Test: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

30. juni, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Test: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000”

Laget for å motstå de tøffeste elementene, de høyeste toppene, dypeste farvann og mest ekstreme omgivelser. CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 sikter seg inn på deg som ønsker en klokke som bare varer og varer, og som du aldri behøver å bekymre deg over.

Den er selve definisjonen på en ekte «outdoor klokke». CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 er så tøff, at selv MacGyver ikke når den opp til anklene. Mudmaster føyer seg inn i rekken av robuste og lette G-Shock klokker, og er designet for deg som trenger en klokke du kan stole på under alle forhold.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 – Ekstrem på alle måter

Her får du ingen smartfunksjoner, men først og fremst pålitelighet og nøyaktighet. En kraftig og støtsikker konstruksjon i en mix av harpiks og karbon, fire store støv- og vanntette knapper på siden, en stor knapp i front som lyser opp skjermen, og en elektronisk krone med Smart Access-teknologi som gjør det raskt og enkelt å tilpasse funksjoner som stoppeklokke, nedtellingstimer, alarm og verdensur. Trenger du å lese av infoen på den ripesikre LED-skjermen i safirglass, vil viserne automtisk flytte seg til siden når du trekker kronen ut.

Sammenlignet med forrige, CASIO G-Shock Mudmaster GWG-1000, er årets utgave enda sterkere, samtidig som den er 1,9 mm tynnere og 13 gram lettere. Klokken måler 61,2mm x 54,4mm x 16,1mm, og tikker inn på 106 gram. Det høres kanskje tungt ut, men det er noe spesielt med GWG-2000 som får den til å fremstå lettere enn en faktisk er.

Kanskje er skyldtes noe av den lave vekten at det på innsiden er små hulrom med luft, og en Alpha GEL silikonmatte, som fungerer som støtdemping ved kraftige slag, eller dersom du mister klokken i bakken. Luft og silikon har aldri veid mye, men fungerer ypperlig som dempesystem. Skulle du forresten lyst ut på en liten svømmetur, så kan du være trygg på at CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 vil overleve ned til 200 meter under havoverflaten (20 bar), og klokken skal en tåle driftstemperatur på mellom -10 og +60 grader. Med andre ord en norsk sommer.


Radioaktiv tidsinnstilling solcellelading

Er du av typen som liker punktlighet, så kan du i det minste ikke skylde på CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000. Takket være radiostyrt mottak, automatisk viserjustering og verdensurfunksjon med klokkeslett for inntil 29 tidssoner, er du sikret en klokke som viser deg tiden med en nøyaktighet på inntil 15 sekunder i løpet av en måned. Det er latterlig nøyaktig, og som om ikke det var nok, vil den i tillegg sørge for å korrigere eventuelle avvik som oppstår hver eneste time. Radiostyrt betyr for øvrig at klokken automatisk mottar signaler for å kunne vise korrekt tid uansett hvor du er, så lenge du først har innstilt lokal tid.

Det presise kvartsurverket holdes i live av et solcelledrevet batteri som er i stand til å lagre energi for fremtidig bruk. Under normal bruk er batteritiden i 6 måneder. I batterisparemodus, uten sollys, tar det hele 25 måneder før klokken må gi tapt.

Av tradisjonelle klokkefunksjoner kommer CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 kommer med 5 alarmer, nedtellingstidtaker med 1/100 sekund, stoppeklokke, automatisk kalender, tastelås, tastelyd av/på, for ikke å nevne den smarte Neo-skjermen som sørger for at viserne og indekstallene har et fluoriserende lag og lyser opp dersom klokken blir utsatt for lys. De ulike funksjonene kan enkelt stilles inn ved å trykke og vri på den uttrekkbare kronen.


Laget for livet utendørs

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 har ingen innebygd GPS, men kommer utstyrt med altimeter, barometer, termometer og kompass. Altimeteret brukes for å måle høyden, mens barometeret både assisterer i høydemålinger, men brukes også for å forutse plutselige trykkendringer og vil kunne varsle  deg ved hjelp av lydvarsler og en pil som indikerer endringer. I tillegg kommer GWG-2000 med et termometer som måler lufttemperaturen (-10 – + 60 grader), og ikke minst et magnetisk kompass med innebygd retningssensor som finner den magnetiske Nordpolen.

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 viser heller ikke bare høyde her og nå. Klokken kommer med lagring for å arkivere opptil 30 høydedata med info om høyde, dato og klokkeslett. I tillegg måles minimum- og maksimumsverdier under en enkelt måling.

I testperioden har CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 levd opptil presisjonen den lover, i de minste når det kommer til å holde tiden. Høydemålinger bommer med noen titalls meter i ny og ne, men det er stort sett det eneste «feil» som er å spore.

Klokken føles som nevnt mye lettere enn den er, og det er befriende deilig å vite at G-Shocken tåler absolutt alt du måtte utsette den for av juling. Borte er også bekymringene for batteripanikk og ladeangst, og det er til tider overraskende avslappende og ikke være tilkoblet mobilen hele tiden. Selv om CASIO sin stadig ekspanderende rekke av Bluetooth-kompatible modeller utvilsomt kunne hatt sine fordeler også her. For eksempel kunne det vært nyttig å se høydehistorikken, vært mulig å sette alarmer, nedtellingstidtaker, etc.. I neste generasjon er dette forhåpentligvis på plass.

Dette ER virkelig en klokke laget for livet utendørs. Og er du opptatt av stil, finner du helt sikkert en farge du liker blant utvalget på hele 13 modeller.


Fakta

 • Mål: 61,2mm x 54,4mm x 16,1mm
 • Vekt: 106 gram
 • Sensorer: Altimeter, barometer, termometer, magnetisk kompass
 • Klokkefuksjoner: Verdenstid, dato, stoppeklokke, alarm, nedtellingstidtaker
 • Vanntetthet: Inntil 200 meter (20 bar)
 • Urkasse: Karbonforsterket kasse i harpiks
 • Skjerm: Saffirlinse med soclellelading.
 • Batteritid: 

Konklusjon


Kjøp CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000
CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000
CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

Product Name: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

Brand: CASIO

Offer price: 9998

Currency: NOK

Konklusjon

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 kombinerer suveren byggekvalitet, nærmest evigvarende batteritid, ekstrem nøyaktighet, en rekke smarte klokkefunksjoner som verdensvid, alarmfunksjon, stoppeklokker, etc., men ekte outdoor-verktøy som altimeter, barometer, termometer og kompass.

Den er verken diskre eller smart nok til å kalle seg en «smartklokke». Men så er det heller ikke det CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 forsøker å være. GWG-2000 definerer «outdoor-klokken», og er laget for å være med deg i tykt og tynt.

Pros

 • Ekstremt solid byggekvalitet.
 • Altimeter, barometer, termometer, kompass.
 • En rekke klokkefunksjoner (alarm, nedtellingstidtaker, stoppeklokke).
 • Verdensklokke med automatisk innstilling av 29 tidssoner.
 • Ripesikkert og lettlest display med kraftig bakgrunnsbelysning.
 • Smart Access lar deg tilpasse funksjoner raskt ved å trykke/vri på den elektroniske kronen.
 • Vanntett ned til 200 meter.
 • Tydelig og lettlest display.

Cons

 • Designet er ikke for alle.

Del gjerne:

Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: COROS Heart Rate Monitor”
15. desember 2023 | COROS

Test: COROS Heart Rate Monitor

COROS Heart Rate Monitor er selskapets første eksterne pulssensor, og kort oppsummert har de lyktes godt med å ta steget inn i et nytt marked.
Les mer
Featured image for “Test: Fitbit Charge 6”
10. november 2023 | Fitbit

Test: Fitbit Charge 6

Fitbit Charge 6 er selskapets mest avanserte aktivitetsmåler til nå, og denne gangen er den smartere takket være tettere bånd til Google-universet.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Vantage V3”
2. november 2023 | Polar

Test: Polar Vantage V3

Polar Vantage V3 markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres over 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel Watch 2”
11. oktober 2023 | Andre merker

Test: Google Pixel Watch 2

Google Pixel Watch 2 viser at Google ønsker å konkurrere med de etablerte smartklokke-produsentene, og forener alt det gode fra Google med det beste fra Fitbit.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch GT 4”
5. oktober 2023 | Huawei

Test: Huawei Watch GT 4

Den koster under 3000 kr, men leverer funksjoner og kvalitet til å forsvare en langt høyere pris. Huawei Watch GT 4 er selskapets beste smartklokke til nå.
Les mer