«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

4. september, 2023 (oppdatert 6. april 2024)

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch, eller Google Wear OS, dersom du liker å bruke klokken til aktivitet og friluftsliv!

Samsung Galaxy Watch er en av de kraftigste og beste smartklokkene på markedet, og for hver generasjon blir den enda litt bedre egnet til trening og friluftsliv.

Da Samsung høsten 2022 lanserte Samsung Galaxy Watch 5 Pro, var det mange som satte pris på den robuste byggekvaliteten og økte batteritiden, og selv om ikke klokken rett ut av boksen gir deg alle funksjoner du trenger, så er det som med det meste annet i Android-verdenen; «Det finnes en app for det».

Under er noen anbefalte apper som kan bidra til å få enda mer ut av Samsung Galaxy Watch når du ferdes utendørs. Jeg har kun skrevet hva hovedformålet med appen er, og ikke beskrevet hvordan de skal brukes. Dette er heldigvis ganske selvforklarende når du laster den ned på telefonen og klokka.

Merk at flere av appene krever at du installerer partnerappen på telefonen for at du skal få fullt utbytte av funksjonaliteten til de ulike appene. Eksempelvis må du på flere av appene starte navigasjonen på i hovedappen på telefonen, før du kan legge den vekk å la klokka guide deg med retningsangivelser. Appene er også tilgjengelig for hvilken som helst Google Wear OS klokke ettersom Samsung bruker Wear OS i bunnen.


Anbefalte outdoor apper

AllTrails: AllTrails lar deg utforske over 100 000 turstier, sykkelruter og løyper over hele verden. Du kan se detaljerte kart, vurderinger og veibeskrivelser direkte på klokken, å synkronisere turene du registrerer over til telefonen din.

Gaia GPS: Gaia GPS er en populær og omfattende kart- og navigasjonsapp som tilbyr detaljerte topografiske kart og ruteplanlegging for fotturer, sykling, terrengkjøring og andre utendørsaktiviteter. Du kan laste ned kart fra hele verden for offline bruk, inkludert topografiske, satellitt- og veikart. Med Gaia GPS kan du spore turer, markere interessepunkter, samt få tilgang til offline kart for å navigere uten mobildekning.

Komoot: Komoot er populær app for planlegging og navigering av turer både til fots og på sykkel og dekker titusenvis av ruter over hele verden. Du kan opprette egne ruter i appen, eller velge blant millioner av anbefalte turer fra andre brukere. Appen gir deg stemmeveiledning, topografiske kart og offline tilgang på klokken.

ViewRanger: ViewRanger gir deg tilgang til tusenvis av kart, inkludert offisielle topografiske kart fra Norge, Sverige, Finland og flere andre land. Du kan også laste ned kart for offline bruk, spore turene dine og dele dem med venner.

Strava: Strava er en app for å registrere og loggføre løping, sykling og andre aktiviteter. Du kan registrere turene dine med GPS-en på klokken, se statistikk, analyser og segmenter, og konkurrere med andre brukere. Du kan også bli med i klubber, utfordringer og virtuelle løp.

Wikiloc: Wikiloc er i likhet med Komoot en populær app for å oppdage og følge millioner av utendørs ruter over hele verden. Du kan finne ruter for fotturer, sykling, ski, kajakk og mer, å se dem på interaktive kart på klokken.

Outdooractive: Outdooractive lar deg spore turer og viser detaljert informasjon underveis og etter turen. Det beste er muligheten for å ta i bruk kart på klokken, og ikke minst la klokken bruke posisjonen din til å oppdage spennende turer i nærheten.

iSKI Tracker: iSKI Tracker er en app som gir deg all informasjonen du trenger om skiområdene i nærheten av deg. Du kan se vær- og snøforhold, åpningstider, priser, webkameraer, og mer. Du kan også spore ulike skiaktiviteter med GPS, se hastighet, høyde, og avstand, samt dele de med andre. Med Galaxy Watch kan du starte og stoppe opptaket av en aktivitet, holde oversikt over mye spennende data som hastighet, distanse, høydemeter, m.m., samt få varsler om personlige rekorder.

Map My Run: Map My Run er hovedsaklig rettet mot løpere, men kan fint brukes for vandreturer. Appen lar deg spore turene dine med klokken mens du ser tempo, avstand, kalorier og høyde, og ikke minst får personlig tilbakemelding og coaching. Du kan også synkronisere turene dine med telefonen din og få tilgang til mer enn 70 millioner ruter.

Map My Ride GPS Cycling Riding: Map My Ride GPS Cycling Riding retter seg mot syklister og lar deg kartlegge sykkelruter, spore hastighet og distanse, samt gir deg viktig informasjon om terreng og høydeprofil.

Mariner GPS Dashboard Logbook: Mariner GPS Dashboard gir «live» navigasjonsvisning, samt registrer turer og logger aktiviteter for alle typer seilaktiviteter og båter. Appen gjør det enkelt å holde oversikt over ruter, reisetid, kilometerstand og ytelse.

Geocaching: Geocaching er en spennende app som gir tilgang til kart med nøyaktige GPS-koordinater til skjulte skatter rundt omkring i naturen.

Trail Challenger: Trail Challenger utfordrer deg til å fullføre forskjellige turstier og belønner deg med virtuelle merker og prestasjoner for hvert oppnådde mål.


For å ta i bruk disse appene på Samsung Galaxy Watch, må du laste ned appene fra Google Play Store eller Samsung Galaxy Apps på klokken din. Deretter kan du bruke klokken til å registrere turene direkte i appene.


Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer