Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)

9. oktober, 2022 (oppdatert 6. desember 2023)
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)”

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 955 Solar. Flaggskipmodellen i Forerunner-serien er ikke bærekraftig oppgradert, men har også gått ned i pris. Med ny og større touchskjerm, innebygd solcellelading, mer nøyaktig GPS og pulssensor, og ikke minst bedre støtte for løpskraft, er dette en klokke for alle typer brukere, til alle typer formål.

Det er drøyt tre år siden Garmin Forerunner 945 så dagens lys, og ett år siden oppgraderingen Forerunner 945 LTE fant sted. Nye Garmin Forerunner 955 og Forerunner 955 Solar tar jobben med å videreføre Garmin sin populære klokkemodell videre, og skuffer ikke.

Her får du kort-versjonen av Garmin Forerunner 955 med det aller viktigste. Ønsker du å bruke hele dagen på å fordype deg i alt denne klokken har å tilby, finner du en omfattende test her: Garmin Forerunner 955 – Alt du behøver å vite!

Merk også at Garmin har lansert en AMOLED-versjon av Forerunner 955 under navnet Garmin Forerunner 965. Denne klokken tar alt det gode fra Garmin Forerunner 955, legger til en fantastisk AMOLED-skjerm og noen ekstra funksjoner, og leverer noe helt unikt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Garmin Forerunner 955 og 955 Solar

Garmin Forerunner 955 og 955 Solar tar enkelt og greit (nesten) alt det gode Garmin har å by på av treningsfunksjoner, og pakker det inn i en liten og lett innpakning som leverer ekstremt høy presisjon i nesten alt den er med på. Og prisen er nesten like imponerende god.

Garmin Forerunner 955 og 955 Solar er i utgangspunktet samme klokke som Fenix 7, men i en mye slankere og lettere innpakning (53 g mot 73 g). Klokken kommer i to modeller; en «standard» modell uten solcelle i skjermen, og en «Solar» modell med solcelle i skjermen. Førstnevnte kan varte opp med opptil 15 dager i smartklokkemodus og 42 timer i beste GPS-modus, mens «Solar» modellen kan skryte på seg inntil 20 dager i smartklokkemodus og 49 timer i beste GPS-modus.

Sammenlignet med forrige generasjon er kroppen mindre, skjermen større (fra 1,2″ til 1,3″), oppløsningen har økt og bakgrunnsbelysningen er enda sterkere. Touchskjerm er på plass, og sammen med de fem knappene, det forenklede brukergrensesnittet og de raske menyene, går betjeningen som en drøm uansett om det er snakk om å bla gjennom aktivitetssammendragene eller navigere i kartene.

Garmin Forerunner 255 Music
Fra venstre: Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Forerunner 255 Music, Garmin Forerunner 955 Solar, Garmin Forerunner 945 LTE

Perfeksjonert GPS og pulssensor

I likhet med sine slektninger kommer Forerunner 955 med et berg av aktivitetsprofiler og forhåndsinnlastet TopoActive-kart for hele verden med ulike kartlagt som viser alt fra de mest populære rutene i et område du befinner deg, til navnet på skiløypene om vinteren. Den nye Mutli-band GNSS chippen sørger for dønn solide GPS-målinger uansett terreng, og klokka finner signalet før du har rukket å knyte på deg skoa. ELEVATE 4.0 pulssensoren imponerer mer enn den noen gang har gjort, og er godt hjulpet av Forerunner 955 sin lave vekt og slanke profil.

pulsklokke test
Kartene på Garmin Forerunner 955 Solar er detaljerte og enkle å bruke takket være touchskjermen.

Akkurat passe «smart nok»

I Garmin Connect får du full innsikt i alt som klokka registrerer, og du kan melde deg på merkeutfordringer eller utfordre venner. Av smarklokkefunksjonaliet kan Garmin varte opp med støtte for musikkavspilling (offline streaming av spillelister fra Spotify/Deezer), betaling gjennom Garmin Pay, mulighet til å laste ned apper og urskiver via Garmin Connect IQ Store, og sømløs synkronisering med en rekke tredjeparts tjenester. Forerunner 955 støtter så klart smartvarsler (og emojier), og har du en Android-telefon kan du sette opp forhåndsbestemte meldinger du kan svare med rett fra klokka.


Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse

Nye Garmin Forerunner 955 kommer også mer verktøy som skal hjelpe deg å finne den optimale balansen mellom trening og hvile. Garmin fortsetter å gi deg sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse, men innfører også HRV Status og Training Readiness. HRV Status viser siste natts gjennomsnittlige HRV status, og sammenligner snittet for de siste 7 dagene med en grunnlinje for de siste 3-15 ukene. Et avvik fra grunnlinjen kan indikere sykdom, overtrening, stress, etc.. Training Readiness forteller deg om kroppen er mottakelig for trening, når den er mest mottakelig og hvor intensivt du kan trene. All informasjonen er oppsummert i en oversiktlig morgenrapport som samler den viktigste infoen om dagen du har foran deg. En ny Race Widget viser info om et kommende event, blant annet løypeprofil, værmelding, aktuelle treningstips, estimert sluttid, daglige treningsforslag, m.m..


Fungerer som en personlig trener

Der Daglige treningsforslag gav deg daglige anbefalinger for hvilken type trening du bør gjennomføre basert på din nåværende treningstilstand og dagsform, vil Garmin Forerunner 955 vise deg en komplett oversikt over alle foreslåtte treningsøkter for en hel uke fremover i tid. Treningsplanen vil også ta hensyn til kommende eventer dersom du har plottet det i kalenderen. Ønsker du å bli en bedre løper eller syklist, kan du melde deg på et av Garmin sine dynamiske treningsprogrammer som hele tiden justeres seg etter formutviklingen din, og ikke minst kan du velge blant en mengde dynamiske treningsprogram og treningsøkter i Garmin Connect appen, mens en liten video på klokken viser hvordan du utfører ulike styrkeøvelser.


Nyttige treningsverktøy og funksjoner

Garmin Forerunner 955 / 955 Solar støtter også direkte måling av løpskraft og løpsdynamikk uten behov for eksterne sensorer. Løpskraften er såkalt «native», som indikerer at det er integrert i klokken/programvaren på samme måte som puls, distanse, tid, etc.. Det er egne datafelter for løpskraft, egne varsler, kraftsoner, og treningsprogrammer lagt opp etter trening med løpskraft.

Andre nyttige funksjoner er Real Time Stamina som hjelper deg å forstå hvor hardt du klarer å yte på en gitt hastighet ved løp og sykling, Visual Race Predictor som beregner hvor raskt du er i stand til å gjennomføre løpe på de vanligste distansene som 5 km, 10 km, 21 km og 42 km, PacePro som gir tempoveiledning underveis i økta, og som ClimbPro deler motbakker og nedoverbakker på ruten du følger opp i individuelle seksjoner, slik at du til enhver tid har kontroll over stigningsprosent, antall høydemetre, løypeprofil og hvor du ligger ann. Strava Live Segments holder oversikt over når favorittsegmentene starter og slutter, og holder deg oppdatert hvordan du ligger ann underveis i økta, mens Virtual Partner lar deg konkurrere mot en tidligere aktivitet eller bestemt tid.

pulsklokke test
ClimbPro deler motbakker og nedoverbakker på ruten du følger opp i individuelle seksjoner.

Omfattende og nøyaktig aktivitetsmåling

Og så klart har Garmin Forerunner 955 kontroll på du måtte foreta og ikke foreta i løpet av dagen. Klokka teller skritt, høydemeter, søvn, høneblunder, stress, kroppsressurser, energiforbruk, estimerer VO2-maks nivå, puls, oksygenmetning, hjertevariabilitet (HRV), m.m.. Garmin ELEVATE 4 pulssensoren sørger sammen med de smarte algoritmene for å filtrere ut feilmålinger og klarer å levere imponerende nøyaktige resultater. Ved hjelp av sikkerhets- og sporingsfunksjonen er du kun noen tastetrykk unna å kontakte hjelp så lenge du er tilkoblet telefonen.

Full test av klokken finner du her: Test: Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 og 955 Solar er ikke bare fullspekket av funksjoner og enkel i bruk, men de har samtidig gått ned i pris fra forrige generasjon, og gir deg nesten alt du får fra de dyrere Fenix- og Epix modellene. «Grunnmodellen» av Forerunner 955 er rett og slett et meget godt kjøp, og ønsker du enda litt mer batteritid, får du det med Solar-modellen. Det eneste frustrasjonsmomentene er en del «bugs» som Garmin enda ikke har rettet opp i til tross for at det er måneder siden lansering. Blant annet fungerer ikke touchskjermen ved bruk av kart, og GPS stopper dersom du går ut av treningsmodus og tilbake til vanlig klokkeskjerm midt i en økt.

Under ser du de viktigste funksjonene Garmin Forerunner 955 / 955 Solar

 • 1,3″ stor touchskjerm med økt oppløsning (økt fra 1,2″ til 1,3″ sammenlignet med Forerunner 945/945LTE).
 • Batteritid; Standard: opptil 15 dager i smartklokkemodus, 42 timer i GPS-modus 80 timer i UltraTrac. Solar: opptil 20 dager i smartklokkemodus, 49 timer i GPS-modus 110 timer i UltraTrac
 • Multi-band GNSS (bedre presisjon på satellittmålinger, raskere tilkobling satellitter).
 • Garmin ELEVATE 4.0 pulssensor (samme som Forerunner 945 LTE).
 • Map Manager med mulighet for nedlasting av TopoActive-kart for hele verden direkte til klokken via WiFi.
 • Sync Settings (enklere oppsett) – Innstillinger, dataskjermer og datafelter kan settes opp i Garmin Connect og synkroniseres til klokken.
 • Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk uten behov for eksterne sensorer.
 • Training Readiness Score – Forteller deg om kroppen er mottakelig for trening, når den er mest mottakelig, og hvor intensivt du kan trene.
 • HRV Status – Viser siste natts gjennomsnittlige HRV status, og sammenligner snittet for de siste 7 dagene med en grunnlinje for de siste 3-15 ukene. Et avvik fra grunnlinjen han indikere sykdom, overtrening, stress, etc..
 • Visual Race Predictor – Løpsberegner som tar hensyn til tidligere løpeaktiviteter, og kondisjonsnivå for å kunne estimere sluttider på ulike løpsdistanser, samt hvordan dette utvikler seg over tid.
 • Daglige foreslåtte treningsøkter – Se daglige foreslåtte treningsøkter for en uke fremover. Øktene tar også hensyn til kommende eventer.
 • Race Widget – En dedikert widget som viser info om et kommende event, blant annet løypeprofil, værmelding (når det nærmer seg), aktuelle treningstips, estimert sluttid, daglige treningsforslag, m.m.. Du kan også sette opp en PacePro-plan for løpet.
 • Akutt belastning (oppgradert treningsbelastning) – Viser treningshistorikken din og sammenligner intensiteten til de siste treningsøktene med det optimale området for å forbedre treningseffekten.
 • Over 40+ ulike aktivitetsprofiler.
 • Strava Live Segments, PacePro, ClimbPro, Virtual Partner/Racer, Real-Time Stamina, Ytelseskondisjon, avanserte navigeringsfunksjoner, +++
 • Smartfunksjoner: Garmin Pay (trådløs betaling), smartvarsler, offline streaming av musikk via Spotify/Deezer, tilgang til tredjeparts apper.

Ønsker du deg «det beste av det beste», så er det Garmin Foererunner 955/955 Solar, Garmin Forerunner 965, Garmin Epix 2, Garmin Fenix 7 eller Garmin Enduro 2 som gjelder. Her må du selv finne ut hva som er viktigst for deg. Er det god batteritid og en episk god skjerm? Da er det Garmin Epix 2. Er det derimot vanvittig lang batteritid, og en god skjerm? Da er det Fenix 7 eller Enduro 2. Om det vekt og størrelse teller minst like mye, så er Garmin Forerunner 955/955 Solar en klar vinner.

Og ikke minst, som nevnt i innledningen – Garmin Forerunner 965 – AMOLED-tvillingen til Forerunner 955.


Konklusjon


Garmin Forerunner 955 / Forerunner 955 Solar
Garmin Forerunner 955 Solar

Product Name: Garmin Forerunner 955 Solar

Brand: Garmin

Offer price: fra 5949 - 6999

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Forerunner 955 Solar er sammen med Fenix 7 og Epix 2 utvilsomt den kraftigste og mest fullspekkede multisportklokka på markedet per dags dato. Ingen andre klokker klarer å pakke inn så mange funksjoner og så lang batteritid i en så liten og lett innpakning.

Garmin sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse har nok en gang blitt forbedret slik at du skal være best mulig rustet til å trene og restituere riktig, mens den nye GNSS-chippen sørger for dønn solide satellittmålinger og lynrask oppkobling til satellittene. ELEVATE 4.0 pulssensoren er omtrent så god som det kan bli, og den omfattende aktivitetssporingen måler ting du ikke visste kunne måles.

Garmin lager pulsklokker og GPS-enheter, men har allerede vist at de er gode på å integrere «smartfunksjoner». Garmin Pay lar deg betale trådløst med klokka, og lagring for hele 2000 sanger lar deg løpe av sted med hele Spotify-biblioteket på hånda. Med et voksende utvalg apper/widgeter i Connect IQ Store har du mulighet til å laste end alt fra fancy urskiver til nyttige apper som Komoot og Wikiloc, og sammen med de detaljerte kartene og sving-for-sving veiledning, er det nærmest umulig å rote seg vekk.

Sammen med en ny touchskjerm og forbedret brukergrensesnitt, er Garmin Forerunner 955 Solar ikke bare den beste multisportklokken fra Garmin, men også den enkleste i bruk. Enten du er nybegynner som ønsker en pulsklokke som hjelper deg i gang med treningen, eller om du gjennomfører Ironman tre ganger i uka, så vil Garmin Forerunner 955 Solar definitivt levere varene.

Overall
94%
94%
 • Brukervennlighet - 100%
  100%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Programvare (nett/mobil) - 90%
  90%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%

Pros

 • Lav vekt, slank profil, behagelig passform.
 • Responsiv og god touchskjerm + 5 knapper.
 • Imponerende batteritid.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Smartfunksjoner: Garmin Pay (trådløs betaling), smartvarsler, offline streaming av musikk via Spotify/Deezer, tilgang til tredjeparts apper.
 • TopoActive-kart for hele verden kan lastes ned via WiFi.
 • Multi-band GNSS gir supernøyaktig sporing og rask oppkobling.
 • Imponerende pulsmåling + oksygenmetning i blodet.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk direkte i klokken.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon via tilkobling til mobilen.
 • Oversiktlig og rikholdig app og nettjeneste.
 • Enormt mange nyttige treningsverktøy.
 • Training Readiness forteller deg når og hvor hardt du kan trene.
 • Animerte styrkeøvelser direkte på klokka.
 • Daglige foreslåtte treningsøkter for en uke fremover.
 • Gratis dynamiske treningsprogrammer, samt treningsøkter.
 • Nøyaktig og omfattende aktivitetsmåling.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en…
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 265”

Test: Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265 leverer så mye til en så god pris, at det er lett å gå tom for ord.…
Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Test: Garmin Vivomove Trend

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka?…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar viderefører arven fra en allerede svært god pulsklokke, og forsterker Garmin sitt enorme grep om…
Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Test: Garmin Bounce

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke…
Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Test: Garmin Instinct Crossover

Alltid drømt om en smartklokke med enorm batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)

Kongen av pulsklokker i budsjettklassen – Garmin Forerunner 255 Music har blitt enda bedre. Her får du 90% av toppmodellene…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 955 Solar. Flaggskippet i Forerunner-serien har blitt både bedre og…
Featured image for “Test: Garmin Venu SQ 2 Music”

Test: Garmin Venu SQ 2 Music

Leter du etter en smartklokke, eller treningsklokke med omfattende aktivitetssporing, nyttige treningsfunksjoner, et flott utseende, enkel betjening og god batteritid?…
Featured image for “Test: Garmin Enduro 2”

Test: Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2 er den ultimate klokken for deg som søker (ekstremt) lang batteritid, solid byggekvalitet, og alt som finnes…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Pro Plus”

Test: Garmin HRM-Pro Plus

Eier du en Garmin-klokke i dag, eller planlegger å kjøpe en? I så fall er det ingen tvil om hvilket…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music”

Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music

Garmin Forerunner 255 serien klar til å overta bestselger-tronen fra forgjengeren. Her får du virkelig valuta for pengene.…