Test: Samsung Galaxy Buds2 Pro

31. august, 2022 (oppdatert 19. juni 2024)

Featured image for “Test: Samsung Galaxy Buds2 Pro”

Mindre, lettere, mer komfortabel, bedre lyd og bedre støydemping. Samsung Galaxy Buds2 Pro pakker inn en hel del i Samsung sine nyeste ørepropper, og er uten tvil selskapets beste til nå.

Samsung Galaxy Buds2 Pro er Samsung sin siste generasjon trådløse ørepropper fullpakket med et hav av funksjoner med ett mål – å overbevise flere brukere til å velge Samsung.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Samsung Galaxy Buds2 Pro
Samsung Galaxy Buds2 Pro

Product Name: Samsung Galaxy Buds2 Pro

Brand: Samsung

Offer price: 2490

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung gjør veldig mye riktig med Samsung Galaxy Buds2 Pro, og leverer sine klart beste trådløse ørepropper til nå. Lydkvaliteten er meget god, spesielt for deg som bruker nyere Samsung-enheter med støtte for den beste lydkvaliteten, støydempingen er så effektiv at den konkurrerer med de beste på markedet, og samtalekvaliteten er glimrende.

Til tross for mangelen på ekstra finner så sitter Samsung Galaxy Buds2 Pro overraskende godt under aktivitet, og sammen med den forbedrede værtettingen er de enda bedre rustet for en aktiv hverdag. Passformen er god, og proppene er behagelige nok til å kunne brukes over flere timer i strekk.

Den største begrensingen ligger i den litt korte batteritiden, men heldigvis lades Samsung Galaxy Buds2 Pro lynraskt, og med både trådløs og reversibel lading kan du som regel enkelt lade proppene på farten. Legg til smarte funksjoner som Taleregistrering, Audio 360 og Hodesporing, og du får et sett ørepropper som byr på svært mye til en konkurransedyktig pris.

Overall
85%
85%

Pros

 • Svært komfortabel passform.
 • 360 graders lyd og Hodesporing gir et fyldigere lydbilde.
 • Detaljert og balansert lyd.
 • Ekstra høy 24-bits lydkvalitet for nyere Galaxy enheter.
 • Smarte funksjoner som: Auto pause, Fin øreproppene, Les varsler høyt, Påminnelser om å strekke halsen…
 • Trådløs lading (Qi) + hurtiglading.
 • IPX7-sertifisert. Tåler nedsenking i 1 meter vann inntil 30 minutter.

Cons

 • Flere funksjoner er begrenset til Samsung-enheter.
 • Kort batteritid.
 • Litt knotete betjening, og svært begrenset mulighet til å endre knappeoppsett.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: Toveis: 10 mm for bass, 5,3 mm for treble.
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 5 timer med ANC. 8 timer uten ANC. Totalt 18 timer med ladeetui med ANC aktivert, og 29 timer uten ANC.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3, Trådløs lading (Qi), Reversibel lading
 • Lydkodek: SSC, SBC, AAC
 • Vekt: 5,5 g per ørepropp
 • Værtetting: IPX7-sertifisert

Samsung Galaxy Buds2 Pro – Dette er nytt

Samsung Galaxy Buds2 Pro kommer med flere nyheter, der de mest fremtredende er:

 • Forbedret design: 15% mindre, lettere (5.5g vs. 6.3g). Bedre passform for redusert trykk i ørekanalen.
 • Oppgradert værtetting: IPX7-sertifisert (kun proppene). Tåler nedsenking under 1 m vann inntil 30 minutter.
 • Dual-driver: To drivere for mer balansert og fyldig lyd. 10 mm for bass, 5,3 mm for treble.
 • Audio 360 og Hodesporing: Gir en følelse av 360 graders lyd samme hvordan du vrir/snur hodet. Støtter Direct Multi-channel (5.1ch / 7.1ch / Dolby Atmos)
 • Oppgradert lydkvalitet: 24-bits Hi-Fi lydkvalitet.
 • Bluetooth 5.3: Nyeste Bluetooth-standard med automatisk bytte mellom enheter (Auto Switch).
 • Tre mikrofoner for optimalisert ANC og talekvalitet.
 • Taleregistrering: Vil automatisk deaktivere ANC og aktivere omgivelseslyd når du begynner å prate.
 • Farger: Svart (Graphite), Hvit og Lavendel (Bora Purple)
 • Pris: 2490,-

Samsung Galaxy Buds2 Pro – Samsung sine beste ørepropper til nå

Enda bedre passform – enda mer komfortabel

La det være sagt med en gang; Samsung Galaxy Buds2 Pro er et strålende par trådløse ørepropper. Det nye designet minner om lillebroren Galaxy Buds2 (15% mindre enn tidligere), og kombinert med små luftekanaler for bedre luftgjennomstrømning til ørekanalen, lav vekt og en kompakt form, er Galaxy Buds2 Pro en av de mest komfortable øreproppene jeg noen gang har testet.

Til tross for mangelen på ekstra finner som hekter seg i ørekanalen, så klamrer de seg overraskende godt fast selv under aktivitet/trening, og de blir ikke slitsomme å bruke selv etter mange timer sammenhengende.

Det medfølger silikonpropper i tre ulike størrelser, og sammen med en egen «passformtest» vil nok de fleste finne en behagelig og sikker passform.

Ladeetuiet er lite og lett, ligger godt i hånden uten å være for glatt, og den matte finishen gir det et lekker premium design. Dessverre er en av de få skuffelsene med nye Samsung Galaxy Buds2 Pro den korte batteritiden. Med kun 5 timer batteritid med ANC aktivert og opptil 18 timer med ladeetuiet, legger Galaxy Buds2 Pro seg under gjennomsnittet. I tillegg vil bruken av avanserte funksjoner som Audio 360, Hodesporing og høyt volum redusere batteritiden ytterligere. I realiteten kan du forvente rundt 4-4.5 timer med ANC aktivert, mens du kan presse ut rundt 7 timer med ANC deaktivert (Samsung oppgir 8 timer, og opptil 29 timer med ladeetui).

Heldigvis er den lynraske ladingen (5 min lading i etuiet gir 1 time lytting) et plaster på såret, samtidig som at Buds2 Pro støtter både trådløs lading (Qi) og reversibel lading. Raskest lader du via USB-C kabelen som følger med, eller en du har liggende.

En velkommen nyhet er den oppgraderte værtettingen (IPX7-seritifisert) som sikrer at proppene er helt vanntette og trygge bruke til trening og i kraftig regn. Det er dog viktig å vite at dette gjelder kun øreproppene og ikke selve etuiet.


Tilkobling

Samsung Galaxy Buds2 Pro støtter den nyeste Bluetooth-standarden 5.3, og er lovet støtte for Bluetooth LE i løpet av året. Sammen vil dette by på bedre rekkevidde, mindre lydforsinkelse og mulighet for sømløst bytte mellom ulike enheter – i hvert fall så lenge det er Samsung Galaxy-enheter. Samtidig byr det på muligheten for at flere kan koble seg til samme lydkilde så lenge de støtter Bluetooth 5.3. (Eksempelvis kan en vennegjeng lytte til musikk fra samme telefon med hver sine ørepropper).

Å koble til nye enheter, enten det er en Samsung-enhet, eller noe som radikalt som en iPhone, går lekende lett.


Samsung Galaxy Buds2 er best for Samsung-brukere

Samsung Galaxy Buds2 Pro fungerer både med Android- og iOS enheter, men den beste opplevelsen får du med førstnevnte, og aller helst en Samsung-telefon. Samsung Galaxy Wearable appen som brukes for å kontrollere øreproppene er nemlig forbeholdt Android, og enkelte av funksjonene fungerer kun for nyere Samsung Galaxy-enheter.

Galaxy Wearable appen tar deg først gjennom en passformtest, og videre kan du tilpasse og aktivere/deaktivere ulike funksjoner. Fra hovedmenyen kan du aktivere/deaktivere Aktiv støydempingen (ANC), Omgivelseslyd (Ambient Sound)Taleregistrering, samt 360 Lyd og Hodesporing. Det er ingen mulighet til å justere graden av støydemping eller omgivelseslyd, så du på velge mellom «ANC», «Omgivelseslyd» eller «Av».

Det er verdt merke seg at 360 Lyd og Hodesporing er forbeholdt nyere Samsung-enheter på samme måte som Apple AirPods begrenser tilsvarende funksjon «Romlyd» til Apple-enheter. Eier du en iPhone vil du ikke få tilgang til noen av innstillingsmuligheten i det hele tatt, og du må nøye deg med de grunnleggende funksjonene som start/stopp, skifte spor å justere volum.

Øreproppene betjenes via touchpaneler på utsiden av hver propp som støtter både enkelt-, dobbelt- og trippeltrykk, og kan brukes uavhengig av hverandre. Touchpaneler er generelt følsomme for at du trykker riktig, og kan være vanskelige å bruke med fuktige fingre og under trening. Med hansker er det strengt tatt umulig. Samsung Galaxy Buds2 Pro har relativt store paneler som gjør det enkelt å treffe kontrollen, men det kan likevel være litt utfordrende å treffe riktig hver gang. Det fungerer problemfritt til hverdags, men kan være frustrerende under trening.

Som standard vil ett trykk starte/pause musikken, to trykk skifter til neste låt, mens tre trykk hopper tilbake til forrige låt. For hvert trykk vil proppene avgi en lyd slik at du får bekreftet trykket.

Samsung begrenser dessverre hvor mye du kan endre på betjeningen, og det eneste du kan tilpasse er «trykk og hold» som lar deg aktivere taleassistenten (Google Assistant eller Bixby for Android, Siri for iPhone), Spotify Connect eller justere volumet. Den siste funksjonen kan faktisk aktiveres i «Galaxy Labs» som du finner i Wearable appen. Ved å trykke lett på ytterkanten av proppene kan du i øke/senke volumet. Det er sannsynligvis en grunn til at denne funksjonen ligger under «Labs», for øreproppene har en lei tendens til å justere volumer av seg når den er aktivert. Det anbefales derfor å skru den av.

Sømløs bytting mellom enheter (for Samsung-brukere…)

Samsung Galaxy Buds2 Pro støtter bruk av flere enheter samtidig og automatisk bytte mellom de, men kun dersom det er snakk om flere Galaxy-enheter tilknyttet samme Samsung konto. Lytter du til musikk mens du jobber på PC-en og telefonen ringer, så vil musikken dempes og telefonen kobles til proppene. Dette er likt som løsningen Apple tilbyr, og det er ingen ekte Multipoint støtte. Skal du veksle mellom andre enheter enn Samsung må du koble til/fra via Bluetooth-menyen på enheten du benytter.


Lydkvalitet og støydemping i ypperste klasse

Samsung Galaxy Buds2 Pro kommer med oppgraderte toveis drivere for et mer balansert og fyldig lydbilde. Kombinert med støtte for 24-bits lyd (gjelder for nyere Samsung-enheter), 360 graders lydbilde og valgfri hodesporing, leverer Samsung Galaxy Buds2 Pro lydkvalitet som er god nok til å tilfredsstille selv en selverklært HiFi-nerd.

Høyoppløst lyd med begrensninger

Galaxy Buds2 støtter 24-bits høyoppløst lyd, men kun for Galaxy-enheter som kjører One UI 4.0 og nyere. Direct Multikanal støttes av Android One Ui versjon 4.1.1 eller nyere, mens Audio 360 støttes av enheter med One Ui 3.1 eller nyere. Andre enheter vil dra nytte av AAC- og SBC-kodeken. Det er ingen støtte for aptX, men eier du en nyere Samsung-enhet vil du kunne dra nytte av selskapets egen Samsung Hi-Fi Codec som oppskalerer lyden til å levere 256 ganger mer lyddata enn tradisjonell 16-bits CD-er. Selv om dette er vanskelig å måle, så er lyden merkbart fyldigere når man lytter til musikk via en Samsung Galaxy S22 Plus enn en Apple iPhone 13 Pro.

Appen kan brukes til å justere lydbilde ved hjelp av noen ferdige «presets» (Normal, Bassheving, Myk, Dynamisk, Klar, Diskantheving), men mangler en egen equalizer for ytterlige justeringer. Det er ikke enorme forskjeller mellom de ulike lydbildene, men «Dynamisk» låter i undertegnedes ører mest balansert og fyldig. «Normal» er relativt flat, mens Bassheving gir et herlig ekstra trykk i lydbildet dersom du trenger et push på trening. Når det er sagt er de ulike innstillingene veldig låtavhengig, og for noen låter vil for eksempel Bassheving føre til at resten av lydbildet nærmest drukner.

Å aktivere Audio 360 og Hodesporing gir en ekstra dimensjon til musikken. Selv om det ikke gir den samme spesielle følelsen av retningsstyrt musikk som Apple AirPods, så gir det et mye fyldigere lydbilde, og det er nesten så man blir overrasket over hvor mye trøkk de er i de små øreproppene. Her viser Samsung Galaxy Buds2 Pro muskler, og hvordan de klarer å utnytte de toveis driverne (10 mm for bass, 5,3 mm for treble).

Funksjonen «Auto-pause» pauser automatisk musikken når du fjerner en propp, men vær obs på at det tar 2 sekunder før musikken stanser, og du må ta ut begge proppene for at musikken skal settes på pause. Musikken starter igjen når du setter de på plass og trykker «play» på øreproppen.


ANC- Støyreduksjon

Samsung har tatt store steg hva gjeler støydemping. Sammenlignet med forrige utgave skal Galaxy Buds2 Pro gi hele 40% bedre støyreduksjon enn forgjengeren (estimert til å eliminere 3 dB mer enn tidligere). Den gode støydempingen er et resultat av bedre passform, samt tre SNR (Signal-to-Noise Ratio) mikrofoner som i kombinasjon med avanserte algoritmer, klarer å stenge ute omgivelseslyd på linje med de aller beste øreproppene på markedet.

Støydempingen er virkelig god, og selv irriterende vindsus forsvinner så snart du finner riktig passform og aktiverer ANC. En god del av støydemping er faktisk passiv, og skyldes den tette forseglingen mellom øreproppen og ørekanalen. Slik sett er du ganske skjermet fra omgivelsene selv med ANC deaktivert.


Samtalekvalitet

Som de fleste andre trådløse ørepropper uten ekstra stamme, så er det begrenset hvor god samtalekvalitet du kan få. Men her gjør Samsung Galaxy Buds2 Pro en god jobb. Befinner du deg i et stille rom, eller ute i omgivelser uten bakgrunnsstøy, så vil motparten høre deg klart og tydelig, men selv utendørs i omgivelser med mye forstyrrelser i form av vind, så melder mottakeren om klokkeklar lyd. Du hører han/hun krystallklart uansett hva som foregår rundt deg. Kort oppsummert; samtalekvaliteten er overraskende god, og sannsynligvis blant de beste når det kommer til trådløse ørepropper i denne størrelsesorden.


Smarte funksjoner du setter pris på

Funksjonen «Voice Detect» (taleregistrering) vil automatisk senke volumet til 15%, deaktivere ANC, samt aktivere omgivelseslyden, så snart øreproppene hører stemmen din. Dette gjør det enkelt å kommunisere med de rundt deg uten at du behøver å foreta deg noe som helst. Øreproppene klarer også å skille på om du faktisk prater, eller om du roper ut ett eller annet ord spontant. Taleregistrering vil for eksempel ikke aktiveres av at du roper ut i smerte etter å ha sparket tåa i dørkarmen…

En spesiell, men kanskje nyttig funksjon for noen av oss, er «Nakkestrekk påminneren» som automatisk minner deg om å strekke ut nakken dersom du har sittet med bøyd hode i mer enn 10 minutter.

Har du mistet en ørepropp kan du ved hjelp av «Finn ørepluggene mine» (tilgjengelig i Galaxy Wearable appen) lokalisere det siste stedet du sist var tilkoblet øreproppene. Funksjonen fungerer godt, selv om den ikke er like nøyaktig som de Find My funksjonen i nyeste generasjon AirPods.


Bør du kjøpe Samsung Galaxy Buds2 Pro?

Eier du en nyere Samsung mobil og er ute etter et par trådløse ørepropper med god støydemping, superb lydkvalitet, god samtalekvalitet og behagelig passform, så er Samsung Galaxy Buds2 Pro et naturlig alternativ, selv om Google Pixel Buds Pro også er en sterk anbefaling. Et annet alternativ er Huawei FreeBuds Pro 3 som også leverer lyd og støykvalitet i samme klasse, eller Jabra Elite 10 gen 2. Ønsker du et rimelig og godt sett trådløse ørepropper som fungerer sømløs med Samsung, kan du sjekke ut Samsung Galaxy Buds Fe.

Er du iPhone-bruker er det mange alternativer som er bedre ettersom du ikke får de samme justeringsmulighetene men dette gjelder da også omvendt. Du kjøper ikke AirPods som ihuga Samsung-fan. Og foretrekker du et par ørepropper som skal brukes mye til trening, som sitter bedre og tåler enda mer? Da bør du vurdere Jabra Elite 8 Active Gen 2, mens Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 sannsynligvis hører til øreproppene med best lydkvalitet.

Uansett, ingen kan ta fra Samsung at de har gjort mye bra med Samsung Galaxy Buds2 Pro.


Samsung Galaxy Buds2 Pro er tilgjengelig i fargene svart (Graphite), hvit og lavendel (Bora Purple). Veiledende pris et 2490,-, noe som egentlig er ganske offensivt for et såpass velutstyrt sett trådløse ørepropper. Merk dog at «verdi for pengene» faller betydelig med en gang dersom du Apple-bruker.


Konklusjon


Samsung Galaxy Buds2 Pro
Samsung Galaxy Buds2 Pro

Product Name: Samsung Galaxy Buds2 Pro

Brand: Samsung

Offer price: 2490

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung gjør veldig mye riktig med Samsung Galaxy Buds2 Pro, og leverer sine klart beste trådløse ørepropper til nå. Lydkvaliteten er meget god, spesielt for deg som bruker nyere Samsung-enheter med støtte for den beste lydkvaliteten, støydempingen er så effektiv at den konkurrerer med de beste på markedet, og samtalekvaliteten er glimrende.

Til tross for mangelen på ekstra finner så sitter Samsung Galaxy Buds2 Pro overraskende godt under aktivitet, og sammen med den forbedrede værtettingen er de enda bedre rustet for en aktiv hverdag. Passformen er god, og proppene er behagelige nok til å kunne brukes over flere timer i strekk.

Den største begrensingen ligger i den litt korte batteritiden, men heldigvis lades Samsung Galaxy Buds2 Pro lynraskt, og med både trådløs og reversibel lading kan du som regel enkelt lade proppene på farten. Legg til smarte funksjoner som Taleregistrering, Audio 360 og Hodesporing, og du får et sett ørepropper som byr på svært mye til en konkurransedyktig pris.

Overall
85%
85%

Pros

 • Svært komfortabel passform.
 • 360 graders lyd og Hodesporing gir et fyldigere lydbilde.
 • Detaljert og balansert lyd.
 • Ekstra høy 24-bits lydkvalitet for nyere Galaxy enheter.
 • Smarte funksjoner som: Auto pause, Fin øreproppene, Les varsler høyt, Påminnelser om å strekke halsen…
 • Trådløs lading (Qi) + hurtiglading.
 • IPX7-sertifisert. Tåler nedsenking i 1 meter vann inntil 30 minutter.

Cons

 • Flere funksjoner er begrenset til Samsung-enheter.
 • Kort batteritid.
 • Litt knotete betjening, og svært begrenset mulighet til å endre knappeoppsett.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer