Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

13. mars, 2024 (oppdatert 13. mars 2024)

Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en teknisk skallbukse bestående av en 3-lags membran (Brix-membran) med en vannsøyle på 20 000 mm og pusteevne på 15 000 15000 g/m2/24h. Samtlige glidelåser er teipet slik at de i større grad evner å holde vannet ute. Buksen er beregnet for bruk «hele året», både i vinterhalvåret og i regnvær i sommerhalvåret.

Skogstad har inkludert flere smarte detaljer, som for eksempel en toveis helgående glidelås på utsiden av beina som lar deg regulere luftingen, samt ta av/på buksen uten å måtte ta av skoene. I midjen og nederst på beina er det borrelåsstramming for justering av åpningen. Nederst på beina er det også to knapper som lar deg holde den nederste delen av buksen lukket dersom du ønsker å lufte ved å trekke opp glidelåsen.

På hver side er det en håndlomme med glidelås, og på høyre side en ekstra lårlomme. Som nevnt er alle glidelåsene vannavstøtende.

Skogstad Horgaletten skallbukse


Bruk og opplevelse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en kraftig bukse, og ved første gangs bruk er den noe stiv. Dette bedrer seg etterhvert som du bruker buksen, og stoffet blir mykere og mer bevegelig. Passformen er relativt romslig, så det er god plass til et ekstra lag under, og kanskje til og med en tynn turbukse. Justeringen i livet fungerer godt, mens stramming ved anklene gjerne kunne vært mulig å stramme enda mer.

Buksen er også godt utstyrt med lommer – alle med glidelås – og som bonus får du en toveis helgående glidelås på utsiden som gir veldig gode luftemuligheter. Vekten på 540 gram føles mindre enn den faktisk er, selv om det er noe over konkurrentene fra f.eks. Norrøna, Rab, Arc’teryx, etc. i samme klasse.


Pris og tilgjengelighet

Skogstad Horgaletten skallbukse er tilgjengelig i både herre og damemodell i flere ulike farger. Merk at dameutgaven går under navnet Skogstad Stigen skallbukse.

Passformen er noe vid, med god lengde på beina. Det anbefales å velge din normale størrelse, eventuelt en størrelse mindre dersom du ønsker en mer tettsittende passform. Undertegnede er 188 cm høy og 58 kg og bruker størrelse S.

Det er lite feil å finne på Skogstad Horgaletten skallbukse, og til den veiledende prisen på 2199 kr får du mye for pengene.


Se også:


Fakta:

 • Materiale: Brix 3-lags materiale med mekanisk stretch, 100% Polyester.
 • Vannsøyle / Pusteevne: WP 20000mm / WVP 15000 g/m2/24h
 • Passform: Romslig
 • Vekt: 540 g (str. M)

Konklusjon


Skogstad Horgaletten skallbukse er kraftig og veldesignet, og har noen smarte løsninger som selv ikke alle skallbukser til en langt høyere pris har. Den heldekkende glidelåsen på utsiden for gode luftemuligheter, samt mulighet til å ta av/på buksen uten å ta av skoene.

Buksen er noe stiv i stoffet, men dette går seg til. Skogstad Horgaletten skallbukse fungerer like godt uansett om det er snø eller regn, og det er kun opp til en selv å regulere med riktig bekledning under.

Fordeler

 • Solid materiale.
 • Toveis heldekkende glidelås.
 • To håndlommer + lårlomme.
 • Stramming/justering i midjen.
 • Stramming ved anklene.

Ulemper

 • Noe vid passform.
 • Ellers ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer