Test: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

30. juni, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000”

Laget for å motstå de tøffeste elementene, de høyeste toppene, dypeste farvann og mest ekstreme omgivelser. CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 sikter seg inn på deg som ønsker en klokke som bare varer og varer, og som du aldri behøver å bekymre deg over.

Den er selve definisjonen på en ekte «outdoor klokke». CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 er så tøff, at selv MacGyver ikke når den opp til anklene. Mudmaster føyer seg inn i rekken av robuste og lette G-Shock klokker, og er designet for deg som trenger en klokke du kan stole på under alle forhold.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 – Ekstrem på alle måter

Her får du ingen smartfunksjoner, men først og fremst pålitelighet og nøyaktighet. En kraftig og støtsikker konstruksjon i en mix av harpiks og karbon, fire store støv- og vanntette knapper på siden, en stor knapp i front som lyser opp skjermen, og en elektronisk krone med Smart Access-teknologi som gjør det raskt og enkelt å tilpasse funksjoner som stoppeklokke, nedtellingstimer, alarm og verdensur. Trenger du å lese av infoen på den ripesikre LED-skjermen i safirglass, vil viserne automtisk flytte seg til siden når du trekker kronen ut.

Sammenlignet med forrige, CASIO G-Shock Mudmaster GWG-1000, er årets utgave enda sterkere, samtidig som den er 1,9 mm tynnere og 13 gram lettere. Klokken måler 61,2mm x 54,4mm x 16,1mm, og tikker inn på 106 gram. Det høres kanskje tungt ut, men det er noe spesielt med GWG-2000 som får den til å fremstå lettere enn en faktisk er.

Kanskje er skyldtes noe av den lave vekten at det på innsiden er små hulrom med luft, og en Alpha GEL silikonmatte, som fungerer som støtdemping ved kraftige slag, eller dersom du mister klokken i bakken. Luft og silikon har aldri veid mye, men fungerer ypperlig som dempesystem. Skulle du forresten lyst ut på en liten svømmetur, så kan du være trygg på at CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 vil overleve ned til 200 meter under havoverflaten (20 bar), og klokken skal en tåle driftstemperatur på mellom -10 og +60 grader. Med andre ord en norsk sommer.


Radioaktiv tidsinnstilling solcellelading

Er du av typen som liker punktlighet, så kan du i det minste ikke skylde på CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000. Takket være radiostyrt mottak, automatisk viserjustering og verdensurfunksjon med klokkeslett for inntil 29 tidssoner, er du sikret en klokke som viser deg tiden med en nøyaktighet på inntil 15 sekunder i løpet av en måned. Det er latterlig nøyaktig, og som om ikke det var nok, vil den i tillegg sørge for å korrigere eventuelle avvik som oppstår hver eneste time. Radiostyrt betyr for øvrig at klokken automatisk mottar signaler for å kunne vise korrekt tid uansett hvor du er, så lenge du først har innstilt lokal tid.

Det presise kvartsurverket holdes i live av et solcelledrevet batteri som er i stand til å lagre energi for fremtidig bruk. Under normal bruk er batteritiden i 6 måneder. I batterisparemodus, uten sollys, tar det hele 25 måneder før klokken må gi tapt.

Av tradisjonelle klokkefunksjoner kommer CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 kommer med 5 alarmer, nedtellingstidtaker med 1/100 sekund, stoppeklokke, automatisk kalender, tastelås, tastelyd av/på, for ikke å nevne den smarte Neo-skjermen som sørger for at viserne og indekstallene har et fluoriserende lag og lyser opp dersom klokken blir utsatt for lys. De ulike funksjonene kan enkelt stilles inn ved å trykke og vri på den uttrekkbare kronen.


Laget for livet utendørs

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 har ingen innebygd GPS, men kommer utstyrt med altimeter, barometer, termometer og kompass. Altimeteret brukes for å måle høyden, mens barometeret både assisterer i høydemålinger, men brukes også for å forutse plutselige trykkendringer og vil kunne varsle  deg ved hjelp av lydvarsler og en pil som indikerer endringer. I tillegg kommer GWG-2000 med et termometer som måler lufttemperaturen (-10 – + 60 grader), og ikke minst et magnetisk kompass med innebygd retningssensor som finner den magnetiske Nordpolen.

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 viser heller ikke bare høyde her og nå. Klokken kommer med lagring for å arkivere opptil 30 høydedata med info om høyde, dato og klokkeslett. I tillegg måles minimum- og maksimumsverdier under en enkelt måling.

I testperioden har CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 levd opptil presisjonen den lover, i de minste når det kommer til å holde tiden. Høydemålinger bommer med noen titalls meter i ny og ne, men det er stort sett det eneste «feil» som er å spore.

Klokken føles som nevnt mye lettere enn den er, og det er befriende deilig å vite at G-Shocken tåler absolutt alt du måtte utsette den for av juling. Borte er også bekymringene for batteripanikk og ladeangst, og det er til tider overraskende avslappende og ikke være tilkoblet mobilen hele tiden. Selv om CASIO sin stadig ekspanderende rekke av Bluetooth-kompatible modeller utvilsomt kunne hatt sine fordeler også her. For eksempel kunne det vært nyttig å se høydehistorikken, vært mulig å sette alarmer, nedtellingstidtaker, etc.. I neste generasjon er dette forhåpentligvis på plass.

Dette ER virkelig en klokke laget for livet utendørs. Og er du opptatt av stil, finner du helt sikkert en farge du liker blant utvalget på hele 13 modeller.


Fakta

 • Mål: 61,2mm x 54,4mm x 16,1mm
 • Vekt: 106 gram
 • Sensorer: Altimeter, barometer, termometer, magnetisk kompass
 • Klokkefuksjoner: Verdenstid, dato, stoppeklokke, alarm, nedtellingstidtaker
 • Vanntetthet: Inntil 200 meter (20 bar)
 • Urkasse: Karbonforsterket kasse i harpiks
 • Skjerm: Saffirlinse med soclellelading.
 • Batteritid: 

Konklusjon


Kjøp CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000
CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000
CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

Product Name: CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000

Brand: CASIO

Offer price: 9998

Currency: NOK

Konklusjon

CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 kombinerer suveren byggekvalitet, nærmest evigvarende batteritid, ekstrem nøyaktighet, en rekke smarte klokkefunksjoner som verdensvid, alarmfunksjon, stoppeklokker, etc., men ekte outdoor-verktøy som altimeter, barometer, termometer og kompass.

Den er verken diskre eller smart nok til å kalle seg en «smartklokke». Men så er det heller ikke det CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 forsøker å være. GWG-2000 definerer «outdoor-klokken», og er laget for å være med deg i tykt og tynt.

Pros

 • Ekstremt solid byggekvalitet.
 • Altimeter, barometer, termometer, kompass.
 • En rekke klokkefunksjoner (alarm, nedtellingstidtaker, stoppeklokke).
 • Verdensklokke med automatisk innstilling av 29 tidssoner.
 • Ripesikkert og lettlest display med kraftig bakgrunnsbelysning.
 • Smart Access lar deg tilpasse funksjoner raskt ved å trykke/vri på den elektroniske kronen.
 • Vanntett ned til 200 meter.
 • Tydelig og lettlest display.

Cons

 • Designet er ikke for alle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Watch 6 / Watch 6 Classic”

Test: Samsung Galaxy Watch 6 / Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 er en minimal oppdatering fra fjorårets Watch 5, men fortsetter å være en av de beste…
Featured image for “Test: Huawei Watch 4 Pro”

Test: Huawei Watch 4 Pro

Huawei Watch 4 Pro pakker inn mye i en svært forseggjort og kvalitetsfokusert smartklokke med en batteritid som overgår det…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en…
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 265”

Test: Garmin Forerunner 265

«Atter en konge». Garmin Forerunner 265 leverer så suverent mye til en så god pris, at det er lett å…
Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Test: Garmin Vivomove Trend

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka?…
Featured image for “Test: Huawei Watch GT 3 SE”

Test: Huawei Watch GT 3 SE

Huawei forsetter å pøse ut nye smartklokker med plenty av funksjoner, lang batteritid og pent design, og presser prisen som…
Featured image for “Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2”

Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2

COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro er uten tvil to solide pulsklokker, og med COROS sin siste oppdatering,…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar viderefører arven fra en allerede svært god pulsklokke, og forsterker Garmin sitt enorme grep om…
Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Test: Garmin Bounce

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke…
Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Test: Garmin Instinct Crossover

Alltid drømt om en smartklokke med enorm batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover…