Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

5. mai, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden. Apple er i ferd med å gjøre Apple AirPods Pro perfekt – og vanskelig å ikke like.

Apple AirPods Pro satte raskt en ny standard i markedet for trådløse ørepropper da de ble lansert høsten 2019. Støydempingen var på et nytt nivå, og det var få konkurrenter som maktet å kopiere de. Siden den gang har konkurransen økt voldsomt, og det har ikke manglet på alternativer som både låter bedre, stenger ute mer støy, og byr på bedre batteritid.

Inntil nå. Apple AirPods Pro 2 endrer dette og ypper seg igjen i kampen over tronen som «Kongen av støydempende ørepropper».


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro (2.gen)
Apple AirPods Pro (2.gen)

Product Name: Apple AirPods Pro (2.gen)

Brand: Apple

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Apple AirPods Pro ble umiddelbart en suksess da de ble lansert i 2019, og alt ligger til rette for at Apple AirPods Pro 2 vil bli en minst like stor suksess. Den forbedrede støydempingen er rett og slett imponerende, og den økte batteritiden er mer enn velkommen.

Apple har også fått på plass muligheten for å justere lydnivået og dermed utføre flere kommandoer rett fra øreproppene, samt bedret både lydkvaliteten og lydfremhevingen enda noen hakk.

Om du er ute etter noen virkelig gode trådløse ørepropper og ønsker best mulig støydemping, så er Apple AirPods Pro 2 antageligvis noe av det beste du får kjøpt.

Overall
90%
90%

Pros

 • Behagelig passform.
 • Imponerende god støydemping og lydfremheving (Ambient Aware).
 • God lydkvalitet.
 • God samtalekvalitet.
 • God batteritid og støtte for trådløs lading (MagSafe + Qi).
 • Høyttaler i etuiet + «finn øreproppene»  gjøre et lett å finne mistede ørepropper og etui.
 • Sømløs tilkobling til nye Apple-enheter.

Cons

 • Ingen equalizer.
 • Mange funksjoner er begrenset til Apple.
 • Litt knotete betjening på proppene.

Apple AirPods Pro vs. Apple AirPods Pro 2 – Dette er forskjellen

Utseendemessig er de to modellene nesten identisk, men det er likevel noen små og viktige forskjeller der de to største er forbedret støydemping og økt batteritid.

 • Nytt design: AirPods Pro 2 har et nytt design som er mer kompakt og behagelig enn AirPods Pro (kortere og lettere). De har også en bedre passform og forsegling i øret takket være fire størrelser av silikonpropper å velge mellom, i stedet for tre som AirPods Pro.
 • Økt batteritid: AirPods Pro 2 har lengre batteritid enn AirPods Pro. De kan vare opptil 6 timer på én lading (opptil 5,5 timer med romtilpasset lyd og retningssporing slått på), og opptil 30 timer lyttetid med MagSafe-ladeetuiet.
 • Bedre lydkvalitet: AirPods Pro 2 har bedre lydkvalitet enn AirPods Pro takket være en ny og kraftigere H2-chip og spesialutviklet høyttalerdriver med lang vandring som sørger for mer balansert lyd og økt bass.
 • Bedre støydemping: AirPods Pro 2 har betydelig bedre støykansellering enn AirPods Pro.
 • Volumkontroll: AirPods Pro 2 har fått volumkontroll på proppene slik at du kan justere lydnivået ved å stryke fingeren opp/ned på stammen.
 • Nytt og smartere ladeetui: Ladeetuiet har fått en høyttaler som gjør det lettere å finne dem igjen hvis du mister dem, samt et feste for en bærereim. En ny U1-chip sørger for bedre presisjon dersom du lader det trådløst.

H2 – Hjernen bak støydempingen og lydkvaliteten

AirPods Pro låt bra, men ikke fantastisk. Apple har aldri sett seg bryet med å inkludere en egen equalizer som lar deg justere lydbildet til å passe personlige preferanser, men har heller satset på å bygge all funksjonalitet inn i iOS-systemet samtidig som øreproppene benytter en adaptiv EQ som hele tiden justerer musikken etter ørene dine basert på passform og omgivelser.

Det samme gjelder for støydempingen og Ambient Aware (lydfremhevingen) som kun er «av eller på», og overlater selve justeringen til den smarte H2-chipen på innsiden.

Og det er nettopp H2-chipen som står for mye av forbedringen i AirPods Pro 2, eller AirPods Pro (2.gen) som de egentlig heter.  Apple sin kraftigere H1-chip har i lang tid stått for jobben med å produsere lyd, kansellere ut støy, holde liv i Siri, m.m., men med nye AirPods Pro følger også en ny og oppgradert chip.

Imponerende god støydemping

H2-chipen står for «alt» – fra lyd, støydemping, Siri, etc., og sammen med forbedrede lydalgoritmer jobber H2-chippen iherdig for å blokkere støy som er skadelig for ørene dine, samt slippe inn stemmer og lyd du ønsker å høre. Om ikke lyden var fantastisk på AirPods Pro, så har støydempingen alltid fått mye skryt. AirPods Pro 2 tar dette til et nytt nivå og vil sannsynligvis gi deg et «mini-sjokk» første gang du prøver de i støyete omgivelser.

Støydempingen er faktisk så god at du vil føle deg rimelig isolert i et rom med andre der du ønsker å få med deg det som foregår rundt deg, eller om du benytter AirPods Pro 2 når du er ute og går/løper/sykler.

Apple AirPods Pro 2 er lyden av stillhet.

Heldigvis fortsetter Apple å levere en effektiv og god Lydfremheving som reduserer høye lyder rundt deg, og fremhever stemmer, samtidig som de fortsetter å spille musikk i bakgrunnen. Her har Apple alltid vært gode til å gjengi omgivelseslyden naturlig uten at proppene skaper irriterende susing og støy, og med den nye H2-chipen på laget leverer Apple AirPods Pro 2 bedre enn noen gang. I løpet et kun ett sekund er chipen i stand til å prosessere 48 000 signaler for å gjenkjenne og motvirke støy fra utsiden.

Apple har også et smart triks i ermet som kalles «Direktelytting». Dette er en «tilgjengelighetsfunksjon» som lar personer med nedsatt hørsel bruke Apple AirPods Pro 2 som et slags høreapparat ved at en iPhone/iPad fungerer som en mikrofon og sender lyd til Apple AirPods Pro 2. Lyden blir altså kraftig forsterket, og det er nesten skremmende hvor lave lyder du kan høre når funksjonen aktiveres. Direktelytting er utvilsomt en nyttig funksjon for deg som sliter med nedsatt hørsel.

… og jevnt over god lyd

Lydkvaliteten på Apple AirPods Pro 2 er absolutt god, selv om du som er audiofil sikkert vil mene at det finnes bedre ørepropper – noe det gjør – men du skal være bra kresen om du ikke liker lydkvaliteten på Apple AirPods Pro 2. Du har som nevnt ingen kontroll annet enn det som måtte være gjennom tredjeparts apper, men Apple har klart å gjøre lyden fin og balansert i de fleste situasjoner. Både vokaler, bass og diskant får sin velfortjente plass.

Og god samtalekvalitet

Apple AirPods Pro har helt siden lansering fått mye skryt for den gode samtalekvaliteten, og både du og samtalepartneren din vil sette pris på øreproppenes evne til å kansellere ut bakgrunnsstøy samtidig som de får frem klarheten i stemmen.

AirPods Pro 2 er ikke overraskende bedre, og dersom du er glad i å prate timevis i telefonen vil AirPods Pro 2 være et trygt valg.


Enklere betjening – og endelig volumkontroll

Enklere og bedre kontroll på betjeningen har bestandig vært et savn på Apple AirPods, men AirPods Pro 2 lar deg endelig justere volumet direkte fra øreproppene – selv om det ikke er en perfekt løsning. Der flere konkurrenter lar deg justere lydnivået opp/ned ved å styrke lett på utsiden av stammen, har Apple løst dette ved at du stryker på innsiden av stammen. Det fungerer for sovet greit, men gjør at det er lettere å dytte proppene ut av øret, og krever nesten to fingre (en til å stryke, og en til å holde igjen på baksiden) for å justere lyden.

Ellers er det de samme vante kontrollene som tidligere:

 • Aktiver Siri: Trykk og hold på stammen.
 • Spill av og pause lyd: Trykk på stammen. For å gjenoppta avspillingen, trykk på nytt.
 • Spill neste spor: Dobbelttrykk på stammen.
 • Spill forrige spor: Trippeltrykk på stammen.
 • Bytt mellom støykontrollmodusene: Trykk og hold stammen til du hører en tone. Du kan velge mellom aktiv støyreduksjon, lydfremheving eller av.

Sammenlignet med Google Assistant er kanskje Siri den skarpeste kniven i skuffen, men hun gjør en god jobb som assistent for Apple AirPods Pro 2. Også her er H2-chipen involvert, og sørger for at Siri kan aktiveres utelukkende ved bruk av stemmen og kommandoen «Hei Siri», hvor du videre kan følge opp med ulike spørsmål og kommandoer. Siri kan også lese opp varsler brukes til å diktere meldinger, utføre samtaler, m.m..


Nytt og smartere ladeetui

Foruten om den (mye) bedre støydempingen er ladeetuiet en av de større nyhetene. Utseendemessig ligner det det i stor grad på gen.1 og er fremdeles så lite og kompakt at det glir ned i lomma uten og merkes, men er nå utstyrt med en mikrofon som gjør det lettere å finne igjen øreproppene om du roter de bort.

Høyttaleren spiller overraskende høyt, og sammen med Apple sin eksisterende «finn øreproppene» funksjon som viser på et kart hvor de befinner seg, er det nesten en prestasjon å miste nye Apple AirPods Pro 2.

I tillegg til høyttaleren har ladeetuiet fått et feste for en reim/hempe som gjør at du kan feste etuiet rundt hånden, til en krok, etc.. Der hvilken som helst annen produsent i hele verden ville lagt dette i esken, så krever Apple at du kjøper dette ekstra (150 kr).

Etuiet har også fått støtte for MagSafe-lading slik at du kan bruke en hvilken som helst MagSafe- eller Apple Watch-lader til å lade etuiet og proppene – i tillegg til den eksisterende støtten for Qi-lading og Lightning-porten (medfølger Lightning-til-USB-C-kabel).

Til slutt er ladeetuiet oppgradert til å være IPX4-sertifisert slik at både ladeetui og ørepropper er sprutsikkert.


Tilkobling og batteritid

En av Apple sin virkelige styrker er «enkeltheten». Det bare fungerer. Slik er det også med Apple AirPods Pro 2. Skal du koble Apple AirPods Pro til en Apple-enhet vil det dukke opp en forespørsel om du ønsker å pare med øreproppene så snart du åpner lokket på etuiet. Så lenge du veksler mellom ulike enheter som er tilkoblet samme iCloud-konto, vil AirPods-ene bytte sømløst mellom de.

Ønsker du å bruke Apple AirPods Pro med en ikke-Apple-enhet, parer du disse på tradisjonell måte ved å holde inne en liten knapp på baksiden av etuiet første gangen, og velger Apple AirPods Pro i listen over Bluetooth-enheter. Det er dessverre ingen Multipoint, så Apple AirPods Pro vil ikke støtte bruk av to enheter samtidig dersom det ikke er snakk om Apple-enheter.

Første generasjon Apple AirPods Pro imponerte ingen når det kom til batteritid, men heldigvis retter Apple AirPods Pro 2 opp i mye av dette. Med ANC aktivert vil øreproppene holde ut rundt 6 timer på en lading, mens ladeetuiet har krefter nok til å yte fire ekstra full ladinger slik at du har totalt 30 timer med moro.

Skulle du gå tom for batteri og er desperat etter å lytte til Ricky Martin eller Vassendgutane, vil 5 minutter lading i etuiet gi ca. 1 time lytting. Estimatene fra Apple stemmer bra, men forvent noe kortere batteritid om du benytter funksjoner Romlyd og hodesporing.


Spatial Audio (Romlyd)

Spatial Audio, eller på norsk «romlyd», er en funksjon som benytter en kombinasjon av avanserte algoritmer, akselerometer og gyroskop til å registrere hvor hodet ditt befinner seg i forhold til lydkilden. Dette er ikke nytt for Apple AirPods Pro i seg selv, men Apple AirPods Pro 2 har fått en oppgradert versjon der du benytter telefonens kamera til å scanne ørene for en mest mulig individuell lydtilpasning.

Når du ser en film vil den dynamiske sporingen hele tiden sørge for at lyden kommer fra kilden foran deg uansett hvordan du snur på hodet. Det gir utvilsomt en følelse av surroundlyd, og fungerer utrolig godt.

Lytter du til musikk kan opplevelsen være mer blandet, men som regel fungerer også dette godt med en følelse av å være omringet av musikk (surround effekt). «Romlyd» funksjonen er litt smak og behag og kan skrues av/på. Det er heller ikke gitt at alle vil oppleve den samme effekten, men personlig gir det utvilsomt en ekstra «edge» til musikkopplevelsen.


Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 12 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid med ANC: 6 timer / Total 30 timer (med ladeetui)
 • Batteritid uten ANC: 7 timer / Totalt 30 timer (med ladeetui)
 • Tilkoblinger: Lightning, Bluetooth 5.3, Trådløs lading (MagSafe + Qi), H2-chip, UWB.
 • Vekt: 5,3 g per ørepropp / 50,8 g for ladeetuiet
 • Værtetting: IPX4-sertifisert
 • Pris: 2990,-

Konklusjon


Kjøp Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro (2.gen)
Apple AirPods Pro (2.gen)

Product Name: Apple AirPods Pro (2.gen)

Brand: Apple

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Apple AirPods Pro ble umiddelbart en suksess da de ble lansert i 2019, og alt ligger til rette for at Apple AirPods Pro 2 vil bli en minst like stor suksess. Den forbedrede støydempingen er rett og slett imponerende, og den økte batteritiden er mer enn velkommen.

Apple har også fått på plass muligheten for å justere lydnivået og dermed utføre flere kommandoer rett fra øreproppene, samt bedret både lydkvaliteten og lydfremhevingen enda noen hakk.

Om du er ute etter noen virkelig gode trådløse ørepropper og ønsker best mulig støydemping, så er Apple AirPods Pro 2 antageligvis noe av det beste du får kjøpt.

Overall
90%
90%

Pros

 • Behagelig passform.
 • Imponerende god støydemping og lydfremheving (Ambient Aware).
 • God lydkvalitet.
 • God samtalekvalitet.
 • God batteritid og støtte for trådløs lading (MagSafe + Qi).
 • Høyttaler i etuiet + «finn øreproppene»  gjøre et lett å finne mistede ørepropper og etui.
 • Sømløs tilkobling til nye Apple-enheter.

Cons

 • Ingen equalizer.
 • Mange funksjoner er begrenset til Apple.
 • Litt knotete betjening på proppene.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…