Test: Google Pixel Buds Pro

14. november, 2023 (oppdatert 3. mars 2024)

Featured image for “Test: Google Pixel Buds Pro”

Google Pixel Buds Pro er små av størrelse, men likevel store på både lyd og funksjonalitet, og er et godt alternativ for deg som eier en Android-telefon.

Google var lenge mest kjent for å være verdenes mest brukte søkemotor, men har de siste årene slått seg kraftig opp på hardvare. Google Pixel Buds Pro er deres beste trådløse ørepropper til nå, og bør ha nok kvaliteter til å kunne vinne mange nye Google-tilhengere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Google Pixel Buds Pro
Google Pixel Buds Pro

Product Name: Google Pixel Buds Pro

Brand: Google

Offer price: 2399

Currency: NOK

Konklusjon

Google Pixel Buds Pro er kanskje små av størrelse, men er likevel store på både lyd og funksjonalitet, og bør være en serk konkurrent for deg som eier en Android-telefon.

Google har gjort en god jobb med designet på Pixel Buds Pro som er blant de mest komfortable øreproppene å bruke over tid, samt at både lyd og funksjonalitet er oppe i toppklassen. Med «høst 2023» oppdateringen har også samtalekvaliteten fått en real boost.

Som nevnt er komforten god og designet minimalistisk, men det er ikke øreproppene du velger til aktiviteter som innebærer mye bevegelse og høypulstrening.

Som et godt allround-sett fungerer Google Pixel Buds Pro godt, og Google beviser nok en gang hvilken magi de er i stand til å gjøre med sine smarte algoritmer.

Overall
85%
85%

Pros

 • Små og lette.
 • Behagelig passform
 • Kompakt ladeetui.
 • Godkjent batteritid. Rask lading.
 • God lyd og støydemping.
 • Vanntette ørepropper og vannavtøttende ladeetui.
 • Meget god samtalekvalitet.

Cons

 • Sitter ikke så trygt under aktivitet.
 • Romlyd fungerer ikke veldig bra.

Nøkkelspesifikasjoner Google Pixel Buds Pro:

 • Værtetting: Øreplugger: IPX4 / Etui: IPX2 (tåler og brukes i regn, men bør ikke nedsenkes i vann).
 • Adaptive Hybrid ANC
 • Drivere: 11 mm store høyttalere.
 • 3-mikrofons samtaleteknologi.
 • Batteritid: Med ANC: Opptil 7 timer, totalt 20 timer med ladeetui. Uten ANC: Opptil 11 timer, totalt 31 timer med ladeetui.
 • Tilkobling: Bluetooth 5.0, Fast Pair
 • Google Assistant (Android), Siri (iOS),
 • Vekt: 6,2 g per øreplugg. 62,4 gram med ladeetui.
 • Tilgjengelig i fargene: Porcelain, Fog, Charcoal,

Google Pixel Buds Pro

De vekker ikke spesielt oppsikt, og er både små og diskré, men det er likevel noe med materialvalget og designet som gjør at Google Pixel Buds Pro minner om et par premium ørepropper. Selve ladeetuiet er har et «egge-formet» design – dog noe flatere – mens proppene er ovale og relativt små med flate yttersider utstyrt med touchpaneler.

Øreproppene er IPX4 sertifisert og tåler fint og brukes i regn, men tåler ikke direkte nedsenking i vann. Ladeetuiet er IPX2 sertifisert og bør ikke utsettes for annet enn lett fukt.

Google Pixel Buds Pro har verken vinger eller ørebøyler, og selv om de langt i fra er øreproppene som sitter tryggest i øret, så er det flere faktorer som bidrar til at de er blant de mest komfortable. Den lave vekten på 6,2 gram per ørepropp er klart bidragsytende, men det samme er de trykkregulerende sensorene som Google har utstyrt på hver propp for å hindre ubehagelig trykk å bygge seg opp i øregangen ved bruk av aktiv støydemping.

I tillegg kan du via Pixel Buds appen gjennomføre en egen lydtest som hjelper deg å finne den beste passformen og det riktige settet blant de tre størrelsene av utskiftbare silikonpropper som følger med. Selv om jeg ikke ville brukt Pixel Buds Pro til aktiviteter som innebærer store og raske bevegelsesendringer, er de til gjengjeld så komfortable at de er lette å velge når du skal lytte til musikk, podcast, film, etc., i lange perioder.


Batteritid

Google Pixel Buds Pro legger seg i mellomsjiktet hva gjelder batteritid, og skal holde i opptil 7 timer med ANC aktivert, og totalt 20 timer med ladeetuiet. Uten ANC varer batteritiden opptil 11 timer, og totalt 31 timer med ladeetuiet.

En fullading tar om lag 90 minutter, men hurtigladningen sørger for at så lite som 5 minutter gir opptil 1 time lyttetid med ANC aktivert, mens 15 minutter gir opptil 30 minutter med ANC aktivert. Google Pixel Buds Pro støtter lading via USB-C kabel (følger med) og trådløst via Qi-sertifiserte ladere. Et lite LED-lys i front av ladedekselet indikerer batteristatusen.


Enkel tilkobling

Google Pixel Buds Pro støtter Bluetooth 5.0, Fast Pair og Multipoint, og kan kobles til både Android- og iOS-enheter. Multipoint lar deg være tilkoblet to enheter samtidig, og øreproppene sørger selv for å bytte lydkilde avhengig av hvor lyden kommer fra. Fast Pair sørger for lynrask tilkobling til nye Android-enheter ved at et bilde av øreproppene dukker opp på skjermen på enheten du ønsker å koble til. For å koble til andre enheter, som for eksempel en iPhone, eller en smartklokke, holder du inne paringsknappen på baksiden av ladeetuiet samtidig som du setter den andre enheten i paringsmodus.

Aller mest glede at Google Pixel Buds Pro får du med en Android-telefon ettersom du trenger Pixel Buds appen for å gjøre ulike innstillinger, samt oppdatere proppene. Google Pixel Buds Pro har også en egen «gamingmodus» som halverer lydforsinkelsen og sørger for en mer dynamisk og forbedret spillopplevelse (fungerer kun med kompatible spill på en Pixel-telefon).

Det er ikke all verdens innstillinger å foreta seg, men du kan foreta en passformtest, justere lydbildet ved hjelp av en 5-trinns equalizer eller velge blant fem forhåndsinnstilte lydbilder (Standard, Tung bass, Lett bass, Balansert, Vokalforsterkning), aktivere «hørselvelvære», samt foreta noen få justeringer på kontrollene.

Den nye «hørselvelvære»-funksjonen i Pixel Buds-appen kan du se statistikk som viser hvor høyt du har hørt på musikk over tid, og hvilke volumjusteringer du kan gjøre for å ta vare på hørselen.

Og enkel betjening

Google Pixel Buds Pro er sammen med Huawei FreeBuds Pro-serien blant de øreproppene med best mulighet til å kontrollere musikken direkte fra øreproppene. Hver ørepropp støtter både ett, to og tre trykk, «trykk og hold», samt sveip forover og bakover. Av disse er det kun «trykk og hold» som kan endres. Kontrollene er som følger:

 • Ett trykk: Spill av/sett på pause, eller svar på anrop.
 • Dobbeltrykk: Neste spor, eller avvis anrop.
 • Trykk og hold høyre propp: Aktiver taleassistenten.
 • Trykk og hold venstre propp: Veksle mellom Aktiv støyreduksjon, Av, Gjennomsiktighet.
 • Trippeltrykk: Forrige spor.
 • Sveip fremover: Øk volum.
 • Sveip tilbake: Senk volum.

Som nevnt er det kun «Trykk og hold» som kan endres der du velger hvilke av de tre modusene du ønsker å veksle mellom. Touchpaneler er ikke like lette å betjene som rene knapper, men når du først blir vant til det, så fungerer det overraskende godt. I hvert fall så lenge fingrene er tørre, for det er langt i fra like enkelt med våte og kalde fingre i regnvær…


Lydkvalitet og støydemping

Google Pixel Buds Pro er utstyrt med 11 mm dynamiske drivere som sørger for å levere en lydkvalitet høyst verdig et sett såpass små ørepropper. Undertegnede er ingen audiofil, men har testet rimelig mange sett ørepropper gjennom årene, og Google Pixel Buds Pro står egentlig ikke tilbake for noe. Liker du bass, så blir du positivt overrasket, for disse kan få trommehinnen til å be om hjelp etter en runde med heavy lytting.

Alt i alt tilbyr Google Pixel Buds Pro en balansert lydprofil med god bass, diskant og mellomtone. Bassen er kraftig og fyldig, uten å overdøve resten av lydbildet. Diskanten er klar og skarp, og mellomtonen er velbalansert.

Høsten 2023 ble Google Pixel Buds Pro også oppgradert med «Romlig lyd med hodesporing», eller «Spatial Sound» som vi er kjent med fra Apple AirPods, Jabra, Samsung, mfl..

Romlig lyd med hodesporing skal i utgangspunktet gi en mer realistisk og oppslukende lydopplevelse ettersom lyden blir “romliggjort” for å skape en flerhøyttalereffekt. Hodesporing gjør at lyden følger bevegelsene til hodet ditt i forhold til skjermen. Dette fungerer veldig bra med Apple AirPods Pro (Gen 2) og til dels med Samsung Galaxy Buds Pro 2, men undertegnede har ikke merket noen effekt på Galaxy Buds Pro. I starten mistenkte jeg at det var forbehold Google Pixel-telefoner, men det skal visst fungere for alle nyere Android-telefoner. Der er i hvert fall ikke merkbart.

Støydempingen er jevnt over god, og er ikke langt unna de beste modellene som Apple AirPods Pro (Gen 2), Sony WF-1000XM5, eller Jabra Elite 10. I enkelte situasjoner oppleves de bedre, og i andre mindre effektive. De gjør uansett en god jobb med å eliminere sjenerende bakgrunnsstøy, og det handler nok minst like mye om å sørge for å få en god passform, enn om hvilken modell som eliminerer støy best. Google bruker visstnok ikke «vanlig» støyreduksjon, men et eget system utviklet av Google bestående av en spesiallagd prosessor, spesialprogrammerte algoritmer og spesialbygde høyalere.

Google Pixel Buds Pro har så klart også en funksjon for lydfremheving som bruker mikrofonene på utsiden av proppene til å forsterke lydene å sende de inn i øregangen for at du skal oppfatte det som foregår rundt deg. Lydfremheving har ofte en tendens til å forsterke vindsus når du bruker det utendørs, men her gjør Pixel Buds Pro en god jobb.

Dersom du ønsker kan du aktivere en funksjon som sørger for at musikken settes på pause og lydfremhevingen aktiveres automatisk når proppene oppfatter at du prater, og begynner å spille igjen når det har vært stille i noen sekunder. Dette fungerer bra.


God samtalekvalitet

For best mulig samtalekvalitet bruker Google et oppsett på tre mikrofoner og en rekke avanserte algoritmer, og kvaliteten fikk et realt løft nå i høst. Den samme oppdateringen som brakte romlig lyd, har gjort Google Pixel Buds Pro både smartere og bedre på en rekke områder. Pixel Buds Pro har fått støtte for det Google kaller «Klare samtaler» som reduserer støyen for den du prater med og fremhever stemmer hens slik at du hører den tydeligere. Dette har en veldig god effekt, og for mottakeren av samtalen oppleves det omtrent som å skru på en bryter som slår av alt støyen rundt deg. Selv når jeg stod ved siden av kjøkkenspringen på full guffe kunne ikke mottaker høre annet enn stemmen min.


Flere nyttige funksjoner

I tillegg til alt som allerede er nevnt, byr så klart Google Pixel Buds Pro på rask tilgang til Google Assistant ved å si «Hei Google», eller «Ok Google», samt en «Finn øreproppene»-funksjon som lar deg lokalisere øreproppenes siste kjente posisjon i Google Maps, samt spille av en høy ringelyd som hjelper deg å finne de. Ellers er det sensorer i hver ørepropp som sørger for å pause musikken når du fjerner en propp fra øret, og automatisk starter den igjen i det du setter den på plass. Du kan også fint bruke kun en ørepropp om gangen mens den andre lader i etuiet.


Noen alternativer i samme klasse er Samsung Galaxy Buds Pro 2, Jabra Elite 10 og Huawei FreeBuds Pro 3, og ikke minst Apple AirPods Pro (Gen 2) for deg som bruker iPhone. Et godt alternativ for deg som ønsker trådløse ørepropper med god støydemping som er enda bedre egnet til trening, er Jabra Elite 8 Active som er testet her, mens Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 sannsynligvis hører til øreproppene med best lydkvalitet.

Ønsker du et rimelig og godt sett trådløse ørepropper som fungerer sømløs med Android-telefoner bør du sjekke ut Samsung Galaxy Buds Fe.

En oversikt over alle tester av tråløse ørepropper her på nettsiden finner du i linken under:


KonklusjonGoogle Pixel Buds Pro
Google Pixel Buds Pro

Product Name: Google Pixel Buds Pro

Brand: Google

Offer price: 2399

Currency: NOK

Konklusjon

Google Pixel Buds Pro er kanskje små av størrelse, men er likevel store på både lyd og funksjonalitet, og bør være en serk konkurrent for deg som eier en Android-telefon.

Google har gjort en god jobb med designet på Pixel Buds Pro som er blant de mest komfortable øreproppene å bruke over tid, samt at både lyd og funksjonalitet er oppe i toppklassen. Med «høst 2023» oppdateringen har også samtalekvaliteten fått en real boost.

Som nevnt er komforten god og designet minimalistisk, men det er ikke øreproppene du velger til aktiviteter som innebærer mye bevegelse og høypulstrening.

Som et godt allround-sett fungerer Google Pixel Buds Pro godt, og Google beviser nok en gang hvilken magi de er i stand til å gjøre med sine smarte algoritmer.

Overall
85%
85%

Pros

 • Små og lette.
 • Behagelig passform
 • Kompakt ladeetui.
 • Godkjent batteritid. Rask lading.
 • God lyd og støydemping.
 • Vanntette ørepropper og vannavtøttende ladeetui.
 • Meget god samtalekvalitet.

Cons

 • Sitter ikke så trygt under aktivitet.
 • Romlyd fungerer ikke veldig bra.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro”
14. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro

Shokz leverer som alltid kvalitet, og Shokz OpenRun Pro er med stor sannsynlighet de beste beinledende hodetelefonene du får kjøpt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch 2”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch 2

Xiaomi Watch 2 er kanskje den rimeligste og beste Google Wear OS klokken du får kjøpt, og leverer på både design og funksjon. Likevel har den et stort problem.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch S3”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller seg ut med et elegant og spennende design, og i tillegg byr den på omfattende helse- og aktivitetssporing, smartfunksjoner, m.m..
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro er byr på en imponerende rekke egenskaper, en gigantisk skjerm og komfortabel passform til en særdeles lav pris.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit”
8. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit

Shokz OpenFit lar deg være oppmerksom på omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Er dette markedets beste alternativ til tradisjonelle ørepropper?
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch Fit 3”
7. mai 2024 | Huawei

Test: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 kombinerer stil og funksjon i en rimelig og god aktivitetsmåler og treningsklokke. Her får du virkelig mye for penga.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer