«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

4. september, 2023 (oppdatert 4. september 2023)
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til aktivitet og friluftsliv!

Samsung Galaxy Watch er en av de kraftigste og beste smartklokkene på markedet, og for hver generasjon blir den enda litt bedre egnet til trening og friluftsliv.

Da Samsung høsten 2022 lanserte Samsung Galaxy Watch 5 Pro, var det mange som satte pris på den robuste byggekvaliteten og økte batteritiden, og selv om ikke klokken rett ut av boksen gir deg alle funksjoner du trenger, så er det som med det meste annet i Android-verdenen; «Det finnes en app for det».

Under er noen anbefalte apper som kan bidra til å få enda mer ut av Samsung Galaxy Watch når du ferdes utendørs. Jeg har kun skrevet hva hovedformålet med appen er, og ikke beskrevet hvordan de skal brukes. Dette er heldigvis ganske selvforklarende når du laster den ned på telefonen og klokka.

Merk at flere av appene krever at du installerer partnerappen på telefonen for at du skal få fullt utbytte av funksjonaliteten til de ulike appene. Eksempelvis må du på flere av appene starte navigasjonen på i hovedappen på telefonen, før du kan legge den vekk å la klokka guide deg med retningsangivelser.

 • AllTrails: Lar deg utforske over 100 000 turstier, sykkelruter og løyper over hele verden. Du kan se detaljerte kart, vurderinger og veibeskrivelser direkte på klokken, å synkronisere turene du registrerer over til telefonen din.
 • Gaia GPS: Gaia GPS er en populær og omfattende kart- og navigasjonsapp som tilbyr detaljerte topografiske kart og ruteplanlegging for fotturer, sykling, terrengkjøring og andre utendørsaktiviteter. Du kan laste ned kart fra hele verden for offline bruk, inkludert topografiske, satellitt- og veikart. Med Gaia GPS kan du spore turer, markere interessepunkter, samt få tilgang til offline kart for å navigere uten mobildekning.
 • Komoot: Komoot er populær app for planlegging og navigering av turer både til fots og på sykkel og dekker titusenvis av ruter over hele verden. Du kan opprette egne ruter i appen, eller velge blant millioner av anbefalte turer fra andre brukere. Appen gir deg stemmeveiledning, topografiske kart og offline tilgang på klokken.
 • ViewRanger: ViewRanger gir deg tilgang til tusenvis av kart, inkludert offisielle topografiske kart fra Norge, Sverige, Finland og flere andre land. Du kan også laste ned kart for offline bruk, spore turene dine og dele dem med venner.
 • Strava: Strava er en app for å registrere og loggføre løping, sykling og andre aktiviteter. Du kan registrere turene dine med GPS-en på klokken, se statistikk, analyser og segmenter, og konkurrere med andre brukere. Du kan også bli med i klubber, utfordringer og virtuelle løp.
 • Wikiloc: Wikiloc er i likhet med Komoot en populær app for å oppdage og følge millioner av utendørs ruter over hele verden. Du kan finne ruter for fotturer, sykling, ski, kajakk og mer, å se dem på interaktive kart på klokken.
 • Outdooractive: Outdooractive lar deg spore turer og viser detaljert informasjon underveis og etter turen. Det beste er muligheten for å ta i bruk kart på klokken, og ikke minst la klokken bruke posisjonen din til å oppdage spennende turer i nærheten.
 • Map My Run: Map My Run er hovedsaklig rettet mot løpere, men kan fint brukes for vandreturer. Appen lar deg spore turene dine med klokken mens du ser tempo, avstand, kalorier og høyde, og ikke minst får personlig tilbakemelding og coaching. Du kan også synkronisere turene dine med telefonen din og få tilgang til mer enn 70 millioner ruter.
 • Map My Ride GPS Cycling Riding: Map My Ride GPS Cycling Riding retter seg mot syklister og lar deg kartlegge sykkelruter, spore hastighet og distanse, samt gir deg viktig informasjon om terreng og høydeprofil.
 • Mariner GPS Dashboard Logbook: Mariner GPS Dashboard gir «live» navigasjonsvisning, samt registrer turer og logger aktiviteter for alle typer seilaktiviteter og båter. Appen gjør det enkelt å holde oversikt over ruter, reisetid, kilometerstand og ytelse.
 • Geocaching: Geocaching er en spennende app som gir tilgang til kart med nøyaktige GPS-koordinater til skjulte skatter rundt omkring i naturen.
 • Trail Challenger: Trail Challenger utfordrer deg til å fullføre forskjellige turstier og belønner deg med virtuelle merker og prestasjoner for hvert oppnådde mål.

For å ta i bruk disse appene på Samsung Galaxy Watch, må du laste ned appene fra Google Play Store eller Samsung Galaxy Apps på klokken din. Deretter kan du bruke klokken til å registrere turene direkte i appene.


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…