Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

18. juni, 2024 (oppdatert 21. juni 2024)

Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.

Et knapt år etter at Jabra lanserte det som skulle bli en storselger uten like (Jabra Elite 8 Active), så lanserer de en oppgradert utgave med verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming fra alle enheter via USB-C eller 3.5 mm lydkabel.

I tillegg har Jabra lage til forbedringer på både lyd, støydemping, Hear Through, og samtalekvalitet, mens det samme kompakte og vanntette designet er bevart. Med ander ord; du får de samme gode og allsidige ørerproppene som før, men alt har blitt enda litt bedre.

Jabra Elite 8 Active Gen 2 er spesielt egnet for brukere med en aktiv livsstil og som ønsker ørepropper med ekstrem holdbarhet og allsidighet, mens Jabra Elite 10 gen 2 (testet her) er ideell for deg som ønsker den beste lydkvaliteten.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Jabra Elite 8 Active Gen 2
Jabra Elite 8 Active Gen 2

Product Name: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Brand: Jabra

Offer price: 2799

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 8 Active var blant de beste og mest allsidige øreproppene jeg har testet, og Elite 8 Active Gen 2 forbedrer favoritten ytterligere.

Passformen er den samme gode, batteritiden er like lang, mens alt fra lyd- og samtalekvalitet, til støydemping og Hear Through, har blitt enda litt bedre. I tillegg får du brukervennlig betjening, en god equalizer, Find My Jabra funksjon, Spotify Tap, stemmeassistent, med mer.

For deg som liker å nyte musikken i best mulig kvalitet, kan du ta i bruk smartetuiet med LC3-kodeks og dermed lavere forsinkelse mellom etuiet til øreproppene.

Jabra fortsetter å levere høy kvalitet, og med alt de klarer å presse inn i de små øreproppene, så er Jabra Elite 8 Active sannsynligvis de beste trenings- og allround øreproppene du får i dag.

Overall
93%
93%

Pros

 • Genialt ladeetui som åpner for tilkobling til «alle mulige» enheter.
 • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntett.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Multipoint – mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God støydemping og Hear Through.
 • Eliminerer vindsus.
 • God samtalekvalitet.
 • Enkle å betjene.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.
 • Find My Jabra hjelper deg å finne mistede ørepropper og etui.

Cons

 • En del innstillinger er litt for godt bortgjemt.


Nøkkelspesifikasjoner – Jabra Elite 8 Active Gen 2:

Nytt:

 • LE Audio smartetui for strømming av romtilpasset lyd fra treningsutstyr og andre enheter.
 • Forbedret romtilpasset lyd drevet av Dolby Audio.
 • Forbedret Adaptive Hybrid Active Noise cancellation. Opptil to ganger bedre enn forrige generasjon Elite 8 Active.
 • Ny Natural HearThrough med forbedret deteksjon av vindstøy. Dobbelt så effektiv som forrige generasjon.
 • Forbedret samtalekvalitet med 6 mikrofoner, vindbeskyttende mesh og algoritmer for støykansellering.
 • Tilgjengelig i fargene marineblå, sort, korall og oliven.

Likt som tidligere:

 • IP68-klassifisering – støvsikre og vanntette ørepropper. Ladeetui med IP54-beskyttelse mot vannsprut og støv.
 • Ekstrem byggekvalitet (MIL-STD-810H og HACT sertifisert).
 • Krystallklar lyd med Dolby Audio.
 • Jabra ShakeGrip-teknologi dekker nå hele øreproppene for en sikrere passform. Vingefritt og slankt design.
 • Adaptive Hybrid ANC filtrerer automatisk ut bakgrunnsstøy.
 • Wind Neutralizing HearThrough for innendørs- og utendørsaktiviteter.
 • 6-mikrofons samtaleteknologi med vindstøybeskyttende tekstil.
 • 6 mm store høyttalere.
 • Opptil 8 timer batteritid og 32 timer med ladeetui (ANC på).
 • Ekstra stabil smartklokketilkobling for telefoner som støtter Bluetooth HFP, A2DP og AVRCP.
 • Google Assistant (Android), Siri (iOS), Fast Pair, Swift Pair & Spotify Tap playback.

Jabra Elite 8 Active Gen 2 – Laget for å tåle alt

Jabra Elite 8 Active Gen 2 bevarer det samme kompakte og vingeløse designet og den samme lave vekten som forgjengeren, og er designet for å tåle ekstreme påkjenninger. Øreproppene har bestått alle pålagte tester i den amerikanske militærstandarden for robust elektronikk (MIL-STD-810H), noe som inkluderer tester mot fuktighet, høye temperaturer, regn, kraftig vibrasjon, støt, m…

Med en IP68-klassifisering er selve øreproppene helt støv- og vanntette og tåler nedsenkning i vann opptil 1,5 meter i inntil 30 minutter, mens selve ladeetuiet har IP54-klassifisering for støv- og sprutbeskyttelse. Jabra Elite 8 Active Gen 2 har også gjennomgått en «Highly Accelerated Corrosion Testing (HACT)», som innebærer 11 testsykluser, eksempelvis to timers bruk i 40 grader celsius med 93 prosent luftfuktighet, 15 minutters spruttest med saltvann og 15 minutters tørketest på 40 grader.

Noe av det som skiller Jabra Elite 8 Active Gen 2 fra storebroren Elite 10 Gen 2 er bruken av et ytre ShakeGrip-belegg som gir en bedre og sikrere passform i øregangen- spesielt under trening og aktivitet der hodet er mer i bevegelse. Passform er alltid individuelt, men sannsynligheten er stor for at disse vil sitte godt i de fleste ører.

Det medfølger totalt fem par silikonpropper i ulike størrelser (XS, S, M, L, XL) som gjør det enklere å finne riktig størrelse/passform.


Genialt LE Audio smart-etui

Den klart største nyheten for Elite 8 Active Gen 2 er det nye LE Audio smart-etuiet. Etuiet, som også fungerer som et ladeetui, er utstyrt med en integrert brikke som muliggjør trådløs strømming av lyd direkte fra nesten enhver ekstern enhet til øreproppene. Den inkluderte 2-i-1-kabelen gjør at ladeetuiet fungerer som et allsidig adapter som enkelt kan plugges inn i ulike enheter med USB- eller 3,5 mm AUX-utgang, og dermed kobles til en rekke enheter, inkludert TV-er, tredemøller, flyunderholdningssystemer og mer.

Den smarte løsningen gir lavere forsinkelse enn tradisjonell Bluetooth-tilkobling, noe som resulterer i bedre lyd- og videosynkronisering, samt Hi-Fi-lydkvalitet via LC3-kodeken. Det vil fremdeles være ørlite forsinkelse, men ikke noe du merker stort når du lytter til musikk eller ser video. Om du bruker øreproppene til gaming kan det derimot ha en større betydning, uten at jeg har testet dette selv.

Alt du behøver å gjøre er å plugge ledningen i inngangen du ønsker å koble til, samt etuiet, og deretter trykke på knappen i front, og du er klar til å lytte i vei.


Enda litt bedre lydkvalitet

Jabra Elite 8 Active Gen 2 bevarer de 6 mm store driverne og den samme gode lydkvaliteten med støtte for Dolby Audio som gir enda litt klarere og fyldigere lyd. Til sammenligning med Jabra Elite 10 Gen 2 så mangler Elite 8 Active Gen 2 støtte for Dolby Head Tracking.

Av lydkodeker støtter Jabra Elite 8 Active AAC og SBC, samt de høyoppløselige lydkodekene Bluetooth LC3 ved bruk av smartetuiet.

Jabra Sound+ appen gir også tilgang til en 5-trinns equalizer med muligheten for å justere lydbildet etter personlige preferanser (opptil 10 stykker), samt velge mellom seks ferdige lydbilder (Neutral, Speech, Bass Boost, Treble Boost, Smooth, Energize).

Lyden er varm og engasjerende, og bassen fyller ørene under seige intervalldrag. Som nevnt i fjor så er undertegnede ingen audiofil, men etter å ha testet ganske mange ulike ørepropper gjennom årene, så er Jabra Elite 8 Active Gen 2 blant de mest allsidige både hva gjelder lyd og andre kvaliteter.

Til slutt er det verdt å nevnte at Jabra har inkludert en egen seksjon med «Relaxing Sounds» i Sound+ appen. Her kan du velge blant en rekke avslappende bakgrunnslyder som havbølger, regn, fuglesang, elvebrus, etc… Det kan være et fint alternativ om du ønsker å koble ut fra virkeligheten å fokusere på arbeid eller dine egne tanker.


Oppgradert støydemping og Hear Through

Jabra Elite 8 Active leverte allerede god støydemping, og Gen 2 skal i følge Jabra levere opptil 2 ganger bedre støydemping. Ingenting er forandret på innsiden, men Jabra skal ha gjort endringer på algoritmene og implementert flere av disse i hovedchippen slik at det ikke er mulig å oppgradere programvaren på den gamle modellen.

Den forbedrede støydempingen er merkbar, men det er umulig å si at den er dobbelt så god. Det viktigste er at den fungerer godt og klarer å eliminere de mest sjenerende lydene i omgivelsene rundt deg. Støydempingen er dynamisk slik at du ikke behøver å gjøre noen innstillinger for å oppnå best mulig effekt i ulike situasjoner.

Derimot kan du manuelt aktivere/deaktivere Hear Through som gir muligheten til å slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som du fortsetter å lytte til musikk. Hear Through kan justeres over flere nivåer, og sammenlignet med tidligere er den enda mer effektiv og naturlig takket være Natural Hear Through som gjør lydinnslippet mer naturlig og i større grad reduserer vindsus.

For best resultat anbefales det å sette Hear Through-nivået til ca. 50% ettersom det gir best balanse mellom lydinnslipp uten at det blir for mye vindsus. Jo høyere du setter Hear Through-nivået, desto mer forstyrrelser vil det bli dersom det er mye vind og bakgrunnsstøy

For å aktivere «vindreduksjon» må du inn i en egen meny under tilpasninger av øreproppene. Jabra kunne med fordel gjort menyoppsettet litt enklere ettersom både denne og flere funksjoner er litt bortgjemt.

Jeg har testet mange ulike trådløse ørepropper i vind, og Jabra Elite 8 Active Gen 2 er blant de aller beste. Selv i kraftig vind unngår du sjenerende lyd fra vinden rundt deg. Innstillingen jeg har funnet fungerer best, er å aktivere vindreduksjon i innstillingene, og deretter kjøre ANC av eller på. Med Hear Through aktivert blir det noe mer støy, selv om også dette fungerer greit.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten har også blitt et hakk bedre- nok en gang takket være forbedrede algoritmer. Hver ørepropp er utstyrt med 3 mikrofoner som sammen jobber for å ta inn lyd fra omgivelsene å sende ut lydbølger i motsatt frekvens for å eliminere bakgrunnsstøy. Mikrofonene skiller mellom bakgrunnsstøy og tale, noe som gir klarere stemmer ved å redusere omgivelseslyder automatisk basert på aktivitet eller sted.

Kvaliteten er overraskende god til å være så kompakte ørepropper og at de mangler den karakteristiske stammen fra f.eks. Apple AirPods Pro (Gen 2) eller Huawei FreeBuds 3 Pro, og du kan fint gjennomføre en samtale uten at det blir til irritasjon for noen av partene.


Lang batteritid

Batteritiden er uforandret fra forrige generasjon, til tross for at både lydkvalitet- og støydempingen har blitt bedre. Jabra har ikke oppgitt hvilke premisser de har testet øreproppene på, men Elite 8 Active Gen 2 byr uansett på lang batteritid.

I følge Jabra skal de holde opptil 8 timer med ANC aktivert og opptil 15 timer med ANC deaktivert. Med ladeetuiet utvides tallene til henholdsvis 32 timer og 45 timer.

Øreproppene lades via USB-C kabel (medfølger), eller trådløst via Qi-standarden. En fullading tar ca. 3 timer, mens kun 5 minutter hurtiglading sørger gir nok batteri til 1 time lytting. Ved å ta i bruk Mono Mode (kun en ørepropp om gangen) kan du utvide levetiden ytterligere.

Ladeetuiet er identisk som tidligere med unntak av knappen i front som brukes for å koble etuiet til eksterne enheter ved hjelp av den medfølgende 2-i-1 ledningen, samt for å pare nye enheter via Bluetooth. Et lite LED-lys i front indikerer koblingsstatus og batteritid.


Tilkobling og lydkodeker

Jabra Elite 8 Active Gen 2 støtter Bluetooth 5.3 med Bluetooth Low Energy (LE-lyd) LC3 med ekstra lav forsinkelse, samt Bluetooth Multipoint som åpner for tilkobling til to enheter samtidig (totalt 10 ulike enheter). Fast Pair og Swift Pair lar deg koble til Android- og Windows-enheter sømløst.

Øreproppene kan betjenes trådløst ved hjelp av telefonens innebygde stemmeassistenten (Google Assistant for Android og iOS for iPhone. Med Google Assistant er stemmeassistenten alltid klar og du behøver bare å si «Ok Google», mens for Siri må du aktivere den via øreproppene.

Av lydkoder så støttes LE Audio, AAC, SBC.

Av andre smarte funksjoner er det «auto pause/start» når du fjerner/setter på plass en ørepropp, samt at proppene går automatisk i dvale etter X antall minutter uten bruk (dette velger du selv). Er du uheldig å miste/rote bort en ørepropp eller ladeetuiet, kan du bruke «Find My Jabra»-funksjonen til å lokalisere øreproppene på et kart i appen.


Enkel og smart betjening

Jabra har vært blant de ledende produsentene på å lage ørepropper med intuitiv og funksjonell betjening, og nesten samtlige modeller i Elite-serien gir deg stor valgfrihet for å tilpasse hver enkelt ørepropp individuelt.

De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten eller Spotify Tap. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene.

Merk at du ikke kan bruke både stemmeassistenten og Spotify Tap samtidig, så her må du velge hva du prioriterer. (Spotify Tap som lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et dobbelt-trykk på den ene øreproppen).


Konkurrenter

Det åpenbare valget er fjorårets Jabra Elite 8 Active som fremdeles er knallgode ørepropper med de fleste funksjonene fra Gen 2, og som i tillegg har falt i pris. Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her) er en god anbefaling om du liker Jabra, men ønsker enda litt bedre lydkvalitet- hvis du i det hele tatt klarer å merke forskjellen.

For best mulig støydemping henger så er Apple AirPods Pro (Gen 2) (testet her), Samsung Galaxy Bus Pro 2 (testet her) og Huawei FreeBuds Pro 3 (testet her), fremdeles et lite hakk bedre. Sammenlignet med de to første alternativene er fordelen med Jabra at de fungerer uavhengig av operativsystem, og de sitter også bedre i øret.

Se også oversikten over alle testede ørepropper på Pulssonen.no.


Tilgjengelighet og pris

Jabra Elite 8 Active Gen 2 er tilgjengelig i fargene marineblå og sort, og de to nye fargene korall og oliven. Veiledende pris er 2799 kr – 300 kr mer enn forrige generasjon.

Jabra tilbyr 2 års garanti mot feil fra støv og vann ved registrering i appen Jabra Sound+.


KonklusjonJabra Elite 8 Active Gen 2
Jabra Elite 8 Active Gen 2

Product Name: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Brand: Jabra

Offer price: 2799

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 8 Active var blant de beste og mest allsidige øreproppene jeg har testet, og Elite 8 Active Gen 2 forbedrer favoritten ytterligere.

Passformen er den samme gode, batteritiden er like lang, mens alt fra lyd- og samtalekvalitet, til støydemping og Hear Through, har blitt enda litt bedre. I tillegg får du brukervennlig betjening, en god equalizer, Find My Jabra funksjon, Spotify Tap, stemmeassistent, med mer.

For deg som liker å nyte musikken i best mulig kvalitet, kan du ta i bruk smartetuiet med LC3-kodeks og dermed lavere forsinkelse mellom etuiet til øreproppene.

Jabra fortsetter å levere høy kvalitet, og med alt de klarer å presse inn i de små øreproppene, så er Jabra Elite 8 Active sannsynligvis de beste trenings- og allround øreproppene du får i dag.

Overall
93%
93%

Pros

 • Genialt ladeetui som åpner for tilkobling til «alle mulige» enheter.
 • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntett.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Multipoint – mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God støydemping og Hear Through.
 • Eliminerer vindsus.
 • God samtalekvalitet.
 • Enkle å betjene.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.
 • Find My Jabra hjelper deg å finne mistede ørepropper og etui.

Cons

 • En del innstillinger er litt for godt bortgjemt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Oura Ring Gen 3”
6. juli 2024 | Andre merker

Test: Oura Ring Gen 3

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer