-strimler langs siden for et mer karakteristisk og stilig utseende. Øreproppene har også en mer vinklet form og en metallisk finish, som skal bidra til å skille dem fra Apples utvalg.


Lydkvalitet og ytelse

Galaxy Buds 3 Pro ser ut til å virkelig kunne sparke fra seg meg god lyd. Nytt for året er et to-veis høyttalersystem med 10.5mm Dynamic + 6.1mm Planar driver, som sammen skal gi rikere og mer balansert lyd med kraftigere bass og krystallklare høye toner. I tillegg er det støtte for Bluetooth 5.4 og «Ultra High-Quality Sound» med 24-bit/96kHz oppløsning som skal bidra til en «eksepsjonell lydopplevelse».

Fjorårets Galaxy Buds 2 Pro benytter på sin side Bluetooth 5.3 og støtter Samsung Seamless Codec med 24-bit audio.

For Galaxy Buds 3 finner vi en enveis 11 mm Dynamic driver, mens begge modellene støtter lydkodekene SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary), AAC og SBC.

Det gjenstår å se hvordan Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro faktisk leverer, men på pairet lover det godt for de kommende øreproppene.


Støykansellering og smartfunksjoner

Det er ikke bare lydkvaliteten som har fått en boost. Galaxy Buds 3 Pro kan også stille med kraftig forbedret Adaptive Aktive Støykansellering (ANC) som justerer seg automatisk basert på omgivelsene og skal gi en «optimal balanse mellom støyreduksjon og bevissthet om omgivelsene».

For å sikre best mulig lydopplevelse uavhengig av situasjon tilbyr Galaxy Buds 3 Pro følgende ekstra funksjoner:

  • Adaptive Noise Control: Justerer automatisk støyreduksjonen basert på omgivelsene.
  • Siren Detect: Oppdager sirener og justerer lyden slik at du blir klar over dem.
  • Voice Detect: Registrerer når du snakker, pauser musikken og reduserer støyreduksjonen for samtaler.

I tillegg byr de på Ambient Sound Mode som lar brukerne høre omgivelseslyder når det er nødvendig.

Galaxy Buds 3 Pro støtter 360-graders lyd, som bidrar til en mer oppslukende lytteopplevelse ved å skape en følelse av tredimensjonal surroundlyd slik at brukeren får inntrykk av at lyden kommer fra alle retninger. En annen nyttig funksjon er «Auto Switch», som lar brukere sømløst bytte mellom ulike Galaxy-enheter uten å måtte pare på nytt hver gang, samt muligheten til å starte/stoppe musikken ved hjelp av Voice Command (talekommandoer).

Når det gjelder Galaxy Buds 3 byr også disse på Active Noise Cancellation (ANC), men ikke den samme adaptive støydempingen. De tilbyr heller ikke Ambient Sound.

Begge modellene skal by på forbedret samtalekvalitet takket være en Super-Wideband Call-funksjon, samt et 3-mic system som bidrar til å forsterke stemmen å eliminere bakgrunnsstøy. Sammenlignet med forgjengeren Buds 2 Pro skal kvaliteten være opptil 2 ganger bedre.


Sanntidsoversettelse med Galaxy Buds 3-serien

Mye av årets presentasjon dreide seg om AI og kunstig intelligens, og det samme gjelder for Samsung Galaxy Buds 3-serien. En av de mest spennende funksjonene er Interpreter-funksjonen (sanntidsoversettelse) som lar brukere kommunisere på tvers av språkbarrierer i sanntid. Du kan dermed samhandle med AI-assistenter direkte gjennom øreproppene, uten å måtte ta opp telefonen.

I skrivende stund er det begrenset hvilke språk som støttes, men Samsung har på plass de samme språkene som vi finner i «tolk»-appen på utvalgte Galaxy-telefoner. Du kan med andre ord ikke prate norsk, men du kan fint prate kinesisk, tysk eller fransk, og få det oversatt til engelsk på direkten (eller omvendt).

Interpreter-funksjonen bruker kunstig intelligens (AI) for å oversette samtaler i sanntid. Når Galaxy Buds 3 Pro er koblet til en Galaxy Z Fold6 eller Flip6 (kommer nok også til Galaxy S24-serien), skiller de lyden under samtaler. Du hører oversettelsen gjennom øreproppene, mens personen du snakker med hører gjennom telefonens høyttaler.

Der de fleste lignende løsninger krever internett for å oversette, kan Samsungs teknologi gjøre dette direkte på enheten- selv uten dekning. Dette legger til rette for raskere oversettelser seg i områder uten internettforbindelse.


Batterilevetid og lading

Batterilevetiden på Galaxy Buds 3 Pro har gjort et lite byks fra forgjengeren og skal nå holde rundt 6 timer med ANC aktivert, og opptil 26 timer kombinert med ladeetuiet. Med ANC deaktivert øker batteritiden til rundt 7 timer og 30 timer.

Til sammenligning har Galaxy Buds 2 Pro en batterilevetid på opptil fem timer med ANC aktivert og opptil atten timer totalt med ladeetuiet.

For Galaxy Buds 3 er tilsvarende tall rundt 5 timer med ANC aktivert, og opptil 24 timer kombinert med ladeetuiet. Med ANC deaktivert øker batteritiden til rundt 6 timer og 30 timer.

Ladeetuiet er lite og kompakt og er designet med et gjennomsiktig plastlokk som lar brukerne se øreproppene mens de lader.


Tilkobling og kompatibilitet

Galaxy Buds 3 Pro bruker Bluetooth 5.4-protokollen som skal sikre god stabilitet og tilkobling med minimal forsinkelse. De er spesielt godt integrert med Samsungs Galaxy-økosystem, noe som muliggjør sømløs paring og bytte mellom enheter. Det er dog fremdeles ingen støtte for ekte Multipoint.


Holdbarhet og beskyttelse

Sammenlignet med forrige modell har Galaxy Buds 3 Pro blitt enda litt tøffere. Tidligere var øreproppene kun IPX7-serifisert og tålte dermed kun vann og ikke støv, mens nå er Galaxy Buds 3 Pro IP57-sertifisert og kan motstå nedsenking i vann opptil 1 meter i 30 minutter.

Du kan med andre ord bruke øreproppene trygt både til trening og i kraftig regnvær.


SmartThings Find

Både Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro kommer med SmartThings Find, en funksjon som hjelper brukerne med å finne mistede ørepropper. Funksjonen benytter seg av Bluetooth Low Energy (BLE) og Ultra Wideband (UWB) for å spore øreproppenes plassering, selv når de er offline.


Enkel betjening og talekontroll

Samsung Galaxy Buds 3 og Samsung Galaxy Buds 3 Pro støtter også enkel betjening og talekontroll. Ved hjelp av enkle kommandoer får du tilgang til å starte/pause musikken, skifte spor, hente frem Bixby, etc..


Oppsummering

Samsung Galaxy Buds og Galaxy Buds 3 Pro ser ut til representere en betydelig oppgradering fra forrige generasjon med et nytt design, forbedret lydkvalitet, avanserte AI-funksjoner og mer robust konstruksjon. Selv om Samsung virkelig har tatt store steg i mobilmarkedet de siste årene, så har Apple likevel tviholdt på en solid markedsandel innen trådløse ørepropper.

Det gjenstår å se når jeg har fått testet Samsung Galaxy Buds 3 Pro hvor bra de faktisk er, men det er vanskelig å ikke la seg begeistre av det man ser – spesielt for Samsung-brukere takket være den sømløse integrasjonen med Galaxy-økosystemet.

Mens Galaxy Buds 3 henvender seg til de som leter etter et pålitelig og økonomisk valg, retter Buds 3 Pro seg mot brukere som ønsker det aller beste innen lydkvalitet og avanserte funksjoner.

Test av både Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro kommer.Spesifikasjoner – Samsung Galaxy Buds 3 og Samsung Galaxy Buds 3 Pro:

SpesifikasjonSamsung Galaxy Buds 3Samsung Galaxy Buds 3 Pro
FargeSølv, HvitSølv, Hvit
Øreproppdimensjoner18,1 x 20,4 x 31,9 mm18,1 x 19,8 x 33,2 mm
Ladeetuidimensjoner58,9 x 48,7 x 24,4 mm58,9 x 48,7 x 24,4 mm
Øreproppvekt4,7 g5,4 g
Ladeetui vekt46,5 g46,5 g
Høyttaler1-veis: 11 mm Dynamisk DriverForbedret 2-veis: 10,5 mm Dynamisk + 6,1 mm Planar
Mikrofon3 Mics + VPU3 Mics + VPU
LydkvalitetUHQ, 24bit Hi-Fi, 360 Audio med Direct Multi-ChannelUHQ, 24bit Hi-Fi, 360 Audio med Direct Multi-Channel
ANC og Ambient SoundANCANC, Ambient Sound, Voice Detect
BatterikapasitetØrepropper: 48 mAh (typisk)Ørepropper: 53 mAh (typisk)
Ladeetui: 515 mAh (typisk)Ladeetui: 515 mAh (typisk)
Batteritid
Opp til 5 timer / Totalt opp til 24 timer (ANC på)
Opp til 6 timer / Totalt opp til 30 timer (ANC av)

Opp til 6 timer / Totalt opp til 26 timer (ANC på)
Opp til 7 timer / Totalt opp til 30 timer (ANC av)
Tilkobling
Bluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary)
AAC, SBC

Bluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary)
AAC, SBC

Sensor
Voice Pickup Unit (VPU), Force & Touch (Swipe), SWIR, Accelerometer, Hall sensorVoice Pickup Unit (VPU), Force & Touch (Swipe), SWIR, Accelerometer, Hall sensor
VanntetthetIP57IP57

Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer