Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

12. januar, 2023 (oppdatert 29. august 2023)
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet av ulike modeller.

Endelig har noen skjønt at blant verdens 8 milliarder mennesker, så finnes det faktisk individer med litt lengre, og litt kortere bein enn normalen. MediumTall har bestemt seg for å løse utfordringen for den første gruppen.

De er kanskje ikke så kjent, men det spiller ingen rolle. MediumTall ble startet av en vennegjeng i 2014 da de ble lei av å fly fra butikk til butikk i søken etter en «perfekt t-skjorte» som ikke så ut som et sirkustelt på en slank og høy person. Ideen om å lage egne klær med skreddersydd passform ble sådd, og etter noen turer frem og tilbake til Portugal der den første t-skjorten ble skapt, noen vell investerte kroner, 5 år med vekst og utvikling, og drøyt mange fornøyde kunder, har MediumTall i dag vokst til å bli et stort selskap med et langt større utvalg enn den opprinnelige t-skjorten.


MediumTall Knausen Turbukse 2.0 – Bukser for de høye

MediumTall har etterhvert fått en rekke modeller i sortimentet, både bukser, gensere, skjorter, t-skjorter, jakker, m.m.. Fellestrekket er at passformen er skreddersydd for høye personer. De ulike produktene tilhører ulike kolleksjoner; The Office, HighKing og Festive. Jeg tar ikke for meg alle her, men kan avsløre at du bør kunne finne noe til de fleste anledninger. Det er også egne produkter til høye damer, og selv om utvalget ikke er like stort, så får du det samme store utvalget av størrelser i lange lengder.

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 – Lett allrounder

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 tilhører HighKing-kolleksjonen – inspirert av naturen i Rondane. Samtlige produkter i HighKing-kolleksjonen består av en blanding av naturlige materialer og slitesterkt stoff med et snitt som innbyr til god bevegelighet.

Knausen 2.0 er den mest allsidige turbuksen, og den modellen som faktisk minner om en tradisjonell turbukse. På en måte er det lett å se at designet er påvirket av den «skrinne» naturen i Rondane. Buksen er ren, enkel, har alt en lett og allsidig turbukse skal ha uten å nedtynget av unødvendige detaljer. En annen modell som er verdt å nevne, er Skare Turbukse 2.0 – en enda lettere og mer strecthy bukse. Denne er dog mye løsere og ikke like «turbukse-aktig» som Knausen 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er produsert i slitesterkt nylon med store stretchpaneler på områder som bidrar til økt bevegelighet. Stoffet er lett, mykt og behagelig, og den glatte innsiden sammen med den romslige passformen rundt lårene gjør at du kan ta store bevegelsesutslag uten at buksen «henger igjen» på lår og knær. Rundt leggene har buksen et litt smalere snitt, men den er ikke direkte smal.

Materialet er tynt, og MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er en utpreget sommerbukse, eller 3-sesongs bukse dersom du kombinerer med en stillongs, eller bare er veldig varm av deg. Tross det tynne stoffet er buksen lett vannavstøtende, og avkjølende vind holdes ute uten problemer.

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 har tre glidelåslommer i front; en vanlig bukselomme på hver side, og en ekstra lomme på høyre lår. En kraftig knapp åpner/lukker buksen, mens en praktisk borrelåsstramming i sidene gjør det enkelt å tilpasse buksen. MediumTall har også husket å inkludere borrelåsstramming nederst i beina slik at du kan stramme buksen akkurat slik du ønsker. Dette er virkelig godt å se ettersom mange produsenter velger å droppe dette.

En av de store fordelene med å finne en bukse som er lang nok til å dekke over skoene, er at du vil unngå kjølig luft som stiger opp nederst fra buksebeina dersom den er for kort. Du tenker kanskje ikke over det i sol og 25 plussgrader på sommeren, men bare vent til 8 grader og litt frisk høst!

De har kanskje ikke den samme erfaringen med å lage turklær som kjente merkenavn som Bergans, Norrøna, Mountain Equipment, etc., men beviser at det heller ikke er et krav for å produsere kvalitetsbekledning med god funksjonalitet og pent design. Det er faktisk nesten overraskende positivt å se detaljer som borrelåsstramming i både midjen og beina. Dette fortjener MediumTall skryt for.

MediumTal så sikre på at du vil bli fornøyd, at de tilbyr 30 dagers «fornøydhetsgaranti». Du kan med andre ord bruke, teste og vaske produktene så mye du vil i 30 dager og likevel få pengene tilbake om du ikke er fornøyd med varene.


Tilgjengelighet og farger

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er som navnet antyder den andre utgaven av buksen. Det finnes kun en farge, en lys og fin beige-aktig farge som er diskré nok til å kunne brukes som en vanlig hverdagsbukse uten å skrike «Norge på langs».

Det unike er utvalget av størrelser. Her kan du kombinere ulike bredder som strekker seg fra 29-36, med lengder fra 34-40. Modellen er relativt stor i størrelsen, så det kan lønne seg å velge en størrelse mindre enn du kanskje tror du trenger. MediumTal har uansett gratis frakt og retur, så om du bestiller en ekstra størrelse for å prøve, er det null problem å få levert tilbake. Leveringen går også superraskt, og etter et par dager kan du vente pakken i postkassen.

Undertegnede som til vanlig opplever at 34″ lengden er litt i korteste laget, opplever 34″ i MediumTall som perfekt. Den er faktisk heller litt for lang, enn litt for kort.

NB:
Bruk koden «pulssonen» i handlekurven, og du vil få 15% rabatt. I tillegg støtter det nettsiden.


Kjøp MediumTall Knausen Turbukse 2.0

Konklusjon

Er du over snittet høy og opplever det vanskelig å finne lange nok turbukser? Da kan MediumTall Knausen Turbukse 2.0 være et veldig godt alternativ.

Buksene er spesielt tilpasset «oss høye», og finnes i livvidder for både tynne og tykke. Buksene kommer i et slitesterkt, komfortabelt og luftig stoff, og har smarte løsninger som godt med lommer, borrelåsstramming i midje og beina, eget design som gjør de velegnet til en flott bukse året rundt – både til tur og hverdag.

MediumTall byr på et stort utvalg bekledning spesielt tilpasset deg og meg med litt ekstra centimeter på sokkelesten, og produserer bekledning av høy kvalitet. Med et så stort utvalg og i tillegg 30 dagers passform-garanti, er det gode sjanser for at du vil finne et plagg du liker

Fordeler

  • Stort utvalg størrelser.
  • Svært lett og luftig.
  • Flott snitt og god bevegelighet.
  • Stretchpaneler gir økt komfort og pusteevne.
  • Mange lommer.
  • Gode strammemuligheter.
  • Tynt, men likevel slitesterkt materiale.
  • 30 dagers passform-garanti.

Ulemper

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…