«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

4. september, 2023 (oppdatert 30. januar 2024)

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til aktivitet og friluftsliv!

Samsung Galaxy Watch er en av de kraftigste og beste smartklokkene på markedet, og for hver generasjon blir den enda litt bedre egnet til trening og friluftsliv.

Da Samsung høsten 2022 lanserte Samsung Galaxy Watch 5 Pro, var det mange som satte pris på den robuste byggekvaliteten og økte batteritiden, og selv om ikke klokken rett ut av boksen gir deg alle funksjoner du trenger, så er det som med det meste annet i Android-verdenen; «Det finnes en app for det».

Under er noen anbefalte apper som kan bidra til å få enda mer ut av Samsung Galaxy Watch når du ferdes utendørs. Jeg har kun skrevet hva hovedformålet med appen er, og ikke beskrevet hvordan de skal brukes. Dette er heldigvis ganske selvforklarende når du laster den ned på telefonen og klokka.

Merk at flere av appene krever at du installerer partnerappen på telefonen for at du skal få fullt utbytte av funksjonaliteten til de ulike appene. Eksempelvis må du på flere av appene starte navigasjonen på i hovedappen på telefonen, før du kan legge den vekk å la klokka guide deg med retningsangivelser.

AllTrails: Lar deg utforske over 100 000 turstier, sykkelruter og løyper over hele verden. Du kan se detaljerte kart, vurderinger og veibeskrivelser direkte på klokken, å synkronisere turene du registrerer over til telefonen din.

Gaia GPS: Gaia GPS er en populær og omfattende kart- og navigasjonsapp som tilbyr detaljerte topografiske kart og ruteplanlegging for fotturer, sykling, terrengkjøring og andre utendørsaktiviteter. Du kan laste ned kart fra hele verden for offline bruk, inkludert topografiske, satellitt- og veikart. Med Gaia GPS kan du spore turer, markere interessepunkter, samt få tilgang til offline kart for å navigere uten mobildekning.

Komoot: Komoot er populær app for planlegging og navigering av turer både til fots og på sykkel og dekker titusenvis av ruter over hele verden. Du kan opprette egne ruter i appen, eller velge blant millioner av anbefalte turer fra andre brukere. Appen gir deg stemmeveiledning, topografiske kart og offline tilgang på klokken.

ViewRanger: ViewRanger gir deg tilgang til tusenvis av kart, inkludert offisielle topografiske kart fra Norge, Sverige, Finland og flere andre land. Du kan også laste ned kart for offline bruk, spore turene dine og dele dem med venner.

Strava: Strava er en app for å registrere og loggføre løping, sykling og andre aktiviteter. Du kan registrere turene dine med GPS-en på klokken, se statistikk, analyser og segmenter, og konkurrere med andre brukere. Du kan også bli med i klubber, utfordringer og virtuelle løp.

Wikiloc: Wikiloc er i likhet med Komoot en populær app for å oppdage og følge millioner av utendørs ruter over hele verden. Du kan finne ruter for fotturer, sykling, ski, kajakk og mer, å se dem på interaktive kart på klokken.

Outdooractive: Outdooractive lar deg spore turer og viser detaljert informasjon underveis og etter turen. Det beste er muligheten for å ta i bruk kart på klokken, og ikke minst la klokken bruke posisjonen din til å oppdage spennende turer i nærheten.

iSKI Tracker: iSKI Tracker er en app som gir deg all informasjonen du trenger om skiområdene i nærheten av deg. Du kan se vær- og snøforhold, åpningstider, priser, webkameraer, og mer. Du kan også spore ulike skiaktiviteter med GPS, se hastighet, høyde, og avstand, samt dele de med andre. Med Galaxy Watch kan du starte og stoppe opptaket av en aktivitet, holde oversikt over mye spennende data som hastighet, distanse, høydemeter, m.m., samt få varsler om personlige rekorder.

Map My Run: Map My Run er hovedsaklig rettet mot løpere, men kan fint brukes for vandreturer. Appen lar deg spore turene dine med klokken mens du ser tempo, avstand, kalorier og høyde, og ikke minst får personlig tilbakemelding og coaching. Du kan også synkronisere turene dine med telefonen din og få tilgang til mer enn 70 millioner ruter.

Map My Ride GPS Cycling Riding: Map My Ride GPS Cycling Riding retter seg mot syklister og lar deg kartlegge sykkelruter, spore hastighet og distanse, samt gir deg viktig informasjon om terreng og høydeprofil.

Mariner GPS Dashboard Logbook: Mariner GPS Dashboard gir «live» navigasjonsvisning, samt registrer turer og logger aktiviteter for alle typer seilaktiviteter og båter. Appen gjør det enkelt å holde oversikt over ruter, reisetid, kilometerstand og ytelse.

Geocaching: Geocaching er en spennende app som gir tilgang til kart med nøyaktige GPS-koordinater til skjulte skatter rundt omkring i naturen.

Trail Challenger: Trail Challenger utfordrer deg til å fullføre forskjellige turstier og belønner deg med virtuelle merker og prestasjoner for hvert oppnådde mål.


For å ta i bruk disse appene på Samsung Galaxy Watch, må du laste ned appene fra Google Play Store eller Samsung Galaxy Apps på klokken din. Deretter kan du bruke klokken til å registrere turene direkte i appene.


Del gjerne:

Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”
25. januar 2024 | Blogg

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest, stressovervåkning og velværesjekk.
Les mer
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”
19. januar 2024 | Anbefalte artikler

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt stressnivå? Da bør du lese dette.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”
13. januar 2024 | Blogg

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner og feilrettinger.
Les mer
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”
10. januar 2024 | Blogg

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det du må vite om den ultralette titaniumringen.
Les mer