Test: Huawei Watch GT 4

5. oktober, 2023 (oppdatert 5. februar 2024)

Featured image for “Test: Huawei Watch GT 4”

Den koster under 3000 kr, men leverer funksjoner og kvalitet til å forsvare en langt høyere pris. Huawei Watch GT 4 er selskapets beste smartklokke til nå.

Huawei har det travelt med å lansere nye klokker i jakten på å kapre nye brukere fra produsenter som Samsung, Apple, Garmin, mfl., og Huawei Watch GT 4 er kanskje deres beste forsøk til nå – i hvert fall i dette prissegmentet.

Klokken har fått en oppgraderinger knyttet til helse- og treningssporing, men de desidert viktigste ligger i en ny TruSeen 5.5+ optisk pulssensor og en forbedret multiband-GNSS chip. Sammen med det premium designet sparker Huawei Watch GT 4 godt fra seg i prissjiktet under 3000 kr.

Prisene varierer fra 2 990 kr til 4 699 kr avhengig av modell og fargevalg.

Prisene er som følger:

 • Huawei Watch GT 4 46 mm Grå – stål, 4399 kr
 • Huawei Watch GT 4 46 mm Svart – silikon, 2990 kr
 • Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT, 2990 kr
 • Huawei Watch GT 4 41 mm Hvit lær, 2990 kr
 • Huawei Watch GT 4 41 mm Gyllen Milanese, 3499 kr
 • Huawei Watch GT 4 41 mm Sølv – stål, 4699 kr


Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT 4

Product Name: Huawei Watch GT 4

Brand: Huawei

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT 4 byr på omfattende aktivitets- og treningssporing kombinert med et elegant design og lang batteritid. Watch GT 4 har fremdeles sine mangler i fraværet av kontaktløs betaling og offline strømming av musikk, men de mange funksjonene og kvaliteten du får til under 3000 kr, veier godt opp for manglene, og slik sett fremstår Huawei Watch GT 4 som den best balanserte klokkene fra Huawei til nå.

Huawei har oppgradert både pulssensoren og GPS-chippen, men det er kun førstnevnte som utgjør en merkbar forskjell. Både pulsmålingen og den generelle aktivitetsmålingen er jevnt over god, GPS-en er helt ok, mens søvnmålingen er heller svak.

Til slutt er det designet som står til 10/10 når det kommer både til materialvalg og kvalitet, og batteritiden løper i sirkel rundt konkurrentene. Huawei Watch GT 4 vil ikke erstatte en dedikert multisportklokke for deg som er lidenskapelig opptatt av trening, men den vil nok gjøre en god jobb for deg som ønsker en elegant og sporty klokke som kan brukes til daglig, logge alt du gjør gjennom døgnet og samtidig kan brukes alle typer aktiviteter – uansett tid og sted.

Overall
80%
80%

Pros

 • Eksklusivt og flott design.
 • Nydelig skjerm.
 • Enkelt brukergrensesnitt. Lynraske menyer.
 • Lang batteritid og rask lading.
 • Omfattende helse- og aktivitetssporing.
 • Stay Fit-appen med kaloriovervåkning kan være nyttig for mange.
 • Mange aktivitetsprofiler med omfattende dataregistrering.
 • Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, smart følgesvenn, varsler for puls- og hastighetssoner).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Treningsprogram med individuell tilpasning.
 • Støtter eksterne Bluetooth-sensorer.
 • Huawei Health appen er oversiktlig og fin.
 • Mikrofon og høyttaler lar deg prate via klokken, eller lytte til musikk.

Cons

 • Fremdeles ingen kontaktløs betaling eller musikktjeneste.
 • Kun så som så GPS.
 • App Gallery har få nyttige apper.
 • Unøyaktig søvnmåling.

Huawei klokke-familien

Huawei deler produktlinjen for klokker i tre segmenter:

 • Huawei Watch GT-series: Hybridklokker med stort fokus på helse/trening. Watch GT 4 komnbinerer også stil/mote og premium byggekvalitet.
 • Huawei Watch-series: Smartklokker med støtte for LTE. Har ellers alt Watch GT har, men et noe mer moderne menysystem og som regel bedre byggekvalitet.
 • Huawei Watch Runner: En dedikert sportsklokke/treningsklokke med fokus på lav vekt og optimalisert passform og funksjonalitet for løpere.

Noe av det som gjør Huawei så attraktiv er muligheten for å bruke klokken med både Android og iOS, og ikke minst den lange batteritiden som Huawei har blitt så kjent for. Mye av dette skyldes det enkle operativsystemet HarmonyOS 3.0 som er svært energieffektivt, samtidig som klokkene er utstyrt med kraftige prosessorer.

(Merk at for Android må Huawei Health appen lastes ned via en egen lenke ettersom appen ikke finnes i Google Play Store).


Huawei Watch GT 4 – Design og byggekvalitet

Huawei Watch GT 4 kommer i to designvariasjoner: Huawei Watch GT 4 46 mm kommer i et nytt oktagonalt (åtte hjørner og åtte kanter) og litt røft utseende, og Huawei Watch GT 4 41 mm med elegant et slankere og mer stilrent design. Begge modellene har den samme lekre og lyssterke AMOLED-skjermen med en oppløsning på 466 x 466 px og det samme enkle brukergrensesnittet der klokken betjenes med en kombinasjon av sveip/touch og en stor digital krone og en enkel knapp på høyre side.

Den nyeste generasjonen Watch GT-modeller har et større fokus på mote enn noen gang, og byggekvaliteten har tatt et steg opp fra tidligere generasjoner. Her snakker vi en urkasse i rustfritt stål og lekkert design som virkelig ser flott ut. Safirglasset er fremdeles forbehold «Pro»modellene i GT-serien samt Watch-modellene, men det er fremdeles et relativt kraftig Corning Gorilla Glass. Responsen fra skjermen er kontant, og den raske prosessoren bidrar til at alt skjer lynraskt. Som alltid kan du velge blant et hav av ulike urskiver (både gratis og betalte), og det er praktisk talt umulig å ikke finne noe du liker.

Watch GT 46 mm er tilgjengelig i svart med svart fluorestomer-reim, grå med grønn stoffreim, grå med rustfritt stål-reim. Watch GT 4 41 mm er tilgjengelig i hvit med hvit lær-reim, sølv med rustfritt stål-reim og gull med gull Milanese-reim.


Huawei Watch GT 4 46 mmHuawei Watch GT 4 41 mm
Dimensjoner (mm)46 × 46 × 10.941,3 × 41,3 × 9,8
Vekt48 g37 g
Skjerm1.43″ AMOLED1.32″ AMOLED
Oppløsning466 × 466 px, PPI 326466 × 466 px, PPI 352
UrkasseRustfritt stålRustfritt stål
Batteritid14-dagers batterilevetid for maksimal bruk
8-dagers batterilevetid for vanlig bruk
4-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert
7-dagers batterilevetid for maksimal bruk
4-dagers batterilevetid for vanlig bruk
2-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert

Større fokus på helse og bedre pulsmåling

Huawei har lenge tilbudt brukerne en rekke avanserte helsefunksjoner, og fortsetter å forbedre og utvikle produktet. Klokken registrerer som vanlig parametre som skritt, distanse, høydemeter, kaloriforbruk, puls, hvilepuls, oksygenmetning, hudtemperatur, stress, søvn (med søvnstadier + snorkelyder), og nå også søvnpustefrekvens.

Den kanskje viktigste nyheten er den nye TruSeen 5.5+ pulssensoren som gjør at pulsmålingen blir mer nøyaktig enn tidligere modeller, samt at oksygenmetningen skal måles raskere og mer nøyaktig. Presisjonen for pulsmåling fremdeles ikke helt på nivå med Garmin sin ELEVATE-sensor eller sensoren i Apple Watch, men det er et skritt opp fra tidligere modeller. Hva gjelder måling av oksygenmetning i blodet er det ingen merkbar forbedring fra tidligere, og resultatene bør nok taes med en klype salt.

I følge Huawei skal TruSee 5.5+ pulssensoren i større grad bruke bruke kunstig intelligens og forbedrede algoritmer for bedre avlesninger under dynamiske aktiviteter (aktiviteter med mye bevegelse/aktivitet) og ved kaldere klima, og selv om Huawei Watch GT 4 leverer den beste pulssensoren fra Huawei til nå, er det viktig å huske at optisk pulsmåling alltid vil variere fra person til person. Skulle du ønske enda mer nøyaktig pulsmålinger, kan du koble klokken til en ekstern pulssensor.

Søvnmålingen til Huawei har fått mye skryt tidligere, og er nå oppgradert til TruSeen 3.0 som skal være bedre til å oppfatte de ulike søvnfasene, samt registrere pusteavvik under søvn. Dessverre har ikke Huawei Watch GT 4 levert den kvaliteten som Huawei-klokker vanligvis gjør, og enkelt netter registrer klokken nesten ikke søvn i det hele tatt. Forhåpentligvis er dette noe Huawei kan forbedre gjennom en programvareppdatering.

I utgangspunktet skal klokken registrere total søvntid og tid i Dyp søvn, Lett søvn og REM søvnsamt at du hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn». Klokken vil også fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, og samtidig gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen. I tillegg har Watch GT 4 fått en ny funksjon for Søvnpustbevissthet som skanner etter pusteavvik under søvn og gir deg større innsikt i pustehelse under søvn.

Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT 4 måler total søvntid og tid i ulike søvnfaser. Resultatene kan leses av på klokken, og mer oversiktlig i appen.

Huawei benytter det karakteristiske aktivitetshjulet bestående av tre ringer som gradvis fylles når du har innfridd dagens mål for aktivitetsminutter, skritt og timer stående. Alle disse parametrene måles med relativt god nøyaktighet.

Til slutt er det verdt å nevne at Watch GT 4 kan overvåke hjerterytmen din 24/7, samt gi beskjed/varsel ved både for høye/lave pulsverdier og stressnivåer. All info som klokken registrerer i løpet av dagen er tilgjengelig mer oversiktlig i Huawei Health appen.

Huawei Health
All info som klokken registrerer i løpet av dagen er tilgjengelig mer oversiktlig i Huawei Health appen.

Ny funksjon for menstruasjonsovervåkning

Huawei Watch GT 4 har også fått en oppgradert Menstrual Cycle Management 3.0-funksjon som analyserer og tilpasser seg brukerens fysiske signaler, som hjertefrekvens under søvn, kroppstemperatur, pustefrekvens og mer, for å forutsi kommende menstruasjonsperioder.

Det som skiller Huawei fra mange andre med lignende funksjon, er at Huawei Watch GT 4 forsøker å forutsi den første dagen av menstruasjonen. Dette er spesielt gunstig for de som ikke har en jevn syklus, da det kan hjelpe dem med å forberede seg til forskjellige faser av syklusen. Forhåpentligvis er det forståelse for at undertegnede ikke har fått testet dette…

Huawei Watch GT 4
Den nye funksjonen for menstruasjonsovervåkning skal gjøre det lettere å forutsi kommende menstruasjonsperioder.

Holder oversikt over kaloribalansen

Huawei Watch GT 4 introduserer en Stay Fit – en funksjon som gir sanntidsdata om kaloriforbruk for å hjelpe deg med å sikre at du får riktig ernæring i henhold til dine personlige behov, og gir deg tips basert på individuelle data. Her vil en egen urskive vise kaloribalansen gjennom dagen, og du bruker Huawei Health appen til å logge måltidene du inntar. Appen vil komme med et anbefalt kalorimål for de ulike måltidene avhengig av om målet ditt er å gå opp/ned eller vedlikeholde dagens vekt, men du kan selv overstyre dette.

Stay Fit er en spennende funksjon som helt sikkert vil være nyttig for mange, men det ville vært langt bedre om Huawei hadde gitt tilgang til en database med ulike matvarer og næringsinnhold ala MyFitnessPal. Skal du få nøyaktige tall med dagens løsning, kreves det at du selv regnes ut kaloriinnholdet i det du inntar, og deretter loggfører det i appen. Dette blir i lengden tidkrevende. I tillegg blir det slitsomt mange varsler om «husk å loggføre måltider» dersom du glemmer det. Heldigvis kan disse varslene deaktiveres.

Huawei Watch GT 4
I Huawei Health appen får du enda bedre oversikt over kaloriregnskapet, samt mulighet til å legge til måltider.

Bedre treningsfunksjoner og forbedret GPS

Huawei Watch GT 4 introduserer en ny og oppgradert multiband-GNSS chip som skal forbedre posisjonsoppdagelsen med 30% sammenlignet med tidligere modeller. Watch GT 4 tar også i bruk en smart fusjonsposisjoneringsalgoritme som gjør at klokken stadig mer nøyaktig jo flere ganger du løper.

Kort oppsummert er ikke presisjonen så fantastisk som Huawei skryter av, og det er nesten merkelig at de fremdeles ikke klarer å få nøyaktigheten bedre med tanke på hvor mange «oppgradering» de har gjort av GNSS-chippene de siste årene. Distansen er ok, men zoomer du inn vil du se at sporet vingler litt til sidene for den opprinnelige løypen. For de aller fleste vil Huawei Watch GT 4 levere gode nok målinger, men sammenlignet med klokker fra Garmin, COROS, Suunto og Apple i samme prissjiktet, så er det et steg ned på presisjonen.

Det er ingen kart på Huawei Watch GT 4, men du kan starte navigeringen via Petal Maps på mobilen, legge telefonen i lomma (la appen kjøre i bakgrunnen), og deretter la Petal Maps-appen på klokka ta over. Klokken vil da vise retningspiler samt distanse til neste kursendring.

Huawei Watch GT 4 støtter i motsetning til storebroren Watch 4 ruteimport via GPX-filer i Huawei Health appen. Disse ka enkelt synkroniseres til klokken som deretter vil vise retningsangivelser og distanse til neste sving/kursendring. Klokken har også en «Tilbake til start»-funksjon som (når aktivert) i teorien skal veilede deg hele veien tilbake til startpunktet å gi beskjed når du er utenfor ruten. Skal jeg være snill, så kan jeg si at det fungerer «ok», men i realiteten er det ren bingo.

Huawei Watch GT 4 inkluderer over 100 ulike aktivtetsprofiler, fra løping, sykling og triatlon, til yoga, golf og fridykking. 17 av av disse er såkalt «profesjonelle» og vil registrere mer data enn de generelle. Nytt for Watch GT 4 er aktivtetsprofilene padel, fotball og E-sport.

Hver av aktivitetsprofil kan tilpasses med fire tilpassede skjermer med opptil seks datafelter. I tillegg er det ferdig oppsatte skjermer for «Intensitet, Treningseffekt, Ruter, Musikk kontroller og Metronom».

For de fleste aktivitetsprofilene kan du opprette ulike varsler for tid/distanse/puls, kalorier, stille inn intervaller, ta i bruk en metronom-funksjon, aktivere «Smart følgesvenn» som lar deg konkurrere mot en virtuell løpepartner med innstilte hastighetsmål og pacing. Watch GT 4 er også i stand til å oppdage trening automatisk slik at du får en påminnelse om du glemmer å starte/stoppe klokken, selv om den ikke er like nøyaktig som for eksempel Apple Watch, og gjerne bommer med flere hundre meter på den faktiske distansen.

Huawei tilbyr også omfattende trenings- og restitusjonsanalyse gjennom sin egen «Huawei Labs» der du får en vurdering av treningseffekten etter hver økt (Aerob- og Anaerob effekt gjengitt på en skala fra 0-6), samt en estimert Training Index, Fitness Index og Fatigue Index (benytter de samme verdiene fra 0-6), estimert restitusjonstid og VO2-maks nivå. Klokka vil også gi deg en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper og beregner sluttiden på ulike løpsdistanser.

I tillegg kan du ta i bruk personlige treningsplaner som tilpasser seg ditt treningsnivå og treningsmål. Merk at treningsplanene i støtt grad retter seg mot utrente og middels trente, og ikke er beregnet for allerede godt trente utøvere.

Ellers støtter Huawei Watch GT 4 automatisk opplasting til Strava og Apple Health via HelseKit i Huawei Health-appen og individuell tilpasning av pulssoner/hastighetssoner.


Smartklokkefunksjoner og batteritid

Huawei Watch GT 4 kommer med flere praktiske funksjoner som smartvarsler (mulighet til å besvare meldinger om du har Android-telefon), musikkstyring, tidtakere og widgets som sol-/måne faser, værmelding, kalender, kontaktliste, kompass, barometer, etc.. Dessverre glitrer Huawei fremdeles med fraværet av kontaktløs betaling og streaming av musikk.

Widgeter kan legges til/fjernes etter eget ønske, og er enkelt tilgjengelig ved å sveipe til venstre på skjermen. Et sveip til høyre tar deg til en liste med de mest brukte appene, et sveip ned henter frem kontrollomenyen med hurtiginnsillinger, og et sveip opp til smartvarsler. Trykk på kronen for å komme til oversikten med apper/programmer, mens «ned-knappen» kan settes til en valgfri snarvei – for eksempel trening.

Huawei tilbyr et begrenset utvalg apper via sin egen app-butikk App Gallery (kun tilgjengelig på Android), men det er ytterst få apper som tilfører særlig nytteverdi. To apper som derimot er praktisk er kamera-appen/fjernutløser og lommelykten.

Kameraappen lar deg bruke klokken som selvutløser for kameraet på telefonen. Lommelykten setter skjermen på full styrke, og du kan velge farge på lyset og ulike blinke-frekvenser. Lykten er naturligvis ikke like kraftig som den innebygde LED-lykten på en del av Garmin sine pulsklokker, men lyset er i det minste kraftig nok til å kunne lyse opp noen meter foran deg og til god hjelp om det er bekmørke natta. Begge fungerer på både Android og iOS.

Begge modellene har innebygd mikrofon og høyttaler som kan brukes til å utføre samtaler når du er tilkoblet telefonen, eller lytte til musikk. Det er ingen støtte for streaming av musikk, så du må alternativt legge inn gode gamle mp3-filer på klokken. Kvaliteten på mikrofonen er absolutt godkjent.

Det som virkelig skiller klokken fra konkurrerende merker er den lange batteritiden. Huawei Watch GT 4 46 mm kan holde det gående i opptil 2 uker på en enkelt lading, og Huawei Watch GT 41 mm kan holde ut opptil 7 dager. Merk at estimatene er med «hev for å vekke skjerm», og batteritiden er omtrent en tredjedel med «alltid på skjerm» (henholdsvis 4 og 2 dager). Den reelle brukstiden ligger nok på rundt halvparten dersom du i tillegg bruker klokken med en times GPS hver dag, men det er fremdeles veldig bra.

Klokkene lader raskt via den medfølgende ladepucken, eller trådløst på hvilken som helst Qi-kompatibel lader. Har du en Huawei-telefon som støtter reversibel lading kan du lade klokken gjennom dette.

Huawei Watch GT 4 er som nevnt kompatibel med både Android og Apple iOS, men kun de med Android vil kunne bruke besvare meldinger med forhåndsskrevne meldinger i Huawei Health appen.


Konklusjon


Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT 4

Product Name: Huawei Watch GT 4

Brand: Huawei

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT 4 byr på omfattende aktivitets- og treningssporing kombinert med et elegant design og lang batteritid. Watch GT 4 har fremdeles sine mangler i fraværet av kontaktløs betaling og offline strømming av musikk, men de mange funksjonene og kvaliteten du får til under 3000 kr, veier godt opp for manglene, og slik sett fremstår Huawei Watch GT 4 som den best balanserte klokkene fra Huawei til nå.

Huawei har oppgradert både pulssensoren og GPS-chippen, men det er kun førstnevnte som utgjør en merkbar forskjell. Både pulsmålingen og den generelle aktivitetsmålingen er jevnt over god, GPS-en er helt ok, mens søvnmålingen er heller svak.

Til slutt er det designet som står til 10/10 når det kommer både til materialvalg og kvalitet, og batteritiden løper i sirkel rundt konkurrentene. Huawei Watch GT 4 vil ikke erstatte en dedikert multisportklokke for deg som er lidenskapelig opptatt av trening, men den vil nok gjøre en god jobb for deg som ønsker en elegant og sporty klokke som kan brukes til daglig, logge alt du gjør gjennom døgnet og samtidig kan brukes alle typer aktiviteter – uansett tid og sted.

Overall
80%
80%

Pros

 • Eksklusivt og flott design.
 • Nydelig skjerm.
 • Enkelt brukergrensesnitt. Lynraske menyer.
 • Lang batteritid og rask lading.
 • Omfattende helse- og aktivitetssporing.
 • Stay Fit-appen med kaloriovervåkning kan være nyttig for mange.
 • Mange aktivitetsprofiler med omfattende dataregistrering.
 • Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, smart følgesvenn, varsler for puls- og hastighetssoner).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Treningsprogram med individuell tilpasning.
 • Støtter eksterne Bluetooth-sensorer.
 • Huawei Health appen er oversiktlig og fin.
 • Mikrofon og høyttaler lar deg prate via klokken, eller lytte til musikk.

Cons

 • Fremdeles ingen kontaktløs betaling eller musikktjeneste.
 • Kun så som så GPS.
 • App Gallery har få nyttige apper.
 • Unøyaktig søvnmåling.


Del gjerne: