Test: Samsung Galaxy Buds FE

8. desember, 2023 (oppdatert 30. januar 2024)
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Buds FE”

Samsung Galaxy Buds FE koster halvparten av storebroren Galaxy Buds 2 Pro, men byr likevel på passform og egenskaper som både imponerer og overrasker.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: Enveis: 6.5 mm for bass
 • Støyreduksjon: Aktiv støydemping med Ambient Sound.
 • Batteritid: 6 timer med ANC. 8,5 timer uten ANC. Totalt 21 timer med ladeetui med ANC aktivert, og 30 timer uten ANC. 5 min hurtiglading gir 1 time lytting med ANC.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2
 • Lydkodek: SSC, SBC, AAC
 • Vekt: 5,6 g per ørepropp. 40 gram ladeetui.
 • Værtetting: IPX2-sertifisert

Design og batteritid

Samsung har etterhvert lansert en rekke trådløse ørepropper, men Samsung Galaxy Buds FE er det første paret i «Fan Edition»-serien som skal «bringe det beste av egenskaper til en lavere pris». Galaxy Buds FE har et behagelig og sikkert design, god lyd og støykansellering, sømløs tilkobling og smarte funksjoner.

Og her har Samsung lyktes. Sammenlignet med de mer påkostede Samsung Galaxy Buds 2 Pro har de kun en vs. to høyttalerelementer og mangler støtte for 360 graders lyd, samtidig som støtten for trådløs lading og hurtiglading er borte. Men til gjengjeld er passformen bedre, batteritiden varer lengre, og de har en unik «finn øreproppene» funksjon som selv ikke toppmodellen har. Galaxy Buds FE koster også nevnt halvparten.

Samsung Galaxy Buds FE er designet for å passe bedre i øregangen enn noen Galaxy buds tidligere. I tillegg til de tre silikonproppene i ser S, M og L, medfølger to sett vingetupper i str. S/M og M/L Vingetuppene er frivillige å bruke, men bidrar utvilsomt til at at øreproppene sitter bedre i på plass enn de små og runde Samsung Galaxy Buds 2 pro. Proppene har et behagelige, diskre, har et flott design og er tilgjengelig i fargene hvit og svart. Av alle Samsung-ørepropper jeg har testet, er det disse som sitter desidert best i øregangen.


Samsung Galaxy Buds FE har et kompakt ladeetui med en avrundet firkantet form og en USB Type-C-port på baksiden. Et LED-lys på både utsiden indikerer batterinivået til ladeetuiet, og et LED-lys på innsiden vise batteristatusen til proppene. Ladeetuiet støtter ikke trådløs lading, så du må bruke en USB-C-kabel for å lade opp øreproppene. Batteritiden er derimot best blant samtlige Samsung-ørepropper med opptil 6 timer med ANC aktivert og 8,5 timer uten ANC, og totalt 21 timer med ladeetui med ANC aktivert, og 30 timer uten ANC. 5 min hurtiglading sørger i tillegg for å gi 1 time lytting med ANC.

Et område Samsung Galaxy Buds FE har spart litt på er vanntettingen der Galaxy Buds FE kun er IPX2-sertifisert, mens Galaxy Buds 2 Pro er IPX7-sertifisert. IPX2-sertifiseringen er likevel nok til at de tåler lett vannsprut og regn, men de er ikke nærheten av å tåle fullstendig nedsenkning i vann som sin storebror. Dette er greit å være klar over om du bruker ørepropper når du løper/går utendørs i regnet.


Lyd og støykansellering

Som ørepropper flest i denne prisklassen så byr Galaxy Buds FE på aktiv støykansellering som reduserer forstyrrende lyder i omgivelsene. De kan ikke konkurrere med toppmodeller som Galaxy Buds 2 Pro, eller Apple AirPods Pro (Gen 2), men de gjør likevel en anstendig jobb med å filtrere bort støy som bakgrunnsprat, trafikk, etc.. Du kan også aktivere omgivelsesmodus (Ambient Sound) som slipper inn utvendige lyder slik at du fortsatt kan være oppmerksom hva som foregår rundt deg.  Det er ingen mulighet til å endre nivået av støydemping eller Ambient Sound, så proppene styrer alt selv.

Hver ørepropp er utstyrt med tre mikrofoner som bidrar til jevnt over god samtalekvalitet og du kan fint gjennomføre en samtale der begge parter får en god opplevelse.

Til tross for at Galaxy Buds FE «kun» kommer med en enkelt enveis 6.5 mm driver sammenlignet med toppmodellen sine toveis doble og mye større drivere, så leverer Samsung Galaxy Buds FE ren og kraftig lyd. I Galaxy Wearable-appen kan du velge mellom seks ulike lydmoduser; Normal, Bassheving, Myk, Dynamisk, Klar og Diskantheving. Det er ikke mulig å endre på noen av disse, eller å justere lydbildet manuelt. Lyden er kanskje ikke like fyldig og balansert som på ørepropper med både større drivere og bedre justeringsmuligheter, men til denne prisen er det mer enn bra nok.


Samsung har utstyrt Galaxy Buds FE med nærhetssensor som tradisjonelt brukes for å sette musikken på pause når du fjerner en propp fra øret, men av en eller annen merkelig grunn har den her kun en funksjon; å sørge for at innkommende anrop kobles til telefonen din slik at du hører den ringe dersom du ikke har proppene i øret. De vil med andre ord ikke pause musikken når du fjerner en propp fra øret, og du må huske å pause musikken manuelt. Dette er kanskje det største minuset med Buds FE. Det er nok av alternativer til rundt 1000 kr som inkluderer denne funksjonen.


Betjening

Øreproppene betjenes via touchpaneler på utsiden av hver propp som støtter både enkelt-, dobbelt- og trippeltrykk, og kan brukes uavhengig av hverandre. Yttersidene er Galaxy Buds FE er flatere enn på Galaxy Buds 2 Pro, og har touchpanelene er derfor lettere å bruke.

Som standard vil ett trykk starte/pause musikken, to trykk skifter til neste låt, mens tre trykk hopper tilbake til forrige låt. Trykk og hold lar deg veksle modus for støykontroll, men du kan velge om denne funksjonen skal brukes til å justere volumet (hold inne høyre/venstre ørepropp for å justere opp/ned), aktivere taleassistenten (Google Assistant eller Bixby for Android), eller aktivere Spotify. For hvert trykk vil proppene avgi en lyd slik at du får bekreftet trykket.


Tilkobling og andre funksjoner

Samsung Galaxy Buds FE støtter Bluetooth 5.2 og lydkodekene SSC, SBC og AAC. Tilkoblingen til andre Galaxy-enheter skjer sømløst, og alt du trenger å gjøre for å koble de sammen er å åpne etuiet og trykke på bildet av øreproppene som dukker opp på skjermen. For å koble til en annen enhet holder du inne paringsknappen på baksiden av etuiet og finner øreproppene i listen over Blueooth-enheter på enheten du ønsker å koble til.

Dersom du benytter flere Samsung Galaxy-enheter vil Auto Switch-funksjonen sømløst skifte mellom enheten du bruker. Du kan for eksempel se en film på et Galaxy Tab nettbrett, bytte til å svare på en samtale på telefonen din, og deretter koble tilbake til filmen. Det er ingen støtte for ekte Multipoint, så den sømløse vekslingen er kun forbehold Galaxy-enheter.

En annen smart egenskap er «finn øreproppene» funksjonen som hjelper deg å finne igjen mistede ørepropper. Ved hjelp av SmartThings Find på telefonen din kan du spore plassering og se proppenes siste plassering på et kart. Når du er innenfor Bluetooth-rekkevidde kan du spille av en høyfrekvent lyd gjennom proppene slik at du enklere kan lokalisere de. «Finn øreproppene» funksjonen krever riktignok at øreproppene er ute av etuiet, og du får ikke den samme muligheten til å lokalisere ladeetuiet når det er lukket som du får med Apple AirPods Pro (Gen 2).

Du kan også aktivere Lost Mode, som sender en melding til den som fant øreproppene dine for å hjelpe deg med å få dem tilbake.

Til slutt er det støtte for taleassistene – enten Bixby eller Google Assistant.


Alternativer

Samsung Galaxy Buds FE leverer en god totalopplevelse, men det er ikke til å komme utenom at det finnes mange gode alternativer i denne prisklassen. Jabra har lansert med en rekke gode rimeligere ørepropper de siste har årene, og de har også fordelen av å fungere like gode uavhengig av operativsystem. Eksempelvis Jabra Elite 4 som er veldig like Galaxy Buds FE, men som i tillegg støtter Multipoint og fungerer like godt med Android og iOS, og koster et par hundre kroner mindre.

Hopper du opp på Jabra Elite 4 Active får du bedre værtetting og trådløs lading, men mister Multipoint-funksjonen, mens Jabra Elite 5 gir deg «hele pakka». Ellers kan også OnePlus Nord Buds 2 nevnes, samt Huawei FreeBuds 5i.

Det er med andre ord mange gode alternativer, men rocker du en Samsung eller Android-telefon vil du nok uansett bli godt fornøyd med Samsung Galaxy Buds FE. Kvalitetsmessig fremstår de solid og gode på de fleste områder.


Konklusjon


Samsung Galaxy Buds FE
Samsung Galaxy Buds FE

Product Name: Samsung Galaxy Buds FE

Brand: Samsung

Currency: NOK

Konklusjon

Kvalitet koster, men det trenger ikke å tømme lommeboka helt – noe Samsung Galaxy Buds FE er et bevis på.

Med en pris på relativt beskjedne 1290 kr er Samsung Galaxy Buds FE et flott valg for deg som vil ha et par trådløse ørepropper som gir deg god verdi for det du betaler for. De har et behagelig og sikkert design, god lyd og støykansellering, sømløs tilkobling og smarte funksjoner som SmartThings Find, Lost Mode, støtte for taleassistent, m.m.. Det største minuset er fraværet av «auto pause» funksjonen og trådløs lading.

Samsung FE-produktene skal være enheter designet for å gi deg «Samsung fansen» de beste funksjonene til en rimeligere pris, og Samsung Galaxy Buds FE er et godt eksempel på hvordan slike produkter bør være. Er du iPhone-bruker finnes det derimot mange bedre alternativer ettersom du ikke får mulighet til å laste ned Samsung Wearable appen som lar deg endre ulike innstillinger.

Overall
80%
80%

Pros

 • Sikker og komfortabel passform.
 • Lite og lett ladeetui.
 • God batteritid og hurtiglading.
 • Enkel betjening.
 • God og engasjerende lyd.
 • God støydemping.
 • Ok samtalekvalitet.
 • Smart Switch gjør det enkelt å bruke proppene mellom flere Galaxy-enheter.
 • SmartThings Find og Lost Mode gjør det enkelt å finne mistede ørepropper.

Cons

 • Ingen trådløslading.
 • Mangler auto pause.
 • Ambient Sound er kun ok.
 • Ingen Bluetooth Multipoint.
 • Kun IPX2-sertifisert.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk…
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og…
Featured image for “Test: COROS Heart Rate Monitor”

Test: COROS Heart Rate Monitor

COROS Heart Rate Monitor er selskapets første eksterne pulssensor, og kort oppsummert har de lyktes godt med å ta steget…