
Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden. Apple er i ferd med å gjøre Apple AirPods Pro perfekt – og vanskelig å ikke like.
Apple AirPods Pro satte raskt en ny standard i markedet for trådløse ørepropper da de ble lansert høsten 2019. Støydempingen var på et nytt nivå, og det var få konkurrenter som maktet å kopiere de. Siden den gang har konkurransen økt voldsomt, og det har ikke manglet på alternativer som både låter bedre, stenger ute mer støy, og byr på bedre batteritid.
Inntil nå. Apple AirPods Pro 2 endrer dette og ypper seg igjen i kampen over tronen som «Kongen av støydempende ørepropper».
- Se også: Test: Apple AirPods Pro
Kjøp Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro (2.gen)

Product Name: Apple AirPods Pro (2.gen)
Brand: Apple
Offer price: 2990
Currency: NOK
Konklusjon
Apple AirPods Pro ble umiddelbart en suksess da de ble lansert i 2019, og alt ligger til rette for at Apple AirPods Pro 2 vil bli en minst like stor suksess. Den forbedrede støydempingen er rett og slett imponerende, og den økte batteritiden er mer enn velkommen.
Apple har også fått på plass muligheten for å justere lydnivået og dermed utføre flere kommandoer rett fra øreproppene, samt bedret både lydkvaliteten og lydfremhevingen enda noen hakk.
Om du er ute etter noen virkelig gode trådløse ørepropper og ønsker best mulig støydemping, så er Apple AirPods Pro 2 antageligvis noe av det beste du får kjøpt.
Overall
Pros
- Behagelig passform.
- Imponerende god støydemping og lydfremheving (Ambient Aware).
- God lydkvalitet.
- God samtalekvalitet.
- God batteritid og støtte for trådløs lading (MagSafe + Qi).
- Høyttaler i etuiet + «finn øreproppene» gjøre et lett å finne mistede ørepropper og etui.
- Sømløs tilkobling til nye Apple-enheter.
Cons
- Ingen equalizer.
- Mange funksjoner er begrenset til Apple.
- Litt knotete betjening på proppene.
Apple AirPods Pro vs. Apple AirPods Pro 2 – Dette er forskjellen
Utseendemessig er de to modellene nesten identisk, men det er likevel noen små og viktige forskjeller der de to største er forbedret støydemping og økt batteritid.
- Nytt design: AirPods Pro 2 har et nytt design som er mer kompakt og behagelig enn AirPods Pro (kortere og lettere). De har også en bedre passform og forsegling i øret takket være fire størrelser av silikonpropper å velge mellom, i stedet for tre som AirPods Pro.
- Økt batteritid: AirPods Pro 2 har lengre batteritid enn AirPods Pro. De kan vare opptil 6 timer på én lading (opptil 5,5 timer med romtilpasset lyd og retningssporing slått på), og opptil 30 timer lyttetid med MagSafe-ladeetuiet.
- Bedre lydkvalitet: AirPods Pro 2 har bedre lydkvalitet enn AirPods Pro takket være en ny og kraftigere H2-chip og spesialutviklet høyttalerdriver med lang vandring som sørger for mer balansert lyd og økt bass.
- Bedre støydemping: AirPods Pro 2 har betydelig bedre støykansellering enn AirPods Pro.
- Volumkontroll: AirPods Pro 2 har fått volumkontroll på proppene slik at du kan justere lydnivået ved å stryke fingeren opp/ned på stammen.
- Nytt og smartere ladeetui: Ladeetuiet har fått en høyttaler som gjør det lettere å finne dem igjen hvis du mister dem, samt et feste for en bærereim. En ny U1-chip sørger for bedre presisjon dersom du lader det trådløst.
H2 – Hjernen bak støydempingen og lydkvaliteten
AirPods Pro låt bra, men ikke fantastisk. Apple har aldri sett seg bryet med å inkludere en egen equalizer som lar deg justere lydbildet til å passe personlige preferanser, men har heller satset på å bygge all funksjonalitet inn i iOS-systemet samtidig som øreproppene benytter en adaptiv EQ som hele tiden justerer musikken etter ørene dine basert på passform og omgivelser.
Det samme gjelder for støydempingen og Ambient Aware (lydfremhevingen) som kun er «av eller på», og overlater selve justeringen til den smarte H2-chipen på innsiden.
Og det er nettopp H2-chipen som står for mye av forbedringen i AirPods Pro 2, eller AirPods Pro (2.gen) som de egentlig heter. Apple sin kraftigere H1-chip har i lang tid stått for jobben med å produsere lyd, kansellere ut støy, holde liv i Siri, m.m., men med nye AirPods Pro følger også en ny og oppgradert chip.
Imponerende god støydemping
H2-chipen står for «alt» – fra lyd, støydemping, Siri, etc., og sammen med forbedrede lydalgoritmer jobber H2-chippen iherdig for å blokkere støy som er skadelig for ørene dine, samt slippe inn stemmer og lyd du ønsker å høre. Om ikke lyden var fantastisk på AirPods Pro, så har støydempingen alltid fått mye skryt. AirPods Pro 2 tar dette til et nytt nivå og vil sannsynligvis gi deg et «mini-sjokk» første gang du prøver de i støyete omgivelser.
Støydempingen er faktisk så god at du vil føle deg rimelig isolert i et rom med andre der du ønsker å få med deg det som foregår rundt deg, eller om du benytter AirPods Pro 2 når du er ute og går/løper/sykler.
Apple AirPods Pro 2 er lyden av stillhet.
Heldigvis fortsetter Apple å levere en effektiv og god Lydfremheving som reduserer høye lyder rundt deg, og fremhever stemmer, samtidig som de fortsetter å spille musikk i bakgrunnen. Her har Apple alltid vært gode til å gjengi omgivelseslyden naturlig uten at proppene skaper irriterende susing og støy, og med den nye H2-chipen på laget leverer Apple AirPods Pro 2 bedre enn noen gang. I løpet et kun ett sekund er chipen i stand til å prosessere 48 000 signaler for å gjenkjenne og motvirke støy fra utsiden.
Apple har også et smart triks i ermet som kalles «Direktelytting». Dette er en «tilgjengelighetsfunksjon» som lar personer med nedsatt hørsel bruke Apple AirPods Pro 2 som et slags høreapparat ved at en iPhone/iPad fungerer som en mikrofon og sender lyd til Apple AirPods Pro 2. Lyden blir altså kraftig forsterket, og det er nesten skremmende hvor lave lyder du kan høre når funksjonen aktiveres. Direktelytting er utvilsomt en nyttig funksjon for deg som sliter med nedsatt hørsel.
… og jevnt over god lyd
Lydkvaliteten på Apple AirPods Pro 2 er absolutt god, selv om du som er audiofil sikkert vil mene at det finnes bedre ørepropper – noe det gjør – men du skal være bra kresen om du ikke liker lydkvaliteten på Apple AirPods Pro 2. Du har som nevnt ingen kontroll annet enn det som måtte være gjennom tredjeparts apper, men Apple har klart å gjøre lyden fin og balansert i de fleste situasjoner. Både vokaler, bass og diskant får sin velfortjente plass.
Og god samtalekvalitet
Apple AirPods Pro har helt siden lansering fått mye skryt for den gode samtalekvaliteten, og både du og samtalepartneren din vil sette pris på øreproppenes evne til å kansellere ut bakgrunnsstøy samtidig som de får frem klarheten i stemmen.
AirPods Pro 2 er ikke overraskende bedre, og dersom du er glad i å prate timevis i telefonen vil AirPods Pro 2 være et trygt valg.
Enklere betjening – og endelig volumkontroll
Enklere og bedre kontroll på betjeningen har bestandig vært et savn på Apple AirPods, men AirPods Pro 2 lar deg endelig justere volumet direkte fra øreproppene – selv om det ikke er en perfekt løsning. Der flere konkurrenter lar deg justere lydnivået opp/ned ved å styrke lett på utsiden av stammen, har Apple løst dette ved at du stryker på innsiden av stammen. Det fungerer for sovet greit, men gjør at det er lettere å dytte proppene ut av øret, og krever nesten to fingre (en til å stryke, og en til å holde igjen på baksiden) for å justere lyden.
Ellers er det de samme vante kontrollene som tidligere:
- Aktiver Siri: Trykk og hold på stammen.
- Spill av og pause lyd: Trykk på stammen. For å gjenoppta avspillingen, trykk på nytt.
- Spill neste spor: Dobbelttrykk på stammen.
- Spill forrige spor: Trippeltrykk på stammen.
- Bytt mellom støykontrollmodusene: Trykk og hold stammen til du hører en tone. Du kan velge mellom aktiv støyreduksjon, lydfremheving eller av.
Sammenlignet med Google Assistant er kanskje Siri den skarpeste kniven i skuffen, men hun gjør en god jobb som assistent for Apple AirPods Pro 2. Også her er H2-chipen involvert, og sørger for at Siri kan aktiveres utelukkende ved bruk av stemmen og kommandoen «Hei Siri», hvor du videre kan følge opp med ulike spørsmål og kommandoer. Siri kan også lese opp varsler brukes til å diktere meldinger, utføre samtaler, m.m..
Nytt og smartere ladeetui
Foruten om den (mye) bedre støydempingen er ladeetuiet en av de større nyhetene. Utseendemessig ligner det det i stor grad på gen.1 og er fremdeles så lite og kompakt at det glir ned i lomma uten og merkes, men er nå utstyrt med en mikrofon som gjør det lettere å finne igjen øreproppene om du roter de bort.
Høyttaleren spiller overraskende høyt, og sammen med Apple sin eksisterende «finn øreproppene» funksjon som viser på et kart hvor de befinner seg, er det nesten en prestasjon å miste nye Apple AirPods Pro 2.
I tillegg til høyttaleren har ladeetuiet fått et feste for en reim/hempe som gjør at du kan feste etuiet rundt hånden, til en krok, etc.. Der hvilken som helst annen produsent i hele verden ville lagt dette i esken, så krever Apple at du kjøper dette ekstra (150 kr).
Etuiet har også fått støtte for MagSafe-lading slik at du kan bruke en hvilken som helst MagSafe- eller Apple Watch-lader til å lade etuiet og proppene – i tillegg til den eksisterende støtten for Qi-lading og Lightning-porten (medfølger Lightning-til-USB-C-kabel).
Til slutt er ladeetuiet oppgradert til å være IPX4-sertifisert slik at både ladeetui og ørepropper er sprutsikkert.
Tilkobling og batteritid
En av Apple sin virkelige styrker er «enkeltheten». Det bare fungerer. Slik er det også med Apple AirPods Pro 2. Skal du koble Apple AirPods Pro til en Apple-enhet vil det dukke opp en forespørsel om du ønsker å pare med øreproppene så snart du åpner lokket på etuiet. Så lenge du veksler mellom ulike enheter som er tilkoblet samme iCloud-konto, vil AirPods-ene bytte sømløst mellom de.
Ønsker du å bruke Apple AirPods Pro med en ikke-Apple-enhet, parer du disse på tradisjonell måte ved å holde inne en liten knapp på baksiden av etuiet første gangen, og velger Apple AirPods Pro i listen over Bluetooth-enheter. Det er dessverre ingen Multipoint, så Apple AirPods Pro vil ikke støtte bruk av to enheter samtidig dersom det ikke er snakk om Apple-enheter.
Første generasjon Apple AirPods Pro imponerte ingen når det kom til batteritid, men heldigvis retter Apple AirPods Pro 2 opp i mye av dette. Med ANC aktivert vil øreproppene holde ut rundt 6 timer på en lading, mens ladeetuiet har krefter nok til å yte fire ekstra full ladinger slik at du har totalt 30 timer med moro.
Skulle du gå tom for batteri og er desperat etter å lytte til Ricky Martin eller Vassendgutane, vil 5 minutter lading i etuiet gi ca. 1 time lytting. Estimatene fra Apple stemmer bra, men forvent noe kortere batteritid om du benytter funksjoner Romlyd og hodesporing.
Spatial Audio (Romlyd)
Spatial Audio, eller på norsk «romlyd», er en funksjon som benytter en kombinasjon av avanserte algoritmer, akselerometer og gyroskop til å registrere hvor hodet ditt befinner seg i forhold til lydkilden. Dette er ikke nytt for Apple AirPods Pro i seg selv, men Apple AirPods Pro 2 har fått en oppgradert versjon der du benytter telefonens kamera til å scanne ørene for en mest mulig individuell lydtilpasning.
Når du ser en film vil den dynamiske sporingen hele tiden sørge for at lyden kommer fra kilden foran deg uansett hvordan du snur på hodet. Det gir utvilsomt en følelse av surroundlyd, og fungerer utrolig godt.
Lytter du til musikk kan opplevelsen være mer blandet, men som regel fungerer også dette godt med en følelse av å være omringet av musikk (surround effekt). «Romlyd» funksjonen er litt smak og behag og kan skrues av/på. Det er heller ikke gitt at alle vil oppleve den samme effekten, men personlig gir det utvilsomt en ekstra «edge» til musikkopplevelsen.
Egenskaper
- Type: In-ear, true wireless
- Drivere: 12 mm dynamiske drivere
- Støyreduksjon: Aktiv
- Batteritid med ANC: 6 timer / Total 30 timer (med ladeetui)
- Batteritid uten ANC: 7 timer / Totalt 30 timer (med ladeetui)
- Tilkoblinger: Lightning, Bluetooth 5.3, Trådløs lading (MagSafe + Qi), H2-chip, UWB.
- Vekt: 5,3 g per ørepropp / 50,8 g for ladeetuiet
- Værtetting: IPX4-sertifisert
- Pris: 2990,-
Konklusjon
Kjøp Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro (2.gen)

Product Name: Apple AirPods Pro (2.gen)
Brand: Apple
Offer price: 2990
Currency: NOK
Konklusjon
Apple AirPods Pro ble umiddelbart en suksess da de ble lansert i 2019, og alt ligger til rette for at Apple AirPods Pro 2 vil bli en minst like stor suksess. Den forbedrede støydempingen er rett og slett imponerende, og den økte batteritiden er mer enn velkommen.
Apple har også fått på plass muligheten for å justere lydnivået og dermed utføre flere kommandoer rett fra øreproppene, samt bedret både lydkvaliteten og lydfremhevingen enda noen hakk.
Om du er ute etter noen virkelig gode trådløse ørepropper og ønsker best mulig støydemping, så er Apple AirPods Pro 2 antageligvis noe av det beste du får kjøpt.
Overall
Pros
- Behagelig passform.
- Imponerende god støydemping og lydfremheving (Ambient Aware).
- God lydkvalitet.
- God samtalekvalitet.
- God batteritid og støtte for trådløs lading (MagSafe + Qi).
- Høyttaler i etuiet + «finn øreproppene» gjøre et lett å finne mistede ørepropper og etui.
- Sømløs tilkobling til nye Apple-enheter.
Cons
- Ingen equalizer.
- Mange funksjoner er begrenset til Apple.
- Litt knotete betjening på proppene.

Test: ASICS Fuji Speed 2

Test: Zeiss SFL 10×40

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Test: Osprey Exos Pro 55

Test: Garmin Venu 3

Test: Garmin Venu 3

Test: COROS PACE 3

Test: HOKA Zinal 2

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Jabra Elite 8 Active

Test: Jabra Elite 10

Test: VJ Ultra 2

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Test: VJ Irock 3

Test: VJ Speedhiker

Test: Salomon Aero Volt
