De beste treningsappene til Samsung Galaxy Watch

26. desember, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “De beste treningsappene til Samsung Galaxy Watch”

Samsung Galaxy Watch er en knakende god smartklokke og treningsklokke, men du kan få mye mer ut av den med de riktige appene. Disse treningsappene gjør klokken din enda litt bedre.

Eier du allerede, eller planlegger å skaffe deg en Samsung Galaxy Watch, eller en annen Google Wear OS klokke? Og ikke minst er av den aktive typen som ønsker å bruke klokken til å logge trening og hverdagsaktivitet? Samsung Galaxy Watch kommer forhåndsinstallert med appen Samsung Health, og byr på en rekke aktivitetsprofiler med mulighet for å registrere det aller meste du måtte ønske. Den er likevel ganske enkelt bygget opp, og byr ikke på mer avanserte funksjoner som treningsprogrammer, kart, ruteveiledning, konkurranser, etc.. Under får du tips til noen apper som utvider funksjonaliteten til klokken ytterligere, og som kan bidra til en mer inspirerende treningshverdag.

Merk også at siste generasjon Samsung Galaxy Watch kommer i to modeller; Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro. Det er ingen enorme forskjeller fra forgjengeren, men den femte utgaven har fått økt batteritid og forbedret pulsmåling. I tillegg lanserer Samsung også en «Pro»-modell. Denne har større skjerm, større batteri, noen eksklusive navigeringsfunksjoner og er bygget i mer robuste og eksklusive materialer.

Vi snakker fremdeles om dedikerte smartklokker, men med en rekke funksjoner som gjør de bedre egnet for deg som ønsker en klokke til både trening og hverdag. Er du ute etter en klokke som skal brukes mye til trening og tur, så anbefales Samsung Galaxy Watch5 Pro på grunn av den robuste byggekvaliteten, den økte batteritiden, og de ekstra navigeringsfunksjonene.


Kjøp hos Proshop.no

Kjøp hos Komplett.no

Oversikt

 1. Strava: Run & Ride Training
 2. C25K 5K Trainer
 3. FitOn Workouts & Fitness Plans
 4. adidas Running: Sports Tracker
 5. Fitify: Fitness, Home Workout
 6. Komoot: Bike Trails & Routes
 7. Seven – 7 Minute Workout

1. Strava: Run & Ride Training

Elsket og hatet – det er ingen tvil om at Strava vekker sterke følelser. Noen hevder at «det ikke har skjedd dersom det ikke ligger på Strava». Andre mener at Strava er for 40 åringer i lycra. Uansett, Strava er en app som kan bidra til å få deg opp av sofaen og kledd i treningstøyet.

Strava er kanskje den største og mest brukte treningsplattformen i hele verden. Appen lar deg importere aktiviteter fra en rekke ulike smartklokker og pulsklokker, og kan brukes alene uten klokke. Den beste opplevelsen får du derimot ved å laste ned appen på klokka, og deretter bruke klokken til å registrere økten direkte i appen. Velg aktivitetsprofil, start økta, og tren i vei.

Etter at økta er avsluttet kan du studere den i Strava appen og ikke minst sammenligne resultatene dine med hvordan andre Strava-brukere har prestert i samme løype. Har du et Premium-abonnement vil du kunne konkurrere med andre om såkalte Strava Segmenter – utvalgte deler av en rute der det er om å gjøre og løpe/sykle raskest. Det geniale er at klokken kan varsle deg i forkant av et segment slik at du får tid til å forberede deg, deretter gi et nytt varsel om når det starter og slutter og til slutt en oppsummering av hvordan det gikk når du er ferdig. I etterkant kan du dykke langt ned i treningsdata og analyser i Strava appen. Strava holder oversikten over formutvikling over tid, og hjelper deg til å trene riktig.

En annen stor fordel med Strava er Strava Heatmap som viser en oversikt over de mest populære rutene i et område. Dette er genialt dersom du er på et nytt sted og trenger inspirasjon/hjelp til å finne en ny rute. Du kan for eksempel velge å følge en bestemt rute som andre har registrert i Strava før deg, eller opprette en egen rute som du overfører til klokka.

Er du av den über-sosiale typen, elle bare liker kredd for å legge noen treningstimer i uka, kan du dele øktene dine med Strava-samfunnet og ikke minst heie på andre.

Strava er gratis å laste ned og å bruke, men Premium abonnementet koster 589 kr i året, eller 79 kr i måneden.

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


2. C25K 5K Trainer

Det finnes mange apper som skal hjelpe deg å nå et bestemt mål i løpet av en gitt tidsramme, men C25K 5K Trainer er uten tvil en av de beste. C25K 5K Trainer har som mål å gjøre deg til verdensmester på 5 km i løpet 8 uker, eller 4 838 400 sekunder hvis det høres mer overkommelig ut.

Appen tar utgangspunkt i at du skal klare å gjennomføre et 5 km løp i løpet av 8 uker ved å trene 30 min om dagen, tre dager i uken i åtte uker. C25 5K Trainer har hatt enorm suksess og er virkelig et «must» for deg med Samsung Galaxy Watch og som ønsker å komme i form ved å begynne og løpe.

Konseptet er enkelt og greit. Last ned appen på Samsung Galaxy Watch, opprett en brukerkonto, og start den 8 uker lange veien mot målet om å gjennomføre 5 km på 30 minutter. Planen tar utgangspunkt i tre økter per uke, og intensiteten på øktene øker gradvis utover i programmet. C25K 5K Trainer er optimalisert for å la deg høre på musikk samtidig som du løper og vil automatisk dempe musikken når den skal gi deg instruksjoner og info underveis. Du kan også velge ulike inspirerende låter innad i appen, eller la en «coach» hjelpe deg til å nå målene underveis.

Appen registrer masse herlige treningsdata underveis, og du kan enkelt studere progresjonen nærmere i WatchTo5K appen i ettertid. Treningsdataen kan også synkroniseres automatisk til Google Fin dersom du foretrekker å bruke det.

WatchTo5K er gratis å laste ned å bruke, og har ulike abonnementløsninger. Å fjerne reklame koster kun 222 kr, Pro-abonnementet koster 55 kr i måneden, og et fullt årsabonnement ligger på 649 kr. Hvis du er i tvil om appen er «bra nok», så burde alle de positive omtalene i store nyhetskanaler som The New York Times, The Washington Post, Cosmopolitan, Mens Fitness, m.m., være nok til å overbevise deg.

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


3. FitOn Workouts & Fitness Plans

FitOn Workouts & Fitness Plan er sannsynligvis en av de beste treningsappene på markedet. FitOn gir deg tilgang til en mengde treningsprogrammer og treningsøkter blant et bredt spekter av treningsformer.

I FitOn appen kan du definere dine egne treningsmål, og FitOn vil hjelpe deg til å nå målet. Du bestemmer selv hvilke deler av kroppen du ønsker å prioritere, hva slags treningsformer du foretrekker, hvor ofte du vil trene og hvor lange økter du foretrekker.

Som ekstra inspirasjon kan du velge å la kjente treningsprofiler veilede deg gjennom økten med stemmeveiledning på øret, eller gjennomføre økten sammen med de via videoveiledede treningsøkter.

Ved å laste ned FitOn Workouts & Fitness Plan appen på Samsung Galaxy Watch får du all treningsveiledningen under en økt direkte på klokka, som blant annet beskrivelse av økten, antall sett og repetisjoner, intensitetssoner, m.m..

FitOn Workouts & Fitness Plan er gratis å laste ned å bruke, men mange av funksjonene krever PRO abonnementet for å fungere. Er du motivert for å trene jevnlig, å få skreddersydde treningsprogram og ikke minst inspirasjon til sunne matoppskrifter og avstressende meditasjonsøkter, så er FitOn Workouts & Fitness Plan verdt pengene.

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


4. adidas Running: Sports Tracker

adidas Running: Sports Tracker er en annen populær app blant løpere. Tidligere var appen bedre kjent som «Runstatic», men er nå integrert i adidas Running: Sports Tracker.

Appen er tilgjengelig i en gratis funksjon med de grunnleggende egenskapene som lar deg velge blant et hav av aktivitetsprofiler, loggføre en treningsøkt å få masse herlige data, følge noen enkle treningsøkter (både styrke og kondisjon), eller du kan velge Premium abonnementet som gir tilgang til enda flere treningsprogrammer, utfordringer og motiverende treningsgrupper.

En av fordelene med adidas Running: Sports Tracker er at du kan koble til en ekstern pulssensor for mer nøyaktig pulsmåling. I appen kan du velge blant flere spillelister med sanger som er spesielt utvalgt for å booste motivasjonen når du løper. En favoritt funksjon er muligheten til å skru på «Voice Coach» som gjør at en Coach vil motivere deg underveis i økta.

adidas Running: Sports Tracker viser oversikt over all gjennomført trenings, langtids statistikk og formutvikling, personlige bestenoteringer på bestemte distanser. Oppsettet av appen er enkelt, og du kan selv velge hvordan skjermbildene på klokka skal se ut. Designet ser elegant ut på klokken, og fungerer utmerket.

adidas Running: Sports Tracker er gratis å laste ned og å bruke, men Premium abonnementet koster 389 kr i året, eller 109 kr i måneden.

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


5. Fitify: Fitness, Home Workout

Enten du har et mål om å få bedre kondisjon, bli større og sterkere, eller å gå ned i vekt, så er Fitify: Fitness, Home Workout en god app.

Fitify: Fitness, Home Workout tar sikte på å erstatte det tradisjonelle treningssenteret, og gir deg personlig treningsveiledning rett på klokken. Etter å ha opprettet en konto i appen på telefonen og deretter oppgitt treningstilstand og ønsket mål, så vil du få servert en egen treningsplan tilpasset deg og dine mål.

Fitify: Fitness, Home Workout lar deg velge blant mer enn 850 øvelser, og dersom du ikke trives med et av de mange ferdiglagde programmene, kan du enkelt sette sammen din egen plan selv. Om du ønsker det enklest mulig, kan du velge å trene øvelser som ikke krever annet utstyr enn deg selv, men du kan også velge å inkludere ulike typer utstyr som utvider øvelsesregisteret.

Med Samsung Galaxy Watch på hånden vil du få enda større glede av treningsveiledningen. Her vil du få små videoanimasjoner av øvelsene, samt en nedtelling som viser når du skal bytte øvelse, og hva du skal gjøre videre. Med andre ord, hele økten beskrevet i detalj. Utrolig praktisk! Du kan også velge å ta i bruk taleveiledning slik at du får oppdateringer underveis om økta.

Fitify: Fitness, Home Workout passer uansett mål og ambisjoner, og lar deg velge blant et hav av aktiviteter. Dette er en av de virkelige gode treningsappene for deg som ønsker å komme i form ved hjelp av klokken som motivasjons-verktøy.

Fitify: Fitness, Home Workout er gratis å laste ned og å ta i bruk, men koster dersom du ønsker fullt utbytte.

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


6. Komoot: Bike Trails & Routes

Komoot: Bike Trails & Routes, eller bare Komoot, er kanskje den mest kjente appen etter Strava. Er du glad i å utforske nye ruter til fots, sykkel, eller på ski? Da er Komoot et must!

Komoot sitt store trekkplaster er den enorme mengden med ruter som ligger opplastet i biblioteket. Her finner du ruter, guider og inspirasjon for ulike turområder over hele verden. Med et tonn av opplastede bilder og rutebeskrivelser, er du nærmest garantert å finne en spennende tur rundt neste sving.

Komoot synkroniserer også elegant med Samsung Galaxy Watch, og når du laster ned en rute på klokken, vil klokken guide deg gjennom ruten ved hjelp av en retningspil og avstand. Svinger du feil, vil klokken varsle deg slik at du fortsetter på riktig sti.

Når du laster ned Komoot får du den første regionen gratis, men for å utvide kartområdene du kan ta i bruk for navigering må du kjøpe tilgang til flere regioner enkeltvis, eller «World Pack» som dekker hele verden. Du vil da også kunne ta i bruk flere funksjoner som «Sving-for-sving stemme navigering», samt bedre mulighet til å organisere turer.

Planlegger du å bruke Samsung Galaxy Watch på tur, til løping, sykling eller skigåing på nye steder? Da er Komoot: Bike Trails & Routes obligatorisk!

Last ned fra Google Play (kan brukes uten klokke)


7. Seven – 7 Minute Workout

Er det en ting de fleste av oss har knapt med, så er det tid. Med appen Seven – 7 Minute Workout, vil du få servert over 200 ulike øvelser og treningsøkter som ikke tar mer enn 7 minutter å gjennomføre! Øktene er enkle og krever ikke annet utstyr enn egen kroppsvekt.

Seven sine treningsøkter er basert på vitenskapelige studier for å gi maksimalt utbytte på kortest mulig tid. Ved å oppgi personlig treningsmål og opplysninger vil du få skreddersydde treningsøkter som hjelper deg å nå målene dine og å få mest mulig ut av treningen. I likhet med Fityfy appen vil Seven gi deg videoanimasjoner av øvelsene direkte på klokken, samt en nedtelling som viser når du skal bytte øvelse, og hva du skal gjøre videre. Perfekt på Samsung Galaxy Watch!

Velg mellom å trene styrke, elller kondisjon, å følg med din egen utvikling over tid gjennom appen på telefonen. Du kan også velge mellom 12 ulike motiverende instruktører, samt konkurrere med venner og kjente. Etterhvert som du når nye mål vil du gjøre deg fortjent til symbolske belønninger.

Seven – 7 Minute Workout er gratis å laste ned å ta i bruk, men fullt utbytte krever kjøp i appen.

Last ned fra Google Play


Sjekk også ut oversikten over de beste smartklokkene på markedet!

Andre treningsapper som er verdt å nevne:

Wikiloc Outdoor Navigation GPS

Last ned fra Google Play

Wikilock er en fantastisk app som lar deg oppdage nye steder takket være et enormt bibliotek med ruter over hele verden. Søk opp et område, finn en passende rute, last den ned på telefonen og send til klokken, og Samsung Galaxy Watch vil guide deg trygt frem ved hjelp av retningspiler og distansevarsler.


MapMyRun by Under Armour

Last ned fra Google Play

Elegant app med mange funksjoner og enkelt brukergrensesnitt. Følg guidede treningsprogrammer, oppdag nye ruter, analyser treningsøkter, og bli motivert av et inspirerende miljø og egne trenere.


Couch to 5K Watch

Last ned fra Google Play

Couch to 5K Watch ligner C25K 5K Trainer og tar utgangspunkt i at du skal klare å gjennomføre et 5 km løp i løpet av 9 uker ved å trene 30 min om dagen, tre dager i uken i åtte uker. WatchTo5K har i likhet med C25K 5K Trainer fått mye skryt og anbefales for nybegynnere som ønsker å komme i form ved å begynne og løpe med Samsung Galaxy Watch.


Samsung Galaxy Watch5 / Samsung Galaxy Watch5 Pro
pulsklokke test

Product Name: Samsung Galaxy Watch5 Pro

Brand: Samsung

Offer price: fra 4990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Watch4 var allerede en god smartklokke, men den korte batteritiden var en stor begrensning. Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro retter opp mye av dette, selv om ingen av de er den batterikongen du gjerne skulle hatt på hånden.

Tross dette leverer Samsung Galaxy Watch5 Pro på de fleste områder. Aktivitetsmålingen er omfattende og delvis unik (BioActive-sensoren), treningsmulighetene er mange, og Route Track og Track Back har potensiale til å være nyttige verktøy når Samsung får løst nybegynner problemene. Det viktigste er likevel den oppgraderte byggekvaliteten, økte batteritiden, raskere ladingen, og for noen – den forbedrede pulsmålingen. Dette er helt essensielle faktorer som bidrar til å gjøre Samsung Galaxy Watch5 Pro til markedets kanskje beste smartklokke for Android-brukere.

Du får ikke en fullverdig erstatning for en dedikert pulsklokke, men pulsklokken vil heller ikke være i stand til å gjøre alt Samsung Galaxy Watch5 Pro er kapabel til. Dette er derimot en meget god «hybridklokke» som passer perfekt til deg som ønsker alt av smartfunksjoner og god integrasjon med mobilen, samtidig som du ønsker en klokke som holder oversikt over hverdagsaktivitet, søvn og trening. Og kanskje til og med motiverer deg til å være/bli mer aktiv.

Samsung har gjort mye bra, men til neste generasjon håper vi på minst dobbelt så god batteritid.

Overall
85%
85%

Pros

 • Pent design og solid byggekvalitet.
 • Komfortabel passform.
 • Nydelig AMOLED-skjerm.
 • Rask i bruk.
 • GPS fungerer godt om du gir den tid til å finne satellittene.
 • Avanserte helsemålinger som EKG, blodttrykk, kropssammensetning, m.m..
 • Omfattende aktivitetsanalyse.
 • Automatisk oppdagelse/registrering av treningsøkt fungerer godt.
 • Motiverende treningsprogrammer i Samsung Health appen.
 • Støtter et hav av apper gjennom Google Play.
 • Google Assistant og Google Wallet/Pay.
 • Offline streaming av musikk, smartvarsler med mulighet for å svare/skrive/ringe.
 • God kvalitet på mikrofon og høyttaler.
 • God batteritid. Hurtiglading.

Cons

 • Tungvint låsesystem på reim.
 • Navigeringsfunksjonen er til nød ok+.
 • Pulsmålingen er kun fremdels middels god.
 • Målinger som søvn, oksygenmetning og stress er unøyaktig.
 • Skjermen er til tider vanskelig å lese utendørs. Får lett fingermerker.
 • Roterbar krans vil være et savn for noen.
 • EKG og blodtrykksmåling er forbeholdt Samsung-telefoner.

Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv”

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Apple har offentliggjort watchOS 10 – den kommende oppdateringen av operativsystemet til Apple Watch. Og her er det mye å…
Featured image for “Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro”

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

Garmin har nylig lansert de to nyeste medlemmene i Fenix- og Epix-familien; Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro.…
Featured image for “37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar”

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Gira på en pulsklokke som kan det meste, tåler alt, og har ekstrem batteritid? Her er 37 grunner til hvorfor…
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Drømmer du om å ta med deg jobben «i lomma» og å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg?…
Featured image for “Gigantisk oppdatering fra COROS!”

Gigantisk oppdatering fra COROS!

COROS har nylig lansert en gigantisk oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Dette setter COROS i et helt nytt…
Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de vanlige treningsklokkene? Casio G-Shock GBD-H2000 er pulsklokken for deg som…
Featured image for “Garmin forenkler tilgangen til beta programvare”

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Garmin har nylig gjort endringer i måten brukere kan delta i det offentlige beta programmet for tilgang til tidlig programvare…
Featured image for “Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!”

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting er klart for Garmin Forerunner 955!…
Featured image for “15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X”

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

Trenger du noen argumenter for å overbevise deg selv om at Garmin Fenix 7X er et godt kjøp, eller må overbevise…
Featured image for “En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT”

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Hva skjer når du spør selveste «Bing», eller AI-kongen ChatGPT, om å beskrive en vanlig dag på jobben for en…
Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker…
Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner…
Featured image for “Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge”

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge

Polar har nylig lansert pulsklokken Polar Pacer Pro i den nye fargen Gold Dust. Nyheten kombinerer en stilig gyllen klokkeramme…
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music

Garmin Forerunner 265 følger opp den populære Garmin Forerunner 255 Music. Her får du vite hva som er likt, og…