Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

12. mars, 2024 (oppdatert 12. april 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er beviset på at det er fullt mulig å lage en superrask løpesko som fungerer til både daglig og trening og konkurranse – uten at du behøver å tømme bankkontoen (helt).


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Rebellion Flash 2 – Rask og moro allrounder

Der Mizuno Wave Rebellion Pro 2 (testet her) fremstår som en rendyrket racingsko for løpere som søker et supervåpen i jakten på nye rekorder, så er Mizuno Wave Rebellion Flash 2 den litt snillere lillebroren som har lært seg alle triksene, men har valgt allsidighet fremfor spesialisering.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er nemlig langt mer allsidig enn Rebellion Pro 2, og selv om den fremdeles egner seg best for løpere som primært lander på mellomfot og forfot, så er den ikke like ekstrem i uttrykket, og mer tilgivende om du slakker av tempoet underveis og lar hælen ta en større del av støyten.


Overdel – Tunge – Hælkappe

Overdelen på Mizuno Wave Rebellion Flash 2 består av en tyn og luftig Engineered AIRmesh som er delvis forsterket med strategisk plasserte lamineringer på innsiden og ved innfeste for lissene for bedre støtte og fothold. Membranen er noe tykkere enn på Rebellion Pro 2, føles mykere og mer komfortabel, og gir inntrykk av at det er en mer «hverdags-racer» du har på foten. Skoen puster fremdeles veldig godt, og overdelen gir god støtte.

Selve tungen er løs på innsiden, men er festet til lissene slik at den holder seg oppe når du tar på deg skoen og under løpingen. De flate lissene er enkle å stramme og reduserer risikoen for at de sklir opp underveis. I motsetning til Rebellion Pro 2 har Rebellion Flash 2 fått et ekstra lissehull øverst slik at det er lettere å stramme skoen tight og godt rundt ankelen.

Hælkappen er avstivet med en god polstring på hver side av akilles for både økt komfort og bedre passform. Her har Mizuno gjort en langt bedre jobb enn på storebroren Rebellion Pro der materialet er så stivt at det er vanskelig å få strammet den bakre delen av skoen slik at du låser hælen 100%. På Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er er både stoffet mykere og mer føyelig, samt at hele området rundt hælen er bedre polstret. Skoen sitter som støpt på foten.


Mellomsåle – Wave-plate

Mellomsålen består av to lag; ENERZY Lite+ øverst, og ENERZY under. Mizuno Enerzy Lite+ er det letteste og mest responsive materialet Mizuno har laget, mens Mizuno Enerzy er litt mer slitesterk og bidrar til å stabilisere skoen.

Mellom de to skumlagene finner vi en fullengde «glassfiber-forsterket Mizuno Wave-plate» som bidrar til økt energiretur og respons. Denne glassfiber-platen er ikke fullt så stiv som karbonplaten på de typiske superskoene, men i følge Mizuno fungerer denne platen bedre med den unike sko-geometrien. En annen positiv «bieffekt» er at den bidrar til å holde kostnaden nede. I motsetning til flere og flere supersko som koster godt over 3000 kr, så er Rebellion Flash 2 med sine 2500 kr på nivå med mengdetreningssko.

Det er lett å se at Mizuno Wave Rebellion Flash 2 og Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er nært i slekt, og begge har en bueformet såle som er avrundet oppover både i hæl og forfot – såkalt Smooth Speed Assist. Buen på Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er til gjengjeld mye mindre og sørger for at skoen føles mer stødig og trygg.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 oppfører seg i stor grad som en tradisjonell supersko der energien som samles opp i en karbonplate under landing blir brukt til å generere kraft, og nærmest en trampoline-effekt, fremover. For Mizuno Wave Rebellion Pro 2 vil fraværet av hælen sørge for at dette ikke er mulig, og du blir i langt større grad tvunget til å lande på mellomfot og forfot. Selv om Wave Rebellion Flash 2 fremdeles egner seg best for løpere som lander på mellomfot og forfot så blir du ikke like hardt straffet om du lander lengre bak på foten. Kombinasjonen av den stive Wave-platen, Smooth Speed Assist-konstruksjonen, den luftige overdelen og relativt lave vekten på 243 g / 204 g i herre/dame str. 9/8, bidrar til at skoen oppleves både rask, responsiv, og ikke minstinspirerende å løpe i.

Smooth Speed Assist er navnet på geometrien som kobler hæl, mellomfot og forfot sammen. Det kurvede designet er laget for å forbedre løpernes hastighet og effektivitet, og geometrien skal redusere muskeltretthet å gi økt energisparing under løp. Det viktigste trekket ved Smooth Speed Assist er at deler av hælen er kuttet, noe som reduserer belastningen på leggmusklene og støtter en naturlig landing på forfoten eller midtfoten.


Hva skiller Mizuno Wave Rebellion Pro 2 fra Wave Rebellion Flash 2?

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 og Wave Rebellion Flash 2 er begge raske løpesko, men de har forskjellige målgrupper.

Kort oppsummert:
Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er best for erfarne løpere som løper på mellomfot og forfot og som ønsker en raskest mulig sko for korte til mellomlange distanser. Skoen krever god løpeteknikk og ankelstyrke ettersom den avkuttede hælen gjør skoen ustabil og tvinger deg til å lande langt fremme på foten.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er også en rask løpesko, men er mer allsidig og «snillere», og egner seg like godt til både trening og løp – uansett distanse. Den mildere bue-formen på sålen gjør også at skoen oppleves mer stødig og trygg, og krever ikke like mye av løperen som Rebellion Pro 2. Der Rebellion Pro 2 i størst mulig grad prioriterer en voldsom energiretur i frasparket, så får du en jevnere og mer rullende overgang fra mellomfot til forfot med Rebellion Flash 2. Denne kan du trygt kjøpe om du er en vanlig mosjonist som ønsker smaken på en supersko og en rask og lettløpt løpesko.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2:

 • Hæl/forfot: 38 mm / 36,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 1,5 mm / 1,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 215 g / 180 g
 • Bruksområde: Racingsko fra 5 km til halvmaraton. Maraton om du er godt trent.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 35 mm / 34 mm
 • Dropp (herre/dame): 0,5 mm / 0,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 245 g / 250 g
 • Bruksområde: Allsidig treningssko som også egner seg som racingsko.

Ønsker du en mer nøytral og allsidig løpesko som like fint kan brukes til å gå, jogge og løpe – både kort og langt, så anbefales Mizuno Wave Rider 27. Test av denne finner du her Test: Mizuno Wave Rider 27.


Yttersåle – Godt grep. Topp slitestyrke.

Mizuno har god tradisjon med å lage slitesterke løpesko, og det samme gjelder for Mizuno Wave Rebellion Flash 2. Yttersålen er dekket av deres mest eksklusive G3 gummiblanding som gir trygt og godt grep på de fleste underlag og høye hastigheter. Nesten hele yttersålen på Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er dekket av G3-gummi, med kun et lite parti på innsiden av mellomfoten og to små områder under forfoten der gummien er droppet for å spare vekt. Mizuno G3 består av små trekantede knotter som er plassert strategisk på sålen for å optimalisere trykkfordelingen i forfoten

I tillegg finner vi en nesten fullengde flekskanal som strekker seg fra hæl til rett under tærne. Kanalen deler yttersålen i to parallelle sider med Wave-platen synlig i mellomrommet. I utgangspunktet er nok kanalen en måte å spare vekt vekt, men den bidrar også til å guide foten gjennom løpesteget. Den eneste utfordringen med en såpass dyp kanal, er at den tidvis kan plukke opp steiner som blir et irritasjonsmoment på veien. Det hører heldigvis sjeldenhetene til, men greit å være klar over.

For øvrig fungerer Mizuno Wave Rebellion Flash 2 best på hardt underlag som asfalt, tartan dekke eller tredemølle, men du kan også fint løpe på hardpakkede grusveier.

Bruk og følelse

Undertegnede veier ikke mer enn 57 kg, og kjenner raskt når en sko blir for fast i dempingen for lettere løpere. Enkelte supersko kan raskt bli for stive til at jeg klarer å utnytte «kraften» som karbonplaten har evnen til å generere, men det er ikke noe problem på Mizuno Wave Rebellion Flash 2. Mye av dette skyldes nok den spesielle konstruksjonen som i stor grad guider deg gjennom løpesteget og på forfot. Den glassfiber-forsterkede Wave-platen er ikke fullt så stiv og responsiv som en ren karbonplate, men det er ikke nødvendigvis negativt, og oppleves nesten mer komfortabelt på lengre turer.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er i likhet med sin storebror Rebellion Pro 2 en rask løpesko, men der sistnevnte er best egnet til kortere distanser og opp til halvmaraton, så er Mizuno Wave Rebellion Flash 2 mer allsidig og fungerer fint til både korte og lengre distanser som for eksempel et maraton. Den er ikke like rask, men snillere, mer tilgivende, og bedre dempet. Det er «lov å bli sliten» i Rebellion Flash 2, og det er mulig å løpe mindre aggressivt uten at du straffes hardt av en ekstrem såle-geometri, selv om de beste egenskapene til skoen kommer frem når tempoet øker.

I likhet med Mizuno Wave Rebellion Pro 2 re det likevel verdt å merke seg at begge disse modellene er løpesko som definitivt trives best når den får løpe i flatt terreng, eller oppover. Å løpe i lett motbakke er nesten en merkelig opplevelse der formen på sålen gjør at du får følelsen av å løpe flatere enn stigningen tilsier. For deg som har gått topptur på ski og brukt hælløftere, så er opplevelsen mye den samme.

Det du bør styre unna er bratte nedoverbakker. Jeg har fremdeles ikke funnet en behagelig måte å komme meg gjennom en gang utforbakke på uten at leggene får juling for hvert skritt. Dette kommer av mangelen på hælen som vanligvis tar av for slagene som oppstår når du lander med full tyngde på en fot.

Som en ren treningssko er den fremdeles kostbar, men de fleste moderne toppmodeller har lagt seg på 2000+ kr, og ikke alle er like avansert som Mizuno Wave Rebellion Flash 2. Ønsker du et par løpesko som skal fungere både til trening og konkurranse, så er Mizuno Wave Rebellion Flash 2 et godt alternativ, og ikke minst et godt og rimeligere alternativ til de rene superskoene.

HOKA Cielo X1 (testet her) er kanskje det beste alternativet til deg som ønsker en godt dempet, svært responsiv, og samtidig relativt lett løpesko til alt fra korte løp til maraton.


Passform og tilgjengelighet

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er normale i størrelsen og har er marginalt bredere og lengre enn Rebellion Pro 2 som opplevdes litt små i størrelsen. Rebellion Flash 2 er mer i tråd med slik Mizuno-sko tradisjonelt har vane for å være, og det anbefales å velge din vanlige størrelse.

(Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm).

Selve overdelen sitter godt rundt foten og gir god støtte, og hælkappen holder foten trygt på plass slik at du unngår hælglipp. Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser.

Til slutt. Mizuno har høyt fokus på å utvikle bærekraftige produkter og benytter i stor grad resirkulerte materialer for å redusere klimaavtrykket. Wave-platen er laget av plantebasert materiale med Pebax Rilsan®, og over 90% resirkulert innhold i fôret på innersålen.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Mizuno Wave Rebellion Flash 2 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 35 mm / 34 mm
 • Dropp (herre/dame): 0,5 mm / 0,5 mm
 • Vekt (herre/dame): 245 g / 250 gDel gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”
19. juni 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta den på deg.
Les mer