Anbefaling: Sole F85 ENT

1. oktober, 2023 (oppdatert 19. april 2024)

Featured image for “Anbefaling: Sole F85 ENT”

Sole F85 ENT er en av de beste tredemøllene for privatmarkedet. Her får du en tilnærmet komplett tredemølle som dekker alle behov, og som varer i mange år.

Tredemøller kommer i mange prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Verdensledende Sole er kjent for å levere høy kvalitet og svært gode garantier på produktene sine, og har vunnet et hav av priser i ulike kategorier.

I Norge selges og markedsføres Sole av Treningspartner.no, Norges største spesialbutikk for treningsapparater til hjemmetrening, bedrift og treningssenter. Treningspartner.no samarbeider med en rekke profiler og idrettutøvere innen flere idrettsgrener i Norge. Butikken samarbeider blant annet med Attacking Vikings, Norges Skiforbund Langrenn, Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Carl-Fredrik Hagen, Thomas Alsgaard, Team Stormo og mange flere.


Sole F85 ENT


 • Veil. pris: 34 999,-
 • Motor: 4 HK (kontinuerlig)
 • Løpebånd: 152 cm x 56 cm
 • Hastighet: 1 – 22 km/t
 • Stigning: -6 – 15 %
 • Vekt: 145 kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja
 • Inkluderte apper: Spotify, Netflix, Youtube, HBO Max, Disney+, Prime Video, Hulu, Peacock, ESPN, CNN, Audible, Kinomap.
 • Best for: Deg som ønsker følelsen av å løpe på en studiomølle hjemme og ønsker tilgang til underholdningsapper som kan få tiden til å gå raskere. F85 ENT gir deg svært god løpsfølelse og driftssikkerhet, og egner seg for mye bruk – både intervaller og langturer. Sole F85 ENT støtter opptil 9 ulike brukere som hver kan lagre sin personlige profil.

Sole F85 har vært en bestselger i mange år, og nå er Sole F85 ENT klar for å overta tronen som den kanskje beste tredemøllen for deg som ønsker topp kvalitet på utstyret du bruker.

Sole F85 har vunnet en rekke priser både i USA og Europa, er kåret til «Best i test tredemølle» i både Norge og Sverige, og regnes som en av de beste tredemøllene for hjemmebruk. Nye F85 ENT bygger på den samme gode tredemøllen, men tar det hele et steg videre.

Tidligere har NordicTrack vært kjent for å være mer moderne tredemøller, men Sole har vært de bunnsolide tredemøllene som er enkel å komme i gang med. Nye Sole F85 ENT omfatter alt.


Moderne design og variert stigning

Sole F85 ENT har fått en oppgradert Z-formet ramme i stål som bidrar til økt stabilitet samtidig som den gir et slankere og mer moderne design. Motoren er den samme kraftige 4 HK motoren med kontinuerlig drift, men den er marginalt mindre i størrelse slik at den er mindre merkbar. Selv om ikke alle vil legge merke til dette, så er det noe man kan merke dersom man løper midt på løpebåndet der motoren sitter.

Hastighetsområde spenner fra 1-22 km/t, og det er nå mulig å justere stigningen fra -6 til 15% slik at det er mulig å simulere både nedover- og motbakke (tidligere fra 0-15%).

Stor touchskjerm med underholdningsapper

Den kanskje største forskjellen fra Sole F85 er den nye 15,6″ store interaktive touchskjermen med støtte for WiFi som inkluderer 12 forhåndsinnstilte apper som Spotify, Netflix, Youtube, HBO Max, Disney+, Prime Video, Hulu, Peacock, ESPN, CNN, Audible og Kinomap. Det er også mulig å speile skjermen til en større skjerm dersom du ønsker. Gjennom Sole sin Sole+ appen får du tilgang til 10 standard programmer som inkluderer Manuell, Bakke, Fettforbrenning, Kardio, Styrke, HIIT, 5K, 10K, Pulsstyrt og Tilpasset, samt 7 ulike fitness-tester hvorav en submaksimal V02-test (volum av oksygen), som øker hastigheten og stigningen vekselsvis til du når 85% av makspuls.

I tillegg kan du opprette opptil 12 tilpassbare programmer som du kan lagre som «templates» og rask ta i bruk når du ønsker. Sole F85 ENT støtter opptil 9 ulike brukere som hver kan lagre sin personlige profil.

Den nye Z-formen bidrar til bare til at møllen blir stødigere å løpe på, men det blir også mindre bevegelse i skjermen. Sammenlignet med NordicTrack Commercial 2450 sin enorme 22″ skjerm er dessverre ikke denne justerbar i ulike retninger.

Den store skjermen gir ikke bare tilgang til en rekke treningsprogram, men viser også treningsdata som hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per km, kaloriforbruk og puls. Hurtigtaster på konsollen og konsollarmene gjør det enkelt å justere stigning og hastighet. Håndtakene inkluderer pulssensorer for pulsmåling, og du kan koble til en ekstern pulssensor for mer nøyaktig måling. Har du en kompatibel Garmin-klokke vil du kunne koble til denne å få pulsen rett på skjermen.

Sole F85 ENT er kompatible med treningsappene Zwift, Kinomap og Sole+. Ved å benytte Zwift vil tredemøllen sende hastigheten til Zwift via Bluetooth for virtuell løping i Zwift-universet. Her kan du konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egne løyper i Google Maps, eller bare løpe alene på steder du har drømt. Treningsdataen lagres i Sole+ appen og kan enkelt overføres til apper som Fitbit, Redcord, MapMyFitness, Apple Health og Google Fit.

Merk at tredemøllen automatisk sender hastigheten til Zwift, men det er ingen automatisk justering av stigningen dersom løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Stigning må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte.


Stort løpebånd med realistisk løpsfølelse

Sole F85 ENT benytter et 2-lags løpebånd for ekstra slitestyrke, og Cushion Flex Whisper Deck dempingen sikrer god demping (skal redusere slagene på leddene med inntil 40 % sammenlignet med å løpe på asfalt og regnes som en av de beste dempesystemene i bransjen). Sammenlignet med dempingen i NordicTrack-møllene regnes dette som en mer fast demping som gir en realistisk og kontant løpsfølelse, men kan oppleves litt hard om du sliter med vonde knær og bein.

Løpebåndet måler for øvrig romslige 152 x 56 cm slik at du kan føle deg komfortabel ved løping på høy hastighet og når du begynner å bli sliten. Sole F85 ENT har også et lavt støynivå sammenlignet med mange andre tredemøller i denne klassen.


Laget for mye og tøff bruk

Sole F85 er en som nevnt en kraftig tredemølle designet for mye og langvarig bruk, og den solide stålrammen tåler en maksimal brukervekt på 150 kg. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på studio-møller til mangfoldige tusener.

En annen ting som er verdt å merke seg er de store maskinerte presisjonsvalsene på 7 cm i diameter. Valser er en del av løpebåndet som hjelper til med å drive båndet fremover. Det er to valser på en tredemølle; en foran og en bak, og disse gir støtte til løpebåndet og hjelper det å bevege seg jevnt. Jo større valser, desto mindre slitasje på løpebåndet, og mindre støy. 7 cm regnes som stort.

Når tredemøllen ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen ved hjelp av «Easy Assist Folding» systemet som tar i bruk et et hydraulisk system for å hjelpe deg med å brette dekket på tredemøllen. Sole F85 ENT kan by på livstidsgaranti på ramme, 5 år på motor og computer og 1 år på slitedeler.


Ekstra

Sole F85 ENT har støtte for Bluetooth, innebygde høyttalere, en trådløs 2 Amp-ladepute, innebygd pulssensor i håndtakene og støtte for ekstern pulssensor, flere oppbevaringsrom, flaskeholder, og et praktisk stativ for nettbrett. Denne nye modellen har også fått et oppgradert viftedesign med flere kjølevifter.


Svært god garanti

Sole tredemøllene er kjent for sin solide byggekvaliteten og pålitelighet. Når du kjøper en Sole-tredemølle, kjøper du deg også en av markedets beste garantier. For til tross for at dette er maskiner som er laget for å vare, så kan feil likevel oppstå. Av den grunn er er det viktig med gode garantiordninger, og her er Sole suverene.

Sole F85 kan tilby følgende garanti:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Montering

Sole F85 ENT er en tung tredemølle, og likeså en tung å få på plass. Her anbefales det å være flere personer (minst to) som kan bidra til å bære den til rommet den skal stå. Til gjengjeld er selve monteringen enkel og godt forklart i den medfølgende bruksanvisningen (også på norsk). Husk at møllen må kobles til en jordet stikkontakt.


Oppsummert

Sole F85 ENT er et godt valg for deg som krever mye av treningsutstyret ditt, ønsker en stødig og solid tredemølle med lang levetid, og ikke minst et stort og slitesterkt løpebånd som kan gi en realistisk følelse av å løpe utendørs. Den nye Z-formen bidrar til økt stabilitet og et mer moderne design, og den kraftige motoren og høye hastigheten gjør det mulig med alt fra korte og raske intervaller til lange og seige økter selv for tyngre løpere. Støtte for opptil 9 ulike brukere med hver sine personlige profiler gjør den også godt egnet for husholdninger der flere ønsker å bruke tredemøllen.

Sole er kjent for den gode kvaliteten, og ikke minst er både garantien og servicen fra Treningspartner.no meget god.Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer