Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

6. august, 2023 (oppdatert 3. januar 2024)
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Eier du en tredemølle, spinningsykkel, romaskin eller ellipsemaskin fra NordicTrack eller ProForm? I så fall kan du glede deg over mye moro gjennom treningsplattformen iFIT Her får du oversikten over de ulike treningsprogrammene.

Hvis du ikke allerede vet hva iFIT er, så er iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m.. iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.

iFIT vokser kontinuerlig, og utvalget av øvelser blir bare større og større samtidig som kvaliteten på coachene har blitt utrolig bra. Ettersom dette er en såpass omfattende tjeneste og den tar sikte på at du skal kunne spare deg for medlemsavgiften på treningssenteret, koster det noen kroner å ha en aktivt abonnement. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom;

  • Årlig familieplan til 396 dollar per år.
  • Månedlig familieplan til 39 dollar per måned.
  • Årlig individuell plan for 180 dollar per år.

30 dagers gratis prøveabonnement

Velger du familieabonnementet kan fem ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.


Under får du en oversikt over noen av de ulik treningsprogrammene du vil finne på iFIT. Merk at dette kun er et lite utvalg som forhåpentligvis vil gi deg et innblikk av hva iFIT handler om.

Løpeprogrammer

Løping er en av verdens mest populære treningsformer, og kanskje en av de vanligste. Det er flere helsemessige fordeler forbundet med løping, inkludert å styrke muskler, økt kondisjon, samt tilrettelegging for en sunn helse og vekt. iFIT kan by på flere løpeøkter og treningsprogrammer tilpasset løpere på alle nivåer.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Nybegynner 5 km løpeprogram

I løpet av en periode på 12 uker vil hver treningsøkt bidra til å øke hastigheten og utholdenheten ett skritt om gangen mens du jobber deg mot målet. Når programmet avsluttes, vil du være i stand til å fullføre en 5 km på rekordtid.

Kaloriforbrennende løpeprogram

Treningsprogrammet iFIT Calorie Burn er lagt opp slik at du vil forbrenne mest mulig kalorier i løpet av 14 ulike treningsøkter. Gjennom 4 uker vil dette progressive programmet pushe deg til å forbrenne kalorier å bygge utholdenhet hver gang du tråkker på tredemøllen.

100-Mile (160 km) Challenge-løpeprogram

Å løpe 100 miles på en måned kan få deg til å føle deg trygg, sterk og i form. Denne 4-ukers utfordringen består av 25 ulike 4-mile løp (6,53 km) som spenner over hele kloden. Fra flate, åpne jorder til flotte canyonveier, vil du kunne bevege deg gjennom mektig landskap og nye steder. Dette programmet er inspirerende og karakterbyggende!

Maraton løpeprogram

Maraton løpeprogrammet består av ti løp i ti byer – alle spesielt utvalgt for sitt vakre landskap. Du vil passere hovedstadsmonumenter, vakre stier langs innsjøer og storslått utsikt. Dette programmet er et must for deg som ønsker å utforske noen av de mest kjente løperutene i maratonverdenen.


Treningsprogram for sykling

Sykling er en glimrende treningsform, og det unike er at du kan oppnå stor treningseffekt, samtidig som det har relativt liten belastning på kroppen sammenlignet med løping. Du vil også kunne bevege deg raskere over lengre strekninger, og har derfor mulighet til å se langt mer enn om du går/løper den samme ruten.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

30-dagers nybegynnerprogram for sykling

Et 4-ukers progressivt iFIT-program som hjelper deg å komme i gang med sykkeltreningen. Hver treningsøkt er tidsbasert og inkluderer programmert stigning og nedgang. Start programmet, hopp på sykkelen, og la de programmerte treningsøktene veilede deg gjennom øktene!

Bakkeklatring for sykling

Dette treningsprogrammet sørger for at du blir i bedre stand til å sykle motbakker. Gjennom 10 treningsøkter på mindre enn en time, vil du få hjelp til å maksimere klatrepotensialet ditt gjennom en miks av langvarige bakker eller korte bakkesprinter.

Sprint-program for sykling

Hvis bakkeklatring ikke er din greie, kan du teste ut sprintprogrammet! Disse turene handler om fart. Her jobber du jobber med tråkkfrekvens og hastighet i flatere løyper på ulike steder i verden. Opplev å sprinte gjennom New Zealand, Skottland eller Ålandsøyene – gjennom spektakulær natur med vakker utsikt over innsjøer, fjorder og øyer.


Treningsprogrammer for roing

Roing er en fantastisk treningsform, og det fine med roing er at du kan oppleve den samme store treningsfordelen av langrenn, aerobic dans, svømming, trappeklatring, sykling, jogging, elliptisk trening – kun ved hjelp av en enkel romaskin. De deler samme type aerobe aktivitetsfordeler uten å legge for mye stress og belastning på leddene dine. På toppen av dette inkluderer roing en rekke helsemessige fordeler som å styrke hjertet ditt og å øke utholdenheten.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

500 meter jaktprogram

iFIT-trener, Alex Gregory, vil lede fire 2-minutters intervaller hvor du tar sikte på å ro rundt 500 meter. Denne jakten vil ikke være lett, men du må gi alt mens du jobber for å se hvor langt du kan nå.

Leder for Charles Race Program

Bli med tre ganger styrmann Olympian, Mary Whipple og hennes mannskap når de konkurrerer i Head of the Charles Regatta. Du starter med en lang oppvarming og øvelser før du starter løpet.


Treningsprogrammer for styrketrening

Styrketrening kan være til nytte for enhver person, spesielt siden muskelmassen vår har en tendens til å avta når vi blir eldre. Ved å trene styrke kan du bidra til å snu den trenden, styrke beina dine å fremme mer fleksibilitet. Styrketrening kan også bidra til å regulere kroppsvekten din. Ettersom du får mer muskler, er du i stand til å forbrenne kalorier lettere.

iFIT lar deg oppleve styrketrening med noen av de beste i fitness-trenerne i verden. Tren med svært erfarne, sertifiserte personlige trenere – til og med trenere fra olympiske gullmedaljer som hjelper deg å finne god-formen.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Styrketreningprogram 101

Bli sterkere med iFIT-trener, Gideon Akande. Han vil veilede deg gjennom 15 nybegynnerøkter, med vekt på det grunnleggende om vektløfting, samt riktig teknikk og form.

Styrketreningsprogram på neste nivå

iFIT-trener, John Peel, tar deg gjennom 12 uker med nøye planlagte treningsøkter hvor målet er å øke generell styrke og kondisjon. Gjennom dette mellomprogrammet vil du bruke mye forskjellig utstyr, inkludert kettlebells, manualer, motstandsbånd og løkkebånd. Du vil gjennomføre tre treningsøkter hver uke, og rotere mellom øvre, nedre og hele kroppen.


Yoga treningsprogrammer

Yoga ser kanskje ikke ut til å være like anstrengende som andre treningsprogrammer, men synet kan bedra. iFIT-yoga treningsprogrammer er konstruert for å utfordre deg både fysisk og mentalt. Fordelene med yoga inkluderer blant annet å opprettholde en balansert metabolisme, beskyttelse mot skader og forbedret pust, energi og vitalitet.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Yogatrening for hele kroppen i Thailand

I denne yogaflyten vil du bruke hele kroppen din og bevege deg jevnt fra en positur til den neste. Nyt havutsikten mens du trener med kjente iFIT-trenere nær stranden i Thailand.

Glute Sculpting Yoga

Jupp. Dette Yoga-treningsprogrammet hjelper deg til strammere setemuskulatur slik at det ikke blir like vondt å sitte på pinnestol under neste julekonsert eller skoleforestilling. Heldigvis får du oppleve Yoga på en vakker strand i Thailand mens du jobber med å styrke ryggen din.


Globale treningsprogrammer

Klar for å åpne sinnet ditt for et flerkulturelt miljø og nye treningsmetoder? Dette har større effekt enn bare fysiologisk påvirkning. Å tilpasse seg å lære om nye kulturer kan ha stor effekt på din psykologiske tilnærming og engasjement med andre. Samtidig som du jobber med kroppen din med disse iFIT globale treningsøktene, jobber du også med tilpasningsevnen og sosialt engasjement.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Jorden rundt på 30 dager

Gira på å oppleve verden på 30 dager? Dette treningsprogrammet lar deg nyte en smak av alle de syv kontinentene på 30 dager. Programmet er designet spesielt for deg som liker å oppleve nye steder, og som er glad i å bruke beina som fremkomstmiddel. Gjennom en måned vil du bevege deg gjennom naturskjønne treningsøkter, fra snødekte Antarktis til landet «Down Under». Oppdag eldgamle ruiner, nyt solfylte strender, eller klatre snødekte fjelltopper samtidig som du nyter vakker utsikt og opplevelser fra steder over hele verden.

Ryggsekktur i Europa

Gjennom to uker skal du bevege deg «med ryggsekk» gjennom Europa. Her vil du oppleve fantastisk utsikt over høye fjellvann, klatre til toppen av en gresk øy, utforske en islandsk foss å stå på toppen av en ikonisk klippe i Norge. Dette er bare noe av det du vil oppleve når du tar fatt på programmet som tar deg gjennom stiene i det uberørte europeiske landskapet.

Bucketlist turer

Er du klar for et eventyr? Dette programmet lar deg trene på noen av de vakreste stedene rundt om i verden. Med fantastiske strender, praktfulle fjell og forlokkende arkitektur, vet du aldri hva du vil møte når du sykler gjennom disse ti vakre reisemålene. Gjør deg klar for livets treningstur!


Treningsprogrammer for fotturer

Fotturer er en fin måte å se naturen på og å beundre det naturen har satt skapt, men det er også begrensninger som kan gjøre det utfordrende å få oppleve disse utsiktene. Vær, personlige helseforhold, naturkatastrofer og økonomiske vanskeligheter kan alle bidra til å begrense våre utforskninger.

Heldigvis kan iFIT gi deg muligheten til å fortsette reisen rundt i verden hele året, 24/7. Ikke minst er det mye billigere… Glem de dyre flyreisene, hotellene og overpriset mat og drikke. Ta med deg favorittturutstyret ditt, og sjekk ut disse turtreningsprogrammene som bare gir deg en smak av hva som er tilgjengelig på iFIT.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

25 største stigninger

Forbered deg på å noen heftige turer med disse 25 stigningene gjennom fjelloverganger rundt om i verden. I løpet av 25 turer vil du fullføre over 50 000 fot, eller 15 240 høydemeter. Du vil garantert bli sliten, men det vil være verdt det for å få oppleve den fantastiske utsikten fra toppen.

Machu Picchu klatring

Push deg selv til nye grenser mens du bestiger dette monumentale mesterverket i Andesfjellene i Peru. Gjennom 10 treningsøkter vil du erobre den fjellrike naturgiganten, ett steg om gangen. Gjennom Google Maps og fantastiske bilder vil du kunne beundre dette verdenskjente, ikoniske landemerket.

Hit The Trail Program

Disse stiene vil holde deg på tærne når du klatrer opp i fjellene i Colorado, eller vulkaner på Hawaii. Start der hvor stien begynner, å se hvor den tar deg. Utsikten er alltid verdt det!


Treningsprogrammer til fots

Turgåing er noe av det mest overkommelige vi kan gjøre. Vi lærer å gå som små barn før vi senere kan løpe.

Disse iFIT-gåprogrammene vil øke din kardiovaskulære kapasitet og lungekondisjon, forbedre balansen, styrke beinene dine, og bidrar til å forbrenne kalorier. Med andre ord, turprogrammene vil gi deg et godt grunnlag for å hjelpe deg å opprettholde en generelt god helse.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Power Walk-program

Dette programmet er trygt og enkelt å komme i gang med. Hver treningsøkt starter med en oppvarming med en hastighet på 4,02 km/t de første 4 kilometerne. Etter oppvarmingen øker hastigheten til 4,82-6,43 km/t. De siste 4 kilometerne av hver treningsøkt vil ta hastigheten tilbake til til 4,02 km/t.

Gåing i motbakke program

Du tror kanskje at «gåing» er for de som ikke orker å løpe? Det kan du bare glemme. Gåing kan være virkelig god trening, noe dette treningsprogrammet er et godt bevis på. Dette programmet inkluderer 10 gåtreninger med progressiv økende stigning som sørger for å trene setemuskler, indre og ytre deler av lårene, quadriceps, hamstrings, leggene og det kardiovaskulære systemet. Her får du virkelig kjørt deg!

Speed-Walk Program

Speed walking er en flott treningsøkt som har høy treningseffekt, men lav belastning på skjelett og muskler. Ved å gå i et hurtig tempo kan du fortsatt utfordre musklene uten å måtte løpe.


HIIT treningsprogrammer

Du er kanskje allerede klar over at intervalltrening med høy intensitet er en veldig effektiv måte å trene på? HIIT-trening har blitt enormt populært de siste årene, og med iFIT kan du ta fatt på utfordrende HIIT-treningsøkter å utforske et nytt nivå av intensitet du ikke visste du hadde i deg. iFIT-trenere presser deg utover komfortsonen og hjelper deg gjennom fasene der du trodde du ikke kunne håndtere mer.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Island Cardio HIIT-serien

I løpet av et kurs på fire uker vil Hannah Eden coache deg gjennom korte treningsøkter med høy intensitet som kombinerer løping og vekttrening. Disse 20-30 minutters treningsøktene er på middels til avansert nivå, og selvfølgelig skal du trene i det spektakulære landet Island. Så mens du er i gang med en intens treningsøkt, kan du sjekke ut vulkanene, fossene, geysirene og alle de andre tingene som det spektakulære landet Island har å tilby.

Cardio HIIT-program

Tren kroppen fra topp til tå mens du sier brenner kalorier raskt. Gjennom 11 fartsfylte intervalltreninger vil hjertet garantert besøke de høyere intensitetssonene, og du må bare konsentrere deg om å henge med.


Time Crunch treningsprogrammer

Noen dager er travlere enn andre, og det er vanskelig å finne tid til å trene. Andre dager er rett og slett energien ikke på topp, og det er utfordrende å finne motivasjon til å ta fatt på treningen. Men å trene selv bare i fem minutter kan være veldig gunstig for helsen din.

University of Utah gjennomførte en studie som resulterte i en reduksjon av fedme hos menn og kvinner når de gjennomførte korte serier med høyintensive aktiviteter på rundt 10 minutter hver dag. Dette kan gi enorme helsefordeler.

Bli kjent med treningsprogrammene i iFit!

Fusion CST Studio-trening

iFIT-trener, John Peel, tar deg gjennom en rask 15-minutters treningsøkt som vil utfordre deg å styrke deg både mentalt og fysisk.

City Run i Fujiyoshida, Japan

Bli med iFIT-trener, Ashley Paulson, på en løpetur gjennom Fujiyoshida, Japan. Hun vil veilede deg gjennom ti korte 30-sekunders serier med en RPE (opplevd intensitet) på 9/10, og viser deg vakker utsikt over Fuji-fjellet og Kawaguchi-sjøen.


Aktive restitusjonstreningsprogrammer

Noen ganger kan aktiv restitusjon være bedre enn hvile på grunn av den økte blodstrømmen som bidrar til å gjenopprette og gjenoppbygge musklene etter en intens treningsøkt. Økt blodgjennomstrømning hjelper også til til å redusere opphopning av melkesyre i musklene og reduserer ømhet.

Tunupa Salt Flats Recovery Walk i Bolivia

La kroppen din komme seg gjennom aktiv restitusjon når iFIT-trener, Hannah Eden, veileder deg gjennom en enkel økt og noen freestyle flyt-strekk-øvelser.


Dette er bare et lite utvalg av alle treningsøktene du finner på iFIT, og forhåpentligvis vil det gi deg et innblikk av hva iFIT handler om. Teamet bak iFIT jobber for å gi deg det beste innen helse og fitness, og vil fortsette å gjøre treningsopplevelsen din til en du kan se frem til hver dag.

Kilde
www.nordictrack.com


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…