Test: Huawei Watch Fit 3

7. mai, 2024 (oppdatert 10. mai 2024)

Featured image for “Test: Huawei Watch Fit 3”

Huawei Watch Fit 3 kombinerer stil og funksjon i en rimelig og god aktivitetsmåler. Her får du virkelig mye for penga.

Huawei fortsetter å lansere aktivitetsmålere og smartklokker fullspekket av funksjoner til en pris som får konkurrentene til å steile. Watch Fit 3 følger opp Watch Fit 2 fra 2022 og introduserer flere betydelige endringer som denne gangen gjør den rimelige klokken til et meget spennende produkt. Og ikke minst, et design som minner faretruende mye om en annen kjent smartklokke.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

Product Name: Huawei Watch Fit 3

Brand: Huawei

Offer price: 1799

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch Fit-serien var allerede kjent for å tilby svært god verdi for pengene, og det er ingen tvil om at Huawei Watch Fit 3 følger opp.

Huawei Watch Fit 3 er med god margin deres peneste aktivitetsmåler til nå, og ikke minst den mest brukervennlige og mest nøyaktige. Watch Fit 3 er på ingen måte komplett, men det skal heller ikke en klokke til under 2000 kr være.

Du får først og fremst en elegant klokke med en meget pen og responsiv skjerm, et enkelt brukergrensesnitt, omfattende aktivitets- og helsemåling, en bråte av treningsprofiler og innebygd GPS, samt veiledede treningsøvelser.

Som forventet får du også smartvarsler, mulighet til å konrollere musikken på telefonen, innebygd mikrofon/høyttaler, og imponerende god batteritid.

Huawei bruker ofte på grensen til irriterende store ord om hvor fint og flott alt er, noe de bare burde slutte med umiddelbart. De lager uansett så gode produkter at de bør la produktene prate for seg selv. For Huawei Watch Fit 3 leverer mer enn nok.

Overall
90%
90%

Pros

 • Elegant design.
 • Svært lett.
 • Stor og lettlest skjerm.
 • Enkel betjening og oversiktlige menyer.
 • Omfattende aktivitets- og helsemålinger.
 • Et stort utvalg aktivitetsprofiler.
 • Innebygd GPS.
 • Måler puls og oksygenmetning med jevnt over god kvalitet.
 • Støtter tilkobling til ekstern pulssensor.
 • Smartvarsler, musikkstyring, høyttaler/mikrofon.
 • Mye for pengene.

Cons

 • Stay Fit kalorimålingen lover mer enn den holder.
 • Treningsanalysen bør taes med en klype salt.


Huawei Watch Fit 3 – Design og ytelse

Huawei har lagt mye prestisje i klokkens stil, og denne gangen ville nok designeren av Apple Watch fått magesår av likhetene mellom de. Huawei Watch Fit 3 har fått et kvadratisk design (tidligere rektangulært) med en 1,82″ stor AMOLED-skjerm med 2,5D glass som strekker seg helt ut til kantene og gir et skjerm-til-kropp-forhold på hele 77%. Lysstyrken på 1500 nits sørger for at skjermen er lett å se uansett lysforhold, og en en lyssensor sørger for automatisk lysjustering. Betjeningen er enkel og gjøres via en kombinasjon av sveip sideveis/opp/ned, en dreibar krone og funksjonsknapp på høyre side.

Kroppen er kun 9,9 mm tynn, og kombinert med den behagelige silikonreimen og lave vekten på kun 26 gram (uten reim), er Huawei Watch Fit 3 behagelig nok til å bruke døgnet rundt uten å gjøre seg bemerket.

Til tross for den minimalistiske størrelsen er Huawei Watch Fit 3 utstyrt med GPS, GLONASS, Galileo, BeiDeo og QZSS for sporing av aktiviteter uten behov for å koble til mobilen, samt et akselerometer og magnetometer som hjelper til å registrere bevegelser. Mangelen på barometer gjør at Watch Fit 3 ikke teller høydemeter fortløpende gjennom dagen.

Watch Fit 3 støtter Bluetooth 5.2 for tilkobling til telefon og trådløse ørepropper, samt WiFi (2.4 GHZ). Akkurat hva WiFi brukes til er usikkert ettersom oppdatering av programvare går over Bluetooth når klokken er tilkoblet telefonen. Oppdateringer tar for øvrig veldig lang tid.

Huawei Watch Fit 3 kommer i fem farger; svart, hvit, rosa- alle med silikonreim, grå med nylonreim (pris 1799 kr), samt en hvit med lærrem (pris 1999 kr). Reimene kan enkelt skiftes ut til en av Huawei sine mange reimer, eller en passende tredjeparts reim.


EgenskaperHuawei Watch Fit 3
Skjerm1,82 tommer, AMOLED fargeskjerm
480 x 408 px
Skjerm-til-kropp-forhold: 77,43 %
PPI: 347
BatteritidNormalt bruk: 7 dager
Opptil 10 dager maks.
Ladetid60 minutter
10 min hurtiglading nok til «en dag».
Magnetisk lader med USB-C i enden.
TilkoblingBluetooth 5.2, WiFi (2,4 GHz)
Vanntetthet5 ATM (kan brukes til svømming)
SensorerTrueSeen 5.5 pulssensor, SpO2-sensor, Lyssensor,
GNSS-systemGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo/QZSS
Magnetometer, akselerometer
AnnetMikrofon, Høyttaler

Lang batteritid

Batteritiden er en av Huawei sine største styrker, og du kan forvente rundt 7 dager ved vanlig bruk, og 10 dager med minimalt med bruk. Skjermen er av typen hev-for-å-vekke, og lysner opp først når du hever håndleddet eller trykker inn en knapp, men kan settes til alltid-på mot redusert batteritid. Responsen fra skjermen er for øvrig upåklagelige, og alt av scrolling og åpning/lukking av apper går lynraskt.
Å lade klokken tar rundt 60 minutter, mens kun 10 min hurtiglading gir nok til «en dags bruk».

Bruk av GPS og alltid-på-skjerm og SpO2-sensoren reduserer batteritiden betraktelig, men dette er helt normalt for alle klokker, så Huawei Watch Fit 3 leverer imponerende tall.


Smartfunksjoner

Huawei Watch Fit 3 kjører Huawei sitt eget operativsystem HarmonyOS som er både strømgjerrig og raskt i bruk. Av smartfunksjoner finner vi støtte for smartvarsler (kun lese), mulighet til å kontrollere musikken på telefonen, samt innebygd mikrofon og høyttaler som lar deg utføre samtaler gjennom klokken så lenge du er tilkoblet telefonen. Android-brukere vil i tillegg kunne besvare meldinger direkte fra klokken ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger i Huawei Health appen.

Watch Fit 3 har også en smart kamerautløser som lar deg bruke klokken som fjernutløser for mobilkamera, med innstillinger på 0s, 2s og 5s tidsinnstilling. Appen fungerer både med Android og iOS.

Av andre «smarte», eller nyttige funksjoner, finner vi apper for blant annet kalender, solnedgang/soloppgang, månefase, vær, mfl..

Huawei har alltid vært gitt brukeren mulighet til å tilpasse urskiven med et stort utvalg urskiver, og det samme gjelder for Watch Fit 3. Her kan du velge blant et stort utvalg gratis (men også noen betalte) urskiver med mye informasjon komprimert på en urskive, eller elegante urskiver som i større grad får klokken til å se stilfull ut. Ved å trykke på et datafelt vil du automatisk åpne den appen/widgeten med mer informasjon.


Treningsfunksjoner

Av treningsfunskjoner finner vi over 100 ulike aktivitetsprofiler hvorav fotball, basketball, panel, e-sport og baneløp (gir mer nøyaktig GPS-måling ved løp på bane) er nye. For at du aldri skal gå tom for treningsideer, vil klokken gi deg forslag til treningsøkter for åtte ulike treningsformer (baneløp, løp inne/ute, sykling ute/inne, svømming i basseng/utendørs, hoppetau). På bakgrunn av trenings- og aktivitetshistorikk vil klokken gi deg passende øktforslag der en liten animert figur viser hvordan alt fra ulike tøyeøvelser til styrkeøvelser skal utføres. I tillegg kan du få taleveiledning gjennom klokkens innebygde høyttaler eller et par trådløse ørepropper.

De animerte figurene vises også som en del av oppvarmingen og nedtrappingen etter en treningsøkt, og viser en øvelse i 20 sekunder før den går videre til neste.

Huawei Watch Fit 3 inkluderer over 100 ulike aktivtetsprofiler som inkluderer både ute- og innendørs aktiviteter. Hver aktivitetsprofil kan tilpasses med fire tilpassede skjermer med opptil fem datafelter hver. I tillegg er det ferdig oppsatte skjermer for «Intensitet, Treningseffekt, Ruter, Musikk kontroller, Metronom og Smart følgesvenn».

For de fleste aktivitetsprofilene kan du opprette ulike varsler for tid/distanse/puls, kalorier, stille inn intervaller, ta i bruk en metronom-funksjon, aktivere «Smart følgesvenn» som lar deg konkurrere mot en virtuell løpepartner med innstilte hastighetsmål og pacing. Dersom du benytter aktivitetsprofilen for «Baneløp», må du førts velge hvilken av de åtte banene du skal løpe i, og deretter vil klokken «låse» GPS-signalet på den respektive banen for å oppnå mer nøyaktige målinger. Dette klarer den meget bra.

Skjermen er lett å lese, og kan settes til «alltid på». For å veksle mellom de ulike kortene sveiper du opp/ned på skjermen, mens et sveip til siden tar deg til musikk kontroll og metronom. Trykk på kronen for å pause/avslutte økten.

Huawei Health appen gir en fin og oversiktlig oppsummering av aktivitetene du registrerer med klokken.

Huawei tilbyr også omfattende trenings- og restitusjonsanalyse gjennom sin egen «Huawei Labs» der du får en vurdering av treningseffekten etter hver økt (Aerob- og Anaerob effekt gjengitt på en skala fra 0-6), samt en estimert Training Index, Fitness Index og Fatigue Index (benytter de samme verdiene fra 0-6), estimert restitusjonstid og VO2-maks nivå. Klokka vil også gi deg en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper og beregner sluttiden på ulike løpsdistanser.

I tillegg kan du ta i bruk personlige treningsplaner som tilpasser seg ditt treningsnivå og treningsmål. Merk at treningsplanene i støtt grad retter seg mot utrente og middels trente, og ikke er beregnet for allerede godt trente utøvere.

Ellers støtter Huawei Watch Fit 3 automatisk opplasting til Strava og Apple Health via HelseKit i Huawei Health-appen og individuell tilpasning av pulssoner/hastighetssoner.

Watch Fit 3 har ingen funksjon for automatisk treningsstart dersom du glemmer å aktivere det manuelt.

Til slutt, Watch Fit 3 har også en «Tilbake til start»-funksjon som i teorien skal veilede deg hele veien tilbake til startpunktet å gi beskjed når du er utenfor ruten. Her har du valget mellom å følge ruten slavisk tilbake, eller korteste vei via luftlinje.


Aktivitets- og helsemåling

Huawei Watch Fit 3 registrerer parametre som skritt, distanse, kaloriforbruk, puls, hvilepuls, oksygenmetning, søvn (med søvnstadier), søvnpustefrekvens. I tillegg lar klokken deg registrere og følge menstruasjonssyklus med kalender og mulighet til å legge inn symptomer.

TruSeen 5.5+ pulssensoren sørger for jevnt over gode pulsmålinger, samt at oksygenmetningen måles raskere og mer nøyaktig. En fin funksjon er det oppdaterte grensesnittet som farger bakgrunnen på skjermen i den samme fargen som pulssonen du er i. Du kan bruke Huawei sine forhåndsinnstilte soner, eller dine egne som du stiller manuelt i Huawei Health. Det er overraskende nok også mulig å koble til en ekstern pulssensor slik at du får helt nøyaktige pulsmålinger dersom det er ønskelig.

TrueSleep 4.0 søvnmålingen registrerer total søvntid med god nøyaktighet, mens tid i ulike søvnfaser er umulig å måle nøyaktig- samme hvor mye Huawei insisterer på det. Til gjengjeld har Watch Fit 3 en funksjon som analyserer pusten din mens du sover slik at den kan oppdage avbrudd i pusten din, å hjelpe deg med å bli mer oppmerksom på potensielle søvnapnéproblemer. En annen smart smart funksjon er muligheten til å registrere høneblunder. Still en tidtaker på 30 minutter, og klokken vekker deg.

Stay Fit App skal hjelpe deg med vektnedgang via kalori-telling, kostholdsplaner og tips for å balansere kosthold og trening, men fungerer ikke helt optimalt. Huawei har en stor database (1 000 000+) matvarer du kan registrere direkte i appen, og klokken vil bruke data fra aktivitet- og treningssporing til å beregne det anbefalte daglige inntaket ditt i henhold til personlige mål. Tanken er god, men du bør ta det med en stor klype salt ettersom forbrenningen er svært individuell, og er helt avhengig av at pulssensoren gir nøyaktige verdier under både hvile og aktivitet.


For et raskt overblikk over dagens aktivitet vil et aktivitetshjul bestående av tre ringer gradvis fylles etterhvert som du innfrir dagens mål for aktivitetsminutter, skritt og timer stående. Alle disse parametrene måles med relativt god nøyaktighet, og klokken vil på bakgrunn av dette gi deg personlig tilpassede anbefalinger og påminnelser som kan motivere deg til å få mest mulig ut at treningen og målene dine. Dersom du ikke har nådd målene, vil Watch Fit 3 kunne komme med forslag til en passende treningsøkt.


Huawei Health App

Huawei Health app samler alle informasjonen klokka registrer om deg i løpet av dagen/natten og gir deg innsikt i historikk og trender over tid. I appen kan du melde deg på ulike treningsprogrammer, lage planer for å nå helse- og treningsmål, starte en treningsøkt direkte fra telefonen, velge blant en mengde urskiver, oppdatere programvare, m.m..

Appen lar deg også bestemme hvilke varsler du ønsker å motta på klokken, justere pulssoner, aktivere/deaktivere ulike helsefunksjoner. Huawei har gjort en god jobb med appen, og den er enkel å forstå og gir akkurat nok info til at det ikke blir overveldende.


Konkurrenter

De mest naturlige konkurrentene til Huawei Watch Fit 3 er:

Ønsker du en mer avansert pulsklokke fra Huawei, kan du sjekke:


Konklusjon


Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

Product Name: Huawei Watch Fit 3

Brand: Huawei

Offer price: 1799

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch Fit-serien var allerede kjent for å tilby svært god verdi for pengene, og det er ingen tvil om at Huawei Watch Fit 3 følger opp.

Huawei Watch Fit 3 er med god margin deres peneste aktivitetsmåler til nå, og ikke minst den mest brukervennlige og mest nøyaktige. Watch Fit 3 er på ingen måte komplett, men det skal heller ikke en klokke til under 2000 kr være.

Du får først og fremst en elegant klokke med en meget pen og responsiv skjerm, et enkelt brukergrensesnitt, omfattende aktivitets- og helsemåling, en bråte av treningsprofiler og innebygd GPS, samt veiledede treningsøvelser.

Som forventet får du også smartvarsler, mulighet til å konrollere musikken på telefonen, innebygd mikrofon/høyttaler, og imponerende god batteritid.

Huawei bruker ofte på grensen til irriterende store ord om hvor fint og flott alt er, noe de bare burde slutte med umiddelbart. De lager uansett så gode produkter at de bør la produktene prate for seg selv. For Huawei Watch Fit 3 leverer mer enn nok.

Overall
90%
90%

Pros

 • Elegant design.
 • Svært lett.
 • Stor og lettlest skjerm.
 • Enkel betjening og oversiktlige menyer.
 • Omfattende aktivitets- og helsemålinger.
 • Et stort utvalg aktivitetsprofiler.
 • Innebygd GPS.
 • Måler puls og oksygenmetning med jevnt over god kvalitet.
 • Støtter tilkobling til ekstern pulssensor.
 • Smartvarsler, musikkstyring, høyttaler/mikrofon.
 • Mye for pengene.

Cons

 • Stay Fit kalorimålingen lover mer enn den holder.
 • Treningsanalysen bør taes med en klype salt.

Del gjerne: