Test: Jabra Elite 10 Gen 2

19. juni, 2024 (oppdatert 21. juni 2024)

Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming.

Knapt et år har gått siden Jabra lanserte Elite 10 og Elite 8 Active – to modeller som har solgt i bøtter og spann og sanket en haug av priser. 10 måneder senere overrasker de med enda to nye modeller; Jabra Elite 10 Gen 2 og Jabra Elite 8 Active Gen 2.

Der førstnevnte modell serverer den beste lydkvaliteten, så er Jabra Elite 8 Active Gen 2 (testet her) best egnet for brukere med en aktiv livsstil og som ønsker ørepropper med ekstrem holdbarhet og allsidighet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Jabra Elite 10 Gen 2
Jabra Elite 10 Gen 2

Product Name: Jabra Elite 10 Gen 2

Brand: Jabra

Offer price: 3499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 10 Gen 2 er en fin forbedring av den allerede imponerende Elite 10-modellen. Det smarte LE Audio-etuiet som fungerer som trådløs sender, er en godbit få konkurrenter kan matche foreløpig.

Kombinert med kraftigere støydemping og bedre Hear Through, forbedret lyd- og samtalekvalitet og lang batteritid, utgjør Elite 10 Gen 2 et godt alternativ for lytting på farten. Elite 10 Gen 2 byr også på god stabilitet, sømløs tilkobling med støtte for Bluetooth Multipoint, enkel betjening og en god app med innebygd equalizer.

Prisen begynner å bli veldig høy, og du kan få forgjengeren (som også er veldig gode) til en mye bedre pris. Det tar uansett ikke bort faktumet av at Jabra Elite 10 Gen 2 hevder seg blant de beste og mest allsidige øreproppene på markedet, og lett kan anbefales videre.

Overall
90%
90%

Pros

 • Kompakt og lett – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntette.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Dolby Atmos med Spatial Sound gir en ekstra dimensjon til lydbildet.
 • Multipoint – mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God støydemping og HearThrough-funksjon.
 • Eliminerer vindsus.
 • God samtalekvalitet.
 • Enkle å betjene.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.
 • Find My Jabra hjelper deg å finne mistede ørepropper og etui.
   

Cons

 • Sitter ikke like godt i øret som Elite 8 Active Gen 2.
 • Noen funksjoner er godt bortgjemt i appen.
 • Høy pris.


Nøkkelspesifikasjoner for Jabra Elite 10:

Nytt:

 • LE Audio smartetui for strømming av romtilpasset lyd fra TV-en hjemme og andre enheter.
 • Forbedret romtilpasset lyd med Dolby Head Tracking og bedre Dolby Atmos-opplevelse.
 • Forbedret Jabra Advanced Active Noise Cancellation. Opptil to ganger sterkere enn forrige generasjon Elite 10.
 • Forbedret 6-mikrofons samtaleteknologi med effektive algoritmer for støyreduksjon.
 • Ny Natural HearThrough med forbedret deteksjon av vindstøy. Dobbelt så effektiv som forrige generasjon Elite 10.
 • Klargjort for å støtte Bluetooth Low Energy (LE) og LC3 kodek gjennom fremtidige programvareoppdateringer.
 • Tilgjengelig i fargene titansort, glanset sort, kakao, denim og myk hvit.

Likt som tidligere:

 • Optimalisert for Dolby Atmos med Dolby Head Tracking, som gir en mer fordypende Dolby Atmos-opplevelse.
 • Jabra ComfortFit-teknologi og et semi-åpent design som som gir en naturlig passform og redusert øretrykk.
 • 10 mm store dynamiske drivere.
 • 6 timer batteritid (27 timer med etui) med ANC på, inkludert lommevennlig ladeetui som er optimalisert for trådløs lading.
 • IP57-klassifisering.
 • Bluetooth Multipoint-tilkobling.
 • Google Assistant (Android), Siri (iOS), Fast Pair, Swift Pair & Spotify Tap playback.

Hva er nytt med Elite 10 Gen 2?

Den største nyheten med Jabra Elite 10 Gen 2 er LE Audio smart-etuiet som fungerer som en Bluetooth-mottaker og lar deg streame lyd trådløst fra nesten hvilken som helst lydkilde til øreproppene. Dette gir deg mulighet til å bruke de trådløse øreproppene med flyunderholdningssystemer, treningsapparater, TV-er. etc-

Jabra har også forbedret støydempingen med opptil to ganger så kraftig støyreduksjon som forgjengeren. Støydempingen er spesielt forbedret for mellomlyd- og basslydfrekvenser, og bidrar til en roligere og mer behagelig lytteatmosfære.

Natural HearThrough-funksjonen som lar omgivelseslyder slippe gjennom, er også betydelig oppdatert med bedre håndtering av vindsus og færre pipelyder.

Elie 10 Gen 2 benytter de samme seks mikrofonene som tidligere(3 per ørepropp), men samtalekvaliteten er forbedret ved at støyreduksjons-algoritmene i enda større grad klarer å filtrere ut støy ved å skille talesignalet fra bakgrunnsstøy.

Til slutt er lydkvaliteten oppgradert med forbedret romklang med Dolby Atmos og spatial lyd, takket være støtte for Dolby Head Tracking og Dolby Atmos.


Design

Designet er i stor grad uendret fra den forrige generasjonen, med en semi-åpen utforming og Jabras ComfortFit-teknologi for ekstra komfort. Den halvåpne utformingen sørger for at øreproppene ikke føles som de tetter ørene, samtidig som de sitter godt i øregangen.

Det medfølger totalt fire par silikonpropper i ulike størrelser (XS, S, M, L) som gjør det enklere å finne riktig størrelse/passform.

Øreproppene veier omtrent 5,7 g hver og har en IP57-sertifisering som gjør dem støv- og vanntette (tåler nedsenkning i vann opptil 1 meter i 30 minutter). Ladeetuiet er lite og lett og glir lett ned i en bukselomme uten å gjøre seg bemerket.


Genialt LE Audio smart-etui

Den klart største nyheten for Jabra Elite 10 Gen 2 er det nye LE Audio smart-etuiet. Etuiet, som også fungerer som et ladeetui, er utstyrt med en integrert brikke som muliggjør trådløs strømming av lyd direkte fra nesten enhver ekstern enhet til øreproppene. Den inkluderte 2-i-1-kabelen gjør at ladeetuiet fungerer som et allsidig adapter som enkelt kan plugges inn i ulike enheter med USB- eller 3,5 mm AUX-utgang, og dermed kobles til en rekke enheter, inkludert TV-er, tredemøller, flyunderholdningssystemer og mer.

Den smarte løsningen gir lavere forsinkelse enn tradisjonell Bluetooth-tilkobling, noe som resulterer i bedre lyd- og videosynkronisering, samt Hi-Fi-lydkvalitet via LC3-kodeken. Det vil fremdeles være ørlite forsinkelse, men ikke noe du merker stort når du lytter til musikk eller ser video. Om du bruker øreproppene til gaming kan det derimot ha en større betydning, uten at jeg har testet dette selv.

Alt du behøver å gjøre er å plugge ledningen i inngangen du ønsker å koble til, samt etuiet, og deretter trykke på knappen i front, og du er klar til å lytte i vei.


Batteritid

Jabra Elite 10 Gen 2 gir opptil 6 timer batteritid med ANC aktivert, eller 8 timer uten ANC. Dette er på linje med standardtallene for denne typen ørepropper. Inkludert etuiet får du totalt 27 timers musikkavspilling med ANC aktivert, og 36 timer uten.

Lading gjøres via USB-C kabel (medfølger), eller trådløst via Qi-standarden. En fullading tar ca. 3 timer, mens kun 5 minutter hurtiglading sørger gir nok batteri til 1 time lytting. Ved å ta i bruk Mono Mode (kun en ørepropp om gangen) kan du utvide levetiden ytterligere.


Tilkobling og støttede lydformater

Jabra Elite 10 Gen 2 benytter Bluetooth 5.3 og benytter multipoint Bluetooth slik at du kan koble til flere enheter samtidig. De støtter også Google Fast Pair, Microsoft Swift Pair for sømløs tilkobling til nye Android- og Microsoft enheter, samt Spotify Tap for rask tilgang til favoritt spillelister fra Spotify.

Stabiliteten på tilkoblingen er meget god, og øreproppene har null problemer med å spille av innholdet selv når jeg befinner meg i en etasje under avspillingsenheten, og i et rom der selv mesh-nettverket vårt sliter.

Av lydkodeker støttes AAC- og SBC, samt Bluetooth LE Audio via smartetuiet. Sistnevnte gjør det mulig å strømme lyd med lavere forsinkelse og bedre synkronisering av lyd og bilde ved hjelp av LC3-kodeken.


Støydemping og Hear Through

Jabra har ikke gjort noen fysiske endringer på Elite 10 Gen 2, men de forbedrede algoritmene og Jabras Advanced Active Noise Cancellation (ANC) skal være opptil to ganger så kraftig som i den forrige generasjonen. Støydempingen er spesielt forbedret for mellomlyd- og basslydfrekvenser.

Til tross for at hardvaren er den samme på forrige generasjon, så vil ikke oppgraderingen komme til disse. Jabra skal ha gjort endringer på algoritmene og implementert flere av disse i hovedchippen slik at det ikke er mulig å oppgradere programvaren på den gamle modellen.

Du skal være rimelig god om du klarer å legge merke til en dobling i effekt, men totalt sett så er den 2.generasjonen bedre enn sin forgjenger. Elite 10 Gen 2 klarer spesielt godt å filtrere ut bakgrunnsstøy i de lavere- og mellomste frekvensene, mens de høyeste frekvensene lettere slipper gjennom.

Støydempingen er dynamisk slik at du ikke behøver å gjøre noen innstillinger for å oppnå best mulig effekt i ulike situasjoner.

Den beste støydempingen får du fremdeles fra modeller som Apple AirPods Pro (Gen 2) (testet her), Samsung Galaxy Bus Pro 2 (testet her) og Huawei FreeBuds Pro 3 (testet her). Sammenlignet med de to første alternativene er fordelen med Jabra at de fungerer uavhengig av operativsystem, og lyden er i hvert fall minst like god.

Natural HearThrough-funksjonen som lar omgivelseslyder slippe gjennom, er betydelig oppdatert med bedre vindsusavvisning og færre pipelyder. Den skal nå være to ganger så effektiv som på forgjengeren, og gir en mer naturlig følelse av å ha kontakt med omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Her har Jabra gjort en god jobb.

For best resultat anbefales det å sette Hear Through-nivået til ca. 50% ettersom det gir best balanse mellom lydinnslipp uten at det blir for mye vindsus. Jo høyere du setter Hear Through-nivået, desto mer forstyrrelser vil det bli dersom det er mye vind og bakgrunnsstøy.


Dolby Atmos og Dolby Head Tracking

Dolby Atmos med Spatial Sound skaper en mer engasjerende lytteopplevelse ved å posisjonere lyd i et virtuelt rom rundt lytteren, og gir en rikere og er engasjerende lytteopplevelse der du får følelsen av at lyden kommer fra ulike retninger i rommet.

Elite 10 Gen 2 den eneste av de to Elite-modellene som støtter Dolby Head Tracking. «Hodesporingen» sporer hodebevegelsene for å bevare den romlige lydopplevelsen uavhengig av hodestillingen, og bidrar til et gir bredere scenebilde og mer detaljert lyd. Kort forklart oppleves det som om lyden kommer fra en scene foran deg når du beveger på hodet, akkurat slik det ville gjort på en konsert.

Begge funksjonene kan aktiveres/deaktiveres i Jabra Sound+ appen, i tillegg til funksjonen «Stereo Spatializer» som skal bidra til et enda mer fyldig lydbilde med klarere og bredere lydbilde.

Dolby Spatial Sound og Head Tracking fungerer godt i de aller fleste situasjoner, men enkelt låter og situasjoner vil gi bedre resultater med Dolby Spatial Sound deaktivert. Hva gjelder «Stereo Spatializer» er ikke erfaring like god, og det er nesten bedre å ha denne deaktivert.


Kontroller og betjening

Jabra har alltid vært gode til å gjøre betjeningen brukervennlig og funksjonell, og benytter fysiske knapper på utsiden av hver propp. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten eller Spotify Tap. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene. Fysiske knapper gjør det langt enklere å betjene øreproppene selv under våte forhold, eller om du bruker hansker.

Kontrolloppsettet kan tilpasses via Jabra Sound+ appen. Som standard er følgende:

Høyre ørepropp:

 • Enkelt trykk: Play/pause
 • Dobbelt trykk: Neste spor
 • Trippel trykk: Start sporet på nytt/forrige spor

Venstre ørepropp:

 • Enkelt trykk: Veksler mellom ANC-moduser og HearThrough
 • Dobbelt trykk: Stemmeassistent
 • Trippel trykk: Ingen

Du kan også ta i bruk stemmeassistenter som Siri og Google Assistant for håndfri kontroll. Med Google Assistant er stemmeassistenten alltid klar og du behøver bare å si «Ok Google», mens for Siri må du aktivere den via øreproppene.

Appen gir en brukervennlig oversikt over batteristatusen og tilgang til ulike innstillinger for tilpassing av lyd og funksjoner som å aktivere automatisk pausefunksjon når du tar ut en ørepropp, Find My Jabra-funksjonen som hjelper deg å spore opp øreproppene dersom du mister dem, og Spotify Tap gjør det enkelt å spille av musikk med et dobbelt trykk på den ene øreproppen.

Merk at du ikke kan bruke både stemmeassistenten og Spotify Tap samtidig, så her må du velge hva du prioriterer. (Spotify Tap lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et dobbelt-trykk på den ene øreproppen).


Lydkvalitet

Jabra Elite 10 Gen 2 tar i bruk de samme 10 mm store dynamiske elementene fra forrige generasjon, og leverer utmerket lydkvalitet med en fyldig og livaktig lyd og tydelige detaljer.

Jabra Sound+ appen gir også tilgang til en 5-trinns equalizer med muligheten for å justere lydbildet etter personlige preferanser (opptil 10 stykker), samt velge mellom seks ferdige lydbilder (Neutral, Speech, Bass Boost, Treble Boost, Smooth, Energize).

Bassytelsen er kraftfull og gir en rik og varm lyd med god dybde til musikken uten at bassen blir overdrevet. Mellomtoneområdet er klart og tydelig fremstilt, mens vokaler og akustiske instrumenter kommer godt fram i miksen.

Diskanten leverer gode høyfrekvensdetaljer uten å bli for skarp eller anstrengende, og holder seg klar og naturlig.

Den romlige lydbildeopplevelsen forsterkes ytterligere av Dolby Atmos og Spatial Sound-teknologien, og skaper en mer engasjerende og virkelighetsnær lytteatmosfære. Lydprofilen er detaljert og udramatisk, noe som gjør at Elite 10 Gen 2 høres velbalansert ut over et bredt spekter av sjangere.

Til slutt er det verdt å nevne at selv om lydkvaliteten er imponerende, mangler øreproppene støtte for hi-res Bluetooth-kodeker som LDAC og aptX HD. Om du i det hele tatt skulle ha bruk for det…

Selv om Jabra Elite 10 Gen 2 kanskje ikke er de råeste øreproppene på papiret, så leverer de meget godt når det gjelder lydkvalitet, og leverer en utmerket helhetlig lytteatmosfære med varm, myk og detaljert lyd i kombinasjon med Dolby Spatial Sound. Dette gjør dem til et svært godt alternativ for de fleste lyttere.


Konkurrenter

Det åpenbare valget er fjorårets Jabra Elite 10 som fremdeles er knallgode ørepropper med de fleste funksjonene fra Gen 2, og som i tillegg har falt i pris. Jabra Elite 10 Gen 2 er en god anbefaling om du liker Jabra, men ønsker enda litt bedre lydkvalitet- hvis du i det hele tatt klarer å merke forskjellen.

For best mulig støydemping henger så er Apple AirPods Pro (Gen 2) (testet her), Samsung Galaxy Bus Pro 2 (testet her) og Huawei FreeBuds Pro 3 (testet her), fremdeles et lite hakk bedre. Sammenlignet med de to første alternativene er fordelen med Jabra at de fungerer uavhengig av operativsystem, og de sitter også bedre i øret. Ønsker du et sett ørepropper som gir deg alt fra Elite 10 Gen 2 bortsett fra Dolby Head Tracking, men i tillegg byr på bedre passform og værtetting, og ikke minst lavere pris, så er Jabra Elite 8 Active Gen 2 et soleklart valg.

Se også oversikten over alle testede ørepropper på Pulssonen.no.


KonklusjonJabra Elite 10 Gen 2
Jabra Elite 10 Gen 2

Product Name: Jabra Elite 10 Gen 2

Brand: Jabra

Offer price: 3499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 10 Gen 2 er en fin forbedring av den allerede imponerende Elite 10-modellen. Det smarte LE Audio-etuiet som fungerer som trådløs sender, er en godbit få konkurrenter kan matche foreløpig.

Kombinert med kraftigere støydemping og bedre Hear Through, forbedret lyd- og samtalekvalitet og lang batteritid, utgjør Elite 10 Gen 2 et godt alternativ for lytting på farten. Elite 10 Gen 2 byr også på god stabilitet, sømløs tilkobling med støtte for Bluetooth Multipoint, enkel betjening og en god app med innebygd equalizer.

Prisen begynner å bli veldig høy, og du kan få forgjengeren (som også er veldig gode) til en mye bedre pris. Det tar uansett ikke bort faktumet av at Jabra Elite 10 Gen 2 hevder seg blant de beste og mest allsidige øreproppene på markedet, og lett kan anbefales videre.

Overall
90%
90%

Pros

 • Kompakt og lett – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntette.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Dolby Atmos med Spatial Sound gir en ekstra dimensjon til lydbildet.
 • Multipoint – mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God støydemping og HearThrough-funksjon.
 • Eliminerer vindsus.
 • God samtalekvalitet.
 • Enkle å betjene.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.
 • Find My Jabra hjelper deg å finne mistede ørepropper og etui.
   

Cons

 • Sitter ikke like godt i øret som Elite 8 Active Gen 2.
 • Noen funksjoner er godt bortgjemt i appen.
 • Høy pris.

Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Oura Ring Gen 3”
6. juli 2024 | Andre merker

Test: Oura Ring Gen 3

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer