NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950

23. juli, 2022 (oppdatert 31. mars 2024)

Featured image for “NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950”

NordicTrack tilbyr et stort utvalg tredemøller og andre treningsmaskiner, og er en velkjent merkevare i treningsbransjen. NordicTrack lager treningsmaskiner både for privatmarkedet og det kommersielle markedet, og har blitt spesielt kjent for sin treningsplattform iFit som lar deg oppleve steder over hele verden gjennom virtuell trening.

NB: NordicTrack oppgraderte for 2023-sesongen NordicTrack Commercial 2450, og modellen som selges nå har erstattet NordicTrack Commercial 2950 som har utgått av sortimentet. Den nye toppmodellen er med andre ord NordicTrack Commercial 2450. De to møllene er tilnærmet identisk. For mer info om NordicTrack Commercial 2450 kan du lese denne artikkelen: Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450. Teksten i denne saken gjelder den gamle modellen.

NordicTrack Commercial 1750, NordicTrack Commercial 2450 og NordicTrack Commercial 2950 er tre populære modeller som byr på mye av det samme, men skiller seg på noen få områder. Her får du en oversikt over hva som er likt/ulikt mellom de tre tredemøllene.

Alle de tre modellene er svært gode tredemøller. De bygger på den samme plattformen, men «jo høyere tall, desto kraftigere motor og kraftigere byggekvalitet». Merk at det kan være noen forskjeller på modellene om selges i USA og Norge, så forhold deg til Treningspartner.no sin oversikt når det kommer til spesifikasjoner.


NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950 – Likheter og ulikheter

Byggekvalitet

Tredemøllene i «Commercial»-serien til NordicTrack tilhører modellene i den «beste serien av tredemøller». Rimeligere tredemøller finnes i EXP- og Elite-serien. Samtlige modeller er kraftige tredemøller konstruert for mye og langvarig bruk. Det er likevel verdt å påpeke at til tross for navnet, så er ingen av disse modellene konstruert for annet enn hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

En tyngre tredemølle vil som regel oppleves stødigere ved løping på høye hastigheter, spesielt for tyngre personer. NordicTrack Commercial 2950 er den kraftigste av de tre møllene, mens NordicTrack Commercial 2450 er den minste og letteste. NordicTrack Commercial 1750 legger seg midt mellom.

For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt. Er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen. Alle de tre møllene er sammenleggbare.

 • NordicTrack Commercial 1750: Vekt – 130 kg, Størrelse – 199 x 100 x 170 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: Vekt – 120 kg, Størrelse – 209 x 99 x 150 cm
 • NordicTrack Commercial 2950: Vekt – 145 kg, Størrelse – 196 x 97 x 175 cm

Maksimal brukervekt på er 135 kg på alle de tre modellene.


Motor

Alle de tre tredemøllene har kraftige motorer, men Commercial 2450 og Commercial 2950 skiller seg ut med en kraftigere CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC motor med kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Jo kraftigere motor, desto bedre egnet er tredemøllen til lange turer, raske akselerasjoner (f.eks. ved sprint/intervaller), langvarig bruk, samtidig som den gjerne er mer stillegående. Det er dog variasjon i styrken på motorene.

 • NordicTrack Commercial 1750: 3,75 HK CHP
 • NordicTrack Commercial 2450: 4,0 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC
 • NordicTrack Commercial 2950: 4,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC

Hastighet

Hastigheten er justerbar over et stort område, og du vil kunne løpe i høy hastighet på alle de tre modellene.

 • NordicTrack Commercial 1750: 0,5 – 22 km/t
 • NordicTrack Commercial 2450: 0,5 – 20 km/t
 • NordicTrack Commercial 2950: 0,5 – 22 km/t

Stigning

Alle tre modellene kan justeres manuelt, og i tillegg automatisk dersom de benyttes til virtuell trening.

 • NordicTrack Commercial 1750: -3% – 15%
 • NordicTrack Commercial 2450: -3% – 15%
 • NordicTrack Commercial 2950: -3% – 15%

Støynivå

Selv om det finnes unntak, så gjelder som regel «Jo kraftigere motor, desto mindre støynivå». Det samme gjelder NordicTrack Commercial-møllene. Kraftigere byggekvalitet og god demping vil også bidra til å redusere støynivået. Alle de tre modellene er relativt stillegående modeller, men alle tredemøller vil lage noe støy både som følge av motordur, men også som følge av fotstegene dine i det du lander på løpebåndet.


Løpebånd og demping

Alle maskinene benytter NordicTrack sin egen signatur RunningFlex dempeteknologi som sikrer høy komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd. Dempingen er også justerbar slik at du kan velge om du ønsker et hardere og mer responsivt underlag, eller mer demping for mindre belastning på beina.

 • NordicTrack Commercial 1750: 152 x 55 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: 155 x 52 cm
 • NordicTrack Commercial 2950: 152 x 55 cm

Valser

Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. Alle de tre modellene har store valser som bidrar til å forlenge levetiden til møllene.

 • NordicTrack Commercial 1750: Front/Bak – 6,35/6,35 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: Front/Bak – 6,35/6,35 cm
 • NordicTrack Commercial 2950: Front/Bak – 6,35/6,35 cm

Skjerm og treningsprogrammer

Alle de tre tredemøllene kommer med en touchskjerm som viser alt av treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. Størrelsen på skjermene varierer, og er definitivt størst på NordicTrack Commercial 2950.

Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping. Dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten andre treningsformer som styrke, yoga, HIIT, etc., kan dere være en fordel å velge en av modellene med størst skjerm slik at det er enkelt å se demonstrasjonene på avstand.

 • NordicTrack Commercial 1750: 10″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 2450: 14″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 2950: 22″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst, Android-basert
 • Treningsprogram

SOLE tilbyr flere integrerte treningsprogram på de ulike tredemøllene, i tillegg til at de støtter virtuell trening gjennom flere treningsapper (mer om det senere). De respektive modellene kommer med følgende forhåndsinstallerte treningsprogrammer:

 • NordicTrack Commercial 1750: 50
 • NordicTrack Commercial 2450: 50
 • NordicTrack Commercial 2950: 40

Pulsmåling

Samtlige modeller har innebygd pulssensor i håndtakene, og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor.

 • NordicTrack Commercial 1750: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).
 • NordicTrack Commercial 2450: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).
 • NordicTrack Commercial 2950: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).

Tilkobling / Virtuell trening

Alle de tre tredemøllene kommer med støtte for WiFi, Bluetooth, USB-inngang for lading av mobil/nettbrett, og kraftige innebygde høyttalere. NordicTrack Commercial 2450 og NordicTrack Commercial 2950 har i motsetning til NordicTrack Commercial 1750 fått oppgradert WiFi-forbindelse med en mer stabil og raskere Dual 2.4 GHz / 5GHz tilkobling.

I motsetning til SOLE og Masterfit som benytter Zwift som standard interaktiv tjeneste, kommer NordicTrack Commercial-møllene installert med treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved kjøp av NordicTrack Commercial 2450 fra Treningspartner.no. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på live gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping, blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.

Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.


Ekstra goder

Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholder.

 • NordicTrack Commercial 1750: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • NordicTrack Commercial 2450: Holder til nettbrett, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • NordicTrack Commercial 2950: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Garanti

Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker/ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate etter kun 12 måneder. 

NordicTrack-møllene er solide og kjent for høy kvalitet, men garantiordningene er litt todelte.
Generelt får du god garanti fra NordicTrack, men merk at det er forskjellig garantitid på alt fra ramme, deler og «generell garanti». Garantiordningen er ikke like god som på tredemøllene fra SOLE. De er i en egen klasse.

 • NordicTrack Commercial 1750:
  • Ramme – 10 år
  • Deler – 2 år
  • Arbeid – 1 år
 • NordicTrack Commercial 2450:
  • Ramme – 10 år
  • Deler – 2 år
  • Arbeid – 1 år
 • NordicTrack Commercial 2950:
  • Ramme – 10 år
  • Deler – 2 år
  • Arbeid – 1 år

NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs.  2950 – Hvilken tredemølle skal du velge?

I likhet med SOLE F85 og SOLE F65 er NordicTrack Commercial 2450 og NordicTrack Commercial 2950 de to kraftigste modellene og vil sannsynligvis tåle enda mer bruk og slitasje enn NordicTrack Commercial 1750. NordicTrack Commercial 2950 veier noe mer enn de andre, og kan oppleves mer stabil for tyngre personer. Garantien er lik på alle tre modellene.

I utganspunktet er NordicTrack Commercial 1750 den rimeligste, men prisene varierer sterkt med hvilke modeller som er på tilbud og ikke. Alle tre tredemøller koster i utgangspunktet over 30 000 kr, men er stadig på tilbud til under 30k. Til tross for at NordicTrack Commercial 1750 i utgangspunktet er den «enkleste» modellen, så har den svært mange av de samme egenskapene til de to andre mer påkostede tredemøllene. Motoren er ikke like kraftig, men for de fleste mosjonister som ønsker å bruke en tredemølle til daglig trening, så vil dette være mer enn bra nok.

DurX™ Commercial Plus Moto DC i NordicTrack Commercial 2450 og Commercial 2950 vil dog kunne holde lenger og tåle mer juling over lengre tid. Er dere flere som skal bruke tredemøllen og bruker den daglig, så kan en av disse være et godt valg.

Er du kraftig bygd og veier 100+ kg, så anbefales den stødigste modellen – NordicTrack Commercial 2950.Er du interessert i tredemøller fra et annet merke? I så fall kan du sjekke denne artikkelen som tar for seg møllene fra SOLE. SOLE F63 vs. SOLE F65 vs SOLE F85

Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer