Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

12. mars, 2024 (oppdatert 12. april 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.

For få år siden var det de tykke sålene på HOKA-sko som vakte oppsikt. Fra nå av er det det fraværet av en skikkelig hæl på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 som tar over «glane-tronen». Den andre utgaven av Wave Rebellion vekker utvilsomt oppsikt, men til gjengjeld fungerer de også meget bra så lenge du er innforstått med hva slags type løpesko det er.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Rebellion Pro 2 – Rekordsko for deg som vil løpe raskt

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er en unik løpesko designet for raske løpere som lander på midt- eller forfoten. Skoen har en ekstremt avrundet hæl som strekker seg til bakkanten av mellomfoten, noe som gjør at skoen føles rask og responsiv – så lenge du lander på mellomfot/forfot. Skoen har også en fullengde karbon/nylon plate som gir stivhet og stabilitet, samt en kombinasjon av Enerzy Lite+ og Enerzy Lite skum som gir god demping og spenst. Den tynne overdelen og lave vekten (215 gram i herre str. 9), kombinert med det minimalistiske droppet på kun 1,5 mm, bidrar også til følelsen av en virkelig rask sko.


Overdel – Tunge – Hælkappe

Overdelen på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 består av Engineered AIRmesh og er så tynn at du ser tvers gjennom den, men likevel så sterk at den gir godt forhold når du strammer skoen. Skoen er også forsterket med strategisk plasserte lamineringer fra innsiden, samt ekstra forsterkning der lissene festes. Den tynne membranen gjør skoen perfekt for varmere dager, samtidig som den økte luftgjennomstrømningen bidrar til følelse av å løpe ekstra raskt. Derimot er den mindre velkommen i regnvær og kjøligere temperaturer.

Selve tungen er løs på innsiden, men er festet til lissene slik at den holder seg oppe når du tar på deg skoen, samt under løpingen. De flate lissene er enkle å stramme og reduserer risikoen for at de sklir opp underveis.

Hælkappen er minimalistisk, men har en liten polstring på hver side av akilles for både økt komfort og bedre passform. I utgangspunktet er designet bra, men materialet er såpass stivt at det er vanskelig å få tightet skoen rundt akilles slik at du låser hælen 100%. Dette er kanskje det eneste konkrete punktet som Mizuno kan forbedre til videre generasjoner.


Mellomsåle – Wave-plate

Mellomsålen består av to lag; ENERZY Lite øverst, og ENERZY Lite+ under. Mizuno Enerzy Lite+ er det letteste og mest responsive materialet Mizuno har laget, mens Mizuno Enerzy Lite er litt mykere og bidrar til å stabilisere skoen. Begge blandingene er en videreutvikling fra førstegenerasjons Mizuno ENERZY som fremdeles brukes på en rekke modeller blant annet på grunn av bedre slitestyrke og lavere kostnad.

Mellom de to skumlagene finner vi en «karbon-injisert Mizuno Wave-plate». Dette gjør at platen ikke er fullt så stiv som de typiske superskoene, men i følge Mizuno fungerer denne platen bedre med den unike sko-geometrien.

Der de fleste supersko tillater at du lander på hæl, for så å overføre energien som samles opp i karbonplaten til å generere kraft, og nærmest en trampoline-effekt fremover, så vil mangelen på en tradisjonell hæl sørge for at dette ikke er mulig på Rebellion Pro 2. Likevel gjør kombinasjonen av den spesielle Wave-platen og Smooth Speed Assist-konstruksjonen at skoen oppleves både rask, responsiv, og ikke minst veldig moro å løpe i.

Smooth Speed Assist er navnet på geometrien som kobler hæl, mellomfot og forfot sammen. Det kurvede designet er laget for å forbedre løpernes hastighet og effektivitet, og geometrien skal redusere muskeltretthet å gi økt energisparing under løp. Det viktigste trekket ved Smooth Speed Assist er at hælen er kuttet, noe som reduserer belastningen på leggmusklene og støtter en naturlig landing på forfoten eller midtfoten.


Hva skiller Mizuno Wave Rebellion Pro 2 fra en «vanlig» løpesko?

En av Mizuno sine bestselgende løpesko gjennom tidene er den tradisjonsrike og allsidige modellen Mizuno Wave Rider. Hvis vi kan kalle denne en «vanlig» løpesko, skiller Mizuno Wave Rebellion Pro 2 seg fra den på flere måter. Wave Rider 27 (som er den nyeste modellen) er en mer allsidig løpesko som passer for de fleste typer løp, unntatt de raskeste løpene der du jakter sekunder.

Mizuno Wave Rider har en mer tradisjonell hæl som fungerer bedre for de som lander på hæl- og mellomfot, og et dropp på 12 mm som gir mer støtte til akillessenen. Rider har også en mykere Wave-plate som gir en jevn overgang fra landing til fraspark, samt Mizuno Enerzy skum som gir en balansert demping. Skoen er litt tyngre, veier 280 gram i herrestørrelse 9, og har et mer pustende og miljøvennlig overdel i Jacquard mesh.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er totalt annerledes og passer best for erfarne løpere som vil ha en rask og aggressiv racer for korte til mellomlange distanser. Skoen krever god løpeteknikk og ankelstyrke ettersom den avkuttede hælen gjør skoen ustabil og tvinger deg til å lande langt fremme på foten. Skoen er ikke egnet for løpere som lander på hælen eller som trenger mer demping og komfort.


Stacket på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er 38 mm / 36 mm, og droppet er minimalistiske 1,5 mm. Normalt ville så lavt dropp gitt lite gratis for deg som søker en sko som hjelper deg til å løpe mer på forfot, men den unike formen på Rebellion Pro 2 sørger for at du nærmest ruller frem på tærne og skyter fart så lenge du lander på mellomfot eller forfot.


Hva skiller Mizuno Wave Rebellion Pro 2 fra Wave Rebellion Flash 2?

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 og Wave Rebellion Flash 2 er begge raske løpesko, men de har forskjellige målgrupper.

Kort oppsummert:
Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er best for erfarne løpere som løper på mellomfot og forfot og som ønsker en raskest mulig sko for korte til mellomlange distanser. Skoen krever god løpeteknikk og ankelstyrke ettersom den avkuttede hælen gjør skoen ustabil og tvinger deg til å lande langt fremme på foten.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er også en rask løpesko, men er mer allsidig og «snillere», og egner seg like godt til både trening og løp – uansett distanse. Den mildere bue-formen på sålen gjør også at skoen oppleves mer stødig og trygg, og krever ikke like mye av løperen som Rebellion Pro 2. Der Rebellion Pro 2 i størst mulig grad prioriterer en voldsom energiretur i frasparket, så får du en jevnere og mer rullende overgang fra mellomfot til forfot med Rebellion Flash 2. Denne kan du trygt kjøpe om du er en vanlig mosjonist som ønsker smaken på en supersko og en rask og lettløpt løpesko.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2:

 • Hæl/forfot: 38 mm / 36,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 1,5 mm / 1,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 215 g / 180 g
 • Bruksområde: Racingsko fra 5 km til halvmaraton. Maraton om du er godt trent.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 35 mm / 34 mm
 • Dropp (herre/dame): 0,5 mm / 0,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 245 g / 250 g
 • Bruksområde: Allsidig treningssko som også egner seg som racingsko.

Ønsker du en mer nøytral og allsidig løpesko som like fint kan brukes til å gå, jogge og løpe – både kort og langt, så anbefales Mizuno Wave Rider 27. Test av denne finner du her Test: Mizuno Wave Rider 27.


Yttersåle – Trygt og godt grep. Topp slitestyrke.

Mizuno har god tradisjon med å lage slitesterke løpesko, og Mizuno Wave Rebellion Pro 2 viderefører inntrykket. Yttersålen er dekket av deres mest eksklusive G3 gummiblanding som gir trygt og godt grep på de fleste underlag og høye hastigheter. I motsetning til mange løpesko som reduserer gummibruken i jakten etter å kutte gram, så er hele yttersålen på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 dekket av G3-gummi. Mizuno G3 består av små trekantede knotter som er plassert strategisk på sålen for å optimalisere trykkfordelingen i forfoten

I tillegg finner vi en nesten fullengde flekskanal som strekker seg fra hæl til rett under tærne. Kanalen deler yttersålen i to parallelle sider med Wave-platen synlig i mellomrommet.

Bruk og følelse

Undertegnede veier ikke mer enn 57 kg, og kjenner raskt når en sko blir for fast i dempingen for lettere løpere. Enkelte supersko kan raskt bli for stive til at jeg klarer å utnytte «kraften» som karbonplaten har evnen til å generere, mens den spesielle formen på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 gjør at det er lettere å bli tvunget frem på forfot og å få et effektivt løpesteg uansett vekt. Mens Wave Rebellion Pro 2 både er lettere og raskere, så er Mizuno Wave Rebellion Flash 2 to fremdeles rask, men også mer komfortabel og lettløpt for deg som ikke har teknikken 100% inne. Vekten øker noen titalls gram, men skoen føles fremdeles svært lett og leken på foten.

Det er likevel en et par ting som er verdt å merke seg. Mizuno Wave Rebellion Pro 2 trives definitivt best når den får løpe i flatt terreng, eller oppover. Å løpe i lett motbakke er nesten en merkelig opplevelse der formen på sålen gjør at du får følelsen av å løpe flatere enn stigningen tilsier. For deg som har gått topptur på ski og brukt hælløftere, så er opplevelsen mye den samme.

Det du bør styre unna er bratte nedoverbakker. Jeg har fremdeles ikke funnet en behagelig måte å komme meg gjennom en gang utforbakke på uten at leggene får juling for hvert skritt. Dette kommer av mangelen på hælen som vanligvis tar av for slagene som oppstår når du lander med full tyngde på en fot. Rebellion Flash 2 er ikke like vanskelig å løpe nedover med som Rebellion Pro 2, men er fremdeles ikke noe komfortsko.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er uten tvil en rask løpesko, og helt klart i kategorien «personlig rekord løpesko». Det beste bruksområdet vil nok være kortere distanser og opp til halvmaraton, og egenskapene kommer best til syne når tempoet øker. Et fullt maraton kan nok bli slitsomt ettersom mangelen på hæl gjør at du må løpe veldig offensivt og med høyt tempo for at du ikke skal lande på hæl og det som føles som en liten motbakke. Er du veldig godt trent derimot og ønsker å løpe et maraton i rekordfart? Da kan nok Mizuno Wave Rebellion Pro 2 være midt i blinken.


Alternativer

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 konkurrerer i en klasse med et stort utvalg supersko. Her finner vi blant annet Saucony Endorphin Pro 4, Nike Alphafly Next% 2, HOKA Cielo X1, Adidas Adizero Pro 3, ASICS Metaspeed Sky Paris, mfl.. Et annet alternativ fra Mizuno som ikke er fullt så aggressiv som Rebellion Pro 2, men fremdeles veidekke raskt og som kanskje vil være et vel så godt alternativ for den jevne løper, er Wave Rebellion Flash 2.

HOKA Cielo X1 (testet her) er kanskje det beste alternativet til deg som ønsker en godt dempet, svært responsiv, og samtidig relativt lett løpesko til alt fra korte løp til maraton.

Det er viktig å prøve skoene selv for å finne den beste passformen og følelsen som passer dine personlige preferanser og løpestil. Husk at selv om sko kan se sammenlignbare ut på papiret, kan den faktiske opplevelsen variere fra person til person.


Passform og tilgjengelighet

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er noe smalere og kortere enn Mizuno-sko tradisjonelt har vane for å være. Tåkappen er noe smal, og skoen har generelt en tight passform. Er du ømfintlig for trange sko kan det anbefales å gå opp et halvt nummer.

(Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm).

Ellers sitter selve overdelen godt rundt foten og gir god støtte, mens hælkappen er noe løs og kan resultere i at du får noen hælglipp. Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser.

Til slutt. Mizuno har høyt fokus på å utvikle bærekraftige produkter og benytter i stor grad resirkulerte materialer for å redusere klimaavtrykket. Wave-platen er laget av plantebasert materiale med Pebax Rilsan®, og over 90% resirkulert innhold i fôret på innersålen.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Mizuno Wave Rebellion Pro 2 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 38 mm / 36,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 1,5 mm / 1,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 215 g / 180 g


Mizuno Wave Rebellion Pro 2
Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Product Name: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Brand: Mizuno

Offer price: 3000

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er en merkelig, men utrolig moro og rask løpesko som skiller seg ut fra alt annet på markedet. Designet på skoen er som en 1.april spøk, men resultatet er på sin side 100% troverdig. For Rebellion Pro 2 er rask – «personlig-rekord-rask».

Den spesielle geometrien gjør den aller best egnet for mellomfot- og forfotløpere, og bør unngåes av hælløpere. På flatt underlag og i motbakker fungerer den ypperlig, men nedoverbakker er heller ubehagelig.

Mizuno fortsetter å levere den myke og responsive opplevelsen du får med ENERZY-mellomsålene, og trampolineeffekten på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er større enn noen gang. Med en yttersåle som også gir deg både godt grep og god slitestyrke, så er dette en sko som lett kan være verdt prisen dersom du er på utkikk etter en løpesko nærmest garanterer nye rekorder i tiden fremover.

Og liker du oppmerksom i startfeltet, så er du i det minste garantert noen stirrende blikk med Mizuno Wave Rebellion Pro 2 på føttene. Helt til du løper fra de.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lett, luftig og støttende overdel.
 • God demping.
 • Ekstremt aggressiv og rask.
 • Svært slitesterk yttersåle.
 • Gjør motbakkene lettere å løpe.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

 • Geometrien gjør den noe ustabil.
 • Fungerer ikke så godt i nedoverbakker. 
 • Vanskelig å stramme rundt hælen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”
19. juni 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta den på deg.
Les mer