Test: Huawei FreeBuds Pro 3

18. november, 2023 (oppdatert 3. mars 2024)

Featured image for “Test: Huawei FreeBuds Pro 3”

Huawei FreeBuds Pro 3 leverer høy lydkvalitet, effektiv støydemping, god samtalekvalitet og en behagelig passform. Og ikke minst ser de bra ut.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Huawei FreeBuds Pro 3

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 3

Brand: Huawei

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei FreeBuds Pro 3 leverer nok en gang et par trådløse ørepropper som leverer i øverste klasse hva gjelder alt fra lydkvalitet, støydemping, Awarness Mode, betjening og passform.

De eneste områdene hvor Huawei FreeBuds Pro 3 ikke når helt opp, er batteritiden som er kun middels, og selv om samtalekvaliteten og støydempingen er god, så slår den ikke «stille-modusen» på til Google og Apple sin toppmodeller.

Foruten om dette er det lite å ta Huawei FreeBuds Pro 3 på, og det kommer som et ekstra pluss at de fungerer omtrent like godt uavhengig om du bruker Android eller iOS. Prisen på 2299 kr er også lavere enn de fleste konkurrenter i samme prisklasse, og totalpakken er slik sett overbevisende.

Huawei FreeBuds Pro 3 er vel verdt prisen, og så lenge du ikke ønsker et dedikert sett til terning, vil du nok bli fornøyd om du tar sjansen på å velge disse som dine neste allround-ørepropper.

Overall
83%
83%

Pros

  • Behagelig passform.
  • Jevnt over god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • Fyldig og klar lyd.
  • 10-trinns equalizer.
  • Meget god samtalekvalitet.
  • Enkel og smart betjening.
  • Mye for pengene

Cons

  • Litt kort batteritid.
  • Ikke fullstendig værtett.
  • Støydempingen faller av og til gjennom.

Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: Dobbel driver: 11 mm dynamisk driver + plan diafragma driver
  • Støyreduksjon: Intelligent Dynamic ANC 3.0 med Ambient Sound.
  • Batteritid: 4,5 timer med ANC. 6,5 timer uten ANC. Totalt 22 timer med ladeetui med ANC aktivert, og 31 timer uten ANC. 5 min hurtiglading gir 1 time lytting med ANC.
  • Tilkoblinger: USB-C, Star Flash Connection, Bluetooth 5.3. Qi-lading.
  • Lydkodek: SBC, AAC, LDAC, L2HC 2.0
  • Vekt: 5,8 g per ørepropp. 45,4 gram ladeetui.
  • Værtetting: Øreproppene er IP54-sertifisert, ladeetuiet har ingen IP-sertifisering.

Oversikt


Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei har etterhvert fått virkelig dreisen på å lage gode trådløse ørepropper i alle slags prisklasser, og helt siden lanseringen av 1.gen Huawei FreeBuds Pro høsten 2020 har selskapet vært å regne med blant de beste modellene.

Huawei FreeBuds Pro 3 er en solid oppgradering fra den forgjengeren FreeBuds Pro 2 (lansert sommeren 2022), og tilfører både forbedret passform, bedre lydkvalitet og støydemping, langt bedre samtalekvalitet, og en helt ny type overføring for tapsfri lyd og stabil tilkobling


Design og batteritid

Huawei FreeBuds Pro 3 ligner sin forgjenger med et avrundet hodet og en kort stamme med touchpaneler for enkel betjening. Øreproppene er tilgjengelig i fargene sølv, hvit og grønn, og både propper og ladeetui gir en slags «premium» følelse fra første stund. Selve øreproppene er IP54 sertifisert og tåler lett vannsprut og kan trygt brukes i regn, men de er ikke fullstendig vanntett. Ladeetuiet tåler ikke vann og bør holdes tørt.

Huawei FreeBuds Pro 3
Huawei FreeBuds Pro 3

Nytt av året er de ekstra silikonproppene i str. XS slik at du nå har fire størrelser å velge mellom (XS, S, M og L), og det er lettere å finne en komfortabel passform som også er avgjørende for best mulig støydemping. I Huawei AI Life appen kan du få hjelp til å finne riktig størrelse på silikonproppene ved hjelp av en enkel passformtest, og treffer du riktig så er sannsynligheten stor for at de vil sitte komfortabelt og trygt i øret.

Er du på utkikk etter et par trådløse ørepropper til løping og trening, ville jeg nok valgt noe annet som for eksempel Jabra Elite 8 Active, men til det meste annet er Huawei FreeBuds Pro 3 godt egnet.

Selve ladeetuiet er forholdsvis lite og lett og holder både proppene og lokket på plass ved hjelp av små magneter. På høyre side er det en paringsknapp for Bluetooth, og i front et LED-lys som indikerer gjenværende batterinivå. Etuiet er produsert i frostet glass med antirefleks teknologi, kombinert med en nano-teksturfilm. Sammenlignet med tidligere skal materialet være 32% mer motstandsdyktig mot slitasje, og lokket er testet for å motstå langvarig slitasje ved og åpnes/lukkes 100 000 ganger.


Batteritid og lading

Og akkurat batteritiden er vel det eneste Huawei FreeBuds Pro 3 faktisk skuffer på. Med ANC aktivert holder proppene i ca. 4.5 timer, og opptil 31 timer med ekstra hjelp fra ladeetuiet. Deaktiverer du støydempingen øker tallene til 6,5 timer og 33 timer, men det er fremdeles i det lavere sjiktet hva gjelder trådløse ørepropper i denne klassen.

Å lade øreproppene i etuiet tar om lag 40 minutter, mens selve ladeetuiet fullades på en knapp time. Er du helt på stålet vil 5 min hurtiglading gi 1 time lytting med ANC. I tillegg til lading via USB-C, FreeBuds Pro 3 trådløs lading via Qi-standarden.

Sett bort i fra batteritiden, som også var en av få skuffelser ved forrige generasjon, så er det heldigvis veldig mye å like.


Rask og stabil tilkobling

For å få full glede av Huawei FreeBuds Pro 3 bør du laste ned AI Life appen som lar deg betjene å oppdatere øreproppene. AI Life er tilgjengelig i App Store, mens Android-brukere må skanne en QR-kode i bruksanvisningen for å laste ned appen.

Huawei FreeBuds Pro 3 benytter Bluetooth 5.3 og Bluetooth Multipoint for sømløs tilkobling til to enheter samtidig. Dersom du eier en Huawei-enhet dukker det automatisk opp et bilde av proppene på skjermen når du åpner ladeetuiet, og du trenger kun å trykke på bildet for å pare enhetene. For andre enheter trykker du inn den lille paringsknappen på siden og velger «Huawei Freebuds Pro 3» i oversikten over Bluetooth-enheter.

Så lenge du har koblet proppene til to enheter, for eksempel en mobil og PC, vil de automatisk koble seg til den enheten som spiller lyd. Huawei FreeBuds Pro 3 støtter også «Audio Sharing» som lar deg dele lyden med noen andre som også har Huawei-ørepropper.

En annen nyhet er Star Flash Connection-teknologien som er utviklet av Huawei for å forbedre både lydkvaliteten og stabiliteten til øreproppene deres. Star Flash bruker kan oppnå en overføringshastighet på opptil 1,5 Mbps, noe som er mye høyere enn den vanlige Bluetooth-teknologien, og kan levere svært høy lydkvalitet uten tap av detaljer (klarhet på linje med en tradisjonell CD). I tillegg er Star Flash mer energieffektiv og har lavere forsinkelse enn Bluetooth.

Huawei FreeBuds Pro 3

Høy lydkvalitet og jevnt over god støydemping

Huawei har levert produkter med god lydkvalitet gjennom flere år, og Huawei FreeBuds Pro 3 er utvilsomt øreproppene med både best lydkvalitet til nå.

I tillegg til den avanserte overføringsteknologien nevnt over, støtter FreeBuds Pro 3 lydkodekene SBC og AAC, de høyoppløste kodekene LDAC og L2HC 2.0, samtidig som de er sertifisert av både HWA og Hi-Res Audio Wireless for å levere høyoppløselig lyd. For best mulig lyd aktiverer du «Smart HD» i AI Life appen, og Android-brukere vil da kunne se, og eventuelt velge, hvilken lydkodek de ønsker å bruke. For de som lurer, så er det ingen støtte for Apt-X, og LH2C 2.0 kodeken krever at du bruker en Huawei-telefon.

Du skal likevel være ganske erfaren og god for å høre forskjell på kvaliteten du får ved å lytte til musikk fra en iPhone som bruker AAC, eller om du lytter fra en Huawei-telefon som tar i bruk den nyeste og beste standarden. Begge låter av høy kvalitet.

Hver ørepropp er utstyrt med en fire-magnets dynamisk driver på 11 mm og en flat membran. Dette bidrar til en god lydopplevelse med dyp bass, klar diskant og balansert mellomtone. I AI Life appen kan du tilpasse lydbildet ved hjelp av en 10 trinns equalizer, eller velge blant seks forhåndsinnstilte lydbilder; Default, Bass boost, Treble boost, Voices, Symphony, Hi-Fi Live – hvorav sistnevnte er den som låter fyldigst og best balansert. Har du logget inn på en tidligere registrert Huawei-konto kan du ta i bruk de samme lydbildene du eventuelt har opprettet for andre produkter.

Undertegnede er ingen audiofil, men har testet nok ørerpropper til å høre hva som låter dårlig, hva som låter bra, og hva som låter veldig bra. Huawei FreeBuds Pro 3 hører til den siste klassen. Lyden er varm, fyldig, rik og full av detaljer. Ønsker du skikkelig trykk kan du skru opp basen, og den fyller hver fiber i kroppen med dirrende toner.


Jevnt over god støydemping

Huawei FreeBuds Pro 3 har også oppdatert støydempingen sammenlignet med forrige generasjon, og den nye Intelligent Dynamic ANC 3.0 støydempingen skal være 50% mer effektiv som følge av oppdaterte algoritmer. Som vanlig kan du velge mellom fire ulike moduser; Dynamic, Cozy, General, Ultra, hvorav sistnevnte fjerner mest støy.

Den dynamiske støydempingen skal automatisk tilpasse støydempingen basert på omgivelsene rundt deg, mens de to andre modusene egentlig skiller seg lite ut. Her gjelder det å prøve seg litt frem avhengig av situasjonen du befinner deg i, men personlig velger jeg nesten alltid «Ultra», eller «Dynamisk», for å få best mulig støydemping. Både Dynamisk og Ultra gjør en god jobb med å skape en liten isolert verden på innsiden av øreproppene, og det går heller ikke ut over lydkvaliteten – heller tvert i mot, så bidrar det til å øke lydkvaliteten.

Jevnt over fungerer støydempingen bra, men i enkelte tilfeller er det nesten så den forsvinner og virker fraværende – nesten som om den skrues av. Flere ganger har jeg måtte sjekke underveis om den faktisk er aktivert, eller ikke, og samtlige ganger har den vært på. Dette har jeg ikke opplevd med ørepropper fra Apple, Google, Samsung, Jabra, etc… Toppmodellene fra samtlige nevnte merker tilbyr nok også hakket mer effektiv støydemping.

Dersom du befinner deg i et rom sammen med andre og ønsker å høre det som foregår rundt deg, eller beveger deg i et bybilde der du vil være oppmerksom på omgivelsene, kan du aktivere Awareness Mode som sørger for å slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som musikken fortsetter å spille med i bakgrunnen. Her er det også mulighet for å aktivere «Stemmemodus» som i større grad fremhever stemmende og gjør de klarere. Og ja, det fungerer faktisk bra.


Samtalekvalitet

Et av områdene Huawei skryter mest av er den forbedrede samtalekvaliteten – Pure Voice 2.0. FreeBuds Pro 3 er utstyrt med en redesignet beinledningsmikrofon som sitter tett inntil ørene dine og gir 2,5 ganger bedre stemmeopptak under tale- og videosamtaler.

Nøyaktig hvor mye bedre den er enn på forrige generasjon er vanskelig å anslå, og det begynner å bli hardt konkurranse her nå som både Apple AirPods Pro (Gen 2) og Google Pixel Buds Pro har fått funksjoner som nærmest eliminerer all bakgrunnsstøy fra en samtale. I følge Huawei støtter «Huawei FreeBuds Pro 3 klare samtaler i en vindstyrke på opptil 9 m/s», mens for Huawei FreeBuds Pro 2 gjelder det opptil 5 m/s.

Huawei har uansett gjort en god jobb, og den er bedre enn på forrige modell, selv om de fremdeles ikke kan måle seg med kvaliteten du får fra Apple og Google sine toppmodeller.


Enkel betjening

Huawei FreeBuds Pro 3 er enkle å betjene og lar deg både starte/pause musikken, skifte sang frem/tilbake, justere volumet opp/ned, samt veksle mellom de ulike støydempingsmodusene, fra en og samme ørepropp. Du kan også bruke en propp alene, og likevel utføre de fleste handlinger uavhengig av hvilken side du benytter.

De korte stammene er som nevnt utstyrt med touchpaneler, og betjenes med følgende kommandoer:

  • Et trykk: Starter/pauser musikken. Svarer/avslutter en samtale.
  • To trykk: Spill neste sang.
  • Tre trykk: Spill forrige sang.
  • Trykk og hold: Aktiverer/deaktiverer ANC/Awareness (bevissthet) / Taleassistent
  • Sveip opp/ned: Justerer volumet opp/ned.

Ved innkommende anrop vil et press svare/avslutte samtalen, mens to press vil avvise den.

For å veksle mellom de ulike støydempingsmodusene må du på forhånd bestemme hvilken modus du ønsker å sette som «standard», og deretter kan du (på hvilken som helst ørepropp) trykke og holde for å veksle mellom støydemping på, støydemping av og bevissthet. Er det en av modusene du ikke ønsker som alternativ, kan du fjerne denne i oppsettet i Huawei AI Life appen.

Du får også mulighet til å sette opp en av proppene til å aktivere telefonens innebygde taleassistent (fungerer også med Siri og iPhone).


Smarte funksjoner

Med «Smart wear detection» pauses musikken automatisk når du fjerner en eller begge proppene fra øret, og starter igjen når du setter de på plass. Huawei har også en enkel «Finn øreproppene» funksjon som spiller av en høy lyd fra hver ørepropper dersom du skulle miste de. Funksjonen er derimot ikke like godt utviklet som tilsvarende løsning fra f.eks. Apple, Samsung og Google ettersom ettersom ladeetuiet verken har noen høyttaler for å spille av lyd, eller sporings brikke for å bli funnet. Her må du først være så nærme at du er tilkoblet øreproppene via Bluetooth, pluss at øreproppen(e) må være ute av etuiet.


Konkurrenter

Huawei FreeBuds Pro 3 hører til «premium» segmentet og konkurrerer naturligvis med ørepropper som Apple AirPods Pro (Gen 2), Samsung Galaxy Buds 2 Pro, Google Pixel Buds Pro, Sennheiser Momentum True Wireless 4 og Sony WF-1000XM5. Alle disse er meget gode alternativer, og hver har sine styrker og svakheter. En av styrkene til Huawei er at de fungerer like godt på tvers av plattformer – det spiller ingen rolle om du foretrekker iOS, eller Android. Den største «svakheten» er den litt skuffende batteritiden, selv om det ikke er grunn til å krisemaksimere.

Uansett hvilken av disse du velger så vi du nok bli fornøyd, men er du glad i god lyd, så vil du nok bli positivt overrasket over Huawei FreeBuds Pro 3.

Se også oversikten over alle testede ørepropper på Pulssonen.no.

trådløse ørepropper test
Huawei FreeBuds Pro 3 familien.

Konklusjon


Huawei FreeBuds Pro 3

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 3

Brand: Huawei

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei FreeBuds Pro 3 leverer nok en gang et par trådløse ørepropper som leverer i øverste klasse hva gjelder alt fra lydkvalitet, støydemping, Awarness Mode, betjening og passform.

De eneste områdene hvor Huawei FreeBuds Pro 3 ikke når helt opp, er batteritiden som er kun middels, og selv om samtalekvaliteten og støydempingen er god, så slår den ikke «stille-modusen» på til Google og Apple sin toppmodeller.

Foruten om dette er det lite å ta Huawei FreeBuds Pro 3 på, og det kommer som et ekstra pluss at de fungerer omtrent like godt uavhengig om du bruker Android eller iOS. Prisen på 2299 kr er også lavere enn de fleste konkurrenter i samme prisklasse, og totalpakken er slik sett overbevisende.

Huawei FreeBuds Pro 3 er vel verdt prisen, og så lenge du ikke ønsker et dedikert sett til terning, vil du nok bli fornøyd om du tar sjansen på å velge disse som dine neste allround-ørepropper.

Overall
83%
83%

Pros

  • Behagelig passform.
  • Jevnt over god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • Fyldig og klar lyd.
  • 10-trinns equalizer.
  • Meget god samtalekvalitet.
  • Enkel og smart betjening.
  • Mye for pengene

Cons

  • Litt kort batteritid.
  • Ikke fullstendig værtett.
  • Støydempingen faller av og til gjennom.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Grit X2 Pro”
19. april 2024 | Polar

Test: Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro er en markant oppgradering og introduserer både AMOLED-skjerm, kart og en raskere prosessor. Men er det nok til å henge med de beste?
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Sennheiser MOMENTUM Sport”
9. april 2024 | Tester

Test: Sennheiser MOMENTUM Sport

Sennheiser MOMENTUM Sport er øreproppene som nærmest appellerer til trening og aktivitet, og i tillegg byr de på god lyd og eliminerer nesten all trinnstøy.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer