Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

3. oktober, 2023 (oppdatert 29. januar 2024)

Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at den føles mye raskere.

Det er ingen tvil om at Samsung har tradisjon for å utstyre smartklokkene sine med kraftigere prosessorer og at de tilhører de raskeste og beste smartklokkene på markedet. Likevel skjer det rett som det er at Samsung Galaxy Watch ikke føles så rask som en smartklokke i toppsjiktet burde gjøre.

Samsung Galaxy Watch 6 og Galaxy Watch Classic er Samsung sine to nyeste modeller, og de er begge utstyrt med selskapets nyeste Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz prosessor og 2 GB RAM. Fjorårets Fjorårets Samsung Galaxy Watch 5 og Samsung Galaxy Watch 5 Pro benytter på sin side en marginalt svakere Exynos W920 Dual-core 1.18 GHz prosessor og 1,5 GB RAM. Å utstyre to små og enkle enheter med så kraftige prosessorer er egentlig som å putte motoren fra en Ferrari i en liten MINI. Likevel er det ikke slik at de alltid oppleves raske og sømløse i bruk…

Å åpne apper å navigere i menyer går som regel raskt og problemfritt, og skulle klokken begynne å krangle, hjelper det ofte å lukke listen med åpne apper slik at du får frigjort ressurser til flere oppgaver.

Når det er sagt klarer fremdeles verken Samsung Galaxy Watch 5 eller Samsung Galaxy Watch6 å tilby den samme smidige brukeropplevelsen du får med Apple Watch, og selv Huawei sine smartklokker leverer bedre på dette område.

Om du skulle synes Samsung Galaxy Watch fremstår litt treg, så kan du gjøre et enkelt grep som gjør den betydelig raskere, og for min del har endret hvordan klokken fremstår. Ved å aktivere «utviklermodus» kan du nemlig justere hastigheten på animasjoner, noe som gjør at klokken føles raskere.

Fremgangsmåte

Gå til «Innstillinger» -> Om klokken -> Programvareinformasjon. Scroll ned til du ser programvareversjonen og trykk deretter på denne flere ganger raskt. Dette vil aktivere utviklermodus.

Gå tilbake til «Innstillinger» -> Utvikleralternativer. Scroll ned «Animasjonsskala» å endre disse til 0,5 x. Det er tre ulike felter du skal endre. «Animasjonsskala for vindu», «Animasjonsskala for overgang» og «Varighetsskala for animasjoner».

Ved å endre disse til 0,5 x vil det redusere tiden for animasjoner slik at apper lastes raskere, og klokken oppleves generelt raskere i bruk.


Er du interessert i en ny smartklokke og lurer på hvilken smartklokke som er best? Her finner du en oversikt over noen av klokkene som er testet her på nettsiden:

Og her er test av Samsung sine to siste generasjoner Galaxy Watch:


Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer