Større, sterkere, men de samme gamle begrensningene. De er der ikke helt enda, men Huawei er nære ved å lage den «perfekte hybridklokka». Huawei Watch GT 3 Pro har kvaliteter som er sjelden forunt smartklokker. Dette er Huawei Watch GT 3 Pro.
Huawei fortsetter å pøse ut med smartklokker i ulike formater og segmenter, og nå er det klart for den femte utgaven i GT-serien. For ikke la deg lure av 3-tallet i navnet. Huawei Watch GT 3 Pro er den femte i rekken etter Watch GT, Watch GT 2, Watch GT 2 Pro og Watch GT 3. I tillegg har kineserne en serie «Watch uten GT», som i tillegg finnes med mulighet for esim, mens det siste tilskuddet i familien, Huawei Watch GT Runner (testet her), hadde et enda større fokus på løp og trening.
Huawei Watch GT 3 Pro er en slags fusjon av de tre seriene. Den følger i fotsporene til Watch GT 2 Pro, låner noe av det eksklusive designet til Watch 3, og tar med seg noen treningfokuserte funksjoner fra Watch GT Runner. Totalpakken utgjør en kraftig og elegant klokke, selv om Huawei fremdeles drar med seg noen små irritasjonsmomenter som kan være til hinder for potensielle kjøpere.
Huawei Watch GT 3 Pro
Product Name: Huawei Watch GT 3 Pro
Brand: Huawei
Offer price: fra 3990
Currency: NOK
Konklusjon
Huawei Watch GT 3 Pro er uten tvil et gjennomført og gjennomtenkt håndtverkt. Du får en råflott og solid klokke, fantastisk batteritid, lynkjapt og enkelt brukergrensesnitt, og et hav av treningsmoduser og nyttige funksjoner.
Huawei har endelig blitt venner med Strava, men lar deg verken benytte trådløs betaling eller offline musikkstreaming. Klarer du deg derimot uten de «ekte smarte funksjonene», og nøyer deg med en tøff klokke som definitivt skiller seg ut på en slottsmiddag, og i tillegg lar deg leke maratonutøver på ettermiddagen, så er Huawei Watch GT 3 Pro en klar anbefaling.
Overall
Pros
- Lekkert design.
- Krystallklar og lettlest skjerm.
- Lynraske menyer og enkel betjening.
- Lang batteritid og rask lading.
- God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
- Godkjent for EKG-måling.
- Overvåker for unormale puls 24/7.
- Jevnt over god pulsmåling.
- Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, Smart følgesvenn, Ruteimport, m.m.).
- Avansert Trenings- og restitusjonsanalyse.
- Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
- Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
- God lydkvalitet i høyttaler og mikrofon.
- Oversiktlig og fin app.
Cons
- Mangler betalingsfunksjon.
- App Gallery har svært begrenset utvalg.
- Knotete å importere musikk til klokken.
- Enkelte funksjoner er begrenset til Huawei-telefoner.
- Ingen stemmestyring.
Oversikt
- Spesifikasjoner
- Design
- Brukergrensesnitt
- Smartklokke
- Batteritid
- Optisk pulsmåling
- Outdoor-funksjoner
- Aktivitetsmåling
- Trening
- Avansert Trenings- og restitusjonsanalyse
- Treningsprogrammer
- Huawei Health app
- Verdt prisen?
- Konklusjon
- Pris fra: 3990,-
- Størrelse: 46 mm (Titanium) / 43 mm (Keramisk)
- Mål: 46.6 mm x 46.6 mm x 10.9 mm / 42.9 mm x 42.9 mm x 10.5 mm
- Vekt: 52 gram uten lenke / 50 gram uten lenke
- Skjerm: 1,43″ / 1,32″ – AMOLED, 466 x 466 px
- Batteritid: Opptil 14 dager / Opptil 7 dager – Trådløs lading.
- Sensorer: Full GNSS, Barometer, Termometer, Akselerasjonsmåler, Gyroskop, Magnetometer, Optisk pulssensor, SpO2-sensor, EKG-funksjon.
- Operativsystem: HarmonyOS 2.1
- Tilkobling: Bluetooth, NFC (støtter ikke trådløs betaling).
- Vanntetthet: IP68, 5ATM (inntil 30 meter)
- Mikrofon, høyttaler.
- Lagring: 4 GB (500 sanger)
Huawei Watch GT 3 Pro – Design, batteritid, brukergrensesnitt
Huawei lager kanskje noen av de peneste smartklokkene på markedet og benytter byggematerialer av ypperste kvalitet. Huawei Watch GT 3 Pro er tilgjengelig i to størrelser; 46 mm med 1,42″ AMOLED-skjerm, og 43 mm med 1,32″ AMOLED-skjerm. Begge med en oppløsning på 466 x 466 px, og svært høy lysstyrke.
Skjermen våkner raskt til liv når du beveger på håndleddet, og en egen lyssensor sørger for å justere lysstyrken etter omgivelsene. Det er med andre ord lekende lett å lese av skjermen både i dunkel belysning og i sterkt sollys.
Den største modellen kommer med en urkasse i titanium og en skjerm dekket med ripesikkert safirglass, mens den minste modellen har en elegant urkasse i keramikk og glass i safir. Baksiden er belagt med nanokrystallinsk keramikk og føles komfortabel mot huden.
For 46 mm modellen kan du velge mellom mellom remmer i sort eller grått skinn, og ikke minst en eksklusiv lenke i titanium. For 43 mm modellen kan du velge mellom mellom remmer i hvit keramikk eller hvitt skinn. Alle modellene byr på de samme funksjonene, de samme sensorene, og den samme brukeropplevelsen. Det eneste som skiller bortsett fra den fysiske størrelsen og byggemateriale, er batteritiden.
For de «fancy» utgavene med lenke i titanium og keramikk, medfølger tre ekstra ledd slik at du kan tilpasse lengden til håndleddet. Du kan enkelt bytte til vanlige silikon- og skinnremmer dersom du ønsker det, bare pass på at du velger 22 mm og 18 mm remmer for henholdsvis størst og minst.
Sammenlignet med Huawei Watch 3 er Watch GT 3 Pro litt tynnere, og litt mindre ettersom festepunktene for reim/lenke ikke stikker like langt ut fra urkassen. Vekten på Huawei Watch GT 3 Pro er i utgangspunktet ganske lav, kun 54 gram uten lenke, men titaniumlenken bidrar til å trekke opp vekten ganske kraftig. På kjøkkenvekt tikker Huawei Watch GT 3 Pro inn på 98 gram, og det er såpass merkbart på armen at den blir litt slitsomt i lengden. Etter å ha byttet til en silikonreim synker vekten til 72 gram, og passformen blir også langt mer behagelig.
Første klokke med Fridykker-modus
Huawei Watch GT 3 Pro er den første klokken fra Huawei, eller noe annet lignende selskap, som kommer med en egen aktivitetsprofil for «Fridykking». For å få til dette, har Huawei i tillegg til den «vanlige» IP68 og 5 ATM-sertifiseringen, forsikret seg om at klokken er i stand til å motstå 200 vanntrykksykluser under vann, og at den kan brukes så dypt som 30 meter under havoverflaten.
Klokken skal være i stand til å registrere dykkedata som dykkevarighet, dybdekurve, dykkehastighet, maks dybde og nåværende dybde. I tillegg er det en egen apnétreningsmodus som registrer hjertefrekvensen, pustens varighet og starttidspunkt for sammentrekning av membranen.
Brukergrensesnitt
Huawei fortsetter å kjøre på operativsystemet HarmonyOS 2.1, og klokken betjenes enkelt ved en kombinasjon av touch, en knapp og en dreibar krone som også kan trykkes inn. En knapp nederst til høyre brukes for å gå til aktivitetsprofilene, eller kan settes opp som en «snarvei-knapp» for en ønsket funksjon, mens den store dreibare kronen brukes til alt fra å åpne menyen, bla gjennom apper og aktivitetsprofiler, til å starte/stoppe en treningsøkt, m.m..
Brukergrensesnittet er i likhet med tidligere Huawei-klokker enkelt og oversiktlig, og alle apper og menyer åpnes lynraskt. Touchskjermen fungerer glimrende, og det er ingen forsinkelser å spore.
Ved å sveipe sideveis kan du bla deg gjennom små widgeter som treningsstatus, værmelding, søvn, musikk kontroll, sol- og månefase, m.m.. Trykker du på en av widgetene vil du få mer info. Et enkelt sveip ned på skjermen bringer frem hurtigmenyen med innstillinger, alarmer, ikke-forstyrr, alltid-på-skjerm, etc.. Et sveip opp på skjermen fisker frem smartvarslene som speiles fra mobilen.
Noe av Huawei sin styrke er muligheten til å bruke klokkene uavhengig om du bruker Android, HarmonyOS eller iOS. Huawei-eiere har tilgang til noen eksklusive funksjoner som blant annet kamerakontroll, enklere bildedeling mellom mobil og klokke, et større utvalg urskiver, etc., men ellers så fungerer klokka uavhengig av operativsystem.
Huawei Watch GT 3 Pro – Smartklokkefunksjoner
Huawei Watch GT 3 Pro kjører på operativsystemet HarmonyOS 2.1 og har tilgang til apper gjennom Huawei sin egen App Gallery butikk. Utvalget er dog svært begrenset og det er begrenset hvor mange nyttige apper du finner. Noen byr riktignok på ekstra funksjonalitet dersom du kjører «moder appen» på telefonen i bakgrunnen. For eksempel kan du ta i bruk navigering via Petal Maps på en Huawei-telefon, men det krever at du starter navigeringen på telefonen, og klokken vil kun vise deg retningen du skal bevege deg i, samt distanse til neste kursendring.
Derimot finner du et hav av ulike urskiver, både gratis og mot betaling. Noen er virkelig elegante og får klokken til å fremstå som en mye dyrere klokke enn den egentlig er, mens andre er mer sporty og presser inn mye data på en enkelt urskive.
Huawei Watch GT 3 Pro støtter smartvarsler (kun lese, ikke svare/skrive), og har du en Android-telefon vil du kunne besvare meldingene via forhåndsskrevne meldinger du har opprette i Huawei Health. Klokken har også en innebygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å utføre samtaler direkte fra håndleddet. Merk at klokken ikke har innebygd støtte for e-sim (noe Huawei Watch 3/3 Pro har), men du kan bruke klokken til å prate gjennom så lenge den er tilkoblet telefonen. Lydkvaliteten fra den innebygde høyttaleren og mikrofonen overraskende god, og høyttalere kan også brukes til å spille av musikk.
Ved å sveipe til venstre/høyre fra hjemskjermen får du som nevnt tilgang til ulike widgeter som værmelding, barometer, treningshistorikk, sol- og månefaser, m.m..
Det er ingen støtte for offline streaming av musikk via Spotify/Deezer/YouTube, etc., men med 4 GB lagring (plass til 500 sanger) har du mulighet til å importere vanlige mp3-filer via Huawei Health. Akkurat her er det litt stusselig å være iPhone-eier ettersom musikkimport via appen kun er forbeholdt Android. Du kan heldigvis fremdeles importere musikk via en PC/Mac, og ikke minst bruke klokken som musikk kontroller for musikken du spiller av på telefonen. Her kan du starte/stoppe musikken, skifte spor frem/tilbake, samt justere volumet.
Eier du en Huawei-telefon med nyere programvare vil du kunne bruke Huawei som fjernutløser for kamera, og du kan enkelt dele bilder rett fra mobilen til klokken slik at du kan ta det i bruk som urskive.
Huawei Watch GT 3 Pro tilbyr dessverre fremdeles ingen trådløs betaling, til tross for at klokka huser en NFC-chip og har alt som kreves.
Batteritid
Batteritiden har alltid vært et av styrkene til kineserne, og Huawei Watch GT 3 Pro 46 mm lover opptil 14 dager batteritid ved normal bruk og «hev for å vekke» skjerm, og 7 dager med aktivt brukt. Huawei Watch GT 3 Pro 43 mm skal holde opptil 7 dager batteritid ved normal bruk og «hev for å vekke» skjerm, og 4 dager med aktivt brukt.
Estimatene vil i stor grad variere med bruken, og jo mer du bruker alltid-på-skjerm, sjekker oksygenmetningen (SpO2-nivået) i blodet, lytter til musikk, etc., desto raskere tømmes batteriet. Det er uansett snakk om en smartklokke med imponerende god batteritid, og den nye hurtigladningen sørger for at 10 minutter er nok til 25% batteritid, mens 5 minutter med hurtiglading er nok for 24 timers bruk. Batteriet er fulladet etter ca. 85 minutter.
Merk også at det er foskjell på 46 mm 43 mm utgaven. Batteristørrelsen er henholdsvis 540 mAh og 292 mAh, så dersom du er ute etter lengst mulig batteritid, bør du sikte deg inn på den største modellen.
Huawei Watch GT 3 Pro benytter for øvrig den samme ladepukken som tidligere Watch GT-modeller, og støtter i tillegg trådløs lading. Du kan for eksempel benytte reversibel lading på en telefon som tilbyr dette for å lade klokken.
TruSeen 5.0+ – Pulsmåling og hjertehelse
Huawei Watch GT 3 Pro benytter den samme TruSeeen 5.0+ pulssensoren som sitter i Watch GT Runner, og skal i følge Huawei levere presisjon tilsvarende 97% av det en tradisjonell pulsmåler med EKG ville gjort.
TruSeen 5.0+ sensoren består av åtte fotodioder plassert i et sirkulær oppsett med to sett lyskilder. Den nyeste versjonen skal i følge Huawei redusere ekstern interferens betydelig sammenlignet med tidligere utgaver. I tillegg benyttes det oppgraderte algoritmer som skal bidra til mer nøyaktige pulsmålinger under intensiv trening.
Huawei er nok litt optimistisk med tanke på 97% presisjon, selv om den i de fleste situasjoner leverer mer enn godkjent. Den er ikke helt på høyde med verken Apple Watch eller Garmin sine klokker, og noe skyldes nok den høye vekten og dominerende størrelsen som resulterer i mye bevegelser og forstyrrelser på håndleddet. I tillegg er titaniumlenken helt ubrukelig til trening og aktivitet. Her er det bare å bytte lenke til en mer komfortabel reim i silikon, skinn, etc..
Den gode nyheten er at du kan koble til en ekstern pulssensor slik at du er garantert gode pulsmålinger. Huawei Watch GT Runner var den første klokken fra Huawei som støttet eksterne pulssensorer, og Watch GT 3 Pro følger i samme fotspor. Er du veldig interessert i å vite mer om hvordan du løper, kan du også koble til en hastighets- og frekvenssensor.
Registerer EKG og pulsvariasjoner
NB: Oppdater 12.september 2022 – Godkjent for EKG-målinger
TruSeen 5.0+ sensoren er også i stand til å registrere pulsvariasjoner (tiden mellom hvert enkelt pulsslag) som blant annet benyttes for å beregne stressnivået. Nytt for Watch GT Pro er også muligheten til å utføre en EKG-måling kun ved å holde en finger på den nederste knappen. Huawei fikk i september 2022 godkjent sertifisering for EKG i Norge, og klokken er nå i stand til å scanne hjertet ditt for Afib (hjerterytmeforstyrrelser) i løpet av 30 sekunder. I tillegg vil Watch GT 3 Pro kunne overvåke hjerterytmen din 24/7, å gi beskjed/varsel både ved for høye/lave pulsverdier og stressnivåer.
Huawei skryter samtidig av at klokken gjennom EKG-appen skal kunne avsløre arteriell stivhetsdeteksjon, som gjør det mulig for brukere å aktivt forebygge risikoen for vaskulære sykdommer. Arteriell stivhet kalles også for arteriell elastisitet. En økning i stivhet er en tidlig indikator på arteriell skade og kan indikere en økt risiko for hjertesykdom.
Huawei Watch GT 3 Pro inkluderer en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet. Ved å måle oksygenmetningen i blodet kan klokken bidra til å avsløre sykdomstilstander som for eksempel søvnapné. Du kan utføre manuelle spotsjekker, stille klokken til å måle oksygenmetning kun om natten, eller kontinuerlig gjennom døgnet. (Det siste alternativet går hardt ut over batteritiden).
I tillegg kommer finnes det en innebygd hudtemperatursensor som måler overflatetemperaturen i huden og kan bidra til å avsløre påbegynnende sykdom.
Huawei Watch GT 3 Pro – Outdoor-funksjoner og verktøy
Huawei Watch GT 3 Pro vil ikke være noe dårligere enn sine sterkeste konkurrenter, og utstyrer klokken med den samme Multi-band GNSS chippen som vi så i Watch GT Runner, og som vi også finnes i de nyeste flaggskipene fra Garmin og COROS.
Multi-band GNSS åpner for muligheten til å benytte flere frekvenser og satellittsystemer samtidig (fem ulike satellittsystemer bestående av GPS, Beidou, GLONASS, Galileo og QZSS). Dette skal i utgangspunktet gjøre det mulig å oppnå enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger, samt etablere kontakt med satellittene mye raskere enn uten denne teknologien.
Huawei Watch GT 3 Pro leverer jevnt over god presisjon på GPS-målingene, selv om den skuffer litt med tanke på hvor stort potensiale den har med den nevnte GNSS chippen. Vi snakker ikke om store feilmarginer, men Huawei kunne jobbet mer for å få til litt bedre presisjon når de først har kostet på seg en såpass god chip. Den er ikke i nærheten av Garmin eller COROS, og bruker også lengre tid på å finne satellittsignalet. Der de to men de to konkurrentene som regel har dette på plass før du er ute av døra, bruker Huawei Watch GT 3 Pro rundt 10 sekunder etter at du har kommet utendørs.
Det Huawei Watch GT 3 Pro derimot imponerer med, er hvor godt den klarer å auto-kalibrere høyden fra gang til gang. Her er den faktisk mye bedre enn Garmin.
Det er ingen kart på Huawei Watch GT 3 Pro, men du kan importere ruter til klokken via Huawei Health app, eller ta i bruk ruter som Huawei-kontakter deler med deg. Når du fisker fram ruten under «Ruter» på klokken, vil den deretter guide deg med sving-for-sving navigering å varsle deg når du beveger deg utenfor løypen.
Brødsmulerutingen på Watch GT 3 Pro tilhører dog en veldig simpel variant og ikke kan måle seg med verken Garmin, Polar, Suunto eller COROS sin tilsvarende funksjon. Det positive er at Huawei overraskende nok har åpnet for å koble Huawei Health til den populære ruteplanleggeren Komoot. Undertegnede fikk ikke dette til å fungere, men det var ingen problem å laste ned rutene på telefonen som GPX-filer, og deretter importere de til Huawei Health og klokken. Dette fungerte ypperlig.
I tillegg til brødsmulerutingen og ruteimport kan du benytte funksjonen «Tilbake til start» som lar klokken guide deg trygt tilbake til utgangspunktet.
Ellers har klokken egne widgeter for Kompass, Barometer og Sol- og månefaser med soloppgang/solnedgang. Barometeret sørger samtidig for å gi deg stormvarsler ved plutselige trykkendringer som indikerer værskifte.
Huawei Watch GT 3 Pro – Aktivitetsmåling
I tillegg til nevnte EKG-funksjon og blodtrykksmåling, tilbyr Huawei Watch GT 3 Pro de samme helseverktøyene som tidligere Huawei-modeller. Så lenge du bærer klokken på deg måler den følgende:
Puls 24/7, oksygenmetning i blodet, stress, Hudtemperatur, skritt, kalorier, estimert distanse, høydemeter og søvn. (EKG kommer forhåpentligvis).
Ved å sveipe til sidene for du tilgang til de ulike widgetene som viser info om dagens aktivitet og målinger, men den beste opplevelsen får du ved å sjekke aktivitetsloggen i Huawei Health appen. Basert på hvor aktiv du har vært i dagen vil klokken gjøre et estimat for kaloriforbruk, samt benytte skrittellingen for å beregne ca. tilbakelagt distanse. Det innebygde barometeret sørger for at Huawei Watch GT 3 Pro registrer høydemeter og gir uttrykk for dette i «antall etasjer» der en etasje tilsvarer tre høydemeter.
Til slutt har du det karakteristiske aktivitetshjulet som gradvis fyller ringene når du har innfridd dagens mål for aktivitetsminutter, skritt og timer stående.
Sunn Livsstil
«Sunn Livsstil» er en funksjon som setter søkelyset på å fremme både fysisk- og psykisk helse. Gjennom å sende deg daglige påminnelser om å bevege deg nok, innta tilstrekkelig med væske, smile, puste kontrollert, samt få tilstrekkelig hvile/søvn, vil Sunn Livsstil kunne bidra til å legge til rette for en sunnere livsstil. Du kan redigere/opprette en plan for de ulike «tiltakene» i Huawei Health app, som du deretter synkroniserer til klokka.
Søvnmåling
Huawei har lagt en del ressurser i søvnmålingen, i motsetning til de fleste konkurrenter, er Watch GT Pro i tillegg til å registrere total søvntid og tid i ulike søvnfaser, også i stand til å registrere «naps» (kortere søvnperioder i løpet av dagen).
De ulike søvnfasene deles opp i Dyp søvn, Lett søvn og REM søvn, og hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn». Klokken vil også fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, og samtidig gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen.
Den største utfordringen med Huawei Watch GT 3 Pro er at den kan er såpass stor at den kan bli ubehagelig å sove med, men bytter du til en silikonreim så er mye gjort. Søvnsporingen klarer den i hvert fall godt.
Huawei Watch GT 3 Pro – Trening
Utseendemessig er det lite som minner om en treningsklokke, men Huawei har lagt en del ressurser i å gjøre GT Watch klokkene sine til skikkelige treningsklokker. Totalt kan du velge blant over 100 ulike aktivitetsprofiler, og flere ulike treningsprogrammer og treningsøkter. De fleste aktivitetsprofilene er innstilt med de samme datafeltene, men noen er såkalt «profesjonelle» og byr på mer data. For eksempel vil Ski registrere hastighet, vertikal hastighet, total distanse motbakke/unnabakke, stigningprosent, m.n.. Golf vil blant annet registrere svinghastighet, samt holde oversikt over antall slag i løpet av en runde.
Huawei Watch GT 3 Pro støtter også triatlon dersom du skulle finne på å teste dette. Benytter du Triatlon vil aktivitetene svømming, sykling og løping registreres i en og samme økt.
Blant de viktigste høydepunktene finner vi;
Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, dynamiske løpeprogrammer, avansert løpedata som inkluderer sanntidsvurdering av løpeteknikk, «Tilbake til start»-funksjon ved hjelp av brødsmuleruting og en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper. Huawei Watch GT 3 Pro vil også gi deg treningsforslag basert på treningsdata og fysiologiske data, å hjelpe deg til å nå målene dine gjennom en personlig treningsplan.
Løpsindeksen baserer seg på utelukkende puls og hastighet, mens Garmin i tillegg benytter alder og treningshistorikk hele 28 dager tilbake i tid. Løpsindeksen til Huawei er nok litt for optimistisk, men det er en fin begynnelse.
Det er ingen direkte opplasting til Strava, men du kan laste opp øktene via Apple Health Kit appen for å synkronisere dataen til Apple Health appen, før du igjen bruker en tredjeparts app for å synkronisere data fra Apple Health til Strava. I tillegg kan du koble til populære apper som Komoot og Adidas Running. Førstnevnte lar deg importere ruter direkte til Huawei Health appen.
Tilpassbare datafelter og treningsfunksjoner
For hver enkelt aktivitetsprofil har du mulighet til å gjøre noen ulike innstillinger. En av mulighetene er å endre dataskjermene slik at du selv bestemmer hvilke data som skal vises når du blar deg gjennom skjermene i økta. Du kan velge opptil 4 skjermer, med henholdsvis 4, 3, 2 og 1 datafelt per skjerm. I tillegg er det en egen skjerm for Intensitet (Puls). Feltene kan også endres underveis i en økt ved at du holder inne på feltet du ønsker å endre til du får opp de ulike valgene.
Skjermen er skarp og lett å lese utendørs – selv i kraftig sollys. Betjeningen foregår enten via sveip, eller ved å scrolle med kronen. For å hindre uønskede trykk, kan du aktivere en tastelås under aktivitet. Flere av aktivitetsprofilene gir mulighet til å velge ulike innstillinger, som for eksempel påminnelser, trene etter ulike mål (tid, distanse, kalorier), intervalltrening, oppdeling (veksler mellom løp/gange), eller Smart følgesvenn der du selv bestemmer et tempo du ønsker å holde, og klokken vil hele tiden vise om du ligger foran/bak, og ikke minst ruteimport.
I Huawei Health appen har du mulighet til å definere dine egne pulssoner dersom du ønsker å bruke andre en de standard intensitetssonene fra Huawei. Du kan til og med bruk ulike pulssoner for forskjellige aktivitetsprofiler. Foretrekker du å bruke Løpstempo istedenfor puls, kan du stille inntil 5 temposoner. Huawei åpner med andre ord opp for mange treningsmuligheter. For de mest hardbarka er det en egen laktattest som hjelper deg å kartlegge de ulike instensitetssonene. beregnet ut fra laktatnivå.
Avansert trenings- og restitusjonsanalyse
Huawei tilbyr avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom sin egen «Huawei Labs». Kineserne har med andre ord tatt opp kampen mot etablerte merkenavn som Polar, Garmin og COROS, og forsøker å gi en vurdering av treningseffekten etter hver økt. Treningseffekten deles inn i Aerob- og Anaerob, og gjengis på en skala fra 0-6 der høyere tall indikerer et høyere intensitetsnivå. I tillegg til treningseffekten vil klokka beregne en Training Index, Fitness Index og Fatigue Index (benytter de samme verdiene fra 0-6), samt en estimert restitusjonstid og VO2-maks nivå.
Dynamiske treningsprogrammer
Ved hjelp av avanserte algoritmer som tar i bruk informasjon som puls og GPS-data, samt tidligere treningshistorikk, vil Huawei Watch GT 3 Pro beregne en Treningsstatus, samt «nåværende fitnessnivå». Sammen med løpsindeksen (RAI), fysiologiske data og tidligere treningshistorikk, er treningsstatusen og fitnessnivået med på å danne grunnlaget for de dynamiske treningsprogrammene; Huawei TruSport. Du har også mulighet til å tilpasse hvor ofte og hvor langt du ønsker å løpe. At programmene er dynamiske betyr at de endrer seg i takt med hvordan formen din utvikler seg.
Treningsprogrammene du kan velge mellom strekker seg fra korte programmer som skal hjelpe deg å fullføre et 5 km løp, til lengre programmer for 10 km, 21 km og 42 km (halv- og fullmaraton). Det lengste programmet som bygger opp mot et fullmaraton varer dog ikke mer enn 92 dager, så du skal med andre ord ikke være helt nybegynner om du har forhåpninger om å kunne fullføre et maraton. De kortere programmene er derimot fine og kan være til både motivasjon og god hjelp. Huawei Health appen gir deg hele veien god innsikt i hvordan du ligger ann på veien mot målet, og viser en fin oppsummering av total ukentlig treningshistorikk.
Klokka vil kunne gi deg sanntids veiledning underveis i økta, enten gjennom den innebygde høyttaleren, eller via et par trådløse ørepropper. Lydnivået er ganske høyt, så det anbefales at du skrur ned dette dersom du ikke ønsker å vekke hele nabolaget.
Løpekurs
Hvis du ikke vil følge et helt treningsprogram, kan du gjennomføre et av de 13 løpekursene. Et løpeturs er egentlig ikke annet enn en treningsøkt, men det fine er at de er lagt opp med ulike treningsmål, og klokka vil guide deg gjennom hele økten. Det finnes korte og intensive økter, og lengre og roligere. Klokka holder oversikt over intensiteten ved å bruke pulssonene du har stilt inn på forhånd. Løpekursene er et fint tilskudd, og gjør det enkelt å komme i gang med en god løpeøkt.
Avansert løpsanalyse
Ved å koble til tilbehøret Huawei Band 4e, kan Watch GT 3 Pro registrere løpsdynamikk og data som gjennomsnittlig lengde på steg, tid for bakkekontakt, hvor høyt du beveger deg for hver steg (oscillasjon), løpsfrekvens, m.m..
Etter å ha analysert løpesteget ditt, vil klokken komme med forslag til hvordan du kan forbedre teknikken for å bli en bedre løper.
Huawei Watch GT 3 Pro – Huawei Health app
Huawei Health app samler alle informasjonen klokka registrer om deg i løpet av dagen, og gir deg bedre oversikt over historikk og trender over tid. Her kan du melde deg på ulike treningsprogrammer, starte en treningsøkt direkte, velge favorittkontakter som du får raskt tilgang til via «kontakter» på telefonen, eller jakte på en ny favoritt-urskive.
I appen kan du også bestemme hvilke varsler du ønsker å motta, justere pulssoner, aktivere/deaktivere ulike helsefunksjoner, og ikke minst oppdatere klokken. Skal du ta i bruk rutenavigeringen er det også her du importerer og synkroniserer ruter videre til klokka.
Huawei har gjort en god jobb med appen, og den er enkel å forstå og serverer akkurat passe bra med info. Du vil også kunne finne data som total distanse, skritt, høydemeter, kalorier, samt prestasjonshistorikk og ulike helsemålinger.
Hvis ingen av de to nevnte modellene frister, kan du sjekke ut den store oversikten over de beste pulsklokkene og smartklokkene på markedet akkurat nå.
Er Huawei Watch GT 3 Pro verdt pengene?
Huawei har hatt det med å levere gode klokker til en konkurransedyktig pris i mange år, men Huawei Watch GT 3 Pro har begynt å krype relativt høyt opp på skalaen. Det er likevel verdt å nevne at dette er klokker som sjelden selges til fullpris, og butikkene kjører ofte kampanjer til rabattert pris, eller der du får med en ladeplate, et par ørepropper, etc.. Med tanke på klokkenes kvalitet, er det egentlig ingenting å si på prisen. Kjøper du en Huawei Watch GT 3 Pro i dag, kan du være ganske sikker på at den skal holde en god del år før den meldes «over og ut».
- Få med deg:
Byggekvaliteten er meget god og prosessoren og programvaren fungerer som et velsmurt maskineri som får alle oppgaver til å gå som en lek. Huawei har også åpnet seg gradvis for flere og flere nyttige funksjoner, som ulike treningsverktøy, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, støtte for ekstern pulssensor, m.m., og det er ingen tvil om at de leder kappløpet om å tilby den beste batteritiden på markedet (i dette segmentet).
Du kan kjøpe en Samsung Galaxy Watch med LTE-funksjon og et bredt utvalg apper gjennom Google Play, men du må til gjengjeld klare deg med et par dagers batteritid. Eier du en en iPhone får du den soleklart beste «smartklokke-opplevelsen» med en Apple Watch, men her må du lade enda oftere. Hver dag. Det samme gjelder for Google sitt alternativ, Google Pixel Watch 2. Dette er en veldig flott klokke med omfattende helse- og aktivitetsmåling, men har begrenset batteritid.
Et godt alternativ for deg som ønsker et hybridklokke som fungerer godt med både Android og iOS er Garmin Venu 3 og Venu 2 Plus. Det er ingen støtte for LTE, men det er en langt bedre treningsklokke, og den registrerer mengder av aktivitets- og helsedata som den presenterer på en lettfattelig måte. Begge klokkene kan også varte opp med god batteritid og en nydelig AMOLED-skjerm i et format som er enda litt mer kompakt enn Watch GT 3 Pro.
Alt i alt – Huawei Watch GT 3 Pro gir deg mye, og «mye» er for mange det viktigste. En solid og pen klokke med knallgod batteritid, støtte for smartvarsler, aktivitets- og søvnsporing, god støtte for treningsalternativer og en ryddig og enkel app. Hvis ikke LTE, trådløs betaling og offline streaming av musikk er viktig for deg, så er det heller ikke noe savn. Titanium-modellen er nok litt «overkill» dersom du skal bruke den til trening, og da kan du like gjerne spare deg en 1000-lapp å gå for skinn-reim. Keramikk-modellen på 43 mm er et godt alternativ om du synes 46 mm blir for stor.
Har du lyst på nesten identisk klokke med LTE-funksjon, så kan du alltids velge Huawei Watch 3, mens det nyeste tilskuddet Huawei Watch GT 3 SE, er en superbra utstyrt budsjettmodell som gir det beste fra storebroren Watch GT 3 til en lavere pris. Huawei har også lansert oppfølgeren til Huawei Watch 3 – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro.
Konklusjon
Huawei Watch GT 3 Pro
Product Name: Huawei Watch GT 3 Pro
Brand: Huawei
Offer price: fra 3990
Currency: NOK
Konklusjon
Huawei Watch GT 3 Pro er uten tvil et gjennomført og gjennomtenkt håndtverkt. Du får en råflott og solid klokke, fantastisk batteritid, lynkjapt og enkelt brukergrensesnitt, og et hav av treningsmoduser og nyttige funksjoner.
Huawei har endelig blitt venner med Strava, men lar deg verken benytte trådløs betaling eller offline musikkstreaming. Klarer du deg derimot uten de «ekte smarte funksjonene», og nøyer deg med en tøff klokke som definitivt skiller seg ut på en slottsmiddag, og i tillegg lar deg leke maratonutøver på ettermiddagen, så er Huawei Watch GT 3 Pro en klar anbefaling.
Overall
Pros
- Lekkert design.
- Krystallklar og lettlest skjerm.
- Lynraske menyer og enkel betjening.
- Lang batteritid og rask lading.
- God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
- Godkjent for EKG-måling.
- Overvåker for unormale puls 24/7.
- Jevnt over god pulsmåling.
- Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, Smart følgesvenn, Ruteimport, m.m.).
- Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
- Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
- Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
- God lydkvalitet i høyttaler og mikrofon.
- Oversiktlig og fin app.
Cons
- Mangler betalingsfunksjon.
- App Gallery har svært begrenset utvalg.
- Knotete å importere musikk til klokken.
- Enkelte funksjoner er begrenset til Huawei-telefoner.
- Ingen stemmestyring.