Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950

8. februar, 2023 (oppdatert 7. september 2023)
Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950”

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 er to av de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Her får du vite hva som er likt, og som skiller de.

NB: NordicTrack har for oppgradert NordicTrack Commercial 2450, og modellen som selges nå har erstattet NordicTrack Commercial 2950. Den nye toppmodellen er med andre ord NordicTrack Commercial 2450. De to møllene er tilnærmet identisk. For mer info om NordicTrack Commercial 2450 kan du lese denne artikkelen: Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450

Både Sole og NordicTrack hører til blant verdens mest anerkjente produsenter av tredemøller og treningsmaskiner og har et veletablert navn både i Norge og internasjonalt. I Norge selges begge merkene av Treningspartner.no som er Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no har en egen butikk i Lier der det er mulig å få prøve apparatene, men sender også varer over hele landet. Treningspartner.no er også velkjent for suveren service, høy kompetanse, og et stort utvalg av reservedeler dersom tredemølla di skulle ta kvelden.


Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950 – Likheter og forskjeller

Først og fremst, uansett hvilken av disse to tredemøllene du velger så vil du i prinsippet sitte med en fantastisk tredemølle som du sannsynligvis vil kunne glede deg over i mange år. Det er likevel noen betydelige forskjeller mellom de som kan være avgjørende i den ene eller andre retningen for hva som passer best for deg.

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950

Pris

Sole F85 har en veiledende pris på 33 247 kr, mens NordicTrack Commercial 2950 har en veiledende pris på 39 999 kr. Sistnevnte selges med 1måneds prøveabonnement på iFit inkludert i prisen.

Treningspartner.no har ofte kampanjer der det medfølger alt fra underlagsmatte til vedlikeholdssett, eller at møllene selges til redusert pris. Veiledende pris på Sole F85 er uansett relativt lav her i Norge sammenlignet med hva den koster på det internasjonale markedet.

Vinner: Sole F85


Byggekvalitet

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 er kraftige tredemøller designet for mye og langvarig bruk. Egenvekten på 136 kg for Sole F85 og 145 kg for NordicTrack Commercial 2950, sikrer stabile tredemøller under løping på høy hastighet og ved bruk av tyngre løpere.

Sole F85 veier litt mindre enn NordicTrack Commercial 2950, men har til gjengjeld en høyere maksimal brukervekt. Dette gjenspeiler noe av den solide byggekvaliteten til Sole F85. Begge møllene kan foldes sammen enkelt takket være et hydraulisk løftesystem som krever kun et lett håndtrykk.

Verdt å merke seg er at begge møllene er konstruert utelukkende for hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

Vinner
I utgangspunktet uavgjort, men tyngre personer vil foretrekke Sole F85 på grunn av høyere maksimal brukervekt.


Motor

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 har motorkraft i massevis, og sannsynligvis langt mer enn du noen gang behøver.

 • Sole F85: 4.0 HK
 • NordicTrack Commercial 2950: 4,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC

En kraftig motor har flere fordeler som blant annet:

 • Raskere akselerasjon.
 • Lavere støynivå.
 • Lengre driftstid.
 • Mindre varmeutvikling.

Tidligere ble det gjerne fokusert på at AC-motorer er bedre dersom du skal løpe lenge uten at motoren må avkjøles, men det er ikke bare svart hvitt. Motorene på Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 er mer enn kraftig nok til å kunne løpe i timevis, men en generell anbefaling er å la de kjøles ned etter 4 timer kontinuerlig løping.

En kraftig motor vil også komme godt med dersom du løper/går på høy stigning, noe begge disse tredemøllene gjør.

Vinner: Uavgjort


Hastighet

Begge tredemøllene går fra 0 – 22 km/t, og kan justere hastigheten i flere intervaller takket være hurtigknapper på konsollen eller konsollarmen. De kraftige motorene sørger for rask akselerasjon og gjør både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 godt egnet til alt fra intervaller til langturer.

 • Sole F85: 1 – 22 km/t
 • NordicTrack Commercial 2950: 0,5 – 22 km/t

Sole F85 har hurtigtaster på både konsoll og konsollarmene som gjør det enkelt å justere stigning og hastighet, mens NordicTrack Commercial 2950 har minimalt med fysiske knapper (kun start/stop, hastighet opp/ned, volum opp/ned), stigning opp/ned), og alle hurtigtaster for programmer, spesifikke intervaller for stigning og hastighet er integrert i skjermen.

Vinner: Uavgjort


Stigning

Begge tredemøllene tilbyr justerbar stigning opp til 15%, noe som er mye for denne typen tredemøller. Men, kun NordicTrack Commercial 2950 gir mulighet for negativ stigning på -3%.

NordicTrack har også en annen stor fordel som gjør de relativt unik i markedet av tredemøller. Ved hjelp av Auto Adjust-teknologien vil tredemøllen automatisk justere stigningen dersom du benytter virtuelle treningsapper som iFit og løypen eller treningsprogrammet inkluderer stigningsforandring. Sole F85 støtter også virtuell løping gjennom Zwift, men her må stigningen justeres manuelt.

 • Sole F85: 15%
 • NordicTrack Commercial 2950: -3% – 15%

Vinner: NordicTrack Commercial 2950


Løpebånd og demping

Begge møllene benytter et 2-lags høykvalitets løpebånd med stor løpeflate, lang levetid og god demping.

Sole F85 benytter Sole sin velkjente «Cushion Flex Whisper Deck»-demping som skal redusere slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt. Dette regnes som et av de beste dempesystemene på markedet. Løpebåndet på Sole er marginalt større enn på NordicTrack, men dette er ikke noe du vil merke i praksis.

NordicTrack Commercial 2950 har enda mer avansert demping, og gjennom sin Signatur Running Flex dempeteknologi, får du mulighet til å skru dempingen på/av avhengig av om du ønsker mer komfort, eller et raskere og mer kontant underlag.

 • Sole F85: 152 x 56 cm
 • NordicTrack Commercial 2950: 152 x 55 cm

Vinner: NordicTrack har en fordel med justerbar demping.


Støynivå

En tredemølle vil alltid avgi støy, men det er stor forskjell på hvor mye støy de avgir. Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 er relativt stillegående tredemøller, men det anbefales at du benytter en underlagsmatte som kan absorbere noe av vibrasjonene i underlaget.

Til tross for at motoren i seg selv ikke produserer så mye støy, vil slagene som oppstår når føttene dine treffer løpebåndet være det som er mest merkbart. Dette er uunngåelig uansett hvilken tredemølle du velger.

Vinner: Uavgjort


Valser

Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 har store valser som bidrar til å forlenge levetiden til møllene. F85 har noe større valser foran enn bak.

 • SOLE F85: Front/Bak 7/6 cm
 • NordicTrack Commercial 2950: Front/Bak – 6,35/6,35 cm

Vinner: Uavgjort


Skjerm

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 kommer med en innebygd skjerm som viser alle treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. NordicTrack er kjent for sin interaktive treningstjeneste iFit, mens har et moderne og velpolert grensesnitt på sine computere. Sole er litt mer konservative, og computerne fremstår noe utdatert sammenlignet med NordicTrack. Sole har heller ikke touchskjerm.

Den gigantiske touchskjermen på NordicTrack Commercial 2950 er tiltbar slik at det er enkelt å justere retningen å endre synsvinkelen. Computeren og skjermen fikk en oppgradering i 2021 som har gjort at menyene flyter raskt, og tilkoblingen til WiFi er rask og stabil.

Sole F85 selges også med en oppgradert Android-basert touchskjerm med mulighet til laste ned ulike treningsapper direkte på maskinen, samt benytte apper som YouTube og Netflix. Denne modellen er dog ikke tilgjengelig i Europa før sent i 2023 og vil få en økning i pris. Dagens modell har kun en enklere computer uten de nevnte appene, men med treningsprogrammene. Du kan så klart i tillegg benytte ulike treningsapper  ved å koble til en mobil eller et nettbrett.

 • Sole F85: 10,1″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 2950: 22″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst, Android-basert

Vinner: NordicTrack Commercial 2950


Treningsprogram

Sole F85 tilbyr 10 ulike programmer hvorav 6 standard program, 2 tilpassbare program og 2 pulsbaserte program. I tillegg får du tilgang til en rekke treningsprogram gjennom treningsplattformen Zwift dersom du tar dette i bruk.

NordicTrack Commercial 2950 byr på hele 40 ulike programmer, og i tillegg kommer alle programmene som er tilgjengelig vi treningsplattformen iFit.

Vinner: NordicTrack Commerial 2950


Pulsmåling

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 har innebygd pulssensor i håndtakene og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor (medfølger).

 • Sole F85: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).
 • NordicTrack Commercial 2950: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).

Vinner: Uavgjort


Tilkobling / Virtuell trening

Begge tredemøllene støtter muligheten for virtuell løping gjennom ulike treningsapplikasjoner. Sole støtter Zwift, mens NordicTrack støtter iFit. Selv om både Zwift og iFit lar deg oppleve virtuell trening på sitt beste, så er det noen vesentlige forskjeller mellom de to tjenestene.

Sole F85 er som nevnt kompatibel med treningsappen Zwift og sender hastigheten til Zwift via Bluetooth for virtuell løping i Zwift-universet. Her kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egne løyper i Google Maps, eller bare løpe alene på steder du har drømt. Treningsdataen kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.

Merk at tredemøllen støtter automatisk justering av hastigheten i Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper, eller treningsprogrammet, inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt.

NordicTrack tar dette et steg videre, og takket være støtten for Auto Incline teknologien og iFit, vil møllen automatisk justere både hastighet og stigning dersom løypen/treningsprogrammet inkluderer dette. iFit lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper, og møllen justerer motstand og stigning. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved kjøp av NordicTrack Commercial 2450 fra Treningspartner.no. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava

Vinner: NordicTrack Commercial 2950


Ekstra goder

Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholdere, vifter og høyttalere.

Begge tredemøllene kommer har innebygde doble vifter og høyttalere, men viftene på NordicTrack er soleklart kraftigst.

 • Sole F85: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • NordicTrack Commercial 2950: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Vinner: NordicTrack Commercial 2950


Garanti

Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker (ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate, eller defekt motor etter kun 12 måneder. Her er det viktig med gode garantiordninger, og selv om både SOLE og NordicTrack har gode ordninger, er det Sole som er vinneren på dette området.

Sole F85:
Ramme – Livstid
Motor og computer – 5 år
Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

NordicTrack Commercial 2950:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

Treningspartner.no har de fleste slitedeler på lager, men dette er deler med svært god kvalitet som sjeldent byttes.

Vinner: Sole F85


SOLE F63 vs. NordicTrack Commercial 2950:
 – Hvilken tredemølle skal du velge?

Både Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 er to svært gode tredemøller som høyst sannsynlig vis gi deg følelsen av å løpe på en studiomølle hjemme i eget hus. Begge er stødige, har et stort løpebånd, byr på mye motorkraft med høy topp hastighet og stigning, samt ekstra funksjonalitet som innebygde vifter, høyttalere, støtte for virtuell løping, m.m..

Sole F85 er bunnsolid og enkel å komme i gang med, mens NordicTrack Commercial 2950 har et mer moderne grensesnitt som krever litt mer teknisk innsikt for å få fullt utbytte av.

Kort oppsummert kan vi si følgende:
Ønsker du en tredemølle uten for mye teknisk fiksfakseri, og som er enkel å komme i gang med og kan benyttes med en tredjeparts tjeneste som Zwift, eller bare med de innebygde treningsprogrammene, så er Sole F85 et godt valg.
Ønsker du derimot større utvalgt av treningsprogrammer, en ny dimensjon til løpingen ved hjelp av automatisk justering av hastighet og stigning, så er NordicTrack Commercial 2950 det beste alternativet.Er du interessert i tredemøller fra et annet merke? I så fall kan du sjekke denne artikkelen som tar for seg møllene fra NordicTrack. NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950.

Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…